ΚΛΗΡΩΣΗ 2019-2020

Έγινε η κλήρωση για τη νέα σαιζόν, κι αυτό που μπορεί να πει κανείς για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ήταν οτι όλα κύλησαν ομαλά χωρίς εντάσεις και αντεγκλήσεις και με ομαδική συμφωνία για να μην υπάρχει ντέρμπυ την τελευταία αγωνιστική. Είναι ένα θετικό βήμα αυτό αν σκεφτούμε τα όσα γίνονταν στις τελευταίες κληρώσεις.

Θετικό βήμα για την αναβάθμιση της διοργάνωσης. Θα μου πείτε, πόσο άλλο κάτω να πηγαίναμε; Α, όλα κι όλα. Πολλά έχουμε δει και σίγουρα δεν έχουμε δει και τα χειρότερα. Μέχρι όμως να τα δούμε ( αν ), εγώ τουλάχιστον μπορώ να μιλήσω σε αυτό το θεωρητικό επίπεδο και να πω οτι περιμένω πιο ενδιαφέρον και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οι δυό ομάδες της κορυφής έχουν κρατήσει τους κορμούς τους κι έχουν ενισχυθεί κιόλας, ενώ η ΑΕΚ μας κάνει φιλότιμες προσπάθειες να γεμίσει τα κενά της, για ένα πρωτάθλημα που οι βασικοί κουμανταδόροι των διεκδικητών του τίτλου, θάναι Πορτογάλλοι, με τον Μαρτίνς να έχει βασικό προβάδισμα.

Για την ΑΕΚ επίσης θάναι ένα πολύ ωραίο στοίχημα. Οι ομάδες που έπεσαν είχαν χάσει από εμάς πέρσι, μέσα έξω, κι άρα η κρίση για την βαθμολογική συγκομιδή, την βελτίωση ή την περαιτέρω κατρακύλα, θάναι άμεση κι εξώφθαλμη. Στην σύγκριση των βαθμών, υποχρεωτικά θα ταιριάξουμε τον Βόλο με τα Γιάννινα λόγω γεωγραφίας αλλά και θεωρητικής δύναμης έδρας και παικτών. Αυτό έλεγε και η θεωρία πέρσι για τον ΠΑΣ, άσχετα το πώς κατέληξε η ιστορία. Ο Βόλος δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τον Απόλλωνα αλλά ούτε και με τον Λεβαδειακό.

Οπότε η ΑΕΚ, η οποία έχει να παίξει σε εννέα επαρχίες και τέσσερις φορές στην Αθήνα, θα έχει άμεση σύγκριση με πέρσι που έχασε βαθμούς από ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία. Το ταβάνι της θα είναι πλέον 78 βαθμοί, που δεν αλλάζει πολύ τα πράματα αφού οι 12 λιγότεροι βαθμοί σε σχέση με το ταβάνι του 2018-19, είναι οι τέσσερις νίκες που έκανε απέναντι στις δυό ομάδες που υποβιβάστηκαν. Άρα μπορούμε να τους θεωρήσουμε πληθωριστικούς βαθμούς και να ασχοληθούμε με την ουσία. Κανονικοποιώντας τις περσινές βαθμολογίες με -12 και φυσικά θέτοντας σαν βασικότατο στόχο το να πετύχουμε φέτος νίκες σε κάποια ντέρμπυ.

Ντέρμπυ τα οποία δεν είναι μόνο αυτά με βάση το όνομα του αντιπάλου, αλλά και εναντίον της Ξάνθης, του Παναιτωλικού, του Ατρόμητου και του ΟΦΗ, ειδικά όταν θα παίξουμε εκτός έδρας. Και δεν χρειάζεται να λέμε οτι όλοι θα παίξουν με όλους. Κάποιοι δεν θα παίξουν κι απλά θα περάσουν για πλάκα. Όπως ας πούμε η ΑΕΚ σε σχέση με την Λαμία και τον Βόλο. Από εκεί κι έπειτα υπάρχουν και οι ψιλοανεξάρτητοι ( πρακτικά κανείς δεν είναι τέτοιος ), όπως ο Αστέρας, ο Πανιώνιος, η Λάρισα και ο Άρης που θα προκύψει στην πορεία η συμπεριφορά τους. Δεν βλέπω κάτι το οξύμωρο γενικά, ενώ το πρόγραμμα μας έχει μια ήπια εναλλαγή εντός και εκτός έδρας αγώνων.

Όλη αυτή διοργάνωση θα αποτελέσει την βάση για τα play off, που οι ομάδες θα κουβαλήσουν τις βαθμολογίες τους, και μετά θα αγωνιστούν σε διπλά παιχνίδια για τον πρωταθλητή. Αυτό λοιπόν, μαζί με τις λιγότερες ομάδες – άρα και την λιγότερη κούραση – θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον, όπως στην ζωντάνια θα συμβάλουν και τα play out, που θα είναι τελικοί αφού τα παιχνίδια θα είναι μονά. Μακάρι να μην διαψευσθώ και η θεωρία να βγει στην πράξη, όσο κι αν μιλάμε για ελληνική διοργάνωση, που δεν αντέχει ποτέ σε σύγκριση με ξένα πρωταθλήματα.

Κι αυτό το λέω διότι ακόμα και το πρωτάθλημα αποτελεί πολιτικό ρουσφέτι. Εύχομαι λοιπόν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα τα ρουσφέτια, η διαιτησία να κάνει κάποια βήματα προόδου, η δικαιοσύνη να είναι όσο γίνεται πιο άμεση, και όλοι οι κουμποροφόροι ιδιοκτήτες των ομάδων μαζί με τους στρατούς τους – sic τους λένε οργανωμένους – να δείξουν μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση. Σε μια διοργάνωση που προβλέπω η ομάδα μας να έχει περισσότερες απώλειες στον δεύτερο γύρο αν βέβαια σχηματίσει μια στοιχειωδώς οργανωμένη ομάδα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

24 Responses to ΚΛΗΡΩΣΗ 2019-2020

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    @Steve

    Για την κλήρωση, να προσθέσω ένα σημαντικό στοιχείο, που αλλάζει κάποια πράγματα. Παρατήρησα ότι με αυτόν τον νέο τρόπο, δεν ακολουθεί κάποιος το προγραμμα κάποιου άλλου.

    Δεν υπάρχει ΣΟΥΡΩΤΗ, ούτε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, ενδιαφέρον. Φυσικά χρησιμοποίησε χρήματα για την αγορα του Παναιτωλικού.

    Βάζεις τον Βόλο στο ίδιο μπλοκ με τη Λαμία; Πως γίνεται αυτό; Ο Μπέος κανόνισε τα περισσότερα στον τελικό του Βόλου και όπως είδες εντάχθηκε άμεσα στο μπλοκ του ΤΣΕΤΣΕΝΟΥ.

