ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Προσωπικά δεν εκτιμώ οτι ήταν τόσο κρίσιμες όσο είχαν παρουσιαστεί. Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν σίγουρο και το μόνο στοίχημα ήταν η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος ή η πιθανή συνεργασία του με κάποιους από τους τριτοτέταρτους. Όμως η απειλή του Κυριάκου για πιθανή χρήση της απλής αναλογικής το δεκαπενταύγουστο, μάλλον του έφερε και τον ποθητό στόχο, που φυσικά επιβεβαίωσε οτι η ζωή ποντάρει πολλά στην χρυσή μετριότητα και δεν πολυγουστάρει ιδιαίτερες προσωπικότητες.

Θεωρώ οτι οι επόμενες εκλογές θα είναι κρισιμότερες. Όποτε γίνουν αυτές. Και το βλέπω έτσι διότι αν η κυβέρνηση αυτή, με τα τόσο πλούσια βιογραφικά, αποτύχει στα απλά στοιχειώδη που απαιτούνται για να δουλεύει ομαλά ένα χρεοκοπημένο προτεκτοράτο, τότε πράγματι ο Έλληνας θα φτωχοποιηθεί πολύ περισσότερο και θα πρέπει να αναμένουμε ακόμα και μετανάστευση των συνταξιούχων.

Διότι ο θρονιασμός του Σύριζα στο 32% είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Σκεπτόμενος μάλιστα οτι η Ζωή πήρε 1,5% και ο Βαρουφάκης άλλο ένα 4%, σε πιάνει σύγκρυο οτι όλοι αυτοί μαζί, πρακτικά δεν θα είχαν χάσει ούτε μια ψήφο σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές. Σύγκρυο που δυναμώνει αν αναλογιστεί κανείς οτι για να βγει η Νεά Δημοκρατία ψήφισαν ακόμα και δηλωμένοι παραδοσιακοί αριστεροί – εννοώ όχι γιαλαντζί ροζ -, χώρια που εξαφανίστηκαν ποτάμια, Λεβέντηδες και ναζιστές. Και ο νοών νοείτω.

Αυτός δηλαδή που μπορεί να νοηθεί. Διότι αυτός που δεν μπορεί, πιστεύει οτι ανήκει στους πολλούς τους οποίους δήθεν θέλησε να ξυπνήσει ο Τσίπρας με το πιο άστοχο προεκλογικό σύνθημα. Διότι απλούστατα οι πολλοί έχουν ανάγκη τους λίγους. Οι λίγοι θα επενδύσουν κι αυτοί θα ανοίξουν θέσεις εργασίας. Εκεί θα πάνε για δουλειά οι πολλοί. Αν βέβαια θέλουν να αλλάξουν την δεδομένη ελληνική νοοτροπία, που είναι κάποιος άεργος διορισμός στο δημόσιο. Χωρίς προοπτικές μεν αφού αυτό διοικείται από ξένους πλέον, αλλά χωρίς και κάποια αξιολόγηση. Γεγονός βέβαια που από μόνο του θα έπρεπε να καταργήσει και την ισότητα της ψήφου, για να μην πω και κάτι πιο βαρύ για όλους εκείνους που βλέπουν μέλλον με την πολιτική της δημόσιας ελεημοσύνης, η οποία οφείλεται στην αφαίμαξη την οικονομική αυτών που δεν είναι κρατικοδίαιτοι.

Και μιλάμε οτι το 32% είναι ένα τεράστιο ποσοστό για κάποιον που δεν έχει διοικήσει ούτε περίπτερο. Για έναν πολύ κακής ποιότητας ηθοποιό, που παρίστανε τον αριστερό ενώ είναι φτειαγμένος για κοχίμπα και κότερα, γνήσιο προδότη των παλιών του συντρόφων, και πατέρα του πιο αντιδημοκρατικού και του πιο αντιαισθητικού κυβερνητικού παιχνιδιού με κάποιον Καμμένο και τώρα ενός μετασχηματισμού κούφιου από απλή ιδεολογική ενόραση. Που φυσικά δείχνει οτι ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος είναι πράγματι επικίνδυνος όταν πηγαίνει στην κάλπη.

Κι αυτό φυσικά το λέω και για εκείνους που μετακινήθηκαν και ψήφισαν την σημερινή κυβέρνηση. Δεν έχει διαφορά ο χούλιγκαν τι ομάδα υποστηρίζει. Είναι ακριβώς το ίδιο με την ψήφο. Καμία πολιτική σκέψη, και τα πάντα σε ένα μίξερ μικρών ή μεγάλων συμφερόντων, που φυσικά το είδαμε αμέσως με την Κεφαλογιάννη που αρνήθηκε το υπουργείο τουρισμού αφού τα λεφτά είναι περισσότερα στο πολιτισμού, πόσο μάλλον δη αν αυτά είναι ενωμένα. Οι πολιτικοί δεν είναι υπηρέτες του λαού. Κομμάτι του λαού είναι και σκέφτονται το ίδιο.

Τελείωσε όμως το show των κομμάτων, και μπορούμε να επιστρέψουμε – όσοι βέβαια έχουν κέφι διότι κάποιοι άλλοι έχουν εκμεταλλευτεί την τριήμερη εκλογική άδεια και γεφυρώνοντας της με άλλες δυό ημέρες κανονική, βρίσκονται επι εννιαήμερο στην εξοχή, βισματώνοντας κύρια συναδέρφους τους – στην κανονικότητα μας. Εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος οτι δεν θα αλλάξει και κάτι,  αφού αν άλλαζε, δύσκολα θα ξαναγίνονταν εκλογές. Και δύσκολα θα μπορούσε να αλλάξει κάτι κάποιο ελληνικό κόμμα σε ξένη επικράτεια αλλά και με ξένα χρήματα. Οπότε οι πολλοί ας έχουν την ελπίδα οτι αύριο θα βρέχει αστακούς χωρίς κανέναν κόπο. Και μακάρι να έχουν δίκιο, οπότε κι εγώ να μπορέσω να γίνω μουσουλμάνος και να περιμένω τα ουρί στον παράδεισο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

