ΚΡΑΪΟΒΑ – Α Ε Κ

Μεγαθήριο τον αντίπαλο δεν τον λες. Χωρίς κόσμο θα είναι. Περιμένεις λοιπόν να δεις την ομαδα σου, να παίξει σχετικά καλά, να δείξει μια πρόοδο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, και φυσικά να νικήσει. Όπως και να το κάνεις, η σύγκριση με το παιχνίδι του γάβρου απέναντι στην Λαμία της Τουρκίας, έγινε αναπόφευκτα.

H ΑΕΚ μπήκε με το 4-2-3-1 με σέντερ φορ τον Κλωναρίδη ! Και μας χάρισε συνολικά στο πρώτο ημιχρόνιο μια κάκιστη εικόνα. Ένα πραγματικό σκορποχώρι που δεν ήξερε ούτε πως να αμυνθεί, αλλά ούτε και πώς να αναπτυχθεί. Δεν ασχολούμαι φυσικά με το ποδόσφαιρο κατοχής, που υποτίθεται οτι έψαχνε. Σαν να βρέθηκαν οι παίκτες πρώτη φορά μετά από κάποια καφετέρια κι είπαν να κλωτσήσουν μια μπάλα, ό,τι ξέρει ο καθένας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μη κάνει κάποια σοβαρή τελική, χωρίς βέβαια να απειληθεί ιδιαίτερα πίσω, που όμως αυτό οφείλεται στο οτι ο αντίπαλος ή είναι εντελώς της πλάκας ή μας υπερτίμησε. Το θέαμα πάντως ήταν πολύ κακό, τόσο βαρετό κι αποκρουστικό που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω και λίγη δουλίτσα στον υπολογιστή.

Δεν είχε κανέναν παίκτη να ξεχωρίσει και μας ταλαιπώρησε αφάνταστα. Δεν βγήκαν αυτοματισμοί και κομπίνες, δεν υπήρξε ταχύτητα και φυσικά δεν έγινε καμία εκμετάλλευση κάποιου κενού χώρου. Η μόνη μου ελπίδα είναι να είναι πράγματι νωρίς για να παιχτεί αυτό που θέλει ο Καρντόσο. Σε κάποιον πάικτη δεν μπορώ να ελπίσω – με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους – αφού όλοι ήταν νωθροί και τρομερά επιφυλακτικοί λες κι έπαιζαν κάποιο τελικό με κάποιον υπεραντίπαλο.

Η κριτική για το δεύτερο ημιχρόνιο, κάλλιστα μπορεί να τυλιχτεί στις εξής πρωτοφανή δήλωση του Καρντόσο : Θα παίζουν οι πιο έτοιμοι. Ευτυχώς λοιπόν που τραυματίστηκε ο Κλωναρίδης και μπήκε ο ανέτοιμος Λιβάγια, που τα έκανε όλα. Τρομερή σέντρα στον Μάνταλο για το πρώτο γκολ, και εκτέλεση προσωπική για το τελικό 2-0, που κλείδωσε την υπόθεση πρόκριση. Πραγματικά σήμερα ο καλύτερος μας παίκτης, που τον ακολούθησαν ο Βράνιες πίσω και κεντρικά ο Μάνταλος.

Όπως και να το δεις, η ΑΕΚ βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος. Δεν νομίζω όμως οτι οφείλεται στον εαυτό της. Νομίζω οτι έπαθε καθολική πτώση ο αντίπαλος. Λόγω φυσικής κατάστασης και λόγω του οτι είναι η έκτη ομάδα της Ρουμανίας. Η ομάδα μας πήρε κάποια μέτρα παραπάνω στο γήπεδο, και πήγε να παίξει αυτό που μπορούσε κρατώντας την μπάλα και χτυπώντας στους κενούς χώρους που άφησε το κάποιο θράσος του αντιπάλου. Όταν δηλαδή σταμάτησε την υπερτίμηση.

Φυσικά αυτό δεν συνάδει με το σύστημα, που έχει διδάξει ο Καρντόσο. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά φοβάμαι πολύ πλέον για φέτος. Κι όχι τόσο πολύ  για το σύστημα – αυτό εύκολα αλλάζει και η άμυνα είναι κάτι έμφυτο όταν πυκνώσεις τις γραμμές – αλλά για την ποιότητα των παικτών. Εκπληκτικά κακοί οι Βέρντε και Ζεράλδες. Και λιγουλάκηδες σήμερα. Σκεφθείτε με τίποτα σκληροτράχηλα και πιο δεμένα αμυντικά χαφ. Αυτό το λέω διότι το σύστημα του προπονητή μας, έχει φέρει τον Βέρντε στον άξονα πλέον και φυσικά τον έχει αχρηστέψει, αν δεχτούμε οτι είναι εξτρέμ.

Τα καλά νέα όμως είναι οτι ο στόχος επετεύχθη και ήρθαν βαθμοί για την Ελλάδα. Επίσης οτι το θέαμα βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος και μπορέσαμε και είδαμε και δυό γκολ. Με ένα σύστημα που δεν θύμισε τίποτα από passing game, ούτε από χτισμένες από πίσω επιθέσεις και με δυο μπακ, που πραγματικά πρέπει να έκαναν το χειρότερο τους παιχνίδι σήμερα. Ειδικά αυτός ο Χουλτ. Ο άλλος δεν κατάλαβα για τί έκανε προωθήσεις. Για να γυρνάει την μπάλα πίσω από όπου και να ήταν. Εξαίρεση φυσικά στην πάσα που έκανε στον Ολιβέιρα, που πιο πολύ ήταν σουτ.

Τέλος καλό λοιπόν για σήμερα. Και δεν θέλω να μιζεριάσω άλλο. Ας μείνω στο σκορ. Δεν θέλω να κρίνω την υψωμένη γροθιά του προπονητή, λες και κέρδισε κάποιο μεγαθήριο. Ευχόμενος να είναι καλά στην υγεία του ο Σιμάο, που θα είναι χρήσιμη αλλαγή. Ευχόμενος επίσης να γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες, που σίγουρα είναι ένα στόπερ και μια χαφάρα. Αλλιώς θα βλέπουμε και δεύτερη κάμερα για τα έργα στο γήπεδο και μια ομάδα που θα προσφέρει θέαμα δεχόμενη πολλά γκολ, χωρίς να μπορούν να κατακλάβουν οι υπεύθυνοι, τις πταίει.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

30 Responses to ΚΡΑΪΟΒΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Σύμφωνω σε ολα διαφωνώ για το μάνταλο που ηταν εξαιρετικά κακός και χάλαγε με λάθη οτι πήγε να κανει η ομάδα.
    Ο αντίπαλος απλα ξεφούσκωσε πλήρως στο β, η αεκ απλα ανέβηκε σε μια θεςη αυτη του Κροάτη που πήρε το ματς μονος του.
    Αν ο Κροάτης δειχνει τετοια χαώδη διαφορα απο τους άλλους έχουμε σοβαρο θεμα.
    Η δεξιά πλευρά απλα δεν υπαρχει.
    Ο χουλτ ειναι ενας ανθεκτικός τρεχαλατζης με αρκετά καλη- για Ελλάδα- επιθετική παρουσία αλλα στο αμυντικό κομμάτι εχει ( και είχε παντα) σοβαρά θέματα.
    Η αμυνα δε κρίνεται γιατι οι άλλοι ηταν ανύπαρκτοι επιθετικά, μονο αυτος ο σκούρος εκανε κατι λίγα 20-25 λεπτά που έπαιξε. Σε αντίθεση με το Ολιβέιρα που τον είδαμε οταν μπήκε και τον χάσαμε μετα.
    Στο σουτ-προβολή φυςικα δε φταει που δε σκόραρε αλλα γενικα ηταν ανύπαρκτος. Δε σε διώχνει ΚΑΙ η νοριτς χωρις λόγο, ποδοσφαιρηστης που έπαιζε 2 χρονια στο νησι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εχει φυσική κατάσταση.

    Το γηπεδο χάλια, η ατμοσφριρα αν ειναι αυτο που λέγανε με ζεςτη υγρασία, για μια ομάδα αδούλευτη ειναι όντως δικαιολογία. Οι δικαιολογίες ομως τελειώνουν σιγά σιγά, οι Τούρκοι (λογικά) θα ειναι ομάδα κανονικη και οχι σκορποχωρι.

    Οι σιμοες σιμαο φάνηκαν επειδή κατέστρεφαν και μονο. Ζερλδες πολυ κλο κλο και τηγανητά τίποτα.

    Μετραει η νίκη-πρόκριση και ΜΟΝΟ σε αυτη τη φαςη και ειναι και το μονο θετικό γιατι αλλιώς ειναι ποκυ χάλια τα πραγνατα.

    ΥΓ μάθημα ιστορίας για τους Γάλλους άλλη ωρα, άνοιξε κανα βιβλίο ΜΠΑΣ και ξεσταβωθεις. Μέχρι τοτε χάζευε τα 6 CHL των Κορμοράνων και τα 12 ευρωπαϊκά τρόπαια σε σύνολο ΜΠΑΣ και δεις πως ειναι σε σχήμα οι ευρωπαϊκές κούπες, μπαλαδόρε μου εσυ..

    Sent from my iPhone.

  2. Ο/Η nnektarios λέει:

    Η ΑΕΚ, ήταν μέτρια σήμερα. Θέλω να ξεκινήσω με αυτό για να είμαι ξεκάθαρος. Στα υπόλοιπα:

    1. Άθλιος αγωνιστικός χώρος και 37 βαθμοι με υγρασία, δεν ευνοούν τους παίκτες.
    2. 5 νέοι παίκτες, ναι, θέλουν χρόνο, παραμένουν ασύνδετοι, αλλά δεν ακολούθησε την πεπατημένη του Ουζουνιδη.
    3. Υπήρξαν αρκετές φορές, ειδικά στο Β, που επιχειρήσαμε να παίξουμε καθετα, με καλούς συνδυασμούς.
    4. Δεν είδα γιόμες, μπαλιές 40αρες ίσα για να φύγει η μπαλα και λοιπές περσινές παθογένειες.
    5. Είδα δυο πολύ όμορφα γκολ.
    6. Steve, απορώ με αυτό που έγραψες για τον Παουλίνιο. Σου διέφυγε το πάρε-βάλε στην Μάνταλο στο Α και η ασιστ στον Λιβαγια, μετά από ωραίο κουβάλησα της μπαλας.
    7. Είδα μια ομάδα που θα έχει σαφώς καλύτερη φυσική κατάσταση από την περσινή.

    Φέρνει 0-0 στην Πλεζν ο γαυρος χωρίς υποψία ευκαιρίας, όλα καλά. 0-2 σήμερα και απίστευτη γκρίνια. Ηρεμία ρε παιδιά. Πρώτο παιχνίδι αλλαγμένης κατά 5/11 ομάδας, απέναντι σε ομάδα που έπαιζε 9ο παιχνίδι. Δεν είμαι μάντης καλών ή κακών, εκτιμώ ότι θα καλυτερεύσει η ομάδα.

    Απογοητεύτηκα παρά πολύ από τον Βέρντε. Όσο για τον Χουλτ, τραγωδία.

    Συνεχίζω το τροπάριο μου. Θελουμε ΣΤΟΠΕΡ και μια ΧΑΦΑΡΑ. Πλέον, θελουμε ξανά, ΕΞΤΡΕΜ…Αλμπάνης πάγκο και Ντελετιτς εκτός. Άρα;

  3. Ο/Η Akis λέει:

    Η ομάδα συνεχίζει να μη δείχνει καμία βελτίωση. Από τα φιλικά εώς τώρα έχει την ίδια εικόνα. Αυτό που θέλει να παίξει ο Καρντόζο, αν καταλαβαίνουμε και τί είναι ακριβώς, δεν μπορεί να το παίξει με αυτό το υλικό. Ούτε ο Σιμάο, ούτε περισσότερο ο Σιμόες, είναι ο Μπουσκέτς, που θα κατέβει θα πάρει μπάλα και θα μοιράσει σίγουρα μπροστά. Ούτε οι αποστάσεις είναι σωστές ανάμεσα στις γραμμές, ούτε τα ακραία μπακ μπορεί να ανεβάινουν και να κάνουν τα εξτρέμ. Και τα όποια εξτρέμ έχεις, όπως ο Βέρντε, να τα αχρηστεύεις στον άξονα, όπως πολύ σωστά λες. Μάνταλος και πάλι ανύπαρκτος, Ζεράλδες λιγουλάκος. Δεν ξέρω, ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ μου φάνηκαν πολύ καλύτεροι, με κάποιο προπονητικό πλάνο που εξυπηρετούν οι παίκτες. Ακόμα και ο Ατρόμητος μου φάνηκε πιο έτοιμος…Θα είναι πολύ δύσκολη η χρονιά…

  4. Ο/Η conpater λέει:

    Καπως καλυτερη απο περσι,οχι ομως κατι το ιδιαιτερο. Αρχη ακομα,θα μου πει καποιος,και θα συμφωνησω,αλλα καποια 5 λεπτα επρεπε να τα ειχες στο παιχνιδι. Τιποτα το ιδιαιτερο η Κραιοβα,ισως “βοηθησε” κι αυτη να μην πιασει καποια καλη αποδοση η ομαδα. Κουραστικο το συνεχες γυρισμα προς το κεντρο να ξεκινανε οι επιθεσεις ,ανευ ουσιας θα ελεγα. Οσο για τον Χουλτ,θα ηταν καλυτερα να μην γυρναγε τοσο πισω,ασχετα αν ειναι ονομασμενος σαν αριστερο μπακ,αφου ειναι πολυ πιο επικινδυνος απο την μεση και πανω λογω του συνεχους τρεξιματος που εχει. Δεν εχει πισω ουτε Σαμπα ουτε Γκαμαρα για να καλυψει την θεση,αλλα ισως ελυνες κατα καποιο τροπο την δυσκολια της γρηγορης επιθεσης. Κατα τα λοιπα ,ας δουμε και την αλλη βδομαδα το επισημο παιχνιδι,για να αρχισει να αποδιδει και το συστημα του κοουτς μπας και καταλαβουμε τι και πως θελει να κανει τελικα.

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    Δε ξέρω εγώ πιστεύω ότι η ομάδα ήταν κακή, ούτε καν μέτρια.

    Σίγουρα η ζέστη με υγρασία και ο κακός αγωνιστικός χώρος παίζουν το ρόλο τους, σίγουρα η νίκη είναι που μετράει και την έχουμε και πολύ μεγάλη ανάγκη αλλά η ομάδα είναι κακή.