    Τι γίνεται με τον Γεωργίου; Χρησιμοποιήθηκε από κάποιον, θυσιάστηκε για να πει την αλήθεια ή την πάτησε; Η μήνυση έγινε; Θα γίνει; Εσυ, θα ήθελες να γίνει; Ο Γεωργίου θα είχε υποστήριξη, πλάτες σε μια τέτοια δίκη;

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Εκείνος ο τελικός είναι άλλη ιστορία. Έχουν αλλάξει τώρα. Τουλάχιστον σήμερα. Ο Γεωργίου την πάτησε απλά όπως πάντα. Καμία πλάτη δεν θα έχει. Θεωρείται τελειωμένος.

  3. Ο/Η Stelathen λέει:

    Πιστευεις οτι ο Γεωργίου εχει γνωσεις και ακρες? Γιατι απο τον sprint fm που τον θυμαμαι νομιζω οτι πουλαει σωτο και με λενε ριζο κι οπως θελω τα γυριζω. Απλα εχει κοινο που στην πλειοψηφια του ειναι ο μεσος :οπου φυσαει ο αμεμος

  4. Ο/Η spyros pontios λέει:

    @nnektarios

    Το ανοιγμα των 50 εκατομμυριων στο open και στο εθνος και τα προστιμα του ΕΣΡ δε σου λενε τιποτα?
    το σκανδαλο με τα 9 εκατομμυρια στην ΕΡΤ συμβολαιο τηλεοπτικο???

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.στιβεν καλημερα. Το οτι το τελευταιο καιρο αισθανομαι οτι οι περισσοτεροι ασχολουνται με τον σαββιδη και κατ” επεκταση με τον Παοκ και οχι με τον χοντρο σημαινει οτι μεγαλωσα τοζο πολυ η κατι αλλο?

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τα πραγματα ειναι απο απλα ως flat line- η γραμμη που εχει ο εγκεφαλικα νεκρος.
    Μεχρι στιγμης:

    Πουλησες Μπακασετα 700, πηρες Σιμαο 400. Ολοι οι αλλοι ελευθεροι εφυγαν-ηρθαν. Αρα εισαι στο +300 μονο απο μεταγραφες.Κοιτας να παρεις ενα ταγαρι με Τ κεφαλαιο που τον εδιωξε μια Νοτιγχαμ τον ξαναεδιωξε μια Σουονσι μετα μια Νοριτς και κατεληξε να τσακωνεται με μια Ρεντιγκ και γυρναει 8 χρονια δανεικος δεξια-αριστερα. Εχει δε σε 218 συμμετοχες 48 γκολ- ενα μεσο ορο 1 γκολ ανα 4,5 ματς. Περιπτωσαρα και αυτος ο λευκος Πιου, θα ερθει ΑΝ ερθει με κανα 500αρικο να βαλει 15 γκολ και θα παει στο καλο οπως ΟΛΟΙ οι αλλοι απο την εποχη Μπλανκο το τελευταιο σοβαρο CF που ειχες με κανονικο συμβολαιο δικο σου.

    Η ΑΕΚ απο το 2013 που ανελαβε ο σωτηρας ψαχνει ΜΟΝΙΜΑ: Δεξι μπακ (και αριστερο αλλα τελος παντων), 2 εξτρεμ και σεντερ φορ. ΕΞΙ χρονια ψαχνεις, εξι χρονια φερνεις το καθε απιθανοπουλο και ξανα εξι χρονια ψαχνεις. Δεν βαζω και CB- αντε να δεχτουμε οτι ο καλογερος καλυπτει τη θεση, παιζει 2 και 5 καθεται.

    Εδιωξες και το Γκαλο ενα ΕΓΚΛΗΜΑ που θα το βρεις μπροστα σου παρα πολυ γρηγορα, στο πρωτο ματς που θα θες να γυρισεις η θα ψαχνεις να ανοιξεις μια κλειστη αμυνα απο το πλαι.

    Ο Καρντοσο μαλλον κοστισε λιγοτερα απο το Μανωλη μιας και ουτε βοηθο δεν εφερε παρα μονο ενα αναλυτη αγωνων, κανα 50αρικο δηλαδη, εξ αλλου ο ανθρωπος ειναι Α’ προπονητης μολις 2 χρονια απο τον Ιουνιο του 2017 και εχει ΗΔΗ ΠΡΟΛΑΒΕΙ να αλλαξει 4 ομαδες. Αρα αλλαζει μεσο ορο ανα εξαμηνο δουλεια. Τοσο αξιοπιστος, μεχρι να παει καπου, ξαναπακεταρει για τον επομενο. Ενα χρονο στη Ριο Αβε, 4 μηνες στη Ναντ, 5 μηνες στη Θελτα. Τυχερος που εκατσε καλο προγραμμα μεν αλλα δεν το βλεπω να αλλαζει χρονια με αυτα τα μυαλα που κουβαλαει:

    ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ δε παει να συνεργαστει με το Λυμπεροπουλο και το ….Μελισσανιδη σε μια ομαδα που στις 4-7-2019 και αφου εχει ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ η προετοιμασια εχει Budget -300 χιλιαρικα, δεν εχει ροστερ και ο πρωτος αγωνας ειναι σε κανα μηνα.

    Ειπαμε: τριτος γιατι δεν εχει τεταρτο. Με την ελπιδα μπας και το γυρισεις στα play-ωχ μια ΠΑΡΩΔΙΑ που εστησαν στην Ελλαδα οι πιστολαδες και σου λεει με απλα λογια: δεν εχει σημασια (η εχει πολυ μικρη) τι κανεις 8 μηνες, ο ενας μηνας στο τελος μετραει. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ αναλογη του Basket που δε το βλεπουν ουτε οι μαναδες των παικτων η αλλιως πως να υποβαθμισεις ενα τελειωμενο προιον ακομη παραπανω. Το ποιος ειδε το τυρι και ποιος τι φακα- οποιος θελει (και μπορει) ας το σκεφτει.

    ΥΓ Stevie ο νιονιος δε πιστευω οτι ειναι ανεξαρτητος οπως και ο Κουγιας που παει σε οποιον σταξει παραπανω.

    ΥΓ2 Πρωταθλημα με play-ωχ δεν υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στο πολιτισμενο κοσμο: Αγγλια-Ισπανια-Ιταλια-Γερμανια. Το πρωταθλημα εχει 30-40 αγωνιστικες γι αυτο ακριβως το λογο: ειναι ενας μαραθωνιος υποχρεωσεων και οποιος αντεξει η μπορει καλυτερα κερδιζει. Ολα τα αλλα ειναι λαμογιες και φυσικα εφαρμοσημες μονο στο πιθικισταν.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εφαρμοσιμες το autocorrect μου μεσα..

  8. Ο/Η nnektarios λέει:

    @spyros pontios

    Εγώ (ακόμα) βλέπω:

    Τον ΤΣΕΤΣΕΝΟ να παίρνει 27εκ από την ΕΡΤ.
    Να αγοράζει και να ελέγχει ομάδες.
    Να μοιράζει δανεικούς και τον νέο πρόεδρο της Superleague να σφυρίζει αδιάφορα (για αυτό το γεγονός πάντα).
    Να έχει στο πλευρό του τη ΦΙΦΑ.
    Να κρατάει τον Περέιρα.

