Εχουμε “Πάπα”.

Ορθολογική μοιάζει η απόφαση-κατάληξη για τον Ιταλό-και άρα αμυντικογενή- Καρέρα. Κάποιος να “μαζέψει τα λουρια” τόσο σε επίπεδο τακτικής όσο και σε επίπεδο πειθαρχίας στα αποδυτήρια (και όχι μόνο). Καινούρια μούρη λοιπόν και μέχρι να του “πάρουν τα μέτρα” αι παίκται, θα τρέχουν αλαφιασμένοι και θα λένε “γιες κόουτς”. Αυτό θα συμμαζέψει κάπως την κατάσταση γενικά και ίσως αποτυπωθεί στον βαθμοβολογικό πίνακα.

Οχι τίποτα τρομερό,μη φαντάζεστε,απλά η βαθμολογική “αιμοραγία” θα είναι μικρότερη. Και αν τσουλίσει το πραγμα,κάνουμε και μια ανανέωση για την επομενη περίοδο. Μακάρι να τα καταφέρει,του το ευχόμαστε ολόψυχα. Δεν ξέρω τί άποψη θα έχει ο τωρινός προπονητής, δηλαδή ο Λιβάγια, ή κάτι τύποι με βραστό αίμα αλα Βράνιες, όπως και κάτι τεμπέλιδες αλά Μάνταλου (που θα κληθεί να μαρκάρει)

Μικρή-σχετικά με την ηλικία του-χρονικά η ενασχόλησή του ως πρώτος προπονητής. Με επιτυχημένη θητεία στην μοναδική ομάδα που είχε 100% τον έλεγχο,την Σπαρτακ Μόσχας, (για τον πρώτο χρόνο εκ των κάτι παραπάνω από 2 που κάθησε) και φυσικά “μεγαλωμένος” δίπλα στον Αντόνιο Κόντε,με ότι θετικό μπορεί να σημαίνει αυτό.

Ως “σφιχτος” Ιταλός, οι αριθμοί -έστω αυτοί οι λίγοι- “λένε” πως οι ομάδες του σκοράρουν 1.5 γκολ ανά αγώνα και δέχονται σχεδόν 1. Στο γκολ τα περισσότερα ματς. Αρα το “under” θα πάει “σύννεφο”. Βρέθηκε ένας “Χιμένεθ” λίγο πιο “ψαρωτικός”. (πρέπει να φοράει και γυαλιά carrera. Αν μη τί άλλο…)

Καινούριος “τσοπάνης” λοιπόν για τα απολωλά πρόβατα-αλλά και τα τραγιά- των αποδυτηρίων. Είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο του “εγγυητού”, ο οποίος πλέον απερίσπατος μπορεί να πάρει το κράνος του και να πηγαινοέρχεται στο Βούρο,στο εργοτάξιο και στην   Πατούλαινα, προκειμένου να ολοκληρώσει την μίνι πυραμίδα του αυτός ο μικρός Χέωψ,να  προκάμει-πριν “χωθεί” μέσα, να τον παλαμακίσουν-και όχι μαλακακίσουν- οι μυριάδες (εντάξει,χιλιάδες) θρησκόληπτοι και προληπτικοί υπήκοοι.

Φυσικά θα χρειαστούν και μεταγραφές. Τι να ζητήσει ο Μάσιμο στα μέσα της χρονιάς πλέον;  -“η πεντάρα ρε Καρερε πως σε λένε,δείχνει ότι ειναι θέμα ψυχολογίας. Το υλικό είναι καλό να’ούμε”, θα ομολόγησε ο “εγγυητής χαρούμενος για την διαφαινόμενη -ακόμα μία-οικονομία του Γενάρη.

(Οπως κάποιος ταβερνιάρης προσπαθεί να πείσει τον σερβιτόρο του να “σπρώξει” ως “πρώτα” κάτι περκόχανα σε μια παρέα αδαών Γερμανών. Τι να κάμει και ο σερβιτόρος; Θα πει τις μαλακίες του αφεντικού. Το πρώτο που ρωτάς ως σερβιτορος και κομιστης περκοχανων σε αυτες τις περιπτώσεις  είναι: “Καλησπέρα. Μπάνιο ξέρετε”; Ετσι για να ξέρεις που πατάς).

Αρα,ποια ενίσχυση; Κι’άλλη; ( όπως έλεγε και ο Παπαγιαννόπουλος ως εργοστασιάρχης στους υπαλλήλους, σε κάποιο έργο: “…ακούς εκεί…κάθε μήνα λεφτά”!

Αντε κανένα μελομακάρανο και κανένα τραινάκι από τον “άγιο βασίλη” που διαμένει μόνος του “σε ένα γραφείο κάπου στον Πειραιά” κατά τον υπεύθυνο τύπου,Ρούντολφ. Αντε να έρθουν κανα-δυό από τον “ΟΑΕΔ” να βοηθήσουν στα μερεμέτια.

