Έσκασε βόμβα.

Έσκασε βόμβα, τόνισε ο εκπρόσωπος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Ποιά ήταν η βόμβα; Οτι δυό μοναχές, που υπηρετούσαν σε ίδρυμα της Σικελίας επιφορτισμένο για την βοήθεια χωρισμένων γυναικών που είχαν παιδιά, πήγαν σε ιεραποστολή στην Αφρική, και γύρισαν έγκυες. Ο σοβαρότατος εκπρόσωπος του Πάπα, συνέχισε, λέγοντας οτι μάλλον οι δυό γυναίκες ήρθαν σε κάποια σεξουαλική επαφή, και παραβίασαν την εντολή της αγνότητας. Όμως άφησε κι ένα παραθυράκι στην επερχόμενη τιμωρία, λέγοντας οτι η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Και πράγματι διεξάγεται έρευνα. Διότι οι μοναχές, που ήταν ντούο αφού η μία ήταν η πρεσβυτέρα της άλλης, μπορεί και να έπεσαν θύματα βιασμού, που φοβήθηκαν να καταγγείλουν. Μπορεί επίσης κάποιος ιθαγενής με μακρύ όργανο – είναι γνωστά τα προσόντα εκεί κάτω – να την έπαιζε παραπλεύρως δίπλα σε έναν θάμνο, και την ώρα που στα τέσσερα γονυπετείς αι μοναχαί προσεύχονταν, να συνετελέσθη ανεμογκάστρι. Ή οι αγνές να κάθισαν απλά σε φύλλα εμποτισμένα με σπέρμα και να συνετελέσθη το σκάσιμο της βόμβας. Επίσης δεν μπορώ να αποκλείσω να μύρισαν οι καλόγριες κάποιο εξωτικό αφροδιασιακό φυτό και να είχαμε κι άλλο θαύμα, όπως παλιά της Παναγίας. Μπορεί βέβαια λόγω της φύσης του λειτουργήματος που ασκούσαν – είπαμε βοήθαγαν γυναίκες χωρισμένες με παιδιά – να θέλανε να κάνουν μια προσομοίωση στα δεινά.

Οπότε να μην έχουμε σκάσιμο εκρηκτικού μηχανισμού, αλλά να έχουμε την παρουσία του Υψίστου και το θέλημα Αυτού, μέσω των δυό αειπάρθενων γυναικών. Κανείς δεν ξέρει μέχρι να αποφασίσει το ιερατείο της καθολικής εκκλησίας, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε τέτοια θέματα. Διότι τέλος πάντων η ασέλγεια πάνω σε άνδρες ή σε αρσενικά παιδιά, είναι μια αμαρτία που την παραδέχεται το Βατικανό. Όχι όμως και να μας έρθει κι ανάποδα. Να μας την βγουν και οι γυναίκες τώρα. Αυτό θα κάνουμε δηλαδή; Αντί να κυνηγάμε μόνο τα ανώμαλα, θα κυνηγαμε και τα ομαλά;

Και η επερχόμενη τιμωρία για τις μοναχές, που μάλλον δεν ήταν τόσο μόνες στην Αφρική, είναι αποβολή από το τάγμα κι επιστροφή στα εγκόσμια. Μιλάμε οτι τις ξεσκίζει ο Πάπας. Μιλάμε οτι αν ήμουν στην θέση τους, δεν ξέρω τι θα έκανα. Θα μου πείτε βέβαια, οτι οι γυναίκες αυτές είχαν μάθει να τρώνε από δωρεές και να μην ξέρουν να βγάζουν χρήματα, αφού το ίδρυμα τις συντηρούσε. Άσε που δεν γουστάρανε ποτέ νάναι ελεύθερες και να το κάνουν, αν το έκαναν, είτε μεταξύ τους, είτε κρυφά. Σωστό κι αυτό, αλλά πάντα υπάρχει η Αφρική εκεί και οι πατέρες των παιδιών, αν δεν ήταν ο ίδος και συνετελέσθη κανά θείο τριολέ.

Από όπου όμως και να το πιάσεις το θέμα, το Βατικανό και όλοι αυτοί οι μασκαράδες που φοράνε κάτι ανάποδες στάμνες στα κεφάλια τους, διεξάγουν έρευνα και θα σταματήσουν τα ακριβή καθήκοντα τους προς τα ποίμνια, ανακρίνοντας τις δυό μοναχές. Μιλάμε για δομινικάνικη έρευνα – αυτοί οι πανάγιοι ήταν υπεύθυνοι παλιά για την δικαιοσύνη, δηλαδή την ιερά εξέταση -, η οποία θα κοινοποιηθεί και στα άλλα τάγματα των βενιδικτίνων και των ιησουιτών, με τεράστια καύλα κι αποκάλυψη σπαρταριστων λεπτομερειών, που και τι δεν θα έδινα να ήμουν σε κάποια γωνία και να καταγράφω στην ψυχή μου τα πάντα.

Διότι πράγματι θα είναι πολύ αστείο να εξηγούν οι μοναχές – η πρεσβυτέρα είναι 34 χρονών κι άρα πάνω στα ντουζένια της – οτι την εγκυμοσύνη την πιάσανε από κάτι στομαχόπονους κι οτι ήταν τόσο άσπιλες, που δεν ξέρανε τι συντελεί το ανδρικό μόριο όταν εισδύει στον γυναικείο κόλπο. Σάμπως τους τα είχανε μάθει αυτά; Ποιός να τους τα μάθει; Άντε να τους λέγανε για αλλαξοκωλιές μεταξύ αγίων ανδρών. Όπως αστείο θα ήταν, νάτανε και κανένας φυσιολογικός εκεί μέσα στο δικαστήριο, και να καύλωνε από τις διηγήσεις των μοναχών, ζητώντας προσωρινή διακοπή της ακρόασης, προς κεκαυλωμένην ούρησιν. Οι δε άλλοι, οι φυσιολογικοί και αυτοί κατ’ αυτούς, να ψάλλουν το γνωστό άσμα : Ελθέ όπισθεν γρήγορα αδερφέ ημών, ενθυμίσου οτι η τρίτη αποτίναξις συνιστά μαλακίαν.

Εν πάσει περιπτώσει, αναμένω με ιδιαίτερη αγωνία το αποτέλεσμα της έρευνας. Πρέπει να ομολογήσω οτι αυτά με ενδιαφέρουν πλέον. Όπως και να το κάνεις, δεν σκάει κάθε μέρα μια ρωμαιοκαθολική χριστιανική βόμβα. Συνήθως έχουν σιγαστήρα και δεν παίρνουμε είδηση. Οπότε μας ενδιαφέρει τι θα αποφασίσουν οι ανώμαλοι για μια πράξη απόλυτα φυσιολογική. Κι εδώ είμαστε, εμείς το ανώμαλο κατά τους ανώμαλους άπιστο ποίμνιο, να συνδράμουμε στην επανένταξη των καλογριών, που δεν ξέρω αν είδαν φως στην Αφρική. Σίγουρα όμως είδαν χαρά στα σκέλια τους, και κίνηση προς την κατεύθυνση του Θεού. Βλέπετε αν είχαμε γίνει όλοι αναμάρτητοι σαν το Βατικανό, ή όλα τα μοναστήρια γενικώς, μάλλον θα είχαμε εξαφανιστεί σαν είδος.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

37 Responses to Έσκασε βόμβα.

  1. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Εσυ που πηγες Σικελια εκατσες φρονημα;

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αλέξης : Τι είμαι, καλόγρια;

  3. Ο/Η conpater λέει:

    Ισχυει ακομα ,οτι αμα λοξοκοιταξεις καμια,σε δυο μερες την ζητας απο τον πατερα της?