    Τώρα, για το ΕΘΝΟΣ, το OPEN, τη ΣΟΥΡΩΤΗ και λοιπές δραστηριότητες, δεν γνωρίζω πολλά, νομίζω ότι η ΣΟΥΡΩΤΗ χρωστάει στη λίγκα.

    Έχω βαρεθεί να ακούω για τα προβλήματα που θα έρθουν, για το τέλος και μπλα μπλα μπλα.

    Η ουσία είναι ότι είναι ακόμα εδώ και θα καταλάβουμε πολύ γρήγορα την επιρροή του ή όχι στο επερχόμενο πρωτάθλημα.

  9. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven

    Νομίζω ότι μια παράμετρος που δεν αναφέρεις στο κείμενο σου κρίσιμη για το πρωτάθλημα, είναι η συμμετοχή ή μη στο champions league του παοκ. Δε ξέρω αν ο γαυρος έχει και αυτός πιθανότητες συμμετοχής, αλλά η συμμετοχή του παοκ στα αστέρια θα είναι κρίσιμη. Πως λέει δύο καρπούζια σε μια μασχαλη.

    Βέβαια με τα play offs όσους βαθμούς χασεις στο πρώτο ή στο δεύτερο μισό μπορείς να τους κεδρισει στα play offs.

    Πιο συγκεκριμένα την ομάδα μας πως τη βλέπεις; θα γίνουν οι 2, 3 δυνατές προσθήκες;

    Θα εμφανισουμε κάποιο στυλ ποδοσφαιρικου ώστε να μπορεί καποιος ευχάριστα να βλέπει ένα παιχνίδι μας;

  10. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven και πίσσα και πούπουλα

    Λέμε εμείς για πολιτικούς και για έλλειψη ηγετών, και καλά κάνουμε.

    Κράζει ο γερμανικός τύπος την βασική Γερμανίδα υποψήφια για την προεδρία της κομισιον, ουρσουλα φον ντερ λαινεν. Μητέρα εφτά παιδιών, με περίεργες σπουδές είτε οικονομικων είτε ιατρικής, πρόσφατα κατηγορουμενη για λογοκλοπη στο διδακτορικό της, κρατάει σταθερά μια από τις πιο χαμηλές θέσεις όσον αφορά τη δημοτικότητα της εντός Γερμανίας, ξεκίνησε από υπουργός οικογένειας λόγω κυρίως των 7παιδιων, υποστηριζε με πάθος τη πιο ενεργή συμμετοχή της Γερμανίας σε στρατιωτικές αποστολές, η πρώτη γυναίκα υπουργός άμυνας της χώρας, εδώ και δύο μήνες βρίσκεται σε διερευνητική στο ομοσπονδιακο κοινοβούλιο για απευθείας ανάθεσεις ύψους 200m€ τα τελευταία δύο χρόνια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ξεπερνώντας με σκιωδεις πρακτικές τις συνήθεις διαδικασίες.

    Αν προστεθεί και η γνωστή λαγκαρντ η οποία σπευδει να αναλάβει την ηγεσία της εκτ καταλαβαίνουμε όλοι τη “μεγάλη” ηγεσία αναμένεται για την ευρωπαϊκή ένωση στο αμέσως προσεχές διάστημα. Οι δύο πριμαντονες δηλώνουν έτοιμες να αντιμετωπισουν τον τραμφιο (τραμπ) , καθώς επίσης και τους μεγάλους τεχνολογικους κολοσους των ΗΠΑ.

    Και μιλάμε εμείς για κουλη και για αλεξεμπουρδα;

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Paok : Όπως το δεις. Μπορεί και ναι μπορεί και όχι. Πάντως σίγουρα τώρα αυτός είναι ο καινούργιος παίκτης.

  12. Ο/Η Akis λέει:

    @paok
    Προφανώς μεγάλωσε ο ΠΑΟΚ. Σε τρία χρόνια πήρε όσους τίτλους σχεδόν είχε πάρει τα προηγούμενα 90. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν μεγάλωσε σαν ΠΑΟΚ, αλλά σαν Savvidis fc. Ότι πει αυτός είναι νόμος, είναι πολύ πάνω από τα κυβικά της ομάδας….Τώρα το ότι ασχολούνται μαζί του περισσότερο, είναι προφανές, αλλά πιο πολύ επειδή περιμένουν να ξεφουσκώσει και όχι επειδή θεωρούν ότι θα καθιερωθεί για χρόνια σαν ισχυρός παίκτης, τουλάχιστον όπως αντιλαμβάνομαι εγώ σε διάφορες συζητήσεις.
    @Steven
    Ο Πανιώνιος στο μπλοκ Μαρινάκη δεν ανήκει??
    Σχόλιο για

  13. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “υιοθετήθηκαν” οι προσφορές των ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΟΦΗ”,…αλλά υπογραφές μετά τις εκλογές.
    “ψηφίστε μας και βοηθείστε να βγούμε και κατόπιν θα βλέπετε “δωρεάν” τις ομάδες σας από την δημόσια τηλεόραση” είπε κατ’ουσίαν στους οπαδούς των δύο-κυρίως αλλα όχι μόνο- ομάδες ο Τσίπρας
    Ολοι και όλα στον αγώνα.
    Ο οποίος Τσίπρας ρεύεται συνέχεια στις συνεντεύξεις. “Κουδούνι” βγαίνει στο γυαλί.
    Ασχημο πράγμα να καλομαθαίνεις.Αντε να αποχωριστεί το falcon και τα μάρμαρα του Μαξίμου τώρα.
    Ο Κούλης απ’την άλλη, θα πρέπει να είναι ο μοναδικός που τελικά θα έρθει πρώτος και καταιδρωμένος.
    Μόλις τον βγάζουν από την θερμοκοιτίδα,λούζεται στον ιδρώτα.
    Οταν έχει απέναντί του το γερο-Παπαδάκη,τη νύφη του στο Σκάι, ή τίποτα παιδαρέλια σε πλατείες ,
    και τους παριστάνει τον κήνσορα, μιλώντας από το σκαμπό, όλα καλά. Τα ψιλοφέρνει βόλτα.
    Μόλις του είπανε να κάτσει απέναντι σε δέκα-όχι δα και εχθρικούς- δημοσιογράφους-με προειδοποιημένες ερωτήσεις μάλιστα και με τα σκονάκια του μπροστά του αραδιασμένα- τον έπιασε τεταρταίος πυρετός. Αγοραφοβικός. Τον βλέπεις και θες να τον πάρεις αγκαλιά.Να περπατήσετε στη πλατεία,να φάτε μαλί της γριάς και να καβαλίσετε το καρουζέλ.
    “Δεν μπορεί το παιδί” όπως θα έλεγε και ο πατέρας του για το άλλο αστροπελέκι,τον ΓΑΠ.
    Τί στο διάολο. Εξαμηνήτικα είναι;

    Προς “koreas”: Εϊπαμε. “ασυναγώνιστοι”. Οι “καλύτεροι”. Οι “ανώτεροι”.
    Εκεί και αν υπάρχει αυστηρό σύστημα αξιολόγησης. Είσαι μπινές; Παιδεραστής; Μέθυσος; Κτηνοβάτης;Ασυνείδητος; Μπορείς να γαμίσεις ως και το παιδί σου; Ε, έχεις σοβαρές ελπίδες για γερή θέση.

