Α Ε Κ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Κοντρίτσα μικρασιάτικη σήμερα και φυσικά όλοι περιμένουμε με ενδιαφέρον το παιχνίδι, που θυμίζει την πρώτη γνωριμία των μαθητών με τον καινούργιο καθηγητή. Να σε πάρει με καλό μάτι, ήταν η συμβουλή. Αυτό υποθέτω θα θέλουν και οι παίκτες μας σήμερα μπροστά στον καινούργιο προπονητή, που όλοι ελπίζουμε να είναι σχετικός με το άθλημα και βέβαια να μην παίρνει χαρτάκι. Τα βιογραφικά δεν μου λένε τίποτα. Στην Ελλάδα έχει πάρει πρωτάθλημα κι ο Λεμονής. Πιο πολύ με προβληματίζει η δήλωση του οτι θέλει πρωτάθλημα και με την ΑΕΚ. Την διοίκηση την ρώτησε; Τέλος πάντων, έχουμε καιρό γι’ αυτά, προέχει το τελευταίο παιχνίδι του Κωστένογλου, που πραγματικά έρχεται σαν δώρο για την γιορτή του. Αυτός έχει ταλαιπωρηθεί πιο πολύ από εμάς, αφού αυτός στην ουσία διασύρθηκε.

Η ομάδα κατέβηκε μπροστά σε δέκα χιλιάδες κόσμο με το αναμενόμενο 4-2-3-1. Όμως κατέβηκε και με την διαθεση να τρέξει. Φαινόταν στην αρχή, στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο που ο Πανιώνιος ήταν πιο στρωμένος και ελαφρά πιο απειλητικός αλλά κράτησε ο Μπάρκας σε ένα μακρινό φάουλ, και φυσικά φάνηκε στην συνέχεια κυρίως. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για θαυμαστή αλληλοκάλυψη, αλλά για ισχυρή διάθεση κάτι να δείξει. Όσο κι αν δεν πήρε τίποτα από τα άκρα της.

Είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να επιτεθεί κύρια από τον άξονα, αφού είχε σε πολύ καλή μέρα τον Κρίστισιτς. Μάρκαρε, προωθούσε την μπάλα είτε με κοντινή είτε με μακρινή πάσα, και γενικά ήταν ένα γεμάτο οχτάρι σήμερα. Από κοντά στην διάθεση ήταν κι ο Λιβάγια με τον Μάνταλο – τα μαθητάκια που έλεγα – ενώ κι ο Ολιβέιρα μοχθούσε να βγάλει κάτι καλό.

Αυτό το καλό ήρθε σε μια φάση με ένα πολύ ωραίο γκολ σαν σύλληψη και εκτέλεση, που όμως ακυρώθηκε σαν οφσάιτ. Δεν πτοήθηκε όμως και συνεχίζοντας το ψηλό πρεσάρισμα του, έκλεψε την μπάλα και από πολύ δύσκολη γωνία, σημείωσε ένα εξ ίσου όμορφο γκολ. Η ομάδα είχε αρχίσει πλέον να κυριαρχεί και αυτό επικυρώθηκε και με ένα δεύτερο τέρμα του Ολιβέιρα με προβολή. Ο Πορτογάλλος κάνοντας απλά τα προφανή, στο πρώτο ημιχρόνιο πήρε και τον τίτλο του κορυφαίου. Σε ένα διάστημα που ήταν πολύ ευχάριστο για τους θεατές τόσο σε ρυθμό όσο και σε αγωνιστικότητα. Κάτι στο οποίο βοήθησε και ο Πανιώνιος που δεν κλείστηκε αλλά ήρθε για να παίξει μπάλα κι αυτός.

Το δεύτερο μέρος έμοιασε στηην αρχή με το πρώτο. Πιο κοντρολαρισμένος για κανά δεκάλεπτο ο αντίπαλος που τον σταμάτησε ο Μπάρκας ξανά. Και την ώρα που προσπαθούσε η ΑΕΚ να ξυπνήσει, ο Ολιβέιρα χτύπησε και πάλι. Κερδισμένο πέναλτυ από προσωπική του ενέργεια και εύστοχη εκτέλεση. Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις από έναν σέντερ φορ σήμερα; Απλά τίποτα. Ήταν τέλειος.

Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι ήταν όπως και πριν. Κρίστισιτς κυρίαρχος στο κέντρο και Μάνταλος σαν την σβούρα. Πλέον δεν χρειαζόσουν και τίποτα περισσότερο. Το παιχνίδι είχε κλειδώσει, η ομάδα άλλαζε ωραία την μπάλα, βελτίωνε την αμυντική της λειτουργία και όποτε μπορούσε εκδήλωνε και κάποια επίθεση με στρωτή μπάλα. Αυτό έδωσε και το δικαίωμα στον Κωστένογλου, να δοκιμάσει και τον γιό του Ρέφικ, στον οποίο όλοι μας ευχόμαστε καλή αρχή.

Ήταν ένα ωραίο λοιπόν παιχνίδι στο οποίο βοήθησε τα μάλα κι ο αντίπαλος. Το ξαναείπα βέβαια, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία όταν το σκορ βάρηνε πολύ. Θα μπορούσε να τα παρατήσει τελείως. Όμως δεν το έκανε, παρά την απογοήτευση του. Φυσικά τιμωρήθηκε και με ένα τέταρτο γκολ, από καταπληκτικό χτύπημα φάουλ του Βέρντε, αλλά δεν έχει καμία σημασία για κάποιον που θέλει να βλέπει μπάλα. Κι  αυτόν τον κάποιο σήμερα τον τίμησε ο αντίπαλος.

Όπως έδωσε και την ευκαιρία στον Κωστένογλου να δείξει όλο το υλικό του στον Καρέρα – έβαλε και Αλμπάνη και Γιακουμάκη -, αλλά και να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Αφήνοντας την ομάδα με μια καλή ψυχολογία για την συνέχεια, αλλά και τον κόσμο με ελπίδα οτι κάτι θα γίνει με την καινούργια ξανά αρχή. Δεν είναι και λίγο αυτό. Κι αυτό ήταν και το συμπέρασμα από το σημερινό παιχνίδι. Η πρώτη μέρα μπροστά στον καινούργιο καθηγητή, κι όλη η τάξη τακτοποιημένη. Μια τάξη που η ήσυχη διάθεση της, πέτυχε μια ευρεία και σπάνια νίκη. 5-0 ( Μάνταλος ) δεν είναι κι ευκαταφρόνητο πράμα. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους και πάντα τέτοια.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

  1. Ο/Η bandog λέει:

    μια χαρα η ομαδα σημερα.
    βοηθησε και ο αντιπαλος .
    ο κριστισιτς φαινοταν ινιεστα …
    εμφατικη νικη ψυχολογιας .
    εβαλε ενα εκπληκτικο γκολ φαουλ και το ποκεμον αν αανεβει και αυτος ψυχολογικα.

    αντε να δουμε καλη συνεχεια με ιταλικο αερα !

    καρρερα ειχα ενα ποδηλατο . ελπιζω αυτος να μας βγει πορσε !

  2. Ο/Η conpater λέει:

    Μαλλον βρηκαμε την λυση,αργησαμε βεβαια αλλα δεν ηταν κι ευκολο.
    Καθε δυο μηνες να φερνουμε κι εναν “καινουργιο” προπονητη στην εξεδρα. Ελα δω μεγαλε,παρε μια “χηνα” συν τα αεροπορικα και μερικες διανυκτερευσεις ,κανε και καμια δηλωση και τελος. Εκ του αποτελεσματος,πασα διαφωνια ειναι προς συζητηση….

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Άλλο είναι νομίζω το μοντέλο. Να μην έχουμε προπονητή, και να απειλείται η ομάδα οτι μπορεί και να έχει. Μια χαρά να κάτσει ο Ιταλός στο μπουθ και να κάνει πασαρέλα με τον Ίβιτς. Αλήθεια ο Ίβιτς πού έμαθε να ντυνεται; Στον Πειραιά, στην Φιλαδέλφεια, στην Καλογρέζα ή στο παλιό Σεράγεβο; Η Ελένη που έφαγε το χαστούκι; Μα τότε θάταν άντυντος.

  4. Ο/Η conpater λέει:

    Ταυτοσημες οι αποψεις,αλλοι 27 λειπουν και θα το καθιερωσουν στην ΠΑΕ…
    Τι διαολο,δεν θα βρησκαμε μια λυση…?

  5. Ο/Η Iron Jim 21 λέει:

    Καλημέρα. Επιτέλους χαμογελασαμε λιγάκι, μέχρι και ο μουσιας σκόραρε. Ας ελπίσουμε ανάλογης συνέχειας. Το μόνο ανησυχητικό ήταν ότι ο Μπάρκας ήταν στους διακριθεντες και μας έσωσε σε κάποιες περιπτώσεις. Μπράβο του!