    Το διπλό είναι καθαρά έργο του μαρκο λιβαγια, και δείχνει ότι τα συστήματα και οι θεωρίες έρχονται σε δεύτερο πλάνο. Αυτό που μετράει είναι παίκτες που να ξέρουν ποδόσφαιρο και να έχουν προσωπικότητα. Αλήθεια εχουμε πολλούς τέτοιους;

    Την αεκ των λοιμων και των κοντων δεν την πιστεύω καθόλου. Κρίμα…

    Ps. Ο σερβος κριστιτσιτς κίνδυνευει να πάρει το ρόλο περιπατητη. Μιλάμε μπήκε αλλαγή και περπατουσε κανονικά. Το παλικάρι είναι καλά από υγεία;

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Το παλληκάρι είναι καλός παίκτης πλήρως ξενερωμένος λόγω της στροφής που έγινε στον προπονητή.

  7. Ο/Η bandog λέει:

    η ομαδα δεν μου αρεσε. σε κανεναν δεν αρεσε.
    αλλα δεν θα μιζεριασω μετα απο μια νικη με κακη εμφανιση και χωρις να κινδυνευσουμε ποτε στον αγωνβα.

    οκ η κραϊοβα ειναι ενας ρουμανικος καφενες αλλα εχει ηδη 8 επισημα ματς στα ποδια της και φανηκε απο τη διαφορα ταχυτητας που ξεκινησε τον αγωνα.

    δεν μου αρεσει που ειμαστε τοσο σοφτ ως ροστερ.
    μονο ο βρανιες και ο σιμαο παιζουν με νευρο και δειλα απο κοντα ο σβαρνας.
    ακομη και αυτςο ο σιμοες ειναι φαντασμα.

    καλυτερη μεταγραφη μας θα ειναι ο βρανιες που δινει χαρακτηριστικα ταχυδυναμης που ελειπαν απο την ομαδα γενικα και την αμυνα ειδικα.
    απο κοντα μαλλον ο σιμαο που θα δωσει λυσεις στα χαφ χωρις να αποτελει το βασικο 8αρι που ολοι επιθυμουσαμε.

    παουλινιο σε ρηχα νερα. δεν καταλαβα γιατι αφησαμε τον γκαλο για να παρουμε αυτον…
    ζεραλδες ενας αναιμικος χαφ με κακη φυσικη κατασταση και ανυπαρκτη ποδοσφαιρικη προσωπικοτητα.

    τους βερντε και ολιβεϊρα δεν μπορω να τους κρινω οταν εχουν παιξει μολις μερικα λεπτα σε ενα φιλικο.ενδεχομενως να μη ξερουν ακομη τα ονοματα των συμπαικτων τους…

    ο μανταλος πολες μαλακιες αλλα οταν χρειαστηκε μιλησε.
    το ματς φεριε την υπογραφη του λιβαγια που ειναι το ποιοτικο μας ταβανι.
    δεν ειναι τυχαια και ο ακριβοτερος παικτης μας.
    αν μπαινεις στη διαδικασια να ξοδεψεις 2 μυρια για παικτη , κατι καλο καταφερνεις…

    νωρις ειναι οποτε θα δωσω πιστωση χρονου στην ομαδα χωρις να ειμαι αισιοδοξος για την συνεχεια.
    ειδικα για μια πιο τεχνικη και δυνατη ομαδα οπως η τραμπζνοσπορ.

    νομιζω οτι χρειαζομαστε επειγοντως ενα χαφ με νευρο και ηγετικα χαρακτηριστικα . στην τελικη παρτε απλως εναν αραπη να ριχνει λιγο ξυλο και να τρεχει. δεν μπορει να χανουμε ολες τις κοντρες στο κεντρο…

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Οι Ρουμανοι ειναι μια μικρη ομαδουλα της πλακας- για τη χωρα τους- με 4 πρωταθληματα. Ενας ΖΜΠΑΟΥΓΚ της κακιας ωρας δηλαδη σε ρουμανικη εκδοση. Η συγκεκριμενη ομαδα που ειδα χθες εχει ενα εξαιρετικα αργο κεντρικο διδυμο, ενα κεντρο επιρρεπες στα λαθη-πουληματα σε κρισιμα σημεια του γηπεδου: και τα 2 γκολ μας ετσι μπηκαν απο φαβες/πουληματα των χαφ τους.

    Το μονο κομματι στο Α’ ημιχρονο που εδειξαν -οτι εδειξαν- ηταν η αριστερη τους πτερυγα με τα εξτρεμ/χαφ τους. Απο εκει πηγαιναν συνεχεια μονοπαντα. Δε ξερω αν αυτο εχει να κανει επειδη ειναι αυτοι εκει καλοι, η επειδη η ΑΕΚ εχει μια τρυπα οσο το Grand Canyon δεξια. Ο Παουλινιο ΑΦΑΝΤΟΣ αμυντικα, εβαζαν στη μεση το Βρανιες και εκαναν αυτα τα λιγα που εκαναν, κυριως σεντρες. Ευτυχως που δεν ειχαν κανα μπουκαδορο (στυλ Λιβαγια σε εμας για να μη το παμε πιο βαρια) να μπαινει να τελειωνει φασεις γιατι θα ειχαμε θεμα.

    Αυτος ο Κλωναριδης πρεπει να εχει γκομενο/να καποιον στη διοικηση. Δεν εξηγειται αλλιως οχι το ονειρο του ‘προπονητη’ να τον βαλει φουνταριστο, αλλα το οτι παιζει ποδοσφαιρο στην ΑΕΚ.

    Παικτης Ζερλαδες δεν υπαρχει- οσο τον εχω δει και συνηθως σπανια πεφτω εξω σε παικτες. Ενας αναιμικος ψευτο χαφο-οκταρο-μπαλαντερ που κουβαλαει τη μπαλλα μεχρι να τη χασει. Ατομιστης ΜΕΤΡΙΑΣ τεχνικης καταρτισης και ιδιαιτερα χαμηλης εμπιστοσυνης για το τελικο αποτελεσμα. Χωρις μεγαλη πασα, χωρις να απελευθερωνει εαυτον και χωρο για τους παικτες, παιρνει φορα και παει και στριμωχνεται-τρακαρει στα αντιπαλα στοπερ. ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    Παικτης Μανταλος δεν υπαρχει.Ποτε δεν υπηρχε. Μια σαιζον στη Β’ κατι εδειξε και μετα το χαος. Συνεχωμενα λαθη, πουληματα μπαλλας στο κεντρο που κανει τους αλλους να τρεχουν πανικοβλητοι , εκνευριστικα αργος.

    Ενας ΓΕΛΟΙΟΣ που ο Μελισσανιδης η μπαλλαδοφατσα… τον θαυμαζει. Σε οποιαδηποτε αλλη διοικητικα συγκυρια στη ιστορια της ΑΕΚ θα ειχε τη τυχη του Ανακογλου, του Ζοριτς, του Χ-Ψ-Ζ φανταστικου μπαλλαδορου του Subbuteo. Η να το πω πιο απλα: Πειτε μου ΜΙΑ ομαδα που ο ‘αρχηγος’ μπορει να πουληθει π.χ 800 χιλιαρικα-οσο κοστισε οχι παραπανω..

    Το οτι εβαλε γκολ χθες δε μου λεει απολυτως τιποτα. Πιο πριν εχασε αναλογα σε κενο τερμα. Γκολ ειχε βαλει και ο Αινταρεβιτς με το γαυρο απο φαουλ-τσαφ στο τοιχος και οι …μπαλαδοροι τον ειχαν βγαλει και MVP. Γκολαρα εχει βαλει και ο Λολο Τσανκο με το ζελα και μαλιστα απο 40 μετρα. H σχεση πραγματικοτητας-ποδοσφαιρου στην ΑΕΚ ειναι στη καλυτερη περιπτωση ουτοπικη.

    Βλεπεις το Βερντε και ενα δακρυ με την αναμνηση του Πλατελα κυλα απο το προσωπο σου. ΔΥΣΚΟΛΑ- μακαρι και το ευχωμαι αλλα δε το βλεπω- θα δουμε κατι απο τη πινεζα.

    Κρισαντους βγες απο το σωμα του Ολιβειρα. Αυτο μονο. Ελπιζω ο γνωστος γιος φιλου, fan του Μακολει να αισθανεται μια ικανοποιηση.

    Η αμυνα δεν πιεστηκε αρα δε κρινεται. Παντως ο Σβαρνας (που τον συμπαθω) δυο φασεις εκατσαν με το σκουρο και ειδε πιο μαυρα απο το κοτσιδακια του. BΤW δεν ηταν κακος ο μαυρακος και μπηκε και αλλαγη. Μερα με τη νυχτα με τη αναλογη αλλαγη τη δικια μας, εκανε 3 ενεργειες-φασεις τελικες μονος του.

    Ξαναλεω: Αν ο ανετοιμος (κατα το προπονητη μας) Λιβαγια κανει αυτη τη διαφορα- σα να μπηκε μεσα ο Τσαβι στα ντουζενια του- και δειχνει τοσο πιο μπροστα απο τους αλλους, τοτε εχουμε ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ θεμα. ΟΚ για την Ελλαδα ενας μετριος παικτης ειναι- κατα τη διαρκεια ΟΛΟΥ του πρωταθληματος- σε προσφορα που μια παιζει πεντε χανεται, μη τρελλαθουμε κιολας. 2 χρονια τον βλεπουμε το Μαρκο. Κυριακη χαρα, Δευτερα λυπη, κανα τριμηνακι οριακα κανει καθε χρονο.

    Οπως δειχνουν τα πραγματα σημερα:

    Ο Γαυρος -λογικα- περναει. Η λογικη λεει οτι θα μπει και ομιλους- ειναι ευκολη η κληρωση του.

    Η ΑΕΚ το ιδιο περασε ηδη, αλλα με τα μεμετια ΑΥΤΗ η ΑΕΚ θα εχει τεραστιες δυσκολιες και αν μου ελεγες να παιξω στοιχημα δε θα το ακουμπαγα. Οι Τουρκοι δεν ειναι καμμια City αλλα ειναι ομαδα, οχι Ρουμανοι χαβαλεδες.

    Οι Νοτιομακεδονες ειναι η συνηθης ευχαριστη νοτα του καλοκαιριου και πριν πεταχθει κανενας και πει με το Αγιαξ παιζουμε, θα πω εγω: ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΝΤΕΟΓΚΕΙΜ που κοροιδευατε την ΑΕΚ και φαγατε 2 φαπες μεσα εξω ξεγυρισμενες.

    Σας ειδαμε και με τη Μπατε Μπορισοφ που θελατε νικη εντος εδρας και φαγατε το τριμπαλλο στο ημιχρονο…Επειδη ειδα το ματς: ΖΜΠΑΟΥΓΚ μετα το 55-60 δε υπαρχει-κλαταραν ΑΠΑΝΤΕΣ- και οποτε οι Ολλανδοι παταγαν γκαζι εκαναν οτι ηθελαν. Ναι οκ εβαλαν 2 ‘τυχερα’ γκολ- αν θεωρειται τυχη το να σε εχουν κλεισει στο τερμα σου και να βαρανε, αλλα ειδικα μετα το 70 επαιζαν μονοτερμα. Και ας ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ αποδυναμωμενοι φετος.

    ΥΓ Stevie sorry που θα σε στεναχωρησω αλλα παικτης Κριστισιτς επισης δεν υπαρχει. Ειναι 8-9 μηνες στην ομαδα, εκανε προετοιμασια κανονικα, και βλεπεις ενα τυπο που αδυνατει (απο τη πρωτη μερα που ηρθε) να κανει τα βασικα.

    Δε μεν νοιαζει αν εχει ψυχολογικα, μητρικα, η αναδρομο Ερμη.

    Εγω γραφω τι βλεπω στο χορτο. Αλλωστε γι αυτο κοστισε και 200 χιλιαρικα. Γιατι ΤΟΣΟ κοστισε, τα εκκ που εγραφαν ειναι μεν αληθινα αλλα σε Σερβικό δηνάριο.
    Μη τρελλαθουμε κιολας. Αν ξερεις μπαλλα μπαινεις και παιζεις. Απλα πραγματα. Αυτος ειναι αοσμος-αχρωμος-αγευστος. Χθες δε πρεπει να ακουμπησε πανω απο 3 φορες τη μπαλλα. ΤΣΑΜΠΑ καιει η λαμπα. Καποτε-θυμασαι που λεγαμε- μας φαινωναν ο Ματζιος ακριβος με 180 χιλιαρικα για CF.

    Οπως εχω πει και πιστευω δεν υπαρχει ακριβο και φθηνο. Υπαρχει κατι που αξιζει η οχι τα λεφτα του. Σε εμας π.χ ο Μπαλοτελι ειχε στοιχησει 20εκκ και ο Andy Carol 38εκκ. Ο Van Djiik κοστισε 75εκκ και ειναι CB. Αντε να τον περασεις- περσυ δεν εφαγε ολη τη χρονια premier + chl ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΠΛΑ! Ο Alison αλλα 70 εκκ. Σου εφεραν (και αυτοι) CHL περσυ. Ποιος ειναι ο φθηνος? Τα 58 του κουβα η τα 145 του CHL? Γιατι μονο απο τη κατακτηση η UEFA εσκασε 110 εκκ περσυ η δε αξια τους εχει διπλασιαστει ηδη.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ζιζη φωνάζουμε ενα midsize κανισακι λευκό θυληκο μιας φιλης που εχει και μια ροζ κορδέλα συνήθως.

    Μαθηματα προσφατης ιστορίας: Ας πουμε απο ΒΠΠ και μετά για να μη πλατιαζουμε.

    Θυρεο με κότα μονο Γάλλοι μπορούσαν να έχουν. Να ηταν μονο το βατερλω παει στο διάολο ολοι εχουν κανει ηττες και μαλιστα μεγαλες. +500 χρονια ορθοπεταλια τους έχουν οι Άγγλοι, οποτε /όπου τους έχουν πετύχει.

    Οι μεν κατέκτησαν το πλανήτη και οι δε έφτιαχναν κρουασάν και τυριά με μούχλα που βρωμανε ποδαριλα.. Ο λάος που ανακάλυψε τη κολόνια για να κρύβει τη ΜΠΙΧΛΑ.

