ΑΣΤΕΡΑΣ – Α Ε Κ

Σήμερα η ΑΕΚ κατέβηκε με σχεδόν βασική ενδεκάδα και με 4-3-3. Κυρίως όμως κατέβηκε με νοοτροπία μαχητή και νικητή, και με τρομερή διάθεση να παίξει μπάλα. Να κοντράρει, να πρεσάρει ψηλά και να πνίξει τον αντίπαλο από την αρχή. Και δεν λέω καμία υπερβολή για όσους δεν είδαν το πρώτο μέρος.

Ανέπτυξε η ομάδα μας έναν τρομερό επιθετικο πλουραλισμό από παντού. Κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο, είτε σε κατοχή μπάλας, είτε σε φυσική παρουσία που γέμιζε τους χώρους, κι έβγαλε πάμπολλες επιθέσεις κι από τα πλάγια κι από τον άξονα. Ήταν καταιγιστική και στην ουσία την σταμάτησε όσο μπορούσε η διαιτησία : Της ακύρωσε ένα κανονικότατο γκολ, ενώ δεν έβγαλε και κάρτα σε από πίσω μαρκάρισμα του Ινγκλέσιας.

Οι φάσεις και οι τελικές διαδέχονταν η μία την άλλη και ο Αστέρας σωζόταν είτε από τον τερματοφύλακα του, είτε από την ανικανότητα του Ολιβέιρα που κατώρθωσε κι έχασε ένα γκολ από το μισό μέτρο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο αντίπαλος προηγήθηκε σε μια αντεπίθεση του – την μοναδική φορά που πέρασε την σέντρα στο πρώτο μισάωρο – με ένα απίστευτο ανάποδο ψαλίδι, κόντρα σε κάθε λογική και ροή του αγώνα.

Όμως το τυχαίο αυτό γεγονός δεν χλώμιασε πουθενά την απόδοση μας. Η ΑΕΚ έπαιρνε πάρα πολλά από το σπουδαίο κέντρο της αλλά και τα πλάγια της. Ειδικά τα μπακ ανεβοκατέβαιναν και προκαλούσαν συνεχή ρίγματα στην αντίπαλη άμυνα. Σε ένα τέτοιο ο Λόπεζ κέρδισε πέναλτυ μαρς και ο σέντερ φορ μας ισοφάρισε. Και πάνω που περίμενες κάπως να πέσει ο ρυθμός του αγώνα, η ΑΕΚ συνέχισε το σφυροκόπημα και κέρδισε κι άλλες σημαντικές στιγμές. Σε μία τέτοια, ο Βέρντε κατώρθωσε κι αυτός να μην σημειώσει γκολ σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, που του είχε δημιουργήσει ο Αλμπάνης.

Ήταν μια παιχνιδάρα στο πρώτο μέρος. Με ένα τρομερό ρυθμό και μια ΑΕΚ βγαλμένη από κάποιο παρελθόν που σχεδόν όλοι οι παλιοί έχουν ξεχάσει. Με ένα κέντρο που μάσαγε σίδερα αμυντικά, και κένταγε επιθετικά με εκφραστές τους Κρίστισιτς και τον Μάνταλο, που άλλαζε συνεχώς θέσεις. Με σούπερ επιθετικογενή πλάγια μπακ, που οργώνανε τις γραμμές τους. Με πολλές οργανωμένες επιθέσεις – ο Αστέρας έβγαλε μια τέτοια στο τελευταίο λεπτό κι απείλησε σοβαρότατα – και μπόλικες τελικές, στις οποίες πρέπει να κάναμε ρεκόρ. Ένα πρώτο ημιχρόνιο που δεν ήθελες να τελειώσει.

Στο δεύτερο μέρος, ο Καρέρα θέλησε να απελευθερώσει τον Μάνταλο, κι έτσι γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1. Η έμπνευση του αυτή, δεν του βγήκε καθόλου. Ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά. Πρώτον ο Μάνταλος ήταν σκιά της εμφάνισης του στο πρώτο ημιχρόνιο, και δεύτερον η ΑΕΚ έχασε την συνοχή της. Έχασε τελείως την κατοχή της μπάλας όπως και τον χώρο του κέντρου. Επίσης έχασε και την διάθεση της να παίξει, μαζί με την φρεσκάδα της και την όρεξη της.

Ο Αστέρας λοιπόν ανέβηκε ιδιαίτερα, κι έβγαλε μπόλικες επιθέσεις αλλά και δυό σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες. Ήταν πολύ καλός και τρομερά επικίνδυνος. Εμείς είχαμε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, σαν να είχαμε επιδίωξη το εκτός έδρας γκολ, κι οτι κάναμε την δουλειά μας. Αυτήν την κακή νοοτροπία παραλίγο να την πληρώσουμε ακόμα παραπάνω, όταν σε μια άστοχη έξοδο του Τσιντώτα, ο αντίπαλος κέρδισε πέναλτυ, που για την καλή μας τύχη πήγε άουτ.

Κάπου εκεί ανησύχησε και ο προπονητής μας, και κακήν κακώς ξαναάλλαξε το σύστημα σε 3-5-2, βάζοντας μέσα τον Σβάρνα και βγάζοντας τον Ολιβέιρα. Κι ενώ περίμενες μαζική άμυνα, γίνανε ακριβώς τα αντίθετα. Η ΑΕΚ κάπως συνήλθε ή μάλλον εκμεταλλεύτηκε την απογοήτευση αλλά και τον εκνευρισμό του Αστέρα. Το παιχνίδι ισορρόπησε, έγινε πιο πολύ κέντρου και πήγε σε προσωπικές δυνατές μονομαχίες χωρίς ιδιαίτερο θέαμα.

Αυτό όμως που ήθελα να πω, είναι οτι και το δεύτερο μέρος ήταν καλό. Άσχετα αν ήταν υπερ του αντιπάλου. Βεβαίως και είχε ρυθμό, αλλά ήταν κανά δυο κλικ κατώτερος με αυτόν του πρώτου ημιχρόνιου. Παρόλα αυτά σε κράταγε σαν θεατή και σαν ενδιαφέρουσα ντερμποειδή αναμέτρηση, που άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς και παράπονα και στους δύο. Κύρια για την διαιτησία, που σφύριξε πολύ, και βέβαια αναδείχτηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων σε ένα παιχνίδι που εύκολα θα μπορούσε και να ξεφύγει πειθαρχικά.

Πάντως για όσους είδαν τον αγώνα, μάλλον αυτός τους αποζημίωσε. Και μέσο όρο να πάρεις τα δυό ημιχρόνια, το παιχνίδι ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα που έχω δει φέτος εγώ. Όσο αναφορά την ουσία, η ΑΕΚ έμεινε μέσα στο κόλπο και μάλιστα με το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ και βγάζοντας και κάποιες κινήσεις της δουλειάς του Καρέρα, που και σήμερα δεν είχε και ιδιαίτερες λύσεις για να αλλάξει κάτι. Κάτι βέβαια που άλλαξε αυτός και τελικά μπέρδεψε πιο πολύ τον εαυτό του αλλά και τους παίκτες του. Εκτός βέβαια αν το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης παραμένει. Δηλαδή οτι η ομάδα αντέχει μόνο μία ώρα, κι αν αναγκαστεί να παίξει ένα ημιχρόνιο σε ψηλή ένταση, τότε υποχρεωτικά πάει σε διαχείριση αποτελέσματος. Θα φανεί γρήγορα αυτό και κύρια με εύκολο αντίπαλο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

16 Responses to ΑΣΤΕΡΑΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Δεν το είδα σήμερα το παιχνίδι λόγω δουλειάς. Με φίλους που μίλησα μου είπαν ότι η ομάδα ήταν καλή, και στο πρώτο ημίχρονο πολύ καλή. Ο προπονητής δείχνει να μαζεύει κάπως το σκορποχώρι που υπήρχε. Αν του πάρουν και κάνα δυο κανονικούς ποδοσφαιριστές, θα δούμε καλύτερα πράγματα.
    Steven, τί βλέπεις με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη? Στην αρχή έλεγα ότι δε θα γίνει τίποτα, αλλά σήμερα οι άλλοι εμφάνισαν κάτι περίεργα εμβάσματα και οι του ΠΑΟΚ μασάγανε τα λόγια τους. Λες να του την κάνει ο Βαγγέλας του πόντιου? Και αν όντως συμβεί, είναι δυνατόν να είναι τόσο νούμερα που αγόρασαν ομάδα και άφησαν και ίχνη?

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21 : Εγώ δεν πιστεύω οτι θα γίνει κάτι. Η ΕΕΑ είπε κιόλας οτι αν αποδειχθεί κάτι, τότε θα υποβιβαστεί η Ξάνθη. Μπορεί κάποιος να πειράξει τον Σαββίδη; Μακάρι να πέφτω έξω και μακάρι να άλλαξε η Ελλάδα ( διότι περί αυτού μιλάμε ) και να μην το έχω καταλάβει εγώ.

