Ξάνθη – ΑΕΚ

Πρεμιέρα του νέου προπονητή απόψε στον πάγκο της ΑΕΚ, και προτίμησε να πάει χωρίς να ρισκάρει θωρακίζοντας πρώτα τα μετόπισθεν με δεδομένη και την απουσία του Βράνιες.

Ξεκίνησε με ενα 3-5-2 το οποίο ναι μεν κάπως ασφαλίζει την άμυνα με παίκτη παραπάνω, αλλά για να τσουλήσει χρειάζεται μπακ που να συμμετέχουν και επιθετικά, αλλιώς η μπάλα γυρίζει άσκοπα στο κέντρο κάνοντας ευκολότερη τη ζωή του αντιπάλου.

Μπροστά ο Ολιβέιρα σχεδόν απομονωμένος, ο Λιβάια κάπου ξεχασμένος και μοιραία το βάρος έπεσε στον Μάνταλο που για άλλη μια φορά αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων αφού δε μπορούσε να περάσει μπροστά μπαλιές ούτε να κουβαλήσει μπάλα όπως είναι η υποχρέωση της θέσης που νομίζει οτι του ταιριάζει.

Παίζουμε και με δυο ακραία μπακ που μόνο τρέχουν και δίνουν τη μπάλα προς τα πίσω “στα σίγουρα”.

Έτσι κύλησε ολο το πρώτο ημίχρονο χωρίς ουσιαστική ευκαιρία (πέρα απο ενα σούτ εκτός περιοχής που δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα).

Η Ξάνθη δεν ανοίχτηκε πολύ καθώς έχει στον πάγκο τον Παράσχο που δεν φημίζεται για το επιθετικό παιχνίδι των ομάδων του.

Το β’ ημίχρονο συνεχίστηκε με τις ίδιες εντεκάδες και το θέαμα δεν θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετικό.

Ενα κλωτσοσκούφι με αλεπάλληλα λάθη στο κέντρο, πίσω η μπάλα στον Οικονόμου, απο κει στον Τσιγκρίνσκι κλπ.

Λίγο έλειψε να προηγηθούμε με ανύπαρκτο μπέναλτ το οποίο τελικά (ορθώς) ακυρώθηκε λόγω VAR.

Όταν αποβλήθηκε το δεξί μπακ της Ξάνθης στο ’77 με δεύτερη κίτρινη ο Καρρέρα αποφάσισε να ρισκάρει βάζοντας στο παιχνίδι τον Βέρντε για να γίνει η ομάδα πιο επιθετική.

Έτσι παίζοντας με παίκτη παραπάνω η ΑΕΚ πίεσε περισσότερο και τελικά ευτύχησε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ μετά απο σούτ του Γαλανόπουλου αφού του στρώθηκε η μπάλα απο ενα χαμένο κοντρόλ του Ολιβέιρα.

Τα τελευταία λεπτά ήταν τυπική διαδικασία καθώς ο αντίπαλος με 10 παίκτες έδειχνε να έχει συμβιβαστεί με την ήττα και παρόλες τις αλλαγές δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Η ομάδα δεν βλέπεται. Είναι βασανιστήριο για τα μάτια και τα νεύρα.
Όμως προτιμώ νίκες με τέτοιο “θέαμα” παρά ήττες με μπαλάρα.
Προφανώς δεν υπάρχει το υλικό για να συνδυαστούν και τα δυο, οπότε πάμε έτσι και βλέπουμε.
Όταν η ομάδα σέρνεται απ’το Σεπτέμβριο είναι δύσκολο να πετάει φωτιές με 3 προπονήσεις του νέου προπονητή και μάλιστα απέναντι στον κακό της δαίμονα.

Σε κάθε επόμενο παιχνίδι θα διαπιστώνουμε πως αργήσαμε πολύ να φέρουμε προπονητή.

Οχι πως περιμέναμε τα παιχνίδια βέβαια.. όλες οι ομάδες του πλανήτη κάθονται με υπηρεσιακό 1-2 εβδομάδες το πολύ.