  6. Ο/Η Γιάγκος λέει:

    Προς Στηβ:Εγώ ακόμα δε νιώθω σίγουρος ότι κι αυτός δεν είναι προσωρινός μέχρι το καλοκαίρι.Εκτός αν κάνει παπάδες.Με τους -ιτς νιώθουμε όλοι πιο σίγουροι!ΥΓ Η αχρηστη πληροφορία μου,ότ η Ένωσις είναι ευρωπαϊκη ομάδα αφού προέρχεται απ’το Πέρα κλουμπ κι όχι απ’την πόλη των τυφλών!

  7. Ο/Η Koreas λέει:

    Μη μας ξεγελαει το τελικό σκορ, η ας την πούμε ομάδα παραμένει κάτι ανάμεσα σε μπουλουκι και θέατρο σκιών, κι αυτά με πρωταγωνιστες ελευθερου σεναρίου.

    Επιβεβαιωθηκε ο παρατηρητής ότι πλέον της διοικητικής ανυπαρξιας,
    Της ανικανοτητας των παικτών η ομάδα κουβαλάει και κωλοπαιδια τα οποία κάνουν τσαλιμακια.

    Το μόνο παρηγορο η καλή φετινή απόδοση του πορτιερο για άλλη μια φορά, η ένδειξη ότι ο νελσον ξέρει και κάποιες κινήσεις σέντερ φορ και ο Ιταλός μουτσος την περνάει τη βάση.

    Να ευχηθούμε Καλη επιτυχία στο νέο μας προπονητή, γουστάρω που είναι Ιταλός ( θαυμαστης του ιταλικού) κι όχι πορτογαλος ή σπανιολος, και καλή τύχη ( την έχει ανάγκη).

    Κοιτάζω τις φώτο που δημοσιεύτηκαν από το παρατηρητηριο με λιακουρα, Ιταλό κόουτς και εγγυητη. Ο εγγυητης ξινισμένος επιδεικτικα κοιτάζει αλλού, σαν να είναι σε άλλη παρέα. Μήπως κατάλαβε ότι ο Ιταλός είναι εκεί για τον Πανιώνιο ή σκέφτεται ότι πρέπει να πάρει και κάνα δυο παίκτες; πως έλεγε ο μπαλοτελι why always me? Ή μήπως το μετανιωσε που φεύγει ο κύριος κωστενογλου;

    Άραγε ο Ιταλός θα κερδίσει ομάδα στο πρωτάθλημα με πέντε μηδέν;

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλή κι αισιόδοξη αρχή με τον νέο προπονητή.Αν μη τι άλλο τους εμψύχωσε για τα καλά.Με όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια μπάλα θα παίζεις….

  9. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Ας ελπίσουμε ότι ο νέος προπονητής θα βοηθήσει τουλάχιστον να έρθουν 2-3 καλοί παίκτες έστω και δανεικοί.

  10. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Οκ, κέρδισες επειδή έπαιζες με μια κουλή ομάδα. Φτάνανε μπροστά στο τέρμα και τα χάνανε. Βέβαια, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, είχες κάποια διάθεση. Σκόραρε και ο Ιταλός και μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα. Τί να πεις, που να βάλει κάνα γκολ σε ντέρμπι, θα καταρρεύσει…Τέλος πάντων, σταθεροποιηθήκαμε στην τρίτη θέση, που δε μπορούμε να την χάσουμε αφού δεν υπάρχει και κάνας άλλος να μπορεί να την πάρει. Στα play offs πάντως θα έχει πλάκα, αφού παίζει να γίνουμε και ρυθμιστές του τίτλου. Αλήθεια Steven, το νέο κόουτς πώς τον βλέπεις? Νομίζω ότι σε σχέση με τους -ιτς και τον Τρότσκι που λέγανε, καλύτερος θα είναι, αν και με αυτούς τους παίκτες που έχει δύσκολο να πετύχει και πολλά, τουλάχιστον να την κάνει μια κανονική ποδοσφαιρική ομάδα ελπίζω.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21: Θέλω να κάνω ένα κείμενο χωριστό.

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η κατασταση θυμιζει λιγο φαση: εισαι σε ενα μπαρ και γινεται τσαμπουκας με του ιθαγενεις.
    Επειδη εισαι κοτουλα –λυρατη κιολας- οχι μονο τρως 5-6 φαπες απο αυτους που ειναι στα μετρα σου, αλλα αφου σε εχουν δει μποσικο σε κοπανανε και τα σαμιαμιδια.
    Βγαινεις εξω με την ουρα στα σκελια και μολις πετυχεις κανα κοριτσακι 12 χρονων του σκας 5 μπουφλες και το παιζεις μαγκας μιας και εβγαλες την αντριλα σου..

