Α Ε Κ – ΑΣΤΕΡΑΣ

Υπήρξε κόσμος που κατώρθωσε με αυτήν την ασύλληπτη κίνηση να φτάσει εγκαίρως στο γήπεδο. Όλοι αυτοί προφανώς έχουν προλάβει κι έχουν αναπτυχθεί, και δεν περιμένουν την ανάπτυξη που ευαγγέλεται ο πρωθυπουργός. Αυτά είναι πολύ καλά νέα και τα αποδίδουμε στην σωστή τους διάσταση.

Όπως αυτή αποδίδουμε και για το πρώτο μέρος που είδαμε σήμερα. Την ΑΕΚ να κατεβαίνει με 5-3-2 ξανά προς αρκετή έκπληξη μου. Αντίπαλος ήταν μια ομάδα που ερχόταν από συντριβή και λογικά χωρίς καθόλου ηθικό. Που το απέδειξε εγκαίρως στο ΟΑΚΑ, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από μια μέτρια ΑΕΚ. Μέτρια διότι φαινόταν οτι δεν μπορούσε να αναπτυχθεί. Είχε βρεθεί σε ιταλική τανάλια.

Ούτε οι παίκτες κατάλαβαν τι δούλεψαν στις προπονήσεις. Εντός έδρας είχαν συντονισθεί σε τετράδα πίσω και ξαφνικά βρέθηκαν σφιχτοί, με άλλο σύστημα αλλά και με ένα rotation στα πλάγια, που δεν είχε καν προβαριστεί. Αυτό σε συνδυασμό με την κούραση των κεντρικών χαφ, αλλά και την ανυπαρξία των πλάγιων μπακ, έφερε το κακό θέαμα, την άρρυθμη ανάπτυξη, την κακογουστιά στις επιλογές, και το πλήρες μπλοκάρισμα.

Που το επέτεινε ο Ιταλός. Είπαμε οτι θα είναι στο απυρόβλητο για κάποιες εβδομάδες, αλλά όχι και να μας τρελάνει. Μιλάω για κοουτσάρισμα. Εντάξει υπάρχει κακή μέρα και φυσικά έχεις αποτύχει στην επιλογή του συτήματος. Ε δεν γίνεται με τους ίδιους να παίξεις 4-2-3-1. Δεν γίνεται ρε φίλε. Σου περισσεύει ένα μπακ και σου λείπει ένας επιθετικός. Και φυσικά δεν έχει δουλειά ο Μάνταλος να πάει δεξιά, ούτε να περάσει ο Μπακάκης αριστερό μπακ κι εξτρέμ ο Λόπεζ.

Το αποτέλεσμα ήταν φαιδρό, το παιχνίδι ένας διαγωνισμός των παικτών μας για το ποιός θα κάνει τα περισσότερα λάθη, κι ο Αστέρας έπαιξε καλύτερα και κάλυψε πιο καλά το γήπεδο. Δεν απείλησε βέβαια κάπου, αλλά αυτό ήταν το άμεσο. Διότι έμμεσα απείλησε και μπόλικα μάλιστα. Αλλά μπερδεύτηκε κι αυτός με την δική μας την αναρχία, και δεν ήξερε πώς να βγάλει την σωστή τελική του. Σε ένα μέρος με πολλά φάουλ και χωρίς καθόλου καθαρή σκέψη. Αυτό που πρέπει να σημειώσω είναι οτι είχαμε κορυφαίο το Μάνταλο.

Στο δεύτερο μέρος, περίμενα διορθωτικές κινήσεις. Έμεινα με το πουλί στο χέρι. Η γκόμενα δεν ήρθε ποτέ. Παρόλο που τα μηνύματα είπαν άλλα : Οτι ανέβηκε ο Κρίστισιτς κι ο Παουλίνιο. Βλέπεις αυτή η μπαλιά που κάνει ο Σέρβος, είναι για πολλά όσκαρ, όπως και το ρεσιτάλ της ομαδικότητας στην συγκεκριμένη φάση, που έβαλε την ΑΕΚ μπροστά με δυό γκολ, και στην ουσία είπε σε όλους οτι κλείδωσε το παιχνίδι.

Όμως τα φαινόμενα απάτησαν πάλι. Διότι οι παίκτες που ανέφερα δεν ανέβηκαν, αλλά απλά ξέσπασαν. Η ομάδα ξαναγύρισε στην κακή της απόδοση, το θέαμα ξαναέγινε κάκιστο, και η ομάδα που προσπαθούσε μέσα στο γήπεδο ήταν ο Αστέρας. Τα φάουλ πάλι ήταν πάμπολλα κι οι αντίστοιχες διακοπές ρυθμού, ενώ η έλλειψη ομοιογένειας και συγκέντρωσης, ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία της συνέχειας του παιχνιδιού.