Μόνο η ΑΕΚ έσπασε ρεκόρ προσπαθώντας να ρεφάρει μισή σεζόν απο το συμβόλαιο που θα πληρώσει στον Καρντόσο.

Και όποιος νομίζει πως αυτή η καθυστέρηση ήταν απόφαση του Ίβιτς επειδή “δεν έβρισκε τον κατάλληλο” ας σκεπαστεί καλύτερα και ας αλλάξει πλευρό,

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

21 Responses to Ξάνθη – ΑΕΚ

  1. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Η ομάδα γι’ αυτό που μπορεί να παίξει ήταν καλή. Με την έννοια οτι δεν έχει έναν χάφαρο, δεν έχει σέντερ φορ και φυσικά δεν έχει πλάγιους. Όμως ‘εβγαλε πάθος και θέληση απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα, σε βρεμένο τερέν που δεν ευνοεί την επίθεση, και φυσικά δύναμη μέχρι το τέλος. Λογικά είμαστε ευχαριστημένοι διότι ο νέος προπονητής μπορεί να εφαρμόσει κάτι – αν μπορεί – χωρίς την πίεση της ψυχολογίας και των βαθμών. Αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο κέρδος : Η αποσυμπίεση. Σε κατάσταση γκέλας, φταίνε όλοι όπως ας πούμε ο Σιμόες που επειδή μίλησε για τον Μάνταλο, είχε τιμωρηθεί σιωπηλά. Σε κατάσταση επιτυχίας, εύκολα βλέπεις τα κενά σου.

  2. Ο/Η bandog λέει:

    το συστημα ηταν 5-3-2 γιατι αλοιμονο μας αν μποακακης και χουλτ λογιστουν οποιαδηποτε στιθγμη ως χαφ…

    κιτρινομαυρα χαλια ειχαμε παλι αλλα δε βαριεσαι, εχουμε αεκτζιδικο στομαχι να αντεχουμε και το αποτελεσμα γλυκανε την εμφανιση…

    μπραβο στον Μαξισμο για το νικηφορο ξεκινημα του ακομη και αν δεν πιστευε σε τετοιο.

    δεν καταλαβα τι του αρεσε στην ομαδα επι 75 λεπτα και δεν εκανε αλλαγη ή αν του εχουν πει σε ποια ομαδα εχει ερθει και οτι οταν θελει αν φυλαγεται απεναντι σε ξανθες καλυτερα να παιζει με τρια αμυντικα χαφ παρα με τρια σεντερ μπακ…
    δλδ αν παιξουμε με τη μπαρτσα με ποσους σεντερ μπακ θα κατεβαζε????

    παντως εχει ωραια εικονα στον παγκο.

    φωτομοντελο ιταλικο !
    πουκαμισο nino cerruti , παντελονι armani , γιλεκο prada , ζωνη brunello cucinelli , παπουτσι sebago και μπουφανακι αεκ capelli μονο και μονο επειδη για το ψωλοκρυο.

    αμ τι, σαν τον γυφτο τον μαρτινς που επαιζε προχθες στη γιορτη του ποδοσφαιρου και κατεβηκε με τη φορμα και τα strike?

    ποιοτητα και φινετσα κυριοι !
    αλλος αερας.
    κοβω τον ελληνικο και ξεκιναω καπουτσινο , με φυτικη κρεμα και κανελα κεϋλανης !

    οχι παιζουμε….

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Και ποιόν να έβαζε μέσα; Τον Βέρντε νωρίτερα; Φαντάσου τώρα τι είδε μέσα στην εβδομάδα στις προπονήσεις, κι άφησε τον συμπατριώτη του έξω. Που ο Κετσετζόγλου τον είχε δει την Κυριακή εκ των κορυφαίων. Άστα καλύτερα.

  4. Ο/Η Koreas λέει:

    Θρακιωτικο ντερμπακι σήμερα στη Ξάνθη, σε βαρύ αγωνιστικό χώρο και με τις δύο ομάδες να έχουν σα κύριο στόχο τη μη ήττα κι ότι βγει.