  4. Ο/Η Anders Carlsson λέει:

    Ήταν βόμπα! Ήταν ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δε παμε καλα:
    Klopp βγάζει βόλτα το σκύλο. Δε παίρνει κινητο. Στο πάρκο πετυχαίνει πιτσιρικάδες να παίζουν διπλό.
    Παράταει τη βόλτα και ξεκινάει να κανει κοουτσάρισμα ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ «ομάδες».
    Οι πιτσιρικάδες έχουν χεστει πανω τους.
    Έχουν περασει 2 ώρες. Τον ψαχνουν απο το club γιατί εχαςε τη προπόνηση.

    « Δε μπορούςα να τους βλέπω να παίζουν ετσι. Η ομάδα δεν θα πάθει κατι αμα δεν έρθω μια μερα»

    Αντε τωρα να ειςαι πιτσιρικάδα να παίζεις με τους φίλους σου και να βρεθείς σε τετοια φαςη !
    Ο άνθρωπος απλα δεν υπαρχει…

    Κατεβασε τα ημί-Δευτερα. Χωρις Robbo-Bobby-Sadio-Hendo.
    Στο περπατήτο, ο Βιργίλιος το μισό ματς κανει μπουκες! ο OX κανει ματσαρα παιζει μονος του.
    Τακουνάκια, ποδιές, προσποιήσεις
    Μια χαλαρή βραδύα στην Ευρώπη…

    ΥΓ Καλα τα παει ο βαλβίδας. Αφου άχρηστεψε τον Κουτινιο, εχει ψιλοαχρηστεψει τον ντεμπελε τωρα καίει και τον Γκριεζμαν. Θέλει τέχνη να κάψεις 400 εκ ευρω σε 2 σαιζόν..
    Δε βλέπεται η μπαρτσα. Τα λέγαμε πτι έρχεται το τελος εδω και 2 χρονια. Απλα δε το περιμένα τοςο απότομο άο πλευράς απόδοσης.

    Sent from my iPhone.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Ρομαντική στιγμή, αλλά κάτι δεν μου κάθεται καλά. Φυσικά άμα είσαι πετυχημένος τα πάντα δικαιολογούνται. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Αυτό που έκανε απλά είναι ρεμαλισμός.Εκτός αν κατέβηκε στις ακαδημίες. Τα άλλα είναι επιπέδου καφενείου.

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός “βόμβα” συνίσταται σε ένα εκ των οποίων υπέθεσες και δεν είναι άλλο από το ότι οι “εμπλεκόμενοι” είναι γένους θηλυκού!
    Πότε θυμάσαι τελευταία φορα κάτι ανάλογο; Εγώ δεν ενθυμούμαι.Θα πρέπει να ανατρέξουμε στην εποχή που η Καπέλα Σιξτίνα είχε σκαλωσιές.
    Τα συνηθισμένα περιστατικά τα οποια συχνα-πυκνα πληροφορούμαστε καθόλου έκπληκτοι,ονομάζοντα απλά “σκάνδαλα” ή “μέγάλα σκάνδαλα” αναφερόμενα σε αυτά τα ΜΜΕ στον αριθμό των εμπλεκομένων (το μέγεθος της παρτούζας π.χ.) αλλά πάντα χωρίς να συμμετέχει κάποιο μουνί.Ποτέ δεν χαρακτηρίζονται “ειδήσεις-βόμβες”. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε όχι με ένα,αλλά με δύο μουνιά. Φευ! Τα οποία,τί έκαναν; Απλά επέλεξαν το σωστό μέρος. (Πρέπει να είχαν γερές “άκρες” για μια τόσο ευμενή μετάθεση)
    Ποιος πούστης δεν θα ζήλευε;
    Γιατί υπάρχει ζήλια. Χρόνια. Αιώνες.

    Μα μόνο να σκεφτείς ότι έκρυβαν το μαγικό αιδίο στο “Αγιο Δισκοπότηρο” κατά Νταν Μπράουν μέσα σε κώδικες μόνο και μόνο για να παρουσιάσουν τον Κύριο ως “άγαμο” δηλαδή μακρυά από γυναίκα από κει καταλαβαίνεις τί γίνεται. Πάλι καλά που δεν έχει ομονοήσει σε καμιά σύνοδο το πουστροκαρδιναλιό ότι ο Ιησούς ήτο “κρυφή”,αφού το δίχως άλλο θα τα “είχε” με το Θωμά ο οποίος τον “ψηλαφούσε” ακόμα και νεκραναστημένο. Ασε τα “που πας και μας αφήνεις μόνους τώρα που νυχτώνει” του Πέτρου ( ο αποκαλούμενος και “βράχος” με ότι αυτό και αν σημαίνει) η το πουλέν του τον Ιωάννη ο οποιος ήτο και τεκνό όπως μας κάνουν γνωστό και αι γραφαί.

    Πάλι καλά λοιπόν που δεν μας τον παρουσιάζουν ως απευθείας ομοφυλλόφιλο. Γιατί δια της πλαγίας το προσπαθούν να τον μοστράρουν ως απαθη και “αγυναίκωτο” κατ αρχάς και άρα “ότι κάτσει”. Μπορεί σε 50 χρόνια,όταν “ωριμάσουμε” ως κοινωνία,να αποδεχθούμε και κάτι τέτοιο.
    Υπάρχει χρόνος. Αλλωστε η Εκκλησία-και δη η Καθολική- εγκλιματίζεται γρήγορα και αφουγκράζεται τον καιρό τάχιστα (γι αυτό και είναι δημοφιλεστέρα της αργόσυρτης,ράθυμης και απαρχαιωμένης Ορθοδοξίας).

    Δεν ξέρω τί εννοούσε ο Ροίδης με την “Πάπισσα” μα έχω την εντύπωση ότι έκρυβε στο βιβλίο μια βαθιά ειρωνία και έναν περιπαιγμό για τους ποντίφικες, δεδομένου πως ελάχιστοι,μετρημένοι στα δάχτυλα ηταν εκεινοι που δεν ήταν “Πάπισσες”. Η τουλάχιστον δεν προσπαθούσαν να προσομοιάσουν. Αφού είναι γνωστό πως ο δρόμος προς την “θεεικη “αφυλλία” περνά μέσα από τον γυναικείο κόσμο (άνδρας που “γίνεται” γυναίκα) κατόπιν στον δίφυλλο -σαν την μπαλκονόπορτα ένα πράγμα, παίζοντας “μπάλα” παντού,δηλαδή διαφυλλικός και τέλος άφυλλος δηλάδη ένα “τέλειο ον” . Αγγέλος δηλαδή.
    ( Ο Τζιμάκος Πανούσης έχει περιγράψει την συγκεκριμένη τρελή “διαδρομή” με το αμήμιτο: “μικρός κατάλαβα ότι θα γίνω ομοφυλλόφιλος αλλά από ένα λάθος τελικά έγινα λεσβία,μου αρέσουν πλέον τα άτομα του ιδίου φύλλου και έτσι πια πηγαίνω μόνο με γυναίκες”).
    Νομίζω τελικά ότι ο πούστης είναι ο μεγαλύτερος θιασώτης του Χριστιανισμού, ο οποιος όμως επιζητά να μπει στον Παράδεισο από την “πίσω πόρτα”,με ότι και αν σημαίνει αυτό.