Ο αντίπαλος πλέον, δεν απειλούσε έμμεσα, αλλά άμεσα. Η ομάδα αναγκάστηκε να παίξει μέσα στην περιοχή της και να χρησιμοποιήσει την φανέλα, την ρέντα και τον  τερματοφύλακα της. Δηλαδή να τον αλλάξει λόγω τραυματισμού από την πίεση, να γλυτώσει τυχαία από μια τρομερή ευκαιρία και μετά να χρήσει και τον Τσιντώτα σαν κορυφαίο, αφού η είσοδος του απεσόβησε τουλάχιστον δυό γκολ. Στο ένα μάλιστα, έκανε και την απόκρουση του αγώνα. Είχαμε προλάβει κι είχαμε φάει ένα γκολ.

Εγώ θα μπορούσα να πω, ντροπή. Δεν παίζει η λέξη λόγω νίκης. Όμως με 2-0 υπέρ σου, είναι ντροπή να μην μπορείς να κρατήσεις την μπάλα, να μην μπορείς να κοντρολάρεις έναν ανύπαρκτο ρυθμό, και να μην αισθάνεσαι σίγουρος όταν παίζεις με τον τρίτο από το τέλος. Που το δίνεις διακαίωματα για το κύπελλο, και δεν κάνω καμία πλάκα. Οπότε δεν λέω ντροπή, αλλά λέω οτι η ΑΕΚ ήταν της πλάκας. Μπορεί να φταίει σε κάποιες επιλογές ο προπονητής, αλλά σίγουρα την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι παίκτες, που αντιμετώπισαν το παιχνίδι σαν προπόνηση ή ένα χαλαρό ξεζέσταμα. Όχι οτι βέβαια έχουν και κάποιο κίνητρο αφού η ουσιαστική διοίκηση ασχολείται με τον Πατούλη, αλλά ρε πούστη μου, κάποιοι αναπτυχθέντες πηγαίνουν να τους δουν. Αλλά κι αυτοί που δεν πάνε, πληρώνουν τηλεόραση και γουστάρουν να βλέπουν κάτι λογικό, κι όχι τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα να σώζει δέκα μαλάκες που συνυπάρχουν μέσα στο γήπεδο. Άει στο διάολο πια.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to Α Ε Κ – ΑΣΤΕΡΑΣ

  1. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Παραλίγο να πάθουμε το ίδιο πατατράκ με τον ζέλα.

  2. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Η ομάδα κάνει κρα ότι δεν είναι ομάδα. Ο Ιταλός ξεκίνησε ήπια, με αγκαλίτσες και φιλάκια, μήπως και φτιάξει λίγο το κλίμα, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν κλίκες που ανταγωνίζονται. Και οι κλίκες δε σπάνε με φιλάκια….
    ΥΓ. Ο εγγυητής αποφάσισε τί χρώμα επένδυση θα μπει στο εξωτερικό του γηπέδου???Μιλάμε ότι η κατάσταση κατάντησε εντελώς φαιδρή πλέον…

  3. Ο/Η bandog λέει:

    παρτε 2-3 παικτες στον ανθρωπο και αφηστε τον να δουλεψει.

    με αυτα που βλεπει στις προπονησεις , λογικο να κατεβαινει με 5-3-2.

    συμφωνα με το transfermarkt το αγαπημενο του ειναι το επιθετικογεννες 4-3-3…

    να το παιξει με βερντε , ντελετις, αλμπανη , να γελανε και τα μπετα στα φιλαδελφεια !

    τεσπα, διαθεση παντως υπηρξε απο την ομαδα απλα δεν ειναι ομαδα….

    με ενα κανονικο δεκαρι και ενα κανονικο φορ , τετοιυς αντιπαλους θα τους καθαριζε σαν αυγο με συνοπτικες διαδικασιες….

    ενω με ενα κανονικο 6αρι ακι ενα κανονικο στοπερ , δεν θα πηγαινε η ψηχη μας στην κουλουρη καθε τελευταιο δεκαλεπτο…

    εν τω μεταξυ φιλοτιμος αυτος ο ολιβεϊρα αλλα φορ δεν ειναι και εμεις οι αεκτζηδες εχουμε κακομαθει με τους φορ….