    Πανηγυρισαμε το γκολ, η ομάδα εμφάνισε κάποια σοβαρότητα κι ας πούμε ότι έκανε το πέμπτο της restart τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Εύχομαι οι οποίες νίκες έρθουν τις επόμενες αγωνιστικές να μη ακυρωσουν τις αναγκαίες προσθήκες ενδεκαδας.

    Μου άρεσε που οι παίκτες μας έγιναν “ορθοδοξοι” δηλαδή σταμάτησαν να διαμαρτυρονται στις αποφάσεις του διαιτητή και να μη γκρινιάζουν μεταξύ τους.

    Ο Paul Newman τέλειος στο πάγκο, αν μη τι άλλο ιταλική φινέτσα… Καλή συνέχεια.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο Χουλτ όποτε περνάει τη σέντρα τον πιάνει ναυτία.
    Πάλι καλά που ήρθε η νίκη με τέτοια εμφάνιση.

    Και με τέτοιους παίχτες που όπως μας είπε ο Μάριος, ο προπονητής τους μαθαίνει τα βασικά. Τέτοια ταγαρια συνάντησε ο άνθρωπος κι έφριξε.

    Ο coach μου θυμίζει Τέρενς Χιλ, όποτε ψάχνουμε τον Σπένσερ ποιος θα παίξει.

  6. Ο/Η conpater λέει:

    Δωρο κολλυριο πρεπει να κανουν δωρο σε καθε εναν που καθεται να δει την ομαδα. Δεν γαμιεται,πρωτο παιχνιδι με “ιταλικο” αερα στον παγκο,δεν βγαζεις συμπερασμα ακομα. Επρεπε να ζουμαρει η καμερα την ωρα που κοιταγε στον παγκο για καμια αλλαγη,να βλεπαμε την απογοητευση στο προσωπο του. Ειπαμε,δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα,η θεαμα θα εχουμε η νικη. Και τα δυο ,αυτην την στιγμη δεν γινονται,ανηκουν στην σφαιρα της στρατοσφαιρας.
    Πηρες τρεις βαθμους και παλι καλα να λες. Παμε παρακατω……

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Κανά πεντόκιλο του λείπει του Δημητριάδη κι έγινε. Εγώ περιμένω τον Δημάτο, ό,τι σοβαρότερο υπάρχει στην ΑΕΚ αυτήν την στιγμή.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Σκέψου να είσαι ψηλός, και να πρέπει να βάλεις τον Βέρντε μέσα.

  9. Ο/Η conpater λέει:

    Πρωτα,πρεπει να τον βρεις στον παγκο….

  10. Ο/Η Pontios λέει:

    Τον λυπηθηκα τον Ιταλο σημερα πραγματικα!εβλεπα στο προσωπο του την απογοητευση και αναρωτιομουν τι μπορει να σκεφτεται με ολα αυτα που εβλεπε εκεινη τη στιγμη.

    Τι να πω για το ματς δεν ξερω απο που να ξεκινησω.
    Πονεσαν τα ματακια μας ρε φιλε.0

    παικτης μπακακης στην ΑΕΚ δεν υπαρχει ουτε υπηρξε ποτε βεβαια νομιζω οτι εαν ειναι καλος ο προπονητης πρεπει να ζητησει η ακομα και να δει τον βασιλαντωνοπουλο.δεν συζηταω για παουλινιο.

    Τον χουλτ τον ειχαμε σε μια εκτιμηση αλλα εχω να τον δω παρα πολυ καιρο.

    περιμεναμε περισσοτερα απο λιβαγια μανταλο ολιβειρα και γενικα απο ολη την ομαδα.