  8. Ο/Η nnektarios λέει:

    Η φασαρία γίνεται, γιατί χαραμίστηκε το υπερμέγεθες όργανο του πόθου σε γυναικείους κόλπους, αντί σε βατικανικές κωλοτρυπίδες….υποθέτω τουλάχιστον…

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie
    Βαρυς-νομιζω- χαρακτηρισμος. Φυσικα δεν εγινε χθες αυτο, εγινε στο International Break που σχεδον ολη η ομαδα λειπει, εχουμε ολη την ενδεκαδα- και αρκετους απο παγκο- σε εθνικες ομαδες.
    Ο τυπος αν μη τι αλλο εχει αποδειξει σε αυτα τα 18 χρονια οτι ειναι κορυφαιος επαγγελματιας. Για μενα ειναι ΝΟ1 στο κοσμο (το ελεγα απο τοτε που ηρθε πριν 4 χρονια) αλλα ας δεχτουμε οτι ειναι στη top τριαδα αυτη τη στιγμη. Βαζω μεσα Πεπ, Αντσελοτι για διαφορετικους λογους.
    Πλακα εκανε απλα.
    Δεν ειναι μονο οι παικτες που θελουν αποφορτιση και δε νομιζω οτι ειναι θεμα επιτυχιας.
    Δεν εχει αλλαξει χαρακτηρα απο τοτε που ηταν στη Μαιντζ, ετσι λενε οσοι τον ξερουν.
    Σαν ανθρωπος ειναι απιθανος και αυτο ειναι και προσωπικη διαπιστωση αλλα και γενικη παραδοχη απο συνεργατες και αντιπαλους.

    ΥΓ Ο Κλοπ ΔΕΝ προπονει. Εννοω φυσικη κατασταση, balance, ενδυναμωση, target practice κλπ.

    Κατεβαινει κατω, το γραφειο του βλεπει πιατο τα γηπεδα στο Melwood, κυριως παρακολουθει και κανει τακτικη μονο.

    Εχει μια ομαδα εξι ανθρωπων που ασχολουνται με αυτα.

    Κατι σαν τον Ατματζιδη με τον Αλεξοπουλο αλλα σε πιο light εκδοση παντα..

  10. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Δεν προπονει λεει ο Κλοπ. Και το λεει να ενθουσιαστουμε. Ουτε ο μοραις προπονουσε, ουτε ο πουσταρας του καλοκαιριου, ουτε ο κυριος Κωστενογλου (συμπαθης κατα τα αλλα) ουτε ο Μαρινος.
    Δυστηχως φαγαμε β-γ εθνικες και πιστευα οτι αυτη η πικρα θα οδηγουσε σε μια ομαδα σε μικρη κλιμακα βεβαια σαν την LIverpool. Σε οργανωση, σε στελεχη, προπονητη, καποιους παιχτες που θα ειναι η ομαδα (π.χ. Μαυρος – Σαβεσκι) . Και τωρα εχω τον Μανταλο αρχηγο-κοτα. Να το χεσω που μπηκε προχθες και βοηθησε λεει για την ανατροπη. Που ηταν στο ντερμπι; Ψιλοφτιαξαμε μια καλη ομαδα οταν πηραμε το πρωταθλημα και τι καναμε; Διωξαμε Λαζαρο,Αραουχο, Κονε, Γιοχανσον. Κρατα τους και παρε αλλους οχι 2 αλλα 5 ακομα πιο παιχταραδες. Και οακα γεματο θα ειχαμε και κερδη απο βαθμους σε τσου λου, οχι το περσινο ρεζιλι.
    Δυστηχως ο Snitch αυτα που γραφει εδω και 3 χρονια που τον ”ανακαλυψα” εχει δικιο μεχρι την τελευταια λεξη του.Το πρωτο ποστ που ειχα γραψει τον ειχα αμφισβητησει λιγακι αλλα τελικα ειχε δικιο. Δεν απολογουμαι για κατι αλλα οταν καποιος ξερει 100 πραγματα πιο πολλα απο σενα καλα ειναι απλα να καθεσαι να τον ακους μονο, να τον διαβαζεις κ.λ.π. Αυτο κανω και εγω, δεν χρειαζεται να γραφω. Απλα διαβαζω αποψεις σαν του snitch-steven-nnectario κ.λ.π. Αυτο για κατι τυπους που το παιζουν και καλα εξυπνοι π.χ. σου κοψε η παε το μεροκαματο. Διαφωνησε με τον οποιδηποτε αλλα καντο με σωστα επιχειρηματα.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Δεν το απέδωσες σωστά, κι άρα ήταν βαρύς ο χαρακτηρισμός μου. Νόμιζα οτι παράτησε την προπόνηση κι ασχολιόταν με τα παιδάκια. Αφού όμως αυτό ήταν στον ελεύθερο του χρόνο, δεν έχω πρόβλημα να πάρω πίσω τον χαρακτηρισμό. Όχι οτι αν τον άφηνα θα ένοιαζε εσένα ή τον Κλοπ, αλλά όπως και να το κάνω, επειδή έχω συνεργαστεί πολύ με το εξωτερικό και με στελέχη πραγματικά πολύ υψηλά, ε δεν είμαι και στο πάτωμα να τους βγάζω συνέχεια το καπέλο. Αλλά μιλώντας για τον Κλοπ, πράγματι έχει κάνει δουλειά ο άνθρωπος εκ του αποτελέσματος. Προφανώς ξέρει τι του γίνεται και προφανώς φτειάχνει και μια δημόσια εικόνα, που θα του χρειαστεί αργότερα.

  12. Ο/Η nnektarios λέει:

    Σε δύο χρόνια από τώρα, θα πάρουμε τη θέση που μας αξίζει στη Β εθνική της Ευρώπης.

    Η χειρότερη Μπάγερν που έχω δει στη ζωή μου, περπατώντας απλά, δεν νίκησε 6-0 λόγω ατυχίας.

    Αν ο ΟΣΦΠ, είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα, είναι για να κλαίμε. Ποια η διαφορά με την περσινή ΑΕΚ του Ουζουνίδη; Ένας καλύτερος τερματοφύλακας μάλλον ή σε καλύτερη ημέρα.

    Αν είναι ο παοκ η καλύτερη ελληνική ομάδα, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Έδωσε τα διαπιστευτήρια απέναντι σε μια ομάδα με 1/3 μπάτζετ από τη Ρουμάνικη που αποκλείσαμε…

    Προς Steven: Άσχετο, αλλά τώρα που το θυμήθηκα, ο Ολλανδός που πήρε η Εθνική, πώς σου φαίνεται;

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Όπως ίσως έχεις διαβάσει, δεν ασχολούμαι ποτέ με την εθνική ομάδα. Δεν με αντιπροσωπεύει γενικά. Όπως φυσικά, τίποτα δημόσιο. Δεν έχω άποψη για τον Ολλανδό. Γεινικά πιστεύω οτι οι εθνικές ομάδες χρειάζονται πολύ έμπειρους προπονητές.