    Υ.Γ:Αν κρίνω από τις-όποιες και όσες τέλος πάντων- ανοικτές συγκεντρώσεις έγιναν ως και σήμερα που τελείωσε και επίσημα η προεκλογική περίοδος,κάτι δεν μου κολλάει καλά.
    Οι Συριζάιοι κατεβάζουν περισσότερο κόσμο και εν τούτοις βρίσκονται 10 μονάδες πίσω από τον Κούλη που τον δίνουν μέχρι και 40% άμα λάχει, αλλά μιλάει σε κλειστά περιβάλοντα σε σκαμπό παριστάνοντας τον ξεναγό.Κεντρική προεκλογική ομιλία χθες,που; Κάπου στον ηλεκτρικό, στο Θησείο.Μαζί με τους τουρίστες.
    Ο Βαρουφάκης μας δίνεται στο 5% ενώ δεν έχουμε δει ούτε ένα πλάνο από τις όποιες όσες ομιλίες έκανε.Κάτι παλαμάκια από μια παρέα ακούγονταν από κάτω.Ουτε ένα γενικό πλάνο ρε παιδιά. Ετσι για ανάμηστικό.
    Ο δε Βελόπουλος-που γέμισε για πλάκα το Σ.Ε.Φ. δίνεται στα ίδια ή και χαμηλότερα ποσοστά από τον Γιάνη με ένα “ν”. που μιλάει μοναχός του. Πως γκένεν αυτό;
    Ο δε Λεβέντης,ενώ δεν ανιχνεύοτο καν μέχρι πριν λίγες μέρες και στην τελευταία του ανοιχτή ομιλία και μάλιστα στην Θεσσαλονίκη που είναι το “φόρτε” του, μιλούσε σε μια παρέα.Καμιά πενηνταριά άτομα. Και επαναανιχνευτηκε απο τους-ετσι κι αλλιώς παντελώς αφερέγγυους-δημοσκόπους στο 2%
    Οπως και από την “Πλεύση” της γαιδουρομούρας Κωνσταντοπούλου,πλάνα από συγκέντρώσεις δεν είδαμε. “Κλειδωμένα” μονοπλάνα στη μουτσούνα της. Και εν τούτοις ανιχνεύτηκε στο 1.5%
    Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους, να πούμε πως-πάνω-κάτω- 1% σημαίνει 50.000 ψήφοι.
    Αν σκεφτείς ότι οι μισοί ψηφοφόροι πανελλαδικά βρίσκονται στην Αττική, τότε πως γίνεται να μη μπορούν να μαζέψουν σε συγκέντρωση τους όλοι αυτοί έστω και το 1-2% των ψηφοφόρων τους;

    Τέλος πάντων. Η Δημοκρατική διαδικασία θα μας λύσει όλες τις απορίες καθώς είναι γνωστό πως αυτή δεν έχει αδιέξοδα. Εϊναι γεμάτη στενά και σοκάκια.Σαν τα Εξάρχεια ένα πράγμα

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Akis : Ανήκει στον όποιον τα σκάσει πιο πολύ.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το σχολιο γραφεται ΠΡΙΝ τις εκλογες. Το αποτελεσμα το ξερουμε. Τη διαφορα περιμενουμε να δουμε επισημα. Γιατι ανεπισημα ενα πουλακι μιλησε για +12% ισως και +13%. Αλλες οι δημοσκοπησεις που δειχνει η τηλεοραση και τα μεσα και αλλες αυτες που εχουν στα χερια τους τα κομματα. Στο κοσμο α) παντα ειναι πιο μετρημενα αυτα που παρουσιαζουν μιας και εχεις το +/- 2% που οριζεται ως στατιστικο λαθος και β) τα επιτελεια κρατανε μποσικα για λογους τακτικης: ο νικητης δε θελει να λεει παραπανω για να μη γινει ρομπα, ο ηττημενος φυσικα δε παραδεχεται την ητττα του.

    Στις ευρωεκλογες φαγανε 9,5% στη κεφαλα (λεγανε για 7%) και το προβλημα δεν ηταν η μεγαλυτερη ηττα στην ιστορια των εκλογων αλλα αν ηταν στρατηγικη η οχι. Προφανως για τους απλυτους δεν ειναι στρατηγικη ηττα αμα χανεις 10-0 στο εικοσαλεπτο, αλλα διαχειρισιμη αμα καταφερεις στο 90 να μην εχεις φαει 30 και μενεις με το 10 στη πλατη.

    Μου θυμιζει την ΑΕΚ του ηγετη που καθε χρονο τρωει μια 20/30αρα στο κεφαλι απο τους φορτουνοπελκες αλλα ‘ερχωμαστε’ με τη οπισθεν. Μη παμε ομως στο καρναβαλι-αεκ ας μεινουμε σε ενα μικρο πολιτικο, με το ΑΕΚ εχουμε και χρονο και θεμα για να πεσει κραξιμο: προχθες ειπα τη βγαζει δε τη βγαζει ο καλογερος στα CB χθες ‘τραυματιστηκε’ παλι. Ουτε στοιχημα να το επαιζα. Τι το παιδευετε τον ανθρωπο ρε σεις αφου ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ. Καταλαβαινω οτι παμε για πρωταθλημα, εδω γελαμε δυνατα και ελευθερα, αλλα εδω επεσε ζορι με το Λαμπροπουλο που να τρεχουμε να φερνουμε CB καλοκαιριατικα. Ε ΡΕ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΤΑΙΖΕΙ Ο ΤΙΓΡΑΚΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, που ‘ασχολειται’ με παικτες κανα μισαωρο προσφερωντας 2 μακαροναδες και μια φετα (χωρις λαδοριγανη) αλλα μετα ‘αποσυρεται’ με την ουρα στα σκελια για να φερει κανα δανεικο και ελευθερο.

    Το ΖΑΒΟ μας ειπε με λιγα λογια αυτη τη εβδομαδα στο Σκαι μιας και δεν αντεχω ουτε να τον βλεπω – οταν δε ΡΕΥΩΤΑΝ σε ζωντανη συνδεση (παλι καλα που δεν ανασηκωθηκε να κλασει on camera- μαλλον τις εριχνε κουφιες ΤΟ ΡΕΖΙΛΙ)
    -Για τον Βαρουφακη: Λαθος μου.
    – Για τη Ζωή: Λαθος μου
    – Για το σκισιμο των μνημονιων: Ειχαμε αυταπατες
    – Για τη διαπραγματευση: Ειμασταν πολιτικα αφελεις
    – Για το show στο συντονιστικο κεντρο το βραδυ της φωτιας: Δεν ηξερα οτι ηταν σε ζωντανη συνδεση.
    – Για τους νεκρους στο Ματι: Δεν ηξερα οτι υπηρχαν νεκροι.

