Α Ε Κ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Είμαστε στην σκιά του πολιτικού οπαδισμού πλέον. Εκεί που οπαδοί άλλου τύπου πιστεύουν οτι την χώρα την κυβερνάει ο Κούλης κι όχι οι επιχειρηματίες. Στην σκιά της άμεσης διακοπής του πρωταθλήματος και στην σκιά της ωμής παρέμβασης στην δικαιοσύνη. Είναι τρομερό σε μια κάτα βάση ηλιόλουστη χώρα να υπάρχουν τόσες σκιές. Πού είναι ο ήλιος; Στον ερχομό του παικταρά αλλά και στη ρεβάνς του κυπέλλου.

Στην οποίαν η ΑΕΚ κατέβηκε, μάλλον πλέον με την φιλοσοφία του Καρέρα : 4-3-3 και με αρκετές αλλαγές. Το σίγουρο είναι οτι ο Ολιβέιρα είχε πάλι ενοχλήσεις – απόλυτα φυσιολογικό για παίκτη που ούτε ο ίδιος δεν κοστολογεί τον εαυτό του στα 6 εκατομμύρια -, όπως και σίγουρο είναι οτι στο γήπεδο υπήρχαν δέκα χιλιάδες φίλαθλοι.

Η ομάδα μας ήταν αρκετά καλή. Μαρκάρισε ψηλά με σκοπό να αναγκάσει την άμυνα του Αστέρα να μην μπορέσει να κατέβει μέχρι το κέντρο σωστά. Πήρε το κέντρο με τον σπουδαίο Κρίστισιτς αμυντικά, ενώ η πίσω τετράδα φαινόταν πολύ σταθερή. Έβγαλε μπόλικες καλές επιθέσεις κυρίως από τον άξονα και δεν κινδύνευσε πουθενά πίσω. Είχε και την ρέντα που χρειάζεται όπως πάντα, και σκόραρε πολύ γρήγορα δυό γκολ, στην ουσία κλειδώνοντας την πρόκριση.

Το υπόλοιπο δεν ήθελε πολλά. Έναν κοντρόλ ρυθμό για να υπάρχουν δυνάμεις και για την Κυριακή, μια προσοχή στα μαρκαρίσματα και μια καλή εκμετάλλευση των χώρων που θα υπήρχαν. Το έκανε άψογα, κι αν κάποιος μπορούσε να σκοράρει ξανά, αυτοί θα ήμασταν εμείς. Όπως εμείς ήμασταν που βγάλαμε μια ψυχραιμία στο αναίτιο σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου, που έσπασε το χέρι του Παουλίνιο και μοίρασε μπόλικες κλωτσιές στα καλά καθούμενα.

Το πρώτο μέρος γενικά ήταν καλό σαν στήσιμο και σαν εκμετάλλευση του σχεδίου του προπονητή μας, που μόνο τυφλός δεν βλέπει οτι έχει βελτιώσει την ομάδα, ενώ έχει εμπνεύσει και παίκτες όπως ο Κρίστισιτς, ο Αλμπάνης, ο Σβάρνας  και ο Βέρντε. Αυτούς έχει, δεν έχει υπερόπλα. Η ΑΕΚ έπαιξε απλά και μεθοδικά, πήρε αυτό που ήθελε, ενώ δεν ήταν υπεύθυνη για τον ρυθμό αφού τα πάμπολλα φάουλ δεν της έδωσαν κάποια παραπάνω ευκαιρία. Οπότε κράτησε κι εμάς σαν τηλεθεατές, όχι διότι βλέπαμε υπερθέαμα, αλλά τουλάχιστον βλέπαμε σωστή μπάλα.

Το δεύτερο μέρος, δεν έκρυβε εκπλήξεις. Η ΑΕΚ τράβηξε ακόμα μεγαλύτερο φρένο στην έκρηξη και την ταχύτητα, ενώ ο Αστέρας άφησε λιγάκι τα σκληρά μαρκαρίσματα και είπε να παίξει λίγο μπάλα. Και σε αυτήν την μορφή παιχνιδιου, η ομάδα μας ήταν καλύτερη κι έβγαλε κάποιες πολύ ωραίες επιθέσεις με τελικές, πού όμως δεν είχαν αποτέλεσμα. Εντάξει βλέπαμε για κανά μισάωρο αυτούς που είχαν πετύχει τον στόχο, και τους άλλους που δεν ξέρανε γιατί τους φέρανε να παίξουν και σε αυτόν τον θεσμό. Με στόχο να μην πέσουν – στόχος που θα είχε ολοκληρωθεί με βάση τον προηγούμενο νόμο -, τι να κουράζονται τώρα;

Τους παίκτες που κατέγραψα πριν, τους πλαισίωσαν και οι Μάνταλος, Βράνιες και Σιμάνσκι, οπότε είχαμε αυτό που ζητάγαμε καιρό τώρα : Την ομάδα. Ομάδα, που όπως και να το κάνεις δεν γίνεται τυχαία. Κάποιος την φτειάχνει. Και κάποιος της δίνει κάποια χαρακτηριστικά. Ο προπονητής δηλαδή, που εμένα με κάνει πολύ χαρούμενο. Διότι ήταν ζηλευτές οι αλληλοκαλύψεις, ορατότατοι οι αυτοματισμοί, αλλά και απόλυτα θετικοί οι παίκτες στην τακτική που διδάχτηκαν. Μάλλον κατάλαβαν στην εταιρεία οτι χρειάζεται και μια κανονικότητα. Η οποία κανονικότητα, κάνει να φαίνονται καλοί, ακόμα και παίκτες που σαν χαρακτηριστικά δεν είναι σπουδαίοι.

Μην λέμε όμως πολλά. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι καλό για επίπεδο αδιαφορίας για τον σκοπό, και για την χώρα αυτήν, που όλοι έχουν σκοπό αλλά τον θέλουν άκοπα. Οι παίκτες μας έτρεξαν όσο απαιτείτο και κράτησαν τις θέσεις τους για την πρόκριση, που ήρθε δίκαια βάσει της απόδοσης των δυό αντιπάλων και στις δυό αναμετρήσεις. Βγάλανε σωστές άμυνες στο κέντρο, βγάλανε σωστές επιθέσεις ή αντεπιθέσεις, κυριάρχησαν, και αν απειλήθηκαν, ήταν με μία τελική του Αστέρα με ένα σουτ υπό πίεση και από την γραμμή της περιοχής. Πολύ ενδεικτικό αυτό που λέω για την δουλειά που έχει γίνει στην ανάσχεση. Είπαμε : Τουλάχιστον είδαμε σωστή μπάλα και φυσικά δίνουμε συγχαρητήρια σε όλους. Διότι μας πέρασαν δυό ποδοσφαιρικές ώρες στον ήλιο, μπροστά στις σκιές που θα φέρουν τα ανθρωπάκια που χειροκροτάνε την δημοκρατία.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

29 Responses to Α Ε Κ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Πράγματι, ο προπονητής δείχνει ότι δουλεύει.

    – Ο Βράνιες έχει σοβαρευτεί.
    – Ο Κρίστιτσιτς, με έκανε να πω μετά από 2 χρόνια, επιτέλους, ένας ΧΑΦ στην ομάδα μας.
    – Ενσωματώνει τον Σιμάνσκι, καλά στοιχεία, επιθετική άμυνα, σωστές πασες, ωραία κίνηση για να πατήσει περιοχή, μάλλον θα βγει.
    – Αλμπάνης, σταθερά καλός, όπως και ο Βέρντε.
    – Μου αρέσει που δεν στέλνει τον Μάνταλο αριστερά, είναι ο πρώτος που δεν το κάνει.

    Δεν είναι τυχαίο ότι η ΑΕΚ πέρασε περπατώντας.

    Ντροπή και αηδία για τον ΑΛΗΤΗ που κλείδωσε το χέρι του Παουλίνιο όπως ο Ράμος. Γενικά, η ομάδα του Αστέρα παίζει βρώμικα, αναρωτιέμαι, έτσι παίζουν και απέναντι στους διχαστικούς μαχητές της Νοτίου Μακεδονίας;

  2. Ο/Η koreas λέει:

    Ότι ο παικταράς μας Αραούχο – Παστελούχο επέστρεψε δε το λες και λίγο.

    πάντα θα θυμάμαι τον καημένο ρομαό που πάτησε τα πόδια του, την απόγνωση στα πρόσωπα των προτό και βλαχοδήμου, τον τερματοφύλακα-φωτογράφο γλύκο, τα πρωταθληματικά του γκολ στη νέα σμύρνη, το γκολ που κάνουν με το μάνταλο στον ημιτελικό στο καραισκάκη, το γκολ που κάνουν με το λιβάγια στη λειβαδιά, τα ευρωπαικά γκολ, το κλάμα τη στιγμή της αποθέωσης – αποχώρησης…

    1. νομίζω ότι η έλευσή συνδέεται με την αγία σοφιά

    2. πιθανολογώ ότι θα ακολουθήσουν πωλήσεις ολιβέιρα, λιβαγιά, κτλ

    @steven
    1. αν πούμε ότι βρήκαμε προπονητή,θα μπορούσες να πεις μια ιδανική ενδεκάδα για την ομάδα, ποιοί παίκτες από την τωρινή ομάδα μπορούν να βοηθήσουν ως βασικοί και σε ποιές θέσεις; που χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ενίσχυση;

    2. ο πρόλογος σου περί πολιτικού οπαδισμού που αναφέρεται; νομίζω ότι το φαινόμενο αυτό σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν έχει μειωθεί εντυπωσιακά.(μπλε και πράσινα καφενεία , κτλ)

  3. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Τουλάχιστον μαζεύτηκε η ομάδα και κυριαρχεί απέναντι σε μικρομεσαίους αντιπάλους.
    Σήμερα είναι μια ωραία μέρα, ίσως η ωραιότερη της χρονιάς.
    Η έλευση Αραούχο σε συνδυασμό με τον κανονικό προπονητή Καρέρα και έναν κανονικό ΤΔ (και οχι ταγάρι) δίνει ελπίδες για κάτι καλύτερο του χρόνου.
    Καλά θα ήταν να πουλήσουμε κάποιον απο τους αργοκίνητους μπροστά, αλλά τα λεφτά που ζητάμε δεν τα έπιαναν ούτε τη χρονιά που στέφθηκαν πρωταθλητές, πόσο μάλλον σήμερα.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Το κείμενο δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του υπάρχοντος ιστοχώρου. Τα πάντα κινούνται μεταξύ φωτός και σκιάς και ανάμεσα τους camera obscura.
    Ομπρέλες ηλίου, υπάρχουν. Δυχτια για το σκοτάδι, ποιος θα φτιάξει;