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie εχεις δικιο οπως αρχικα το εγραψα δεν ηταν κατανοητο. Ηταν κακη διατυπωση απο μεριας μου. Εμεις ειμαστε η τριτη θητεια του, εχει κατσει απο 7 ετη πριν σε Μαινζ και Ντορτμουντ. Δεν πεφτω στο πατωμα για κανενα οπως ξερεις. Απλα ο συγκεκριμενος εκτος απο κορυφαιος- για μενα- στη δουλεια του ειναι και εκπληκτικος χαρακτηρας κατι που ακους παντου. Τιτλους ειχαμε και πριν και θα εχουμε και μετα, δε γινεται κουβεντα νομιζω. Τετοιους ανθρωπους ειναι που θελουμε να μας τους φερνουν ομως. Ακομη και αν ΔΕΝ μας τους φερουν, δε τρεχει κατι. Προτιμουμε τον ανθρωπο απο τη κουπα. Αυτη ειναι η διαφορα μας γι αυτο αλλωστε ταιριαζουν και τα χνωτα μας μαζι του.

    Τωρα για τα αλλα και για αυτο που ειπε ο Αλεξης:

    Δε ξερω αν θα μεινει περαν της επταετιας- ειναι ο τεταρτος χρονος του φετος- το ελπιζω. Δεν εχει να κανει με τα χρηματα, ειναι πολυ καλα αμοιβωμενος εδω, και του εχουν ηδη προτεινει επεκταση με αυξηση απο τα 7εκ στα 10εκ/ετος συν πολλα αλλα bonus που εχει. Εξαλλου το χρηματικο ΔΕΝ ειναι το πρωτευον γι αυτον: εχει λεφτα αλλα κυριως δεν ειναι τετοιος ανθρωπος. Ο τυπος δηλαδη που θα αφησει το club για 5εκ παραπανω το χρονο, να παει αλλου.

    Για παραδειγμα το νεο προπονητικο στο Kirkby, αξιας £60εκ που θα ειναι ετοιμο το καλοκαιρι, ειναι χτισμενο ακριβως οπως το θελει αυτος απο πλευρας εγκαταστασεων-λειτουργιων κλπ. Με τη ιδια λογικη, δεν αλλαζουν οι Βρεττανοι μυαλα σχεδον ποτε, ειχε χτιστει το Melwood οπως ηθελε ο Shankly πισω στα 50’s.

    Οχι ΔΕΝ εχουμε καθημερινη ενημερωση με φωτο-drone και video για το ποσα τουβλα μπηκαν και πως παει το στεγαστρο. Δεν ενδιαφερει κανενα να βλεπουν αλβανους να βαζουν σιδερα σε ενα εργοταξιο. Μολις τελειωσει το εργο, που ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΟ απο ενα γηπεδο ως προς τις εγκαταστασεις του, θα παρουσιαστει στο κοσμο κανονικα σε εκδηλωση.

    Απο θεματα μεταγραφων-ροστερ, στελεχωσης και ποδοσφαιρικων δρασεων του club ειναι ο απολυτος αρχοντας, δε γινεται τιποτε αν δεν εχει περασει τη συμφωνη γνωμη του.
    Το εργο ‘ανανεωσης’ του Γερμανου, περαν του Moore (CEO), εχει αναλαβει ο Dalglish μεταξυ αλλων, ενας ανθρωπος που για τη Liverpool (αλλα και για το Klopp τον ιδιο) ειναι ενα σκαλι πανω απο το θεο σε μας. Αλλα παντα ενα σκαλι κατω απο τον Shankly.
    Οταν και οπου εμφανιζεται ο King Kenny απλα δε μιλαει κανεις. Ακομη και παλιοι συμπαικτες π.χ ο Ian εχουν απιστευτο σεβασμο στον ανθρωπο.

    Ο Ian δεν ειναι κανας τυχαιος, δεν ειναι κανας Πονσε που ηρθε,ειδε και απηλθε: 230 γκολ και 17 χρονια παικτης μας, θρυλλος οχι μονο σε μας αλλα στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο. Οταν γυρναει και σου λεει κοιτα τι κινηση κανει ο Mane η πως ανοιγει ο Bobby απλα το βουλωνεις και ακους. Και λες απο μεσα σου και ποσο τυχερος εισαι που ετυχε να τα ακους. Και μετα καθωμαστε και αναλωνωμαστε στον Νελσον Ολιβειρα.. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ δηλαδη να χαλαμε σαλιο περαν του φτυσιματος και χρονο πανω απο ενα millisecond αντι να γελαμε με το αναπηρο παρτσακλο.

    Στη ομαδα ΦΥΣΙΚΑ και δεν προπονει. ΔΕΝ χρειαζεται και ειναι χαζο να αναλωνεις μια Aston-Martin για να πας για ψωνια στο Super Market.
    Για ψωνια πας με ενα καθημερινο αμαξι.
    Για να κανεις φυσικη κατασταση θες γυμναστες, για να κανεις balance θες ειδικους που τους βαζουν να κανουν ασκησεις χωρις τη μπαλλα σε θεματα ισορροπιας ειτε ειναι ορθιοι ειτε στο αερα ειτε πεσμενοι. Πως θα στηθουν πως θα πατανε κλπ
    Ενδυναμωση κανουν αλλοι, το προγραμμα πχ εχει απο πισινα και μαθηματα σωστης αναπνοης εκτος απο γυμναστηριο-βαρη κλπ
    Τarget practice: αλλαγες, πασες, σουτ, εκτελεση φαουλ, κορνερ, πασες ανα αποσταση, τελειωματα.
    Ο τυπος απλα επιλεγει το τεχνικο team του και ενιοτε κανει και τα δικα του: εχει φερει ειδικο-ολλανδο νομιζω- προπονητη μια φορα το μηνα για την εκτελεση πλαγιων. Το καλοκαιρι κουβαλησε κατι σερφαδες! μια εβδομαδα για να τους δειξουν πως να αναπνεουν σε δυσκολες συνθηκες (μετα απο διαδοχικα σπριντ) μεσα στη πισινα.
    Στη προπονηση θα δωσει οδηγιες στο team του και απλα θα κοιταει.

    Ο Klopp ειναι Manager. ΤΣΕΟ που λενε και οι Τσυριζαιοι. Η δουλεια του ειναι να ρολαρει το καταστημα βαζωντας τους σωστους ανθρωπους στις καταλληλες θεσεις. Απο ποδοσφαιρηστες μεχρι τεχνικο team απο αναλυτες μεχρι φυσιοθεραπευτες. Παρακολουθει και δινει οδηγιες. Θα κοιταξει τις αναλυσεις και τα εργομετρικα αλλα δεν θα ανακατευτει παραπανω. Αυτο θα το κανει ο διατροφολογος και ο γυμναστης με αυτους θα μιλησει ΜΟΝΟ.

    Ο Γερμανος θα εμπλακει και θα κανει αναλυση αγωνα,θα κανει τακτικη και θα εξηγησει τι θελει και πως να το παρουν.
    ΕΚΕΙ χρησιμοποιεις την Aston-Martin. Στη πιστα. Στις κατατακτηριες και στον αγωνα. Εκει ναι εχει νοημα.

