ΕΤΥΧΕ ‘Η ΠΕΤΥΧΕ;

Πολλοί φίλοι,συναναγνώστες,σχόλιαστές αλλά και προφανώς στον εύρύτερο χώρο της φίλαθλης και οπαδικής  ΑΕΚ,σίγουρα θα αναρωτιούνται,για το συνεχές,”εύρυθμο”, τακτικό και γραμμικά μειούμενο αγωνιστικό προφίλ,ή καλύτερα το μέγεθος του αγωνιστικού “όγκου” της ομάδας.
“Ειναι ένδειξη αδυναμίας η απίσχναση του ρόστερ, ή πρόκειται για εσκεμένη τακτική”; “Είναι σχεδιασμένες οι παρασκηνιακές απανωτές “φάπες” ή πρόκειται για “γραμμάτια”;
“Ειναι τελικά ο Μελισσανίδης αυτό που φαίνονταν ή φαίνεται να είναι αυτό που ίσως παρουσιάζεται; Ενας τύπος με ένα νοικιασμένο λιαρ τζετ,’ένα νοικιασμένο σκάφος,δύο μπράβους σε ένα γράφείο υπό διωγμόν, παρέα με μια κασετίνα πούρα και ένα “τσάνταλι”-“Τζίβας” (μιλάμε για χλιδή τώρα,όχι μαλακίες).

Κανείς δεν ξέρει.Αν δεν κατεβάσει τα βρακίά του κάποιος πως να δεις πόσο την έχει. Ο ίδιος μπορεί να παριστάνει τον “Ρασπούτιν” (άσε που  για τον ίδιο τον κάλογηρο πολύ αμφιβάλω.Εχουν σε φορμόλη μια πούτσα σε κάποιο μουσείο φερόμενη ως δική του. Και περνάνε οι τουρίστριες και ξεροσταλίαζουν βγάζοντας selfie με την πούτσα στη πλάτη.Τέλος πάντων)

Ολοένα και περισσότεροι φίλοι της ομάδας λοιπόν αναρωτιούνται με αυτήν την μετριότητα την αγωνιστική και αν αυτό αντανακλά κάπου.
Μα και μόνο που μπαίνει σαν ενδεχόμενο στην συζήτηση το αν “πέτυχε” ή “έτυχε” το αγωνιστικό ξεγύμνωμα της ομάδας από μέρος του “εγγυητού”,αυτό από μόνο του είναι στίγμα.
Η ΑΕΚ αγωνιστικά,είναι τόσο αναντίστοιχη και ανακόλουθη με το-φαινόμενο-οικονομικό και επιχειρηματικό μέγεθος του Μελισσανίδη,που σε κάνει πραγματικά να αναρωτιέσαι αν πρόκειται για εσκεμένο “χειρόφρενο”, ή για απλή ανημπόρια.

Δηλαδή να είναι το προφανές: όπου αυτός ο άνθρωπος δεν είχε δίπλα του-αναγκασμένος γαρ- ανθρώπους πετυχημένους και γνώστες των αντικειμένων τους (π.χ ναυτιλία,οικονομικά,real estate,project γηπέδου κλπ) αλλά προσπαθούσε μονάχος,καταδεικνύονταν η τελική γύμνια του “βασιλιά”, η ανεπάρκεια,η έλειψη γνώσεων και κυρίως η αδυναμία, ή και η άρνηση εύρεσης στελεχών,λόγω έλειψης εμπιστοσυνης ακομα και στον κώλο του,έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε αυτήν την ΑΕΚ ή οποία ίσως να μην είναι και πολύ μακρυά από τις όποιες επιδιώξεις και του ιδίου. Να πρόκειται δηλαδή για μια μίξη του “έτυχε” και του “πέτυχε”. Σαν το head and shoulders ας πούμε.

Το γιατί η ΑΕΚ της δεκαετίας του ’90 έκανε ότι έκανε,να πούμε πως την ΑΕΚ αυτη, τη βρήκε.Δεν την έφτιαξε. Και φυσικά τη μοσχοπούλησε στον τρελάρα και κατόπιν-με τον Μπάγεβιτς-την θυσίασε για να “γίνει” ο ίδιος “κάτι”. Την intrakat στα πόδια μας την έχουμε ακομα και σήμερα. (Αν το έργο: “φτιάχνω εταιρεία, τη διαλύω κονομάω και φέυγω” το έχετε ξαναδεί από το ίδιο άτομο,είναι της φαντασίας σας) Μιλάμε για τον Μουρίνιο του επιχειρείν. Τίποτα όρθιο δεν αφήνει άμα περάσει. Τυφώνας.

