ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ ΓΙΑΤΡΕ;

Μετά από μια δεκαετία -αναγκαστικών- κομματικών “επιμειξιών”,μεταγραφών και γενικού μπάχαλου-ελέω οικονομικού στεγνώματος και ευρωπαικού “πρεσαρίσματος”, αποκρυσταλώθηκαν δυο κομματικά “βράχια” τα οποία έχουν πάνω τους λογής-λογής στρώσεις.προσμήξεις,άλλα φερτά υλικά και ετερόκλητα πετρώματα.

Πέρα από ολα τα παραπάνω όμως, συνεχίζουν να ενυπάρχουν στα DNA των δυο αυτών κομματικών μορφωμάτων διαχρονικά αναλλοίωτα χαρακτηριστικά,από την μεταπολεμική κι όλας εποχή,από εκείνα με τα οποία έγιναν “διάσημα” και με βάση τα οποία “επικοινώνησαν” τον ιδεολογικό τους μπούσουλα,ή με πιο κατανοητά λόγια, έκαναν “σύρμα” στους ψηφοφόρους-πελάτες επι δεκατίες: “ελάτε όμοιοί μας.Ανοίξαμε και σας περιμένουμε”.

Τα “συμπτώματα” που απαντήθηκαν κατά την τετραετία “Σύριζα” και εκείνα που φαίνονται να απαντώνται κατά την 8μηνη διακυβέρνηση των “επιτελικών” της Ν.Δ. είναι μάλλον αναμενόμενα. Εχομεν δηλαδή κάποια “ποιοτική” (υφος ψεμάτων) και “ποσοτική” (όγκος διασπάθησης δημοσίου χρήματος) διαφορά ανάμεσα στις δύο παρατάξεις οι οποίες επιβεβαιώνουν τα του παρελθόντος πεπραγμένα.
Το ότι οι μεν παριστάνουν τους “ηθικούς” και οι δε τους “ειδικούς”,είναι μια διαχρονική ειδοποιός διαφορά.

Επίσης, μια απο τις κύριες διαφορές,είναι στο “ύφος”,το οποίο και στη μια και στην άλλη πλευρά, “σκεπάζουν” ή “συστήνουν” την πραγματική άγνοια τους,δηλαδή την τσαπατσουλιά- η οποία είναι κοινό γνώρισμα των περισσοτέρων νεοελλήνων. Ο “Δεξιός” θα σταθεί μπροστά σου “βλοσυρός”,”σοβαρός” και σαν να έχει κάνει μπότοξ. Αγέλαστος. Ειναι ένας τρόπος αυτός,ένα τρικ για να κρυφτεί η άγνοια που έχουμε για κάποιο η κάποια θέματα,με τα οποία δυστυχώς κάποιοι μας έχουν επιφορτίσει με την λύση τους. Οσο πιο “απόμακρος” και ανέκφραστος δείχνεις,τόσο καλύτερα αποφεύγεις τις “κακοτοπιές” και -λέμε τωρα- προσπαθείς να “σκεπάσεις” την μη εξειδίκευσή σου και την ασχετοσύνη σου με το αντικείμενο με το οποιο σε εχουν βάλει να ασχοληθείς. Βλέπεις τον Μηταράκη,τον Παναγιωτόπουλο,tον Βαρβιτσιώτη,το Βρούτση,τον ανεψιό Καραμανλή,το Χρυσοχοϊδη ή τον Πέτσα και λες: “Πω,ρε παιδί μου. Επιτέλους σοβαροί άνθρωποι στα πόστα”.