    Στην αεκ πηγαμε να παιξουμε ντερμπυ- κατι αναλογο με της Κυριακης σε μας με τη City- και 3-4 μερες πριν οι παικτες εγιναν στουπι βαζωντας απιθανες ποσοτητες αλκοολ και ζαχαρης στο συστημα τους διαλυωντας το. Φυσικα στις επομενες προπονησεις ηταν χωμα και μετα ΑΠΟΡΡΟΥΣΑΝ εκει στη ΠΑΕ γιατι σερνωνταν στον αγωνα! Σε κανενα δεν εκανε εντυπωση αυτο- ειναι πραγματικα απιστευτο. Το μονο που τους ‘πειραξε’ στην αεκ ηταν που εβριζαν λεει και μας βλεπουν μικρα παιδια…

    @nn Σε δυο χρονια? Γιατι τωρα που ειμαστε? Στην ελιτ? Στο δευτερο γκρουπ μηπως? Ουτε μια ομαδα δε βγαζουμε σε ευρωπαικο κυπελλο απ ευθειας. ΟΛΟΙ μεσω προκριματικων ειναι. Ξερεις ποσα χρονια, απο τοτε με τα καλα που βγαζαμε 2+1 CHL και 3 UEFA τα γραφαμε εδω? Οτι ο φαταουλισμος μαθηματικα οδηγει την Ελλαδα εκει? Οτι οταν ενας τρωει μονιμα τα λεφτα και οι αλλοι μιζεριαζουν θα ερθει η ωρα που θα βλεπουν τις Τρανζοσπορ μεγαθηρια?

    Οι Ελληνες αναλωνωνται στο ποιος θα τη πει στον αλλον εσωτερικα. Σκοτωνωνται (κυριολεκτικα εχουν μεχρι και νεκρους) στα γηπεδα για το ποιος θα τερματισει πανω απο τον αλλον για τη κουπα και το εισητηριο της Ευρωπης. Μολις παρουν το ‘εισητηριο’ τα παρατανε και ακους κατι μαλακιες απο ομαδουλες στυλ Ατρομητου του στυλ: παμε για την εμπειρια. Η απο ομαδες στυλ αεκ οτι δε μας ενδιαφερει αρα δεν ασχολουμαστε να ενισχυθουμε, λες και εχουμε κανα container κουπες απο πισω και παμε πασο σε μια ακομη..
    Και εγω που νομιζα οτι το ποδοσφαιρο εχει ακριβως αυτο το σκοπο: καθε χρονο να γινεσαι καλυτερος και να διεκδικεις τροπαια οσο μπορεις μαλλον λαθος εχω καταλαβει.
    Ενω η Liverpool που εχει 6, η Μπαγερν που εχει 5, η Ρεαλ που εχει 8 και καραενδιαφερεται ειναι τιποτε χαζοι και οι ελληνες οι ξυπνιοι.

    Το ΜΟΝΟ που τους ενδιαφερει ειναι να παντελονιασουν τα φραγκα.. Και για τα φραγκα ως λεφτα αλλα και για κατι ακομη πιο βαρυ:

    Αν ψαχνεσαι να ‘κοντραριστεις’ με τους μεγαλυτερους σου θα πρεπει να δειξεις ποιος εισαι σε ΟΛΑ τα επιπεδα. Δεν ειναι μονο αντε πηραμε 3-5 παικτες και ενα νορμαλ- καλο προπονητη και παμε. Θες οργανωση, θες δομες, θες διοικηση, θες 100 πραγματα για αρχη που οσο ανεβαινεις σκαλια ανεβαινουν με γεωμετρικη προοδο.

    Εμεις μεχρι πριν 2 μηνες ειχαμε τεχνικο διευθυντη, τον ανθρωπο δηλαδη που εκ θεσεως πρεπει να μιλα με ξενους συνεχως, που δεν γνωριζει αγγλικα!
    Ειναι τωρα για να ξεβολευουμε τους Καραμουζες που ως εμπορικη κινηση βγαζουν λαμπαδες το Πασχα?
    Ειναι τωρα να ξεβολευουμε ολο αυτο το συμφερτο εκει μεσα τους Δημητριαδηδες τις Αρκαδηδες που ειναι και δικα μας παιδια και οταν λεμε πηδα δε ρωτανε γιατι, αλλα μονο ποσο ψηλα?

    Φανταζεσαι συντευξη τυπου π.χ της Μπαγερν καλη ωρα με την αλλαγη προπονητη προχθες και να βγει να κανει την ανακοινωση αυτο το cartoon o … Δηματος?

    Οταν σταματησεις να γελας, τα λεμε..

  15. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven
    Να σε ρωτήσω κάτι;…. Αν γινοσουν πάλι είκοσι χρονών, πες μου τρεις επιλογές που θα αλλάζες στη ζωή σου.

    Ακόμη και στη σημερινή σου ζωή αν μπορούσες υπάρχει κάτι που θα αλλαζες;

  16. Ο/Η spyros pontios λέει:

    Μου μυριζει Καναντι!

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Σχεδόν τίποτα. Ίσως λίγο στο επάγγελμα αλλά…

  18. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Snitch: Διαβάζοντας τη λειτουργία της Λίβερπουλ και ειδικότερα τον τρόπο εργασίας αυτής της τεράστιας προσωπικότητας, που λέγεται Γιούργκεν Κλόπ, νομίζεις ότι βλέπεις το Star Trek πίσω στα 80s. Έχεις εξισώσει, τεχνικά μάλλον, τον Γκουαρντιόλα, αλλά είναι μεγάλος καραγκιόζης. Παν μέτρον άριστον. Δεν γίνεται στο βωμό μίας νίκης, ενός τίτλου, να παίζει βρώμικα παιχνίδια κατηγορώντας αντίπαλους παίκτες (ειδικά τον Μανέ) την ώρα που προπονεί τον Στέρλινγκ.

    Θυμάμαι τη σκηνή Κλοπ-Χέντερσον, όταν αγκαλιάστηκαν στον τελικό και έκλαιγαν και οι δύο. Την ίδια στιγμή ο Χέντερσον είχε εκεί τον πατέρα του (ΤΡΟΜΕΡΗ σκηνή) και αγκαλιάστηκαν με αγάπη σαν πατέρας και γιος, αγκαλιάστηκε με τον Κλοπ και ήταν σαν να είχε δεύτερο πατέρα! Εκτός λοιπόν όλων αυτών που ο Κλοπ διαχειρίζεται αγωνιστικά, προσφέρει πολλά, ψυχικά, σε ένα γκρουπ διαφορετικών προσωπικοτήτων. Κάθε φορά που τελειώνει αγώνας, λατρεύω να παρακολουθώ τον Κλοπ και τις στιγμές με τους παίκτες.

    Όσον αφορά τις ελληνικές ομάδες και την Ευρώπη. Είδα λίγο Rangers-Porto χθες, ωραίο γήπεδο, ομάδες με όνομα, αλλά ένα επίπεδο κάτω από το UCL, περίεργο, αλλά το Europa υστερεί σημαντικά. Φαντάζομαι η νέα, υποβαθμισμένη διοργάνωση πώς θα είναι. Κατάλληλη για να υποδέχεται ομάδες της πλάκας ή ενός πολύ κατώτερου επιπέδου. Ελπίζω να μην χαρακτηριστώ ρατσιστής.