    πρεπει μαλλον να τον εβαλαν στο σχολειο να παιξει τη θεση και να του εμεινε χουι….

    ΥΓ: ο κριστισιτς αποφασισε επιτελους να τιμησει τα λεφτα που παιρνει ή να παρει μεταγραφη ???

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Διαχείρηση μπαζών γίνεται. Σώζεται η κατάσταση προς το παρόν με τις “αναγκαστικές νίκες,στο παρα τσακ”. Η διαχείρηση συνεχων ανεπιτυχών αποτελεσάτων, που αποφευκτα θα έρθουν, δεν ξέρω πως θα γίνει.
    Οι άνθρωποι απλά θέλουν να αποφεύγουν τις συντριβές. Οπότε όταν νικάς στο “τσακ” όλα καλά”, όταν χάνεις στο “τσακ”, τότε “μπράβο παιδιά,πάμε για νικη στο επόμενο ματς”. Κατανοητό;

    Δεν μπορεί να περπατήσει ο “σακάτης” διότι χρειάζεται ακριβή-σχετικά- χειρουργική επέμβαση. Και τι κάνει ο “εγγυητής”-προστάτης; Του πάιρνει κάτι “Π” από Πορτογαλίες Γεωργίες, αλλά και εγχώριας κατασκευής, μπας και κουτσοκαταφέρνει να αυτοεξυπηρετείται. Για να μη κατουριέται πάνω του δηλαδή και για να βγαίνει ως τη μπαλκονόπορτα. Το τελευταίο “Π” είναι Ιταλικής προέλευσης. Εκτός από αντιολισθητικά κάτω άκρα, έχει και οθόνη αφής 7” για να παρακολουθεί ο ασθενής σε live streaming της οργιώδης κατασκευές στο νέο γήπεδο. Μα τόσο χαιρέκακος πια ο προστάτης-“εγγυητής”. Να υποβάλει τον σακάτη να βλέπει που πάνε τα λεφτά της εγχείρησής που δεν θα κάνει ποτέ;

    Ο “εγγυητής” έφερε έναν Ιταλό για “μαντρόσκυλο” η για “καμπόσο” μπας και τα λουριά των αποδυτηρίων σφίξουν. Μπας και ψαρώσουν δηλαδη αι ανάρμοστοι -και αδιάφοροι λέω εγώ- παίκται από τα γυαλιά,τα γιλέκα και τα γαλανά μάτια του Μάσιμο.

    Που φιλάει τους παίκτες στις αλλάγες, όπως φίλαγε η μανα τον Ξανθόπουλο πρωτού ανέβει στο τραίνο για την ξενιτιά. Ελεος πια. Στους τραυματισμούς,θα μπαίνει μέσα στο γήπεδο θα αρπάζει τον παίκτη-σπλάχνο και κλαίει γοερά και θα βλέπουμε καμιά “πιετά”;
    Σε λίγο όπως το πανε, η ΠΑΕ θα εκδίδει ευχαριστήρια ανακοίνωση με το πέρας κάθε αγώνα,για την φιλοτιμία των παικτών να προσέλθουν και να αγωνιστούν. Να τους δώσουν και “πριμ παρουσίας” και “επίδομα έγκαιρης προσέλευσης”. Και τέλος, να ξεγραφτούν από τον ΠΣΑΠ και να γίνουν μέλη της ΑΔΕΔΥ.

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ωραια στη Doha. Πλακα κανω, μια σαχλαμαρα και μιση ειναι εκτος αν εντυπωσιαζεται καποιος απο τα –παρα παρα παρα πολλα- λεφτα.
    Ο πλουτος ειναι κατι το απιστευτο οντως. Προσωπικα δε μου λεει κατι. Ολα ειναι φτιαχτα αρα μηδενικου ενδιαφερωντος περαν του εντυπωσιασμου. Που οντως ειναι μεγαλος μιας και εχουν κανει απιθανα πραγματα. Δε ξερω αν τα λεφτα φερνουν την ευτυχια αλλα σιγουρα βοηθανε πολυ.