    Σαν προστεθεί και ο ‘ινδιάνος’ η ομάδα θα αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική μπροστά.
    Ίσα που θα τους τσάκωσει αλληλοαποκαμωμενους ο “τιγραρος” 🐕και θα προσπαθήσει να τους φάει στον τελευταίο γύρο. Ελπίζω μόνο μη τους στρέψει και τους δυο εναντίον του, γιατί τον βλέπω να σκαρώνει ιγκλού και να ψαρεύει φώκιες στους πάγους. 🍙

    “Φαγωθηκαν” και σημερα-οπως θέλει το έθιμο και τα ανεξάρτητα ΜΜΕ, 🚽οι δυο αρχηγοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους (λεω και καμιά μαλακια).
    Τίνος είναι οι νταβατζήδες Μαρινακης-Σαβιδης.
    Μαλιοτραβηχτηκαν για τα μάτια, ως καλές πουτανες:
    “Δικοί σου είναι οι δυο αυτοί νταβατζήδες… ” λέει η μία. “τι λες κυρά μου. Δικοί σου είναι. Για ξανακοιτα τους… ” “τι λες μωρή πατσαβούρα… τους δικούς μου δεν ξέρω; Ετούτοι ‘δω είναι δικοι σου”. “Βρε αντε μου και στο διάβολο παλιοσαγιοναρα που θα μου πεις εσύ ποιοι είναι δικοί μου και ποιοι όχι.”…
    Έτσι πήγε η βιόλα, μέχρι λήξεως της συνεδρίασης. Κατόπιν, σήκωσαν τις ζαρτιέρες, τις έδεσαν γερά και με αποφασιστικότητα τράβηξαν η κάθε μια στο κονάκι της, για να μετρήσουν τα ρεστα. 🐌

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Η ιδανική ενδεκάδα θα βγει όταν έρθουν παίκτες. Προς το παρόν, δεν γεμίζουν οι βασικοί ούτε οκταθέσιο βαν. Ο πρόλογος μου αφορά τους δήθεν σοβαρούς, που δεν είναι ποδοσφαιρικοί οπαδοί στην Ελλάδα, είναι όμως πολιτικοί οπαδοί.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Φυσικά και ειμαι πολιτικός οπαδός και φυςικα δε κρύβω τις πολιτικές μου πεποιθήσεις.

    Δεν ακολουθώ δηλαδή τις δήθεν πολιτικές της αριστεράς όπου ο φυσικός αρχηγος της Κουτσούμπας κυκλοφορεί με το χρυσό ρόλεξ , ενώ ο ιμιτασιόν άντρεας ξεκινώντας απο το μπαμπά με τη χούντα εχει κανει περιουσία εκατομυρίων την ωρα που ευαγγελίζεται δημοςια παιδεια καο δημοςια υγεία. Αλλα στέλνει τα παιδια του στο κολλεγίο και τη σχολή χιλ και τρέχει να χειρουργηθεί σε ισιωτικη κλινική.

    Με λίγα λογια δεν ειμαι υποκριτής να λεω οτι κάποιος που ορθά- κατα τη γμωμη μου- παρενέβει για να μην εχουνε μπάχαλα στους αυτοδιοίκητους.

    Που ειναι αυτόνομοι στις εκλογές και τη διοίκηση αλλα ο καθένας τους εχεο πιστόλιασει το κράτος δεκαδες εκκατομυρια ευρω ως μαγαζί.

    Απο τον ένδοξο κοσκωτα, ως τον ένδοξο 44αρο Ντέμη, τους ένδοξους 10 Αμπράμοβιτς και φυςικα τον πολλα βαρύ ρωσσο που του Χάρησε ο καμμενος μέχρι και 20´τοσα στρέμματα γης μετα τα 22εκ χρέος. Αφηνω τελευταίο το δικο μας αυτόνομο που αφου πιστολιασε άλλη μια 80αρα το δημόσιο για να πάρει το μαγαζί, τωρα-αυτόνομα παντα- τη μια παίρνει 20 απο τη περιφέρεια και την άλλη αλλα ποςα για τα περιβάλλοντα έργα.

    Ολοι μαζί αυτόνομα παντα επιδοτούνται άπο το κράτος ως επο για να μη πουμε για άλλες επιδοτήσεις μέσω ΕΡΤ μέσω ΟΠΑΠ έπι δεκαετίες, μέσω μέσω.
    Πρωτη φορα βλέπω αυτόνομους με τη κουτάλα απλωμένη στο κράτος μονιμα, οταν τα κανόνια του Ναβαρόνε βάρανε ανα δεκαετία.

    Εκει ομως αν τολμήσει καποιος που τους πληρώνει να επέμβει οταν απειλουν ευθέως τη δημοςια τάξη ειναι κακος;
    Έπρεπε να αφήσει τον έναν να απειλεί με απόσχιση καο τον άλλον να απειλεί με οτι διάολο του έρθει;

    Αν ενας ιδιοκτητης οποιασδήποτε εταιρείας βγει στη τηλεόραση και δηλώνει ευθέως: θα ζήσετε πρωτόγνωρα πράγματα αν μας πειράξετε, πρέπει να τον αφήσουμε να αλωνίζει ανενόχλητος η να κάνουνε κατι γι αυτο;
    Ερώτηση κανω.

    Ελπίζω πραγματικά να εχει τα κότσια να κανει αυτο που διάβασα οτι ειπε στη σημερινή συνεδρίαση αν δε βρεθεί αλλη λύση, μνημόνιο με Uefa αφεντικό παρεα. Άλλωστε γράφω εδω και χρονια, αφου είστε ανίκανοι να κάνετε μια διοργάνωση σωστά, αντιγράψτε τους ξένους, έλεγα φέρτε την FA συγκεκριμένα.
    Δε θέλεις μονοι σας; Οκ με το ζόρι τοτε.

    Να έχουμε νταταβερια φυςικα αλλα ελεγχόμενα και μέχρι ενα σημείο. Πουθενά στο πλανήτη ποςο μάλλον στην Αγγλία δεν εχει βγει πρόεδρος να απειλεί την έννομη τάξη, να απειλεί θεσμούς και πολιτεία και να τον κοιτάνε.

    Γι αυτο απο τη μια ο cosmote κάθε χρόνο κανει ρεκόρ ατις σύνδεσεις δειχνωντας αγγλικό κυρια αλλα και ισπανικό γερμανικό και οι αυτόνομοι έχουν φτάσει να παλεύουν ανεπιτυχώς να πιάσουν μέσο ορο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το πεντοχίλιαρο σε εισητηρια ανα αγωνιστική με τη νόβα να χάνει συνδέσεις κανωντας αρνητικό ρεκόρ εσόδων κάθε χρόνο.

    Οποτε αν ψάχνουμε οπαδούς-πελατες στην Ελλάδα ιςως να πρέπει να υπαρχπθν και αναλογες προϋποθέσεις να τους εχουνε.

    Η πολιτική ιδεολογία του καθενός δεν εχει χώρα. Υποστηρίζεις κατι είτε ειναι στην Αμερική είτε στην Αφρική είτε στην Αυστραλία.

    Ο αθλητικός οπαδισμος απο την άλλη- για μένα τουλαχιςτον- εχει και ενα όριο στο δούλεμα και στο πως σε αντιμετωπίζουν αυτοι που υποστηρίζεις.

    Στην Αγγλία λοιπον ακομη και τοτε που δεν είχα συχνή παρουσία παλιότερα ποτε δε με έδιωξαν άπο το γηπεδο με διακοπες αγώνα, ποτε δε μου άπαγορεψαν την είσοδο εχωντας πληρώσει, ποτε δε μου πέταξαν δακρυγόνα, ποτε δε έφαγα ντου απο κανενα είτε ‘οπαδό’ είτε Ματατζη.

    Στα ανάλογα δυςκολα πέτρινα χρονια του αγγλικού ποδοσφαίρου το κράτος βγήκε μπροςτα και το μάζεψε με τη συνδρομή όλων μετέπειτα σε επίπεδο ιδιοκτητών, φιλάθλων κλπ.

    Τι σύμπτωση: ηταν η Θάτσερ που το απαίτησε.

    Τον Άγγλο λοιπον δεν το θεωρώ ανώτερο για να τα κανει ολα αυτα.
    Απλα εχει καταλάβει οτι εκτος άπο απαίτησεις υπάρχουν και υποχρεώσεις.

    Οπως υπάρχουν όρια αλλα και ευθύνες για ολους.
    Ασε με εμένα τον δήθεν σοβαρο. Χαζούλης ειμαι και εμπαθής που θελω το κακο της αεκ ποςο μάλλον της Ελλάδας. Γι αυτο μόλις εγινε οτι εγινε, οπως εγινε πέσανε ΟΛΟΙ ταυτοχρονα να τον φάνε το ‘Κούλη’

    Εμένα απο μη άλλη μου λεει πρι ενόχλησε τη πιάτσα και αυτο μονο καλο μπορεί να ειναι

    ΥΓ Δες ομως αν θες τον Βαγγελα πως συμπεριφέρεται ως ιδιοκτητης της Nottingham και ως ιδιοκτητης του γαύρου.
    Ίδιος άνθρωπος ίδια θεςη ίδια δουλεια διαφορετικοί κόσμοι.
    Γιατι άραγε;

    Sent from my iPhone.