  3. Ο/Η bandog λέει:

    ευχαριστο ματς. ειχε καλο ρυθμο.

    ημασταν καλυτεροι απο αλλα ματς αλλα παντα μια αεκ μετρια για τα στανταρ μας.

    τελικα ενα απο τα μεγαλα λαθη ηταν η ανανεωση του σιμοες.
    που ειναι εκεινος ο παικτης μαχητης?
    οταν το αμυντικο χαφ σου παιζει περισσοτερο με τα χερια απ οτι με τα ποδια , βραστα.

    αντε να δουεμ τι γουστα θα βγαλει ο πολωνος.
    να εχουεμ εναν κοφτη με υψος και νευρο.αυτος δειχνει ντουκι.

    μη μας βγει μονο Μπογιε που μας ηρθε ως τανκ και αποδειχτηκε fiat panda….

  4. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    αν κι εχω πει να μην ξανασχοληθώ με παΡαρασκήνιο, γιατι μου φαίνεται οτι μόνο ενας μπορεί να “πειράξει” τον ιβαν;….δε μένει παρά να εγγυηθεί πλην της αεκ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. το θέμα είναι βέβαια ποιός βάζει τα χρήματα.

    γιατί ο χοντρός δε μου γεμίζει το μάτι οτι μπορεί να τα βάλει με τον ιβάν;

    έχεις άποψη πως θα κινηθεί ο εγγυητής;

    επιπρόσθετα αν στην ευρώπη οι ομάδες μας πηγαίνουν στο europa league 2, μήπως ο εγγυητής έχει δίκιο να παίζει με μάνταλους και μπακάκηδες; (εννοείτε ότι δεν τον δικαιολογώ για το χάλι των 2 τελευταίων ετών)

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    Πράγματι, για ελληνικό πρωτάθλημα, είδαμε ένα καλό παιχνίδι. Δεν κρύβω ότι η ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη σε σημείο που με εξέπληξε. Εξαιρετικός Βέρντε και πολύ καλός ο Ολιβέιρα. Ναι, έχασε τεράστια ευκαιρία, αλλά δεν είναι ο πρώτος η ο τελευταίος που χάνει άχαστο. Οι κινήσεις του ως φορ ήταν μια χαρά. Τα ακραία μπακ, επιθετικά ήταν μια χαρά, αλλά αμυντικά χάλια και μαζί με την ανυπαρξία του Σιμόες (προκαλεί οίκτο πλέον) εξέθεταν την άμυνα. Για τον Τσιντώτα τι να πεις; Βλέπει ο γιος μου ένα κοντινό πλάνο στο πρόσωπο και με ρωτάει, «Μπαμπά, είναι χαζός;». Τίποτα άλλο.

    Η Ελλάδα δεν αλλάζει, αλλά κανένας Σαββίδης ή Κοσκωτάς, ακόμα και ο ΑΤΡΩΤΟΣ κάποτε Κόκκαλης, δεν έμεινε για πάντα.

    Είναι δεδομένο ότι πήρε το μήνυμα να μαζευτεί. Έχει εκτεθεί με το γελοίο επιχείρημα περί ιδιοκτησίας, χάνει την Ξάνθη, το ξέπλυμα εκεί και την πιθανότητα να μπει στα play off. Η λογική, η φύση της χώρας (;) δεν επιτρέπουν σκέψεις για τη Β, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα κυλήσουν όλα όπως πέρυσι. Για να δούμε και την απόφαση.

  6. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Το παρακολούθησα όλο σήμερα, καθ΄ ότι σε δίμηνο παραίτησης και αναμονής για την επόμενη δουλειά, οπότε χαλλλαρά…

    Προσφυγάκι το παράξενο αίσθημα που είχα ήταν ίδιο με το δικό σου. Το αποτέλεσμα ήταν δευτερεύον και δε με πείραξε ιδιαίτερα διότι….είδαμε για πρώτη φορά μπάλα εδώ και καιρό! Όντως υπάρχει θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά το πιάσαν από εκεί που το αφήσαν όταν φάγαν γκολ από το γαύρο του βορρά την Κυριακή.

    Παρατήρησα και διάθεση και συμπαθητικά μαρκαρισματα όσο είχαν πνευμόνια (συμφωνώ ότι είναι πασιφανής η έλλειψη φυσικής κατάστασης) και μου άρεσαν και τα τρίγωνα στα άκρα. Σε αυτό βοήθησε ότι χρησιμοποίησε τους 2 επιθετικογενείς μπακ μας οπότε μπορούσαν να κάνουν κάτι και τη μπάλα. Και ο αλμπάνης συμπαθητικούλης και ο κρίστισιτς φαίνεται ότι κάπως αρχίζει να πατάει καλύτερα. Ο Βέρντε λιπόψυχος, δεν επιτρέπεται να χάνει τα 2 σίγουρα γκολ που έχασε, τα ίδια σε κάθε παιχνίδι. Αλλά τουλάχιστον δίνει ταχύτητα και καμία ενέργεια στα άκρα που μπορεί να οδηγήσει σε άνοιγμα της άμυνας. Ως εκεί όμως.

    Τέλος πάντων, μετά από καιρό είδαμε την ΑΕΚ να προσπαθεί να παίξει λίγο μπαλίτσα. Όπως μπορεί. Ο προπονητής φαίνεται ότι δουλεύει και προσπαθεί να βρει τα πιο κατάλληλα συστήματα για το υλικό. Μου αρέσει που είναι παρεμβατικός και αλλάζει συστήματα και μέσα στο παιχνίδι.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τα ανάλογα συμβόλαια-που γινωνται παντα three party – εχουν στηθεί απο τον Σεπτέμβριο μαζί με τον Ross.

    Πρώτες παραδώσεις Q2/Q3 2021, μη φοβασαι αυτα τα γνωρίζουμε εκ των έσω εδω και πολυ καιρό, άπο το καλοκαίρι, δε περιμένουμε να τα διαβάσουμε καπου 6 μήνες μετα.
    Μην ανηςυχεις σε αυτα εχω άψογη ενημέρωση.

    Δεν υπαρχει μελισανιδης επιχειρηματικά πλεον, ΟΛΑ ειναι σκότωμενα, το μονο ενεργό που εχει ειναι η αεκ και ποιον θα δαγκώσει για το πακέτο. Που αν δε μαζευτεί να σοβαρευτεί σε αυτα που ζητάει θα βλεπεις μάνταλο μέχρι να παει 35 χρόνων μιας και δε βάζει σάλιο.

    Η έννοια που εχει ο εγγυητής ειναι να μη παει αλα Λαβίδα σημερα, η αλά Νικά στο εγγύς μέλλον. Γιατι μη γελιέσαι η κατηγορίες ειναι ΙΔΙΕΣ: εξαπάτηση επενδυτικού κοινού και Federal Trade Commission.

    Τελος το ξερω οτι δε σου αρεςει αλλα αμα θεκει ο Βαγγελας κατι γατάκια και κατι ρωσσακια τα κανει μια χαψιά. Οπως άλλωστε τα εκανε ηδη στο ΔΟΛ (27 εκ) στο MEGA (35εκ) στη Forthnet. (43 εκ) για να πουμε για τα της Ελλάδας που έχουν ηδη γινει.
    Το επόμενο ειναι ο ΟΛΠ θα ανακοινωθεί σε λιγο καιρό. Εκει να δεις ποιος κανει κουμάντο και ποιος οχι.

    Άστο μη το ψάχνεις, η οικονομική διαφορα ειναι ΧΑΩΔΗΣ και πλεον υπαρχει καο πολιτική ομπρέλα για 4 χρονια, την ωρα που το γατουλη τον στέλνουν μέχρι Πατουλη να πάρει κανα ψιλό παρακαλετά και ατο Μαξίμου δε περναει ουτε απ’ έξω.

    Sent from my iPhone.

  8. Ο/Η Pontios λέει:

    Με συγχωρεις αλλα εγω αλλα μαθαινω απο τις γραμματεις του λιμενικου.

    Οπως επισης για τα πετρελαια του καπετανιου.

    Η AEGEAN ειναι λιγη?70 δεξαμενόπλοια, σταθμούς ανεφοδιασμού πλοίων με καύσιμα από την Καραϊβική μέχρι το Γιβραλτάρ, την Aegean Oil με τα 600 πρατήρια βενζίνης στον ελλαδικό χώρο και με το μερίδιο του 11% της αγοράς.

    The Federal Trade Commission, or FTC, is a federal agency that aims to protect consumers by regulating unfair, deceptive or fraudulent business practices, and by promoting fair competition.