    Και επειδη ο καθενας ειναι ελευθερος να λεει οτι θελει, ΝΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ αποικησαν πανω απο το μισο πλανητη για τα resources , αλλα το ιδιο εκαναν και αλλοι πιο πριν. Οι ‘Μακεδονες’ π.χ που πηραν φορα και εσφαξαν ολο το –τοτε-γνωστο κοσμο επειδη ηθελαν να τον ‘εκπολιτισουν’ με πρωτο στοχο για να μη ξεχνιωμαστε την υπολοιπη Ελλαδα . Πρωτα σε σφαζω εισβαλλωντας στη χωρα σου με τα σπαθια, μετα κατακτω οτι εμεινε και ληστευω ολο το πλουτο και στο τελος το παιζω και ‘εκπολιτιστης’. Ειναι το μετεπειτα σφαξε με να αγιασω.
    Στη παγκοσμια ιστορια δε θυμαμαι ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ λαο να ζητησε, να προσκαλεσε, να επεδιωξε, να τον καθαρισουν πρωτα για να τον εκπολιτισουν κατοπιν. Ο ενας και απο τους μεγαλυτερους ΣΦΑΓΕΙΣ της ιστοριας ηταν ο Μεγας Αλεξανδρος τρομαρα του.

    Μοιραζαν πολιτισμο, ολοι τους βλεπεις αφιλοκερδως, οπως μοιραζουν οι Γιανκηδες τωρα – η ΕΣΣΔ παλιοτερα, οι Κινεζοι σε Μογγολους-Θιβετιανους κλπ δημοκρατια στο πλανητη στις μερες μας. ΜΕΓΑΣ ΧΑΣΑΠΗΣ που κατεκτησε 5,200,000 τετραγωνικα χιλιομετρα και εισεβαλλε σε 26! σημερινες χωρες.

    Πριν βεβαια κανει εξαγωγη πολιτισμου φροντισε ΑΦΟΥ ΝΙΚΗΣΕ τους Θηβαιους (Ελληνες δηλαδη) να ισοπεδωσει τη πολη και να ΣΦΑΞΕΙ 6,000 ανδρες-αιχμαλωτους ως τιμωρια. Τρομερος ο μαγκας ο ….μεγας. Θελει πολυ μαγκια να σφαζεις αιχμαλωτους, τοση μαγκια ειχε και ο Χιτλερ σε πιο μεγαλη εκταση φυσικα. Η μαγκια ομως ειναι μαγκια ασχετα απο το νουμερο. Ειτε σφαξεις ΕΝΑΝ που ειναι παραδωμενος-ηττημενος-αοπλος, ειτε 1εκκ το ιδιο μαγκας εισαι, τον ιδιο χαρακτηρα δειχνεις.

    Στο ΒΠΠ η Γαλλία άντεξε 3 ολοκληρες μέρες!! και σε 6 εβδομάδες έπεσαν ολες οι αδελφαρες μαζι: Γαλλία Βέλγιο Ολλανδία, οι δε Γάλλοι επίσημα κατέβασαν τα κυλοτακια τους για άλλη μια φορα παραδίδωντας επίσημα ΟΛΗ τη χώρα στον άξονα. ΟΛΗ τη χώρα με τη μια! Οι ΧΕΣΤΕΣ απο τη μια μερια μεχρι την αλλη 50-60εκκ κοσμος σηκωσαν τα ποδια ψηλα ταυτοχρονα! Τετοιο συγχρονισμο ουτε βιζιτες πολυτελειας δε κανουν.

    10 μέρες –ως μετρο συγκρισης- κράτησε η μάχη της Κρήτης- 3 φορες παραπανω απο οσο ΟΛΗ η Γαλλια , είχαν δε τοςο μεγάλες απώλειες οι Γερμανοί που δεν ξανά επιχείρησαν άλλη αεροπορική έφοδο στο πόλεμο.
    Οι δε Κρτητικοι, οι περισσοτεροι αοπλοι, εσπασαν αποθηκες πολεμικου υλικου και οσοι δε πηραν οπλα ορμουσαν με μαχαιρια!!! στους αλεξιπτωτιστες που ειχαν Sten (MP 38 και MP 40 ) αυτοματα πυροβολα και τους εριχναν απο ψηλα.
    Πολλα οπλα που χρησιμοποιηθηκαν απο την ελληνικη μερια ηταν απο την εποχη της επαναστασης! Αλλα βλεπεις οι Ελληνες και οι Κρητικοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΟΡΙΑ ως σηματα..

    15.000 Βρετανοί, 11451 Έλληνες, 7100 Αυστραλοί, 6700 Νέο Ζηλανδοι. Το 72% αυτων που ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ηταν Βρεττανοι και ANZAC.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΑΛΛΟΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ.

    Βρετανικές απώλειες: Νεκροί 1.742, τραυματίες 1.737, αιχμάλωτοι 11.835, 2 καταδρομικά, 6 αντιτορπιλικά, 2.000 αξιωματικοί και ναύτες.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΑΛΛΟΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ. ΕΝΑΣ να βαλει ενα τσιροτο που κοπηκε στο ξυρισμα.

    Στο Παρίσι δεν έπεσε οχι σφαίρα αλλα ουτε πέτρα απο σφεντόνα. Ενας ρε, ΜΙΑ ΚΟΤΑ ΛΥΡΑΤΗ σαν αυτες που εχουν στο σημα δε σηκωσε ουτε φυσοκαλαμο να ριξει ενα μπιζελι! Τέτοιες ΚΟΤΕΣ, τετοιοι ΛΑΓΟΙ δεν υπαρχουν πουθενά στο πλανήτη.

    Η Eλλαδιτσα, η μικρή παμπτωχή Ελλαδιτσα άντεξε 216, ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΔΕΚΑ ΕΞΙ μέρες ενάντια στις δυνάμεις του άξονα. Πέντε φορες παραπάνω απο τα κοτόπουλα και πολεμάγε με τουφεκιά απο το πρώτο πόλεμο και γαϊδούρια, κυριολεκτικά με γαιδουρια στη γραμμη ανεφοδιασμου της. Χώρις αεροπορία, χωρις τεθωρακισμένα, χωρις γραμμή -μη χεσω- μαζινο, χώρις κυριολεκτικα δεύτερο βρακι να βάλουν ενάντια στους Ιταλους που πεταξαν στη θαλασσα αρχικα , στη Βέρμαχτ και τα στούκας μετεπειτα.

    Το Ρουπελ πολεμησε χιλιαδες Γερμανους με με 200 στρατιωτες ολους και ολους. Το Μπελες με επικεφαλης ΕΝΑΝ ΛΟΧΙΑ τον Δημήτριο Ίτσιο και ΠΕΝΤΕ φανταρους εριξε 38,000 σφαιρες σκοτωσε πανω απο 250 εχθρους και παραδοθηκε μονο οταν ξεμειναν απο πυρομαχικα και ειχαν μεινει ΤΡΕΙΣ (3) ανδρες. Ο Ιτσιος και 2 στρατιωτες εναντια σε 2 ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ.

    To Λονδινο και ολη η Βρεττανια με αλλες 16 πολεις, βομβαρδιστηκε με την εκστρατεια Blitz των ναζι το 1940 και 1941 επι ΟΚΤΩ (8) ΜΗΝΕΣ. +30,000 τονοι βομβων σε +140 επιδρομες μερα νυχτα αφηνωντας 40,000 νεκρους αμαχους. Γυναικες γερους και παιδια.

    Η Αγγλία ΠΟΤΕ ΔΕ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ.
    ΠΟΤΕ.
    Οπως εχει πει και ο Winston: We shall NEVER surrender.

    Καταλαβες ανοητε πως υπερασπιζωνται τη χωρα τους?

    Αιντε ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ, αμαθη, ανώνυμε, που απέκτησες και άποψη. Ευτυχως που ηταν οι Βρεττανοι και το Commonwealth -οι ANZAC που ήρθαν απο την άλλη άκρη του πλανήτη-και πέθαναν στη Ελλάδα για να ειςαι ελεύθερος σημερα- και να μη μιλας ρωσικά 50 χρονια για να ειςαι σα την Αλβανία. Να μην ειςαι άλλη μια επαρχία της Γιουγκοσλαβίας οπως ήθελε ο ΟΠΛΑ και το ΚΚΕ.

    Κατάλαβες ουγκανε που θα πιάσεις τους βρεττανους στο στόμα σου και θα τους συγκρίνεις με τις αδελφές;

    Ο Gerrard αρνιόταν λευκές επιταγές της Ρεάλ, του Abramovic (2φορες) και του Μπερλουσκονι στη μεγάλη Μίλαν.
    Δε ΠΟΥΛΗΣΕ τη χώρα του ποςο μάλλον την ομάδα του σα το κανισακι τη ζιζη.
    Ουτε τη κοπάνησε νύχτα σα τη πουστρα απο τη Ρεάλ οπως περσυ επειδή δε του τα σκάγανε και δε του εκαναν τα χατηρια.
    Ο Gerrard ΕΜΕΙΝΕ στην ομάδα του οταν του κουβαλαγαν συμπαίκτες τον Andy carol και τον Ιγκορ Μπισκαν και έπαιζε δίπλα στον Danny Murphy.. Γιατι ειναι ο Gerrard και ειναι Liverpool.

    Γιατι οπως ΟΛΑ στη ζωη, δε μετραει μονο τι κανεις στη δουλεια σου αλλα και τι ανθρωπος εισαι.

    Η ιδια η … ζιζη εχει παραδεχτεί οτι παίκτης σα το Gerrard στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν εχει ξαναπεράσει. BOX TO BOX, με σουτ δολοφονο, με ασσιστ, με γκολ, με πασες, με αμυνα σκυλισια, με cohones να κραταει την ομαδα μονος του.

    Ο Gerrard εχει ενα CHL με σύμπαικτες τον… Φιναν τον Σμιτσερ τον Ντουντεκ και το Λε-Ταλεκ που έπαιζε στον ατρόμητο, παιρνωντας ολα αυτα τα στυλιαρια απο το χερι κανωντας τη μεγαλυτερη ανατροπη σε ενα ημιχρονο στην ιστορια απεναντι σε μια ομαδα –υπερδυναμη-θρυλλο. Με αντιπαλους Maldini-Sefchenko-Crespo-Seedorf-Cafu-Nesta-Inzaghi-Kaka-Pirlo. Μια υπερομαδα που ο καθενας ηταν σε τεχνικη και αξια μονος του οσο ΟΛΗ η Liverpool μαζι.

    Το κανισακι της φακής πήρε επίσης ενα CHL (τα ιδια δηλαδη) με συμπαίκτες τον Ραουλ τον Ρομπερτο Κάρλος το Φιγκο το (κανονικό) Ροναλντο τον Καμπιασο και το Μακελελε που τραβαγε ολο το κουπι στο κεντρο για να κανει πιρουετες το κανις.

    Σιγά το μαλακα που τον έπιασε κότσο ο ….Ματερατσι και του πήρε παγκόσμιο κυπελλο του παικταρα.
    Σιγά το μαλακα που τον εκανε μια χορτα ο Ζαγοράκης και ο Καραγκουνης το 2004.

    Αιντε με το μαλακα τον αλγερινό που εγινε και προσωπικότητα.. το πουληταρι.
    Μυρωδιαδες που σας πουλάνε φύκια και τις βλέπετε μεταξωτές κορδέλες επειδη καποιος κανει 10 τσαλιμακια.
    Οπως σας πουλάνε και τα 13 CHL της Ρεάλ και τα τρώτε αμάσητα. Καλοκαιρινα τουρνουα (5 στον αριθμο) με προσκεκλημενες ομαδες ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΣ και ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ, που τα ‘βαφτισαμε’ κυπελλα Ευρωπης.

    Αιντε με το τυπο που εγινε με το στανιο θεός επειδη οι κοτες δεν ειχαν τιποτε αλλο να μας δειξουν 10 τέτοιους εχει βγάλει η Αργεντινή απο το 80και μετα. Αυμαρ, Ορτέγκα, Dios10, Μέσι.
    Ο Roman – ενας ειναι ο Roman το καλύτερο δεκάρι των 2000’s- το βλάκα τον εβαζε στη δεξιά του κάλτσα και τον πήγαινε γαμιωντας. Το παιδι απο μπαλλα ως δεκαρι εκανε το Μαραντονα να κοκκινιζει –ο ιδιος ο Diego εχει δηλωσει οτι ο Roman ειναι ΜΑΚΡΑΝ καλυτερος παικτης απο αυτον.
    Τα ανοιγματα, τις πασες, τα τραβηγματα, τις ρομπονες και τις ποδιες που εριχνε ο Roman, η ζιζη ουτε στο playstation δε μπορει να τα κανει.
    Απλα δε γουσταρε Ευρωπη, ηρθε για τα φραγκα πηγε τη …Βιγιαρεαλ (τη Ξανθη της Ισπανιας) ημιτελικα και UEFA και CHL και γυρισε να παιζει για την αγαπημενη του Boca.

    Μάθατε και μπαλλα τρομάρα σας, κατσικια, που βλεπετε τους Πελκες και του Μπακακηδες και νομιζετε οτι κατι γινεται.

    Στο επισημο ranking της FIFA (https://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_100) η ζιζη ειναι τελευταια αναμεσα στους Γαλλους, σε κανενα ranking σοβαρο δε μπαινει ΚΑΝ στη δεκαδα σε πολλα παλευει και την εικοσαδα.

    ΥΓ It’s Coming Home γράφεται, αγράμματε με αγγλικά Τσίπρα, και προφέρεται κομιννγκ με C και Ο και Οουμ χωρις H.
    GerraRd με R ειναι το ονομα οχι με Λ που θες και αγγλικά..
    Βατερλω με Ω, μπαλλα με 2 Λ, σε 5 γραμμες 10 λαθη εχεις κανει. Δυσκολο το γυμνασιο, το καταλαβαινω..

    Sent from my iPhone.

  10. Ο/Η bandog λέει:

    snitch

    αδικεις τον ζιζου ως παικτη ( γουστα ειναι αυτα) και τους γαλλους ως λαο.

    η σημερινη δυτικη αστικη δημοκρατια (και κοινωνια) ειναι αποτελσμα της συνεισφορας των βρετανων στον κοινοβουλευτισμο και των γαλλων στα ανθρωπινα δικαιωματα.

    και αν η συνεισφορα της βρετανιας ηταν μεγαλη σε αυτο που ονομαζουμε βιομηχανικη επανασταση , η συνεισφορα της γαλλιας ειναι θεμελιωδης σε αυτο που ονομαζουμε διαφωτισμο!

    η νησιωτικη φυση της βρετανιας την οχυρωσε στρατιωτικα και την ευνοησε αναπτυξιακα.
    οποιο εθνος στρεφεται στη θαλασσα γινεται μεγαλο (για να παραφρασω λιγο τον θεμη).
    η αγγλια λογω γεωμορφιας ειχε αυτη την επιλογη αναγκαστικα.

    η γαλλια μπορει να εχει επικες ηττες στην ιστορια της αλλα αυτες εχουν και τα δικα τους δεδομενα.
    πχ στο βατερλω οι γαλλοι πολεμησαν διπλασιους βρετανους ΚΑΙ πρωσσους και εχοντας εναν στρατο βετερανων , κουρασμενο απο συνεχεις πολεμους και εσωτερικη εριδα.