  7. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Δεν το είδα το παιχνίδι, αλλά άκουσα ότι περάσαμε άνετα. Για τα όσα γίνονται με τους δύο γάβρους και την κωμική κυβέρνηση δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε κάτι περισσότερο. Είμαστε μια χώρα τσίρκο και θα παραμείνουμε για πολύ ακόμα έτσι. Steven, πώς βλέπεις τον ερχομό Αραούχο? Δεν ξέρω σε τί κατάσταση θα είναι, αλλά προσωπικά χαίρομαι πολύ που επιστρέφει, είναι πάικτης για τον οποίο πληρώνεις εισιτήριο και δε σιχτιρίζεις μετά, τηρουμένων των αναλογιών πάντα…

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21 : Ο Αραούχο είναι παικταράς. Τι άλλο να πω; Με την οποιαδήποτε κυβέρνηση, όποιος θεωρεί οτι είναι σοβαρός, απλά δεν ασχολείται. Μιλάμε για κομματικά και άεργα κομματικά λαμόγια – φυσικά ο αρχηγός είναι ο κορυφαίος – που είναι απλοί υπάλληλοι κι εντολοδόχοι. Στην Ελλάδα που τους ξέρω και προσωπικά, είναι μακράν οι χειρότεροι. Πιασμένοι από πεντακόσιες μεριές.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Δημήτρη το site είναι οπαδικό, με την έννοια της αφορμής, εναντίον των οπαδών. Το τι οπαδός είναι ο καθένας, προσωπικά με αφήνει αδιάφορο. Διότι ο οπαδός δεν έχει σύγκριση με το αληθινό. Είναι απλά τυφλός. Αλλιώς πλακώνει τα επιχειρήματα του πόσο καλός είναι ο Χριστός και πόσο άδικος είναι ο Μωάμεθ. Ή ο Βούδας σε σχέση με την πουτάνα του Άουσβιτς. Φυσικά όλα αυτά είναι τανάπαλιν. Τώρα για την Ελλάδα, είναι γνωστά όλα. Διοικούσαν οι αριστεροί υπό τους νταβατζήδες αλλά τώρα διοικούν οι δεξιοί κι έχουν κάτω τους νταβατζήδες; Αυτά μόνο οπαδοί μπορούν και τα πιστεύουν. Την ώρα που υπάρχει μια ολόκληρη Αμερική που έχει καταργήσει τις ιδεολογίες, πόσο μάλλον δη τις ιδεοληψίες. Ο οπαδισμός λοιπόν έχει παραμείνει μόνο στους χαχόλους.

  10. Ο/Η conpater λέει:

    Πραγματικα,θεωρω πολυ σοβαρο το ερωτημα του Snitch ,γιατι ολα αυτα που κανει εδω ο Βαγγελας δεν τα κανει στην Αγγλια. Κι ας μεινουμε στα του ποδοσαφαιρου. Το γεγονος πως η Νοτιγχαμ ειναι σε μικροτερη κατηγορια ισως παιζει το ρολο της.Λεμε τωρα…
    Αληθεια,αν ηταν στην Premier League, υπηρχε περιπτωση να εκανε τα εκτροπα που κανει εδω? Και δεν μιλαω μονο για αυτα που γινονται στο χορτο,μιλαω και για ΟΛΑ τα αλλα εκτος γηπεδου,παντα γυρω απο το ποδοσφαιρο. Ομοιως και για τον Σαββιδη,και για ολους τους προεδρους . Αφου ομως ο Βαγγελας “ειναι ” και στην Αγγλια,για αυτον μιλαμε τωρα. Τι ειναι αυτο που τον εμποδιζει να ανατιναξει τον φουρνο ενος διαιτητη ,η να στειλει μπραβους να σπασουν στον ξυλο εναν αλλον και να ειναι και στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ !!!
    Η να βγαινει στα αθλητικα καναλια των Αγγλων και να μιλαει για περιττωματα, και για υποπτες συμφωνιες ,και…και…
    Μαλλον εκει δεν το παιρνει για τετοιες μαλακιες, γιατι στην πρωτη “στραβη” τον εχουν μπουζουριασει . Ποσοστο σεβαστο στο ΑΕΠ , ειναι για την Αγγλια το ποδοσφαιρο τους. Αρα το προσφορο εδαφος ειναι εδω ,στην προεκταση της Αφρικης προς τον Βορρα,με τις συνθηκες ζουγκλας,με προεδρους που βγαζουν κυβερνησεις ,που ελεγχουν μεχρι και τι γραββατα θα φοραει ο υπουργος οταν κανει ανακοινωσεις. Απλα,γελοια πραγματα.
    Βρισκουν και τα κανουν.και βολευονται απαντες.ΑΠΑΝΤΕΣ ομως…
    Δεν ξερω πως λειτουργει η δικαιοσυνη στην Αγγλια,ξερω πως ειναι εδω τα πραγματα,που οδηγειται σε παραιτηση ο προεδρος του ΣτΕ, λογω διαρροων σοβαρων υποθεσεων,ξερω πως επειδη χρονικα τελειωνει η θητεια της προεδρου του Αρειου Παγου ψαχνουμε πως θα της δωσουμε “αερα” δυο-τρια χρονια ακομα. Ξερω πως υποθεσεις του ποδοσφαιρου σε καραμπινατα στημενα με ΜΑΡΤΥΡΕΣ,δεν εχει ξεκινησει η δικη εδω και 4 χρονια, ξερω πως για τα στημενα απο το `11 ΘΑ ξεκινησει τον Μαρτιο και…και…
    Οτι ξερει ολος ο κοσμος δηλαδη. Οτι το πολιτικο συστημα πολυ απλα και γλαφυρα, δινει και τον ΚΩΛΟ του για να ειναι στην εξουσια. Που ερχεται καποια στιγμη ομως ,η στιγμη που ειναι στην μεση και πρεπει να αποφασισει που θα δωσει τα κουκουτσια,γιατι οι “προεδροι” τα θελουν ολα. Καλως,στην παρουσα φαση εκανε ο Μητσοτακης και βγηκε μπροστα,κακως που δεν εχει στειλει τον Αυγενακη ακομα στον Ψηλορειτη να κουναει μαντηλι στα αεροπλανα …Και λεω καλως στην παρουσα φαση,γιατι υπαρχουν πολυ σοβαροτερα προβληματα να ασχοληθει. Αλλα αυτα ειναι τα αποτελεσματα ,και ω του θαυματος ΠΑΝΤΑ ειναι εμπλεκομενος ο ΓΑΥΡΟΣ. Απο την εποχη Κοσκωτα και μετα Σαλιαρελη για να ακολουθησει ο Κοκκαλης και τωρα ο Μαρινακης. Αριθμητης στο κλασμα, ολων των αποχρωσεων οι κυβερνησεις με κοινο παρανομαστη τον ΓΑΥΡΟ. Το σωστοτερο θα ηταν να αποβαλλουν τον Γαυρο ,επειδη ομως υπευθυνος δεν ειναι μονο αυτος που “δινει” αλλα κι αυτος που τα “παιρνει”.κλειστε το μαγαζι για μια πενταετια ,γιατι λιγο-πολυ ολοι εμπλεκομενοι ειναι. Κλειστε το γαμηδι,δεν προσφερει και τιποτα στους απλους φιλαθλους. Ποσοι θα πανε να δουν Αστερας- Πανιωνιος π.χ, και ποσοι θα το δουν στην τηλεοραση της NOVA,για την οποια πεφτουν τα σαλια του Βαγγελα.παντα για το καλο του ποδοσφαιρου βεβαιως – βεβαιως…Και ποσοι θα κατσουν να δουν Μπραιτον-Σαουθαμπτον ,δεν πιανω τα ντερμπυ, που βλεπεις ποδοσφαιρο.
    Σαν το αυγο με την κοτα ειναι η κατασταση εδω, σπαει τα αυγα η κυβερνηση και ας παει να γαμηθει το πολιτικο κοστος? Η αποφασιζουν οι προεδροι” να βαλουν ταξη στο προιον τους βαζοντας στην ακρη τους πολιτικους ?
    Τιποτα απο τα δυο δεν γινεται ουτε τωρα ουτε στο μελλον. Και ο λογος ειναι πως ποτε στην Ελλας δεν προκειται να εχουμε αρχιδατη κυβερνηση να παιρνει κρισιμες και καιριες αποφασεις οταν πρεπει. Οταν ρωτας το αφεντικο αν θα πας και για κατουρημα ,τα αρχιδια ειναι διακοσμητικα.Μεχρι ημιμετρα και πολυ λεω…
    Παναγια ο Βαγγελας στην Αγγλια, περιττωματα και το μ….ι της μανας στην Ελλαδα. Στο περιμενε να ψαξουμε ποιος ειναι ο κυριος τον ειχαν οι Εγγλεζοι πριν παρει την ομαδα,εδω γραφανε διθυραμβους και για τις κουμπαριες του και για τα καραβια του και δωστου δηλωσεις στα καναλια,στις εφημεριδες και στα sites.
    Αρα.δεν φταιει ο Βαγγελας ,μαλλον κατι αλλο φταει, που το εκμεταλλευεται ο Βαγγελας κι ο καθε Βαγγελας που με τον “παρα του γαμαει και την κυρα του”….

  11. Ο/Η Pontios λέει:

    Καλημερα σε ολους.

    Για να πουμε οτι κατι αλλαξε πρεπει να δουμε την ομαδα να παιζει ποδοσφαιρο σε ντερμπι.

    Δυστυχως εκει δεν εχει πεισει κανενα!

    Το ματς με τον Αστερα μου ειναι λιγακι αδιαφορο.Επισης η κινηση του Αραουχο δεν μου λεει κατι.Σεντερ μπακ θελουμε Δεξιο μπακ θελουμε και δεξι εξτρεμ θελουμε.

    @The Snitch

    Στην Ελλαδα εχουμε κανονικο πρωθυπουργο και κανονικη κυβερνηση.Συμφωνω με την τακτικη Θατσερ.Επισης για να αλλαξει κατι πρεπει πρωτα να αλλαξει η Αστυνομια στην πολη της Σαλονικης.Η οποια διοικηται απο το τσετσενο.

    Δεν υπαρχει πουθενα το πανο που βγηκε στην πορεια την χθεσινη.μιλησε ουτε το 1% του πληθυσμου τις Ελλαδος.

    Ακουγεται παρα πολυ Καλτσιδης με συμπαικτη Αγγελικουση.

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Steven

    Θες να πουμε οτι ειναι λαθος η επιλογη της λεξης ‘οπαδος’? Αντε να τη πουμε και να την αλλαξουμε σε ΄φιλαθλος’ ‘φιλοπολιτικος’ η οποια αλλη λεξη που δεν μου ερχεται θες.
    Δε νομιζω οτι η εκφραση ειναι λαθος.
    Απο τη στιγμη που επιλεγεις να ανηκεις σε μια πλευρα, σε μια πτυχη της κοινωνιας που ζεις, για οποιοδηποτε λογο: επειδη σε εκανε ο πατερας σου, επειδη τα βρηκες ετσι στο περιβαλλον σου κλπ, αυτη η πλευρα ειτε ειναι πολιτικη ειτε αθλητικη ειτε οικονομικη ειτε κοινωνικη, σε κανει αυτοματα οπαδο της.
    Δεν γινεται να εισαι πχ αεκ και να μην εισαι οπαδος της. Σου αρεσει το αθλημα ως αθλημα αλλα ως εκει. Οταν την υποστηριζεις αυτοματα παιρνεις θεση υπερ της οπου εμπλεκεται. Μπορει αν εισαι πιο ανοιχτομυαλος η πιο κολλημενος αλλα παντα θα εισαι οπαδος της, δηλαδη δεν θα εισαι ουδετερος-αμεροπηπτος σε ενα οποιοδηποτε γεγονος που την αφορα. Ειναι η φυση της ‘συναλλαγης’ του ατομου/μυαλου με την επιλογη της τοποθετησης του.
    Το ιδιο ισχυει σε πολιτικα- κοινωνικα σε οτι το ατομο λαμβανει θεση υπερ αρα και αντιθεση στο απεναντι του.