    και τι γινεται με αυτο θελεις να μας εξηγησεις?
    Ειναι διεθνες ενταλμα συλληψης?

    Ο Βαγγελας τι?με το ΘΑ ΘΑ ΘΑ στην Capital?οταν θα γινει το deal τοτε μας το λες.

    Πηγε στην τουμπα και δεν τον αφηνε να μπει ο αλλος στο γηπεδο και τον εστειλε στη σουιτα!

    Σκουζει ολη μερα για τα ρωσσακια και τι κανει?του κλασε μια μαντρα.
    βλεπε υποθεση Ξανθη παοκ.

    Με τον περειρα μας παει καροτσακι ολους ο αλλος.
    Εμας,τον ολυμπιακο,το βαζελο που δε πηρε φετος δανεικους και δε φιλησε δαχτυλιδι (κατι μου λεει οτι τρυπησε τον κουρμπελη και στην τελευταια φαση πηγε και εκανε πεναλτι)

    που βγηκε ο μπεος και τον ειπε κοπριτη δημοσιως?
    ποιος ειναι ο βαγγελας?ο απατεωνας που πηρε φετος 50 εκ και πηγε και εφερε το γκασπαρ και το λοβερα?και μετα λεμε τον δικο μας λαμογιο?που δεν πληρωνει τα χρεη του ολυμπιακου για τα οποια γνωριζε!

    Που τον εκανε εξωση ο σωκρατης απο του ρεντη.

    Τον Βαγγελα ο Κυριακος τον φτυνει και τον σιχαινετε και ψαχνει τροπους να τον ξεφορτωθει.Γραμμενο στα παπαρια του τον εχει.Μονο ζημια του προκαλει.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Θα σου δωσω μια συμβουλη και αν θες την ακους:
    ΠΟΤΕ μη μπλεκεις τα οπαδικα και τα συναισθηματικα με τις δουλειες.
    Πολιτικα-Οπαδικα και γκομενικα ΑΠΑΓΟΡΕΥΩΝΤΑΙ στην εταιρεια δια ροπαλου.
    Υπαρχει μια μεγαλη σημαια της Liverpool, και μια φανελλα σου SG8 σε καδρο στο δικο μου προσωπικο γραφειο και οποιος θελει ας διαμαρτυρηθει αν μπορει.
    Δημοκρατικα παντα.

    Επισης –αν δεν εχει γινει κατανοητο- σου λεω οτι οταν γραφω για οικονομικα και εταιρικα ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ουτε κιτρινος ουτε κοκκινος ουτε μαυρος. Τα λεφτα ΔΕΝ εχουν χρωμα.

    Το ποδοσφαιρο στην Ελλαδα ΕΚΕΙ βασιζεται και γι αυτο υπαρχει: Οι μεγαλυτερες λαμογιες παντα κρυβωνται πισω απο ενα ‘δαφνοστεφανωμενο’, ενα ‘τριφυλλι’ και κανα-δυο ‘δικεφαλλους’. Δεν ειναι τυχαιο οτι 30 χρονια τωρα ΟΛΟΙ οι προεδροι ΟΛΩΝ των ομαδων δρουν ετσι και απο αυτους, ειτε εκαναν φυλακη (Μελισανιδης-Ψωμιαδης-Κοσκωτας-Σαλιαρελης-Μπεος), ειτε εχουν ενα κατηγορητηριο γυρω στα 100 μετρα μακρυ (Μαρινακης-Σαββιδης-Κοκκαλης-Μπατατουδης-Σκορδας κλπ) ειτε καταφεραν να ειναι τοσο ψηλα που σκαπουλαραν με βουλευματα, ειτε την εκαναν οταν ‘εσφιγγαν τα γαλατα’ στα ποινικα, εκει ειναι μονο ενας προς το παρον. Αυτο κρατα στα υπ οψιν.

    Εγω απο την αλλη ΔΕΝ συναλλάσσομαι με γραμματεις, αλλα μιλαω με τα αφεντικα οπου και οταν ειναι δυνατον και τις περισσοτερες φορες αν οχι ολες σε κοινωνικο επιπεδο μιας και η δουλεια μου δεν εχει να κανει με τη ναυτιλια, εκει εχω μονο μια μικρη ενασχοληση λογω του παλιου συναιτερου μου.
    Αν δεν ειναι δυνατον η δε γνωριζω το λεω οπως ειπα εδω και μηνες οτι ΔΕΝ γνωριζω τι κανουν οι Ρωσσοι ‘ομογενεις’ πλυντηριαδες μιας και δεν ειναι ο χωρος μου και ο κοινωνικο-επαγγελαμτικος μου κυκλος. Και ποτε δεν θα γινει. Αν συμβει κατι θα το μαθω λογικα πριν γινει-ανακοινωθει αλλα μεχρι εκει.

    Η Aegean εδω και +2 χρονια ειναι απλα ενα κουφαρι. Υπαρχει για να υπαρχει δηλαδη, για να μη πουμε οτι το ελληνικο κομματι ειναι αυτο που εμπλεκεται στην απατη που εστησε ο γατουλης στην Αμερικη. Αλλωστε ΟΛΗ η αλληλογραφια και ολες οι εντολες απο την Ελλαδα εγιναν, γι αυτο και απο τη μια δηλωνει αθωος και ανιδεος (ολα οι απο κατω τα εκαναν αυτος κοιμωταν- αν ειναι δυνατον να λειπουν 300εκ απο το ταμειο επι χρονια και εσυ ως αφεντικο να μη το εχεις καταλαβει!!!) και απο την αλλη αρνουνται να παραδωσουν τους Servers στις Αμερικανικες αρχες με εντολη της Ελληνικης Προστασιας Δεδομενων.
    Το Ελληνικο κρατος δηλαδη επισημα προστατευει εναν εγκληματια απο τις Αμερικανικες αρχες- αν αυτο σου λεει κατι για τις σχεσεις Μελ-Τσυριζα..
    Πια 70 δεξαμενοπλοια? Ακομη εκει εισαι εσυ? 5 εχει ολα και ολα, 3 μικρα της πλακας Handymax 50αρια και 2 επισης μικρα Capesize 110αρια.
    Πανε τα αλλα χαιρετησανε. Σταθμοι και διοδια κλπ ΤΕΛΟΣ. Management κανει μονο πλεον, ξεχνα τα χαιλικια τα παλια.
    Ποιος θα παει να δωσει πλοιο στον απατεωνα της Marine που ‘εχασε’ 300εκ?
    Οι τραπεζες μηπως?

    Θα σου θυμισω οτι ο Μαρινοπουλος με +500 μαγαζια και τζιρο 1,8ΔΙΣ (το 1,2% του ΑΕΠ) λειτουργουσε πανω απο 3 χρονια στον αυτοματο ως Νο1 με μεγαλη διαφορα απο το δευτερο. Η δε πιστολα που ειχε πεσει σε προμηθευτες και συνεργατες αυτο το διαστημα ειχε βουηξει σε ολη την Ελλαδα.
    Εχω προσωπικο φιλο λαδεμπορα/μαργαρινες εμπορικο σε πολυεθνικη, ο Νο1 στην αγορα εδω που ειχε 9μηνες επιταγες +13εκ και μολις εφτασε η ωρα τις εκανε κορνιζα τελος του 2016 αν θυμαμαι. Τον ξερει και ο Stevie τους εχω συστησει παλια.
    Μονο ο Αλι6ης ο αχαστος δε πηρε πρεφα τιποτα..

    Θα σου θυμισω εταιρειες με πολυ μεγαλα μεριδια αγορας που λειτουργουσαν επισης στον αυτοματο επι χρονια: Ο Κατσελης στο ψωμι ηταν κυριαρχος με φουσκα, η Χαρτοποιία Θράκης (Diana) τα ιδια, η Ηλεκτρονικη ηταν στα λευκα ο ΝΟ2 πισω απο το Κωτσοβολο κλπ κλπ.
    Για να μη παμε στη Marfin Group (οχι μονο τη τραπεζα- ολο τον ομιλο) του συγχωρεμενου που ειχε ενα ματσο εταιρειες μεν αλλα ολες φαλημεντο, με τη μητρικη να χρωστα πανω απο ΔΙΣ, και ακομη και σημερα με περιουσιακα στοιχεια παγωμενα στη Κυπρο και απλα το κραταγαν ζωντανο για να μη πιστολιασει και γινει κραχ στο εμποριο.

    Το οτι κατι εχει δραστηριοτητα δε σημαινει οτι ‘υπαρχει’ κιολας. Και ο Jumbo εχει δραστηριοτητα στην Ελλαδα. Λεφτα στην ΕΛΛΑΔΑ βγαζει η απλα δειχνει ενα ισολογισμο?