Αλλωστε πάντα ήταν τυχερός ο Μήτσος. “Ετυχε η ζωή να μου τα φέρει δεξιά” όπως έλεγε και στην παρουσίαση του γηπέδου το 2013…”και δεν χρειάζομαι χρήματα. Δεν ήρθα να πάρω από την ΑΕΚ.Τι να πάρω”;
Και αργότερα ερωτούσε-ρητορικά- τους παρευρίσκόμενους εις μιαν άλλην πολιτισμένη συζήτηση για την λειτουργεία της “Δικέφαλος” και την διαφάνεια εν γένει του έργου του γηπέδου και του -νομικού- συσχετισμού του έργου με την ΠΑΕ και γενικά της “ασφαλιστικής δικλείδας της προσωπικής του παρουσίας και εγγύησης κλπ αναρωτώμενος προς το φιλύποπτο κοινό: “ΓΙΑΤΙ; ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ”;

Αντε να χαθείτε παλιόπαιδα. Τονε συγχύσατε τον άθρωπο. Τον προσβάλατε κι’όλας; Ντροπή σας. Ο Μελισσανίδης να φάει λεφτά και μάλιστα από εταιρεια που ο ίδιος έχει συστήσει με άιμα και ιδρώτα; Αίσχος! Ούτε να το σκεφτείτε καν δεν έπρεπε. Εχετε κανένα παράδειγμα να μας δώσετε;

Με λίγα λόγια λοιπόν,στην ΑΕΚ λειτουργεί σαν το κογιότ που κυνηγα το “μπιπ-μπιπ”. Στην αρχή “τρομάξαμε”-με την καλή έννοια- με την επανενεγοποίηση του Μελισσανίδη στα της ΑΕΚ. Με τα χρόνια μας κανει να  γελάμε και όπως πάμε σε λίγο καιρό θα κλαίμε.
Το πιο πιθανό είναι να μην ημπόρει ο άνθρωπος. Δεδομένου και του προχωρημένου της ηλικίας του (αναλογικά πάντα).
(υπάρχουν και άνθρωποι ξέρετε που πασάρουν ακόμα και την αποτυχία σαν “σχέδιο”. Βέβαια. Ξέρω αρκετούς. Πως λέγεται αυτό να δείς..,α,ναι: “Οσα δεν φτάνει ή αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”.

Αποφλοιώνεται. Ξεφλουδίζει και μαδάει. Ισως τα θυρανοίξια του γηπέδου του αναγομώσουν λίγο την χαλασμένη εικόνα. Εκει και ποντάρει. Ιδωμεν. Ο κόσμος άλλωστε δεν έχει μνημη. ‘Αρα ούτε και κρίση.Αν είχε δεν θα ήταν “πλήθος” αλλά “άτομα”.

Υπάρχει ένας “χρυσός κανόνας”,μια χρυσή απόσταση στην οποία θα πρέπει να κινείται κάποιος ο οποίος θα ήθελε να “επιβιώσει” αλλα κυρίως να εξελιχθεί στο σπιράλ ταξικά και επιχειρηματικά: Στην κατακόρυφη-ας πούμε-κοινωνική και οικονομική διαστρωμάτωση,θα πρέπει να στέκεσαι κατά τέτοιον τρόπο έτσι ώστε οι “από πάνω σου” να σε βλέπουν “μικρό” (άρα και όχι πιθανό κίνδυνο” για τους ίδιους και τα συμφέροντά τους) και οι “απο΄κάτω σου” ως “μέγάλο” (και άρα ως φόβητρο ή ως “προστάτη” τους. Συνήθως είναι το ίδιο).

