Απ’το ρουστίκ στο γκουρμέ.

Τέλος εποχής λοιπόν.”Νισάφι πια” βροντοφωνάξε” ο γίγαντας λαός, ο οποίος πλέον-μετά από σχεδόν δέκα χρόνια μνημονίων,συνεχών μειώσεων και προσβολών,δεν “μασάει” αφου το παραμύθι ξεμένει από δράκους “αλά Σόιμπλε” και το διάστημα αυτό παραείναι μεγάλο για μια τιμωρία.

Θέλει την παλιά καλή Ελλάδα του περιττού,της ρεμούλας,της αφθονίας και του ξεσκίσματος.

Δεν είμαστε στη ΕΣΣΔ του Στάλιν,ούτε στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου,ούτε φυσικά στη Σομαλία,προκειμένου να συντηρείς με “αντίδωρα” για μια ζωή, ολόκληρους πληθυσμούς.
Κακώς λένε πως ο κόσμος δεν έχει μνήμη και κριση. Εχει και παραέχει.
Αν δεν είχε δεν θα θυμόταν και δεν θα αναζητούσε τη γκουρμέ ζωή προ του 2009,μετά από 10 χρόνια στον τόρνο των στερήσεων και της “ρουστικ” ζωής που του επεβλήθει.

Μπορεί να αναγκάστηκε να τρώει στο τάπερ και τη λαδόκολα,αλλά δεν ξεχνά ποτέ την καταγωγή του. Φαταούλας και δεξιόστροφος απο “κούνια”,δεν μπορεί να αρκεστεί άλλο με τα επιδόματα,τα “τεβα” και τα πενηντάρικα.

Εναν τέτοιο δρόμο υπόσχεται η ανανεωμένη και αναστημένη ΝΔ.(άλλο ένα δώρο του σκαφάτου Τσίπρα στην  αρχοντοδεξιά)
Κυβέρνηση “γκουρμέ” θέλει. Ελήφθει.

Η οποία ΝΔ μπορεί να κρατά χαμηλούς τόνους γιατί κάθε υπερβολή εκθέτει τον ανεπαρκέστατο Κ. Μητσοτάκη ο οποίος υποστηρίζεται και υποβαστάζεται κυριολεκτικα και μεταφορικά στο δρόμο ως το  Μαξίμου, αλλά ενδόμυχα και απολύτως ενστικτωδώς ο κόσμος -αυτός που “θυμώνει” και “ξεσπά” ψηφίζοντας ότι νά’ναι “τιμωρητικά”- εν τέλει περιμένει την βάρκα να ξανακάτσει στα “ίσα” της και να γεμίσει με καλούδια τα οποία δεν μπορούν να δώσουν οι απισχνασμένοι ορεσίβιοι κατσικοκλέφτες που παριστάνουν τους αριστερούς και κυβερνούν από το 2015.

Ζητά πλέον περισσότερα. Και αυτά τα περισσότερα δεν μπορούν να του τα εξασφαλίσουν οι άπλυτοι Συριζαίοι οι οποίοι είναι μανούλες στη “φασολάδα” αλλά κουμπούρες στις “γαρίδες”.

Υπουργοί που μοιάζουν με τραγιά και γυναίκες που μοιάζουν με προβατίνες,δεν μπορούν να εγγυηθούν ούτε κατά διάνοια ότι θα ανοίξουν παρτίδες ανοιχτές με το κεφάλαιο,το οποίο και θα τάξει “δουλειες καλές” όπως λέει ο αστραποβόλος Κούλης.
Οταν ο άλλος ντρέπεται και πρέπει να εξηγήσει “για ποιο λόγο βρέθηκε σε ένα κότερο κάποιου “ελιτίστα”,τότε αποκλείεται να δωθεί σύνθημα κατασπαράγματος κονδυλίων από πάνω προς τα κάτω. Αυτό το μπορεί  καλύτερα κάποιος που η φαμέλια του έχει βίλα-μεσοτοιχία με αυτήν του Χριστοφοράκου.

Τι να κλάσουν οι Πετσίτιδες και τα ψύχουλα που τρώγονται εν κρυπτω. Εδώ θέλει λοιπον κυβερνώντες που να “τολμούν”.Να δωθεί το σύνθημα: ολούρμο. Επίσημα στη μαρμίτα με κάθε τρόπο και όχι ντου στα ψυχία όπως αυτοί οι μαλάκες οι ψευτοαριστεροί.