    H FTC ειναι κατι αναλογο με την επιτροπη κεφαλαιαγορας εδω (ως τιτλος) αλλα σε αντιθεση με τους τσιφτετελληνες που κοιτανε 3 χρονια τους Κουτσολιούτσους να τρωνε ΔΙΣ, εχει απεριοριστη δυναμη στην Αμερικη. Η FTC ειναι που επιασε το κολπο Λαβιδα-Νικα και μεσα σε 3 μερες εκανε συλληψεις σε Λονδινο-Ελβετια-Τελ Αβιβ και φυσικα παγωσε ολα τα περιουσιακα στοιχεια ολων των εμπλεκωμενων στην Αμερικη. Εδω η δικια μας επιτροπη ακομη περιμενει το δικαστηριο (29-01 θα γινει-αν γινει) για το ΑΝ θα βγαλει απο τη εταιρεια τον αρχιαπατεωνα. Φυσικα για παγωμα προσωπικων δεν το συζηταμε καν.

    Γνωριζω οτι υπαρχει Federal, ισχυει δηλαδη για ολες τις ΗΠΑ, απο το δικαστη της ΝΥ. ΔΕΝ γνωριζω αν εχει γινει διεθνες, ετσι μου ειπαν αλλα ΔΕΝ το ξερω. Ξερω οτι αυτος που μου το ειπε ειναι αξιοπιστος αλλα μεχρι εκει. Ξερω απο αλλη πηγη οτι εχει θεμα να ταξιδεψει εκτος Ελλαδας. Τωρα αν ισχυει οτι μπορουν να τον συλλαβουν εξερχωμενο η οχι ΔΕΝ το ξερω και λιγο με ενδιαφερει. Δε πα να τον μπουζουριασουν? Σιγα μη χασουμε το διαννοουμενο. Αδιαφορο τελειως.

    Η δουλεια της Capital σου ξαναλεω εχει ΗΔΗ γινει. 10 πλοια φτιαχνουν, θελουν 2 χρονια, δε κανουν μεταγραφη τον Αλμπανη απο τη Ριζουπολη να ερθει με 50 χιλιαρικα την αλλη μερα. Οι ανακοινωσεις βγηκαν τωρα, η δουλεια εχει υπογραφει απο το Σεπτεμβριο. Τον Ross εχει συναιτερο, υπουργος εμποριου των ΗΠΑ και εναν απο τους πιο παλιους και δυνατους παικτες στη Wall Street στη ναυτιλια.

    Κακως πηγε στη Τουμπα, δε το ηξερα, δε παρακολουθω τι κανει ο καθε γκανγκστερ. Αλλωστε νομιζω οτι υποτιθεται οτι δεν εχει ενασχοληση με το ποδοσφαιρο! Οσο αναλογα ειναι απλος φιλαθλος ο δικος μας και εφαγε και αυτος αναλογη καμπανα. Στην Ελλαδα ζεις τι σου δειχνει περιεργο?
    Οι προεδροι των 3 μεγαλων ποδοσφαιρικων συλλογων εχουν φαει τιμωρια να μη πηγαινουν στο γηπεδο, αλλος για εκφοβισμο, αλλος για στημενα και αλλος για οπλοφορια!
    Αλλα κατα τα αλλα θελουν το καλο των ομαδων τους και του ‘ποδοσφαιρου’. Τι πιο λογικο?

    Ο Μελ ΤΟΛΜΗΣΕ να παει στη Τουμπα? Ο Σαββιδης- προ τιμωριας- τολμησε να ερθει στο ΟΑΚΑ? Ο Αλαφ-Ουζος παει γενικα καπου?
    Ποιος αλλος πηγε δικαστικα το Ρωσσο εκτος απο το Βαγγελα- ασχετα απο το αποτελεσμα που θα βγει? Τολμαει να τα βαλει μαζι του κανενας αλλος η εχουν λουφαξει ολοι και τρωνε φαπες χωρις να μιλανε?

    Εδω θα σου βαλω ενα τυρακι: Μαντεψε ποιος ειναι ο νεος ‘μας’ φιλος- ως αεκ παντα- μεχρι να παλιωσει και αυτος οπως ο Ιβαν προπερσυ.. Δε σου κανει εντυπωση οτι η αεκ (και τα τσιρακια της) ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ ΑΧΝΑ για το γαυρο εδω και κανα εξαμηνο?

    Ο βαγγελας πηρε οσα πηρε και η αεκ περσυ (γυρω στα 30εκ) και εφερε οποιον εφερε.
    Αρα αν οπως λες πηρε 50εκ, αναλογα τοσα πηρε και ο γατος περσυ σωστα? την ιδια πορεια εκαναν αμφοτεροι: προκριματικα-ομιλος. Η μονη διαφορα ηταν μια νικη και ενα χηναρι στον ομιλο δηλαδη γυρω στο 3.6εκ σε σχεση με μας που καναμε 6 ηττες σε 6 ματς. Οποτε προσεχε λιγο στα νουμερα εκτιθεσαι μιας και εγραφες τις προαλλες τα ΨΕΜΜΑΤΑ της ΠΑΕ οτι πηραν λεει 20εκ.

    Η διαφορα εδω ειναι οτι ο Βαγγελας ΠΡΙΝ προκριθει/τα παρει πληρωσε κοντα ενα 10αρακι σε ΣΑ-Σεμεδο-Μαρκοβιτς-Βαλμπουενα μαζι με κατι αλλους δευτεροκλασσατους ασημαντους (Ντουρμισαι κλπ) και μετα αφου περασε ομιλο εφερε με αλλα 4εκ ΚΑΙ αυτους που λες. Καλοι κακοι δε ξερω και δε με ενδιαφερει αν και ο ΣΑ δειχνει καλος και ο Σεμεδο ειναι μια χαρα. Ειδικα αμα σκεφτεις οτι εμεις πηγαμε και πηραμε καποιον Οικονομου και γελανε τα παγκακια με τo σαχλαμαρα. Ο Γαλλος τον εβαλε στους ομιλους του CHL την ωρα που εμεις παιρναμε καποιον Κριστισιτς ισως τον πιο αοσμο-ατεχνο-αχρωμο παικτη της δεκαετιας και μας εβαλε στο καφενε της γειτονιας. Τετοιο ασημαντο πουθενο-τιποτενιο, που ειτε παιζει ειτε οχι ειναι το ιδιο, ειχα χρονια να δω.

    Θυμισε μου ο Μελ οταν πηγε η αεκ περσυ να παιξει προκριματικα ΠΟΙΟΝ ΠΗΡΕ?
    Οταν κατοπιν σιγουρεψε την 30αρα των ομιλων ΠΟΙΟΝ ΠΗΡΕ?
    Κανεναν! Τα τσεπωσε τα εβαλε σε ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ και μας κουναει και το δαχτυλο οτι εγγυαται τα λεφτα που ‘ελαφρωσε’ τη ΠΑΕ απο το βαρος.
    Αυτος που ελεγε οτι η ΠΑΕ θα ζει απο τα εσοδα της, ΒΟΥΤΗΞΕ τα λεφτα της ΠΑΕ και τα εβαλε στη Δικεφαλλος, να κανει γηπεδο να το νοικιαζει στη ΠΑΕ να κονομαει!
    Τα λεφτα 5εκ απο τη Capeli που ειναι? Για να μη σε παω σε πιο βαθια, δε κανει..

    Εκτος αν βγει και πει ΤΟ ΧΑΡΙΖΩ και δε θελω φραγκο.
    Αν πει δηλαδη την ΠΑΕ τη πηρα τσαμπα, το γηπεδο το δινω τσαμπα- με τα λεφτα της παε το εκανα και με επιχορηγησεις και δωρεες, αντε να πουλήσω το προπονητικο που ‘εδωσα’ 3,5 και αλλα 700 που ‘εδωσα’ για τα γραφεια.
    Αντε δηλαδη να κοστολογησω 5εκ ολο το πακετο μιας και ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ. Ετσι δε μας τσαμπουναει 7 χρονια τωρα?
    Οτι απλα ‘εγγυαται’ και δε βγαζει φραγκο? Τι λες θα το κανει?