Το “κογιότ” της ΑΕΚ ( ή αλλιώς ο “τίγρης του πάρκου” όπως τον είχα χαρακτηρίσει σε κείμενό μου πριν την επανέλευση του ακόμα) πουλάει μούρη εκει που τον παίρνει. Αυτό δεν είναι ένδειξη αδυναμίας,όπως ίσως κάποιοι έτσι να το αντιλαμβάνονται. Απλά είναι στυγνός ρεαλισμός. Δεν γίνεται κατά την επιχειρηματική “ενηλικίωσή” σου να παριστάνεις τον “καμπόσο” και να παραβλέπεις άγραφους κανόνες,φαμέλιες,ιεραρχίες και νόμους γραμμένους σε πέτρα. Αλλο τολμηρός (άρα και χρήσιμος) και άλλο θρασσύς και απερίσκεπτος με την “ελιτ”. Με τους “αποκάτω”,όκ΄. παίξε μπάλα όπως θες και παριστανε τον “Μποδοσάκη”,τον Ταμερλάνο,τον Ιησού,τον Ιουστινιανό,τον Κορλεόνε, ή τον “Ιούλιο Καίσαρα”.

Το αναμενόμενο φυσικά ερώτημα, μετά από αυτό, είναι: Μα καλά,αφού κανένας υπερβολικά μεγαλύτερος ως μέγεθος-αν εξαιρέσουμε τον ασπονδο “εχθρό” Μαρινάκη- δεν ασχολείται με αυτόν τον απαξιωμένο χώρο του ποδοσφαίρου,όπου σουλατσάρουν λαμόγια και διαφεντεύουν λαθρέμποροι,γιατί δεν κάνει “πάρτυ” ο Μήτσος,παρά -δειχνει να- αρκείται σε τριτοτέταρτες θέσεις;  Υπάρχουν τρανά πορτοφόλια,που μπορούν να κάνουν μια χαψιά τον Μελισσανίδη,μαζί με τους άλαιμους,μαζί με το γήπεδο,μαζί με το σκάφος. Δεν ασχολούνται με τη μπάλα. Γιατί λοιπον εκείνος δεν παίζει “μπαλίτσα” άνετα,παρά κοντοστέκεται σαν τη Μαριωρή στο ποτάμι μη και της πάρει το νερό τα βρακιά και τα κιλίμια; Πως “αντιμετώπιζε” Κόκκαλη Βαρδινογιάννη στα σαρανταπέντε του και σχετικά μικρός οικονομικά και σήμερα, ασπρομάλης και “φτασμένος” και με  τόσες άκρες και σωρρευμένη εμπειρία, κάθεται και τρώει φάπες από όψιμους του χώρου και τρέχει στα καντούνια να μαζέψει τους Βράνιες και κουβάλαει συνέχεια κάτι Αρθους και κάτι Μοράις; Χαμένα τα έχει; Μαλάκυνση έπαθε; Οπως και να έχει,μικραίνει στα μάτια ολοένα και περισσότερων.

Η μοναδίκή,αυτόματη και αναμενόμενη απάντηση θα πρέπει να είναι πως: Αυτό επιτάσσουν τα οικονομικά-κυρίως-συμφέροντά του. Ποια είναι,που είναι, πόσα είναι ουδείς ξέρει. Και ομολογουμένως-προσωπικά-χέστηκα. Τι με νοιάζει πόσα θα “κλάψει”  κάποιος όταν τον κλάψουν;

Το “κογιότ” μας λοιπόν όπου ν’άναι καβατζάρει τα 70. Πολύχρονος. Αυτό απ’την άλλη ενέχει και κινδύνους. “Θα προκάμω”; θα αναρωτιέται. Βέβαια ενυπάρχει η ψευδαίσθηση της αθανασίας,της μη σκέψης,της απόρριψης της βασανιστικού άγχους της φθοράς (την οποία ψευδαίσθηση έχουμε όλοι μας ως προίκα,ώς “όπλο” από τη μαμά Φύση και με αυτην πορευόμαστε χαμογελαστοί προς την κάσα),αλλά όσο νάναι θα τον ζώνουν και τα φίδια. “θα προλάβω μερικά χρονάκια να με λατρέψουν στον “ναό μου” οι υπηκόοι μου ή αντί για κόκκορα,θα με θάψει στα θεμέλια ο Κυρατσούς και θα ακούω απο βάθους 2 μέτρων τον απόηχο απο την καινούρια “σκεπαστή”: “ΑΕΚάρα βάλε ένα γκοολ…ένα γκοοολ…ένα γκο-ο-ολ” και εγώ θα κλαίω δίχως δάκρυα;

Και-κυρίως- θά έχω εν τω μεταξύ προκάμει να πουλήσω ώστε να πληρώσω τον τελώνη του Αχέροντα, ή θα μπω άφραγκος στη βάρκα και τα κέρδη της γηπεδικής “Δουροαρένας” θα τα καρπωθούν άλλοι; Παναγία μου! Καλύτερα να πεθάνω να μη βλέπω. ‘Η μάλλον όχι.Καλύτερα να μη πεθάνω για να μη το δω να συμβεί. Κοιτα να δεις ρε πούστη μου.Τελικά,Να δει κανείς ή να μη δεί; Ιδού η απορία.