  1. Ο/Η Κώστας λέει:

    Πρέπει να ήταν με διαφορά οι πιο αδιάφορες εκλογές.. Βέβαια,τα κόμματα την αποχή που ήθελαν την κατάφεραν.. μας κυβερνούν ΠΑΝΤΑ τα κομματόσκυλα των εκάστοτε ζωντανών.. όχι πως μας αξίζει και κάτι καλύτερο..
    Πιστεύω πως εάν ο Κούλης ο Καρπάθιος κάνει μία σοβαρή διαχείριση, θα γίνει νέο παλιό, ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ. Θα αποδειχθούν και ΠΟΛΥ μαλάκες, εάν καταφέρουν και μας καταστρέψουν ακόμη περισσότερο..

  2. Ο/Η bandog λέει:

    εγω αντιθετα δεν εντυπωσιαζομαι με το ποσοστο τουσ ρυιζα. η πασοκοκρατια ειναι βαθια τιζωμενησ την ψηχη του ελληνακου που επιθυμει επιδοματα , ξυσαρχιδικο βολεμα σε θεση δημοσιου-εστω και συμβασιουχου- , ανομια και δικαιωματα του κωλου.

    το εντυπωσιακο ειναι το ποσοστο της ΝΔ γιατι χωρις να ταξει λαγους με πετραχηλια οπως ο αλεξεϊ , να δηλωνει οτι θα σκισει μνημονια , οτι θα διορισει οποιον μιλαει ελληνικα -εστω και σπαστα- ή να περηφανευεται για δηθεν ηθικα πλεονεκτηματα του ασπιλου και αμολυντου , καταφερε ενα ποσοστο αυτοδυναιαις χωρις να εχει αναγκη συγκυβερνησης με ΝΟΥΜΕΡΑ τυπου ανελ κλπ

    αν υπολογισουμε και το γεγεονος οτι η νικη αυτη ηρθε με τη μεγαλυτερη -αν δεν κανω λαθος-διαφορα πρωτου-δευτερου κομματος στην μεταπολιτευση , μιλαμε γαιαπραγματικη στροφη του ελληανσ σ κανονικοτητα.

    και οταν μιλαμε για ελληνα δεν μιλαμε για εκεινο το 90% που ειναι ταγμενο στο κομμα που ψηφιζε ο προπαππους , εχει ατομικα μικροσυμφεροντα ή προτιμα να παει για μπανιο και μπανιστηρι αντι να ψηφισει.

    μιλαμε για εκεινο το 10% που αποτελει το εκλογικο βαρομετρο και εκλεγει κυβερνησεις.
    εκεινο το 10% που απο την αρχαιοτητα επαιρνε το βαρος των κρισιμων αποφασεων και δρασεων.

    γιατι τι ειναι η ελλαδα?

    εκεινος ο ενας ελληνας στους δεκα που φιλοσοφει , στοχαζεται , παραγει , δημιουργει, αγωνιζεται , αγωνια, πολεμα , θυσιαζεται….

    εκ πρωτης οψεως το υπουργικο συμβουλιο αν και μεγαλο ειναι πιο τεχνοκρατικο και δειχνει ασυγκριτα πιο ικανο απο το προηγουμενο συνονθυλευμα νουμερων , κομπλέξικων, αμορφωτων, ασουλουποτων , αγραμματων ,αεργων και ανικανων εμμονικων.

    μονο το βιογραφικο του υφυπυργου ψηφιακης πολιτικης ειναι ανωτερο σε καταρτηση και παραστασεις απο αυτο του προηγουμενου υπουργικου συμβουλιου , της κοινοβουλευτικης ομαδας του συριζα και των μετακλητων τους μαζι!

    το ζητημα ειναι παντα αν οι ικανοι θα βρουν χωρο δρασης και εφαρμογης των σχεδιων τους ή θα σκονταψουν στις τρικλοποδιες των αχρηστων του κομματικου σωληνα.

    παντως η ΝΔ μοιαζει πιο ωριμη και αποφασιστικη απο ποτε για να βαλει την δημοσια διοικηση , την κοινωνια και την χωρα στον 21ο αιωνα.

    και μονο που μειναν εκτος βουλης γιακουματοι , πιπιληδες και λοιπα νουμερα ειναι ενδεικτικο της στροφης του ελληνα δεξιοστροφου ψηφοφορου στην κανονικοτητα και την φιλελευθερη αντιληψη.

    ΥΓ: φυσικα ελληνικη βουλη δεν μπορει να υπαρξει χωρις παρατραγουδα οποτε αν ακι αποχωρησαν ΧΑ, ανελ, ποταμια και λεβεντηδες, το παραδοσιακο ΚΚΕ θα συντροφευσουν φετος με περισσοτερες προσδοκιες γελιου και γραφικοτητας δυο νεα κομματα.

    η ελληνικη λυση (για την τριχοπτωση) του καραφλου βελοπουλου που πουλαει θαυματουργο φαρμακο για την καραφλα και εχει επιστολογραφια του ιδιου του ιησου χριστου

    και

    το μερα25 της καραφλης πριμαντονας με τα εμπριμε πουκαμισα που πηγε να μας διαλυσει ως χωρα και υπαρξη σε ενα 6μηνο αλλα παρ ολα αυτα απεκτησε κοινο που θελει να του δωσει αλλη μια ευκαρια να παρουσιασει το σχεδιο του για τον οικονομικοκοινωνικο αρμαγεδωνα τελειοποιημενο!

    σωθηκαμε αδερφια . προς ωρας!

    απολαυστε υπευθυνα αυτο που ακολουθει …

  3. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven

    Οντως οι εκλογές αυτές δεν εμοιαζαν κρίσιμες καθώς επίσης δε δημιουργηθηκαν και ιδιαιτερες προσδοκίες. Πιθανόν ότι ακολούθησαν τις ευρωεκλογές, ίσως ότι υπήρχαν τα μπάνια του λαού, ποιος ξέρει.