    Θυμισε μου τα 10εκ που ΤΑΧΑ ΜΟΥ ‘εβαλε’ απο τη τσεπη του ειναι Ω ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ, μηπως ΑΚΡΙΒΩΣ τα λεφτα που ως δια μαγειας κανεις δε μπορει να βρει απο τη ενδοξη χρονια της Γ Εθνικης? Απο τα 12,855 διαρκειας δηλαδη που ειναι χονδρικα κανα 3,5εκ, απο τη χορηγια του ΟΠΑΠ αλλα 2,5εκ, απο το τηλεοπτικο αλλα 1,25εκ στο Cosmote τοτε μας κανουν ενα ωραιο 7,2εκ ΑΤΟΚΑ ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ και αφηνω εκτος τη χορηγια της Jeep 500.000, αφηνω εκτος τα απλα εισητηρια κανα 2εκ, αφηνω εκτος ΟΛΕΣ τις αλλες διαφημισεις, χορηγους κλπ. Ξερεις ποσο τοκο δινει ΣΗΜΕΡΑ η Lloyds για ποσα +1εκ? 3,5% APR στο μικροτερο δηλαδη 350 χιλιαρικα το χρονο στα 10εκ. Κανε επι 5 χρονια να δεις τι ωραια κονομας +1,5εκ χωρις να κανεις τιποτα απολυτως και τα 10 γινωνται 11,5 με μηδενικο ρισκο.

    https://www.lloydsbank.com/investing/ways-to-invest/ready-made-investments.asp

    Θυμωμαστε ολοι τα ‘εξοδα’ στη Γ’ ετσι? Ο Κορδερο πηρε 60 χιλιαρικα, ο Φουλης 40 και αυτα επειδη φαγανε πιστολα απο τη προηγουμενη χρονια. Κατι Ντακολο-Μπρεβεβιτς κανα 20αρικακι και τα πιτσιρικια ΜΕ ΜΙΣΘΟ 1500 ΤΟ ΜΗΝΑ.
    Ειναι ζητημα να κοστισε ΟΛΗ η ομαδα, με μετακινησεις ξενοδοχεια κλπ 250 χιλιαρικα. Γκουαρδελλας, Μπορμποκας, Ζηκος, Μπουρουτζικας & Co αλλη μια 150αρα ολοι μαζι και βουαλα: ΚΑΤΩ απο μισο χαρτι εξοδα, πανω απο 10εσοδα. Τα βαζουμε και τοκο και ολα καλα!!

    Ποιος πληρωνει χρεη?
    Ο Ιβαν που πιστολιασε κανα 38αρι σε ΣΕΚΑΠ και κανα 22αρι σε ΖΠΑΟΥΓΚ?
    Ο Κοκκαλης που πιστολιασε 9ΔΙΣ δραχμες (27εκ ευρω με τιμες 1992- πανω απο 100 σημερινα) τοτε με το νομο Μανου (2021/1992) και διοικηση πρωτοδικειου που πληρωσε 2ΔΙΣ δραχμες (6εκ ευρω) σε 5 χρονια σπαστα?
    Ο Αλαφουζος που ειναι 10 χρονια σε μνημονιο και δε δινει φραγκο σε κανενα?
    Ο Ρουλης που πληρωσε 230 χιλιαρικα απο τα 10εκ και μετα ξαναφεσωθηκε και μπηκε στο 44 μηπως, η ο Ρουλης που ηθελε και 99 ως τριτο ‘σωσιμο’?
    Οι εξι ΚΑΕ (Πανιώνιος, Ηρακλής, ΠΑΟΚ, Αρης, Γ. Σ. Λάρισας και Νήαρ Ηστ) και 5 ΠΑΕ (Λάρισα, Καβάλα, Πανιώνιος, Πιερικός και Νάουσα) με το νομο Μπενι (2947/2001) που εφαγαν 50εκ ευρω?
    Μηπως ο ‘νεος’ Πανιωνιος που εδωσε 400 χιλιαρικα απο τα 13εκ που χρωσταγε?
    Ο μπασκετικος Ζμπαουγκ που χρωσταγε 21εκ πληρωσε 200 χιλιαρικα πηρε και το Παλατακι ΔΩΡΟ και καθαρισε?

    Η μηπως ο γατουλης που πιστολιασε ΔΕΥΤΕΡΗ φορα την αεκ και την εριξε στη Γ για να γλυτωσει την 80αρα?
    Το προπονητικο σε χαλασε? Το αρθρο 44 των 140εκ ευρω το 2004 και ο υποβιβασμος του 2013 με τα νεα χρεη των 80εκ μεσα σε 9 χρονια, συνολο 220εκ της αεκ σε φτιαχνουν?
    Χρωσταει και αλλα ο Βαγγελας μη σκας: 21εκ τελεσιδικα απο τη ΕΤΒΑ ειναι να πληρωνει ο γαυρος, αλλα +22εκ στη Eurobank για το γηπεδο.

    ΟΛΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ειναι. ΟΛΟΙ τα ιδια σκατα ειναι αυτο φωναζω. Απλα γραφω για το γατουλη που μας περναει για μαλακες, οι αλλοι δε με νοιαζουν, οχι οτι δε ξερουμε τι γινεται.
    Μας περνα για χαζους ο αγραμματος-σχολη οδηγων επειδη τα χαφτουν τα χαπατα και νομιζει οτι ολοι ειμαστε σα τη-ασχημη- μουρη του.

    ΥΓ 1 Προφανως δεν γνωριζεις τις οικογενειακες σχεσεις Μαρινακηδων-Μητσοτακηδων που πανε +50 χρονια πισω.
    Επετρεψε μου επειδη εχουμε αναλογες σχεσεις εμεις να ξερω κατι παραπανω..
    Μη τα γραφεις αυτα εκτιθεσαι, δεν ισχυει ΤΙΠΟΤΑ απο οσα λες.
    Ο Κυριακος ΔΕΝ μπορει να σχετιζεται με κανενα επιχειρηματια θεσμικα ως πρωθυπουργος τωρα και αρχηγος κομματος εδω και 3 χρονια.
    Ποσο μαλλον με το Βαγγελα που υπαρχει συγγενια και τον περιμενουν στη γωνια ΟΛΟΙ.
    Καμμια ζημια δε του προκαλει, ισα ισα που ελεγχει το Δημο στο Πειραια και ψηνεται και το μεγαλο κολπο του ΟΛΠ.

    ΥΓ 2 Εκκρεμουν ακομη ΠΟΛΛΑ στα δικαστηρια. Πολλα και σοβαρα. Μη βιαζεσαι. Να δουμε ποιος θα ‘καθαρισει’ και θα βγει ‘αθωος’ και μετα μιλαμε.
    ΟΛΟΙ αυτοι μια ζωη στο δικαστηριο ηταν ειναι και θα ειναι.

    Φευγουμε σε λιγο για τη δυσκολοτερη εδρα που υπαρχει στο κοσμο για ΠΣΚ, να δουμε απο κοντα κανονικη μπαλλα απο τη καλυτερη ομαδα του πλανητη:
    Κατά 500% είδε η Λίβερπουλ να αυξάνεται η αξία των ποδοσφαιριστών της από την εποχή που ανέλαβε την ομάδα ο Γιούργκεν Κλοπ. Σύμφωνα με έρευνα του Forbes, το 2016 το ρόστερ της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ κοστολογούνταν στα 360 εκ. λίρες ενώ σήμερα έχει φτάσει το 1.86 δις. λίρες. Το καλοκαιρι ο Klopp ξοδεψε το τρελλο ποσο των 4,4εκ σε νεαρους παικτες (U19) μονο. Το χειμωνα εδωσε αλλα 7,2εκ για το Μιναμινο, την ωρα που πηρε 8εκ για τη κατακτηση του World Cup. Ξοδευτηκε ο τρελλος παλι.
    ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ και αυτοι ακομη το παλευουν..
    Την ιδια ωρα οι αλλοι το καλοκαιρι ξοδεψαν 183εκ, εκαναν αρχηγο τον Μαγκουαιρ! ενα παικτη που πηγε πριν 6 μηνες στην ομαδα. Ειναι ο αλλος 4-5-6 χρονια στην ομαδα και θα πρεπει να ‘ακουει΄ το ψαρακλα που δεν εχει κλεισει σαιζον ακομα! Μετα απορουν γιατι δε τους παιρνει κανεις στα σοβαρα με το Νορβηγο Κωστενογλα, ειναι 27 ποντους πισω, με εμας να εχουμε και 1 ματς λιγοτερο. ΑΝ το παρουμε παμε στους +30 και εχουμε και το ματς που χρωσταμε με τη West Ham, μπορει δηλαδη τη Τεταρτη να ειμαστε στο +33 στη καλυτερη η στο +24 στη χειροτερη. Κατα τα αλλα ειναι λεει οι ‘ανταγωνιστες μας’.

    YEAH RIGHT, YOU WISH!

    YNWA

  10. Ο/Η DNAEK λέει:

    Ρε συ πόντιε sorry κι’όλας κάθε πενταετία κάνεις update;
    Άκου εκεί 70 δεξαμενόπλοια και σταθμοί ανεφοδιασμών.

  11. Ο/Η Pontios λέει:

    @DNAEK

    Ειναι ψεμα οτι δεν τα ειχε?
    Το 2015 είχε συμπεριληφθεί στη λίστα του Forbes με τους 500 πιο πλούσιους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, με περιουσία 3.4 δισεκατομμύρια δολάρια . Βρέθηκε όμως και στη λίστα με τους 100 κορυφαίους επιχειρηματίες της ναυτιλίας από τη Lloyd’s (2013).