    Η Αγγλια εχει 2 ορολογιες: Fun και supporter. Ο πρωτος ειναι ο light και μπορεις πχ να εισαι fun- να συμπαθεις- 2 και βαλε διαφορετικων του ιδιου χωρου. Εισαι πχ fun της Μπαρτσα και της Μπαγερν. Οταν εισαι supporter ομως εχεις μια και μονη ομαδα. Εισαι οπαδος, δε εχει παιζει η ομαδα μου αλλα συμπαθω και τον απεναντι. Εγω ειμαι fun της Μπαρτσα αλλα περσυ στο γηπεδο ηθελα να τους πιουμε το αιμα-ποδοσφαιρικα παντα. Ειμαι οπαδος της Liverpool δεν εχει μη-μα-μου.

    Αναλογα η αεκ με εχει κανει απο οπαδο ενα απλο fun. Οχι μονο εμενα αλλα ολους αυτους τους δεκαδες χιλιαδες που πηγαιναν στο γηπεδο και της γυρισαν τη πλατη- οπως σε ολες τις ομαδες: Θα κατσω να τη δω ΑΝ ΤΥΧΕΙ (μιλαω για μενα) και τελος. Και που πηγα προχθες τι καταλαβα? Καλοι ειναι λεει με τους Παναιτωλικους και τους Αστερες αλλα με το γαυρο εγω ειδα ακριβως τα ιδια- αγωνιστικα- που ειχα δει πριν 6 μηνες. Αχρωμοι-αοσμοι-αγευστοι.

    Δηλωσα λοιπον οπαδος της πολιτικης η αν θες του ιδεολογικου χωρου της δεξιας. Μαλιστα ειπα οτι μπορει να ειμαι ΝΔ αλλα πιο πολυ με εκφραζει η ‘παραδοσιακη’ συντηριτικη παραταξη των Tories και μαλιστα στην δεξια μορφη της-βλεπε Θατσερ. Δεν δηλωσα προσωπικος οπαδος ατομου αλλα ιδεολογιας. Που οπως γνωριζεις η συγκεκριμενη ειναι και πιο φιλελευθερη απο την αντιστοιχη αμερικανικη των ρεπουμπλικανων.

    Στα δικα μας, θεωρω οτι ο Μητσοτακης κανει στο μετρο που του αναλογει μια χαρα δουλεια. Επειδη οπως προ-ειπα ειμαι ιδεολογικος οπαδος αρα θετικα προκατειλημμενος- αναφερω τα επιχειρηματα που εγω θεωρω σωστα στη μεχρι τωρα πορεια του. Δεν ειπα οτι δεν ειναι διαπλεκομενος στην Ελλαδα ζουμε, ειπα οτι απο τα 10 πραγματα που ειπε προεκλογικα (σωστα η λαθος ειναι στη κριση του καθενα) προσπαθει να τα τηρησει και εχει καταφερει τα 5? Τα 7?
    Ειναι δηλαδη κατα το δυνατον συνεπης προς το παρων σε αντιθεση με οποιαδηποτε αλλη πολιτικη εχουμε δει προσφατα.
    Φυσικα σε μια mini κοινωνια που ειναι η κυβερνηση εχει και 10 μαλακες αυγενακηδες διπλα του. Μονο αμα εισαι αυγενακης πας να κατσεις σε μια καρεκλα με ταμπελα Υπουργος Αθλητισμου της Ελλαδος. Μια καρεκλα lose-lose οτι και να κανεις μιας και δε μπορεις ακομη και να ηθελες, να κανεις κατι αλλο εκτος απο το τροχονομο.

    Στο θεμα των ημερων ειπα οτι εφαγε ηττα και τα εκανε σκατα γιατι αφησε το πραγμα να φτασει εκει που εφτασε.
    Ο χειρισμος ειναι πολιτικος καθαρα, αρα μεσοβεζικος, και ο σκοπος της παρεμβασης ειναι επισης πολιτικος: το τελευταιο πραγμα που χρειαζεται και αυτος ως PM και η χωρα ειναι να αρχισουν να πλακωνωνται οι τσιφτετελληνες για τα χατηρια του Ρωσσου και του υποδικου και να εχουμε παλι σκηνες ροκ με καψιματα σπασιματα κλειστε εθνικες κλπ.

    Πραγμα που το οποιο αδικο εχει, στα ματια μου τον εξιλεωνει: κανενα ποδοσφαιρο και κανενας ολιγαρχης δε εχει δικαιωμα να τα κανει μπαχαλο, να απειλει, να διχαζει και να στοχοποιει για να εξυπηρετησει τα συμφερωντα του με στρατο 2000 χαπακωμενα.

    Φυσικα δεν υπαρχει κανενα αυτοδιοικητο στο ελληνικο ποδοσφαιρο. Εκτος οτι επικρατει ο νομος του γκανγστερ στις εκαστοτε εκλογες, για να εισαι ΑΥΤΟ-οτιδηποτε, το πρωτο και μοναδικο απαιτουμενο ειναι να εισαι ΑΥΤΟ-χρηματοδοτουμενος. Δηλαδη οικονομικα ανεξαρτητος. Οπως αλλωστε σε ολα στη ζωη μας.

    Αυτοδιοικητο με μονιμες πιστολιες και φεσια εκατονταδων εκαττομυριων ανα τακτα χρονικα διαστηματα απο ΟΛΕΣ τις ΠΑΕ στο κρατος δεν υπαρχει.
    Αυτοδιοικητο με μονιμες χορηγιες- ενεσεις επιβιωσης απο κρατικες TV, απο κρατικο τζογο, απο κρατικες διαφημισεις, απο κρατικες επιχορηγησεις δεν υπαρχει.
    Αν για παραδειγμα δεν εδιναν τα τηλεοπτικα στους εκτος Νοβα το καλοκαιρι ΔΕΝ ξεκιναγε πρωταθλημα. Επεσε το κρατικο χρημα και πηρε μπρος.
    Αλλιως θα τους εμενε η αυτο-διοικηση στο χερι να τη κανουνε μια χορτα.

    Το μονο που υπαρχει ειναι μια αλληλο-ανοχη λαμογιων, πολιτικων και ‘ιδιοκτητων’ που εχουν ενα οικονομικο αλισβερισι με ανταλλαγμα την εκαστοτε ‘στηριξη’ του ενος στον αλλον. Τελευταιο παραδειγμα το πρεσπο-πρωταθλημα που ο ενας εκανε μοκο τους οπαδους του και ο αλλος τον αφηνε να τα σπαει και να αλωνιζει σε ολη την Ελλαδα.

    Η ερωτηση και τη ξανακανω ειναι απλη:

    Δες ομως αν θες τον Βαγγελα πως συμπεριφέρεται ως ιδιοκτητης της Nottingham και ως ιδιοκτητης του γαύρου.
    Ίδιος άνθρωπος ίδια θεςη ίδια δουλεια διαφορετικοί κόσμοι.
    Γιατι άραγε;

    Θα δωσω food 4 thought: Αν στην Αγγλια βγεις και απειλησεις ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ κρατικο υπαλληλο (δε μιλαμε για περιττωματα και αποσχισεις) απο ενα απλο αστυνομικο μεχρι υπουργο, αν βγεις και απειλησεις δημοσια ταξη (θα δειτε πρωτιογνωρα πραγματα ελεγε το γκαγκατσακι) σε εχουν κανει σαλαμακι πριν προλαβεις να πεις why (που ελεγε και ο Καρμοιρης στον Ομπραντοβιτς). Πρωτα μπουζουριασμα, μετα ΚΟΨΙΜΟ σε οτιδηποτε εχει να κανει με το ποδοσφαιρο και μετα μπορεις να ξεκινησεις τη διαδικασια στο δικαστηριο οπως δικαιουσαι.

    Υπαρχει σε ΟΛΑ τα γηπεδα μια ταμπελα. Στα παλια σα το δικο μας και ως επιγραφη στα πιο συγχρονα οπως της Tottenham, Emirates κλπ στη μερια ΠΙΣΩ απο τις διαφημιστικες πινακιδες, οπως βλεπει δηλαδη ο οπαδος τον αγωνιστικο χωρο:

    Proceeding beyond this point is cause for arrest. Το θεμα δεν ειναι οτι υπαρχει η ταμπελα. Το θεμα ειναι το τηρουνε: £2000 λιρες και 2 χρινια στερηση εισοδου απο ολα τα γηπεδα εριξε ο δικαστης στο τυπου που πεταξε μπανανα στον Obameyoung περσυ. Επιστροφη του διαρκειας χωρις αποζημιωση και απαγορευση εισοδου FOR LIFE του εριξε καπακι η Tottenham προς τιμην της. Ο τυπος ηταν Ελληνο-Κυπριος. Στην αεκ η ομαδα εφαγε τιμωρια απο την UEFA αλλα τον μολοτοφακια με το Αγιαξ ακομη τον ψαχνουν…

    Στην ελλαδα καιμε ενα περιπολικο της αστυνομιας και ειναι απλα κυριακη. Οχι μονο το καιμε αλλα κανουμε και τη παπια και λεμε οτι δεν ειχαμε σχεση εμεις. Σωστα. Ο συλλογος αυγοταραχου Μεσσολογγιου, με το συλλογο κυνηγων μπεκατσας Κρητης ειπαν να μαζευτουν 9 η ωρα το βραδυ σε αγωνα της αεκ στο ΟΑΚΑ να καψουν ενα περιπολικο 100 μετρα απο το γηπεδο. Τι δουλεια εχει η ομαδα με αυτα?

    Κλεινω το πολιτικο μη το τραβαμε αλλο: ΜΑΚΑΡΙ οπως ειπε και καποιος φιλος, να ειναι αυτο η προφαση να κανει κανονικο μνημονιο με την UEFA-FIFA. Μπορει? Αμφιβαλλω αλλα μονο που το ειπε απο το βημα της βουλης και κατηγορησε ευθεως τους προεδρους ως υπευθυνους με στρατους- ειναι ενα βημα. Ποτε στο παρελθον δε θυμαμαι PM να λεει κατι τετοιο.
    Αυτο κραταω ως ουσια. Οι αλλες κοκορομαχιες για τη πατροτητα των γκανγκστερ ειναι για τα χαπατα.