Ανθρώπινες ανάγκες,ανθρώπινες επιθυμίες, ανθρώπινες επιδιώξεις. Και κυρίως, ανθρώπινη μαλακία.

Υ.Γ Εφυγε από τη ζωή ο γλυκύτατος,ευγενέστατος  σούπερ ταλαντούχος και αξιωματικά αναγνωρισμένος, Γιάννης Σπανός. Καλό ταξίδι αγαπητέ Γιάννη,όπου και αν πάς. Συγνώμη που σε συγχρωτίζω και σε βάζω στην ίδια σελίδα με τα πεπραγμένα και τα πρόσωπα του παραπάνω κειμένου. Τί τραγούδια,τί μελωδίες,τί νότες,τί αρμονία. Μουσική παρακαλώ…να ξεπλυθούμε λίγο.Αρκετά κυλιστήκαμε στη λάσπη.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to ΕΤΥΧΕ ‘Η ΠΕΤΥΧΕ;

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    Χρήστο το βασικό μου σχόλιο είναι για τον αειμνηστο σπανο. Ως γνωστόν η μουσική είναι το δώρο των Θεών στους ανθρώπους. Καταπληκτικος συνθέτης, φοβερη μουσική αλλά επίσης και πολύ πολύ συμπαθής άνθρωπος. Με γοητευουν αφάνταστα όλοι αυτοί οι πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι που ταυτόχρονα παραμένουν ταπεινοι, προσγειωμενοι, ευγενικοι κι ανθρωπινοι.

    Επίσης χθες διάβασα ότι έφυγε και ο Τάσος Κωνσταντίνου, παίκτης της χρυσης εποχής του μπαρλου. Δεν των είχα προλάβει στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αλλά θυμάμαι ιστορίες ενωσιτικες για το πόσο αγαπητός ήταν ο Κύπριος.

    Τέλος για τον παπατζη εγγυητη δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να με νοιάζει αν η εικόνα που έχει η ομάδα είναι από ανικανοτητα ή από σχεδιασμό;…. Έχει διαφορά;…. Βαθιά πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί. …. Είναι ξεπερασμενος…… Είναι ΠΑΣΟΚΙΛΑΣ…. Θέλεις να σου πω ένα κάρο φερομενους μεγάλο επιχειρήματιες οι οποίοι από τη στιγμή που άρχισε η χώρα κάπως να οργανώνεται δε μπορουν να ανταγωνιστουν ούτε περιπτεραδες;

    Εκ του αποτελεσματος πάντα, δεν μπορείς, δε σε θέλουμε κύριε, ουστ σπίτι σου. Να περάσει ο επόμενος. Η ΑΕΚΑΡΑ είναι πολύ σοβαρή κατάσταση να της φέρεται σαν ξεβγαλτη πουτανιστα ο κάθε ένας τυχαίος.

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Koreas”: Με καταγοητεύουν οι άνθρωποι που ενώ είναι προικισμένοι με ταλέντο-α απ΄π τη μητέρα Φύση, εν τούτοις συμπεριφέρονται σαν να μη το γνωρίζουν (ενώ φυσικά έχουν ΠΛΗΡΗ επίγνωση). Δεν μιλώ φυσικά για επιτηδευμένο σνομπισμό αλλά για την γοητεία της απλότητας. Τέτοιος ήταν ο Γιάννης Σπανός. Ανεξάρτητα από το αν αρέσει η όχι το μουσικό “στιλ” του,δεν γίνεται να μην υποκληθείς στη μεγαλοπρέπεια της απλότητάς του.
    Φυσικά υπάρχουν και οι προικισμένοι ξεκώλες, οι κομπασμένοι και καβαλημένοι. Η και τομάρια και καθάρματα ακόμα. Για να μη πούμε΄πως οι περισσότεροι είναι τέτοιοι.Τι να κάνουμε. Δυστυχώς η Μάνα Φυση μοιράζει τα χαρτιά στα τυφλά. Γι αυτό και είναι υπερπολύτιμοι οι “Σπανοί” στον Κόσμο.