    ο στρατος του ναπολεοντα ηταν ενας απο τους καλυτερους της ιστοριας. λιγοι στρατοι-εθνη εχουν καταφερει τοσα πολεμωντας απεναντι σε συσπειρωμενες υπερδυναμεις της εποχης (βρετανια, αυστρια, πρωσια,ρωσια).
    το βατερλω ηταν η αναποφεκτη εξελιξη διαρκους κοπωσης και φθορας.
    οπως εγινε και με εμας στην μικρα ασια…

    για αρκετους αιωνες η γαλλια αποτελουσε σημειο αναφορας στον ευρωπαϊκο πολιτισμο και την πολιτικη και θρησκευτικη εξουσια.
    η γλωσσα τους ειχε γινει η δευτερη επισημη γλωσσα (lingua franca) στην ευρωπη πισω απο την εθνικη γλωσσα καθε λαου ενω ακομη και οι περηφανοι πρωσσοι αυτοκρατορες προτιμουσαν να μιλουν στις αυλες τους γαλλικα αντι γερμανικων.

    στον δευτερο παγκοσμιο πολεμο η βρετανια σωθηκε επειδη ηταν νησι και ναυτικη υπερδυναμη ενω οι γερμανοι απο ναυτοσυνη ηταν σκραπες.
    αν μπορουσαν στα εδαφη της να κανουν επελαση τα παντσερ , ισως οι γερμανοι να εκαναν παρελαση στο λονδινο αμεσως μετα απο το παρισι.
    πχ στην αφρικη ο ρομελ καταφερε με υποτριπλασια αρματικη δυναμη να κυκλωσει τον βρετανικο στρατο!

    στις βρετανο-γαλλικες μαχες απο το 1700 και επειτα οι γαλλοι εχουν πολελς νικες στα σημεια αλλα οι βρετανοι τα περισσοτερα νοκ αουτ!
    υπενθυμιζω παντως οτι οι γαλλοι σχεδον σε ολες τις συγκρουσεις πολεμοσυαν μονοι τοςυ ενω οι βρετανοι σχεδονα παντα εμ συμαχους (γερμανοπρωσους, πορτογαλους,ισπανους κλπ)
    και ενα μεγαλο ατου των βρετανων ηταν οτι καταφερναν να δημιουργουν στρατους αυτοχθονων οπου κατακτουσαν (γιατι πληρωναν καλα) , οι οποιοι και εβγαζαν το φιδι απο την τρυπα στις αποικιες.
    πχ ακομη και εδω στα επτανησα το 1ο και 20 συνταγμα ελληνων του βρετανικου στρατου ηταν αυατ που εδωαν τις φονικοτερες μαχες υπερ του βρετανικου στρατου.

    σημερα η γαλλια αποτελει πολιτικα και πολιτισμικα σκια του ενδοξου εαυτου της στους χρυσους αιωνες του διαφωτισμου και της απικιοκραταις.
    τεχνολογικα και στρατιωτικα ομως δεν παυει να ειναι η κυριαρχος δυναμη της ευρωπης.
    ο γαλλικος σωβινισμος επεδρασε θετικα στην γαλλικη βιομηχανια και τεχνολογια που βαζει κατω πλεον την βρετανικη σε πολους τομεις και ιδως την ναυπηγικη , αεροναυπηγικη αλλα και τα ηλεκτρονικα και τους αισθητηρες οσο ακι την πυρηηνικη τεχνολογια.
    οι βρετανοι ειναι και αυτοι σκια της ενδοξης αυτοκρατοριας του με μαλλον τελευταια αναλαμπη αυτοκρατορικης δυναμικης το ξυλο που εριξε μια γυναικα ονοματι μαργαριτα σε κατι αργεντινους στρατηγους και ναυαρχεους στην αλλη ακρη του κοσμου…
    (και η γαλλια εβαλε το χερακι της στην βρετανικη νικη)

  11. Ο/Η spyros pontios λέει:

    Ο Γαυρος -λογικα- περναει. Η λογικη λεει οτι θα μπει και ομιλους- ειναι ευκολη η κληρωση του.

    τι μαλακιες λες βρε χατζιαβατη παλι?θα περασει απο τη πορτο η την κρασνονταρ?

    κολογαυροι

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Bandog

    Δεν διαφωνω σε αυτα που λες αλλα αναφερθηκα σε αλλα πραγματα: στη πολεμικη ιστορια στο ΒΠΠ. Ως λαο και επειδη –αναγκαστικα εχω παει 9 φορες στο Παρισι εχωντας οδηγησει και ολη τη Γαλλια απο Aosta μεχρι Calais τις 8 – μου ειναι αντιπαθεστατοι. Ειναι ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΙ, ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ (πολυ βρωμιαρηδες) και τρομερα εγωκεντρικοι. Νομιζουν οτι ο πλανητης περιστρεφεται γυρω τους, guess what: IT DOES NOT.

    Οι επιλογες –συμμαχιες μιας χωρας συγκαταλεγωνται και στη στρατηγικη της αλλα και στη ευστροφια επιτευξης των πολιτικων-οικονομικων στοχων και επιρροης των. Το αν οι Φρανδουαδες πηγαιναν να τα βαλουν με ολους μονοι τους ειναι δικο τους προβλημα και δικια τους επιλογη. Σωστα αναφερεις για νικες οπως σωστα λες οτι τα νοκ-αουτ ειναι που μετρανε. Για να το παμε και λιγο ποδοσφαιρικα η ΑΕΚ εκανε 6 ισοπαλιες τοτε με Ρεαλ στον ομιλο με επικες εμφανισεις σε δυσκολες εδρες, αλλα δεν κατεφερε να βγαλει νοκ αουτ (ας ειναι καλα ο Μαλαδενης στο 90’) μια Ρεαλ που την ειχε στο 3-1 και την επαιζε στα ισια. Το αποτελεσμα ηταν να αποκλειστει- ισως αδικα απο τη συνεχεια.

    Επισης σωστα αναφερεις- και το ειχα γραψει σε παλιοτερο κειμενο- οτι οι Βρεταννοι οπου πηγαιναν εφτιαχναν στρατους απο αυτοχθονες μιας και δεν υπαρχει αλλος τροπος να συντηρησεις μια αυτοκρατορεια που καλυπτει το 1/3 και βαλε της γης, ειδικα σε μια εποχη που δεν ειχες πυραυλους-drones κλπ αλλα σκουνες, σπαθια και φυσεκλικια.

    Γνωριζωντας ΑΡΙΣΤΑ τον Βρεττανικο τροπο ζωης και σκεψης, ειναι μανουλες στο να εκπαιδευουν και να μεταλαμπαδευουν την τεχνογνωσια και το τροπο διοικησης που εχουν και εχει αποδειχθει ο πιο αποτελεσματικος: Οι Κυπριοι εχουν 100% Βρεττανικο κρατος και καταφεραν να γυρισουν το οικονομικο παιχνιδι μεσα σε 2 ετη, την ωρα που εμεις ακομη συζηταγαμε χθες αν θα πρεπει να υπαρχουν drug dealers ελευθεροι στα πανεπιστημιακα ιδρυματα! Εχουν ακολουθησει αναλογη πορεια στη παιδεια τους και εχουν ξεφυγει στα ιδρυματα τους προσελκυωντας χιλιαδες ΕΛΛΗΝΕΣ φοιτητες που τα ‘ακουμπανε’ κανονικα για να σπουδασουν εκει. Κλπ κλπ.

    Τεχνολογικα ειναι καλοι. ΔΕΝ εχουν βαλει κατω ακομη κανενα Βρεττανο η Γερμανο ειναι πολυ πισω ακομη. Ο Βρεττανος- μη ξεχνας- ειναι ξαδελφακι με το θειο Σαμ και μοιραζεται παρα πολλα..

    Η βρεττανικη αυτοκρατορεια ΔΕΝ υφισταται οπως την γνωριζουμε ως ορολογια και οντοτητα, οι καιροι εχουν αλλαξει. Times they are changing οπως τραγουδουσε ο Bob πισω στα 60-70’s. Εχει μεταλλαχθει σε μια καθαρα εμπορικη-κλειστη σχεση διατηρωντας τα resources των πρωην αποκιων ειτε σε μεγαλο βαθμο (π.χ AZN) ειτε σε σχεδον μηδενικο (Canada). Διατηρουν ομως ΤΕΡΑΣΤΙΑ δυναμη αρκει να σου πω οτι τα Cayman Islands εχουν σε hard currency αυτη τη στιγμη το 1/3 του παγκοσμιου πλουτου μαζεμενο ειτε σε εταιρικες συνθεσεις ειτε σε απλο πλουτο, ξεπερνωντας κατα πολυ τη παραδοσιακη Ελβετια.

    Στη γλωσσα επισης εχεις δικιο αλλα ειναι – και παλι- τριτη και οχι δευτερη, μιλαω για διαδοση γλωσσας οχι τι λενε τα χαρτια. Πρωτη ειναι τα αγγλικα φυσικα, δευτερη τα ισπανικα λογω Κεντρικης και Λ.Αμερικης. Αν σκεφτεις π.χ οτι ολη η κοινοπολιτεια μιλα αγγλικα εχεις μονο απο τους Ινδους 1,4 δις κοσμο.

    Ο πολεμος των νησιων ηταν μια κινηση με πολλες ουρες. Ειναι αλλο μεγαλο θεμα προς συζητηση που μπορουμε να κανουμε ευχαριστως.

    Τελος για τη Ζιζη ειναι γουστα οντως. Γεγονος ειναι παντως οτι δεν ειναι καν στη δεκαδα των καλυτερων, ενας αστικος μυθος που ΕΠΡΕΠΕ να παραχθει για να δειξουμε οτι να ρε παιδι μου κατι καναμε και εμεις. Παπεν, Ντεσαγι, Ντεσαμπ, Ανρι, Μακελελε, Πλατινι ειναι ευκολα μπροστα του. Θα σου εβαζα και αλλους πιο αδικημενους πχ Τζοργκαεφ, Πιρες αλλα ας πουμε αυτους. Φυσικα γαλλικο ποδοσφαιρο απλα δεν υπαρχει, μια Παρι που μονο Γαλλους δεν εχει μεσα και μια λιγκα πιο βαρετη απο τα χρονια του Κροκους στην Ελλαδα του γαυρου που κερδιζε το ‘πρωταθλημα’ απο το Αυγουστο.

    @ Νοτιομακεδονα, ολο δε διαβαζεις, ολο δεν ασχολεισαι αλλα δε προλαβαινω να γραψω κατι και πεταγεσαι να το σχολιασεις σε χρονο DT (αυτο σημαινει αμεσα). Σου εχω πει και την αλλη φορα, μην καταπιανεσαι με πραγματα που ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ να κατανοησεις. Σε μπερδευουν, σε δυσκολευουν και τσαντιζεσαι χωρις λογο. Μεχρι 365 εισαι μια χαρα, για εκει ειναι το επιπεδο σου. Που μας εγραφες επι εβδομαδες οτι το κυπελλο ειναι 100% δικο μας και μολις τον ρουφηξες ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΜΝΙΟ ηπιες το αμιλητο..

    Ανοιξε και κανα βιβλιο Α-Β Γυμνασιου να σταματησεις να μας λες οτι το ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΜΑΝΙ να γελαει ο κοσμος με την αγραμματοσυνη σου.

    Sent from my iPhone.

  13. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven
    Φίλε μου πραγματικά πολύ σπάνια εκφέρω άποψη αν κάποιος είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστης ή το αντίθετο, όχι από μετριοπαθεια αλλά από μη γνώση του αντικειμένου. Απλά κρίνω εκ του αποτελεσματος. Μακάρι ο κριστιτσιτς να είναι παικταρας, λες να μην το θέλω;

    Θέλω επίσης να κάνω και δύο σχόλια έμμεσα στην ομάδα.

    1. Τελικά τα παιχνιδια κεκλισμενων των θυρών έχουν το παραθυράκι τους; τόσα χρόνια στην Ελλάδα δεν το ήξερε κάποιος; άλλο η εικόνα των χιονισμενων αλπεων του οακα κι άλλο κουκλοθεατρο με παιδάκια

    2. Παρέα χθες με φίλους κυπριους από τη Λεμεσό και με παλαβωσαν με την απόδοση του γιαννιωτα στη νίκη που είχαν σε εκτός έδρας παιχνίδι στην Αυστρία. Νόμισα προς στιγμή ότι ήταν συνωνυμια, κάποιος άλλος γιαννιωτας. Τελικά είχαν δίκιο, ήταν αυτός που διωξαμε εμείς. Τελικά τι γίνεται στην ομάδα μας, δε δουλευονται οι παίκτες ή ο γιαννιωτας ήταν η εξαίρεση;

  14. Ο/Η bandog λέει:

    snitch

    για Β ΠΠ φυσικα θα βγαλουεμ το καπελο σε βρετανοςυ και αμεριναους.
    αυτοι ηταν οι μονοι που πολεμησαν με πληρεις δυναμεις και ματωσαν σε τρεις ηπειρους. ευρωπη-ασια-αφρικη οταν οι γαλλοι ηταν μισοι ουδετεροι, 1/4 με τοςυ γερμανοςυ ακι 1/4 με τους συμμαχους ενω και οι ρωσοι πολεμησαν σε ενα μονο μετωπο και εντος εδρας εχοντας καλυψει το μετωπο του ειρηνικου με ρωσο-ιαπωνικη συνθηκη.

    φυσικα οι νεες αυτοκρατοριες ειναι οικονομικες και πολιτισμικες με τη βρετανια να ειναι ενα σημαντικο μεγεθος (ισως το σημαντικοτερο μετα τις ΗΠΑ) σε επιρροη τοσο με την οικονομικη της σχεση μεσω κοινοπολιτειας και του city οσο και πολιτιστικα μεσω της μουσικης , της ποπ κουλτουρα αικι φυσικα της παγκοσμιας γλωσσας.

    ο ζιζου για μενα ηταν ενας παιχταρας και το απεδειξε οπου αγωνιστηκε.

    με την μπορντω τελικο ουεφα , με τη γιουβε και τη ρεαλ σαρωσε εγχωριους και διεθνεις τιτλους, με την εθνικη δεν αφησε διοργανωση για διοργανωση…
    υπηρξε οσυιαστικος παικτης , ηγετης στις ομαδες που αγωνιστηκε και εδειξε πως θα παιζουν τα δεκαρια του 21ου αιωνα.

