“ΤΙ ΓΑΜΗΘΗΚΕΣ ΡΕ ΜΕ ΤΟ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ”;

Κατεβηκε ο άσπρος “σίφουνας”  στα αποδυτήρια,μετα τη λήξη του ματς με τη Ξάνθη. “εσύ,εσύ,εσύ,δρόμο”. Ανεβαίνει επάνω,συναντα τους αλαφιασμένους οπαδούς και τους λέει με το πούρο σφιγμένο στα δόντια: “εντάξει παιδιά,τους έδιωξα όλους”.

Η παραπάνω περιγραφή θα μπορούσε να είναι concept διαφήμισης για απεντομώσεις. “Ο Κατσαριδομάχος”.

Το να αλλάζεις προπονητή από Αυγουστο,είναι σαν να σου ξηλώνεται το κοστούμι πρωτού καν βγεις από το μαγαζί που το αγόρασες; Τρομερή ατυχία!

Τίνος επιλογές είναι οι εκδιωχθέντες; Μόνοι τους ήρθαν; Ο κόσμος τους προσέλαβε; Ποιος ευθύνεται; Και οι παίκτες αμφιβόλου αξίας που εκεινοι κουβάλισαν και με τους οποίους θα πρέπει να κάνουν ζάφτι οι νέοι προιστάμενοί τους,τί γίνεται;

Πως είναι δυνατόν ένας “Μελισσανίδης” που έχει καταπιεί τον κόσμο με το κουτάλι και έχει γράψει πάμπολα χιλιόμετρα στον ποδοσφαιρικό χώρο,να καταλήγει-να καταντά καλύτερα-σε λύσεις τύπου “Μοράις”, “Καρντόσο”, όταν το ίδιο τους το βιογραφικό-για να μη πούμε και το ίδιο τους το παρουσιαστικό- φωνάζουν “μακρυά”; Και πως γίνεται οι κατά βάση πετυχημένοι- η τουλάχιστον χωρις μεγάλες αποτυχίες-προπονητές όπως ο Χιμένμεθ ή ο Πογιέτ, να διώχνονται κακήν κακώς-και μάλιστα με προσβλητικό τρόπο και κατόπιν οι ίδιοι να αναζητούνται από τον “εγγυητή”  μετά μανίας ως “θεράποντες ιατροί” και ως “καταλληλότεροι”;

Κατά τον ίδιο τρόπο που ο-κατά τα συστημικά ΜΜΕ “δεν μπορεί το παιδί”-ΓΑΠ έγινε σε μια νύχτα-αφού έτσι επέβαλαν τα τρέχοντα συμφέροντα- “καταλληλότερος” και ο κάποτε “Κούλης” των εφημερίδων μεταμορφώθει αίφνης σε “Κυριάκο” που ελέγχει με μαεστρία τα πάντα! Ευλογημένη η σημερινή εποχή για τους ανεπαρκείς. Κάποτε,δεν έβρισκαν πόρτα ανοιχτή ούτε σε ίδρυμα. Σήμερα, μπορούν να γίνουν πρωθυπουργοί, προπονητές,τραγουδιστές, ηθοποιοί, “επιχειρηματίες” κλπ. Ευλογημένη εποχή για τα ΑΜΕΑ.

Και σε όλα αυτά βάλτε την αποδόμηση του ρόστερ όπου με εκπληκτική “μαεστρία” απομακρύνονται εκείνοι ο παίκτες που έχουν σταθερότητα και υψηλή-για τα δεδομένα τους- προσφορά στην ομάδα και επαγγελματικά επαρκέστατοι και στην θέση τους να έρχονται κάτι σαπάκια με προεξοφλημένο ποδοσφαιρικό τέλος,κάτι απίστευτες μετριότητες από το πανέρι και κάτι μουρλοί που πουλάνε τρέλα σε έναν εγγυητή ο οποίος τείνω να πιστεύω ότι εχει αρχίσει να παθαίνει μαλάκυνση. Ου γαρ έρχεται μόνον. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Αυτά δεν τα κάνει ούτε ο Κούγιας.