    Η φιλη μου κυκλοφορει με χιτζαμπ, χωρις να ειναι υποχρεωμενη ως Δυτικη, κατι που κανει επειδη ειναι λιγες οι μερες. Δε νομιζω να το εκανε αν ηταν π.χ κανας μηνας. Γενικα το ντυσιμο ειναι δε προκαλουμε, απαγορευωνται σορτσακια ακομη και για τους αντρες. Δε μιλαμε για μινι-ξωπλατα κλπ στις γυναικες καν. Αυτα στο δρομο. Στα μερη που κινουμαστε (ξενοδοχεια κλπ) πιο χαλαρα τα πραγματα αλλα δεν υπαρχει λογος να προκαλεις. Απο τη αλλη πολυ θα ηθελα οταν ερχωνταν οι βρωμιαρηδες στην Ελλαδα να τους περνουμε τα ρουχα στο αεροδρομιο και να τους ντυνουμε τσολιαδες και βοσκοπουλες ετσι για τη παραδοση. Να σε δω αμα σου αρεσει να γυρνας Κιτσος-Γκολφω καμμια βδομαδα τι θα λες..
    Για να παρεις μια μπυρα πρεπει να δειχνεις αδεια η διαβατηριο. Για να τη καταναλωσεις πρεπει να εισαι σε αδειοδοτημενο χωρο:bar-lobby. Απαγορευεται να πιεις σε δημοσιο χωρο αλκοολ.
    Τεσπα δε θα ασχοληθω με ηλιθιους για το θεμα παραπανω. 1000 χρονια πισω ειναι και απλα βρηκαν πετρελαιο και πλουτισαν στη τσεπη. Στα μυαλα μπετοστοκοι παραμενουν.

    Το γηπεδο ενα ΟΑΚΑ που αντι για λευκα καθισματα ειχε λευκες κελεμπιες. Το θεαμα: αραβας-κελεμπια-κασκολ Liverpool και 3 κιλα Rolex/διαμαντι συνοδεια σαγιοναρας-παντοφλας ειναι οτι πιο ΓΕΛΟΙΟ εχω δει.

    Στον ημιτελικο κατεβηκα με Jordan Henderson!!!! Centre Back, James Milner Right Back, Ads αμυντικο χαφ και Shaq δεξι εξτρεμ.
    Gini-Big Vig- Flaco τραυματιες, Sadio-Trend-Bobby εκτος.
    Οι τεκιλες βαραγανε στο ψαχνο μπας και το κρατησουν. Στην αρχη το παιξαμε κυριοι, εκει στο τεταρτο ριχνει ενα Piss-Off o Hendo στο διαιτητη που ακουστηκε μεχρι τις εξεδρες και μαλλον λειτουργησε ως συνθηματικο στην ομαδα:βαρατε τους.

    Λυπηθηκα εκεινο το εξτρεμ που πηγε να κανει μαγκιες στο Milli και τα ειδε ολα αναποδα σε 3 φασεις κολλητα. Αυτον διαλεξες ανθρωπε μου? Ωραια επιλογη, πρεπει να το σκεφτηκες καλα. Ο τυπος ειναι πετρα ακομη και στα αυτια: επεσαν ‘βρεττανικα’ old school τακλιν καταλαβαν οτι δε τους παιρνει και το εκοψαν. Τωρα ποιος ειχε την φαεινη ιδεα να παιξει physical αγγλικη ομαδα- ποσο μαλλον εμας που ειναι ολοι νταμαρια- δε το ξερω. Ο προπονητης τους ομως εκτος οτι προκαλουσε συνεχεια ηταν και καραγκιοζακος εμφανισιακα: σα ρομα απο το μενιδι. Εφτασε μεχρι και ο Klopp να παρει καρτα! Ενας τυπος που ΠΟΤΕ δε δινει τη παραμικρη αφορμη εδω και χρονια.

    Εκει στο 75’ και με το σκορ στο 1-1 ο Jurgen αποφασιζει το κλασσικο I had enough και πεταει μεσα TAA-Sadio και αμεσως οι τεκιλες μαζευτηκαν πισω.
    Στο 85’ βαζει και Bobby και με ενα απλο παρε βαλε του Trend (28η assist στη καρριερα του και μολις εγινε 21 ετων) η σεμνη τελετη ελαβε τελος.

    MVP ο Allison σε μια αμυνα που δεν ειναι αμυνα. Σημερα κατεβηκαν 2 πιτσιρικαδες αν δεν ειναι ετοιμος ο VVD το Σαββατο.
    Τους μικρους τους εχω δει ειναι καλοι παικτες αλλα θελουν δουλεια. Μπαλλα ομως ξερουν.
    Αυτος που ειναι ετοιμος ειναι ο Harry Wilson και θα βοηθησει πολυ οταν γυρισει το καλοκαιρι απο τη Bournemouth. Καλος παικτης με ΔΙΑΒΗΤΗ ποδι.

    Χθες υπεγραψε και το τζαπονι. Επισης πολυ καλος παικτης μιας και ειναι πολυεργαλειο στα εξτρεμ σε 2 ματς που τον ειδα.
    Welcome Takumi!