    Κατά την ταπεινή μου άποψη παρόλο που η τωρινή κυβέρνηση δε δημιούργησε ιδιαίτερες προσδοκίες, μιλώ καθημερινά με ανθρώπους που ψήφισαν τη ΝΔ οι οποίοι δεν ήταν παραδοσιακοί ψηφοφοροι της, ο κόσμος περιμένει πολύ ΓΡΉΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ.

    Πιθανόν η ταλαιπωρία των τελευταίων δέκα χρόνων έχει κανει τον κόσμο να περιμένει αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Κι όταν μιλάμε για ταλαιπωρία δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομική η οποία σίγουρα είναι σημαντική, αλλά σε θέματα ασφαλείας, στην εξυπηρέτηση του κόσμου από το κράτος, σε μια κανονικότητα.

    Μου κάνει θετική εντύπωση το πολύ αξιόλογο και πλούσιο βιογραφικό αρκετών στελεχών της νυν κυβερνήσης, αλλά έχει να αντιμετωπίσει δύο μεγάλα προβλήματα.
    Το μεγάλο μειονέκτημα και αυτής της κυβέρνησης είναι ότι βρίσκει μια δημόσια διοίκηση η οποία είναι απαρχαιομενη, χωρίς λογική και στρυφνη και το δεύτερο ότι ο αρχηγός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, δε μπορεί να σταθεί “επικοινωνιακα ” στον αλεξεμπουρδα, επικοινωνιακα πάντα σε σχέση με το συγκεκριμένο λαό ως δεκτη και κριτή.

  4. Ο/Η akis λέει:

    Δεν εξετάζω αν είναι καλός ο Μητσοτάκης ή όχι..Αλλά ρε παιδί μου, να παίρνει 31% ο Τσίπρας και 4% ο Βαρουφάκης είναι προκλητικό. Να θυμηθούμε το πρώτο εξάμηνο του 2015, που χάσαμε και τα τελευταία που είχαν απομέινει???Να θυμηθούμε το Βαρουφάκη να λέει ότι δεν είναι πρέπον για τον ίδιο να κάτσει στην ουρά του atm για τα λεφτά???Να θυμηθούμε τη Μάνδρα, το Μάτι, που πήγανε την επόμενη μέρα και βρίζανε τον κόσμο που έψαχνε ακόμα τους δικούς του???Τί γίνεται ρε παιδί μου, τόση λοβοτομή υπάρχει στον κόσμο???Τόσο χυλός, να ταυτίζεται με τους απόλυτους τίποτα???Ας ελπίσουμε να μην τα κάνουν μαντάρα αυτοί γιατί μετά πλέον ετοιμάζουμε διαβατήρια..

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ο Μητσοτάκης κέρδισε τις ευρωεκλογές με τη μεγαλύτερη διαφορα που εχει υπάρξει. Κέρδισε τις δημοτικές με ποσοστά Β. Κορέας, πήρε όλες τις περιφέρειες πλην μιας, κέρδισε τις βουλευτικές με 9 πόντους διαφορα πλησιάζοντας νούμερα δεκαετίας 90, εκανε αυτοδυναμία πρωτη φορα μετα απο 10 χρονια.
    Κατα τα αλλα το ΖΑΒΟ τον ‘είχε’ και δεν ειναι επικοινωνιακός σα το αμόρφωτο μάσκαρα.
    Στρατηγική ήττα για το ΤΣΥΡΙΖΑ θα ηταν αμα έβγαινε ο Κυριάκος και αρχιεπισκοπος…

    Η αλλιώς οταν χάνεις 10-0 και λες οτι γυρνάει, επειδή σε ψήφισαν οι ρομα οι 17αρηδες και ολοι οι ανελ-χα μονοκούκι μπας καο δε τελειώσει ποτε η ‘δίκη’ παρωδία που κρατάει 4,5 χρονια. Ολοι αυτοι ΔΕΝ δε ξαναψηφίζουν για ενα απλο λόγο: δεν έχουν να παίρνουν ‘επίδομα’, διορισμό κλπ

    Οταν βλεπεις απο τη μια τη στελέχωση του ενός και απο την άλλη τους καρανικες και τις μυρσινες με τις τάσιες και τους Κατρούγκαλους καταλαβαίνεις-ακομη και στόκος να ειςαι για τι μιλάμε.

    Αυτο δεν ειναι κυβέρνηση, alumni του Harvard ειναι. Καταλάβαινω οτι ξενίζει το ‘λαό’ αλλα κάποια στιγμη ΙΣΩΣ γίνουμε άνθρωποι.αν καταφέρουν και δουλέψουν σε ρυθμούς που ξέρουν θα παμε καλα.
    Ο ζαριφοπουμος μονος του θέλει ολο το ΤΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ το ΚΚΕ και στο ημίχρονο ξεπεταει και το μπαρουφακη. Ο τύπος επειδή ξερω το έργο του απλα δε παίζεται..

    ΥΓ ο αρχικός μισθός ενός αποφοίτου Harvard-Yale Oxford-Cambridge-Kings κλπ δηλαδή Ivy League, με δεκαετή εμπειρία σε θέσεις top white collar, δηλαδή απο COO και πανω ξεκινάνε απο $400.000 και πανε με ει και $1.0000.000 ανα έτος. Αυτο για να καταλάβουνε που παίζουν μπαλλα ολοι αυτοι. Δεν ειναι ολα γενικό λύκειο και μπαφους στη ζωη μας..