Καλά,πέρσι εντάξει,έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα ο γαυρος του Βορρά και έκανες “στη πάντα”. Φέτος όμως; Μη σκεφτώ ότι εξυπηρετείς τον Βαγγέλα “που είπε “μαμά” 20 χρονών”. Τότε τί συμβαίνει; Ξεκούτιανες ωρέ;

Την πάτησες με το Μοράις και ξανακουβαλάς Καρντόσο; Διώχνεις Χιμένεθ,ξαναφέρνεις Χιμένεθ,παίρνεις πρωτάθλημα,ξαναδιώχνεις Χιμένεθ; Φέρνεις Πογιετ,πας καλά,στρώνεις και μετά τον διώχνεις για “οικονομικούς λογους” φέρνεις κάτι καραφλομαλάκες και σου κοστίζει τελικά το πείραμα δυο φορές περισσότερο και τελικά ξανακαταλήγεις σε επιλογές που απέριψες στο παρελθόν ξαναψάχνοντας τον Πογιέτ; Τι διάολο,τσιγκάκια έχει μέσα  στο κεφάλι του αυτός ο άνθρωπος; Του έκανε μάγια ο πανάχρηστος για θέση τεχν. δ/ντη Λυμπερόπουλος; Το κάνει για να βγαίνει φωτογραφίες συχνότερα από ότι το νεοανεγερθέν γήπεδο; Βρίσκεται στα πρόθυρα Αλτζχάιμερ κι αυτός; Τι να πω δεν ξέρω.

Νομίζω ότι η περίπτωση Μουρίνιο, άνοιξε την όρεξη σε πολλους Πορτογάλους οι οποίοι ονειρευτηκαν και τελικά κατάφεραν να παραστησουν τον προπονητη και μεχρι να τους πάρουν χαμπάρι να έχουν καταφέρει να “ξεκολλήσουν” μερικά εκατομμυριάκια από παράγοντες-θυματα.
Ενας από αυτούς,και ο δικός μας εδώ, ο “Καλατράβα” της Φιλάδέλφειας, ο Γκαουντί με τις  Μitsouko.
Τώρα θα μου πεις,σάμπως τους πληρώνει από την τσέπη του; Ετερον εκάτερον. Αμα σε ξεγελάσουν και σου πάρουν λεφτά που έχεις δανειστεί,το ίδιο δεν είναι;
Ρομπα έγινε εισέτι και αυτό δεν αλλάζει. Ποιος να το περίμενε. Από τη μία να “σηκώνεται” γήπεδο και από την άλλη να ξεφτυλίζει και να ξεφτυλίζεται ποδοσφαιρικά,αλλα και ώς παράγοντας.
Ποιος να το περίμενε πως κοντά στα 70,εν έτι 2019 θα κερδίζαμε έναν αρχιτέκτονα και θα χάναμε έναν πρόεδρο.

Μα και από τη φάτσα ρε παιδί μου δεν γεμίζει το μάτι αυτός ο Καρντόσο. Οπως σωστά παρατήρησε ο “bandog”, είναι σαν πορνοστάρ του 90 σε ταινία Σαλιέρι. Η σα σαλεπιτζης σε δρόμο του Καίρου. Στη καλύτερη σα να το έχει σκάσει από τη Μόρια,με ρούχα κλεμένα από κάποια μπουγάδα να έφτασε στην Αθήνα, και περπατώντας ως τα γραφεία της ΑΕΚ να αυτοσυστήθηκε ως “ο επόμενος προπονητής”.

Η ευκολία με την οποια άχρηστοι άνθρωποι εξασφαλίζουν παχυλά συμβόλαια και αποζημειώσεις,είναι πράγματη χαρακτηριστική,ειδικά σήμερα,στην ψηφιακή παραπλανητική εποχή όπου κάποιος μπορεί να “γίνει” ενώ στην πραγματικότητα “δεν υπάρχει”. Και οχι μόνο στον κοσμο του ποδοσφαίρου. Μη πάμε στον επιχειρηματικό, στον πολιτικό,ή στον “καλλιτεχνικό”,γιατί θα ξημερώσουμε.