“Ολοι για έναν,ένας για όλους” όπως λέει και ο Δουμάς, και όχι “κανένας για όλους,κανείς για κανέναν” όπως λέει ο Τερζής σε ένα άσμα του και το οποίο δυστυχώς ισχύει ως σήμερα στα αποδυτήρια. Βάλτε λίγη ψυχή, λίγη καρδιά, μερικά συκώτια και λίγο πάγκρεας και είμαστε μέσα. Τι χρειάζεται για να είναι κανείς ευτυχισμένος; Λιγα πράγματα. Ολιγάρκεια, ομόνοια, αγάπη και απλότητα.

“Βγάλτα πέρα όπως ξέρεις  μέχρι τον Ιούνη και μετά  γλέπουμε” θα του πει ο “τύπος” του Πειραιά. Τι να κάνει και ο Μάσιμο; Μήνες άνεργος είναι. Από ολότελα καλή και η  κιτρινόμαυρη Παναγιώταινα, έστω και με φορεμένο κορσέ,τόσο σφιχτό, που το στομάχι της έχει ανέβει στο λάρυγγα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to Εχουμε “Πάπα”.

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    @ πίσσα και πούπουλα
    Κι εγώ θεωρώ ότι η επιλογή προπονητή ήταν ορθολογική (βέβαια το ίδιο θεωρούσα και τις προηγούμενες φορές, πλην του ουζουνίδη!!!!!!!). διάβαζα για ισπανούς και πορτογάλους και είπα όχι πάλι αδερφιστικό ποδόσφαιρο. Ο ρώσος που έπαιξε κάποια στιγμή πιστεύω θα ήταν επιλογή μπανανόφλουδα.

    εκ των υστέρων να πούμε και κάποια συμπεράσματα;
    1. Η απομάκρυνση του τρελο-μανόλο αποδείχτηκε, στα δικά μου πάντα μάτια, καταστροφική. ο μανόλο μπορούσε στα όρια του διαθέσιμου πάντα budget με τις αλχημείες του να κρατά την ομάδα εσωτερικά ενωμένη και ανταγωνιστική.

    2. ακριβώς η επιλογή της απομάκρυνσης ενός πρωταθληματικού προπονητή αποδεικνύει και την ασχετοσύνη περί των ποδοσφαιρικών του εγγυητού και του στενού του κύκλου. ξεγυμνώθηκε

    3. δε συζητώ για λυμπε, ουζουνίδη, καρντόσο, ματιάσεβιτς και λοιπές δυνάμεις γιατί είναι χάσιμο χρόνου. όπως χάσιμο χρόνου είναι ο κρίστιτισς ο σιμάο, η ζεραντίνα κτλ.

    4. η ομάδα αφού έχασε κάποιους φιλότιμους – έμπειρους παίκτες ήπιων τόνων οι οποίοι κοιτούσαν μόνο τη δουλειά τους και βοηθούσαν την ομάδα ποικιλοτρόπως και τίμησαν τη φανέλα του συλλόγου (γιοχανσον, μπακασέτας, λάζαρος, κονέ, γκάλο, λαμπρόπουλος, κτλ) έμεινε με ένα μάτσο παλίοπαιδα (πετράκης, λιβάγια, βράνιες, κτλ) οι οποίοι όχι μόνο δεν προσφέρουν αλλά έχουν χαλάσει και το ομαδικό πνεύμα που πρέπει να υπάρχει σε μια ομάδα.

    Το Παρόν
    Μένει στον ιταλό Παικταρά (ναι ο καρέρα υπήρξε παικταράς) να εμφυσήσει στην ομάδα ένα σύγχρονο “ποδοσφαιρικό vivere pericolosamente”, για να αποκτήσουν οι Κυριακές μας και πάλι νόημα. (ο πογιέτ το είχε καταφέρει)
    Η ομάδα οφείλει να μετατραπεί σε Ποδοσφαρική Λεγεώνα. δεν υπάρχει χώρος για παικταράδες στα λόγια, δεν υπάρχει ανάγκη για σακάτηδες και για γυναικόπαιδα. όποιος δεν αντέχει να κάτσει σπίτι του.

    είμαι Αισιόδοξος ότι θα το επιτύχει. Τουλάχιστον αν δεν το καταφέρει θα έχει ξεμπροστιάσει όλους του γυναικωτούς-σακάτηδες που ήρθαν, φώλιασαν και πολλαπλασιάστηκαν στην ομάδα μας τα τελευταία δύο χρόνια.

    PS. αυτά τα περί καλής μπάλας, ευχάριστο ποδόσφαιρο κι ας μην έρθει το πρωτάθλημα, στον δικό μου κόσμο δεν υπάρχουν. Για εμάς τους οπαδούς της ομάδας: ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ. κάθε χρονιά που χάνεται το πρωτάθλημα είναι και μια χαμένη χρονιά.

  2. Ο/Η π9-11 λέει:

    @Koreas

    Μάνταλος, Λιβαγια, Βράνιες λες δεν έχουν να προσφερουν;; Για πες κάποιον που έχει

  3. Ο/Η Koreas λέει:

    @π9-11

    σωστό ερώτημα……..φαίνεται και η γύμνια της ομάδας