    Sent from my iPhone

  6. Ο/Η Panteleimon - Anders λέει:

    Και τι να αλλάξει άλλωστε; Και από ποιους; Το προτεκτοράτο θα συνεχίσει το δρόμο που του έχει χαραχθεί απ’ έξω. Ίσως το πρόβλημα του είναι ότι δεν κατοικείται από αρκετούς Νορβηγούς ξέρω ‘γω.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Πώς το είπες αυτό με το 10% που σαν βαρόμετρο βγάζει κυβερνήσεις; Αυτό δηλαδή φταίει που με σωστές ας πούμε κυβερνήσεις, φαλήρισε την χώρα; Κάπου σε έχασα στην αρχή αλλά βέβαια σε βρήκα προς το τέλος.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Τα είπαμε αυτά επάνω. Αν ήμουν Μητσοτάκης με ουσιαστικά προσόντα, θα ντρεπόμουν να διοικήσω αυτόν τον λαμογισμό.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς akis : Γιατί να μην τα κάνουν μαντάρα; Έχουν οικονομικά κάποιο θέμα; Σε απόλυητη συμφωνία δεν ήταν με τους τίποτες για την αλλαγή του ποινικού κώδικα; Τους συμβούλους που διορίζουν, πως βρίσκουν τα μαύρα και τους πληρώνουν; Τους προσωπικούς στα γραφεία τους εννοώ. Ποιός δίνει τα μαύρα;

  10. Ο/Η conpater λέει:

    Μεγαλες προσδοκιες εχει “γεννησει” το αποτελεσμα της αυτοδυναμιας. Παιζουν δυνατα και τα κολλεγια και οι προυπηρεσιες,οπως επισης και το ποσοστο που δεν μπορει να περασει απαρατηρητο. Δεν ξεχναμε φυσικα,πως τα “κλειδια” δεν τα εχουμε εμεις.Απλα,το 40% ευελπιστει σε μια καλυτερη διαχειρηση,και βεβαια απο ποια πλευρα το βλεπει ο καθενας. Π.χ, να καθαρισουν τα Εξαρχεια μια και καλη,αλλα να μην αρχιζουμε και “θαβουμε κοσμο τωρα που βρηκαμε παπα” !
    Εντολες εκτελουσαν οι δικοι μας και το `11 και το `15 και τωρα. Την σωστη διαχειρηση ψαχνουμε να βρουμε .Αυτο, ισως εδωσε και το 40%. Ολοι κρινονται εκ του αποτελεσματος,οποτε περιμενουμε . Γιατι αν ΔΕΝ ΔΕΙΣ δεν μπορεις να κρινεις. Εκτος κι αν εισαι δογματικα αντιθετος απεναντι σε οτιδηποτε αλλο περαν αυτου που υποστηριζεις . Ο Ζαριφοπουλος π.χ που σαν ονομα και προυπηρεσια ειναι “βαρυ χαρτι”,αν θελησει να προχωρησει σε τομες και καινοτομιες ,θα πρεπει την τελικη απαντηση να την παρει απο Βερολινο και Βρυξελλες. Το ιδιο ισχυει και για τους υπολοιπους. Ισως το μοναδικο που μπορει να κερδισει η χωρα απο αυτη την κυβερνηση,και μαλλον κατ`εμε το σπουδαιοτερο,ειναι η απαρχη ενος μηχανισμου διοικησης του κρατους που να διεπει ολες τις κυβερνησεις που απλα θα ειναι η πολιτικη -εποπτευουσα αρχη του μηχανισμου.
    Δυσκολα πραγματα αυτα για την Ελλας.Για μια χωρα που υπαρχει στον χαρτη ,επειδη καποτε καποιοι αποφασισαν για να μην τους γαμησουν Οθωμανικα ,να φτιαξουν ενα προγεφυρωμα . Και που εμαθε να ζει με κοτζαμπασισμο και αργοτερα να ειναι χωρισμενη ΠΑΝΤΑ σε δυο στρατοπεδα και που τα καταλοιπα να μην εχουν εκλειψει ακομα και σημερα.
    Ας φτιαξουν τουλαχιστον μια δημοσια διοικηση,ενα μηχανισμο που να υπαρχει και να “παταει” πανω του η λειτουργεια του δημοσιου τομεα .Γιατι πανω σε αυτον θα πατησει και ο “ιδιωτικος” τομεας” για τις επενδυσεις του .

  11. Ο/Η nnektarios λέει:

    Οι αρχικές προθέσεις του Μητσοτάκη δείχνουν καλές, αλλά υπάρχουν δύο σημαντικά προβλήματα.

    1. Δεν είμαστε ανεξάρτητο κράτος, ούτε όμως και ένας δορυφόρος της προκοπής.
    2. Το ποσοστό των ηλίθιων, κοπρόσκυλων, ωχαδερφιτζήδων, είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι μπορούμε να φανταστούμε.

    Μιλάμε για ανθρώπους που ψήφισαν έναν ΚΑΡΑΦΛΑ που πουλάει αλοιφή για την ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ!

    Μιλάμε για ανθρώπους που ψήφισαν έναν ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ που αναφώνησε, ”Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες” την ώρα που θα ΕΚΛΕΙΝΕ η δουλειά μου (μιας και οι προμηθευτές μου είναι μόνο στο εξωτερικό) αν δεν έκανα τον κομάντο!

    Μιλάμε για ΑΥΤΟΥΣ, τους ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ, που ψηφίζουν την εξαθλίωση των ΑΛΛΩΝ, αρκεί κάθε 1η του μήνα να ΚΛΕΒΟΥΝ αυτά που οι άλλοι βγάζουν με κόπο.

    Μιλάμε για ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥΣ, που ψηφίζουν ένα (ΚΚΕ) ΠΑΡΑΝΟΜΟ κόμμα, που αμφισβητεί την αστική δημοκρατία, αλλά ωφελείται από αυτή, έχοντας ουσιαστικό CEO τον κ. Πάνο Γερμανό.

    Μιλάμε για μία ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ κοινωνία που ΞΕΠΛΕΝΕΙ οτιδήποτε ΑΡΙΣΤΕΡΟ (εντός ή εκτός εισαγωγικών δεν έχει σημασία) και ΚΛΕΙΝΕΙ το στόμα σε όποιον τολμήσει να την αμφισβητήσει.