    Αυτα μονο στο Σκαι, σε μια συνεντευξη πολυ light που τον αφησαν επιτηδες να εκτεθει μονος του. Δεν χρειαζεται να βαλεις ‘σκληρους’ δημοσιογραφους ουτε να το στριμωξεις. Τα λεει μονος του χωρις ξυλο. Λαθος μου, δεν ηξερα, δε μου ειπαν, ειχα αυταπατες, ειμαι αφελης, δεν εμαθα κλπ.

    ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗ ΞΑΝΑΘΕΣ ΣΩΣΤΑ? Πας καπου να σε προσλαβουν, δειχνεις ενα βιογραφικο με λαθη-δε ξερω-δε εμαθα- δε μου ειπαν- εχω αυταπατες και θες να σε προσλαβουν!!!

    Εχει ΧΙΛΙΑΔΕΣ μπαρουφες που εκαναν οι φασιστεροι σε 4,5 χρονια. Πολλα εχουν γραφει πριν γινουν κυβερνηση. Τα βασικα τα ζουμε: οι φοροι στο θεο, το χρεος αυξηθηκε, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μπορουσε να παραγει χρημα το παγωσαμε (δουλειες-project-πωλησεις δημοσιου). Αυτα ειναι τα βασικα και φωναζω εδω και δεκα χρονια απο το χωρο: TO MONO ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ.

    Εκαναν ομως ενα τεραστιο καλο: Ο Ελληνας εζησε στο πετσι του τη φασιστερα και τελειωσε το παραμυθι του ηθικου πλεονεκτηματος. Τελειωσε με τους διορισμους κολλητων Καρανικαιων και Νοτοπουλαιων, τελειωσε με τους Πολακηδες, τελειωσε με τα κοτερα και τα πουρα, τελειωσε με τους Πετσιτηδες τους Ιβαν και τους παπαδες, τελειωσε με τους Καμμενους τις Κουντουραδες τις Παπακωστες και τους Κουικαρες- οτι πιο ακροδεξιο και αποβλητο εδιωξε η ΝΔ κα το μαζεψε ο συντροφος. Παρεα με το ΠΕΤΡΟ ΚΟΚΚΑΛΗ και το Πακη. Η παραμυθα του ηθικου, του λαου, της πλατειας και της αγανακτησης μας τελειωσε.

    Ειναι οντως αξιο λογου οτι υπαρχουν ακομη 20-25% που τον ψηφιζουν. ΔΥ και βολεμενοι ΔΕΗτζηδες-ταξιτζηδες και παρατρεχαμενοι. ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ. Προπαντων ηλιθιοι. Αυτο αλλωστε ηταν απο παλια το κοινο της αριστερας: αμορφωτοι (δε περναει το παραμυθι της διανοησης σε μενα), αεριτζηδες και παραμυθαδες. Μονο τετοιος μπορει να εισαι για να ασπαζεσαι αυτες τις ιδεολογιες της κρατικης κολεκτιβας και της κοινωνιας των επιδοματων.

    Ελπιζω κατι να μαθαμε 4,5 χρονια απο το τσουρμο των απλυτων. Τι θα κανει ο Κυριακος? Δε το γνωριζω, αποψη μου ενα μαζεμα εσωτερικα μπορει να γινει (αναρχια-ασφαλεια-ασυλο κλπ), μπορει να ξεμπλοκαρει καποια εργα (Ελληνικο-Cosco-Σκουριες) και αναλογα τι θα τον αφησουν και ποσο να πορευτει στο οικονομικο. Ενα αναλογο μαζεμα σε σπαταλες (ΔΕΗ κλπ) επισης μπορει να γινει. Η σταδιακη μειωση των φορων ειναι καλοδεχουμενη μπας και ξεκινησει να ρεει λιγο το χρημα, γινει καμμια κανονικη προσληψη και οχι με 300 ευρω το μηνα. Καλοδεχουμενη θα ειναι η οποια μειωση ΦΠΑ ειναι αβασταχτο να κανεις εισαγωγες στο 24%. Η γνωμη μου μακροπολιτικα ειναι οτι μπορουμε να εκμεταλλευτουμε τις καλες σχεσεις με τους φονιαδες των λαων (γεια σου ρε αριστερε λαοπροβλητε επανασταστη venceremos ρε..) και σε συνδυασμο με τα καραγκιοζιλικια του σουλτανου να τραβηξουμε 2-3 καλα project για αρχη προς τα δω. Ευρω εχουμε- αρα σταθερο νομισμα- μια χαρα φιλαρακια ειμαστε 80 χρονια.

    Η Αγγλια θα ακολουθησει. ΔΕ ΘΕΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ αμα εχεις τους Αγγλοσαξωνες μαζι σου, εχεις και τους Εβραιους (πακετο πανε) και ασε τον αλλον να σκουζει.

    Εχει ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ο Κυριακος μαζι του? ΦΥΣΙΚΑ και εχει και γι αυτο αναλογα θα κριθει και θα τα ακουσει.

    Οποιος λεει Κουλη το Κυριακο, φανταζωμαι δεν θα εχει κανενα προβλημα οταν λενε κουλα τη ΑΕΚ. Αφου ανεχωμαστε τη ‘πλακα’ με τη μειωση καποιου δεν εχουμε θεμα να μας κανουν το ιδιο. Σωστα? ΚΟΥΛΑ και η ΑΕΚ πλεον γι αυτους.

    Φυσικα και δεν ξεχασα αυτους που μας μιλαγαν για πανω πλατειες, για κατω πλατειες, για τον Αλι6 που ‘ερχεται’ να μας γαμησει, θα κοψει τον ΕΝΦΙΑ και λοιπες μπουρδες. Λαος που ξεχναει την ιστορια του (και το ΖΑΒΟ ειναι ιστορια πλεον) ειναι καταδικασμενος να τη ξαναζησει. Το οτι υπαρχει επιμελως κοσμος (και εδω μεσα) που εχει πιει το αμιλητο η ακομη και τα ‘χωνει’ περνωντας απεναντι δε σημαινει οτι ξεχασαμε τι ακουσαμε τοσα χρονια. Οτι ειμαστε φασιστες-γερμανοτσολιαδες κλπ κλπ. Καμμια εκδικητικη ταση φυσικα, απλα μη ξαναδω κανενα υψωμενο δαχτυλο να κουνιεται.