    Αν ειμουν Ηλιας θα εφτιαχνα μια λιστα με ολους τους βαρυμαγκες τυπου Ολιβειρα-Μανταλου κλπ που τοσο καιρο (ταχα μου) κοροιδευουν και διασυρωνται απο το καθε πεθαμενο και θα τους εστελνα ολους αδιαβαστους για ενα απλο λογο: Σας πληρωνει το club για να εργαζεστε ΣΥΝΕΧΕΙΑ και οχι οποτε σας αρεσει ο υπαλληλος – προπονητης που βαζω απο πανω σας. Αποδειξη ειναι η προχθεσινη- απο οσο διαβασα σημερα μιας και δεν ασχολουμαι καν με το ΤΣΙΡΚΟ- οτι ομαδες επιπεδου ΟΦΗ-Λαρσας-Ξανθης κλπ μπορουσατε να τις κερδισετε αλλα ΔΕ ΘΕΛΑΤΕ. Το γιατι ΔΕ θελατε ΔΕΝ με ενδιαφερει, ειναι δικο σας προβλημα: οταν εργαζεσαι καπου που σε χρυσοπληρωνουν δεν αποδιδεις οποτε θες αλλα οποτε πρεπει, δηλαδη συνεχεια. Αλλο να υπαρχουν κακες μερες στο γραφειο και να χασεις αφου εχεις προσπαθησει και αλλο να πηγαινεις και να εισαι αδιαφορος.

    Ποιος θα τα κανει αυτα στην αεκ? Ο Ηλιας ο billaros η μηπως ο αρχιλουφαδορος?

    ΑΝ μπορει να τα κανει ο νεος προπονητης αυτα και αν τον αφησουν φυσικα σε βαθος χρονου- πραγμα που αμφιβαλλω- τοτε θα μιλαμε για ενα πετυχημενο project. Προτιμω ενα τιμιο ποδοσφαιρικα Κωστενογλου που παιζει παντα στο 6 (ο νικολας για οσους τον θυμουνται ηταν τετοιος) παρα ενα χαβαλε Μανωλα- μιλαω για το Στελιο φυσικα- που μπορει να παιξει στο 8, αλλα 2 παιζει και 10 κοροιδευει. Αν αρχισουμε τους υμνους και τα παμε για νεα αρχη και τις μπουρδες, αν αρχισουμε τα χαρτακια και τα ο ενας ειναι αρχηγος και θα παιζει επειδη τον γουσταρει το αφεντικο, ο αλλος ειναι τανκ που ξυπναει με τους πεθαμενους και κοιμαται σε ΟΛΟ τον Α γυρο (2 ματς σκοραρε τρομαρα του τα 5-6 απο τα 8 γκολ) τοτε χεσε μεσα.

    Οποτε τι κανεις αμα θες να γινεις αφεντικο σε μια παρεα λαμογιων? Βλεπεις τα προηγουμενα ματς και κοιτας ποιοι ειναι τα σαμιαμιδια, δηλαδη το γνωστο παρεακι λιβαδιες-ολιβειρες-μανταλομπακακηδες και κριστισιτς/κολοβαρες και σε 2-3 μεγραφικες σαιζον τους στελνεις εκει που ανηκουν: στα σκουπιδια.

    Ο Klopp δε διστασε να στειλει το Σακο, το βασικο του –και καλο- σεντερ μπακ οχι επειδη ο Λοβρεν ηταν καλυτερος αλλα γιατι ηταν κολοπαιδαρας και εκανε τα αναλογα. Απλα οταν αργησε στην αποστολη και περιμενε ολη η ομαδα μεσα στο αεροπλανο για να πεταξει στις ΗΠΑ το καλοκαιρι, εμφανιστηκε μιση ωρα καθυστερημενος: μολις μπηκε του ειπε δεν εχεις καμμια δουλεια με εμας, τον κατεβασε κατω και τελειωσε το παραμυθι. Μιλαμε για ενα καλο παικτη που τον ειχε παρει το club 30εκ απο την Παρι και ηταν το βασικο CB της Εθνικης Γαλλιας τοτε.
    Θα τον αφησουν να κανει τα ιδια στο λιβαδια το νουμερο?
    Τα ιδια εκανε ο Οτο με το Γεωργατο, το Ζηκο, το Λυμπεροπουλο. Δεν ηταν καλυτερος ο Βενετιδης και ο Καψης ηταν ομως μελη της ΟΜΑΔΑΣ και ουτε σηκωναν μπαιρακι ουτε εκαναν κλικες ποιοι θα παιξουν, ποτε θα παιξουν και ΑΝ θα παιξουν. Γι αυτο απο τη πενταρα της Φιλανδιας εφτασε να παρει το Euro- εστω με τυχη- αλλα εφτιαξε ΟΜΑΔΑ.