    οσο για το γαλλικο ποδοσφαιρο , μπορει να εχει μαζεψει τη μιση αφρικη αλαλ την μπαλα την μαθαινουνσ τη γαλλια ως μεταναστες δευτερης γενιας.

    και στην αγγλια πλεον οι μαυροι βρετανοι ποδοσφαιριστες πρεπει να εχουν περασει τους λευκους…

    σημεια των καιρων. εβλεπα φωτογραφικο στιγμιοτυπο απο αγωνα μπασκετ -τελικος εφηβων ευρωπαϊκου πρωταθληματος – μεταξυ ισπανιας και τουρκιας (χωρες χωρις αφρικανικους δσμους οπως η γαλλια ή η βρετανια) και στους 4 παικτες της φωτο , οι τρεις ηταν μαυροι.

    μα τι λεω, κοιτα τη δικη μας εθνικη τα επομενα χρονια 😉

  15. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπερα.
    Παιζει κατι με Λιβαγια για αυτο δεν ξεκινησε η απλα δεν ειναι “ετοιμος”;ΑΡ

  16. Ο/Η spyros pontios λέει:

    @λούγκρα

    εμαθα οτι εισαι κολογαυρος τσατσος του χοντρου και συνεχεια τον ψαχνεις να του γλυψεις τα παπουτσια.

    αληθευει?

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC: Αδερφέ, δεν ξέρω κάτι να σου πω.

  18. Ο/Η Κώστας λέει:

    Ο Γαλλικός Διαφωτισμός έχει στηριχτεί πάνω σε ιδέες και φιλοσοφίες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Δεν Βελοπουλιάζω, αλλά πραγματικά έτσι είναι. Εάν είανι -ολίγον- πραγματικά φιλέλληνες, είναι γι’ αυτό τον λόγο. Είχαν επηρεαστεί βαθύτατα από τον αρχαίο ελληνικό φιλοσοφικό κόσμο. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν από τους πρώτους πολιτισμούς που θεώρησαν πως η θρησκεία πρέπει να περνά από ένα φιλοσοφικό κριτικό πνεύμα ανάγνωσης. Εξ’ ου και ο διαχωρισμός τηε εκκλησίας-κράτους που πρότεινε ο Διαφωτισμός. Απλά το είπαν με άλλα λόγια οι δικοί μας πρώτα.

    Βέβαια μετά ήρθε ο Φρόυντ και μας είπε πως κάθε μορφής εξέγερση είναι καταδικασμένη να αποτύχει, ελέω οιδιπόδειου συμπλέγματος. γι’ αυτό και τελικά ΚΑΙ οι Γάλλοι την επιζητούν την μοναρχία τους και τελικώς παρέμειναν ένα παραδοσιακό και θεσμικά ιεραρχικά πορευόμενο κράτος. Αυτά τα ελάχιστα. Τέλος πάντων. Πάω πάλι στο μπαλκόνι με Mercyful Fate και τσίπρινγκ..

    ΔΕΝ έχω δει κανένα ματς κάποιας ελληνικής ομάδας, οπότε ό,τι θα πω είναι από “ρεπορτάζ” φίλων. Εσάς σας βλέπω δύσκολα είτε είναι οι Τσέχοι ή οι Τούρκοι. Τον Ατρόμητο τον φοβάμαι.. καλύτερα να έχανε 2-1 παρά αυτό το 0-ο. Καλά ο ΠΑΟΚ τα γνωστά. UEFA και πάλι για τα πανηγύρια. Τώρα ο Ολυμπιακός -που λογικά θα παίξει με Πόρτο- μπορεί και περάσει Τσου Λου, αλλά χλωμό μου φαίνεται τώρα που το γράφω. Το κλου είναι πως από του χρόνου και γενικά τα επόμενα χρόνια μας βλέπω να δίνει ο πρωταθλητής αγώνες από αρχές Ιούνη. Εκεί μας αρμόζει δηλαδή. Μάλτα, Φερόε, Λάτβια και λοιπές κραταιές δυνάμεις.

  19. Ο/Η Savvi λέει:

    @The Snitch

    Συγνώμη Δημήτρη αλλά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Είναι τεράστιο ΛΑΘΟΣ να λέμε το 2019 ότι Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ήταν σφαγέας τελεία και παύλα. Για να μπορέσουμε να χαρακτηρίσουμε τον αρχαίο κόσμο πριν περίπου 2300 χρόνια θα πρέπει να κατανοήσουμε πλήρως ή τέλος πάντων στο βαθμό που μας επιτρέπουν τα ιστορικά στοιχεία, τα οποία καλώς ή κακώς διαμορφώνονται από τους νικητές, που έχουμε στα χέρια μας για το πώς λειτουργούσε ο τότε γνωστός κόσμος. Εκείνη την εποχή το να σφάζει ο κατακτητής ήταν κάτι το δεδομένο και δεν νομίζω ότι χρήζει περαιτέρω ερμηνείας. Ποια είναι όμως εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία διαφοροποιούν τον Αλέξανδρο ιστορικά; Επιγραμματικά μπορώ να αναφερθώ στον γάμο του με την ΒΑΡΒΑΡΗ Ρωξάνη και το τι ακριβώς συμβολίζει και να το αφήσω εκεί.(επειδή είναι καλοκαίρι και είμαι διακοπές θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την συζήτηση κάποια άλλη στιγμή και να τεκμηριώσω αναλυτικά την άποψη μου αν σε ενδιαφέρει)

    Ερχόμαστε και στον «πολιτισμένο ανεπτυγμένο κόσμο» με τους υπέροχους Βέλγους που μοίρασαν απλόχερα πολιτισμό (τρομάρα τους) στην Αφρική ή τους Ολλανδούς και Γάλλους. Α μην ξεχνάμε και τους Πορτογάλους και Ισπανούς εκπολιτιστές της Νότιας Αμερικής οι οποίοι έκαναν όργια. Τέλος άφησα τους Άγγλους οι οποίοι δεν άφησαν όρθιο κολυμπηθρόξυλο σε ολόκληρο τον πλανήτη!!! Το ερώτημα που γενάτε είναι τι άφησαν πίσω τους όλοι αυτοί οι εκπολιτιστές σε σύγκριση με τον βάρβαρο σφαγέα Αλέξανδρο.

    ΥΓ: Να σημειώσω ότι οι Γάλλοι στον Α’ΠΠ έδωσαν απίστευτης αγριότητας μάχες.

  20. Ο/Η Κώστας λέει:

    @the snitch Τώρα το διάβασα.. Τελικά ο αντιπαθής Μουρίνιος έκλεισε συμβόλαιο στην Αγγλία, όχι σε ομάδα αλλά στο sky sports… Τελικά το παραμύθι του τελείωσε νωρίτερα απ’ ότι ελπίζαμε.. Λογικά κατάλαβε πως το σύγχρονο ποδόσφαιρο τον ξέρασε και είπε να μη γίνει ΚΑΙ άλλο ρεζίλι. Άντε να του κάτσει τώρα, δηλαδή όταν βρει κανά θύμα, ν’ αναλάβει καμιά εθνική τύπου Κίνα και Κατάρ….

    Χάθηκαν ΟΛΟΙ οι υποστηρικτές του μπαγλαμά εδώ στο Γιουνανιστάν.. Αλλά κάπου το έχω ξαναγράψει, ο Νέο-Έλλην μη δει ΚΩΛΟΠΑΙΔΑΡΑ και ΤΣΟΓΛΑΝΟ, αμέσως ό,τι πιο προκλητικό δει το κάνει είδωλο και σημαία. Καθρέπτης λέγεται.. Αμ ο άλλος ο Κωστάκης ο Μανωλάς, έδειξε λέει τα 3 στον Σουάρεζ που τους έριξαν πριν από διετία…Μέγιστος κατσαπλιάς, πρέπει να είναι κορυφαίας μάρκας μαλάκας.. Αλλά δε φταίει παντελώς αυτός, ό,τι βλέπει ο καψερός σε hipsterιά το μιμείται.. σάμπως έχει προσωπικότητα να πει και να κάνει κάτι δικό του..

    Τελικό σκορ 4-0 χθες.. Εκεί έπρεπε να το πιάσει ο Σουάρεζ και να τον δαγκάσει στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Πάλι θα του κουνάνε άλλοι δάχτυλα του κατσαπλιάκου.

  21. Ο/Η davor λέει:

    προς Snitch και bandog //μετα απο 20 χρονια στον τουρισμο οι καλυτεροι μου πελατες ειναι οι Αμερικανοι ,Αγγλοι,Ισραηλινοι αντε και καποιοι Γερμανοι!!Οι δε Γαλλοι,Ολλανδοι και Βελγοι ειναι οι χειροτεροι δυτικοι…..φυσικα για Ανατολικους και Ισλαμοπιθηκους δεν το συζητω….ολοι για κλωτσες!!

  22. Ο/Η netrino λέει:

    Για άλλη μια χρονιά φτιάξαμε αργή κ κοντή ομάδα

  23. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Savvi.

    Πολυ καλα κανεις και διαφωνεις, δεν εχω να επιτρεψω η να απαγορεψω κατι. Και εγω διακοπες ειμαι απλα πιασαμε μια κουβεντα λιγο πιο νορμαλ απο τον Μανταλο. Ενταξει πλακα εχει το ΑΕΚ αλλα μεχρι εκει: κανουμε τη πλακα μας. Για μπαλλα μιλαμε για Premier και CHL. ΜΟΝΟ. Οταν ειναι για χαβαλε μιλαμε για την αρμαδα του Μελισανιδη, του Βαγγελη του Ιβαν και σκαμε στα γελια με τους καραγκιοζηδες και τις ομαδουλες της φαπας.

    BTW ωραια και η φανελλα- υπαλληλος εργοταξιου που εφτιαξαν εκει στη παγκοσιως αγνωστη Capelli. Αυτη η χοντρη ριγα-προσοχη εργα ειναι ολα τα λεφτα. Εχει κανει επικες κακασχημες φανελλες η Liverpool αλλα και αυτη δε παιζεται! Τοσες ωραιες εμφανισεις ειχαμε αυτη βρηκαν? Εχει λυσσαξει ο κοσμος επι χρονια να λεει βγαλτε παλι του 1994 με το μαυρο δικεφαλλο (απο τις πιο ωραιες που εχουν βγαλει) αλλα αμα εχεις Αρκαδη και Καραμουζα αυτα δεν λαμβανωνται υπ οψιν.. Αλλωστε το κιτς ειναι σημα κατατεθεν του Μελισσανιδη..

    Το οτι κατι εγινε πριν 50-100-1000 η 3000 χρονια δεν αλλαζει την μορφη του γεγονοτος.
    Δεν κανει δηλαδη διαφορα η χρονικη στιγμη αλλα το γεγονος καθ’ αυτο. Σιγουρα αλλαζει η αντιληψη – και ισως το ηθικο του πραγματος- καθως περναει ο καιρος αλλα μεχρι εκει, η πραξη παραμενει ιδια. Το τι ‘συνηθιζαν’ να κανουν οι ‘αλλοι’ (ας πουμε π.χ οι Περσες, οι Αγγλοι, οι Ρωμαιοι, ο Τζεκινς Χαν κλπ) δε σημαινει οτι πρεπει να το ακολουθησεις και εσυ ο ‘πολιτισμενος’ εναντι των ‘βαρβαρων’. Αυτη αλλωστε δεν ειναι και η διαφορα του ‘εκπολιτιστη’ απο το απολιτιστο? Αυτο δεν πηγαινε να διδαξει ο ‘μεγας’ (για μενα με μικρο-μικροτατο μ) που πρωτα τους εσφαζε και μετα τους ‘εκπολιτιζε’?

    Και στο τελος ποιος εισαι εσυ που καταδεικνυεις ποιος ειναι ο πολιτισμενος και ποιος ειναι ο βαρβαρος δινωντας σου το δικαιωμα να τον εκπολιτισεις βιαιως? Ο πολιτισμος σου (που οντως ειχες αν και αυτος ηταν εκ νοτιου Ελλαδας και κυρια Αθηνας) ειναι ντε και καλα προς εξαγωγη και μαλιστα δια της θανασιμης επιβολης? Αν εγω (και ο καθενας) διαβασω 100 βιβλια, σπουδασω σε 2-3 Ivy League και γυρισω πισω αποκτω το δικαιωμα να παω να σκοτωσω το γειτονα μου, η τον χ-ψ απεναντι μου, να του βιασω τη γυναικα για να μαθω στο παιδι του γραμματα? Να το καταταξω ως βαρβραρο που πιθανοτατα να ειναι, (μογγολους η ελληναραδες τους λεω) επειδη με τα χιλια ζορια εβγαλε ενα λυκειο και το peak της σκεψης του ειναι π.χ ο Μελισσανιδης με το highlight της ημερας του τι ειπε ο –ογλου και ποσα γκολ θα βαλει ο καθε καγκουρας.

    ΟΚ ενας μπουφος ειναι και τελος. Δεν αναμενω ουτε κριτικη σκεψη, ουτε να κανω διαλογο με διποδα. Αλλοι για διαφορους λογους (ακομη και βιοπορισμου) δεν μπορεσαν να ειναι ‘πολιτισμενοι’. Θα κραξω τους τεμπεληδες (τους απο επιλογη μπουφους δηλαδη) αλλα μεχρι εκει. Θα τον πω ‘βαρβαρο’ αλλα επισης μεχρι εκει, ειναι ΔΙΚΟ ΤΟΥ προβλημα απο τη στιγμη που δεν αποτελει κινδυνο για τη ζωη και τη περιουσια μου, να μεινει μογγολος και ως ουγκανος να συμεριφερεται και κυρια να σκεφτεται. Να το παμε πιο απλα? Θα κατσω εγω να βαλω μυαλο στο μπαφο21 και στο καθε καμμενο που η ζωη του ειναι η ΑΕΚ? Οχι φυσικα. Λες 5 πραγματα μπας και ξεστραβωθουν, αν τα καταλαβουν εχει καλως. Αν οχι, παλι εχει καλως γιατι οι ηλιθιοι εχουν τη χρησιμοτητα τους σε αυτο το κοσμο.