Οσο για τον άλλον τον Λυμπερόπουλο,ισχύουν τα ίδια. Ζερό.Νάθινγκ.Νάδα. Τι “πουλάει”; Εκδουλεύσεις. Τίποτα άλλο.
Τέτοιους θες δίπλα σου,καλά να πάθεις κύριε “εγγυητά”. Οσοι έχουν “γένια” έχουν και “χτένια”.

“Τι γαμήθηκες ρε με το Λυμπερόπουλο; Τι σου έκανε; Μια χαρά παιδί είναι. Τίμιος και δουλευταράς” έλεγε σε συναντηση του-μεθυσμένος πάντα-με δημοσιογράφους προ μερικών εβδομάδων. Θα θυμάστε.
Αν είχε χιούμορ ο δημοσιογράφος στον οποίο ο “ντίρλας” εγγυητής απευθύνθηκε με ύφος,θα έπρεπε να τον πάρει τώρα τηλέφωνο το Μήτσο και να του πει τα ίδια: “τι γαμήθηκες ρε με το Λυμπερόπουλο; Μια χαρά παιδί είναι.Τίμιος και δουλευταράς.Μη τολμίσεις να τον διώξεις γιατί θα σου κόψω τη ρετσίνα”.

Πάτερ Κωστένογλου προς το παρόν λοιπόν και τελικά η τύχη κάνει παιχνίδια. Ποιος να το έλεγε πως πρώτο του ματς που; Στην επαρχία της Τραπεζούντας.Στην Παναγία Σουμελά. Ε, είναι να μη πιστεύεις στα θαύματα; Το επόμενο θα είναι να γυρίσει με την πρόκριση.

Τέλος πάντων. Θα δούμε τι θα αποφασίσει ο Μελισσανίδης για προπονητή και Τεχν. Δ/ντη αφού πρώτα συμβουλευτεί τον κύκλο του και τους συνεργάτες του,αφου δηλαδή πιάσει τα άρχίδια του και συνδεθεί με “Κάιρο”. Η οποια ΑΕΚ θα τον πιάσει από το χέρι και θα οδηγηθεί στα πλέυ-οφ. Eτσι και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και ξαναπάρει κανένα πρωτάθλημα απο σπόντα,να δω τι θα λέτε.

“Τι γαμηθήκατε ρε με το Μελισσανίδη; Τι σας έκανε;Μια χαρά παιδί είναι; Τίμιος και δουλευταράς”.

Οτι είναι να σωθεί θα σωθεί. Και το κυριότερο-εδώ ειναι το σημαντικό φίλε ΑΕΚτζή- Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!
Οπότε όλοι οι εμπλεκόμενοι πρωταγωνιστές θα νομιστούν-αλλά και θα αυτοσυστηθούν- ως “εξυγιαντές”. Με πρώτο το Μελισσανίδη που θα έχει κάνει “τις σωστές κινήσεις,που μόνο εκείνος ξέρει,προκειμένου το καραβι της ΑΕΚ να κυβερνηθεί σωστά και να φτάσει σε απάνεμα λιμάνια”. Ετσι δεν είναι ρε Κετσετζόγλου;
Α,ρε Ελλάδα αθάνατη. Που ποτέ δεν πεθαίνεις,γιατί πολύ απλά θα χάσεις τη σύνταξη.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