    @The Snitch

    Αρα δλδ και ο σαββιδης εφαγε και ο μαρινακης εφαγε και ο τιγρης εφαγε?Που το κακο στο τιγρη?επειδη εφαγε ο τιγρης λεφτα ειναι ο μαλακας που μας κοροιδευει?οι αλλοι τι ειναι δλδ?τα καλα παιδια?γιατι βριζουμε συνεχεια τον δικο μας τον λεμε λαμογιο?οι αλλοι τι ειναι?

    Εν πασει περιπτωση ξερουμε οτι δεν ειναι φτωχος ο τιγρης.εχει λεφτα απλα δεν τα βαζει γιατι ετσι γουσταρει.αλλο πραγμα ρωταω και δεν απανταει κανεις. Αν δεν ητανε αυτος θα υπηρχαμε?και πως?

    Ο μαρινακης για μενα ειναι και αυτος ενα λαμογιο οπως οι ολοι οι αλλοι και αν ητανε οσο δυνατος τον παρουσιαζεις με αυτα τα deal δεν θα ειχε προβλημα να χαστουκισει το ρωσσο.Απ οτι βλεπουμε ομως ουτε στο τηγανι δε μπορει να κερδισει το μπαοκ.τωρα που θα παει στη τουμπα να δεις τι θα γινει?ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΖΜΠΑΟΥΓΚ-ΓΑΥΡΟ.

    Εδωσε ο βαγγελας ενα 10ρικο!ποσα πηρε απο το γαυρο ολα αυτα τα χρονια?με τις λαμογιες εβγαινε τσου λου και εδινε κατι ξεροκομματα.τη στιγμη που εμεις δεν εχουμε γηπεδο αλλα αυτοι εχουν και το μισο χρεωμενο!εμεις δεν εχουμε ουτε μισο!
    με ΣΑ ΣΕΜΕΔΟ κτλ δεν μπορεσε να κερδισει ξανθη πανιωνιο!τι παιχταραδες θεε μου!

    δε ξερω αν θα το χαρισει το γηπεδο αγαπητε εγω μαθαινω οτι το deal με το καλτσιδη το εχει κλεισμενο καιρο τωρα.
    Και στο φιναλε δικο του εργο ειναι αυτη η ΑΕΚ τη στιγμη που ολοι γυρισανε τη πλατη τους αυτος την πηρε απο τα σκατα και την εφτασε εδω και βλεπω και ελπιζω να παει ψηλα.

    γιατι να επενδυσει ρε αδερφε οταν οι αλλοι τα κανουνε πλακακια στο sofitel?και τα εχουν στημενα ολα?με τραπουλα σημαδεμενη εχεις παιξει ποτε?

    λες οτι ολοι ειναι τα ιδια σκατα και ολοι κλεβουν και κοροιδευουν!τον μελ για μαλακα τον εχεις?εγω παντως οχι.

    Παμε και στον Κυριακο.

    Γνωριζω ανθρωπο που ητανε στο απεναντι γραφειο τοτε που δουλευε στην τραπεζα και ο Κυριακος να αναρωτιεται ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ.
    Επισης γνωριζω ανθρωπο απο το στενο κυκλο του Κωνσταντινου Μητσοτακη για την συμπεριφορα του Κυριακου κατα την περιοδο των εορτων που μαζευοντουσαν στο σπιτι τους να μου λεει οτι τον κυριακο ουτε που τον ενδιεφεραν ολοι αυτοι επαιρνε τους φιλους του και πηγαινε βολτα στα club.γνωριζω επισης απο ανθρωπο τις κυβερνησης οτι δεν τον εχει δει ποτε τον μαρινακη και ουτε τον ενδιαφερει να τον γνωρισει.

    ΥΓ1 οχι φιλαρακια ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΓΙΝΑΝΕ!(το λεω σοβαρα χωρις καμια δοση ειρωνειας)

    ΥΓ2 δεν βλεπω να γινεται τιποτα στα δικαστηρια αντε να πεσει καμια Ξανθη.

    ΥΓ3 το πορτο καρρας στοιχησε στον πλυντηρια 200 τουβλα!για πιο ΔΟΛ μου μιλας?εχει αγορασει την μιση χαλκιδικη.

    ΥΓ4 καποια στιγμη θα ανεβει και η μεγαλη UNITED

  12. Ο/Η DNAEK λέει:

    @ποντιος
    Το έγραψες ήδη.ΕΙΧΕ.Δεν τα έχει πλέον γιατί κάτι είχε ακούσει για «αμερικανάκια»
    και είπε να το επαληθεύσει.
    Παλιότερα έψαξα στη λίστα Forbs και δεν είχα βρει ποτέ όνομα Μελισσανιδης.
    Ποιος ξέρει μπορεί να μην έψαξα καλά.
    Στο wiki ναι.Εκει υπήρχε.

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Liverpool: 5 βαθμοι, ΚΡΥΟ που τρυπαει κοκκαλο. Ηλιος μεν αλλα αγγλικος. Αρα ενδον στη ζεστη και αραγμα. Θα φαμε κρυο το βραδυ στη Pub-βολτα και αυριο στο γηπεδο..

    Μπερδευεις τι ‘ειχε’ πριν καποια χρονια με το τι ‘εχει’ τωρα.
    Και ο Κοσκωτας ‘ειχε’ τη μιση Ελλαδα και μετα ειχε ενα κελι 3Χ3.

    Μπερδευεις την εταιρικη περιουσια- ποσο αποτιμουνται οι μετοχες απο τις εταιρειες – με τη προσωπικη περιουσια.

    Πρωτον οι μετοχες (και η αξια τους) ειναι κατα +65% ΔΗΜΟΣΙΕΣ δηλαδη σε χερια τριτων. Μπορει μια εισηγμενη να εχει π,χ 1δις αξια, αυτο ΔΕΝ σημαινει οτι ο μεγαλομετοχος εχει περιουσια 1δις. Συνηθως εχει περιπου το 33% στη κατοχη του για να εχει τον εταιρικο ελεγχο και αυτο χωρις να υπολογιζουμε το τρεχων ισοζυγιο.

    Δευτερον, σε εισηγμενη οι αξιες αλλαζουν μεσα σε 3 μερες. Μπορει να βρεθεις απο τη κορυφη στο πατο μεσα σε 48 ωρες. Οπως αλλωστε βρεθηκε η κατα τα αλλα γαματη Aegean στο NYSE. Επισης κοιτας ΜΟΝΟ το τι εχει. Τα δανεικα που εχει παρει για να τα ‘αποκτησει’ τα κοιτας?

    Τριτον και ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ: Αποδειχθηκε οτι ολη αυτη η ‘περιουσια’ με πλοια, deals κλπ ΗΤΑΝ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΑΤΗΣ και απλα μια φουσκα. Γι αυτο αλλωστε και εξαυλωθηκε μεσα σε λιγους μηνες. Με απλα λογια ΜΟΥΦΑ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ηταν ο τυπος. Δεν ‘ειχε’ τιποτα απο ολα αυτα. Παραμυθατζης ηταν και εκλεβε.
    Οπως τοσοι και τοσοι αλλοι εντος και εκτος Ελλαδας. Σου εδωσα παραδειγματα πολλα.

    Η προσωπικη περιουσια του κυμαινεται οριακα στα 150εκ. Αυτο δεν ειναι δικη μου εκτιμηση αλλα ανθρωπου που ειναι σε θεση να γνωριζει καλυτερα απ το καθενα.
    Προσωπικη περιουσια ειναι μετρητα,κινητα- ακινητα, τυχον ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ επενδυσεις (χαρτοφυλακιο). Αλλωστε ειναι γνωστο οτι ο γατουλης δεν εμφανιζεται ΠΟΥΘΕΝΑ ως ιδιοκτητης.
    Αν δε, αρχισουν να τον τραβανε για τα γνωστα κολπα στο Αμερικα, δε στριβει ουτε με ποδηλατο.