    Τέλος πάντων. Οσο για τον “εγγυητή”, έχεις δίκιο -και- στην τελευταία παράγραφο,αλλά ένας “τεχνοκράτης” ή απλά ξερά λογικός θα μπορούσε να σου πει “δικό του-λέμε τώρα- μαγαζί είναι ότι θέλει το κάνει”.
    Εδώ πάνω χωράνε ενστάσεις ένα σωρό. Με πρώτη το ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν είναι-μόνο- εταιρείες και η υπαρξή τους στηρίζεται στο συνάισθημα. Πράγμα ανακόλουθο για εταιρική πρακτική.
    Χωρά πολύ κουβέντα αυτό και από μόνο του είναι ολόκληρη συζήτηση.
    Απλά να πούμε ότι όσοι ασχολούνται με το μοντέρνο μάνατζμεντ ομάδων-όχι μόνο ποδοσφαιρικών- λαμβάνουν πάρ πολύ σοβαρά αυτήν την “λεπτομέρια” γιατί απο εκεί κρίνεται και εξαρτάται κατά ένα μεγάλο μέρος η-οικονομικά- υγιής πορεία της εταιρείας (παραγωγής ποδοσφαιρικού θεάματος εν προκειμένω) και κατ επέκταση και οι μισθοί και η ευρωστία των ιδίων. Αλυσίδα είναι. Η θα έπρεπε να είναι. Πουλάνε συνάισθημα δηλαδή. Ο Μελισσανίδης τί πουλάει στην ΑΕΚ; “Προστασία”; Τί είμαστε; Η “Φαντασία”; (όπως έλεγε και ο Τζο Πέσι στο “Casino” του Σκορσέζε: “…εκβιαστές,τοκογλύφοι,κλέφτες,άρρωστοι τζογαδόροι,πουτάνες…ποιος θα τους προστατεύσει όλους αυτούς από μένα”); Γίγας.

    Ακόμα και ομάδες-πλυντήρια που έχουν έστω μινιμουμ σοβαρότητα στη στελέχωσή τους,το λαμβάνουν άριστα υπόψιν τους αυτό.
    Μη κοιτάς εδώ ο δικός μας ο “Ταρνανάς” που έχει περιχαρακωθει από γλύφτες αυλικούς και ανίδεους με μόνο προσόν τη δουλικότητα. Εντάξει. Είπε και αυτός να φτιάξει “αυλή” στα γεράματα. Ολοι όσοι “γινονται” “κάτι” πρέπει να έχουν από μία. Τι θα πει ο “κύκλος”!. Δεν του άρεσε ο γκαζοντενεκές με το βασιλικό και είπε να βάλει “ορτανσίες”. Ο Ναβουχοδονόσορας. Που έχει κάνει την ΑΕΚ “Εξάρχεια”.

    Εν προκειμένω έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο που ενώ σιχαίνεται τον κόσμο (λες και ο ίδιος γαλουχήθηκε στο Μπάκιγχαμ) και τους εκδιώκει ακόμα και από το γήπεδο,κρατώντας τους “χρήσιμους μπαχαλάκιδες” αλλά απ΄ την άλλη βγαίνει με το ζητιανόξυλο προκειμένου να χτίσει γήπεδο χωρίς καν να βάλει συμβολικά ένα ευρώ και να ζητά “λίγα από πολλούς και πολλά απο λίγους”. Οπου το βολεύει θυμάται και όπου δεν τον βολευει παριστάνει τον αριστοκράτη. Ο σαγιονάρας.
    Τα αρχίδια του πήρε από τον κόσμο για το γήπεδο και γι αυτό είναι και περισσότερο εξοργισμένος.
    Ρε λες γι αυτό να κουβαλάει σκαρταδούρα και παλτουδαριό; Για να μας πικάρει; Πιθανόν. Αβυσσος η ψυχή του ανθρωπου

  3. Ο/Η Koreas λέει:

    Αυτοί που λένε ότι “μαγαζί του είναι ότι θέλει το κάνει” είναι οι τεχνοκρατες; τι ακριβώς τέχνη κατέχουν;