Κάποιοι χρησιμοποιούν και το χαμόγελο όπως ο μίστερ Δένδιας, προκειμένου να αντιπαρέλθουν τους “σκοπέλους” της ανικανότητας. Αυτός είναι μια “φωτεινή”-κυριολεκτικά-εξαίρεση. Δεν άφησε μούσι,για να μη χαθεί η γοητεία της οδοντοστοιχίας.Κάποιοι που “λάμπουν” στο κεφάλι,αφήνουν μούσι για “αντιπερισπασμό”. Και τους βλέπεις στο γυαλί και νομίζεις ότι έχεις τοποθετήσει την τηλεόραση ανάποδα. Ετούτος,προτίμησε την “όαση” των οδόντων,προκειμένου το μάτι του συνομιλητή ή θεατή, να μη πέφτει στην έρημο της κεφαλής.Είναι σα να πουλάς μάρμαρα καταμεσής της Σαχάρα.
Υπάρχουν στο χώρο γενικά και στο κόμμα ειδικά,άξιοι άνθρωποι; Αναμφισβήτητα και αναπόφευκτα. Θα “καούν” ως συνήθως.

Ο “Αριστερός” (ο Θεός να τον κάνει) απ’την άλλη,κάνει το ακριβώς αντίθετο. Επικοινωνεί την άγνοιά του.Οχι μονο δεν την “μασκαρεύει με τη μουτσούνα της ανέκφραστης σοβαροφάνειας όπως οι “δεξιοί φωστήρες”,αλλά την χρησιμοποιεί και ως ατού μάλιστα! Θεωρεί την γκάφα απαρχή για συγνώμη και συμπάθεια και “εργαλειοποιεί” την προχειρότητα.
Την μη εξειδίκευσή του, την ασχετοσύνη του,την μετατρέπει σε “αβαντάζ” πιστεύοντας οτι αυτό είναι μια χαρά άλλοθι και μια εκ των προτερων “συγνώμη” σε όσους-αναπόφευκτα” θα ταλαιπωρήσει με τις “φαεινές ιδέες” που θα σκαρφιστεί και το χειρότερο θα προσπαθήσει να εφαρμόσει κι όλας. “Εντάξει μωρέ…καλή πρόθεση έχουμε,τίμιοι είμαστε,του λαού παιδιά,θα κάνουμε και δέκα μαλακίες.Σόρυ παιδιά”. Σωστό.
Υπάρχουν στο χώρο γενικά και στο κόμμα ειδικά,άξιοι άνθρωποι; Αναμφισβήτητα και αναπόφευκτα. Θα “καούν” ως συνήθως.

Αλλη διαφορά: Ο “δεξιος” δεν κλέβει. Κερδίζει. Ο “αριστερός” δεν κερδίζει. Κλέβει. Ο μεν κλέβει “κερδίζοντας” και ο δε “κερδίζει” κλέβοντας. Ο μεν δεν ντρέπεται που αυτοσυστήνεται ως “πλούσιος” και ο δε δεν ντρέπεται που τον συστοιχίζουν με την “φτωχολογιά”. Απλά, οι μέθοδοι και τα μεγέθη είναι ανάλογα.

Ας πούμε πιάστικαν με “τη γίδα στην πλάτη” “αριστεροί” σύντροφοι βουλευτές έχοντας οικοιοποιηθεί το ποσό του κοινωνικού μερίσματος,το οποίο “δεν πρόσεξαν ότι τους πιστώθηκε κατά λάθος”. Η “ξεχνάνε” να δηλωσουν οτι πέθανε η μάνα τους για να συνεχίσουν να λάμβάνουν την σύνταξή της. Η προσλαμβάνουν εν κρυπτώ κάποια ανεψιά τους στο υπουργείο νύχτα,λες και κλέβουν πορτοκάλια. Τέτοια πράγματα. Ακόμα και οι διαβόητοι “διαπλέκομενοι” τους- οι φανεροί εννοώ,-είναι κάτι χαμίνια τύπου Πετσίτη και Καλογρίτσα. Μέχρι και εκεί “τσικιρικιτζίδες”.
Γίνονται νούμερα για πενταροδεκάρες. Κλέβουν καρβέλια από τα Γερμανικά καμιόνια και νομιζουν ακόμα ότι κάνουν “αντίσταση”.
Υπογράφουν μνημόνια “αναγκαστικά” όπως λένε.