    Δεν μας έφτανε η ΠΑΣΟΚΙΛΑ, που διάβρωσε και τον ήλιο ακόμα, ήρθαν να προστεθούν τα τρισάθλια σκουλήκια, που εξίσωσαν την ΑΡΙΣΤΕΙΑ με ΡΕΤΣΙΝΙΑ και την επιβράβευση με λοταρία! Εκδικητική μανία, ρεβανσισμός των ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΩΝ μιας ζωής!

    Είναι τόσο βαθιά ριζωμένο το πρόβλημα, που μόνο με ΣΟΚ και ΔΕΟΣ, θα μπορούσε αυτή η κοινωνία να αλλάξει τις συνήθειες και την καθημερινότητά της.
    ΣΟΚ και ΔΕΟΣ, σημαίνει, λεφτά στα ΑΤΜ, τέλος! Σημαίνει ότι δεν γίνεται να πίνει καφέ στο Μπουρνάζι ένας 55άρης συνταξιούχος, βολεμένος, την ώρα που ένας άλλος 55άρης λιώνει στην αποθήκη της εταιρίας μου!

    Όλα καλά και ωραία από τους ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ με τα ΠΤΥΧΙΑ και τις ΜΙΣΘΑΡΕΣ, μαζί τους…αλλά ΟΛΑ ξεκινάνε από το μεγαλύτερο ΚΟΨΙΜΟ ΑΔΙΚΗΣ δαπάνης ever!

    Τέλος η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ των ταμείων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Επρός. 1,3δις. Τολμάτε?

    ΤΕΛΟΣ οι πολλαπλές συντάξεις. Πλαφόν στους μισθούς δημοσίου, κανένας πάνω από τον τρέχοντα μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
    50% μείωση στους μισθούς των βουλετών και στις δαπάνες τους. 80% στους υπαλλήλους της βουλής (ξέρω καλά τι λέω). Απόλυση των μισών τουλάχιστον υπαλλήλων της βουλής.

    Πάνω απ’ όλα όμως, τολμάτε να τους καθίσετε στο ΣΚΑΜΝΙ? Όλη τη συμμορία του 2015, μαζί με την σκοτεινή υπόθεση της Βενεζουέλας και των πήγαινε-έλα. Εμπρός, λοιπόν!

    Κατά τη γνώμη μου, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, δεν υπάρχει τύχη σε αυτή τη χώρα για αυτούς που είναι έξω από τη συμμορία του δημοσίου και των σωστών γνωριμιών.

  12. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Θα διαφωνήσω για το κατά πόσο εντυπωσιακό ήταν το 32% των ζαίων.
    Αν αναλογιστείς ότι,Γύφτοι, Ρομά, Τσιγγάνοι όπως θες τους λες, λαθρομετανάστες κάθε λογής που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου σε μια μέρα, Δεητζήδες που δεν θέλουν να αλλάξει αυτή η κατάσταση όπως και άλλοι πολλοί του δημοσίου τομέα(34%πήραν οι ζαίοι) με παρουσία στην δουλειά όποτε γουστάρουν όλοι αυτοί καθώς και οι παραδοσιακοί αντί δεξιοί είναι αυτό το 32% δηλαδή περίπου 1.750.000 ‘Ελληνες(;) θέλανε να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση ε, δεν προκαλεί και εντύπωση ειδικά με όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια με την καταστροφική διακυβέρνηση των ροζ
    Κατα τ άλλα συμφωνώ με τον DΙΜΙ

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Stevie εχεις λαθος, ΔΕΝ ηταν σε συμφωνια για τον νεο ποινικο κωδικα σε βασικα θεματα, αν θες ξαναδες το. Ο ποινικος κωδικας επρεπε να αλλαξει γιατι –οπως σχεδον ολα- ειναι απαρχαιωμενος αλλα μεχρι εκει. Υπηρχε συμφωνια στις μειωσεις δικων που κρατανε 50 χρονια και σε μερικα αλλα θεματα. Υπηρξαν ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΕΣ διαφωνιες για τους βαρεις ποινικους-ισοβιτες, για τους τρομοκρατες και φυσικα για την αλλαγη σε πλημμεληματα πολλων κακουργηματων, κατηγορια αλλωστε που βαρυνει και τον αδελφο του λαοπροβλητου για πλαστογραφια κατ’εξακολουθηση κατα δημοσιου! Οπως φυσικα υπαρχουν διαφωνιες (και παει προς αμεση καταργηση) ο νομος Παρασκευοπουλου, οπως θα γινουν οι φυλακες τυπου Γ’ για να μη κανει βολτες ο καθε Κουφοντινας και οι καθε Πυρηνες που με το ισχυον καθεστως μπορουν να αποφυλακιστουν να μας βαλουν καμμια βομβα η να κανουν και καμμια ληστεια με 2-3 νεκρους..

    Μονο και μονο γι αυτο σε οποιοδηποτε πολιτισμενο κρατος τα μαζευεις και φευγεις την ιδια στιγμη, οσο και ας μην υπαρχει οικογενειακη ευθυνη. Δε γινεται η οικογενειακη ευθυνη να ειναι ανεμομυλος: ο αδελφος ειναι κοινος ποινικος και ο ξαδελφος μελος της κυβερνησης που τα κανει ολα καλα. Η αποδεχεσαι ως προς το βαρος των πραξεων τους και τους 2 η κανενα. Αλλα τωρα περιμενω και εγω απο αριστερο να εχει μπεσα… Αυτοι ιστορικα πουλανε ο ενας τον αλλον στη πρωτη στραβη, σιγα μη κολλησουν σε τετοια μικρα θεματα, ας δουμε π.χ οχι μακρια αλλα τι επαθε ο Λαφαζανωφ, η Ζωη, το Μπαρουφακι, ο Σακελλαριδης. Ο στενοτατος κυκλος του δηλαδη που σε εξι μηνες εκανε οτι δεν τους ηξερε και ΝΟΜΙΖΕΙ οτι επειδη ειπε ενα οκ γραψε λαθος (στο κεντρικο πυρηνα της κυβερνησης ΤΟΥ), ολοι οι αλλοι ειμαστε μονοκυτταρα και τα ξεχασαμε! Μη παμε στον Αλαβανο που του πηρε το δαχτυλιδι-κομμα και μετα κανει οτι δεν τον ξερει.