    Καταρχήν Ο Πλάτωνας είχε αποδείξει ότι οι άνθρωποι αποφασίζουν σύμφωνα με το συναίσθημα ( το λέω απλοικα) . Το marketing, η διαφήμιση γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι άνθρωποι κάνουν τις επιλογές τους σύμφωνα με το συναίσθημα. Το διποδο χρησιμοποιεί πολύ λίγο τη λογική του. Άρα λογική και πωλήσεις δύο δρόμοι αντίθετοι. Υπάρχει εταιρία στον πλανήτη που να μην προσπαθεί να εξηγυρει συναισθηματικα τους πελάτες της; αν δεν ενθουσιαστεί ο αλλος μπορεί να επιλέξει το προϊόν σου την υπηρεσία σου; …. Αστεία πράγματα…

    Επιπρόσθετα, Το περιβάλλον που ζούμε είναι ας πούμε καπιταλιστικο. Καπιταλιστικο σημαίνει εξ ορισμού ανταγωνιστικο. Μέσα στον ανταγωνισμό όταν στερεισαι αγωνιστικού πλανου, όταν τους υποστηρικτές που μπορούν να σε στηρίξουν οικονομικά και οπαδικα τους έχεις δυσαρεστημενους, όταν δαπανας λιγότερους πόρους σε όλα τα μέτωπα από τους ανταγωνιστές πες μου πως μπορείς να τους κερδίσεις; κι αν κερδίσεις μια φορά λόγω εμπειρίας ή καπατσοσυνης στις επόμενες θα χάσεις. Είναι απλή αριθμητική. Ας πούμε για πρόσθεση συνιστοσων σε μια κοινή συνισταμενη.

    Γιαυτό σου λέω ο τύπος όπως πάει είναι τελειωμενος. Το περίεργο είναι ότι διαισθανομαι ότι το ξέρει ότι είναι τελειωμενος.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Aναφέρομαι στο “μαγαζί του είναι ότι θέλει το κάνει” για το τυπικο του πράγματος. Σύμφωνα μετο “ΓΕΜΗ” και το Δ.Σ. δηλαδή.(η σε όποιους “μπροστινους” έχει βάλει).
    Από εκει και πέρα,το κυριαρχο χαρακτηριστικο στις ομάδες,στασπορ γενικότερα,είναι το συναίσθημα και η πλήρωση αυτού.
    Συμφωνώ απόλυτα ατι αυτο που οι ομαδαες οι ποδοσφαιρικες π.χ. έχουν άπλετο από τους “πελάτες” τους,δηλαδή το συναισθηματικο “δέσιμο” με το “προιόν”,είναι η Λυδια Λίθος το όνειρο για κάθε άλληεταιρεία οποιουδήποτε άλλου κλάδου.

    Πασχίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να σε πείσουν ότι το αυτοκίνητο είναι ο “σύντροφός” σου, ή ότι το τάδε απορρυπαντικό είναι ο “φίλος” της νοικοκυράς ή η με την τάδε οδοντόπαστα πρέπει να είσαι “αχώριστος”.
    Εδώ μέχρι και οι τράπεζες (αν είναι δυνατόν) “παίζουν” γερά τα τελευταία χρόνια στα διαφημιστικά τους κάτι φιλοσοφικές θεωρήσεις περι ζωής, κάτι πλατωνικές σχέσεις μεταξυ ιδρύματοςκαι πελάτη ο οποιος δεν ειναι τέτοιος αλλά “μια υπέροχη δημιουργία της Φύσης που χρίζει ανάλογης προσοχής και αξίας” και κάτι τέτοιες τρίχες κατσαρές.

    Αυτό λοιπόν που έχουν ως προτέρημα οι εταιρίες που ασχολουνται με τα σπορ και κυρίως με το ποδόσφαιρο,μιας και το λαικότερο άρα και πιο προσοδοφόρο σπορ είναι πραγματικά ένα “δώρο” ένα άπιαστο όνειρο για τις “Κοκα Κολες” και τις ΒΜW. Kαι ενώ λοιπόν αυτό υπάρχει,αντι να γίνει πλήρης εκμετάλευσή του (για εδω στην Ελλαδα μιλάμε και ιδιάιτερα στην ΑΕΚ) γίνεται απαξίωση και εξωστρακισμός του.Ηλίθια πράγματα, ακομα και από την τυπικά επιχειρηματική σκοπιά αν το δει κανεις.
    Τέλος πάντων.