    Το θεμα δεν ειναι η ηττα. Το θεμα ειναι οτι θα χασει πανω απο τους μισους βολευτες και θα αρχισει η φαγωμαρα. Απο τους 151-153 θα παει στους 70 και αμα. Ο ΤΖΥΡΙΖΑ δεν ειναι κομμα, (οπως η ΝΔ η το ΚΚΕ που εχουν μια ιδεολογια, μια βαση στελεχων, μια εκλογικη βαση) αλλα ενας αχταρμας ΛΑΜΟΓΙΩΝ που περιλαμβανει ακραιους αριστερους φασιστες/τραμπουκους, περιλαμβανει τρομοκρατες και θαυμαστες τους, περιλαμβανει απο οικολογους μεχρι ακροδεξιους με ολιγον ΔΗΜΑΡ, περιλαμβανει ΚΟΚΚΑΛΗ και κουμμουνια. Το μοναδικο πραγμα που τους ενωνει ειναι η καρεκλα, το φαγοποτι και τα φραγκα. Μολις χασουν θα διαλυσουν και αν αυριο παρει 70 εδρες την επομενη δε θα υπαρχει καν.

    Η παγκοσμια πρακτικη λεει: χανεις εκλογες? Βγαινεις το ιδιο βραδυ, δινεις συγχαρητηρια και αναγγελεις την παραιτηση σου απο αρχηγος και μαλιστα ΔΕΝ ξαναβαζεις υποψηφιοτητα για την επομενη μερα. Ετσι κανουν στο UK στις ΗΠΑ στη Γαλλια στην Ισπανια κλπ, ετσι εκαναν και στην Ελλαδα οι ηττημενοι. Της ΝΔ, γιατι ο original λαμογιοαντρεας δεν αφηνε τη καρεκλα παρα μονο ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ με εγχειρηση. Βεβαια δεν εκαναν ετσι τα προτυπα του αγραμματου ο Καστρο, ο Σταλιν, ο Μαο, αυτοι δεν εχαναν ποτε γιατι δεν εκαναν καν εκλογες….

    ΥΓ1 Το γηπεδο παει για το 2021. Απλα το κανουν αβαβα οι ογλου, η ΠΑΕ ΑΕΚ και η Δικεφαλλος. Που ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ οτι του χρονου θα ειναι μεσα. Αν δε τελειωσουν ΟΛΑ (υπογειοποιηση, περιβαλλον χωρος κλπ) και δεν φυγει ΠΛΗΡΩΣ το εργοταξιο ξεχαστε το γηπεδο. Οσο υπαρχει ενα φτυαρι στο χωρο, γηπεδο γιοκ, δε γινεται να εχεις εργοταξιο και στα 10 μετρα να περνανε χιλιαδες κοσμου. Ειναι και θανασιμα επικινδυνο αλλα και ΚΑΜΜΙΑ εταιρεια δεν υπαρχει περιπτωση να αναλαβει την ευθυνη ειναι εγκλημα. Οποτε οσα στεγαστρα και κερκιδες και καθισματα να σας δειχνουν οι ογλου και οι Δηματοι, ΦΟΥΜΟ ΕΙΝΑΙ. Ψεμματα λενε – το ξαναλεω- δεν εχει ουδεμια σημασια αν τελειωσει το γηπεδο απο τη στιγμη που εκκρεμουν τα υπολοιπα.

    ΥΓ2 Χθες ξεκινησε το London Festival (BST Hyde Park) η κορη μου εχει κλεισει Hospitality ολες τις μερες. Celine Dion χθες, Stevie Wonder σημερα. Στο Hyde Park. Λογω δουλειας δε μπορουσα να φυγω. Αλλα την αλλη Παρασκευη εχει Bob Dylan με Neil Young, αυτο δε χανεται με τιποτα. Ειναι ηδη οργαμωνενο το εγκλημα απο ολο το γνωστο team πανω Aγγλοι-Ιρλανδοι- μια Αμερικανομεξικανα και η μικρη Ολλανδεζα που μετακομιζουν Ελλαδα τη αλλη Κυριακη να χαρουν Greek Summer.

    Καναμε και εμεις εδω λεει κατι αναλογο. Και πηγε ο ….Νταλαρας με κατι παρταλια. Enough said.

  16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο paok.μεγαλο πραγμα η εμπαθεια και οι εμμονες τελικα.και κατι ασχετο για αυτους που ειναι απο “χωρια”.ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια.

  17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο.paok.ποσο θα πληρωνε ο γουιλιαμ χιλ την τριπλετα πρωθυπουργος(κυριακος)βουλευτης(ντορα αδερφη)δημαρχος αθηναιων(γιος και ανιψιος)?δεν γαμιομαστε λεω γω.

  18. Ο/Η RETHIMNIOS λέει:

    snitch ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ. ΚΑΙ ‘ ΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΚΡΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ. ΟΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΓΛΩΣΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ “ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΘΙΖΕ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΜΗΣΟΥ”
    Υ.Γ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΟ ΝΗΣΙ.

  19. Ο/Η Koreas λέει:

    @πισσα και πουπουλα

    Οντως στα επάνω στρώματα της πυραμίδας και στα κάτω δεν υπάρχουν ηθικοι κανόνες. Άσε που όλα επιτρέπονται, μην σου πω ότι αν δεν έχεις και κάποιο χτυπητο κουσουρι δεν μπαίνεις εύκολα. Και μένουν τα λεγόμενα μεσαία στρώματα να επιλέγουν είδωλο, αφού προηγουμένως εξασφαλισουν την επιβίωση τους.

    Ο μιμιτισμος, ο ταρτουφισμος η επιλογή ειδωλου είναι ο λεγόμενος και συνδετικος κρίκος της εκάστοτε κενωνιας.

    Κλασικό παράδειγμα το συγκεκριμένου blog, ο αλλος λατρεύει να μιμείται τα αγγλακια, ο αλλος καμαρωνει μέσα στη φτώχεια του για τη δυναμη του Ιβάν, ο αλλος βλέπει τον αλεξεμπουρδα και νομίζει ότι εμφανίστηκε ο Μαρμαρωμενος βασιλιάς, ο αλλος με καμάρι θα κάνει τη χιλιοστη κωλοτουμπα και Θα ψηφίσει τη ΝΔ ενώ μέχρι χθες τους εβριζε ως γερμανοτσολιαδες και πουλημενους, βγάζεις άκρη;

  20. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Η ήττα των ζαίων ποιόν πείραξε περισσότερο, το Ζαβό ή την Περιστέρα ;;; χα χα χα

  21. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δεν ειναι κακο να εισαι μπαγλαμας. Αρκει να συνοδευεις ρεμπετικη κομπανια.

    Τσιμπα τη ΤΡΙΤΗ φαπα σερι σε ενα διμηνακι και αντε να ρουφηξεις το φραπογαλλλλλλλλο τωρα. Που θες και William Hill νοτιομακεδονα, εδω ζοριζεστε με τα πανε, με τα φουιτ και με τα να σε κανω, να μιλησετε ελληνικα αφου, τα αγγλικα σε μαραναν.

