ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Κατ αρχάς να πούμε πως-μιλώντας για τον κορονοιό που “ανακάλυψε” η παγκόσμια προβατοκοινότητα αφού εδωσαν το “βήμα” αι  εξουσίαι- δεν γνωρίζουμε όυτε την “πηγή”, ούτε το πραγματικό μέγεθος του “προβλήματος”,ούτε και ποιες θα είναι οι συνέπειές του-ευεργετικές για κάποιους,καταστρεπτικές για άλλους.

Εκείνα όμως που πραγματικά πετάνε τη σκούφια τους είναι τα-υγιή-παιδιά.  Δεδομένου πως ένας-υγιής πάντα-παιδικός οργανισμός βρίσκεται σε “έκρηξη” ανοσοποιητικού με λελογισμένες όμως δόσεις κυτοκινών,άρα ελάχιστες φλεγμονές και άρα μηδαμηνές πιθανότητες επιπλοκών. Μιλάμε ότι κάνουν πλάκα με τον “κορόνα”. Σα να παίζει Μπαρτσελόνα-Αλμπαθέτε. Οπότε έχουμε μια ιδανική περίοδο.  Πραγματικά μιλάμε για “πάρτυ”. Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις.

  1. Κλειστά σχολεία. Κανείς δεν ξέρει για πόσο ή και πως θα αντικατασταθούν οι όποιες χαμένες ώρες,αλλά αυτό  πολύ λίγο ενδιαφέρει τα παιδιά,τα οποία ως γνωστόν ζούν ΜΟΝΟ το παρόν (οπώς θα έπρεπε να κάνουμε όλοι,ικανότητα την οποία χάνουμε συν το χρόνω).
  2. ) Μακρυά  γιαγιάδες-παππούδες συγγενείς και άρα τα “κατσιάσματα” και τα-αιδιαστικά για τα ίδια πολλές φορές- “μάτσα-μούτσα” τέλος. “Από μακρυά θα μας κοιτάτε, να “λειώνουμε” στα τάμπλετ και στα κινητά. Κι άμα τολμήσει κανείς να πλησιάσει,άμα λάχει του ρίχνουμε ένα “θανατηφόρο φιλάκι”.
  3. ) Τέλος-όπως διαφαίνεται- οι βαρετές και πολύωρες εκκλησιατικές παρουσίες, του Πασχα,αναγκασμένα αυτά να παριστάνουν τις ζωντανές λαμπάδες,προς τέρψην των ψευτών ενηλίκων.
  4. ) Μια ιδιότυπη εκδίκηση για όσους “γονείς” καθημερινά “πετάνε” ο ένας στον άλλον τα παιδιά,κάνοντάς τα μπαλάκι του τένις. “θα μας φάτε στη μούρη πούστιδες, και δεν θα μπορείτε να βγάλετε και άχνα. Γιατί κρατάμε και ένα μικρό “άσσο” στο μανίκι. Κορόνα στο κεφάλι σας θα είμαστε. Ξηγημένα πράγματα.
  5. Ελπίζω η κορονοφοβία να κρατήσει για πολύ. Η “νόσος” να φύγει,αλλά να μείνει ο φόβος των ενηλίκων,απέναντι στους πραγματικούς κληρονόμους της ζωής, τα παιδιά τα οποία είναι -όπως καταδεικνύουν ΚΑΙ οι  “κορονοιοί” -αυτά που προτάσσει  και προστατεύει η Φύση προκειμένου να ζήσουν. Αναμενόμενα και Φυσιολογικά πράγματα.  Τρέμετε ενήλικες ασπρομάλλιδες σοβαρομαλάκες. Ερχονται οι trasformers.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

  1. Ο/Η koreas λέει:

    έχω ένα γείτονα ο οποίος είναι λίγο πάνω από τα 60…..η μάνα του ζει και μάλιστα παιδάκι μου τον φωνάζει…

    είναι κι αυτός μέσα στα “ΠΑΙΔΙΑ” που περιγράφεις.

  2. Ο/Η Stelathen λέει:

    Ναι αλλά υπάρχει η ώρα της επαναληψης των μαθημάτων που του αλλάζω τον αδοξαστο.παιρνω την εκδίκηση μου για ότι έχω περάσει όλη μερα.
    Μιλάω για 6χρονο.

    Αύριο ευτυχώς πάω δουλειά..

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Οση “εκδίκηση” και να πάρεις,σε έχει ήδη νικήσει.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ναι,υπάρχουν και οι ανήλικοι ηλικιωμένοι. Δυστυχώς.
    Και το χειρότερο είναι ότι ψηφίζουν κι όλας.Μαζικά.
    Κάτσε τώρα σπίτι και τρέμε. Για να μάθεις.

  5. Ο/Η koreas λέει:

    έλληνας και ενήλικας πράγμα οξύμωρο…

    πάρε για παράδειγμα “το φίλο σου” τον πάκη (τον απερχόμενο), πόσα απειλητικά μηνύματα έστειλε στον Ερντογάν; όπου καθόταν κι όπου στεκόταν απειλούσε τον σουλτάνο. σκληρό καρύδι, καλό παιδί τελικά. θα λείψει πάρα πολύ.

    Elvis Presley
    I just can’t help believing