    Ελπίζουμε να βρεθεί άκρη στα διοικητικά της ΑΕΚ γιατι από ότι φαινεται έχουμε ίδιας φυσης πρόβλημα όπως και επί κοντού και επι Αδαμίδη με την διαφορά οτι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικο αλλα…οικονομικό. Δηλαδή δεν έχουμε μεν χρέη,αλλά δεν έχουμε και ομάδα,γιατί ο τύπος πουτην “τρέχει”, την έχει πιάσει από το λαιμό. Την έχει “αγκαλιάσει” από την μεγάλη του αγάπη και κοντευει να την πνηξει. Δεν ξέρω,με την αιματηρή οικονομία στην οποια έχει υποβάλει την ομάδα ο Μελισσανίδης,μη δούμε στο τέλος καμιά περίπτωση “AegeaN”. Μη πιστολιάσει την ΠΑΕ δηλαδή,ενω θα είναι απών φυσικά.

    Εκτος και αν “παίζει” καθυστέρηση,μέχρι να έρθει κάποιος κανονικός επενδυτής. Ελπίζουμε να είναι έτσι και να είναι σύντομα.Τώρα,αν βγάλει και κανενα φράγκο από αυτην την ιστορία (πέραν της ιστορίας του γηπέδου) αυτό δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε η να το αποφύγουμε. Ας πάρει και κάτι για τον κόπο του. Αλλωστε νέος άνθρωπος είναι,έχει μέλλον μπροστά του για να τα σπολαύσει.
    Ενα έχουμε να του πούμε εμείς από εδώ: “Οτι είναι να κάνεις,κάν’το γρήγορα” όπως είπε και ο Ιησούς στρεφόμενος στον Ιούδα,που τα μάτια του έλαμπαν.

  5. Ο/Η Koreas λέει:

    Καλημέρα και καλό μήνα.

    Δε ξέρω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην αεκ.

    Το καινούργιο γηπεδο δε μπορώ να καταλάβω πόση παραπάνω δυναμική θα δώσει στο σύλλογο. Έχεις το οακα που με μια καλή αεκ θα έκοβες πάρα πολλά εισιτήρια. Ο κόσμος το απέδειξε και στις χαμηλές κατηγορίες και φέτος και γενικά ήταν πάντα κοντά στην ομάδα. Άλλωστε Οι βαζελες και οι γαυροι τις μεγάλες πορείες στην Ευρώπη στο οακα τις έχουν κάνει. Γι αυτό και δεν πιστεύω ότι με το καινούριο γήπεδο θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο σύλλογο. Πρόσεξε δε λέω ότι δε τρελαινομαστε για το γήπεδο, αλλά οικονομικά πόσο θα βοηθήσει το σύλλογο. Δε ξέρω…

    Ύστερα να πουλήσεις. Είναι δύσκολες πωλήσεις αυτές, μεγάλα έργα, απαιτούν σωστό timing, χρόνο και επιμονή. Για συμπαίκτες ούτε λόγος, ποιος να σε εμπιστευτει; στα μάτια μου όλα αυτά φαντάσουν μακρινά και άγνωστα, τώρα τι κάνουμε με το νούμερο που μπλεξαμε.

    Ps1 . Μιας και ο λόγος για τράπεζες και διαφημίσεις να σου πω ένα ωραίο, είχα δει κάποτε ένα οπισθοφυλλο περιοδικού όπου διαφημιζονταν μια τράπεζα, δε θυμάμαι ποια. Έγραφε : τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία, αλλά όλοι χαμογελουν όταν βρουν ένα 500€. Κι είχε ένα πεντακοσαευρω ( μπορεί και να ήταν άλλο νόμισμα, δε θυμάμαι) και το όνομα της τράπεζας.