    ΥΓ Και που σαι: Πες στο ‘λαο’ μη τυχον και ‘ξεχασει’. Το οτι ακομη ζεις το 2019 και μετα απο οσα εχουν γινει σε 10 χρονια στη χωρα, με συνθηματα του ΠΑΣΟΚ του 1981 δειχνει και ποσο προβατο εισαι, και τι ΔΕΝ εχεις παρει χαμπαρι. Αλλιως πως θα εισουν Σαββιδο-ΖΜΠΑΟΥΓΚ αφου?

    @ RETHIMNIOS
    Η γνωση δεν εχει να κανει με το επιπεδο σπουδων και μονο. O ορισμος απο το WIKI ειναι ο εξης:

    Γνώση είναι η μετεξέλιξη στον νου της καταγεγραμμένης πληροφορίας και εμπειρίας που παρέχει την εξοικείωση, την αντιληπτότητα και την κατανόηση των πραγμάτων και δίνει επιδεξιότητα και δυνατότητα καθοδήγησης στη λήψη αποφάσεων. Αποκτάται μέσω της εμπειρίας ή της εκπαίδευσης με την πρόσληψη πληροφορίας, την ανακάλυψη και τη μάθηση. Ο Πλάτωνας όρισε τη γνώση ως ‘τεκμηριωμένη και αληθή πεποίθηση’.

    O Stevie το εχει πει αλλιως: Εχω γνωρισει ενα καρο μαλακες με πτυχια…

    Στη βιβλιογραφία της διαχείρισης γνώσης, ένας συνήθης τρόπος διάκρισης της αποκτώμενης γνώσης είναι η ρητή γνώση (explicit knowledge) και η άρρητη γνώση (tacit knowledge). Η πρώτη μεταδίδεται με το γραπτό και προφορικό λόγο, ενώ η δεύτερη αποκτάται με την εμπειρία.

    Κειμενο για τις Εκλογες ΜΕΤΑ (το πριν το ειπαμε) οταν προλαβω και χαλαρωσω λιγο απο το τρεξιμο.

  22. Ο/Η RETHIMNIOS λέει:

    snitch ΕΓΩ ΛΕΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ.ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ . ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΙΟ ΣΥΧΝΑ.ΚΑΙ Ο ΣΤΗΒ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΒΕΒΑΙΑ.ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ…

  23. Ο/Η The Snitch λέει:

    Θα φερω μονο ενα παραδειγμα: Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι πρόσφατα Περιφερειακός Διευθυντής Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google. Αντικαθιστα τον Λευτερη Κρετσο, ο οποιος εγραφε βιβλία τυπου ‘Ριζοσπαστικά Συνδικάτα στην Ευρώπη & το Μέλλον της Συλλογικής Εκπροσώπησης’, καθώς και ‘Νέοι Εργαζόμενοι και Συνδικάτα’. Ο ενας ετρεχε στη N.A Ευρωπη τη μεγαλυτερη εταιρεια του πλανητη ο αλλος εγραφε για αριστερες παπαρολογιες. Και να φαναστουμε οτι ο Κρετσος ειναι απο τους ‘καλους’ τους. Ο ενας εγραφε τζιρους κατι ΔΙΣ σε καμμια δεκαρια χωρες ο αλλος σιτιζωταν απο τα ριζοσπαστικα συνδικατα…

    Χασαμε τη παλια υπουργο Μακεδονιας-Θρακης τη περιφημη Νοτοπουλου. Που ειχε ως προσον οτι ηταν κορη της γκομενας του μπαμπα του Παπα. Του γνωστου μπαμπα που εκανε το θαυμα του ΟΑΣΘ στη μπουγατσουπολη. Χασαμε και τη τελευταια υπουργο την ομπρελοκρατουσα που στο βιογραφικο της λεει οτι περπατουσε στους δρομους της Γενοβας. Αυτη που ειχε ντυθει στα μαυρα και επαιζε θεατρο ως μονιμη κατοικος!!!!! στο Ματι διπλα στο λαοπροβλητο… Μεγαλα κεφαλια και οι δυο.

    Χασαμε τον αρκουδο-Πολλακη που οταν δεν εβριζε ως γιδοβοσκος και απειλουσε να μας θαψει 3 μετρα, καπνιζε μεσα στο Υπουργειο ως υπουργος Υγειας!

    Χασαμε πολλα, κυριως την αισθητικη: αξυριστος, αχτενιστος, ΜΠΙΧΛΗΣ με σανδαλια, μπλουζακια τρυπια, σκουλαρικια και αλλα ομορφα. Χασαμε τον διατρητο ηγετη που μας θαμπωνε με τα ελληνικα του και κυριως με τις γνωσεις του σε γεωγραφια-αριθμητικη, μιλαω για βασικες γνωσεις δημοτικου. Που ακομη μετα απο 4,5 χρονια στη καρεκλα νομιζει οτι εισαι επαναστατης αμα δε φορας γραβατα και οχι ενας ΓΡΑΦΙΚΟΣ που γελανε ολοι πισω και μπρος απο τη πλατη σου. Επαναστατης χωρις γραβατα αλλα με cohiba με κοτερα και με γαριδες στο μενου του πρωθυπουργικου αεροπλανου. Που θα πουλαγε τα αεροπλανα και τις κυβερνητικες θωρακισμενες BMW που εβριζε το Βενιζελο!! αλλα τελικα ειπε να τα …..κρατησει.

    Πιο πριν ειχαμε χασει τη Γαι-δουρου που εβαζε φουμο για να βγει να το παιξει μαχιμη εκεινη τη νυχτα στο Ματι, χασαμε το Καραμερο που εβγαινε στο στουντιο με νιτσεραδα να μας δειξει οτι παλευε οταν πνιγωταν κοσμος στη Μανδρα. Χασαμε τη φασιστο-Κουντουρα που παρεα με το Πετρακη το Κοκκαλη που ειχε παππου ανταρτη- αυτο το λεμε, αλλα μπαμπα ‘καταφερτζη’ επι ΠΑΣΟΚ-ΤΣΥΡΙΖΑ- αυτο δεν το λεμε, προλαβαν και την εκαναν μαζι με τον Γεωργουλη!!!! για την ευρωβουλη. Ενας αταλαντος ηθοποιος Γ διαλογης που τον απεριψε η ΝΔ, μια ακροδεξια που τη ψαχνουν για κατι ψωροεκκατομυρια δαγκωνιες οικογενειακως, και ο επαναστατης γιος των δις.

    Χασαμε το Δραγασακη τη διανοια που ακομη μιλαει για παραλληλο συστημα τραπεζων- πιο βλακας πεθαινεις.

    Χασαμε το Φραπεδιαρη, αυτη τη διανοια οικονομικων που μας ελεγε οτι Business Plan θελει εσοδα-εξοδα ΑΡΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ και γι αυτο δεν απορροφουσαμε πορους ΕΣΠΑ, μολις το 6% των κονδυλιων επι 4,5 χρονια. Μας εδιναν 100 και περναμε τα 6! Τετοια μυαλα τεραστια..