Ο Στάλιν,έκανε ότι έκανε κατά την διάρκεια της μέρας,με όλη αυτην την αντιδυτικη ρητορία αλλά τα βράδια λάτρευε να βλέπει γουέστερν στο ιδιωτικό σινεμα εις τα ανάκτορα του.Ετσι δουλειά δεν γίνεται. Πρέπει από αύριο να δωθεί επίσημα το σύνθημα στον κόσμο (της ελιτ αλλά και των τσιτσιρισμένων από τα μνημόνια εξαθλιωμένων μικρομεσαίων) ότι τέλος η εποχή της “ολιγαρκούς αφθονίας” (άλλη μαλακία αυτή) και είναι καιρός να πέσουμε με τα μούτρα “στη δουλειά” (sic).
Αλλωστε στα “απαραίτητα” μνημόνια, μας έχωσαν καθηγητάδες και πανεπιστημιακοί. Σημιτιδες Παπαντωνίου Αλογοσκούφιδες Γκαργκάνες και Παπαδήμοι. Τσαρλατάνοι με ντοκτορά δηλαδή,όχι αστεία.Και αυτοί-“καλώς” εχόντων των πραγμάτων θα μας ξαναχώσουν σε καμιά δεκαπενταριά χρόνια ξανά. Ζωή νά’χουμε.
Ο αριστερός θα σε μάθει απλά να κλέβεις. Αλλά ο απόφοιτος του Κολεγίου (ένα είναι) θα σε μάθει πως να “εισπράτεις”. Αλλο το ένα άλλο το άλλο.

Να απέλθουν λοιπόν οι αξύριστες αριστερές και τα άλλα τα αμόρφωτα ταγάρια με τα σακίδια στη πλάτη και να εισέλθουν τα βόρεια προάστια.Οι Πατούλαινες,τα παπιγιόν,οι σαντρέ βαφές,τα κωμμωτήρια,τα ατσαλάκωτα κοστούμια, τα “Κολάμπια”, τα LSA, οι κόντρα ξουρισμένοι και επιτέλους το χρυσαφί χρώμα στη ζωή μας.
Αρκετά με τον τσίγκο στη στέγη. Βαρεθήκαμε.

Ο κόσμος ενστικτωδώς αποφάσησε: Ας υποθέσουμε πως έχουμε δύο τύπους ληστών. Ο ένας ληστεύει τράπεζες και ο άλλος περίπτερα. ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΣΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;Φυσικά τον πρώτο,αφού α) υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία και β) μπορείς να προσδοκάς περισσότερα,ως αντίτιμο συνεργασίας ή συνενοχής.

Ας βάλουμε λοιπόν λίγες ανταύγιες στις ζωές μας. Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα. Οχι σε εμάς.
Αφού σκότωσαν την γενιά αυτή, ήρθε να την θάψει το αριστερό συνεργείο με τα φτυάρια και τώρα  επανέρχονται οι καλοβαλμένοι συγγενείς,στα σικ μαυρα και τις μοδάτες πλερέζες να κάνουν ένα τραπέζι μούρλια μετά την κηδεία. Με το βλέμα στο μέλλον.

Είμεθα λαός οπτιμιστών. Προσδοκούμε πάντοτε το καλύτερο και κυρίως το περισσότερο.
Ο λογαριασμός, στους επόμενους.
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Είναι λάθος αυτό που ισχυρίζονται ορισμένοι,ότι η χώρα είναι στην εντατική.
Η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ η εντατική η ίδια. Αρα φιλοξενεί ασθενείς, το κόστος των νοσήλειων βαραίνει τους συγγενείς. Και αν αυτοι δεν μπορούν,υπάρχει και ο κρατικος ΕΣΑΕΙ δανεισμός.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to Απ’το ρουστίκ στο γκουρμέ.

  1. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Χρήστο με ένα ρ
    είσαι 20 χρ με την γεματούλα μεν αλλά γυναίκα για οικογένεια που σε αγαπά και σε νοιάζεται. Σου την πέφτει η ξανθιά μοντέλα σε τρελαίνει με αυτά που σου λέει και το σκας μαζί της παρατώντας την άλλη.
    Στην πορεία κατάλαβες ότι η ξανθιά σου έλεγε μπαρούφες περί έρωτα κλπ και απλά σε εκμεταλλεύτηκε. Κατέβασες το κεφάλι και γύρισες πίσω στην γεματούλα μεν αλλά που σε νοιάζεται
    Σου λέει κάτι αυτή η ιστορία;;

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Χαρη: Ο δικομματισμος ειναι η χοντρη; Και με “φροντιζει” 20 χρονια με κοστος ενδιαφεροντος γυρω στα 380 δισεκατομυρια ευρω. Δηλαδη 19 δισ. το χρονο.
    Χιλιες φορες με τη ξανθια μουναρα. Ποσα να φαει;

  3. Ο/Η Koreas λέει:

    Τα εμπειρα χέρια λοιπόν και πάλι στο προσκήνιο.