    Οι βραζιλιανοι ΔΕΝ ειναι Μεξικανοι. Δεν ειναι τιποτε τρομερο αλλα θελουν προσοχη- ενα ματς ειναι. Μακαρι να το παρουμε, ειναι ο ΜΟΝΟΣ διεθνης τιτλος που δεν εχει το club.

    PS: Κατεβαινεις με τη K23 (που στην ουσια ειναι Κ19 μιας και πολλους πιτσιρικαδες τους εχεις μαζι σου) και προπονητη τον αναλογο των ακαδημιων.
    Με δεκαεξαχρονα, και δεκαεπταχρονα ηταν η ομαδα με το πιο μεγαλο να ειναι 20 χρονων.

    ΦΥΣΙΚΑ τρως ταληρο απο μια ομαδα Premier που μπορει να ειναι χαμηλα στη βαθμολογια, αλλα δε παυει να ειναι επαγγελματικη αγγλικη ομαδα.
    Μια ομαδα δηλαδη που στην Ελλαδα θα εκανε περιπατο στο πρωταθλημα του μανταλου και του γκαρελι.

    Μετα το ματς ο αντιπαλος προπονητης Dean Smith μαζι με τον John Terry πανε στα αντιπαλα αποδυτηρια των πιτσιρικαδων και δινουν συγχαρητηρια στην ομαδα για τη προσπαθεια και παροτρυνουν τους μικρους να συνεχισουν.

    Η διαφορα νοοτροπιας.

    This is Premier League.

  6. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven
    γιατί κατά την άποψη σου η ομάδα καταρρέει όταν το παιχνίδι εξελίσσεται άσχημα;…..έλλειψη ηγετών…….έλλειψη σημαντικών παικτών σε κρίσιμες θέσεις….αδούλευτη στο αμυντικό κομμάτι………λάθος οδηγίες προπονητών……………αρνητική ψυχολογία…..έλλειψη εμπιστοσύνης……..

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas: Αυτά που λες, ισχύουν για κανονικούς παίκτες. Το βασικό είναι οτι δεν έχεις παίκτες καν.

  8. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven
    Σίγουρα δεν έχουμε παίκτες, αλλά με τον αστηρ τριπολεως παίζουμε Και με το βαζελο στα χειρότερα του κι όχι με τη Λίβερπουλ. Η ομάδα εμφανίζεται να καταρρέει, να πανικοβαλλεται, να φοβάται. Να είσαι 2 – 1 με την τριτη χειρότερη ομάδα του πρωταθληματος στο γήπεδο σου, και να μην μπορείς να κρατήσεις τη μπαλα. Δε ξέρω

  9. Ο/Η Pontios λέει:

    Παμε λιγο να αναψουνε τα αιματα..

    Το αφεντικό της ΠΑΕ ΑΕΚ έχει βάλει πάνω από το 80% των χρημάτων που έχουν δαπανηθεί ως τώρα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

    Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της «Δικέφαλος ΑΕ», της εταιρείας που συστάθηκε για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, εγκρίθηκε το πρωί της Παρασκευής.

    Όπως προκύπτει, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει βάλει πάνω από 20 εκατ. ευρώ για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει για την «Αγια-Σοφιά», ενώ έχει καλύψει πάνω από το 80% του συνολικού ως τώρα κόστους.

    H αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έγινε κατά 25 εκατ. ευρώ και τα χρήματα που έβαλε το αφεντικό της ΠΑΕ ΑΕΚ θα μετοχοποιηθούν. Στην αύξηση, εκτός από τα χρήματα του «τίγρη», θα μπουν και όσα χρήματα έχουν συνεισφέρει και άλλοι μέτοχοι της Δικέφαλος 1924 όπως οι κ.κ. Χατζηϊωάννου, Παππάς, Σαραντίτης κι άλλα μέλη της G20.

    Στη σημερινή ΓΣ παρέστησαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 71% του μετοχικού κεφαλαίου. Τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνται για το γήπεδο θα καλυφθούν από τα 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής και τα περσινά έσοδα του Champions League (15.000.000 ευρώ).

  10. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα σε ολους.
    Η ομαδα χρειαζεται ποιοτητα, σε ολα τα επιπεδα.
    Για να γινει αυτο πρωτιστωσ χρειαζεται γκρεμισμα και φτιαξιμο απο την αρχη
    κατι σαν και αυτο
    https://www.youtube.com/watch?v=EeIOUlkX-mA
    Αντε και καλες γιοτρες