    ΥΓ Ο αραουχο ξερει μπαλλα. Ουδεις το αμφισβητει αυτο. ΔΕΝ ειναι παικτης διαρκειας, να σου παιζει δηλαδη σταθερη αποδοση σε ενα πρωταθλημα. Δεν ειναι λιβαδιας που 2 παιζει 10 χανεται αλλα δεν ειναι και πχ Γιοχανσον που αν πουμε οτι αξιζε 7 επαιζε για 7 σχεδον μονιμα. Ειναι παικτης που λειπει, τακτικα, απο την αεκ μιας και εχουμε πηξει στους αργοκουρουτες που μεχρι να κουνηθουν σε πιανει χασμουρητο.

    Το θεμα ειναι οτι 2 φορες τον εστειλες πισω πακετο, τα χρονια περασαν ειναι 28 πλεον. Φυσικα μια χαρα ηλικια με μια υποσημειωση: Παικτη στα 28, του κανεις 3,5 χρονια συμβολαιο ΜΟΝΟ για να το πουλησεις στα 29,5 δηλαδη του χρονουν τον Ιουνιο. Στα 32 που ληγει η συμβαση αχρηστος σου ειναι.
    ΑΝ τον πιστευει ο Ηλιας ως μεταπωλητικο προιον/asset τοτε η κινηση ειναι ορθη. Αν οχι ειναι λαθος τοσο βαρυ -χρονικα- συμβολαιο.
    Επισης περασε ενα ΒΑΡΥ τραυματισμο. Ελπιζω να το ξεπερασει. Φετος ΔΕΝ αναμενω να δω τον κανονικο παικτη- ερχεται απο απραξια ουσιαστικα- περαν 1-2 αναλαμπων.
    Και κατι ακομη: για να μπορεσεις να πουλησεις παικτες πρεπει να παιξεις και σε κανενα ευρωπαικο θεσμο. Το ηρθα-ειδα-εφυγα 2 ματς του αυγουστου ΔΕΝ ειναι βιτρινα πωλησης παικτων. Εκτος αν ‘πουλας’ το βλογιοκομμενο σπυριαρη 8εκ στην αραπια που ελεγες η 6,5εκ τον αλλον στη Wolves…
    Πραγματικα θελω μια φορα να ειμαι παρων ετσι για το γαμωτο σε μια τετοια συναντηση να δω ποιος βγαζει αυτους τους ΔΡΑΚΟΥΣ εκει στην αεκ και τι διαολο φουμαρουνε.

    ΥΓ2 Οι δικαιολογιες του γιατι δε παιζει ο γιδας στερεψαν. Μη καταστρεφεις την καλη (απο οσο διαβαζω γιατι live εγω ΑΛΛΑ ειδα) αγωνιστικη εικονα που βγαζει η ομαδα για χαρη του ταγαρου. Δειχνεις καποια σημαδια βελτιωσης ως προπονητης στην ομαδα και μπραβο σου, αν σκεφτουμε και τους τυπους που εχεις και για καποιο –ανεξηγητο- λογο δηλωνουν ποδοσφαιρηστες.

    That’s enough που λενε και στο χωριο μου: η τιμας το συμβολαιο που εχεις με την ομαδα η στειλτον σπιτι του να κανει οχι 2εκ που απορριψατε αλλα 2ευρω στο τελος της σαιζον. That’s enough με το καθε τυχαιο που την ειδε Σαλαχ και Αγκουερο επειδη σκοραρε με το νιονιο και το Μωρα 5 γκολ.

  13. Ο/Η Bill the Butcher λέει:

    Πέραν του ποια παράταξη ή ομάδα υποστηρίζει κάποιος υπάρχουν και κάποια δεδομένα. Αφού ξεκαθαρίσω πως ουδέποτε θεωρούσα τον ΑΕΚτζή ανώτερο ή διαφορετικό των άλλων, τον Δεξιό πιο σοβαρό από τον Αριστερό και τον Αριστερό πιο ανθρωπιστή όλων θα αναφερθώ σε δύο δεδομένα:

    1. Στο ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή μπαχαλοποιούν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα επειδή πρέπει να κάνουν επικοινωνιακή διαχείριση για μια κατάσταση η οποία αποφασίστηκε στην συνάντηση του Big4 πριν την μάθουμε. Εκεί όπου προφανώς του είπαν του Ιβάν ότι “μάγκα μου σε πιάσαμε με όλο το κοπάδι κατσίκες στην πλάτη” οπότε ήρθε η ώρα να πας πάγκο. Του την χάρισαν λέει. Και στον Ολυμπιακό την χάρισαν με τον Κοσκωτά και του ρύθμισαν τα χρέη το 1990-1992. Και είδε ξανά πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός το 1997. Ο Ολυμπιακός έτσι; Που είναι και ένα Α μέγεθος όχι ο ΠΑΟΚ. Έτσι και στην ΑΕΚ το 2004 της χάρισε η ΕΠΟ την συμμετοχή στο UEFA η οποία ήταν ζωτικής σημασίας για το project του Ντέμη. Όταν ήρθε ή ώρα όμως έπρεπε να ξεπληρώσεις κάποια γραμμάτια στην ΕΠΟ για εκείνη την εξυπηρέτηση. Όπως γραμμάτια για τις γηπεδικές εξυπηρετήσεις ξεπληρώνει και η ΑΕΚ δια της… απουσίας της από τον πρωταθλητισμό και της κατά καιρούς αφωνίας της. Ήρθε η ώρα και του ΠΑΟΚ λοιπόν τώρα. Οι χόχολοι θα απαιτήσουν υποβιβασμό του και διαπόμπευση του Ιβάν. Ο Κυριάκος όμως (που δεν μου είναι συμπαθής) είναι πρωθυπουργός και οφείλει να ζυγίσει κάποια πράγματα. Τί θα κερδίσει με υποβιβασμό ΠΑΟΚ και διαπόμπευση Ιβάν; Στην καλύτερη να τον κάνει ήρωα στην Βόρεια Ελλάδα, στην χειρότερη να του σκάσουν κάποιες χιλιάδες θέσεις ανέργων εκεί πάνω. Αυτά είναι τα δεδομένα καλώς ή κακώς και για να πούμε και του στραβού το δίκιο δεν τα δημιούργησε ο Κυριάκος αλλά τα παρέλαβε. Οπότε ίσως είναι εν τέλει σοφότερο να του την χαρίσει (έστω και άκομψα) και να τον έχει από εδώ και πέρα δεμένο πισθάγκωνα επιχειρηματικά, πολιτικά και φυσικά ποδοσφαιρικά. That being said ο ΠΑΟΚ μας τελείωσε για την επόμενη πενταετία τουλάχιστον. Και ΑΝ κάτσει φρόνιμος ο Ιβάν μπορεί και να του δώσουν όσα πρέπει για να ξεκινήσει το γήπεδο (και άρα να κάτσει άλλα πέντε χρόνια φρόνιμος). Το καλοκαίρι που θα επιστρέψει με την ουρά στα σκέλια στην NOVA του Βαγγέλη του επάρατου θα γίνει ακόμα πιο σαφές αυτό. Δικαιολογίες για τις χαμηλές πτήσεις του ΠΑΟΚ που θα ακολουθήσουν θα βρεθούν (περιορισμοί λόγω ffp, χτίσιμο γηπέδου, ανανέωση ρόστερ κτλ). Η ουσία όμως παραμένει μία: ο Ιβάν και κατ’ επέκταση ο ΠΑΟΚ είναι πλέον υπό έλεγχο. Την ίδια στιγμή οι άλλοι δύο παρόντες στην συνάντηση των Big4 λάμπουν δια της ησυχίας τους. Κάποιος θα πει ότι τσιγκουνεύονται τα megabytes για να βγάλουν ανακοίνωση της πλάκας. Όποιος σκεφτεί λογικά και εκτός κουτιού και φανατισμού, θα καταλάβει πως πήραν αυτό που ήθελαν. Έτσι σήμερα διαβάσαμε πως ο Παναθηναϊκός μάλλον θα έχει δικαίωμα να παίξει Ευρώπη του χρόνου αφού θα έχει αναστολή ποινής αποκλεισμού. Η ΑΕΚ πάλι δεν ξέρουμε τί πήρε μπορούμε όμως να υποθέσουμε με δεδομένο πως η επόμενη ΕΠΟ θα είναι δική της και θα δούμε και στα po αλλά και στα επόμενα χρόνια. Πάντως επειδή οι της UEFA δεν είναι τόσο κουτόφραγκοι όσο θέλουμε να νομίζουμε το καμπανάκι του το χτύπησαν του Μελισσανίδη όταν ο Αυγενάκης έριξε την ιδέα αλλαγής του τρόπου εκλογής της ΕΠΟ και οι της UEFA έδειξαν να είναι θετικοί επί της αρχής.. Διαβάσαμε τότε ο Μελισσανίδης έγινε πατριώτης και τους την είπε. Το συμπέρασμα είναι πως ουσιαστικά του είπαν “μάγκα μου ΟΚ δικιά σου η ΕΠΟ από το καλοκαίρι αλλά κοίτα μην κάνεις και εσύ τις αρκουδιές των προηγούμενων γιατί θα σε πάρει ο διάολος και όχι ΕΠΟ δεν θα ξαναδείς αλλά ούτε cent από Ευρώπη”. Απλά, όμορφα, λιτά και απέριττα. Οπότε το δίπολο των επόμενων χρόνων θα ναι Ολυμπιακος-ΑΕΚ κάτι απολύτως λογικό αφού αυτοί θα χουν νέα γήπεδα και άρα θα αποτελούν την βιτρίνα της λίγκας που πρέπει να επανέλθει σε στοιχειώδες επίπεδο. Ο ΠΑΟ μετά το μνημόνιο Αλαφούζου, θα αρχίσει να παίζει Ευρώπη ώστε σιγά σιγά να επανέλθει και αυτός ενώ θα ανοίξει και το γηπεδικό του. Τέταρτος και καταϊδρωμένος ο ΠΑΟΚ. Τί είχες Γιάννη, τί είχα πάντα δηλαδή. Οι τρεις μεγάλοι των Αθηνών και από κάτω ο μικρότερος των μεγάλων ή μεγαλύτερος των μικρών ΠΑΟΚ. Είπαμε ο Κυριάκος ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ υποσχέθηκε όχι τσαμπουκάδες τύπου Πολλάκη, μαύρα στην ΕΡΤ (δεν εξετάζω την απόφαση αλλά τον τρόπο) και απειλές τύπου Παπά στα ιδιωτικά κανάλια και κλείσιμο MEGA. Εάν το παραπάνω δεν είναι επιστροφή στην κανονικότητα δεν ξέρω τί είναι. Εάν σε 7-8 χρόνια (δεδομένου πως η ΝΔ θα κερδίσει τουλάχιστον μία μπορεί και δύο θητείες ακόμα) οι big 4 έχουν νέα γήπεδα και έχουν αλλάξει ιδιοκτήτες σε σχέση με τον σημερινό κατιμά (η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ σίγουρα εγώ λέω και ο Βαγγέλας) και ως εκ τούτου έρθει νέο κεφάλαιο στην ποδοσφαιρική αγορά το πείραμα εγώ λέω πέτυχε, εσείς; Τα περί “πυρών” τώρα των ΜΜΕ του Βαγγέλη στον Κούλη είναι αστεία. Σε ένα μήνα θα χουν καταλαγιάσει και κανείς δεν θα θυμάται τίποτα. Η δε επαναστατική γυμναστική του ΠΑΟΚ που θα φτάσει λέει “μέχρι και το CAS” (και όχι “στο CAS”) είναι για να εκτονωθούν τα ζωντανά της συμπρωτεύουσας. Ρουα Ματ τους έκανε η Αθήνα και χαμπάρι δεν πήραν. Δεν πειράζει. Δεν είναι άλλωστε όλα για όλους.