    Ξεκινήσαμε όπως αναμενόταν με περικοπές και σεβασμό στο χρήμα των φορολογουμενων. 51 άτομα υπουργικό συμβούλιο, μια χαρά.

    Ξεκινήσαμε όπως αναμενόταν βάζοντας τέρμα στα λαμογια του ΠΑΣΟΚ και του αρχιερεα της διαπλοκης σημιτη. Μόνο χρυσοχοιδης, οικονόμου, πιερρακακης, μενδωνη, Χάρης θεοχαρης,… Αμπαραβο. Τον στουρναρα θα τον ανανεωσουμε;

    Ξεκινήσαμε ως γνησιοι φιλελευθεροι ( ως ανθρωποι της αγοράς, των ισων ευκαιριών, των ανθρώπων με προσόντα) και έχουμε στην κυβέρνηση καραμανλιδες, σκυλακακηδες, βαρβιτσιωτηδες, κτλ. Λευτέρης αυγενακης, ο άνθρωπος του προέδρου με σπουδές περιοπης τοπογραφος στο ΤΕΙ Αθηνών και πολλά βαρεια ένσημα στις μεγαλύτερες εταιρίες σε πολύ απαιτητικά πόστα. Στο βιογραφικό του αναφέρεται μόνο ένα πέρασμα από συνεταιριστικη τράπεζα, ως τι άραγε ως τοπογραφος, λες;

    Με αυτά και με αυτά και με πολλά άλλα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη νίκη κεραμεως (εξαιρετική) , στο Μάκη βοριδη ( λόγω συναισθηματος) , στον Κώστα τασουλα ( βλάχος γαρ).
    Επίσης, βρίσκω εξαιρετικό νέο τον Κώστα κυρανακη κι απορώ που δεν του προσφερθεί ένα πόστο.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς koreas: Θα πανε καλα. Εχε εμπιστοσυνη στον Σορος. Καλα δεν τα παει τοσα χρονια;
    Οι κοντοφθαλμοι βριζουν τον Τσιπρα. Ενω ειναι αυτος που παλινορθωσε τον δικομματισμο επαναφεροντας οχι το ενα αλλα και τα δυο κομματα. Και την ΝΔ και το- καποτε- ΠΑΣΟΚ. Ειναι δηλαδη η αιτια της επερχομενης μεγα-ρεμουλας.
    Αχαριστοι.
    Το τι εχουμε να δουμε με τον κουλη,δεν λεγεται. Ενα Δελφιναριο μονος του.Μιλαμε για πραγματικη εκθεση ανηλικου σε κινδυνο. Κανονικα οσοι τον προωθησαν στη θεση αυτη,πρεπει να καθησουν στο εδωλιο.

  5. Ο/Η Stelathen λέει:

    @koreas. Καθηγητης της κεραμεως εχει πει πως την εστελνε στο γραφειο του να φερει τα θεματα των εξετασεων, γιατι ηξερε πως δεν θα τα δει. Συγνωμη αλλα τετοιοι ανθρωποι δεν κάνουν παιχνιδι.

    Ο κυρανακης εχει μεγαλη υπεροψια στις εμφανισεις του και γίνεται αντιπαθης.

    Αλλα οτι και να γινει ολοι πασοκ ειμαστε, εναν αντρεα πιστευαμε και εναν πρασινο ηλιο λαχταραμε (κατα το παλιο : μια αεκ αγαπαμε σε μια original πιστευουμε, εναν ντουσαν μπαεβιτς λατρεύουμε)

  6. Ο/Η Koreas λέει:

    @Χρήστος

    Οντως το τωρινό κοινοβούλιο έχει πολλά σουργελα. Καταρχήν πρωθυπουργός κουλης (θυμάσαι τον κουλη στολιγκα;)

    Σε σκληρή αντιπολιτευση ο Ψευτοθοδωρος Αλέξης με όλη την όπερετα μαζί, πολακη, φλαμπουραρη, κτλ. Δυστυχώς μεγάλη απώλεια ο εκ Πύργου ορμωμενος Μάκης μπαλαουρας ο επονομαζομενος και φρουρά και δεύτερη απώλεια ο εκ Ηρακλείου γιατρός, ξεχνώ το όνομα του.