    Αυτο- για μενα τον αμπαλλο- ειναι το ΒΑΣΙΚΟ στοιχημα. Παικτες θα βρεις και αν εισαι καλος προπονητης στα ελληνικα δεδομενα του πρωταθληματος του κουγια και της λαμιας θα κανεις βολτα. Μπορει να το παρεις μπορει να το χασεις shit happens δεν ειναι εκει το θεμα. Σιγα τη Premier που θες το Μανε και το Σιλβα στο χορτο με το Κλοπ στο παγκο για να πας καλα..

    ΥΓ 15 νικες- 1 ισοπαλια-0 ηττες σε 16 ματς. Προχθες τριαρα σε ενα αδυναμο αντιπαλο αλλα εκτος εδρας με ΕΠΤΑ αλλαγες στο ροστερ. Συνεχιζουμε. Το ματς στο CHL στην Αυστρια ειναι ΔΥΣΚΟΛΟ και η Red Bullαδες ειναι ΚΑΛΗ ομαδα. Δε θελει πολυ να γινει ζημια αν παμε χαλαρα. Αν κατεβουμε κανονικα ειναι για τριμπαλλο.

    ΥΓ2 Ο ενας ξεκιναει στο -14. Ο αλλος στο -25. Τελειωνει το ματς ο ενας παραμενει στο -14 και ο αλλος πανηζυρισε λες και πηρε στο CHL επειδη πηγε στο -22! Τι δεν ακουσαμε απο το Neville παλι, οτι ερχωμαστε οτι θα γινουμε ομαδαρα αν παμε ετσι και αλλες τετοιες μουφες. Λες και ακουγα Δηματο. Δε κοιτατε τα ΧΑΛΙΑ σας, βγαλατε γλωσσα με ΕΝΑ ματς παλι.

    Ποσο πονο εχεις μοιρασει ρε Γιουργκεν?

  13. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Πως τρέχουν τα γατάκια όταν ξέρουν οτι τους βλέπει ο νέος προπονητής και οχι μόνο ο μπαρμπα-Νίκος..
    Απο αυτό και μόνο θα έπρεπε ο Ίβιτς να διώξει όλους όσοι έσερναν τον κώλο τους εδω και 4 μήνες, και προχτές έτρεχαν λες και βάρεσαν ενέσεις καφεϊνης.

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    6-12 μήνες για έναρξη εργασιών για υπογειοποιηση,μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

  15. Ο/Η JF λέει:

    «Μέχρι πότε. Να πούμε πότε, να πούμε μέρα; Μια ημερομηνία».

    Λίγο αγχωμένος είναι ο εγγυητής ή μου φαίνεται?

  16. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Αν δεν ελεγε για ημερομηνια θα ελεγες οτι δεν ειπε γιατι φοβαται μην τελειωσει και δεν εχει ομαδα ή δεν εχει ή δεν μπορει να βρει αλλα φραγκα για το γηπεδο. Ελεος πια, ισως απλα να το ειπε για να τελειωσει καποια στιγμη με τις υπογραφες που τοσο πολυ πηγαν πισω το γηπεδο.

  17. Ο/Η Koreas λέει:

    @αλέξης

    υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί ότι αν δεν ήταν ο εγγυητής η ομάδα όχι γήπεδο δεν θα έκανε, αλλά ούτε κοτέτσι;

    να ξαναπούμε ότι η “συνολική παρέμβαση του γήπεδου” για την ευρύτερη περιοχή είναι όντως εντυπωσιακή, και για να ολοκληρωθεί (αν ολοκληρωθεί) στο σύνολο της θα περάσουν αρκετά χρόνια (χώρος της πρώην brittania, διαμόρφωση χώρου στη λεωφόρο ηρακλείου δίπλα από το κτήριο του ΚΚΕ , κτλ)

  18. Ο/Η JF λέει:

    Ενώ τώρα που τον ρώτησε δημόσια , πήρε σαφέστατη απάντηση. Το βρήκες.