13 Responses to “ΤΙ ΓΑΜΗΘΗΚΕΣ ΡΕ ΜΕ ΤΟ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ”;

  1. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Αυτά τα τυπάκια στυλ Λυμπερόπουλου μου θυμίζουν κάτι συναδέλφους που είχα πριν απο αρκετά χρόνια. Αυτές λοιπόν ήταν μόνιμα σκυμμένες στο γραφείο τους πάνω απο έναν υπολογιστή και ήταν συνεχώς “πνιγμένες” στη δουλειά.
    Τις έβλεπες και τις λυπόσουν, νόμιζες πως θα αφήσουν την πσυχούλα τους πάνω απο το πληκτρολόγιο και τις σημειώσεις.
    Τουλάχιστον αυτό νόμιζε το αφεντικό και αυτό μετράει στην τελική, έτσι δεν είναι?
    Που και που έπαιρναν τηλέφωνο καναν πελάτη που μας χρωστούσε λεφτά και τσακώνονταν φωναχτά για ξεκάρφωμα.
    Και μετά απο λίγους μήνες σε φώναζε το αφεντικό και σου ανέθετε τις δουλειές που άφηναν μισοτελειωμένες μπας και βγάλεις άκρη.
    15 χρόνια μετά παίζει να είναι στην ίδια ακριβώς θέση με το ίδιο ακριβώς αφήγημα.
    Αυτό ακριβώς ήταν ο Λυμπερόπουλος και οχι μόνο αυτός βεβαίως.
    Και ο Βασιλομπίλαρος που νόμιζε πως η κύρια δουλειά του ήταν να ραντίζει τα δοκάρια. Προχτές μάλλον δεν έπιασε το τρικ, αλλά έχουμε μπροστά μας ολόκληρη σεζόν για καλύτερη εξάσκηση.
    Όλοι αυτοί λοιπόν βρήκαν στην ΑΕΚ το άσυλό τους, τον μήνα που θρέφει τους 11.
    Καθόταν ολη μέρα στα γραφεία τους αραχτοί, “πνιγμένοι” με τις υποθέσεις τους
    και ο άλλος ο παπατζής έκανε πως προπονούσε την ομάδα και δεν πήραν μυρωδιά τι κόλπα μάθαινε στους παίκτες απο τον Ιούνιο.
    Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η στασιμότητα σε ολα. Διότι τον Λυμπερόπουλο τον είδαμε μόνο στις παρουσιάσεις των παικτών. Ούτε κανα ταξίδι πήγε για να πείς οτι τον στέλνει να βρεί παίκτες (λέμε τώρα)..
    Αποτέλεσμα? ολα λιμνάζουν, δεν πουλήσαμε τίποτα, δεν ξεφορτωθήκαμε τίποτα, ήρθαν ενα σωρό σαπάκια και τώρα θα πληρώσουμε αποζημιώσεις.
    Δηλαδή αντί να δίνουμε τα λεφτά σε μεταγραφές τα δίνουμε σε αποζημιώσεις.
    Οι νόμοι της αγοράς είναι αμείλικτοι και δε συγχωρούν τους κουτοπόνηρους και κυρίως τους τεμπέληδες.
    Αναρωτιέμαι λοιπόν το εξής..
    Ο Μελισσανίδης θα τους έπαιρνε όλους αυτούς στις επιχειρήσεις του?
    Θα τους έβαζε διευθυντάδες και προσωπάρχες? ή ακόμα χειρότερα: θα τους έβαζε ως μεσάζοντες στα ντιλς εκατομμυρίων που κάνει με δικά του λεφτά?
    Στην ΑΕΚ γιατί μόνιμα φέρνει τους πιο άχρηστους ενω όσοι έχουν το θάρρος της γνώμης τους τρώει η μαρμάγκα?
    Βέβαια καταλαβαίνει το λάθος του μετά απο 3-4 χρόνια, κάτι είναι και αυτό.
    Όταν φτάσει σε αδιέξοδο αναγκάζεται να ρίξει τα μούτρα του.