Οι άλλοι,είναι πιο τολμηροί,λόγω “φυσικής ανωτερότητας” όπως πιστεύουν.. Υπογραφουν μνημόνια “γιατί έτσι πρέπει” όπως διατείνονται.
Δεν κλέβουν καρβέλια στα πεταχτά και με φόβο, όπως οι άλλοι. Οχι. Αυτοί συνεργάζονται κατευθείαν με τον φούρναρη και κανονίζουν τα μεταφορικά και τις παραδώσεις. Συμμετέχουν στο “έργο” δηλαδή απροκάλυπτα. Και αν ερωτηθούν “γιατί ρε παιδιά”, η απάντηση έρχεται απστομωτική: “Τι θέλετε δηλαδή, να μείνει έκθετο,απροστάτευτο το εμπόρευμα και να μη φτάσει στον “προορισμό” του και να μείνει νηστικός ο κόσμος”; Σωστό και εδω. Α, όλα κι όλα.

Επιπλα οίκου “Τσέστερφιλντ” ο Πατούλης. Να τα τιμολόγια,να όλα.Φανερά. Τί ειπατε; “Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πραγματα ειδικά αυτές τις εποχές”; Φυσικά κύριε. Η απάντηση τους; Επίσημη: “Η περιφέρεια άρα και ο περιφεριάρχης υποδέχεται υψηλούς προσκεκλημένους και ο χώρος πρέπει να είναι ανάλογος.Και άλλλωστε αυτα που αγοράστηκαν,θα παραμείνουν στα γραφεία καθ’ότι είναι περιουσία της περιφέρειας Αττικής”. Είπες κάτι; …Δεν άκουσα…;

Ψηφιακά “γκράφιτι” και 3D κόλπα στον τοίχο της Βουλής ο άλλος ο βλαχοδήμαρχος Μπακογιάννης. Πόσο πήγε ο μαλλί; Για μερικά δευτερόλεπτα, κάπου 350.000 ευρώ. Ετσι, για τη πλάκα. Για το χαβαλέ. Κρυφά; ΠΟΤΕ. Φανερά κύριε. “Ειμαστε εδώ” σου λένε.
Ο επόμενος “Πολεμος των Αστρων” με βάση την παραπάνω αναλογία χρόνου-κόστους θα πρέπει να στοιχίσει στην “LUCAS FILM” πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκοψε πίττα ο “τσεκούρης” και το μαλλί έφτασε στα 12.000 ευρώ. Κρυφά; Οχι. Φανερώτατα. Απαντες παρόντες. Γιατί; “Γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ κύριε.Τι βλακώδης ερώτηση είναι αυτη”;

Ο άλλος ο Τσίπρας έκανε διακοπές κρυπτώμενος. Ινκόγνιτο στο σκαφος της Παναγοπούλου,λές και είναι ο Ρονάλντο. Τι κρύβεσαι ρε μαλάκα; Βρήκε την ευκαιρία να πάρει τα παιδια του με το προεδρικό ίσα με την Ντίσνειλαντ-μιας και θα συναντούσε στη Γαλλία τον Ροτσιλντ- ή πήρε δυο φορές την Παγώνα πως τη λένε σε δυο ταξίδια εθιμοτυπικά στο εξωτερικό και βούηξε ο τόπος. Γιατί; Γιατί παριστάνουν τους “αριστερούς” ενώ δεν είναι και λειτουργούν ενοχικά στην καλοπέραση.