    Παραδειγμα πραγματικης ζωης: Ενα πλοιο εχει μια αξια Χ. Ας πουμε 50εκ. Θελει ο εφοπλιστης να το παρει. Παει στη τραπεζα και παιρνει σχεδον ΟΛΟ το ποσο δανειο με εχεγγυο το ιδιο το πλοιο και ως εξτρα εγγυηση το κυκλο εργασιων του (για το τοκιζωμενο ποσο). Η τραπεζα αναλογα ΑΝ το εγκρινει προχωραει η δουλεια.
    Την αλλη μερα ο εφοπλιστης ‘ανακοινωνει’ οτι εχει ενα πλοιο ακομη. Το εχει? ΟΧΙ δεν το εχει. Η τραπεζα το εχει στην ουσια. Ο εφοπλιστης το ‘εχει’ μεν και το εκμεταλλευεται με τα συμβολαια του, που αποσκοπει σε ενα ποσοστο κερδους που θα του καλυψει τα OPEX (τα εξοδα του: τραπεζα-τοκους, τα τρεχωντα εξοδα: πληρωματα-πετρελαια-ανταλλακτικα κλπ) και θα του μεινει ενα κερδος στη τριετια. Αυτο λεγεται εφοπλισμος…
    Αν τωρα αυτα που παρουσιαζεις ως συμβολαια-deals-εσοδα ειναι ΨΕΜΜΑΤΑ και τα διαγραφεις μια ωραια μερα αναγκαστικα μιας και δεν υπαρχουν στη πραγματικοτητα αρα δε θα τα πληρωθεις ποτε (300εκ USD), γινεσαι μελισσανιδης και οχι μονο στα περνουν ολα αλλα σε κυνηγανε ως απατεωνα.

    ΟΛΟΙ στο Ελληνικο ποδοσφαιρο κλεβουν. Γι αυτο υπαρχει το ελληνικο ποδοσφαιρο, αυτο εξυπηρετει και αυτος ειναι ο σκοπος του.
    Γι αυτο λυσσανε ολοι να ‘παρουν’ μια ΠΑΕ και να κονομανε νομιμα (τηλεοπτικα-ΕΠΟ-Super League, χορηγιες , διαφημισεις κλπ) να κονομανε παρανομα βαζωντας φεσια σε εφοριες, ΙΚΑ κλπ, να ξεπλενουν λεφτα με ‘μεταγραφες’ τυπου Βερντε-Ολιβειρα-Ρετσου-Μητρογλου-Πριγιοβιτς-Περπατωφ-Κωσταντινου-Σισε (του ζελα) κλπ που τις χρεωνουν Χ3 στη καλυτερη και με ακομη πιο ‘περιεργα’ τυπου στοιχημα (σε ασια και κυπρο). Με στησιματα με ‘δανεικους’ και με εξυπηρετησεις εναντι αμοιβης: ποιον θα ‘ψηφισω’ στη λιγκα, ποιον στην ‘επο’, σε ποιον θα ανοιξω τα ποδια, σε ποιον θα σπασω τα ποδια και αλλα ομορφα.

    Αυτα ειναι τα γνωστα. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. Πως νομιζεις οτι δημιουργηθηκαν ολα αυτα τα φεσια που εγραψα χθες? Που πηγαν ολα αυτα τα εκαττομυρια?
    Γιατι νομιζεις οτι λυσσαγε ο…. Κομποτης να κραταει τη λιβαδια? Επειδη επαιρνε τιτλους, επειδη πουλαγε παικτες απο τα φυτωρια η επειδη επαιζε στην Ευρωπη και κονομαγε?

    Πως εχτιζε βιλες +10εκ ο κοντος, αγοραζε Ferrari και σκαφη εκαττομυριων? Απο τα ντιρινταχτα της γυναικας του η απο τα λεφτα τα δικα του? Και αφου τα ειχε ολα αυτα απο πριν γιατι μολις τον σουταραν απο την αεκ τα πουλησε ολα?
    Αμισθι δουλευε και αυτος αν θυμασαι. Δεν ηθελε ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ να βγαλει ευρω απο την ομαδα.

    Εχω πει πολλες φορες εδω και χρονια: Η αεκ καταστρεφεται ΠΑΝΤΑ εκ των εσω.

    Περαν αυτου αμα εχεις μεγαλη ΠΑΕ εχεις και πιεση να κανεις τις υπολοιπες δουλειες σου: Ποιος θα εδινε σημασια στον Ιβαν αν δεν ειχε το ζμπαουγκ με τα χιλιαδες προβατα να βγαινουν στους δρομους ανα πασα στιγμη?
    Ποιος ηξερε το Μελισσανιδη πριν την αεκ? Ενας ακομη παρατρεχαμενος ηταν.
    Οταν εγινε η διωξη στο Βαγγελα η Θ7 δεν ηταν που βγηκε στους δρομους? Τι δουλεια εχει η Θ7 με το ναρκοπλοιο?
    Αμα δεν ειχε τον γαυρο ποιον θα εβζαγε στο δρομο? Το σοι του?
    Αμα δεν ειχε το γαυρο πως θα εβγαινε ‘δημοτικος συμβουλος’ και θα ειχε το δημο με το Γιαννη?

    Επισης μιλαμε για την αεκ. Το τι κανει ο Ιβαν και ο Βαγγελας λοιπον ΔΕΝ με ενδιαφερει.
    Αλλωστε δε θυμαμαι ποτε το Βαγγελα να ειπε οτι δε θελει να βγαλει ευρω απο το γαυρο. Για μεγαλεια (εδω γελαμε) του γαυρου ειπε, για αδικιες στο γαυρο (εδω γελαμε πιο δυνατα) ειπε, για ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΥΗΤΗΣ δεν ακουσα κατι.

    Ο γατουλης (κοφτε αυτο το τιγρης ενας κοινος ποινικος/φυλακοβιος ειναι) μας εχει φλομωσει στη μουφα οτι απο την αεκ δε θελει να βγαλει φραγκο, αλλα απο την αλλη δεν εχει αφησει και φραγκο στο ταμειο. Ελεος πλεον με το λαμογιο που ειναι ηρωας επειδη κλεβει με το χαμογελο.

    Για τα του γαυρου. Δε ξερω τι λες – ο καθενας τα βλεπει οπως θελει. Αυτο που σιγουρα ξερω ειναι τα γεγονοτα: Περασε ΑΝΕΤΑ στους ομιλους, (στο ειχα πει το καλοκαιρι πριν τα προκριματικα), ειναι πρωτος στο πρωταθλημα (μπορει να το παρει μπορει οχι αλλα μονο αυτος κοντραρει το Ρωσσο), εμας μας νικησε και στα ευρωπαικα ματς που τον εχω δει ειναι ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ μια χαρα ομαδα. Δεν εφαγε ξεφτιλες στην Ευρωπη με τις ομαδες που επαιξε (μπορουσε ανετα να φαει +ταληρα), πηρε και 4 ποντους και προκριθηκε στο Europa. Οι παικτες του ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι καλυτεροι απο τα ταγαρια τα δικα μας, γι αυτο αλλωστε μας εχει και στο +13. Ο προπονητης του επισης για τα ελληνικα δεδομενα το παλευει, δεν ειναι δηλαδη Καρτνοσο που πηγε και μου κουβαλησε ο αλλος. Πηρε ενα μεγαλο μεν αλλα παικταρα (Βαλμπουενα) την ωρα που εμεις κουβγαλαγαμε τη τσιμπουκοφλωρετα το Ζεραλδες.
    Θελω να πω οτι γενικα τη παλευει οσο τη παλευει, δε τα παρατησε στον αυτοματο σα κατι ψυχες που ειδαν τα λεφτα του CHL ΜΟΝΟ ως ευκαιρια για κονομα και εφεραν το κανενα με μπολικο καθολου για να το προπονησει ο ….Ουζουνιδης.

    Το ξερω οτι πονανε αυτα αλλα ετσι ειναι πως να το κανουμε? Γεγονοτα ειναι δεν αλλαζουν.

    Και για να κλεισει το θεμα: ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι υπαρχεις τωρα? ΤΙΠΟΤΕ δεν εχει η αεκ στο ‘ονομα της’. Αλλου ειναι ολα σε εταιρειες συμφερωντων Μελισσανιδη και το γηπεδο και το προπονητηριο και η ιδια η ΠΑΕ με τα γραφεια της. Το ροστερ εχει καποια αξια? Μπορεις να πουλησεις καποιον δηλαδη περαν του Μπαρκα και αντε του Λιβαδια και αυτον με ψιχουλα? Ποιος θα παει να παρει τον μαλακα που αποβαλλεται-βριζει συμπαικτες-κανει κολοδαχτυλα σε προπονητες? Αν ηταν καμμια σοβαρη περιπτωση θα καταληγε απο την ιντερ στην αεκ να παιζει στα χωραφια του πας και του κουγια στα 24 του? Η μηπως χαψαμε αυτα τα παραμυθια των 8εκ για το σπυριαρη στα 29 του με 2 χιαστους που κανει τα 100 μετρα σε 3 μερες? 8εκ μπορει ΣΕ ΤΙ ΝΟΜΙΣΜΑ δε μας ειπαν μονο. Για 8εκ Ντιραμ που ειναι η προταση απο την αραπια μια χαρα ειναι. 8εκ ντιραμ ειναι σκαρτα 2εκ ευρω.
    Περαν λοιπον καποιων πωλησεων ας πουμε στογγυλα 5εκ, τι αλλο εχει η ομαδα? Θα σου πω: Μονο βαριδια σε συμβολαια που εχει μαζεψει 20 χαβαλεδες Παουλινιους-Βερντηδες-Ολιβειρες-Οικονομου και λοιπα παλτα και τους πληρωνει να βλεπεις αυτο το ΘΡΙΛΕΡ καθε αγωνιστικη. Εχει μονο εξοδα δηλαδη.