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Ο εγγυητης έχει καταφέρει κι ασχολούμαστε όλη την ώρα μαζί του….. Φαίνεται να μην έχει το παραμικρο πλανο για την ομάδα, αναφέρομαι στο αγωνιστικό κομμάτι. Οι αποφάσεις ομολογουμενως παιρνουνται με χαρακτηριστικη σπίρταδα, αλλά στερουνται σκοπού, μακροπροθεσμου σκοπού. ……. Ο εγγυητης δείχνει άνθρωπος όχι ιδιαίτερα έξυπνος αλλά πολύ θρασης………. Απορώ ώρες ώρες γιατί μπλεχτηκε στα της αεκ……. Απάντηση δε βρίσκω…….. Δεν έχει που αλλού να παει να πιει τον καφέ του;….. Στην κοκκινια τα καφενεια κλεισανε;…… Μήπως τη βρίσκει να μας έχει μια στο καρφί και μια στο πέταλο;……… Θα μου πεις του στοιχίζει και τίποτα η ομάδα;…… Τσάμπα την πήρε με έσοδα έξοδα την τρέχει…. Ήμαρτον ρε φίλε…… Οικονομικά και κοινωνικά να είσαι τόσο ψηλά και να τη βρίσκεις να γυρνάς με τρυπιο σωβρακο…….

  3. Ο/Η spyros pontios λέει:

    @ΣΝΙΤΣΕΛΑΚΟ

    Ρε κεφτε αφου ο μελισσαν τα κανει ολα λαθος γιατι δεν πας εσυ να αναλαβεις?
    Να κανεις και ολα αυτα που ονειρευεσαι.

  4. Ο/Η Πισσα και Πουπουλα λέει:

    Προς Παρατηρητη: Γιατι εχει καμια επιχειρηση δικη του(πραγματικα) ο Μελισσανιδης; Σε οποιες συμμετειχε η συμμετεχει υπαρχουν κανονικοι διευθυντες
    Οχι επιλογης του δηλαδη. Ως και στο νεο γηπεδο. Στην ΑΕΚ μονο υπαρχει τετοιο περιθωριο “δρασης” και γι αυτο την εχει κανει πεδιον βολης που ασκουνται βριζοντας ξενοι φανταροι.

  5. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    @koreas διαβάζω με προσοχή αυτά που γράφεις καθώς εκπέμπεις σοβαρότητα, ωριμότητα και γνώση. Απορώ λοιπόν πώς είναι δυνατόν να αναρωτίεσαι γιατί μπλέχτηκε με την ΑΕΚ ο Μελισσανίδης. Πιστεύεις ότι θα είναι στην ομάδα σε 3 χρόνια; Θα έχει μια ομάδα με μηδέν χρέη, με δικό της νεόκτιστο έστω και κιτς γήπεδο και δικό της προπονητήριο. Μια πραγματική ευκαιρία για κάποιον-κάποιους που θέλουν να ανοίξουν δουλειές με το κράτος. Όχι ότι θα θέλει ο εγγυητής να αφήσει την ομάδα αλλά ε όλο και κάποια δυσκολία θα βρεθεί σαν αφορμή στα γεράματα και τότε δε μπορεί και κανείς να πει τίποτα.

    Ή πιστευουμε ότι έχουμε ανάδοχη κατάσταση με υον υιό; Άσχετα με το ότι 6 χρόνια τώρα έχει αναλάβει την αναβάθμιση της ιστοσελίδας, ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται και δικαίωμα του. Τουλάχιστον δεν είναι σαν άλλους συνόνοματους και συντοπίτες του που ζαλίζουν τον κόσμο στα social media.

    iPhone, iTypos, iApologize

  6. Ο/Η spyros pontios λέει:

    Πληροφοριες λενε οτι στο παιχνιδι ειναι και ο μιλογεβιτς.

  7. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Αυτό λεω.. γιατί δε βάζει και στην ΑΕΚ έναν κανονικό διευθυντή.
    Αλλά εκεί θα χρειαστεί να βάλει και χρήμα θα μου πείς

  8. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Ρε παπατση τρομπα ποντιε, οταν σου ελεγε οτι ο οσφπ θα προκριθει εσυ τι του ελεγες;

    Οταν σου μιλαγε για πογιετ εδω και τοσο καιρο εσυ τι του ελεγες; Ποσο θες να ξεφτιλιζεσαι; Αντε μαλακα ασε κανενα σοβαρο να γραψει να μαθουμε και τιποτα που πεταγεσε παλιοβλημα.