    δεν ξερω ποσους παικτες χρειαζεται μια κανονικη ΑΕΚ.οπως αυτη του τσιαρτα του τιμουρ του σαβεφσκι του μπατιστα του κωστη του κασαπη του ατματσιδη του μανωλα για μενα αυτη ειναι ΑΕΚ.
    Εχω μια φωτογραφια που ειναι ολοι αυτοι και οποτε την βλεπω μου ρχεται να βαλω τα κλαμματα απο την νοσταλγια.

    Μακαρι ο Ιταλος να κανει κατι.

    @steven
    στο προηγουμενο post δεν απαντησες.να ξερεις ομως οτι δεν σε ειρωνευτηκα.

  11. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Ο άνθρωπος με αυτούς που έχει μια χαρά ενδεκάδα κατέβασε. Ποιός έλλειπε δηλαδή, ο Βέρντε που κλαίει και προσεύχεται άμα σκοράρει, ή ο Αλμπάνης με το Ντέλετιτς και το Γιακουμάκη? Οροθολογιστής φάινεται, καλό αυτό αφού δε θα ξανακούσουμε λογικά για επιθετικό ποδόσφαιρο και λοιπές παπαριές. Πονόματος θα είναι, αλλά πονόματος που θα παίρνει και βαθμούς. Κάπως έτσι δεν έκανε και ο Πογιέτ με τους Πλατέλες και τους Αραβίδηδες?
    @Steven, έχεις κάποια πληροφόρηση για το θέμα Ξάνθης και ΠΑΟΚ??Πυροτέχνημα ή όντως υπάρχει κάτι που μπορεί να αποδειχθεί?

  12. Ο/Η Koreas λέει:

    @ανωνυμος

    Διανα…… Οντως ο coach φαιρνει σε τερενς χιλ. Χαχαχα….. Αν θυμάσαι ο μπαντ σπενσερ συνήθως εμφανιζόταν λίγο αργότερα. Που τους θυμήθηκες;

    Θυμάσαι τα ηχητικά από τα μπουνιδια;

    Τίτλος ταινιών: Ελάτε να σας δειρουμε, από γυρολογοι μικροαπατεωνες γίνονται αστυνομικοί και δερνουν μια ολόκληρη πόλη.

    Χαχαχα

  13. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Vamos bien πάλι. Γαλανομάτη και λίγο πιο κυριλέ μανόλο φέραμε. Ίδια αντιμετώπιση ψυχολογικά και τακτικά. Επί τη ευκαιρία, τουλάχιστον τούτος άλλαξε 2 συστήματα με την αποβολή και το γκολ, τουλάχιστον προσπαθεί αν προσαρμοστεί στην εξέλιξη του αγώνα. Είδαμε και τους παίκτες να τρέχουν και αν προσπαθούν μέχρι το 94′, αμυντικογενή φιλοσοφία με κόντρα ατομικό σύστημα 3 ΟΥ στην επίθεση, μιλάμε για μετενσάρκωση κανονική του σεβιγιάνο….

    Μα ΜΙΑ (1) σέντρα από τα μπακ να μην πήγε στα πουλιά….απίστευτο…
    Έτσι όπως κατάντησε η ομάδα δε μπορεί να υπηρετήσει οτιδήποτε επιθετικότερο κι ελκυστικότερο το μάτι….και αυτό δεν αλλάζει μόνο μέσα σε αυτή τη σεζόν, θέλει τουλάχιστον και την επόμενη. και γενναίο πρόγραμμα αποδεσμεύσεων και νέων προσθηκών ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ.

    Οπότε καλό είναι να βάλει και κάνα θόλο με δίχτυα στην αγιασοφιά ο εγγυητής, για να μη βγαίνουμε να ψάχνουμε τις μπάλες στο άλσος και τις ταράτσες των παρακείμενων πολυκατοικιών από τις εκπληκτικές σέντρες και βολέ που κάνουν οι παικτούρες μας. Ευτυχώς που κάνουν και υπογειοποίηση και δε θα σπάσουν και κάνα μπαρμπρίζ περαστικού αυτοκινήτου…βρε μήπως γι’ αυτό την κάνουν τελικά?