    Υπαρχει ΕΝΑΣ λαος που να ζητησε να τον πολεμησουν, να εισβαλλουν στα εδαφη του, να σκοτωσουν το στρατο του για να εκπολιτιστει? Δε νομιζω. Ποιος ειναι λοιπον ο ‘βαρβαρος’? Ο καθε π.χ Ινδος που καθεται στην ησυχια του στην αλλη ακρη της γης, η εσυ ο ‘μεγας’ που κουβαλιεσαι 5,000 χλμ απο το σπιτι σου, του επιτιθεσαι, τον σκοτωνεις, τον κλεβεις για να τον ‘εκπολιτισεις’? Ποιος στο ζητησε και με ποιο δικαιωμα το κανεις? Και απο ποτε το τι αφηνεις πισω σου δικαιολογει την απροκαλυπτη επιθεση και τους σκοτωμους? Κανενας νεκρος δεν ισοσταθμιζει ουτε ενα γραμμα απο ενα βιβλιο. Αυτο που αναφερεις ειναι η λογικη που ειχαν οι αποικοι Ευρωπαιοι, οταν καθαριζαν τους Ινδιανους και τους ελεγαν μετα σας φεραμε πολιτισμο απο τα μερη μας γιατι ΕΜΕΙΣ δε γουσταραμε να μενετε ΕΣΕΙΣ σε σκηνες. Sorry αλλα δε βλεπω καποια διαφορα εις το ΤΕΛΙΚΟ αποτελεσμα. Μπορει η μεθοδολογια να ειναι λιγο διαφορετικη αλλα οι πραξεις και τα μεσα –ποσο μαλλον το αποτελεσμα- ειναι ιδια.

    Στα αλλα συμφωνουμε και τα εχω γραψει. Οι Ισπανοι και οι Πορτογαλοι εκαναν απλα πλιατσικο. Γι αυτο και δεν αφησαν τιποτε πισω τους παρα μονο μισος. Ενας κλεφτης μπουκαρει αρπαζει και φευγει. Οι Αγγλοι εμειναν- ειναι εκει ακομη- αφησαν και ακομη εχουν φυσικα και καποιες δομες που σημερα λειτουργουν. Κυρια κοινωνικες, νομοθετικες, τραπεζικες, κρατικες και στρατιωτικες. Μπορει να ειναι πλεον ανεξαρτητα κρατη (Αυστραλια-ΝΖ) αλλα οι δομες τους ειναι καθαρα Αγγλια. Η κυπριακη μου εταιρικη δραστηριοτητα δεν εχει ΟΥΔΕΜΙΑ διαφορα απο την Αγγλικη. Ειναι 100% ιδια.

    Ισως οι πραξεις να μας δειχνουν εντονοτερες μιας και ηταν η τελευταια και χρονικα αλλα και στη πραξη αυτοκρατορεια οπως τη ξερουμε.

    Πλεον αυτες (οι αυτοκρατορειες δηλαδη) ειναι στους υπολογιστες και στη πληροφορια. Στη γνωση και στη διαχειρηση. Οποιος τα εχει η τα διαχειριζεται εξυπνα κυβερνα, παει μπροστα. Οποιος δεν τα εχει νομιζει οτι οι ‘αγορες’ – δηλαδη το συστημα που σου δινει η παιρνει τη μοναδικη ελευθερια που υπαρχει και λεγεται οικονομικη (αρα υπαρξιακη σε ενα καταναλωτικο κοσμο) – εχει μεινει στα ΝΤΑΟΥΛΙΑ. Ο καθενας αλλωστε εκφραζεται και σκεφτεται αναλογα τη παιδεια του σε σοβαρα θεματα. Η τα σοβαρα θεματα, εχουν την ιδια βαρυτητα με ολα τα αλλα, νομιζωντας οτι ολοι περιστρεφωνται γυρω απο τον μικροκοσμο του, που εχει ως κορυφη της πυραμιδας π.χ το ποδοσφαιρο μιας και ειμαστε σε αναλογο blog.

    Τα κανεις ενα αχταρμα δηλαδη και παραγεις το απολυτο τιποτα μιας και η επιβεβαιωση σου προκυπτει απο ιδιαιτερα χαμηλα πραγματα. Θεωρεις οτι εισαι ‘μαγκας’ οτι κατι εκανες αμα πεταξεις μια εξυπναδα μια βρισια μια προσβολη (κατ εσενα παντα) στον αλλον. Πολλακισμος καθαρος, η οπως ελεγε και ο αναλογος αγραμματος: Κατσε κατω τωρα μιλαει ο πρωθυπουργος!

    ΥΓ Ολος ο Α’ΠΠ ηταν απιστευτης αγριοτητας πολεμος.

    @ Κωστα

    Τον εχει ξε(πε)ρασει το ποδοσφαιρο. Τα εγραφα πριν κοντα 5-8 χρονια οτι εκει παει με τα μπουνια. Αν καθοσουν να το δεις καθαρα τεχνοκρατικα και αξιολογικα εκανε μπαμ. Μια φουσκα, ενας απολυτος special τιποτας ηταν που απλα εκμεταλλευτηκε μια ‘τρυπα’ στο Matrix και εκανε μια μικρη πορεια δεκαετιας υποστηριζωμενη απο το συστημα σπονσορες.

    Εξαλλου ο ανθρωπος μεταφραστης ειναι, προπονητης ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ απλα τωρα πηρε προαγωγη και εγινε σχολιαστης. Οι πορτες ειναι κλειστες και για τη ‘μπαλλα’ που παιζει και για το θεαμα που παραγει, αλλα περισσοτερο απο ολα η ταφοπλακα ειναι για το τροπο οικονομικο και ηθικο που το ‘καταφερνει’.

    Μια ελπιδα εχει –για μενα- τη Παρι μονο. Μια ομαδα της σειρας δηλαδη ως βαρυτητα φανελλας που εχει το αναλογο πορτοφολι να στηριξει τις ασυναρτησιες του. Τωρα απο την αλλη θα πας να χωσεις εξτρα απο το 1 δις- που εχεις ηδη δωσει- για να παρεις (ΑΝ παρεις) το CHL. Αντε και το πηρες. ΚΑΙ? Πως θα στηριξεις ολο αυτο το πραγμα οταν εχεις ολο το χρονο αντιπαλο τη Ρεν και τη Ντιζον ? Ποιος πληρωνει τηλεοπτικα να βλεπει τη Μονακο και τη Ναντ? Who THE FUCK cares?

    Ο οπαδος της Ρεαλ, της Μιλαν-Λιβερπουλ- Μπαρτσα -Μπαγερν κλπ ΑΠΑΙΤΕΙ να βλεπει και ποδοσφαιρο. Για τις βαριες φανελες το να βαλουν απλα 2 κατσαρολες να κανουν παρεα στις υπολοιπες 50 που εχουν, ειναι μεν επιθυμητο και ωραιο, αλλα δε τους λεει κατι αν το κανουν παιζωντας σα τον Μπαμπη Τεννε. Δε γινεται να μαζευεις τον αφρο και να παιζεις 5-4-1 η 6-4-0 με τη Wolves εντος εδρας. Θελουν ΚΑΙ θεαμα, θελουν να βλεπουν κυριαρχια στο χορτο. Μονο με τα κιουπια χαιρωνται οι μικρες ομαδες τυπου Τσελσυ-Σιτυ η ακομη και η Πορτο σε επιπεδο CHL.

    Ποτε δε θα παει σε μια νορμαλ ομαδα να τη μεγαλωσει γιατι ξερει οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Ειναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ και να εξελιξει αλλα και να κουμανταρει εναν οραγνισμο χωρις τη λογικη του βλαχοτσαμπουκα και του παρταολα. Δες που ηταν η Liverpool πριν 3 χρονια και που ειναι τωρα να καταλαβεις τι σημαινει παραγω εργο. Επαιζε με το Σκρετλ και δεν εβγαινε καν EUROPA και τωρα ειναι πρωταθλητρια Ευρωπης και τη τρεμουν ΟΛΟΙ. Μεσα σε 1,5 χρονο εχει τη πολυτελεια να πουλαει το δεκαρι της Βραζιλιας ως το καλυτερο παικτη της και να του γυρναει τη πλατη ως ανεπιθυμητο! Οχι (μονο) ως ανθρωπο αλλα γιατι ΔΕΝ της κανει κατι παραπανω απο οτι ηδη εχει. Πες μου ποσες ομαδες λενε οχι στον Κουτινιο σημερα..

    Οταν ο οπαδος της Τσελσκυ π.χ ειχε να δει πρωταθλημα αλα- ζμπαουγκ, δηλαδη ενα καθε γενια και αμα, τον βλεπει ως μεσσια-Ραζβαν-κλεφτοκοτεσκου. Οταν ο ιδιοκτητης κοιταξει το ταμειο και ποσο κοστισε τον στελνει σπιτι του- δεν ειναι τυχαιο οτι εχει απολυθει απο παντου με το χειροτερο τροπο. Σχεδον με ολες τις ομαδες του ειναι στα δικαστηρια! Ουτε ειναι τυχαιο οτι οπου δουλεψε εχει τσακωθει ακομη και με τους πορτιερηδες.

    Στην Man, το εγραψαν τα αγγλικα media, του εβγαλαν τα πραγματα στην υποδοχη του κτιριου σε μια κουτα, του αλλαξαν κλειδαριες στο γραφειο, του ακυρωσαν το ηλεκτρονικο πασο για να μην εχει πουθενα προσβαση, και δεν πηγε ΕΝΑΣ απο τη διοικηση, ΕΝΑΣ απο την ομαδα η ΕΝΑΣ απο τους παικτες στη ρεσεψιον να του πει αντιο..

    Ο Κωστακης ας κοιταξει να περασει τον τεραστιο σκοπελο που λεγεται νησια Φεροε που τον αποκλειουν με ηττες ΜΕΣΑ-ΕΞΩ και βλεπει μετα για τους αλλους. Ας κοιταξει να μη το ξεβρακωνουν οι Φιλανδο-Ουγγαριες και βλεπει μετα για Σουαρες. Αλλωστε γι αυτο ηταν ειναι και θα μεινει Κωστακης και οχι Κωστας. Γιατι ειναι απλα γιδοβοσκος της πλακας που ολο σφαζωνται στα ΔΙΣ οι ομαδες, και τελικα φευγει απο το ΖΜΠΑΟΥΓΚ της Ιταλιας (Ρομα-3 πρωταθληματα) για να παει στον Ρουλη της Ιταλιας (Ναπολι- 2 πρωταθληματα). Καπου στο δρομο εδω και 8 χρονια ολο κατι γινεται και ‘χαλαει’ η μεταγραφη.

    Αμα εισαι τσοπανης κανεις δαχτυλακια (εσυ ο ατιτλος) στον αλλον που εχει 18 τιτλους σε 3 διαφορετικες χωρες, και οι ομαδες που επαιξε/παιζει εχουν συνολικα 15 CHL (Αγιαξ 4/ Liverpool 6/Μπαρτσα 5/) την ωρα που εσυ -και οι ομαδες σου- δεν εχουν φτασει καν σε ενα τελικο. Αμα εισαι τσοπανης τρως το ντορτι, ο προσωπικος αντιπαλος σου βαζει 2 και εσυ αναλωνεσαι σε βρισιες και δαχτυλακια. Oσο πιο βλαχαδερο εισαι, τοσο πιο πολυ ‘μαγκα’ θεωρεις τον εαυτο σου αμα βριζεις πραγματα που ποτε σου δε θα φτασεις. Κανει δαχτυλακια αυτος που εχει δει κουπα μονο στο google search , στο τυπο που εχει παθει τενοντιτιδα απο τα σηκωματα. ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ κανονικος.

    Στο τελος της ημερας ο ενας ειναι ο Κωστακης και ο αλλος ο Σουαρεζ. Αν ρωτησεις ενα φιλαθλο π.χ Γαλλο-Αγγλο-Γερμανο-Αργεντινο-Βραζιλιανο-Αιγυπτιο ποιον απο τους 2 ξερει πια λες να ειναι η απαντηση?

    Sent from my iPhone.

  24. Ο/Η bandog λέει:

    ο αλεξανδρος φυσικε δεν πηγε να εκπολιτισει και πουθενα μαλιστα δεν το ισχυριστηκε αυτο.

    να κατακτησει πηγε σε μια συμβολικη για αυτον αναπαρασταση της πορειας του διονυσου ,του (δηθεν προγονου του) ηρακλη και του ηρωικου του προτυπου , του αχιλλεα.

    φυσικα δεν ηταν αποφαση δικη του αλλα αποτελσμα της προετοιμασιας του πατερα του υπο το σχεδιο της κοινης ιδεας των ελληνικων thinking tank της εποχης (ισοκρατης κλπ).

    η ελληνικη εκστρατεια στην μικρα ασια οταν αφηγειται απο φιλολογους ή ρομαντικους εθνικιστες θα σου μιλησει για πολεμο εκπολιτισμου.
    η πραγματικη ιστορια θα σου πει οτι τα πολιτικο-οικονομικο-κοινωνικα δεδομενα ηταν αυτα που την επεβαλαν (οπως καθε πολεμο)

    α) η περσικη αυτοκρατορια υπηρξε ο πρωτοπορος (πριν τους επιστημονες στο ειδος ρωμαιους) στην κατασκευη οδικων δικτυων.
    το ανοιγμα νεων χερσαιων εμπορικων δρομων απο την ανατολη στην μαυρη θαλασσα θα μειωνε σημαντικα την κινηση στο αιγαιο και την ανατολικη μεσογειο με βασικο θυμα την ελληνικη εμπορικη ναυτιλια.

    β) το πληγμα θα ηταν εντονοτερο αφου θα εμενε μικροτερο μεριδιο ναυτικου εμποριου με μεγαλους ανταγωνιστες τους φοινικες.
    δεν ειναι τυχαιο οτι η προελαση του αλεξανδρου δεν ηταν προς περσια αλλα εκανε στροφη καταστρεφοντας πρωτα ολοκληρωτικα την φοινικη ( στην τυρο εγινε το πρωτο εγκλημα πολεμου του αλεξανδρου) και διασφαλιζονατς την αιγυπτο ως ελληνικο οικοπεδο.
    ο αλεξανδρος πρωτα εγινε φαραω της αιγυπτου και μετα μεγας βασιλεας της περσιας.

    γ) η κατασταση στην ελλαδα ηταν δραματικη. το γνωστο αλληλοφαγωμα , η παραγωγη στα ταρταρα η ανεργια στο θεο. οι κοινωνιεκς αναταραχες και πολιτιεκς ανακαταταξεις καθημερινο φαινομενο.
    χρειαζοταν η δυναμη του ενος να επιβαλει ταξη και να βρει απασχοληση στο ανεργο προσωπικο και να δεσμευσει στρατιωτικες δυναμεις των ελληνικων πολεων σε κοινο στοχο αντι για αλληλοφαγωμα.
    στην απεναντι πλευρα ηταν ενος τοπος που ειχε μεγαλο πλουτο να μοιραστει σ ε περισσοτερους.
    χιλιαδες νεοι πηρα μερος στην εκστρατεια με εναν εξαρετικα μεγαλο μισθο οπως και χιλιαδες επιστημονικου και τεχνικου προσωπικου ακολουθησαν για να υποστηριξουν το “εργο”.
    τα χρηματα που εστειλαν στις οικογενειες τους στην ελλαδα , αιμοδοτσηαν την οικονομια και παραγωγη.