    2. Στην πολιτική τώρα μετά από μια πενταετία Τσίπρα, έχει ξεκινήσει η περίοδος Κυριάκου. Μπορεί να αποδειχτεί και χειρότερος στο τέλος όμως πλέον έχουμε μια πραγματικότητα η οποία είναι αναμφισβήτητη θεωρώ: Η χώρα έχει ηρεμήσει. Δεν σου σπάνε τα νεύρα ρε παιδί με τις βλαχομαγκιές τους και τους αριβισμούς τους. Και στο τέλος της ημέρας αυτό μένει ως τελική εντύπωση στον κόσμο εφόσον η τσέπη του έχει αδειάσει προ πολλού. Γιατί ΟΚ να σου χουν την τσέπη άδεια και την ίδια στιγμή να σου τρυπάνε και τα αυτιά με τις υστερίες τους ε παραπάει. Τώρα το αν έχει πάει καλά ο Κυριάκος ή όχι στους πρώτους μήνες του σηκώνει συζήτηση. Εγώ λέω έτσι και έτσι. Σε θέματα τάξης τα χει πάει άσχημα αφού αυτός ο βλάκας ο Χρυσοχοϊδης πήγε να καθαρίσει τα Εξάρχεια και πάει να κάνει Εξάρχεια όλη την Αθήνα. Αλλά τί να περιμέναμε από έναν ΠΑΣΟΚο που ο Αντρέας τον είχε βάλει δίπλα στον Σημίτη για ρουφιάνο και μετά έγινε πρωτοπαλίκαρο του Σημίτη (αυτός τα έχει πει). Στην εξωτερική πολιτική τα πράγματα είναι δύσκολα έως άσχημα αλλά δεν ευθύνεται ο Κυριάκος για αυτό εφόσον η χώρα την προηγούμενη δεκαετία σπατάλησε αλόγιστα υπερπολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο λόγω των παλινωδιών με αφορμή την οικονομική κρίση. Κάποιοι τα λέγαμε τότε όταν ο Σαμαράς και Τσίπρας ξεκινούσαν αντιμνημονιακούς αγώνες, ενώ μπορούσαν κάλλιστα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να βάλουν πλάτη νωρίς και να ξεκολλήσει το κάρο από τις λάσπες. Αντ’ αυτού είδαμε ηλιθιότητες και από τους δύο που κατέληξαν στο να κάτσουν στην εξουσία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Και αν τα οικονομικά μπορούν να στρώσουν, σε ότι έχει να κάνει με την διπλωματία τα πράγματα είναι σκούρα. Το διπλωματικό κεφάλαιο που σπατάλησες θα χρειαστούν δεκαετίες να το πάρεις πίσω. Ο Κυριάκος σε αυτό το θέμα δεν μπορεί να κάνει και πολλά πέραν του να είναι σταθερός στις θέσεις του και τις συμμαχίες του κάτι που κάνει. Όλα θα εξαρτηθούν από το αν οι επόμενες κυβερνήσεις μείνουν σταθερές σε μία γραμμή. Αν το πράξουν θα επουλώσουμε σιγά σιγά τις πληγές μας αλλά εγώ το θεωρώ απίθανο. Τέλος μένει το οικονομικό κομμάτι όπου απ’ ότι βλέπουμε από τις αξιολογήσεις μάλλον κάτι γίνεται. Βέβαια τα οφέλη αυτών των αλλαγών θα φανούν έντονα σε 2-3 χρόνια. Εν κατακλείδι ο Κυριάκος μέχρι τότε πρέπει να κερδίσει χρόνο και ο ασφαλέστερος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι δια της ηρεμίας. Και αυτό κάνει ο Κυριάκος (που ξαναλέω συμπαθής δεν μου είναι αλλά τέλος πάντων δεν χρειάζεται να ναι συμπαθείς οι Πρωθυπουργοί αλλιώς να βάζαμε τον Γιάννη Πλούταρχο που ναι “το καλύτερο παιδί”).

    Αυτά εν (όχι και τόσο) ολίγοις.

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Σου χαρίζω ένα ωραίο.

    Κατ’ αρχήν. Υπάρχει η αλήθεια, άλλο αν δεν την αφήνουν να βγει στον αφρό, στο βαθμό που χαρακτηρίζει μια υγιή κοινωνία. Δεν βρίσκει χώρο ανοικτό, τόσο όσο της αξίζει η αλήθεια διότι οι φωνές απ’ εδώ και απ’ εκεί κάνουν έναν εμετικό πρωταθλητισμό να πείσουν ότι ο Ολυμπιακός έχει δίκαιο, ότι ο ΠΑΟΚ αδικείται, ότι η κυβέρνηση τα έκανε μπάχαλο. Όλοι αυτοί είναι για το βόθρο. Όλοι.

    Ποια είναι η αλήθεια; Κατ’ αρχήν. Είμαστε κοινωνία να την ντρεπόμαστε. Αυτή είναι η αλήθεια, διότι δεν αντέχουμε την αλήθεια. Δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη στις λαμογιές μας. Δεν δεχόμαστε την τιμωρία. Είμαστε κοινωνία όπου ο δολοφόνος που έστειλε 17 αδιάβαστους έχει το θράσος να ισχυρίζεται ξεκάθαρα και στα ίσα πως δεν σκότωσε κανέναν. Η αρπάχτρα υπουργός ότι είναι αθώος. Γιατί; Επειδή κομμάτι του ”λαού” με θυμό και πανέτοιμο να φτάσει στα άκρα είναι με το μέρος του δολοφόνου, του κλέφτη. Αυτό κατ΄αρχήν.

    Παρακάτω. Η κυβέρνηση, η σημερινή κι οοοοόλες οι προηγούμενες δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το ποδόσφαιρο. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για το πόσο βλάπτει την κοινωνία ο χαώδης τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και πόσο ρίχνουν στα μάτια της διεθνούς κοινότητας την εικόνα της χώρας μας οι αλητείες στα γήπεδα. Το μόνο που καίει την κάθε κυβέρνηση είναι να μην έχει κομματική φθορά από τα άδικα παράπονα των ”φιλάθλων”. Τα άδικα; Ναι, οι ”φίλαθλοι” έχουν πάντα άδικο. Γιατί; Επειδή είναι οπαδοί. Το δίκαιο του οπαδού είναι για τον καμπινέ, ακόμα κι αν έχει… δίκαιο, διότι δεν είναι άξιος να το αναδείξει ή μάλλον το ζητάει με τρόπο πεζοδρομιακό.

    Η κυβέρνηση, λοιπόν, αυτό το καλαμπούρι που αποκαλείται κυβέρνηση, όποτε παρεμβαίνει πολιτικά στο ποδόσφαιρο δεν το κάνει για το καλό του. Αλλά; Την πάρτη της κοιτάει η κυβέρνηση. Τον πωπό της. Πως θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Για κανένα άλλο λόγο δεν παίρνει πρωτοβουλίες η κυβέρνηση. Γιατί; Επειδή δεν κυκλοφορεί υγιής κοινωνία να στηρίξει θεσμικές αλλαγές. Επειδή θα έρθει σε μετωπική με τον τσογλανισμό των κομμάτων και των ΜΜΕ, που πουλάνε λαϊκισμό του κερατά.

    Δημοκρατική είναι η κυβέρνηση, η σημερινή κι οοοοόλες οι προηγούμενες. Όχι ακριβώς δημοκρατική, εκλεγμένη κυβέρνηση είναι το πιο σωστό να πεις. Άρα άγεται και φέρεται από τις…λαϊκές ευαισθησίες των οπαδών της τάδε και της δείνα ομάδας. Χαίρετε.

    Υγ. Φυσικά δεν το περιορίζω στο ποδόσφαιρο, που το θεωρώ ακόμα κι έτσι όπως είναι, καθαρότερο της πολιτικής.

  15. Ο/Η Pontios λέει:

    @Bill the Butcher

    Πως τους πετσοκοψες ετσι???????????????????

  16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @BILL THE BUTCHER
    Αυτό που έγραψες το έγραψες γιατί έχεις κάποια πληροφορία η είναι δικό σου σκεπτικό;
    ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ……

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    Περασε λεει τα ιατρικα ο Τσινο.
    Σιγα την ειδηση για μια ομαδα που το ιατρικο team εκοψε τον Τσοσιτς το μεσημερι για χρονιο προβλημα αλλα τον περασε το απογευμα!
    Μαλλον ο Ουρος χτυπησε κανα μουρουνελαιο για μεσημεριανο και ‘περασε’

    Εδω περασε ο Τσιγκι ‘ιατρικα’ που ειχε ερθει τραυματιας. Οχι απλα τραυματιας αλλα με ενα ιστορικο, 15 σελιδες μηκος.
    Καλο παιδι ο Μητσαρας, καλος παικτης αλλα μεχρι στιγμης απο το 2016 εχει λειψει σε ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΝΝΕΑ (79) παιχνιδια της ομαδας.
    Απο τις τεσσερις σαιζον δηλαδη τις +2 ειναι εκτος! Ψιλα γραμματα αυτα για το ‘ιατρικο team’ της αεκ.