    Σε ειδικό ρόλο ο ” φου φου α ” ο γιανης, με το ωραίο υποκαμισο και τη γρήγορη μηχανή. Μου φαίνεται θα είναι μαζί του και η γυναίκα (ΣΑ δύο ωραίες φιλεναδες).

    Το άλλο δυνατό χαρτί ο αλλος κουλης εκ βορρά ερχομενος, αυτός με τις επιστολές του Ιησού, το φάρμακο για την καραφλα, κτλ. Φαντάζομαι ότι θα υπαρχουν πολλα κρυφά διαμαντάκια εκεί μέσα.

    Το καναλι της βουλής το βλέπω ν α σπάει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης.

  7. Ο/Η Koreas λέει:

    Συγγνώμη ξέχασα το Jeffrey, το πουλεν της μαμάς μαργαριτας ο οποίος κι αυτός επανακαμπτει.

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Στολίγκας; Που τον θυμήθηκες; Του φέρνει αρκετά. Αν ήταν πιο μικρόσωμος ο τωρινός,θα ήταν ίδιοι.
    Καμιά πενηνταριά δημοσιογράφοι εξελέγησαν στο δημόσιο πρυτανείο της βουλής. Κανονικά,για οικονομία,που είναι και το ζητούμενο,θα επρεπε και τα κανάλια να εκπέμπουν απ τη βουλή. Ούτε κτήρια ξεχωριστά ούτε νοίκια,ούτε πολλαπλές εγκαταστάσεις. Ολα σε ένα.
    Α ρε. Ολα εμείς θα τα λέμε;

  9. Ο/Η Koreas λέει:

    @stelathen

    Ίσως έχεις δίκιο ότι η κεραμεως θα βραχυκυκλωθει από το απαίσιο μωραιτικο κράτος. ( φανταζομαι γνωρίζεις την έκφραση του σεφερη για το μωραιτικο κράτος).

    Να ξαναπούμε το χιλιοειπωμενο ότι όλοι εμείς εκλεγουμε την εικόνα μας; ή όλοι αυτοί που εκλέγονται είναι κατ εικόνα και κατ ομοιωσει δικιά μας;

    Προσωπικά, όταν η κεραμεως θα είναι πρωθυπουργός και ο κάθε κουλης απλός βουλευτής τότε θα έχουμε κάνει ενα μικρό βήμα μπροστά.

    Ps. Την ομάδα πως τη βλέπεις φέτος;

  10. Ο/Η davor λέει:

    με πολλους απο εσας συμφωνω …απολυτα!!ειμαι οπαδος αλλης ομαδας αλλα ταυτοχρονα οπαδος των αποψεων σας….!!εαν και οποιος θελει καλο θα ηταν να πει [γραψει] για τον τροπο η μαλλον για ποιο λογο πολεμηθηκε λυσσαλεα απο ΜΜΕ,Συνδικαλιστες και εσωκομματικα ο Αντωνης Σαμαρας και λεω Σαμαρας οχι ΝΔ!Ευχαριστω!

  11. Ο/Η stelathen λέει:

    @koreas, την εννοια μωραιτικο κρατος την γνωριζω, την θεση του σεφερη οχι ή τουλαχιστον συνειδητα, καθως στερουμαι αντιστοιχης παιδειας (λογω οικογενειακων καταστασεων-οταν επρεπε να την μαθαινα)

    παντως ειναι διαχρονικη εννοια στην πολιτικη κατασταση της χωρας.

    μακαρι η καθε κεραμεως που εμφανιστει, να καταφερει να επισκιασει τοσο τις φατριες , οσο και τις νοοτροπιες που εχουν τσιμεντωθει.

    την ομαδα την βλεπω , οπως καθε καλοκαιρι, με αισιοδοξια. αυτο ειναι και το χαρακτηριστικο του αεκτζη, η ελπιδα.

    παμε να πετυχουμε το κατι διαφορετικο με τον καρντοσο. αν καταφερει να πετυχει αυτα που θελει θα το δουμε . δεν εχω καταλαβει ακομα ομως, αν σκοπος μας ειναι οι καλες εμφανισεις ή το αποτελεσμα, μιας και δεν πιστευω πως μπορουν να επιτευχθουν και τα 2 απο την πρωτη χρονια.

    ιδωμεν