    δ) η καταλυση της περσικης αυτοκρατοριας επιβαλλοταν για να αναπνευσει ο ελληνικος παραγοντας.
    η ευκαιρια ηταν μοναδικη γιατι η ελληνικη πλευρα συγκεντρωνε για πρωτη φορα τοσο συγχρονο και εμπειρο στρατιωτικο μηχανισμο , ειχε χρηματοδοτηση ( χρυσος παγγαιου) και απεναντι της βρισκοταν ενας γιγαντας μεν αλλα υπο καταρρευση.

    ηταν ο αλεξανδρος εκπολιτιστης?
    προφανως . τον στρατο του ακολουθησε ενα πληθος επιστημονων που εδωσε και πηρε γνωσεις.
    την πολιτισμικη του συμβολη την μαρτυρουν οι ελληνιστικες επιδρασεις στην τεχνη , την πολιτικη και φιλοσοφια που εφτασαν μεχρι την μακρινη κινα ειναι αναμφισβητητη!
    τα ελληνιστικα βασιλεια αφησαν το στιγμα τους για αιωνες και η ελληνικη γλωσσα εγινε η λινγκουα φρανκα της ανατολης για πανω απο 1.000 χρονια !
    οι αραβες εγιναν προπομποι της ευρωπαϊκης αναγεννησης αφου μετεδωσαν την ελληνιστικη κληρονομια στην κατακτητικη τους πορεια.
    ακομη και σημερα οταν μιλαμε για αιγυπτο στο μυαλο μας ερχεται πρωτο ονομα η κλεοπατρα, η τελευταια ελληνιδα βασιλισα της και η αλεξανδρεια , η λαμπρη της πολη !

    ηταν σφαγεςας?
    προφανωςς και οχι την εννοια που αποδιδεται πχ σε κατακτητες της στεπας (πχ ταμερλανος) ή σε κονκισταδορες των επομενων αιωνων ( κορτεζ κλπ)
    ο αλεξανδρος δεν επιδωθηκε σε περιττες σφαγες και λεηλασιες.
    οι περισσοτερες περιοχες τον υποδεχονταν ως ελευθερωτη απο την περσικη τυρρανια ενω και οι ιδιοι οι περσες τον δεχτηκαν ως διαδοχο χωρις αντιδραση.
    μαλιστα πρωτοπορησε στους μικτους γαμους ελληνων περσων για να δημιουργησει ενα νεο εθνος επιγονων σε τετοιο μαλιστα βαθμο ωστε γνωρισε την αντδιραση των ιδιων των ελληνων που στασιασαν.

    τον βαραινουν 3 βαρια εγκληματα ομως.
    η καταστροφη της τυρου που δεν αφησε ρουθουνι ζωντανο.
    η καταστροφη της περσεπολης.
    οι σφαγες στην βακτριανη

    και για τις τρεις υπαρχουν ελαφρυντικα.
    στην τυρο η ισχυρη αντισταση των τυριων ( για λογους που προανεφρα) αλλα κυριως η θεα των δημοσια εκτελεσμνεων και διαμελισμενων ελληνων στα τειχη της πολης , πυροδοτησαν το μισος του και την εντολη για ολοκληρωτικη κατατσροφη.

    την πυρποληση της περσεπολης την διεταξε μεθυσμενος κατοπιν παραγγελιας της Θαϊδος , μια εταιρας απο την αθηνα που ζητησε ως δωρο την καταστροφη της για αντιποινα κατα των επρσων στην κατατσροπφη της αθηανς.
    οταν συνειδητοποιησε τι εκανε , ζητησε ο ιδιος να επεμβουν οι δυναμεις τους αν σταματησουν την καταστροφη.\

    στην βακτριανη το επιπεδο των συγκρουσεων με τους ντοπιους πληθυσμους και η φυση του τοπου ηταν τοσο σκληρα που οδηγησαν σε απωλεια μετρου και λογικης στην καταστολη και υποταγη των ντοπιων.
    κατι που εζησαν και μετεπειτα αυτοκρατοριες στην ιδια περιοχη του σημερινου αφγανισταν (βρετανια, εσσδ, ηπα)

    ο αλεξανδρος ηταν ενας ιδιαιτερος χαρακτηρας. η λογικη και η μορφωση του αριστοτελη ερχονταν σε συγκρουση με την παρανοια και την συναισθηματικη ασταθεια της ολυμπιαδας και του φιλιππου.
    οποτε υπερισχυαν τα πρωτα γινοταν μεγας και οποτε τα δευτερα γινοταν ενας ανθρωπος επικινδυνος για τους γυρω του αλλα και τον εαυτο του.

    το βεβαιο ειναι οτι αφησε την σφραγιδα του στην παγκοσμια ιστορια οσο λιγοι στα 33 τοςυ χρονια.

    @ snitch

    εβλεπα εχθες ενα επετειακο επεισοδιο της αγαπημενης μου κορυφαιας κωμωδιας black adder.

    ηταν στη μαχη του βατερλω οπου ο ο λοχαγος νταρλϊν δινει αναφορα στον ναπολεοντα:

    – στρατηγες μου , οι βρετανοι μας λενε γυναικωτους
    – εχουν δικιο, ανακαλυψαμε την ταπετσαρια , το σουφλε και το γλυκο λικερ !

    αν πρεπει για κατι να δοξαζουμε τους βρετανους σιγουρα αυτο ειναι η συνεισφορα τους στο χιουμορ !

    στην αντιπερα οχθη το γαλλικο χιουμορ ειναι μαλλον αναλατο.
    το οτι αυτος ο λαος μας εδωσε αστεριξ και λουκυ λουκ το πιστωνω μαλλον στην εβραϊκη και ιταλικη καταγωγη των δημιουργων τους !

    να πω εδω οτι η σειρα black adder ειναι υποδειγμα αυτοσαρκασμου ενος εθνους , των ελαττωματων του και των εθνικων εμμονων του !

    καποιος φιλος ειπε για τους τουριστες, εκθιαζοντας βρετανους , αμερικανους και ισραηλινους.

    γενικα συμφωνω. λαοι ατλαντικοι (ναυτικοι) και διασπορας ειναι καλυτεροι στην επικοινωνια με αλλους.

    παντως εγω προσφατα φιλοξενησα μεσω airbnb ζευγαρι γαλλων και ηταν εξαιρετικοι επισκεπτες!
    μηπως επειδη ηταν νορμανδοι?

  25. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΟΚ λοιπον, το κρατησα στην σημειωτικη-οσο το δυνατον- ορολογια για να μη μπω σε συγκεκριμενα γεγονοτα. Κοιταξα δηλαδη την λειτουργια του συμβολικου συστηματος και οχι τις πραξεις αυτες καθ’αυτες, που οπως ειπα κρινω εκ του αποτελεσματος δηλαδη της απροσκλητης εισβολης-σφαγης και κλεψιας του κατα τοπους λαου και πλουτου προς ιδιον οφελος. Ολοι οι πολεμοι εχουν πισω τους εμπορικα-οικονομικα αρα επεκτατικα συμφερωντα. Κανενας δε πολεμησε επιθετικα (και οχι αμυντικα- εχει διαφορα) για το καλο του απεναντι..

    Οταν επιτιθεσαι σε λαους σαφως κατωτερους πολιτιστικα, αυτα που ‘φερνεις’ μαζι σου αναγκαστικα παραμενουν ως επινικια και αποδειξεις κατοχης. Οι Ισπανο-Πορτογαλοι π.χ κουβαλουσαν το παπαδαριο μαζι, παπαδαριο που μη ξεχναμε εσφαξε εις ονομα κυριου εκκατομυρια κοσμου στις σταυροφοριες πιο πριν. Επισης στη κεντρικη και Λατινικη Αμερικη μιλανε Ισπανικα-πορτογαλεζικα 600 χρονια μετα, οπως και στη Β.Αμερικη αφου κυριολεκτικα εξολοθρευσαν ολες τις Ινδιανικες φυλες πλεον μιλανε Αμερικανικα (και οχι Αγγλικα εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα) και πλεον οι ντοπιοι απολαμβανουν τα αγαθα του πολιτισμου χωμενοι καπου στα ανω γαμιδια σε καταυλισμους οσοι απεμειναν- λιγοτερο απο το 5% του αρχικου πληθυσμου τους… Οποτε ας αφησουμε τη Λιγκουα Φρανκα ως επιχειρημα καλυτερα μαζι με τον ‘πολιτισμο’.

    Κανενα πολιτισμο δε διδαξε ο σφαγεας. Απλα βρηκε στη πλειονοτητα τους νομαδες και διαιρεμενα η ταλαιπωρημενα βασιλεια, και αφου τους πετσοκοψε και τους κατακλεψε για τους λογους που αναφερεις, τους εδειξε τα βασικα ενος λαου (του δικου του) που ειχε απλα εξελιχθει περισσοτερο. Ακριβως το ιδιο που εκαναν και οι επομενοι στα παραδειγματα που ανεφερα χθες. Στη πορεια εκφυλιστηκε και ο ιδιος και οι ιδεες του γι αυτο αλλωστε και το ολο συστημα κατερρευσε σε λιγοτερο απο 50 χρονια. Σε αντιθεση π.χ με τους Ρωμαιους αργοτερα που ηταν αλλης λογικης.

    Δεν ειπα οτι ηταν Τζεκινκς Χαν, δηλαδη απλα κατακτητης η εκδικητης, η για να το παμε πιο κοντα χρονολογικα Χιτλερ που τον ενδιεφερε μονο να επιβαλει οτι ειχε στο τρελλοκεφαλι του με Αριες φυλες και σαχλαμαρες.

    Τη σφραγιδα του την αφησε, οπως και αλλοι μετα απο αυτον σιγουρα. Γνωριζεις οτι οσο περνα ο χρονος πραγματα, ανθρωποι και καταστασεις τεινουν προς την ωραιοποιηση. Ο κοσμος απο τη φυση του επιλεγει να θυμαται μονο τα καλα και ξεχνα τα ασχημα, οταν δε περασουν οι γενιες- ακριβως επειδη δεν εχει ζησει ο κοσμος τα συμβαντα- εχουμε το λεγωμενο αστικο μυθο: Στην ΑΕΚ οσοι δεν ειδαν την ομαδα 75-79 (εγω τη προλαβα μεν αλλα πιτσιρικας δε) ακουνε πλεον για μυθικες φιγουρες (Νικολαου-Νικολουδης-Αρδιζογλου-Τοσκας-Μιμης- Βιερα κλπ) που οντως καταφεραν για την εποχη τη τρομερη προκριση στους 4 απεναντι σε πρωταθλητες Αγγλιας και Γιουγκιας. ΟΚ σιγουρα ηταν μεγαλο πραγμα αλλα αυτο το εχουν κανει δεκαδες ομαδες πριν και μετα, αναλογου βεληνεκους. Ο Αστερας, η Στεαουα, η Aston Villa!!!! πχ πηραν CHL πραγμα αδιανοητο για τα σημερινα δεδομενα.

    Το σημερινο Αφαγανισταν (και μεγαλο μερος του Πακισταν) εχει 2 βασικα πλεονεκτηματα:

    Α) Ειναι ο χερσαιος δρομος- η συνδεση Ανατολης (Κινας) με Δυση. Αν ΔΕΝ θες να μπλεξεις με Αραβες (δηλαδη απο Συρια-Ιρακ και κατω μεχρι και Αιγυπτο-Σουδαν αρα τη Ερυθρα) εχεις ΜΟΝΟ αυτο το δρομο. Αλλιως εχεις να κανεις με ισως το πιο απροβλεπτη και σιγουρα πιο φανατισμενη φυλη του πλανητη.

    Βεβαια εχεις και τον Αλι6 το ΒΛΑΚΑ που αφου ειχε παει στο Ιραν ειπε απευθυνομενος προς τον Hassan Rouhani (προεδρο του Ιραν) Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν την ευκαιρία να ανοιχτούμε σε χώρες όπως η Αίγυπτος, Ιράν και λοιπές Αραβικές χώρες. Πρεπει να το ακουσε ο Περσης και να εψαχνε χατζαρα να τον αποκεφαλισει. Ειναι σα να λες την Ελλαδα ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ χωρα και Τουρκους!

    Το Ιραν ΔΕΝ ειναι Αραβικη χωρα ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ-ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ-ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΕ-ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ. Ελεος πλεον με το καθε ΜΠΟΥΦΟ που πεταει οτι ναναι. Βασικη γεωγραφια-ιστορια Γυμνασιου, τι διαολο? ΣΚΑΤΑ εχετε στα κεφαλια σας? Η Λεσβος και η Μυτιληνη ΔΕΝ ειναι 2 νησια, ΔΕΝ υπαρχει νομος Ηπειρου, το Λονδινο ΔΕΝ ειναι λιμανι, η Αλεξανδρουπολη ΔΕΝ ειναι το ανατολικοτερο ακρο της Ε.Ε. Εχεις τη Ροδο το Καστελοριζο ΜΕΣΑ στην Ελλαδα. Εχεις τη Κυπρο.. ολοκληρη χωρα με Ελληνες για να μη σου βαλω ολοκληρες χωρες της Βαλτικης ανατολικοτερα. Το Στρασβουργο ΕΙΝΑΙ στη Γαλλια ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙΣ απο τη χωρα για να πας. Ποσο στοκος μπορει να εισαι?

    Β) Ειναι ο μεγαλυτερος παραγωγος οπιου του πλανητη με χιλιαδες καναλια διανομης λογω τοποθεσιας (συνορευει με 7 χωρες αν θυμαμαι) και γεοφυσικου. Αντε βρες στα βουνα και στα λαγκαδια ποιος ντηλαρει που και ποτε. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΙΖΝΑ- ισως η μεγαλυτερη στο κοσμο, και με ενα πλεονεκτημα ασυγκριτο σε σχεση με την ενεργεια (OIL-GAS): ΟΛΑ τα φραγκα ειναι μαυρα.

    Οποιαδηποτε χωρα-μερος μετα το 1960-70 που αναπτυχθηκε το αναλογο οπλοστασιο, μπορει να κατακτηθει απο τις υπερδυναμεις (G7) μεσα σε 3 μερες. Για τον απλο λογο οτι μπορουν να κανουν το μερος οικοπεδο χωρις καν να εμπλακει πεζικο. Αυτος αλλωστε ειναι και ο λογος που επεζησε ο ανθρωπος στο ψυχρο πολεμο: ο ενας φοβοταν οτι ο αλλος μπορει να τον εξαυλωσει οχι απλα να τον νικησει.