Ετούτος εδώ ο “βάτραχος” (έκφραση του Σαμαρά είναι αυτή για τον Κούλη) κατά την πρωθυπουργία του ως τώρα, πάει συνεχώς διακοπές και στα διαστήματα αυτών, βλέπει και κάποιους ομολόγους ή άλλους παράγοντες. Οταν καταφέρνει να ξεκλέβει χρόνο.Ντάξει.Δεν είναι και εύκολο. Εχει υπολογιστεί ότι περίπου 35 μέρες-επίσημα και κανονικά καταγεγραμμένες ως τέτοιες- ως τώρα,από τον Ιούλιο ως σήμερα,τις έχει περάσει με την γυναίκα και τα παιδιά (ε ναι..όλοι μαζί. Ειναι οικογενειακό το πακέτο των διακοπών)
3 μερες εδώ. 2 μερες εκει. Τέσσερις παραπέρα. Μια παρακάτω. Οχι παραπάνω από βδομάδα σερί όμως. Αυτό να το πούμε.Δεν τα γράφει κι όλα στα αρχίδια του.Είπαμε. Θυμάται να γυρίσει. Πάλι καλά.
“Μα, γιατί το κάνει”; λες. Τι μαλακίες ρωτας πάλι αδερφέ μου; Είπαμε. “ΜΠΟΡΕΙ”. Νέτα-σκέτα, ξεκάθαρα, και σε όποιον αρέσει.
Υπάρχουν και στους δύο χώρους, ψηφοφόροι άξιοι των ελαχιστων άξιων που πολιτεύονται στους παραπάνω χώρους; Αναμφισβήτητα και αναπόφευκτα. Θα “καούν” και αυτοί”.

“Μάχιμοι” λοιπόν οι δύο πολιτικοί χώροι. Αλλά όχι ΤΟΣΟ καλοί όσο ΟΙ ΑΛΛΟΙ. “THE OTHERS”. Οι πιο μάγκες είναι οι “ενδιάμεσοι”. Ναι σωστά κατάλαβες. Οι “σοσιαλιστές”. Γιατί; Γιατί λειτουργούν υβριδικά. Είναι οι “ηθικοειδικοί”. Και έτσι και αλλιώς. Και σαλόνι και λιμάνι. Σε όλα μέσα. Και έτοιμοι για τα πάντα.Εχουν απομειώσει τις όποιες “ατέλειες” των δυο παραπάνω ειδών” και έχουν βελτιστοποιήσει-κατά το μέτρον του ανθρωπίνως δυνατού ασφαλώς-τα “θετικά” χαρακτηριστικά των δυό παραπάνω “γονέων” τους. Οπότε έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό “άρμα μάχης”. Το είδαμε άλλωστε στα χρόνια που “μεσουράνησαν”. (Λογικά σε καμιά δεκαετία θα έχει δημιουργηθεί αρκετό “υλικό” προκειμένου να έχουμε το νέο “κύμμα” των επόμενων “ζιβάνγκο”. Τώρα ο κόσμος απλά διαμαρτύρεται. Σε μερικά χρόνια θα “απαιτεί”. Και οι “αιτιάσεις” του θα βρούν απόκριση και χώρο έκφρασης. Ο Αλέξης είναι μόλις 47.)
Μη ρωτάς αν υπάρχουν άξιοι και σε αυτόν το χώρο. Αναμφισβήτητα και αναπόφευκτα. Επίσης στην “πυρά” και αυτοί,που καίει αέναα στο μεγάλο τζάκι της εξουσιομανίας.

Οπότε,βρίσκεσαι ξανά-μανά ενώπιον του φρικτού διλήμματος: Ποίαν παράταξην να επιλέξω και σε ποίου το πλευρό να σταθώ;
Αναλόγως φίλε μου. Τί είσαι και τί θες να γίνεις.

“Πρέπει να πάψεις να είσαι αυτό που κάνεις και επιτέλους να κάνεις αυτό που είσαι”. Σοφή κουβέντα.Δεν θυμάμαι ποιος την έχει πεί.