  19. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Εμένα μου μύρισε μουσακάς. Λέτε να είμαι έγκυος;

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    Παμε για το ματς τη Κυριακη, ανεβαινουμε απο σημερα. Ενας φιλος εδω με ρωτησε αν εχει λεει εισητηριο να παρει!
    Ναι αμε, σε ποια θυρα θες? Μηπως θες και καμμια ξαπλωστρα?
    Πας καλα ανθρωπε μου?
    Νομιζω αμα κλεισεις για τη σαιζον 2025-2026 σημερα, θα βρεις ανετα…

    Τεχνικα ο Πεπ εχει παρουσιασει ομορφο ποδοσφαιρο. Πιο αργο και πιο τσουκου τσουκου αλλα ευχαριστο στο ματι οσο εχει παικτες που μπορουν τα στηριξουν:
    Αλλο να παιζει ο Ντανι Αλβες φουλ μπακ και αλλο ο Kyle Walker που ειναι ενας δυνατος Μπακακης, δηλαδη ενα ΑΜΠΑΛΛΟ παλικαρι που τρεχει χωρις λογο.
    Αν προτιμω το Gegenpresen του Klopp? ΝΑΙ χωρις αμφιβολια: Ειναι πιο γρηγορο, πιο απροβλεπτο αρα και πιο θεαματικο. Εχει μεγαλυτερο πλουλαρισμο στο παιχνιδι του, δε θυμαμαι ποτε εχει βγαλει ομαδα ΔΥΟ πρωτους σκορερ, ΔΥΟ πρωτους σε ασσιστ που μαλιστα ειναι και τα ακραια μπακ της και ενα κορυφαιο παικτη στο πρωταθλημα που ειναι το CB της, στην ΙΔΙΑ σαιζον!

    Παιζει ρολο παντα το πανακριβο ροστερ του? Σιγουρα ναι δε μπορεις με το Γαλανοπουλο και τον Σιμαο να κανεις μαγκιες στο κεντρο, θες το Μπουσκτες τον Αλκανταρα τον Φερναντινιο. Απο την αλλη πολλοι προπονητες ξοδεψαν αρκετα λεφτα και εκαναν μια τρυπα στο νερο. Τρυπα δεν ειναι μονο να μη παρεις μια κατσαρολα, τρυπα ειναι να παιζεις το ‘ποδοσφαιρο’ του ΣΑΧΛΟΥ που ειναι τοσο special που στα 52 του κανει 2 χρονια τον Αλεφαντο στη TV και γελαει ο κοσμος με τις σουπερ αναλυσεις του: Ολο για αμυνα μιλαει. Ακομη στο 2005 εχει μεινει αυτος.

    Τον εκανε ‘μαγκα’ ο Μεσι? Δεν τα πιστευω αυτα. ‘Μαγκα’ μπορει να σε κανουν οι συνθηκες, μπορει και οι συγκυριες αλλα θες και δικη σου συνεισφορα αλλιως μολις γυρισει το χαρτι σε 2-3 σαιζον θα χαθεις.
    Αλλο πραγμα οι συνθηκες αλλο οι συγκυριες.
    Στο πρωτο ειναι τι συμβαινει στο χωρο ΣΟΥ: η Μπαρτσα επεσε σε μια χρυση φουρνια Τσαβι-Ινιεστα-Μεσι-Πουγιολ-Αλβες κλπ
    Στο δευτερο ειναι και σε τι φεγγαρι θα πετυχεις τους αλλους. Η Ρεαλ πχ κατεβαινε με το Πεπε!!!!!! CB και κατι ΜαρσελοΚεντιρες να χτυπησει τα πυρηνικα. Να μου πεις τοσο ξερει ο σαχλος τοσο κανει.
    Εμεις απο την αλλη περσυ καναμε μια ηττα μαζεψαμε 97 ποντους και βγηκαμε δευτεροι. Η συγκυρια μας ειναι να πεσουμε σε ΑΥΤΗ τη City πανω, μια ομαδα με καλο manager που ξοδευει ομως χωρις αυριο.

    Ως εξελιξη ο Πεπ αγοραζει ομαδες. Ο Klopp αγοραζει 50% κατω σε τιμες και τις χτιζει. Η αμυνα μας κανει 85εκ -με τα 75εκ να ειναι του Βιργιλιου- και της City 390εκ.
    Τα 2 μπακ μας ο Robbo και ο Trend κανουν 4εκ. Πιο φθηνα μονο ο Μελισσανιδης εχει αγορασει.
    Εμεις ΔΕΝ καναμε μεταγραφες φετος γιατι πολυ απλα βγηκε ο αλλος και λεει: Εχω ακριβως οτι θελω. ΑΝ βρεθει μια περιπτωση που μας ενδιαφερει και αξιζει το κοπο, ναι θα τον παρουμε. Η δηλωση εγινε για τη περιπτωση του Ολλανδου που ο Ραιολα ανεβαζε τη τιμη 5εκ καθε εβδομαδα. Στα 70 καθαρα- απο τα 45 ειχε ξεκινησει- του ειπαν ενα Piss Off και τελειωσε η ‘διαπραγματευση’. Τραβα στη Γιουβεντους κυριε και κατσε και κοιτα απο μακρια πως παιζεται η μπαλλα. Τα ιδια εκανε και καποιος Πογμπα πριν κατι χρονια και τωρα ειναι να τον κλαινε οι ρεγγες. Γιατι για κλαματα εισαι αμα τρως παγκο σε ΑΥΤΗ την ομαδα που παιζει βασικουρα ο Μπουσακα και ο Γιανγκ με το Λιντελοφ..
    Ο Πεπ πηγε και εσκασε σε μια ομαδα που ΗΔΗ κανει 1,1 ΔΙΣ (αγορασμενο) αλλα 170εκ για μεταγραφες φετος!

    Αυτο που κανει ο Pep ειναι η μεσογειακη ‘κακομοιρια’ σε ολο της το μεγαλειο. Βλεπει οτι ο απεναντι τον εχει προσπερασει και του φταιει ο Sadio, ο Klopp και ο καθε ενας ΕΚΤΟΣ απο την ομαδα του. Αντι να ασχοληθει με το ροστερ του τον νοιαζει αν βουταει ο Μανε. Υπαρχει VAR, υπαρχει REF υπαρχει ολοκληρο συστημα να το κρινει αυτο, καλως η κακως ΔΕΝ ειναι δουλεια του. Καλα του απαντησε και ο Klopp και ο Sadio και βγηκε μετα και τα μαζεψε αρον αρον: δε το εννοουσα και δεν το ενα και δεν το αλλο.
    Ασχολησου με την ομαδα σου και ασε μας εμας. Ακουσες ποτε τον αλλον να λεει τι κανει ο ενας και τι κανει ο αλλος?

    Το Europa υστερει γιατι παιζουν οι πεμπτοεκτοι των καλων πρωταθληματων και τα λιμα απο τους υπαναπτυκτους στυλ Ελλαδας-Ουγγαριας-Σλοβακιας-Σκωτιας κλπ. Οταν οι μεγαλοι δινουν 4 ομαδες στο CHL, φετος παιζει μια Αταλαντα, τι μενει για το Europa? Κοιτα τις πεμπτες ομαδες της Γαλλιας της Ισπανιας για να μη πουμε για τιποτε Ατρομητους και τιποτε ΒουλγαροΡουμανους. ΔΕΝ βλεπω Europa ειναι κακος θεσμος με κακο θεαμα και κακο στησιμο: Πολλες κακες ομαδες, απειροι αγωνες για να ‘γεμιζει’ το προγραμμα και να χαιρωνται ολοι οι ΤΙΠΟΤΕΣ οτι συμμετεχουν σε ευρωπαικο θεσμο, χανω το μπουσουλα, ταλαιπωρια χωρις λογο. Θεσμος που παιζει η αεκ η Wolves ο αποελ η λουντογκορετς η αστανα και αλλες υπερδυναμεις του πορνο. Τσαμπα χρονος.