    Αλλα πανω απο ολα γεμισαμε με ανθρωπους που οι περισσοτεροι –οχι ολοι φυσικα- εχουν δουλεψει στη ζωη τους και ειναι σχεδον ολοι μορφωμενοι. Το Φλαμπουραρης-Πικραμενος π.χ μου θυμιζει Μανταλο-Virgil Van Djiik επιπεδο, παιζει να μη βγει καν στο χορτο ο Βιργιλιος να παιξει.

    Αυτο ομως που χασαμε και δεν αναπληρωνεται με τιποτα ειναι ο συμβουλος στρατηγικου σχεδιασμου του πρωθυπουργου.

    Ο μεγιστος ανεργος- barman ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ο μπαφιασμενος-Μενεγακη/κοπληκτος. Πιστευω οτι με αυτη την απωλεια ειναι θεμα χρονου να αποτυχει η νεα κυβερνηση και να παμε ολοι απατοι.

    Ξαναειδαμε ΕΥΠΡΕΠΕΙΣ ανθρωπους, κοστουμαρισμενους, πλυμμενους, με νορμαλ συμπεριφορα. Ειδαμε κανονικη ορκομωσια και κανονικα θεσμικα πραγματα οπως κανει ΟΛΟΣ ο πολιτισμενος πλανητης. Ειδαμε αρνηση παραλαβης θωρακισμενων BMW, οχι στα λογια, στα εργα. Ειδαμε σαν πρωτο ΦΕΚ τη μεταφορα των φυλακων εκει που ανηκουν και οχι εκει που μας βολευε για να κοβουν βολτες οι ποινικοι και οι τρομοκρατες. Ειδαμε πρωτη πραξη τη καταργηση του ασυλου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    Θα κανουν μπαρουφες, θα κανουν μαλακιες, και σιγουρα θα δουμε και λαθη.

    Αλλα τουλαχιστον δε θα ακουμε ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΑΠΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ οτι δεν καταργουν ενα νομο η μια διαταξη επειδη την ειχε κανει ο …προηγουμενος και πρεπει οι κακομοιρηδες να την ακολουθησουν.

    Θα κριθουν ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ γιατι οι ιδιοι ανεβασαν το πηχη. Θα φανε κραξιμο θα τα ακουσουν κανονικα. Αλλα το να βλεπω και να ακουω ανθρωπους που μας ελεγαν γα πλατειες και μας τα εκαναν τσουρεκια με τους αμορφωτους εχει τη πλακα του. Να ακουω κριτικη σε μια κυβερνηση ΠΡΙΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ (δηλαδη πριν γινει κυβερνηση καν) απο ανθρωπους που ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΕΝΑ ΓΑΜΟΛΥΚΕΙΟ και στη ζωη τους το μονο που καταφεραν ειναι το απολυτο τιποτα, εχει το γελιο του…

    Δε με νοιαζει αν ειναι ΠΑΣΟΚΟΣ ο καθε χρυσοχοιδης. ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ? Αυτο με νοιαζει. ΜΟΝΟ. Ουτε φιλο θα το πιασω ουτε θα ανταλλαξουμε ιδεες για τους σοσια-ληστες. Εμενα με νοιαζει να καθαρισει η πλεμπα, οι Ρουβικωνες, να ξαναγινει το κεντρο οπως πρεπει και να μη πουλαει τσαμπουκα το καθε τσουτσεκι στη περιουσια μου. Γιατι οταν πληρωνω ΦΠΑ στο περιπτερο π.χ τα λεφτα πανε στο κρατος αρα το τρολευ-οι καδοι που καινε και αυτα που σπανε τα πληρωνω ΕΓΩ. Κανεις τη δουλεια σου σωστα? Ολα οκ. Δε τη κανεις? Αι γαμη. Τοσο απλα. Ανοχη ΜΗΔΕΝ σε κανενα.

    ΥΓ Γλυτωσαμε κιολας απο τα πορτραιτα του Αρη, τα λουλουδια στα σκοπευτηρια, τα Bella Ciao και τις αδελφοποιησεις με το καθε ΑΠΛΥΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ στυλ Μαδουρο. Μονο απο αισθητικης αποψης να το δω, δε πονανε τα ματακια μας πλεον.

    ΥΓ2 Η δεξια- που δε ξεχνα ο λαος τι σημαινει- σε κραταγε επι χρονια με τεχνιτη αναπνοη με τους Βρυζες αντι να πας Γ Εθνικη σα την ΑΕΚ, το Ρουλη, τον Ηρα, τον ΟΦΗ, που χρωσταγες της Μιχαλους, ηταν καλη η δεξια Ε ΠΡΟΒΑΤΟ? Που επρεπε να εχεις αναλογη πορεια με τα αρειανα και τις γριες και θα σου ελεγα εγω αμα εμφανιζωταν κανας ζμπουγκαρας-τσετσενος να σε σωσει, οσο εμφανιστηκε και στους αλλους δυο του χωριου σου η στους Κρητικους. ΟΛΟΙ περασαν απο τη Γ’ Εθνικη εκτος απο τους 2 γαυρους. Απο τη Τουμπα στη Τρουμπα ενα Ρ δρομος εισαστε, αλλα αδικημενοι. Τα δυο σωματεια που εχουν κατακλεψει το κρατος και δεν ειχαν ουτε ΜΙΑ ποινη. Ο ΖΠΑΟΥΓΚ που επαιρνε ΑΡΙΣΤΕΡΑ στις 1 η ωρα Σαββατο βραδυ βαθμους και αλλαζε τιμωριες με προτυπωμενα εισητηρια- σα να το ηξερε ενα πραγμα….- 2 μερες πριν! Ηταν δικαιο και εγινε πραξη ε? Αιντε ζωντοβολο με μνημη χρυσοψαρου, νομιζεις οτι ολοι ειμαστε σα και σας. Οτι προσκυναμε περαστικους εγγυητες και λαθρεμπορες.

    @ RETHIMNIOS Τα ιδια πραγματα λεμε. Εγω αναλογα οπου δεν εχω γνωση βγαζω το σκασμο και δεν μιλαω μονο ακουω. Χθες π.χ μιλησαμε για τα μπραβο κλπ με υπουργο πλεον- συμμαθητη και φιλο. Που ετσι κ αλλιως κανουμε παρεα-βγαινουμε κλπ. Και μπακουρια και με τις γυναικες μας. Ε δεν εχω ιδεα για το τομεα του- οπως δεν εχει για το δικο μου, οταν μιλαει το βουλωνω και απλα τον ακουω. Τι να κανω να αρχισω να βριζω και να ειρωνευωμαι για να το παιξω ‘αποψη’?

  24. Ο/Η spyros pontios λέει:

    @RETHIMNIOS

    τωρα που εχεις γνωρισει ενα μαλακα με πτυχιο ακομη πως νιωθεις?