    Ps 2. Από ότι φαίνεται η nova πάει για το βαγγελα. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε σενάριο ή θα παρακαλαει το βαγγελα για να πάρει καλύτερο συμβόλαιο;

    Ps 3. Στις επσα μαθαίνω ότι τρέχει και τις παίρνει, τελευταία κατάκτηση η φωκιδα. Σε ένα χρόνο έχουν εκλογές στη επο. Άραγε γιατί τρέχει; από διαστροφή; από συνήθεια; θέλει τη διοίκηση της επο; τι να την κάνει;

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Koreas”: Για το τραπεζικό σλόγκαν,συμφωνώ. Οπως συμφωνω και με όλες-τις αναίμακτες- ληστείες που γίνονται σε υποκαταστήματα,δεδομένου πως οι ληστές είναι στην πραγματικότητα ψυχίατροι που προσπαθούν να απαλλάξουν τους τραπεζίτες από την χρηματική δυστυχία. Οσο μπορούν τουλάχιστον.Δεν είναι και εύκολο αυτό. Καλόν αγώνα παιδιά.

    :Η nova από ότι ξέρω ΕΙΝΑΙ ήδη στα χέρια του Βαγγέλα. Λογικά .ή του χρόνου δεν θα υπάρχει Μελισσανιδης στην ΑΕΚ ή η ΑΕΚ δεν θα υπάρχει στη nova. Eκτος και αν δεν έχει ολοκληρωθεί το γήπεδο και μένουνε τίποτα “ψιλά” οποτε ο Μήτσος θα αναγκαστεί να παζαρευτεί με αυτόν που “είπε μαμα 20 χρονών” αλλά κατά πως φάινεται του έχει κρεμάσει τα σώβρακα στη ταράτσα.
    Oπως και το Μούγκα Τσάνελ “αγόρασε” ο Βαγγέλας. Το σήμα λέει και την…ταινιοθήκη με 34 εκατομύρια,παρά ένα ευρώ. (για το τελευταίο είμαι βέβαιος) Την Metro Goldwyn Mayer αγόρασε;
    Θα “σαπίσουμε” στη Τρέμη και στον Πρετεντέρη. Θα πεθάνουμε και θα τους βλέπουμε στον τάφο μας. Θα πεθάνουνε και θα τους κάνουν ολογραμμα και θα μας τους υποχρεώσουν να τους έχουμε στο σαλόνι,να αναμασάνε τρομακτικες ειδησεις (“βοήθεια πτωχευουμε” “δεν θα έχουμε γάλα στα ράφια και κωλόχαρτα στις αποθηκες,τι καλός που ηταν ο Σόιμπλε και ποσο χρήσιμος ο Χιτλερ) περασμενων δεκαετιων.Δε γλυτώνουμε απο δαύτους με καμια Παναγία. “Ρουφιάνος στη τηλεόραση” είναι σαν να λέμε “πλάτανος στην πλατεία”. Δεν νοούνται χώρια αυτά.

    Tι να σου πως για τις ΕΠΣ.Ισως να θέλει να τις δώσει “πακέτο” με την ομάδα. Οπως λέμε “στις δύο πίτσες δώρο το αναψυκτικό”.
    Αλλωστε με τί άλλο να ασχοληθεί; Οσες καφετέρειες και να ανοίξουν στο χωριό, ο μπαρμπα Μήτσος στο παραδοσιακό θα πηγαίνει για πρέφα. Συνηθεια πέσ’το.Ανασφάλεια πέσ’το…

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστος : Η Τρέμη θα είναι στην κρατική τηλεόραση. Η ανεξαρτησία υλοποιείται.

  8. Ο/Η Koreas λέει:

    Καλά οι βρωμογαυραιοι θέλουν πρωτάθλημα; άκου θράσος. Καλά για την Τετάρτη δε σχολιάζω, αλλά αν την ερχόμενη Κυριακή δεν κερδίσουν τον παοκ στο Καραϊσκάκης τελειώνει και για αυτούς το θέμα πρωτάθλημα.

    Να δεις που ο βαγγελας τελικά για πρότυπο του πρέπει να έχει τον εγγυητη, σε πιο Μάρθα βουρτση βέβαια εκδοση.

  9. Ο/Η nikos λέει:

    Νομιζω ότι δεν είχε να επενδύσει πολλά και αποφάσισε το τίποτα για να αποφευχθούν οι συγκρίσεις με τους άλλους.

    Ότι δήθεν μαθαίνει την ΑΕΚ να ζει από τα έσοδα της (ρε αχάριστοι και δεν το εκτιμάτε).

    Εξάλλου το γήπεδο φτάνει και περισσεύει για υστεροφημία.

  10. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Καλημέρα. Πολύ πιθανόν. Γενικά η “αποστράγγιση” είναι το φόρτε του. Η ειδικότητά του.