Υ.Γ: Ποιος είπε ότι ο βιολογικός πόλεμος δεν επιτρέπεται;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ ΓΙΑΤΡΕ;

  1. Ο/Η koreas λέει:

    πέρα απο τα επικοινωνιακά , απλά 2 παρατηρήσεις:

    1. πραγματικά πιστεύεις ότι τα κόμματα έχουν έστω κι ένα κομματικό στέλεχος ικανό; πρόσεχε δε λέω ότι όλοι της εκάστοτε κυβέρνησης είναι ανίκανοι, μιλάμε για κομματικούς. εξ ορισμού, κομματικό στέλεχος και ικανότητα είναι αντιστρόφως ανάλογα

    2. η καινούρια “διαπλοκή” είναι γύρω από τα λεγόμενα “κόκκινα δάνεια”. εκεί να δεις τι γίνεται;…..τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει.

  2. Ο/Η Γιάγκος λέει:

    Δεν τίθεται θέμα συγκρισης και το ξέρεις,φαίνονται κι απ’τα γραπτά σου τα πιστεύω σου!Αφού δεν μπορούμε νάχουμε Κοροβέση ή Ρυλμον για μινίστρους θα πορευτούμε με τους νεομεταλλαγμενους πασόκους.Από την κωμωδία των οικογενειών της νουδους δυστυχώς είναι πιο κοντά σ’ενα δυτικοευρωπαϊκό κράτος,όσο κι αν σιχαίνομαι την τελευταία λέξη.ΥΓ.Στα μέσα της 6ης δεκαετίας της ζωής μου δεν μπορώ κοιτάζοντας «αριστερά» να βλέπω τα σταλινικά απολειφάδια ή λατρεις του Νετσάγιεφ οπότε αντί το «Θεός και Κράτος» περιορίζεσαι σε Λούκυ Λουκ με άχυρο και Κατρούγκαλο μια φορά στα 4 χρόνισ!

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Koreas: Φυσικα και υπάρχουν.Δεν είναι εξ ορισμού πολιτικάντιδες το 100% των ανθρώπων που απαρτίζουν τα όντως κατα βάση – κομματοσκυλοκρατούμενα “μαντριά”. Θα ήταν άδικο έστω και για τον έναν να το πούμε αυτό.
    Τα “κόκκινα” δάνεια είναι μια μπίζνα όντως,αλλά όπως όλες και αυτή θα μείνει μισή και ανολοκλήρωτη. Οι Ελληνες,ούτε να φάνε δεν ξέρουν. Προτιμούν το σκύλευμα από την ταρίχευση. Ειναι τζιτζίκια και όχι τερμίτες. Πολύς ντόρος για το τίποτα.

  4. Ο/Η Koreas λέει:

    @πίσσα και πούπουλα
    οι πολιτικοί είναι εξ’ ορισμού πολιτικάντιδες-καραγκιόζηδες (χίλια τα χίλια), απανταχού και επί αιώνες. θέλεις να μην τους πούμε πολιτικάντιδες να τους πούμε σοφιστές;

    ότι εμφανίζεται στη χάση και στη φέξη κι ένας μεγάλος πολιτικός ηγέτης παγκόσμιας κλάσης, ο οποίος είναι κι αυτός που με την ικανότητα του “πηγαίνει” την κενωνία, τη φυλή, το κράτος, την αυτοκρατορία, τη συνομοσπονδία (βάλε ότι θέλεις), αυτό όπως έχουμε ξανα-κουβεντιάσει είναι φαινόμενο ανεξάρτητο από την πολιτική ή την κενωνία.

    Αποκλειστικός σκοπός των πολιτικών είναι με την ένα ή τον άλλο τρόπο να επικοινωνήσουν , τρέξουν τις αποφάσεις της εκάστοτε κάθε φορά πραγματικής εξουσίας στο λαό. Έχουμε δηλαδή τρία επίπεδα:
    1. την πραγματική εξουσία που παίρνει και τις αποφάσεις.
    2. την τάξη των πολιτικών που μεσολαβεί ανάμεσα στους επάνω και το λαό.
    3. το λαό, ο οποίος στις πλείστες των περιπτώσεων λειτουργεί ως πρόβατο.