    Εδω ακουμε τα απιθανα απο δηλωμενους ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ που επι χρονια μας κουναγαν το δαχτυλο οτι ειναι λεει δεξιοι και παντα ηθελαν φιλελε και πιστεουν μεχρι και τη Wall Street! Eνα δακρυ κυλησε παιδια, ειπαμε να λετε μαλακιες αλλα το καψατε τελειως. Απο τις κατω πλατειες και τα θα σας γαμησουμε του 2012-13-14, ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ LIVE, καντε μια σταση σε κανα ΠΑΣΟΚΟ-ΚΙΝΑΛ για τα ματια, και μετα γινεστε και φιλελεδες. Καταλαβαινω οτι τωρα πρεπει να το παιξετε αλλιως το παραμυθι, αλλα ξαφνικα εκει που δεν βγαζαμε αχνα να γινωμαστε και δεξιοτεροι του Αδωνι, το μονο καταφερνετε ειναι να επιβεβαιωνετε τη γελοιτητα σας.

    Θα κανει μαλακιες ο Κυριακος? Το μονο σιγουρο. Και πολλες μαλιστα. Αλλα χαιρωμαι οταν διαβαζω και βλεπω να τον υποτιμουν βασισμενοι ολοι σε ενα παρελθον που ΔΕΝ εχει ως πρωθυπουργος η επειδη ειναι γιος του αλλου Μητσοτακη. Ενω π.χ ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ.

    Οταν ο δρακουμελ βεβαια τα ελεγε ως πρωθυπουργος απο το βημα της βουλης το 1992 για τα ΔΝΤ και τις χρεωκοπιες ηταν ΄καντεμης’, ‘αποστατης’ και ‘δεξιος’. Ενω ολο αυτο το συμφερτο που αλλαζε κομματα απο ΑΝΕΛ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙΑ-ΛΕΒΕΝΤΗΔΕΣ κλπ μεσα σε μια νυχτα και εδινε ΕΝ ΛΕΥΚΩ τη ψηφο του εγγραφως για ενα υπουργειο και μια θεσουλα, δεν ηταν αποστατες ηταν δημοκρατες… Εχω ξαναπει: το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ και μονο καλο που εκανε το ζαβο σε αυτη τη χωρα ειναι οτι απομυθοποιησε το παραμυθι της αριστερας και των ‘αξιων’ της.

    Και ας κοπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το παραμυθακι δεν ειναι αυτη η κανονικη αριστερα. ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ και χειροτερη ειναι. Απλα δε προλαβαν και δε μπορουσαν να μας κανουν ΕΣΣΔ, Βενεζουελα και Κουβα που τους θεωρουμε και αδελφια μας. Ενα συστημα που εχει αποτυχει παταγωδως οπου εφαρμοστηκε επι 100 χρονια σε δεκαδες χωρες, που φαληρησε εθνη και κατεστρεψε χωρες εχει χασει το δικαιωμα να λεει οτι δεν ειναι αυτο που νομιζετε. Λαθος δικαιολογεις 1-2 αντε 3 φορες.

    Οταν μονιμα εισαι λαθος 100 χρονια , τοτε το λαθος ειναι η βασικη σου αρχη.

    Το οτι τον υποτιμουν ολοι εχει δειξει-μεχρι στιγμης οτι του βγαινει σε καλο. Ολοι στο ελα μωρε με το κουλη, και τους εχει παρει εσωκομματικα 2 φορες για αναδειξη προεδρου και εκλογικα 3 φορες τα σωβρακα μεσα σε 2,5 χρονια. Δεν εκανε απλα νικες, εκανε διαφορες που αμα τις ελεγες πριν 3 χρονια θα γελαγε ο κοσμος. Χωρις να ταζει προγραμματα Θεσσαλονικης και ιπταμενους γαιδαρους, χωρις να βριζει οποιον δε του αρεσε και δε του εκανε, χωρις να απειλει κανενα. Ηρεμα, μετρημενα, και με λογο που εχει νοημα και λογικη. Κανει και μια ωραια εκκαθαριση στο κομμα, ΚΥΡΙΛΕ χωρις καβγαδες διαγραφες και τσαμπουκαδες αλα ζαβου και το παει οπως πιστευει. Το Μειμαρακη τον εδιωξε κυριλε στη Ευρωβουλη, το Σαμαρα κυριλε θα τον κανει επιτροπο επισης στην Ευρωπη (στη θεση του Αβραμοπουλου), κατι παλια κοματοσκυλα τυπου Γιακουματου τους εφερε με το τροπο του εκτος, ειτε με οριακα μη εκλογιμες θεσεις ειτε με αλλαγες εσωτερικα. Δεν αρχισε τις διαγραφες τυπου Αντρεα ουτε και τα ξεκατινιασματα με τις Ζωες και τους Λαφαζανηδες, εκανε τη δουλεια αναιμακτα και ωραια χωρις απωλειες. Μιλαω για κεντρικα παντα, τα στελεχακια δε με απασχολουν.