    Τον ειδα και οταν πηρε πρωταθλημα και βγηκε CHL ποσο ‘επενδυσε’. Οχι τα δικα του λεφτα- δε ζητησε κανεις να βαλει- αλλα τα λεφτα που η ιδια η ομαδα εβγαλε οπως αλλωστε μα δηλωνε. Οχι ολα δηλαδη τα 10 του Europa και τα 30 του CHL. Το 20% απο τα 40εκ, να ριξει σταδιακα 6-8εκ να ερθουν 4-5 παικτες κορμου και ενας σοβαρος προπονητης. Αυτος μου κουβαλησε το κανενα, εδιωξε Γιοχανσον-Λαζαρο-Κονε-Αραουχο και πηρε τον Ουζουνιδη! Παιρνει κανα 15-18εκ το χρονο- συμφωνα με ανακοινωσεις της ιδιας της ΠΑΕ και σου δειχνει αλλαγη τον Κλωναριδη! Θελει ο αλλος να κανει αλλαγη γυρναει στο παγκο να κοιταξει και παιρνει υπογλωσσιο.

    Εχει σπασει το κοροιδομετρο ο εγγυτης.

    Σου ξαναλεω και δεν ειναι προσωπικο αλλα προς ΟΛΟΥΣ που τυχον διαβαζουν:

    O γατουλης απο τη πρωτη μερα διατεινεται οτι απο την αεκ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ευρω. Εγω εχω στοιχεια που εχω γραψει πλειστακις οτι οχι μονο εχει βγαλει ΔΕΚΑΔΕΣ εκκατομυρια αλλα θα συνεχισει να βγαζει για καιρο ακομη. Οπως εβγαλε και τη πρωτη και τη δευτερη φορα που ηταν στην ομαδα.

    Η ερωτηση ειναι απλη:

    Τη παε τη πηρε δωρεαν. Τσαμπα. Το γηπεδο το φτιαχνει ΤΣΑΜΠΑ. Με λεφτα της παε (το ειπε ο ιδιος), με επιχορηγησεις για το ιδιο το γηπεδο, με ξανα-μανα επιχορηγησεις για υπογειοποιηση, με δωρεες τριτων, με deals απο τη φανελλα της ΠΑΕ. Γιατι τα 5εκ που πηρε απο τη Capelli (για να μας παρουσιασει τη φανελλα-εργοταξιο) στην αεκ δοθηκαν. Δε θυμαμαι η Δικεφαλλος να εχει φανελλες..

    Ακομη και τα 10 που ‘εβαλε’ τα δεχωμαστε, αρκει να μας πει ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ +10εκ εσοδα της Γ΄ Εθνικης που η ιδια η παε ανακοινωνε.

    Αφου λοιπον τα πηρε ολα τσαμπα και δε θελει να βγαλει λεφτα, θα τα δωσει ολα τσαμπα. Τι? Οχι?

    ΥΓ1 Αστο για το Μητσοτακη στο ξαναειπα. Οτι εχεις πει ειναι ολα λαθος. Το οτι εχει αλλη φιλοσοφια δεν εχει να κανει ΤΙΠΟΤΕ με αυτα που λες. Σου ξαναλεω εχουμε οικογενειακους δεσμους εδω και +50 χρονια απο τους πατεραδες μας (που εχουν φυγει ολοι πλεον), εχω προσωπικη αποψη απο πιτσιρικι. Αστο εισαι εκτος 100%

    ΥΓ2 Μη μπερδευεις τα λεφτα ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ του Ρωσσου με τα λεφτα που ειναι ελεγχωμενα ως προς τα εισοδηματα, καποιου αλλου (οποιουδηποτε αλλου).
    Τα λεφτα του Ρωσσου ειναι κατα 99% κρατικα- ο ιδιος ο Geoffrey R. Pyatt εκανε επισημη δηλωση για εμπλοκη του Ρωσσικου ΚΡΑΤΟΥΣ μεσω ‘επενδυτων’ στην Ελλαδα- και δεν εχουν να κανουν με τον ιδιο. ΜΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑ ειναι ο ρωσσος με ενα ποσοστο (συνηθως 5%) για το ρισκο που παιρνει και την εκθεση που εχει.

    ΥΓ3 Δεν υπαρχει United. Ποτε δεν υπηρχε διαχρονικα. Μια φωτοβολιδα ηταν, στηριζωμενη στην ΕΠΙΤΗΔΕΣ καταστροφη της Liverpool το 1985 που αναλογα τα σαρωνε ολα, και σε δανεια που σκουπιζε αλα κοσκωτα οτι πηγαινε να γινει. Ομαδα που επαιρνε δεκαδες εκ δανειο με εγγυση ΑΛΟΓΑ του τσιχλα που εγγυωταν τα παλια δανεια! Ουτε ο καλογριτσας με τα βοσκοτοπια δε το σκεφτηκε αυτο.
    Διαχρονικες ομαδες στο ποδοσφαιρο βαση τροπαιων και ευρωπαικης-εγχωριας παρουσιας ειναι τεσσερις: Liverpool-Real-Bayern-Milan.
    Δευτερο γκρουπ δυναμικοτητας: Juventus-Barca-Ajax
    Τριτο γκρουπ δυναμικοτητας: Inter, United, Benfica.

    Ως διαχρονικη δυναμη ειναι μια ομαδα που ακομη και στα κατω της εχει σταθερη παρουσια στο χρονο στην Ευρωπη. Η Liverpool πχ στα πετρινα χρονια της πηρε CHL, πηρε UEFA, επαιξε και σε αλλους 3 τελικους με το Finan, τον Smitcher και τον Skretl!
    Οταν εισαι 30 χρονια εξαφανισμενος, εμφανιζεσαι για ενα φεγγαρι 10-15 χρονια και μετα σε ξαναψαχνουν με το κυαλι ΔΕΝ εισαι διαχρονικη ομαδα, εισαι χαβαλες.

    Η Barca προ Μεσι ηταν μια ομαδα που κληρωνωταν στο UEFA με την αεκ. Μεγαλη ομαδα μεν αλλα οχι ευρωπαικη δυναμη. Εκει θα ξαναγυρισει οσονουπω, μολις αποσυρθουν Μεσι-Σουαρες οπως ξαναγυρισε η United μολις εφυγε η φουρνια της. ΗΔΗ πνεουν τα λοισθια- αγκωμαχανε σε ενα πρωταθλημα που εχει 2,5 ομαδες στην ισπανια και στην Ευρωπη δε μπορουν να πανε τελικο καν.
    Για τον απλο λογο οτι ΜΟΝΟ με λεφτα η φανελλα σου ΔΕΝ βαραινει. Θες και παικτες που οταν φυγουν θες τη συνεχεια τους.

    Η οπως λεει ενα απο τα πανο στο KOP: YOU CANT BUY HISTORY

    ΥΓ4 Στα δικαστηρια δε ξερω τι θα γινει. Πιστευω οτι καποιος θα τη πληρωσει, για το ξεκαρφωμα και μονο. Τωρα το ποιος και ποσο θα το δουμε.

    Αφηνω τελευταιο αυτο: Προσπαθησε να σκεφτεσαι ΕΚΤΟΣ ΚΟΥΤΙΟΥ. Θα δεις οτι τα παντα ειναι πιο καθαρα και οτι ΟΛΟΙ κοιτανε ΜΟΝΟ το προσωπικο συμφερον τους. Τοτε θα δεις και πιο καθαρα την ομαδα σου και θα εχεις και τις αναλογες προσδοκιες απο αυτην.

    Sent from my iPad

  14. Ο/Η DNAEK λέει:

    Χαχαχαχα. “Φανέλα εργοτάξιο” ΕΓΡΑΨΕΣ.

  15. Ο/Η bandog λέει:

    snitch

    εξαιρετικη η τελευταια τοποθετηση σου επι οικονομικων , λαμογιων , ελληνικου και αγγλικου ποδοσφαιρου…

    αλλα ρε θηριο ειλικρινα πως καταφερνεις και τα γραφεις ολα αυτα στο ipad ???

    δυο τρεις απαντησεις παω να βαλω στο twiter απο το tablet και παθαινω εγκεφαλικο!

    🙂

  16. Ο/Η RETHIMNIOS λέει:

    “τσιμπουκοφλωρετα” ΕΧΩ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΕΤΣΙ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΣΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…ΜΠΡΑΒΟ SNITSH