    Στην πράξη “ικανός πολιτικός” όπως τον ορίζεις εσύ ή η κενωνία είναι σχήμα οξύμωρο, δεν υπήρξε, δεν υφίσταται και βασικά δεν υπάρχει η απαίτηση να υπάρξει.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Γιάγκο: Δεν διατείνομαι ότι ταυτίζονται.Το αντίθετο.Τις διαφορές τους επισημανα.
    Προφανώς και η κεφαλαιοκρατική αντίληψη-σε σχέση με την παλαιοληθική-είναι περισσότερο κοντά στις αντιλήψεις μου περί διακυβέρνησης(φυσικά το υπάρχον κυβερνητικο σχήμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα,αλλά όπως λες,αυτούς έχουμε,με αυτούς θα βολευτούμε και αφήνουμε τις τύχες μας στις ορέξεις και τους σχεδιασμούς της Αμερικανικής Πρεσβείας,που είναι και το κέντρο των αποφάσεων,ως γνωστόν).

    Προς Koreas: αναφερόμενος σε ανθρώπους άξιους μέσα-και γύρω- σε κομματικούς σχηματισμούς δεν αναφέρομαι σε “αρχηγούς” ή “ηγέτες”. Μιλάω για “εργαλεία”.Για χρήσιμα στελέχη. Οι οποίοι στην πορεία “κάιγονται”. Η και απομακρύνονται εκούσια από την βρώμα που δεν αντέχουν, η και από την κούραση την ψυχολογική.

    Ποιοι επιβιώνουν ως το “τέλος του δρόμου”; Τα τομάρια σχεδόν πάντα.
    Οι “ταγοί”, οι “αρχηγοί” και όσοι τέλος πάντων αποσκοπούν ή και κατέχουν θέσεις υψηλής εξουσίας,είναι κατα βάση παλιοτόμαρα καιροσκόποι στην χειρότερη περίπτωση,ή απλά μίσθαρνα όργανα που τοποθετήθηκαν σε αρχηγικές θέσεις λόγω συγγένειας και οικογενειοκρατικής νοοτροπίας στην καλύτερη (καλή ώρα εδώ στην Ελλάδα με τιςγνωστές “φαμέλιες”.

    Ανθρωπος που σέβεται τον εαυτό του αλλά κυρίως και τους γύρω του, ΔΕΝ έχει καμία διάθεση να “κυβερνήσει” τους άλλους. Κάθε μορφή εξουσίας-ακόμα και η πιο “τέλεια” ενέχει μέσα της αναγκαστικά μορφές βίας. Οι άνθρωποι που έχουν “λεπτές κεραίες” δεν καταδέχονται να ποδοπατήσουν άλλους με “νομοσχέδια” “νόμους”, “διατάξεις” και λοιπα “καταναγκαστικά έργα”.

    Και η Φύση απεχθάνεται τα κενα ως γνωστόν.
    Πράγμα που σημαίνει ότι το κενο αυτο, της άρνησής τους να μετάσχουν ενεργά σε κομματικούς σχηματισμούς και να “άρχουν”, το “γεμίζουν” καιροσκόποι, αεριτζίδες εξουσιομανείς, κομπλεξικοί και κυρίως φοβικοί κατα βάση άνθρωποι που “τρέχουν” να εξουσιάσουν τους άλλους για να “προλάβουν” να μην εξουσιαστούν οι ίδιοι από τρίτους. Μιλάμε δηλαδή για ανθρωποφοβικούς που περισσότερο θα μπορούσε και θα έπρεπε να ασχολείται μαζί τους όχι η επιστήμη της Ιστορίας αλλά μάλλον εκείνη της Ψυχιατρικής