    Λεγετε τον Κουλη και υποτιμηστε τον. Κοροιδεψτε οσα δεν μπορειτε να φθασετε σε σπουδες ουτε στο μικρο δαχτυλο του, που ακομη και τα πανεπιστημια τα γραφετε ΛΑΘΟΣ (ειναι κατορθωμα να μη μπορεις να γραψεις μια λεξη σωστα κοπυ παστε) , σαμπως τα εχετε δει εστω και σε φωτογραφια? Κοροιδευει το ΖΑΒΟ των μηδεν ενσημων, ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ τεμπελχανας εναν ανθρωπο που δουλεψε 10 χρονια στον ιδιωτικο τομεα και ετρεξε σοβαρες θεσεις. Πηγε λεει σε διευθυντικες θεσεις γιατι τον λενε Μητσοτακη. Ναι ρε δικιο εχεις τον πηρε η McKinsey 2,5 χρονια συμβουλο, δεν ειχε αλλον να παρει. Ιδρυτής και CEO της NBG Venture Capital (1999-2003) την ιδια ωρα που ο αλλος εκανε καταληψεις και δηλωνε οτι ολα ειναι στο παραμυθι (συνεντευξη του σε περιοδικο). Εχεις δικιο, τον λενε Μητσοτακη, επρεπε να ξεκινησει κλητηρας, αντε να μοιραζει αλληλογραφια.

    Σου εχω νεα συντροφε: οι αφισσοκολησεις ΔΕΝ εχουν ενσημα.

    Μου αρεσει που για πρωτη φορα εβαλε ανθρωπους που πιστευει, ασχετα αν ειναι πολιτικοι η ακομη και πολιτικοι αντιπαλοι. Το να βαλεις ενα ΒΕΡΟ ΠΑΣΟΚΟ στο Δημοσιας Ταξης δεν ειναι κινηση εντυπωσιασμου αλλα δειχνει οτι τον πιστευεις. Δεν ειναι κουικαρας δηλαδη που του δωσαμε μια καρεκλα να μη φωναζει ο Πανος ο στα 4 (που χαθηκες ρε ψυχη?) για να κοβει βολτες την υφηλιο, αλλα υπουργος σε ΚΑΙΡΙΟ ποστο, σε μια θεση που ειναι απο τις βασικες που θες να καλυψεις, την ασφαλεια.

    Για τους εξωκοινοβουλευτικους δε μιλαω, θα δουμε- οπως για ολους- το εργο τους. Τα βιογραφικα τους παντως οταν τα διαβαζεις σε πιανει ενα κατι.. ΟΚ δεν ειναι και Νοτοπουλου, δεν ειναι και Φλαμπουραρης δεν ειναι καν ενας Καρανικας. Αλλοι ξενυχταγαν να παρουν πτυχια αλλοι ξενυχταγαν να πινουν …. Αμστελ. Ο καθενας κανει τις επιλογες του σε αυτη τη ζωη και αναλογα πορευεται.

    Ενταξει δεν εβαλε και τον Χαικαλη!!! να λυσει το ασφαλιστικο..
    Μια προοδο τη λες.

    Διαβαζα μερες τωρα οτι πηγε στο Μαξιμου ο Κυριακος και ΕΦΡΙΞΕ. Ολο το μεγαρο μυριζε τσιγαριλα (απαγορευται το τσιγαρο σε δημοσια κτιρια) και σε γραφεια ακομη και του πρωθυπουργου υπηρχε εντονη μυρωδια αλλων ‘τσιγαρων’ που ειχαν ποτησει μεχρι και τα επιπλα. Λεω οκ, υπερβολες και κατινιες.

    Μιλαμε χθες για να οργανωσουμε βολτα η παρεα και μου λεει ΕΠΙ ΛΕΞΗ καλος φιλος, υπουργος πλεον (που ηδη πεφτει η σχετικη καζουρα του στυλ μαλιστα υπουργε μου- οτι πειτε κυριε υπουργε): ΜΑΛΑΚΑ ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΜΕ. ΤΕΚΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΝΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΟΚΚΑΛΟ ΜΟΝΙΜΑ, ΒΡΩΜΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ!!

    Οταν ελεγα οτι το ζαβο μοιαζει χαμενο, οταν εκανε κατι ανεξηγητες παυσεις και κοιταγε το ταβανι, οταν ρευωταν on camera συνεχεια, με λεγανε υπεροβολικο. Ρε αυτος ειναι λιωμα δε τον βλεπετε? Κατι παιρνει, ειναι σα κοτοπουλο και χασκογελαει μονο του, τι διαολο τυφλοι εισαστε?

    ΥΓ1 Θεα Κεραμεως χθες στο Σκαι: Ειναι η Γιδοβασιλη και κανει κριτικη σε ενα νομοσχεδιο που κανεις δεν εχει δει καν (φορολογικο) σε 2 μερες κυβερνηση! Λεει, λεει, λεει μαλακιες, εμεις καναμε δειξαμε, εμεις, εμεις, δε βαζει γλωσσα μεσα. Με αυτο το γελοιο υφακι του μποτοξ που εχει γινει η μουρη της σα κολος μαιμους και εχουν φτασει τα μαγουλα στον αυχενα. Η πλακα ειναι οτι κριτικαρει κατι που πριν 5 μερες ο ελληνικος λαος ΨΗΦΙΣΕ για να εφαρμοστει!

    Στην ιδια λογικη που μας ελεγαν ηλιθιους που δεν ειχαμε καταλαβει (ολοι) τι καλο μας ειχε βρει 4,5 χρονια. Αφου λεει, λεει κανα πενταλετπο σερι, γυρναει η Κεραμως χωρις καν να τη κοιταξει και της απανταει:

    Γι αυτο χασατε 3 εκλογες σερι και εμεις καναμε αυτοδυναμια με τη πρωτη.
    ΜΟΚΟ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ..

    ΥΓ 2 Τελικα ουτε Brexit εγινε και το θεμα παει ΑΚΡΙΒΩΣ οπως μας το ειπε και απλα το μετεφερα. Και δεν περασε απο το House, και η May εφυγε, και παραταση πηρε και ξαφνικα ακουγεται νεο δημοψηφισμα. Μεχρι και ο Κορμπυν- το ειχε πει ΞΑΚΑΘΑΡΑ ο ανθρωπος για τους Liberal – γυρισε προς το ναι. Ω ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΙΣ!!!!

    https://www.bbc.com/news/uk-politics-48919695

    Δεν εγινε ουτε το Μαρτιο, ουτε τον Απριλιο, ουτε τον Ιουνιο που ηταν η τελικη ημερομηνια για Brexit.