  9. Ο/Η spyros pontios λέει:

    @αλεξης

    Απο κατι ζωα σαν εσενα παιρνει θαρρος και μας πριζει τα παπαρια.
    Τον πογετ τον γραφει 2 χρονια ρε ηλιθιε οχι γιατι ηξερε οτι θα ερχοταν στην ΑΕΚ αλλα γιατι του αρεσε οπως σε ολους μας!ζωον!

    Αμα ητανε τοσο καλος θα μπορουσε να αναλαβει την ΑΕΚ η και να βρει εναν καλυτερο απο τον Μελ.

    τραβα να φιλησεις τα παπουτσια του πρεζεμπορα κολογαυρε!

  10. Ο/Η DNAEK λέει:

    @spyros pontios
    Τι ζητάει λοιπόν ένα ανώτερο είδος στον ζωολογικό μας κήπο;

  11. Ο/Η Koreas λέει:

    @Δημήτρης sweden
    Οντως ο εγγυητης έχει πλάνο για την ομάδα. Δεν ήθελα να αναδειξω αυτό, αλλά του ότι το πλάνο του είναι κυρίως για την πάρτη του (θεμιτο μέχρι εδώ), κι όχι για την ομάδα την οποία κατα δήλωση του ΥΠΗΡΕΤΕΊ.

    Ξέρεις Δημήτρη εγώ τα χρόνια που είμαι στην Ελλάδα την ομάδα δεν την έχω προδωσει κι ούτε σκοπεύω όχι το μελισσαν να έχει πρόεδρο αλλά και τον τελευταίο των μοικανων.

    Σεβαστό το προσωπικό του πλάνο αλλα προσωπικά δε με νοιάζει κι ούτε με απασχολεί ποιο είναι. Επιπροσθετα δε μπαίνω πλέον σε συζητήσεις για το μέλλον, για υποθέσεις, για επιχειρηματικες κινήσεις πλην των πραγμάτων που μπορώ να φτάσω. Απλά θέλω την ομάδα που αγαπώ και πληρώνω πρώτη, με μπαλαρα και με συναίσθηματα ( με τη σειρά που σου τα λέω). Οποιοσδήποτε το πετυχαίνει μαζί του, αν όχι δεν μου κάνεις. Ειδικά αν περνιεσαι για μεγιστάνας θέλω να με έχεις μπαρουτοκαπνισμενο. Αν είσαι αφραγκος στηρίζω και δε ζητάω τίποτα.
    Δε ξέρω αν γίνομαι κατανοητος.

    Ps. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά πιστεψεμαι είμαι εντελώς άσχετος σε οτιδήποτε. Καμία γνώση ( πλην κάποιων τεχνικών γνώσεων, και βιωματων). Πορευομαι ΑΔΑΗΣ με μόνα όπλα τα ενστικτα μου, την καλή μου διάθεση, την ακορεστη περιέργεια και την αναζήτηση ποιότητας και επικοινωνίας.

  12. Ο/Η Koreas λέει:

    @spyros pontios
    Αν και δε γνωριζόμαστε ξέρεις ότι σε συμπαθώ και γουστάρω την τρέλα σου. Ξέρεις επίσης ότι με το Barry Lindon έχω μαλλιοτραβηχτει πολλάκις. Νομίζω όμως ότι πέφτεις πολύ χαμηλά, με αποτέλεσμα να εκτίθεσαι πάρα πολύ.

    Αν μπορείς επιχειρηματολογησε καλύτερα, και δείξε την καθαρή καρδιά που έχεις. Όλοι παρασυρομαστε, αλλά…

  13. Ο/Η spyros pontios λέει:

    @koreas

    Δεν εχω την ορεξη να γραφω σεντονια καλε μου φιλε μπορεις και με μια σειρα να τα πεις ολα.

    Προσωπικα δεν ειμαι μελισσανιδης ουτε λιβαγια ουτε ολιβειρα.
    Αναγκαστικα ειμαι μαζι τους και κανω την κριτικη ως ενα σημειο πολυ πριν τον μηδενισμο που φροντιζει να κανει ο μιζερος που πηγαινει στο μπουθ του βαγγελα για να του φιλησει τα παπουτσια.