    Φαντασου- τωρα κοιταω τα αποτελεσματα- μια κρασνονταρ εριξε τριμπαλο σε αυτους που μας απεκλεισαν- τους τουρκους- και τους ειχαν νικησει και 0-2 στη Τουρκια. Αυτο για να καταλαβεις και τι ομαδαρα ειναι η τραπεζουντα (ετσι μας τη παρουσιαζαν) και τι καφενεια ειναι οι αλλοι που τους εβαλαν 5 σε 2 ματς.

    Αν η UEFA δε ‘χαλαρωσει’ λιγο το ρυθμο το αθλημα θα χαθει. Και επειδη ΔΕΝ θα τον χαλαρωσει το αθλημα εχει ηδη προβλημα. Τι χρειαζεται το Παγκοσμιο Κυπελλο Συλλογων στο Καταρ μεσα στο Δεκεμβριο? Τι δουλεια εχουμε να τρεχουμε στου διαολου συμμετεχωντας σε πεμπτη διοργανωση, χωρια οι Εθνικες ομαδες, βγαινωντας απο το ρυθμο μας και τη συγκεντρωση μας για να παρουμε μια σαχλαμαρα στη αραπια και ΑΝ τη παρουμε? Who the fuck cares? Αν μου χτυπησει ενας παικτης κομβικος στο κολοτουρνουα του χαβαλε ποιος θα με αποζημιωσει?

    Premier League, Champions League αντε και League Cup να παιρνουν χρονο τα δευτερα και οι αποκαταστασεις. Και πολλα ειναι με το ρυθμο που παιζουν οι Αγγλοι μπαλλα.

    ΥΓ Η ομαδα παει για Kylian Mbappe. ΕΧΕΙ τα λεφτα μετρητα, εγκριθηκε το Budget. Και ασε τους αλλους να ‘μυριζουν’ το κρινο.

    ΥΓ2 O ανθρωπος:

    Jürgen Klopp considers Seán Cox’s return to Anfield to be a highlight of his Liverpool career:

    “The love that Seán and his family have for this club, for football, I hope that it gave him and them all the strength and power in the recovery time.
    “We all know it’s not finished yet, we all know there’s still a long way to go, but having this – [that] we can give him and them the opportunity to watch a really big game, that he wants to do that… coming from a low point, that’s one of my highlights since I am here because it’s so nice.
    “I am really looking forward to it and I hope that we can organise it so that I can see him for a couple of minutes before the game, I really want to. And because how the Liverpool community deals with it, I hope that he feels that we don’t only sing ‘You’ll Never Walk Alone’, we really live that.

  21. Ο/Η Koreas λέει:

    @nnektarios
    Υπονοεις σε προηγούμενο post ότι την Κυριακή θα δεις το man city – lfc κι όχι το αεκ παο;

  22. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς koreas: Το είπα ξεκάθαρα. Είπα να φερθώ ως φυσιολογικός ποδοσφαιρόφιλος και όχι ως ανώμαλος οπαδός. Έχω άγχος για τη νίκη της Λίβερπουλ και περιμένω να δω ένταση, ρυθμό, μπάλα…το ίδιο φαντάζομαι σχεδόν όλος ο πλανήτης.

    Αγαπάω την ΑΕΚ, αλλά υπάρχουν και όρια. Δεν φταίω εγώ για το ότι προπονητής της ΑΕΚ 6 χρόνια μετά τον υποβιβασμό, είναι ο Κωστένογλου. Μακάρι να τα καταφέρουν να σκοτώσουν το θηρίο….

  23. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Θα έχει μεγάλη ξεφτίλα την Κυριακή.

  24. Ο/Η conpater λέει:

    Κομβικο το παιχνιδι για πολλους και συγκεκριμενους λογους.
    Κι επειδη το`χουν καταλαβει εκει στην ομαδα,αυριο ολο το τημ θα παει για εξομολογηση και μετα για την Θεια Κοινωνια … Μετα,ο Θεος να βαλει το χερι του…

  25. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Steven: Δεν είναι απίθανο. Ετοιμάζεται να παίξει με 4 μπροστινούς που δεν μαρκάρουν, να χωρέσει ξανά Μάνταλο και Λιβάγια και επιμένει να μην καταλαβαίνει ότι με τέτοια άμυνα και επιθετικούς που δεν βοηθούν στο μαρκάρισμα η μόνη λύση είναι 3 στο κεντρο.

  26. Ο/Η Koreas λέει:

    @nnektarios
    Για να μην παρεξηγηθουμε, εγώ δεν σε ρώτησα σε “στυλ παρατήρησης”. Απλά επειδή είμαι εκτός βάσης και διαβάζω τα post με καθυστέρηση σε ρώτησα απλά να πεις τι εννοείς.
    Το βαζελο πάντως δεν τον έχει κερδίσει κανεις φέτος σε λεγόμενο ντέρμπι, οπότε από αυτό και μόνο είναι δύσκολο…

  27. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς koreas: Αλίμονο, για ποιό λόγο να υπάρξει παρεξήγηση; Είναι πολύ απογοητευτικό να παίζει η ΑΕΚ με τον ΠΑΟ και όχι απλά να μην έχω άγχος, αλλά να μην με νοιάζει. Απογοήτευση. Φυσικό επακόλουθο της απαξίωσης της ομάδας από τον ιδιοκτήτη.

    Θεωρητικά μιλώντας, θα κατέβαινα με 4-3-3. Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλο στο κέντρο. Αλμπάνη, Βέρντε, Ολιβέιρα μπροστά. Λιβάγια; Αλλαγή. Το έκανε αρκετές φορές ο Χιμένεθ, εξαιρετικός game changer και έκπληξη στον αντίπαλο προπονητή.

  28. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    @nnektarios για να συμπληρώσω εγώ πως το ότι πρέπει να αιφνιδίασουμε τον αντίπαλο προπονητή μιας ομάδας που φέτος δεν… αντί να πάμε με αέρα του ΑΕΚ είσαι, μπαίνεις να παίξεις με το πλάνο σου, είναι ακόμα πιο απογοητευτικό…

  29. Ο/Η Koreas λέει:

    @δημητρης Sweden
    Εντάξει όντως η ομάδα δεν υπάρχει, αλλά μην το κάνουμε κι ακόμη πιο απογοητευτικο από όσο είναι. Σε ποια πόλη στη Σουηδία είσαι;

    @nnektarios
    Βασικά χρόνια πολλά, 120 για την ακρίβεια και καλά. Ας πούμε ότι εγώ είμαι ποδόσφαιροφιλος, δύσκολα κάθομαι να δω παιχνίδι πλην της αεκ. Κι αυτό γιατί νομίζω ότι λείπουν οι μεγάλοι παίκτες. Μόνο το μεσι προσωπικά βλέπω, και τα τελευταία χρόνια μόνο μέσα στη Βαρκελώνη.
    Που είναι ο ροναλντο ( το φαινόμενο), ο ζιζου, ο ραικαρντ, ο φαν μπαστεν, ο πιρλο, ο Ρομπέρτο Κάρλος….