    Μαλακιες λεγαμε πριν τα Χριστουγεννα.

    Ασχετος και αυτος που μας τα ειπε.

    Ασχετος και εγω που τα εγραφα/απλα μετεφερα- τα εβγαλα απο το κεφαλι μου, μαντεψιες καναμε ολοι μας 8 μηνες πριν και τα πετυχαμε ΟΛΑ. 100% ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ.

    Με τετοια ‘τυχη’ μια θεση αναλυτη στη Βρεττανικη πρεσβεια με 3 χιλιαρικα για 1-2 report το μηνα μια χαρα χαρτζηλικι ειναι, να πληρωνουμε τα εξοδα στο Anfield. Αλλωστε και η εξαιρετικη σχεση υπαρχει και εχουμε κανει στο παρελθον παρομοιες εργασιες για αυτους σε εμπορικο επιπεδο και μαλιστα δωρεαν.

    To know us better που ελεγε και ο μεγας Εξαρχακος.

  14. Ο/Η J. PATIKAS λέει:

    “Το να είναι κομμουνιστής κάποιος σήμερα, είναι σαν να σου λέει κάποιος οτι ο καλύτερος τρόπος για να χτυπήσεις πέναλτι είναι με το κεφάλι. Κι όταν μετα από 0/100 προσπάθειες, του πεις οτι όσοι χτυπούν τα πέναλτι με το πόδι έχουν ποσοστό ευστοχίας 80% , σου απαντάει οτι αν τελειοποιηθεί η μέθοδος με το κεφάλι το ποσοστό θα είναι 100%”
    Μεγάλε Αντώνη Πανούτσο.

  15. Ο/Η Dimitris λέει:

    Δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία της αυτοδυναμίας, όταν το ποσοστό των ΣΥΡΙΖΑ + ΚΙΝΑΛ + σταλινικοί παράδεισοι ανέρχεται στο 50% των ψηφισάντων συμπολιτών μας και μάλιστα στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά από μια ένδοξη 5χρονη διακυβέρνηση από αυτούς τους αδιόρθωτους λεχρίτες. Θεωρώ ότι αυτό το εδραιωμένο εφιαλτικό 50%, δεν γεννήθηκε επί θητείας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε ένεκα της γνωστής ιστορικής πασοκικής διαδρομής που ξεκίνησε δυναμικά το 1981 και κατέλη-ξε στον θρίαμβο του 2010.
    Φοβάμαι ότι αυτό το 50%, (το οποίο λογικά ενυπάρχει και στο υπόλοιπο 40% των εγγεγραμμένων που απέχουν από τη διαδικασία), διαγράφει μια παράλληλη ι-στορική διαδρομή 2 αιώνων περίπου και αποτελεί την κύρια αιτία της ξεφτίλας του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Τελικά ποιο είναι αυτό το 50%, το οποίο διαχρονικά εμφανίζει αυτή την αποκλίνουσα πολιτικοκοινωνική συμπεριφορά, ξένη προς τον α-ξιακό κώδικα του σύγχρονου δυτικού κόσμου;
    ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ:
    – Αυτό το 50% είναι το ίδιο με αυτό που εν έτι 1823 κήρυξε τον εμφύλιο, ε-ξοντώνοντας (φυσικά ή ηθικά) τον Κολοκοτρώνη, τον Ολύμπιο, τον Ανδρούτσο, τον Καραϊσκάκη και δεκάδες άλλους αήττητους απ΄ τους Τούρκους, καταπνίγοντας την επανάσταση.
    – Φοβάμαι ότι είναι το ίδιο με αυτό που λίγα χρόνια αργότερα δολοφόνησε τον Ι. Καποδίστρια, στερώντας από την Ελλάδα την πρώτη και τελευταία ευκαιρία να γίνει κανονικό κράτος.
    – Είναι το ίδιο ποσοστό που πρωτοστάτησε σε καταστάσεις τσίρκου (περι-λαμβανομένης -τι άλλο- της χρεωκοπίας του 1843 και της Αγγλογαλλικής κατοχής) μέχρι το 1860 περίπου.
    – Το ίδιο κομμάτι του λαού αποτέλεσε τον κορμό του κόμματος του Δεληγιάννη, συντελώντας στην ηθική εξόντωση και τον εξοστρακισμό του Χ. Τρικούπη. Κατάφεραν μια ακόμη -τι νέο- χρεωκοπία (1893) κι έναν χαμένο πόλεμο το 1897, συνοδευόμενα όλα από ένα παρασκήνιο ολοκληρωτικής ταπείνωσης και διπλωματικής ξεφτίλας.
    – Οι ίδιοι αστοιχείωτοι, αποκτώντας ταυτότητα και σημαία μετά τη δημιουργία του κομμουνισμού το 1917, μαύρισαν στις εκλογές τον μέχρι τότε νικητή σε όλα Ε. Βενιζέλο το 1920, εξυφαίνοντας, με τον εκλεκτό τους το ψευταρά Γούναρη, τις συνθήκες για τη Μικρασιατική καταστροφή.
    – Άντε πάλι 1945 – 1949. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Η ανθρωπιστική βοήθεια του Δυτικού κόσμου συνέβαλε ώστε η συνολική απώλεια ανθρώπινων ζωών να περιοριστεί στο 10% του πληθυσμού.
    – Και το 1967 ήρθε το τρίο στούτζες να μας σώσει απ΄ αυτούς, με τα γνωστά ανδραγαθήματα του 1974.
    Ο Ηθικός Πλεονέκτημας, εν μέσω μπάφων, κήρυξε ανένδοτο κατά των φιλελέ κι ο Καρανίκας κατά των εθνικίων.
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση πόσο θα μας αντέξει;
    Εύχομαι να έχω λάθος στις σκέψεις μου.