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21 : Που να έχω συγκεκριμένο κάτι, δεν έχω. Όμως θεωρώ οτι ο Μαρινάκης έχει δίκιο, άσχετα βέβαια που δεν μπορεί τίποτα να γίνει.

  15. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Το σχήμα που κατέβασε χτες πιστεύω πως έχει σχέση με οσα είδε στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, όπου ο Πανιώνιος έβγαλε ενα σωρό αντεπιθέσεις δίνοντας στον Μπάρκα τον (άτυπο) τίτλο του MVP.
    Οπότε για πρώτο παιχνίδι φύλαξε τον κώλο του και καλά έκανε.
    Οχι σαν το μπάρμπα-Νίκο που νόμιζε πως αμα ρίξεις μέσα 2-3 φορ θα ξεκ@λωθείς να βάζεις γκολ. Με την ίδια λογική πάλι καλά που δεν του έκοψε να βάζει και 2-3 τερματοφύλακες για να μην περνάει μύγα.
    Ο Ιταλός χτες αν κρίνω απο το ύφος του στα κοντινά πλάνα πρέπει να έχει πάθει ενα μίνι πολιτισμικό σοκ με οσα συνάντησε στην ΑΕΚ αυτήν την εβδομάδα, και κυρίως με οσα έβλεπε στο παιχνίδι με παίκτες που φοβόταν να περάσουν τη σέντρα, δε μπορούσαν να κοντρολάρουν και γύριζαν τη μπάλα συνεχώς πίσω στον πατερούλη απο την Ουκρανία.
    Δε μπορώ να θυμηθώ άλλες ομάδες αυτού του επιπέδου όπου το παιχνίδι το φτιάχνει ένας 33χρονος σέντερ μπακ και όλοι περιμένουν απ’αυτόν να δώσει μια σωστή πάσα.
    Και τελικά είναι ο μόνος που έχει αυτή τη δυνατότητα.
    Η ομάδα έχει γύμνια σε όλες τις γραμμές και κυρίως στον πάγκο που γυρνάει για αλλαγή και βλέπει ποκοπίκους Βέρντε Γιακουμάκηδες και Ντέλετιτς.

  16. Ο/Η Stelathen λέει:

    @koreas, εγώ ήμουν ο ανωνυμος αλλά δεν βγήκε το όνομα. Έσπαγα το κεφάλι μου πολλές μέρες ποιον μου θυμίζει. Επικές ταινίες. Έχουν βγάλει και μια σοβαρή πάντως : ο θεός συγχωρεί, εγώ όχι. Αν θυμάμαι ήταν γουεστερν

  17. Ο/Η DNAEK λέει:

    @koreas,stelathen
    Και εγώ από την πρώτη στιγμή προσπαθούσα να βρώ σε ποιόν μοιάζει,αλλά ποτέ δεν τον συνέδεσα με τον Τέρενς Χίλ γιατί απλούστατα δεν μου τον θυμίζει.
    Τώρα που παρατηρώ μια φωτογραφία του πιο πολύ φέρνει σε Στήβ Μακ Κουήν και σε Κένι Νταλγκλίς .
    Να είχε και το ταλέντο τους…….

  18. Ο/Η Márton Esterházy λέει:

    @ γιώργης ο γαρατζέος : το σχολιο σου για τον θολο ανακηρυσσεται ως το κορυφαιο του 2019. Γελαγα ενα δεκαλεπτο, να’σαι καλα…

    Η ομαδα ηταν κακιστη.Δεν βλεποταν. Ηρωες ειμαστε οσοι ακομα εχουμε την ορεξη να βλεπουμε αυτο το χάλι αλλά ΟΚ ας μην κρυβομαστε, θα συνεχισουμε να το κανουμε λογω βιτσιου. Αν λειτουργουσαμε ορθολογικα θα το ειχαμε ηδη διακοψει αυτο το χουι μετα απο τοσες επισκεψεις βραδιατικα στα εφημερευοντα νοσοκομεια σε αναζητηση οφθαλμιατρου.