    Το Blackadder γενικως τα σπαει. Απο τη πρωτη σκηνη με το κουρεμα-κατσαρολα και το μποτακι- σκοτωνω κατσαριδες, μεχρι τελους. Η καλυτερη-για μενα- σαιζον ειναι το Goes Forth.

    Εχει Ε-Κ-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο cast. Baldrick, Sir Anthony Robinson, γελαω μονο που τον βλεπω πριν μιλησει, με το cunning plan καθε φορα, Hugh Laurie CBE (ο γνωστος μετεπειτα Dr.House), Rowan Atkinson CBE (Mr Bean) , στο ρολο του Αγγλαρα-αρχουσα ταξη-στρατηγου ο καλος φιλος και ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΛΕΛΗΝ Stephen Fry, και captain Darling o τρομερος Tim Mc Innerny.

    Fry and Laurie εχουν κανει πριν επισης τρομερο διδυμο- επικα σκετσακια που ο Fry προσπαθει να τον μαθει ελληνικα.

    Ολες οι καλες Αγγλικες κωμωδιες ειναι αυτοσαρκαστικες γιατι πολυ απλα αυτο ειναι το χιουμορ τους. Πρωτα κοροιδευουν αλληλους, μετα τους Γαλλους και μετα τον υπολοιπο πλανητη- με αυτη τη σειρα παντα.

    Monty Python, Mr Bean, Faulty Towers, Two Ronnies, Hale and Pace, Only Fools and Horses, το επικο Yes Minister. Μη πουμε για Benny Hill καν που κοροιδευει μονιμα τους Αγγλους.

    Βρες και δες το Allo –Allo, φυσικα κοροιδευει τους Γαλλους. Ο Ρενε εχει ενα καφε και ειναι μεταξυ της αντιστασης και των Γερμανων που και οι 2 απειλουν να τον καθαρισουν αν δεν συνεργαστει. Τα εχει με τη σερβιτορα και το μαγαζι ειναι της γυναικα του ταυτοχρονα. Οποτε προσπαθει να κρατησει τη Γκεσταπο, τους αντιστασιακους, τη γκομενα, τη γυναικα και το μαγαζι- ολα μαζι ταυτοχρονα να μη γινει χαμος. Η σειρα κρατησε 10 χρονια.

    ΥΓ Παμε στη Πολη για το ματς 6 ατομα πεταμε το απογευμα. ΑΝ εμφανιστει η Τσελσκυ που ειδαμε με τη Referee United δε ξερω που θα σταματησει το κοντερ.
    Το μονο που φοβαμαι ειναι το τερμα μας μιας και η ατυχια μας με τον Ali απλα δεν υπαρχει: 4-6 εβδομαδες εκτος επειδη στραβοκλωτσησε σε ενα ελευθερο!!

    Βεβαια ειναι λιγο δυσκολο να κανεις 2 σερι μεγαλες ηττες αλλα μπαλλα ειναι. Μακαρι να το σηλωσουμε ΚΑΙ αυτο. Οχι τιποτε αλλο ΑΝ το παρουμε τα Ευρωπαικα τροπαια μας θα ειναι παραπανω απο τα πρωταθληματα της ΑΕΚ. Αν το χασουμε θα εχουμε απο 12.

    Sent from my iPhone.

  26. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εχουν ενα παραξενο χουι αυτοι οι Αγγλοι. Οταν βλεπουν φαουλ-πεναλτυ-καρτες-αποβολες τα σφυρανε!
    Εκτος απο αυτο, δε κωλωνουν αμα κανεις 3-5-15 πεναλτυ να τα δωσουν ολα, δε πα να χτυπιεσαι οσο θες.
    Γενικα ΔΕ ΜΑΣΑΝΕ απο καλοσυνες.
    Δε πειραζει θα μαθετε τι σημαινει να εχεις να κανεις με Βρεττανους. Χτυπηθητε, φωναξτε, κλαφτητε, τσαμπουκαλευτητε ΟΣΟ θελετε.
    Ο Αγγλαρας ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ απο τετοια και το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ειναι να τον εκνευριζετε παραπανω.
    40 χρονια τους ξερω καλυτερα απο τους Ελληνες.
    Ελατε στο Λονδινο και δοκιμαστε να κανετε ‘εξυπναδες’ και ‘τσαμπουκαδες. σε Αγγλο αστυνομικο, δημοτικο υπαλληλο, στο Tube, στο δρομο, σε γηπεδο, σε pub, οπουδηποτε.
    Τιποτε στυλ ‘δε πληρωνω’, στυλ εγω πεταω κατω οτι ναναι και αλλες ελληνικες σαχλαμαρες. Αναψε τσιγαρο σε γηπεδο να δουμε σε ποσα δευτερολεπτα σε εχουν πεταξει εξω.
    Να δουμε σε ποση ωρα σε εχουν κανει σαλαμακι και γλειφεις πεζοδρομιο.

    Και τα τρια πεναλτυ ηταν ΜΑΡΣ και παλι καλα που ηταν λιγο των τυπων και δεν εδωσε και 3 αποβολες στον Ματος, στη λουλου με τις κοτσιδες και σε αυτο το βλακα το Πελκα που εβριζε συνεχεια.
    Επρεπε να ειναι κανας Oliver να δεις τι σημαινει διαμαρτυρωμαι αισχρα στον Ref. Με 5 θα τελειωναν οι νοτιομακεδονες το ματς.
    Η σπρωξια του Κανιθαρες της Τουμπας στον Ταλιαφικο ΕΚΤΟΣ ΦΑΣΗΣ που ετρεξε και τον πεταξε κατω με τα χερια αφου ειχε σφυριξει ο ref ειναι απ’ευθειας κοκκινη.

    Το οτι ο ΓΕΛΟΙΟΣ με τα κοτσιδακια κανει τσαμπουκαδες στο αριστερο μπακ της Εθνικης Αργεντινης… απαντηθηκε 2-3 φασεις αργοτερα που του εξηγησε ο Ταλια το ονειρο με σκαστη! κεφαλια απο 10 μετρα..
    Ειναι λεει καλος ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ που εχουν στο τερμα και κανει τη μαιμου σε καθε φαση. Ναι πολυ καλος: ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΜΑΖΕΨΕ σε 2 ματς! Τον ειδα και περσυ με τη Μπατε, 3 στο ημιχρονο ειχε πνιξει η παικτουρα.

    Τελος θα πω αυτο: Πεταξτε τους εξω μονιμα. Δεν εχουν προκριθει ΠΟΤΕ σε CHL, ακομη και οταν περναγαν ματς στα χαρτια που τοςο τους πειραξαν οταν εχασαν το πρωταθλημα του πιστολα.
    Τα χαρτια ειναι καλα μονο οταν ΄κερδαμε’ εμεις. Αντε και οταν ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ.

    Μας κανουν ΜΟΝΙΜΑ ΡΕΖΙΛΙ οπου, οποτε και με οποιον παιζουν. Απο τον Αγιαξ μεχρι την Βιντεοτον και τη Μπατε Μπορισοφ τα σουργελα.

    Η σκηνη που την επεσαν στον Ref ΟΛΟΙ μαζι στη ληξη αγωνα CHL και τους μοιραζε καρτες (3 αν ειδα καλα) ειναι χαρακτηριστικη ΖΜΠΑΟΥΓΚ.

    Ο ΟΥΓΚΑΝΟΣ δεν αλλαζει. ΟΡΚ ηταν, ειναι και θα ειναι. Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ μια ζωη τραμπουκος θα μεινει. Το κακο ειναι οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ εκπροσωπουν την Ελλαδα αυτοι οι καφροι.

    Πριν 2-3 χρονια βλεπαμε ενα Απολλων-ΖΠΑΟΥΓΚ στη Ριζουπολη. Τοτε ο Stevie μου ειχε πει δειχνωντας τον Μπισεσβαρ: να αυτος που μου λες οτι σου αρεσει.
    2-3 χρονια, κατι πιστολια,κατι μπουκες, κατι ΕΠΟ-ΕΠΣ και κατι πληρωμενα πρωταθληματα μετα ακομη ΜΟΝΟ ο Μπισεσβαρ υπαρχει σε αυτη την ομαδα.
    Αυτος ο Ζιλιε πρεπει να εκατσε στο ημιχρονο να σκεφτει με ποσους ΝΕΟΥΣ τροπους μπορει να τους κανει ρομπα μιας και στο Α΄ οτι ξερουμε απο ποδοσφαιρο το εκανε.
    Κατι Ζαμπαδες κατι Πελκες και κατι Καντουρηδες ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΩΝΟΥΣ ΣΤΟ MELWOOD ΔΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ.

    Συνθεση γηπεδου σημερα: 2 Liverpool, 1 Ολλανδεζα-αδιαφορη- αλλα προς τα εμας, 2 Referee united (οκ η μια ειναι η γυναικα του) και μια Gunner. Αλα για αλα.
    Ο δε Simon με τη Yasmin ως Referee δε θελουν εμας αλλα δεν αντεχουν και τη Τσελσκυ. Δυκολο πραγμα να εισαι αναποφασιστος.
    Εννοειται οτι ηρθαν για τη βολτα και το χαβαλο

    Αυτο το μπαχαλο με τα γηπεδα καποιος πρεπει να το αλλαξει: 2 Αγγλικες ομαδες παιζουν και πας και μας βαζεις στη Πολη? ΟΚ ειναι Ευρωπικο ματς, αλλα βαλτο κοντα στο UK να εχει ευκολη προσβαση ο Αγγλος φιλαθλος.
    Βαλτο στο Παρισι, στο Amsterdam στο Αμβουργο στο Οσλο, καπου κοντα. Προπερσυ τρεχαμε στο ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΚΙΕΒΟ που για να βρουμε ανθρωπο να μιλαει αγγλικα παιζαμε τζοκερ. Χαλια οργανωση, χαλια ολα.

    Η UEFA πρεπει να επιλεγει 5 γηπεδα αρχικα για το τελικο- οποιος και αν ειναι. ΑΝΑΛΟΓΑ ποιοι θα παιξουν διαλεγεις ενα εκ των 5 που να εχει ιδια χιλιομετρικη αποσταση και να ειναι οσο το δυνατον κοντα στις χωρες που συμμετεχουν.
    Ο τελικος ειναι τελικος δεν ειναι ενα ματς οτι ναναι. Εχει 500 ματς προκριματικα-ομιλους κλπ πιο πριν να δουν οι καθε ξεχασμενοι απο το θεο, θεαμα αν θελουν.
    Καταλαβετε οτι το ποδοσφαιρο ειναι ποδοσφαιρο. Τα εισητηρια πανε 50-50 στα club οχι στο καθε ασχετιδη που παει να δειξει στη γκομενα οτι εχει φραγκα.
    Κρατα 5000 ως UEFA για τις αναγκες σου (χορηγους κλπ) και τα αλλα στα club.
    Να εχει ατμοσφαιρα, να εχει οπαδους η ομαδα διπλα της. Στη Μαδριτη ειμασταν κατω απο τους μισους, οι αλλοι ηταν κατι ασχετοι και κατι τουριστες της κακιας ωρας.

    Sent from my iPhone.

  27. Ο/Η The Snitch λέει:

    https://www.youtube.com/watch?v=xJZlhECK0Ps

    Jeremy Clarkson on cycles.

    https://www.youtube.com/channel/UChiwLDIBJrV5SxqdixMHmQA

    Οι πρωην TOP GEAR (για οποιον παρακολουθει)

  28. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ηρθε πριν 3,5 χρονια σε μια ομάδα που δεν έβγαινε καν στην εξάδα. Με το καλημέρα τη πήγε σε τελικό Europa με CB Colo Toure στα 38 του.
    Την επόμενη χρονια τη πήγε τελικό CHL και τον εχαςε- είδαμε πως.
    Περσυ τη ξαναπήγε τελικό CHL και το πήρε. Το έκτο CHL της ομαδας.
    Σημερα πήρε το τεταρτο Super Cup Ευρώπης.
    3,5 χρονια -4 ευρωπαϊκοί τελικοί έχουμε γυριςει ολη την Ευρώπη.
    Πέναλτυ στη πόλη ΔΕ χάνουμε..

    13 ευρωπαϊκά κύπελλα.

    Θα σέβεστε.

    We are Liverpool. This means more.

    YNWA 🇬🇧🇬🇧🇬🇧

    Sent from my iPhone.

  29. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ρε σνιτσαρε πάρτε πούλο από ε.ε λέμε
    και αφήστε μας στην ησυχία μας να γράφουμε το βατερλο με ο η Ω και με 15 λ.
    Εσείς γίνεται να πάρετε πούλο από την ένωση όπως δημοψηφισατε?
    Βάλτε σημαιοφόρο τον ηγεταρο τον πρώην δήμαρχο και Γκοντ σειβ δε Κουίν.
    Κάντε έρωτα σε κάνα γουρούνι Ουαλίας και αφήστε εμάς τους μακρονηδες να πηδάμε γέρικες κότες.
    Άντε σαπακιαμπαλοι πολύ σας ανεκτηκαμε.
    Υ.γ έχει πλάκα ντωμεταξυ ότι όσο και να προσπαθεί το BBC για το αντιθετο θα σας βγει ο κορμπινοτσιπραρος και θα λούστεις ότι πίπες γράφεις τόσα χρόνια για τα ρετάλια εδώ στην Ελλάδα.
    περιμενε.ποσο ακόμη θα πας με κυβερνήσεις μειοψηφίας.οτι βρίζεις θα τα φας αμπαλε

  30. Ο/Η Αα λέει:

    Ρε σνιτσαρε πάρτε πούλο από ε.ε λέμε
    και αφήστε μας στην ησυχία μας να γράφουμε το βατερλο με ο η Ω και με 15 λ.
    Εσείς γίνεται να πάρετε πούλο από την ένωση όπως δημοψηφισατε?
    Βάλτε σημαιοφόρο τον ηγεταρο τον πρώην δήμαρχο και Γκοντ σειβ δε Κουίν.
    Κάντε έρωτα σε κάνα γουρούνι Ουαλίας και αφήστε εμάς τους μακρονηδες να πηδάμε γέρικες κότες.
    Άντε σαπακιαμπαλοι πολύ σας ανεκτηκαμε.
    Υ.γ έχει πλάκα ντωμεταξυ ότι όσο και να προσπαθεί το BBC για το αντιθετο θα σας βγει ο κορμπινοτσιπραρος και θα λούστεις ότι πίπες γράφεις τόσα χρόνια για τα ρετάλια εδώ στην Ελλάδα.
    περιμενε.ποσο ακόμη θα πας με κυβερνήσεις μειοψηφίας.οτι βρίζεις θα τα φας αμπαλε