    Μη θυμηθω και το Γιανναρα το Λεσκοτ με το Πι.
    Τη μεγαλυτερη μεταγραφη μετα το Ριβαλντο οπως διαλαλουσε επι μερες ο γνωστος αδεκαστος-μπαλλαδοφατσας Κεφτετζογλου.
    Ρε συ ογλου ο Πογμπα που ελεγες οτι μονο αυτος μας ελειπε, ειναι μεταξυ πατεριτσας και ξαπλας. Οχι οτι οταν ηταν καλα ηταν καλυτερος αλλα τεσπα.
    Δε λες στο ‘προεδρο’ να τον χτυπησει να σου φυγει ο καημος και να ειμαστε και ‘πληρεις’?

    Ο Γιανναρας βεβαια μετα τα 4 ματς (ο θεος να τα κανει- ειδικα εκεινο με το γαυρο) εφυγε απο την αεκ και ουσιαστικα σταματησε το ποδοσφαιρο (αγωνιστηκε 66 ολοκληρα λεπτα πριν τα παρατησει με τη Sunderland)
    33 χρονων σακατη ανθρωπο που ειχε ΒΟΥΗΞΕΙ ολη η Αγγλια και δεν τον υπεγραφε κανεις, ο Μελισσανιδης του εκανε διετες!
    Αμα ‘ξερεις’ μπαλλα ρε παιδι μου δε κρυβεται η ρημαδα…

    Με τους χασαπηδες που εχουμε εκει μεσα (εχει δεκαδες παραδειγματα που για ενα απλο τραβηγμα παικτες μενουν επι μηνες εκτος) μεχρι και το Stevie Wonder περνανε οφθαλμολογικα για διπλωμα, αρκει να εχουν το καταλληλο ‘κινητρο’.

    Στην αεκ βεβαια εκτος απο μπαλλα μαθαινουμε ξανα και την ελληνικη αλλα και την αγγλικη γλωσσα:
    O Τσινο ηρθε δανεικος σε μια ομαδα που αναγκαστικα θα τον αγορασει 5 μηνες μετα.
    Τοτε αφου θα τον παρουμε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ γιατι ηρθε δανεικος τωρα?

    Eχει λεει αναγκαστικη option αγορας.
    Για την αεκ προφανως η λεξη option σημαινει κατι διαφορετικο απο οτι στον υπολοιπο πλανητη που γνωριζει τη λεξη ως επιλογη.
    Εχουμε αναγκαστικη επιλογη αμα θελουμε τον αγοραζουμε αμα δε θελουμε τον αγοραζουμε.
    Μου θυμιζει τις εκλογες του αριστερου-κουμμουνιστη Κιμ που εχει 2 παραβαν υπο την επιβλεψη παντα του στρατου και του κομμισαριου.
    Στο ενα πας αμα θες να ψηφισεις Κιμ. Στο αλλο αμα θες να ΜΗ ψηφισεις Κιμ.
    Πληροφοριες που λενε οτι στο αλλο παραβαν ‘εξαφανιζεσαι’ αλα Σταλιν, δημοκρατικα και αριστερα ειναι αναληθεις και τις βγαζουν οι ‘οχτροι΄του πανμεγιστου ηγετη.
    Αλλωστε ο Κιμ παιρνει 100% στα αποτελεσματα σε καθε ‘εκλογικη αναμετρηση’. Οχι αν τολμας πηγαινε στο αλλο παραβαν να ΄ψηφισεις’.

    Τωρα λοιπον τι διαολο option και μαλιστα με το ζορι δεχτηκαμε δε το ξερω, ρωτηστε τον Ηλια.

    Με την ανοιχτοχερια το ‘προεδρου’ εξι μηνες περιμενε να ξεκινησει τη μπουγαδα.
    Στεγνωσε ο ανθρωπος, να μη βαλει και αυτος μια ‘option’?

    Sent from my iPhone

  18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ
    Συνδυασμός είναι από πληροφορίες έγκυρων πολιτικών πηγών. Θα σου δώσω ένα σημάδι όμως που θα είναι αποκαλυπτικό ρων παραπάνω: Ο Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στην NOVA.

  19. Ο/Η Savvi λέει:

    Κύριοι από την ανάγνωση όλων το σχολίων μπορώ να σας πω ότι όλοι έχετε δίκιο και άδικο ταυτόχρονα αλλά στην ουσία όλοι θέλετε το ίδιο αποτέλεσμα. Η διαδρομή μπορεί να είναι διαφορετική αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο. Το πρόβλημα είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θέλει να εφαρμόσει τον νόμο σε αυτή την χώρα. Εγώ εδώ δεν κρίνω ούτε είμαι αρμόδιος να κρίνω αν ο νόμος είναι δίκαιος ή άδικος αυτή είναι άλλη συζήτηση…

    Έστω ότι έρχεται η ΔΟΥ να διενεργήσει έλεγχο στην Χ επιχείρηση. Μετά το πέρας του ελέγχου αποδεικνύετε ότι η εν λόγο επιχείρηση φοροδιαφεύγει και της βεβαιώνετε χρέος προς το δημόσιο αρκετών χιλιάδων ευρώ. Η πρώτη αντίδραση του επιχειρηματία ξέρετε ποια είναι; Γιατί εμένα και όχι τον άλλο που φοροδιαφεύγει ποιο πολύ; Η απάντηση είναι απλή: γιατί σε εσένα βρε ΜΑΛΑΚΑ ήρθε ο έλεγχός. Αυτός όμως επειδή ξέρει με τι μπουρδέλο έχει να κάνει ψάχνει να βρει τον «δικό του άνθρωπο»(με το αζημίωτο πάντα) για να πέσει στα μαλακά.

    Στην ουσία αυτός ο πολίτης έχει δίκιο και άδικο ταυτόχρονα. Δίκιο γιατί είμαστε ένα μπουρδέλο και μισό και τον πνίγει η αδικία(ξέρει ότι και να τιμωρηθεί και γίνει η αρχή αυτή θα είναι στα ΧΑΡΤΙΑ) και άδικο γιατί είναι παράνομος και δεν θέλει να εφαρμοστεί ο νόμος σε αυτόν. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στις παρέες του και σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής του ζωής ευαγγελίζεται την κάθαρση και την νομιμότητα.

    Ναι είναι πολιτική βούληση η λύση!!! Ποιος πολιτικός, ποιος πολίτης μπορεί να κάνει την «επανάσταση» γιατί για «επανάσταση» μιλάμε(όχι αυτή με τα όπλα που είναι η εύκολή και η πιο ειδεχθής)…και να πάρει μπροστά όλη η κοινωνία. Πρέπει η κοινωνία να ωριμάσει αρκετά για να μπορέσει να εφαρμόσει κάποιους κανόνες/νόμους οι οποίοι θα φέρουν την ευημερία της.

    Ουτοπικά όλα αυτά, θα συμφωνήσω. Πιο δίκαιο όμως είναι αν όχι να εξαλείψεις τις παθογένειες, ιδεοληψίες, συντεχνίες…κτλ τουλάχιστον να προσπαθήσεις να μειώσεις τα ποσοστά τους. Είναι όπως τα τροχαία. Όσο καλά οδικά δίκτυα και να φτιάξεις, όσο ποιο καλά εκπαιδεύσεις τους οδηγούς σου αυτά πάντα θα γίνονται. Υπάρχει διαφορά άλλο να έχεις 100 θανατηφόρα τροχαία και άλλο 10 κάθε χρόνο…

  20. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα.Ρε Δημητρη χιλια δικια αλλα μια φορα αστο το γαμημενο να πεσει κατω.Θα δουμε με Αραουχο τι θα γινει.Εγραψες ενα σεντονι για να την πεις παλι στην ομαδα,η οποια εχει δωσει χιλιαδες αφορμες να την κραζουμε,κατι που εχουμε κανει εδω μεσα πολλες φορες και οι δυο μας.Ο παικτης της μιλαει της πουτανας της μπαλλας.Προσδοκιες ψωνισαμε αλλα τουλαχιστον ξερουμε τι ειναι ικανος να κανει στα καλα του.Λιγο υπομονη και ελπιζω ,για το καλο της ομαδας,να διαψευστεις.
    Τωρα δυο σημαντικα θεματα.
    Ηρθε η ωρα για την καθιερωμεμη “κοντρα” με τον Στηβ ενοψει Super Bowl.
    Να δω κανα Ντεμη προεδρο στην ΕΠΟ η σε καμοια επιτροπη για την σωτηρια του ποδοσφαιρου και τι στον κοσμο.Ο παρτακιας θα βγαλει και την ψυχη του προς πληστειριασμο.
    Ημαρτον

  21. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Αύριο νύχτα, ετοιμαζόμαστε. 49ers versus Chiefs. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω pregame λόγω φόρτου αλλά και κριτικής αύριο.

  22. Ο/Η The Snitch λέει:

    LFC
    Πλακα κανω στο Stevie κάθε χρόνο, τον πειράζω ο καθενας βλεπει οτι ευχαριστιέται και πολυ καλα κανει

    Εχω γράψει οτι ο παίκτης εκτος οτι ξέρει μπαλλα- οκ δε της μιλάει κιόλας μη τρελλαθουμε- ειναι μια ποιοτική προσθήκη ειδικά σε ενα ρόστερ που ειναι πιο αργό απο slow motion.

    Χλευάζω την είδηση πτι το ιατρικό team της αεκ (το ποιο?) πέρασε λεει παίκτη οταν εχει περαςει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο παρελθόν.
    Κουτσοί στραβοί στον αγ.παντελεημωνα κανονικά και ενέχεται πρόσφατα παραδείγματα.
    Μη παω πιο πιςω που οι χασάπηδες εκει μεςα κόντεψαν μα αφήσουν ανάπηρο το Μπτεσεβιτς και ευτυχώς που περπατάει ο άνθρωπος πλεον.
    Μη θυμηθώ τα οκ που έδινε μα παίξει ο σιμοες και ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ του ο Τιμουρ δεν τον εβαζε ρισκάρωντας τη καριέρα του, πράγμα που είχε κανει μαλιςτα και επίσημη δήλωση -στο ματς με το γαύρο ατο ταψί- που ουδέποτε διαψεύστηκε.

    Τωρα για την υποχρεωτική option, γελάνε τα πόμολα.