    Να πω εδω οτι δεν μου αρεσε καθολου που ο Ιταλος κονιορδος (ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ του ευχομαι και εγω ολοψυχα) δεν εκανε αλλαγες μεχρι το 70φευγα. Θα δειξει φυσικα και βεβαια ελπιζουμε η αλλαγη προπονητη επιτελους να κανει πιο σκληρη την ομαδα.

    Τελος στην εκλεκτη ομηγυρη κανω αντιγραφη 2 βαθμολογιες που εδωσε το κυβερνοσαητ

    Μιχάλης Μπακάκης 8

    Πραγματικό μηχανάκι από τα δεξιά! Έπαιξε όλη την πλευρά μέχρι να μπει ο Βέρντε και ήταν απροσπέλαστος αμυντικά κερδίζοντας σχεδόν όλες τις μάχες. Επιθετικά, φάνηκε κυρίως μετά την είσοδο του Ιταλού από το 80’ και μετά, αφού οι δυο τους κατάφεραν με τις συνεργασίες του να δώσουν πλάτος στην ομάδα και ήταν βασικό στοιχείο, ώστε να ανοίξει η άμυνα της Ξάνθης και να έρθει το γκολ.

    Ντανιέλε Βέρντε 8

    Η αλλαγή του στο τελευταίο δεκάλεπτο, μετά την αποβολή του Φασίδη, είναι κομβική. Η Ιταλός μπαίνει με συγκεκριμένο σκοπό στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που το σύστημα γυρίζει σε 4-2-3-1, πηγαίνοντας στο δεξί φτερό, με τον Καρέρα να θέλει με την είσοδο του να δώσει πλάτος στην ομάδα για να ανοίξει το αντίπαλο τείχος. Αυτό το πλάτος αρχίζει να φαίνεται όταν ο Βέρντε συνδυάζεται και βγάζει συνεργασίες με τον Μπακάκη, με τους δύο να πλαγιοκοπούν από εκεί αναγκάζοντας την Ξάνθη να ανοίξει. Αναμφίβολα, καθοριστικός…

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΕΜΕ…

    Καλες Γιορτες σε όλους και Ευτυχες το 2020.

  19. Ο/Η Koreas λέει:

    @stelathen, DNAEK
    να ρωτήσω και κάτι άλλο;

    τώρα που οι προπονήσεις απέκτησαν ένταση, πόσο χρόνο δίνετε για τον πρώτο μυϊκό τραυματισμό; ….και πόσοι άραγε τραυματισμοί θα βγούν μέχρι το τέλος της περιόδου;

  20. Ο/Η stelathen λέει:

    γιατι να βγουν τραυματισμοι?αφου το team του κυριου νικου εκανε μινι προετοιμασιες το τελευταιο 3μηνο και ολοι επανηλθαν…. τι? οχι?

    το καλο ειναι οτι εχει διακοπη 15 μερες, το κακο ειναι οτι μεσα στις γιορτες εχουμε πολλους που σιγουρα θα τα τσουξουν και θα φανε, το θεμα ειναι ποσα κιλα θα γυρισουν.

    εγω νομιζω οτι το γελιο θα πεσει στα πλευ οφ, απο θεμα κουρασης και τραυματισμων, λογω των αγωνων που θα χρειαστουν τρεξιμο για να κρυψουν την αμπαλοσυνη μας.

  21. Ο/Η DNAEK λέει:

    @koreas
    Κοίτα να δείς, χωρίς να είμαι ειδήμων περί του θέματος.
    Όταν ξεκινάς προετοιμασία για σκληρό build up από πίσω,στη συνέχεια αναγκαστικά το γυρνάς σε “βόηθα Παναγιά” η μετάβαση σε σφιχτές άμυνες και συνεχές pressing όσο να είναι θα έχει τις συνέπειές της.
    Τώρα θλάσεις θα είναι στραμπουλήγματα θα είναι κακώσεις κλπ δεν μπορώ να ξέρω.
    Θα δείξει.