    Λες για lfc, σίγουρα πολύ δυνατή ομάδα και τεράστιος σύλλογος ( στο λέω εγώ που έχω δει με τα μάτια μου το σεβασμό των βόρειο εγγλεζων για αυτό το σύλλογο ανεξαρτήτου προτιμήσεων, και σε εποχές που ο σύλλογος ήταν ασθενικος σε όλα τα επίπεδα). Που είναι οι παίκταραδες της lfc, ο Kenny, ο keegan, ο souness, ο, ο, ο.

    Προσωπικά μόνο αεκ.

    Ps. Για να είμαι δίκαιος δύο ομάδες αν κάτσει λόγω υποχρεώσεων κι έλλειψης χρόνου χαζεύω, τη φετινή Chelsea και τη φετινή inter Milan. Κι αυτό λόγω προπονητικων projects, προσπαθώ να καταλάβω λίγο το ποδόσφαιρο. Λέμε τώρα…

  30. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Koreas: Ευχαριστώ πολύ, ότι επιθυμείς. Και όμως η Λίβερπουλ, έχει μεγάλους παίκτες. Van Dijk, Mané, Firmino, Salah. Ένα από τα καλύτερα δίδυμα ακραίων μπακ που είδαμε ποτέ και ένα αμυντικό ΧΑΦ (Fabinho) που θα είναι σημείο αναφοράς. Μου αρέσει η Chelsea φέτος, μπράβο στον προπονητή για το project που εμφανίζει, γρήγορη, φρέσκια, ενδιαφέρουσα ομάδα. Ο Μέσι, είναι αυτός που είναι, αλλά πέρυσι είδες τι έγινε.

    Προς Δημήτρης Sweden: Βεβαίως, αλλά υπάρχει ΑΕΚ;

  31. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    @Koreas

    Απορώ, δεν πονάνε τα μάτια του;…

    Μένω στο Γκέτεμποργκ. Όμορφη γοτθική πόλη με πολύ πράσινο. Το χετε επισκεφτεί ποτέ;

  32. Ο/Η AkisT21 λέει:

    @nnektarios
    Τί να καταλάβει ο Κωστένογλου? Όποιους του λένε να βάλει, τους βάζει, γι αυτό είναι και πρώτος προπονητής ακόμα. Τώρα, αν φάει κάνα τρίμπαλο από τα λιμά του Αλαφούζου, λογικά θα χαιρετίσει και θα βρουν κάποιον άλλο φτηνό και υπάκουο να φέρουν.
    @Steven
    Ελπίζω να διαψευστείς, αλλά δεν το βλέπω…

  33. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21 : Δεν γίνεται να έχουμε όλοι ταυτόχρονα δίκιο. Άρα ή έχω εγώ ή ο Μελισσανίδης. Όχι στην λειτουργία της εταιρείας, διότι αυτός μπορεί να την θέλει μπουρδέλο. Μιλάω για μπάλα καθαρά, και μάλιστα εξαιρώ το αποτέλεσμα. Δεν έχω κανένα λόγο να θέλω αποτέλεσμα όταν τα πάντα είναι μπουρδέλο. Αντιθέτως θέλω να αναδειχθει το μπουρδέλο. Διότι όσο το μπουρδέλο σέρνεται, δεν πάιρνει ο ιδιοκτήτης αποφάσεις. Ή δεν βγαίνει να πει οτι ετσι την θέλω την ΑΕΚ. Aegean. Όλοι νοθεύουν τα καύσιμα, αλλά κάποιοι είναι πιο γνωστοί κι από τους γνωστούς.

  34. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αν παιξεις μπαλλα αναγκαστικά κάποια στιγμη θα έρθει και το αποτέλεσμα, σε αντίθεση με το ανάποδα που εχει η αεκ εδω και χρονια: παίρνει κάποια άππτελεσματα μονο και μονο επειδή εχει φανελα και δεν ειναι πχ ο Ρούλης.
    Γιατι μπαλλα εγω τουλαχιςτον άπο το 2013 θυμάμαι κατι ημίχρονα μια φορα το χρόνο καο αμα. Ας θυμηθεί πχ κάποιος ΦΕΤΟΣ για να μη παμε πιςω ΕΝΑ απο τα 15 ματς που είδε ποςοςφαιρο 90 λεπτά.

    Ο ιδιοκτητης ειναι γνωστός για το 10-15% που κλέβει στην «αντλία»- μιλάμε για τη ποντοπόρο παντα.
    Κοντράρεται στα ίσια με τον ιδιοκτήτη της Χαλκηδόνας,που κάποια στιγμη επρεπε να λεει τα μαγαζια του ΕΥΔΑΠ αντί για πρατήρια με τοςο H2O που έδινε, εχωντας πιάσει το νόημα της πράσινης ενέργειας πριν απο ολους εδω και δεκαετίες.

    Άλλωστε και οι δυο μεταπράτες ειναι. Εκτος αν ο μεγιστάνας εχει κανα μαγαζί παραγωγής και δε το είχα καταλάβει 30 χρόνια…

    Γιατι να αναδειχθεί το μπουρδελο; Τα κόκκινα φανάρια μας λείπουν δηλαδή για την απόφαση να αλλάξουμε πουτάνες; Δε το ξέρουμε και μας χαλαςε η σήμανση;

    Δε βολεύει οπως ειναι τωρα; 5 χρονια έχουμε και τη δικαιολογία, μόλις τελειώσει θα σηκωθει και η επιγραφή: λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση.

    Αυτη δεν ειναι η απόφαση του ιδιοκτήτη;
    Να κανει το μαγαζί μεγάλο; Οπως τη μητρική; Γιατι το υποκατάστημα να διαλέξει αλλο δρομο; Επειδή άλλαξε ο King Lear σημαίνει οτι άλλαξαν και οι κόρες του;

    Sent from my iPhone.

  35. Ο/Η Koreas λέει:

    @δημητρης Sweden
    Στο γκετεμπουργκ δεν έχω έρθει. Έχω φτάσει μέχρι το χελσιμποργκ. Σιδηροδρομικως από Κοπεγχάγη. Μάλιστα όταν πέρασα το πορθμειο, χελσιγκορ χελσιμποργκ, άργησα να το καταλάβω ότι είμαστε σε καράβι. Ήμουν πέντε χρόνια στην Κοπεγχάγη. Πήρα πάρα πολλά. Τους είμαι ολόψυχα ευγνώμων. Ωραίος λαός ( οι δανοι) , σοφοί, εκλεκτισμενοι, πολύ Kool, πολίτες του κόσμου, αλλά χωρίς ταπεραμεντο. Τους σουηδους δεν τους ξέρω, μου φαίνονται λίγο πιο ” αγριοι” από τους δανους και λίγο πιο ” ήσυχοι” από τους νορβηγους.

    Είσαι πρώτη γενιά εκεί;

  36. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Θα έλεγα ότι οι Σουηδοί είναι ακόμα πιο ήρεμοι απ τους Δανούς και οι χαρακτηρισμοί που απέδωσες ταιριάζουν απόλυτα.

    Σωστά, πολιτισμικός και όχι οικονομικός μετανάστης πρώτης γενιάς κι ας έγινε η μετακόμιση το κατα τ άλλα οικονομικά άσχημο 2008.