    Buy option σε ΟΛΑ τα συμβόλαια απο αυτοκίνητα απο leasing μέχρι παίκτες σημαίνει οτι ο ενοικιάζων μετα το πέρας της ενοικίασης εχει τη δυνατότητα-επιλογή ΑΝ ΘΕΛΕΙ να καταβάλει ενα προσυμφωνημένο τίμημα και να αποκτήσει κυριότητα.

    Υποχρεωτική επιλογή !! αγοράς ΜΟΝΟ η αεκ μπορούσε να ανακοινώσει.
    Αν θέλει-αφου ειναι option- μπορεί να ΜΗΝ πάρει το παίκτη;

    Θε ξεχάσουμε τωρα βασικές εμπορικες έννοιες επειδή στην αεκ ειναι ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ?

    Η επειδή ο λιακος πρέπει να βγάλει το κατιτις του; Άλλωστε αυτη δεν ειναι και η συμφωνία που εχει; Οτι θα κερδιζει απο τις αγοραπωλησίες;

    Αντε, εχει τη Liverpool A εναντίον της Liverpool B σε λιγο!

    Stevie ρίξε καναν υπνο γιατι αυτοι τη ξενυχτάνε..

    Sent from my iPhone.

  23. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Έχει και σήμερα ξενύχτι, η δωδεκαμελής παρέα θα επιδοθεί σε pregame analysis, κι αύριο κάποιοι θα στηθούμε στη μία τη νύχτα για τα περαιτέρω. Φυσικά σε ζωντανή σύνδεση με τη Νέα Υόρκη αλλά και με το Λουξεμβούργο, όπου έχει διαμορφωθεί ειδική γιγαντοοθόνη σε πλατεία για να το δουν κι εκεί !!!

  24. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ ....... λέει:

    @ bill the butcher
    Δηλαδή θα πάει στην νόβα και με την αγορά της από τον χοντρό;Η μόνο αν χαλάσει κάτι; Γιατί με τα τώρα δεδομένα λίγο δύσκολο μου φαίνεται.Και ας έχει φάει οικονομικό πακέτο από το ΠΑΟΚ tv.

  25. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ωχ κατάλαβα, άδειασε το OAK πάλι.

    Χαιρετισμούς σε τυχόν κοινούς γνωστούς λοιπον και καλη διασκέδαση- στην ανάλυση ειμαι σίγουρος οτι θα ειναι παραπάνω απο το τελικό.

    Μονο η εικόνα Λουξεμβουργιων να βλέπουν Super Bowl στο κρύο μεςα στην άγρια νύχτα μου κανει κάπως!

    Sent from my iPhone.

  26. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Με Νικολαιδη τι παιζει;Καινουργιο φρουτο τωρα

  27. Ο/Η The Snitch λέει:

    @LFC:
    Δες εδω http://www.thefa.com/about-football-association/who-we-are/structure συνθεση και βιογραφικα της F.A για να καταλαβεις πως δουλευουν τα σοβαρα μαγαζια.
    Ο Mark Bullingham, Chief Executive Officer η ΤΣΕΟ κατα τους ΤΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ μονος του εχει διαπραγματευτει γυρω στα £2ΔΙΣ λιρες σε συμβολαια.
    Ολοι οι αλλοι ειναι ενας και ενας, αμα δεις εμπειριες και βιογραφικα σε πιανει τρεμουλο.

    Εμεις μιλαμε με ενα ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ κατα την επισημη εκθεση της BDO που φοραγε κοντο βρακι και καβαλαγε καγκελα. Ενα ΚΟΙΝΟ κλεφτη δηλαδη που παει να ξαναμπει μπροστινος. Ενα τυπο που μολις μοιριστει χρημα πουλαει και τη μανα του, κυριολεκτικα. Οπως πουλησε την αεκ και τη ΚΟΠΑΝΗΣΕ το τριτο χρονο συμβολαιου και αφου εχει πληρωθει ΟΛΗ τη χρονια απο τον μακαρο. Οπως τη ξανακοπανησε το 2008 πρωτος πρωτος ως ποντικαρας που ειναι. Μια χαρα τον καθαρισε ο αλλος και αργησε κιολας.

    @Pontios
    Δεν υπαρχει Αγγελικουσης. Ποσο μαλλον συνεργασια με πλυντηριαδες. Το ηξερα –σου εχω πει αν γινει κατι θα το μαθουμε ΠΡΙΝ γινει- αλλα χθες που μαζευτηκαν οι συνηθεις υποπτοι ρωτησα και δεν μου απαντησαν καν, απλα γελασαν.
    Δε γνωριζω την οικογενεια- κανεναν τους- γνωριζω ομως τι ειναι στο χωρο. ΔΕ τη βλεπουν οχι την αεκ αλλα την Ελλαδα καν.
    Ειναι παγκοσμια δυναμη, ο μεγαλυτερος ιδιωτης, οχι Fund δηλαδη, πλοιοκτητης στο κοσμο με +100 πλοια και αλλα +20 υπο κατασκευη.
    Δεν ασχολουνται με μπακαλοΓΑΤΟΥΣ.

    Ακολουθει οπαδικο σχολιο LFC:

    25 ματς, 24 νικες, 1 ισοπαλια – 73 ποντοι.
    Winter break να χαλαρωσουμε λιγο γιατι ξεκινα και το CHL σε ~15 μερες.
    4-0 χθες με ενα Σαλαχ να κανει παρτυ. Ατομιστης και σπαει νευρα ο Φαραω αλλα ειναι παικτουρα απο τις λιγες.

    Εχει χαθει το μετρημα πλεον. Τα ρεκορ πεφτουν το ενα μετα το αλλο σε μια ομαδα που ΔΕΝ εκανε μεταγραφες το καλοκαιρι και το χειμωνα ξοδεψε το υπερποσο των £7.5εκ λιρων (αφου εισεπραξε £8 πριν για τη κατακτηση του World Cup) για να παρει ενα παγκιτη Γιαπωνεζο.
    Αυτο που βλεπουμε, η καλυτερη ομαδα στο κοσμο δηλαδη, εχει κοστισει κατι λιγοτερο απο 300εκ οσα ειναι και τα χρηματα που εχει εισπραξει 3 σαιζον μονο απο την UEFA παιζωντας σε 3 τελικους σερι, χωρις τη φετινη χρονια μεσα.
    Μονο οι 3 μπροστα συμφωνα με του Bloomberg κοστολογουνται 590εκ. Ολη η ομαδα-ροστερ ειναι στο 1,19 ΔΙΣ.

    Μας ειχαν ζαλισει με την αγορασμενη City 2 χρονια:

    73 ποντοι σε 25 ματς- νεο πανευρωπαικο ρεκορ (το ειχαμε σπασει κανα μηνα πριν απλα το επεκτεινουμε).
    104 ποντοι σε 38 σερι αγωνες Premier.
    20 σερι νικες εντος.
    16 σερι νικες (μεσα- εξω)
    42 σερι ματς αηττητοι
    Στο Anfield εχουμε να χασουμε απο το …2017

    +22 ειναι η μεγαλυτερη διαφορα που εχει γινει στην ιστορια του αγγλικου ποδοσφαιρου.

    Αυτο λεγεται IN YOUR FACE εδω. Η αλλιως θα σας ειδοποιησουμε σε λιγο καιρο σε 40-50 μερες.
    Τενοντιτιδα θα παθει ο Hendo απο τις κουπες.

    ΥΓ Αγοραζεις ενα παικτη προχθες. Χθες σε ενα δυσκολο ματς, τον βαζεις βασικο! Ο παικτης στο ματς την εχει δει ενα κραμα Μαραντονα και Μεσι και κανει σουτ απο οπου ναναι και φυσικα η μπαλλα παει οπου ναναι. 2 βδομαδες πιο πριν εχεις κανει αρχηγο ενα τυπο που δεν εχει κλεισει σαιζον στην ομαδα!
    Καθεσαι στο παγκο με το σπινθηροβολο βλεμμα της αγελαδας και ατενιζεις το απεραντο χαος: ο καθενας κανει οτι τον φωτισει η γκλαβα του.

    Καπως ετσι ΚΑΙΣ τους παικτες που την ειδαν μεσσιες, φορτωνουν οι υπολοιποι με τους νεους που τους καβαλησαν με το καλημερα και το αποτελεσμα ειναι μια τρυπα στο νερο.

    Γι αυτο εισαι ο Ολε-Γκανερ-Κωστενογλου της Νορβηγιας και γελανε τα πλακακια με το καρναβαλλι σου.
    Γι αυτο εισαι ΤΡΙΑΝΤΑ ΟΚΤΩ (38) ποντους πισω.
    Γι αυτο η διαφορα μας ειναι DOUBLE SCORE +3.
    Αυτη δε η διαφορα των 38 ποντων ειναι μεγαλυτερη απο τη συνολικη συγκομιδη σου που ειναι 35 ποντοι.

    Σε 2 μερη του πλανητη εχει -38. Στο Μαντσεστερ και στην Ανταρκτικη.

    ΥΓ2 Ειχα προταση απο τη United πριν ερθω. Η γυναικα μου!!!! την απερριψε, δεν εχουμε καμμια δουλεια εκει…
    Μοιρασε πονο Γιουργκεν μη τους λυπασαι καθολου.

  28. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Δημητεη Καλησπερα.Συμφωνω οτι ο τυπος εχει ενα θεο και λεγεται χρημα .Μονο να πουλαει μουρη και να ζει κοπα εις βαρος αλλων των ενδιαφερει.Πιστευω οτι δεν θα εχει προβλημα,αρκει το νουμερο να ειναι καλο,να το παιξει και καλα ο ανεξαρτητος μπροστινος του Βαγγελα.Ποιος ξερει μπορει στις επομενες εκλογες να ειναι και υποψηφιος.Για αυτο σημερα ο Κεφτες “ουρλιαζε” για το τι μελλει γενεσται στην ΕΠΟ.Απλα για τον ντεμη ειπε να προσεξει μην το “εξαπατησουν” το παιδι.Αχ τη αθωα κορασιδα.Νομιζω οτι και αυτος μοιραζεται την ιδια αποψη με σενα για τον συγκεκριμενο.Ξαφνικα λοιπον η κυβερνηση ανακαλυψε το προβλημα ναι ειπε να ξαναφτιαξει την επο την κεδ κλπ…Μια ζωη στο ιδιο εργο θεατες.

  29. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Επειδή ο Αγγελικουσης ειναι πελατης μου, γνωριζω οτι απεχθάνεται τη δημοσιοτητα.