ΤΡΟΜΑΞΑΤΕ;

Και ενώ έχει μπει δελτίο εισόδου σε μάρκετ και φαρμακεία,εν τούτοις ελευθερη είναι η επιβίβαση “παραθεριστών” σε καράβια  μέχρι που από αύριο(!!!) από την έκτη πρωινήν ΘΑ απαγορευτούν οι μετακινήσεις “παραθεριστών” εκτός όσων διαμένουν σε αυτά.

Δηλαδή σήμερα όποιος πρόκανε-πρόκανε,δεδομένου ότι ήταν αδύνατο να προβλεφθεί από τους “υπευθύνους” η κινηση-ματ των πολιτών,αφού ως γνωσττόν που στο διάολο να φανταστούν οι “υπέυθυνοι” ότι αδειούχοι ενος μηνός,με καλό καιρό και λεφτά στην τσέπη, θα μπούκαραν στα λιμάνια προκειμένου-άκου να δεις τώρα!-να την “κάνουν” για τα νησιά. Ακου να δεις πράγματα! Εν τω μεταξύ το “εμπάργκο” θα ισχύσει για τα πλεούμενα. Οδικώς, νο πρόμπλεμ. Μπορείς να πας στη Λεστινίτσα.

Πραγματικά αυτή τη χώρα πρέπει να την προστατεύει κάποιος καλός Θεός. Η κάποιος ημίθεος που τον καταράστηκαν οι προιστάμένοι του σε καταναγκαστικά έργα. ‘Η ολα είναι μπουρδέλο, ή όλο αυτό το κορονοανέκδοτο “μπάζει” από παντού. Δεν ξέρω τί έιναι χειρότερο.

Κατά τα άλλα,λεφτά με ουρά από παντού. Τα δις,πανευρωπαικά και παγκοσμίως,μοιάζουν με σερπαντίνες. 200 δις τύπωμα στερλίνες από εδώ,750 από ΕΚΤ από εκεί, δις επί δις$  παραπέρα. Ως και στους καταραμένους εδώ έπεσε ένα 10άρικο έτσι για αρχή. Η Πορτογαλία μια 30άρα χαλαρά. Ο Σόιμπλε πρέπει να είναι σε τελικό στάδιο από αυτοάνοσο,με αυτα που βλεπει.

Τα χιλιάρικα ξεφτιλίστικαν. Οποιος περπατάει,λαμβάνει από 800e. Οι επιχειρήσεις άπειρη πρόσβαση σε “χρηματοδοτικά εργαλεία” (sic) και φορτηγά ολόκληρα με χαρτονομίσματα. Τα περισσότερα φυσικά θα γραφτούν “στον Κλείδωνα”. Ο επόμενος  Ολι Ρεν που θα μας ευχηθεί “kalo kouragio” προβλέπεται σε καμιά 15αριά χρόνια. Μέχρι τότε “ζήσε το ελληνικό καλοκαίρι”.

Με το δώρο του Πάσχα υπάρχει μόνο μια μικρή σύγχυση,αφού ως τέτοιο,θα δωθεί το καλοκαίρι.Δηλαδή θα κολλήσει με την αδεια και το ανάλογο επίδομα της. Αρα πρέπει να μετονομαστεί σε καλοκαιρινό δώρο Πάσχα. Η το Πάσχα καλύτερα να μεταφερθεί το καλοκαίρι ώστε να συγχρονιστεί με το ανάλογο δώρο. Κατ επέκταση, ο 15αύγουστος  να εορτάζεται την 17η Νοέμβρη,πράγμα για το οποίο προφανώς θα αντιδράσει το ΚΚΕ,αλλά θα καμφθούν αι αιτιάσεις του υπό την απειλή πως θα αποπέμπψουν  πάραυτα από τις Βρυξέλες τους βουλευτές-αντιπρόσωπους του προλεταριάτου που μάχονται εκείνους που τους πληρώνουν.

Μετα λύπης και ύστερα από υπολογισμούς για τα διαφυγόντα κέρδη, το Ιερατείο απεφάνθει πως “δεν κινδυνεύει η πίστη αλλά οι πιστοί” και μισοέκλεισαν τις εκκλησίες. Δεδομένου οτι “η πίστη από μόνη της δεν γιομίζει τα παγκάρια, καλόν είναι να λάβωμεν απόφασην συνετή προκειμένου να συμβάλομεν στην προσπάθεια της Πολιτείας να σώσει τους πιστούς σε αυτή τη ζωή μέχρι να τους παραλάβουμε εμείς ωστε να τους σώσουμε για την επόμενη”. Τέτοια πρεμούρα να με “σώσουνε” δεν είχα ματαδεί μαζεμένη. Είμαι άναυδος.

Κούφια εορτή 25η Μαρτίου.Κούφιο Πάσχα. Παράξενες μέρες. “Τα σπιτια να γίνουν εκκλησιές” κάλεσαν οι λιπόσαρκοι και ρακένδυτοι ιεράρχες.

Αρα: Το τραπεζάκι με το σεμεδάκι,ομοιάζει με μικρή αγία τράπεζα,έτσι κι αλλιώς. Η plasma tv μια χαρά θα παίζει το ρόλο του virtual priest. Ενα κεράκι δεξιά,ένα αριστερά και μερικά καρβουνάκια εις το μέσον του τραπεζιού και έτοιμο το ξωκκλήσι. Κρεμάστε και δυο tablets δεξιά και αριστερά της plasma-Ωραίας Πύλης, έκαστο με photo. Δεξιά ο Πρόδρομος και αριστερά η Παναγιά. Υπάρχει ένα πρόβλημα βέβαια εδώ,με τον Παντοκράτορα,καθότι θα πρέπει να ευρίσκεται εις το κέντρο του ταβανιού. Μιά καλή λύση είναι να κολλήσετε μια αφίσσα του Superman, καθ’ότι έχει και κοινό στόρυ με τον Ιησού.

Αυτά και όλα θα περάσουν,μη φοβού. Φυσικά θα έχουν θυσιαστεί κάποιοι-γέροντες- νεκροί και κάποιες ατομικές μικροελευθερίες. Αλλά μπρος στα κάλλη τί είναι ο τρόμος.

Εν τω μεταξύ,θαυμάστε την επιλεκτική τρομάρα του “πολιτισμένου κόσμου”και σε τί ακριβώς συνίσταται η πραγματική υποκρισία αλλά και ο άκρατος ρατσισμός του-φερόμενου ως- “Δυτικού Κόσμου” που χέστηκε πάνω του με κάποιες-όσες- χιλιάδες νεκρούς,-οι περισσότεροι εξ αυτών αναμενόμενοι-για κάτι που σε κάποιες “ξεχασμένες” αχανείς περιοχές του πλανήτη οι κάτοικοί των,αυτά τα νούμερα του κορονοϊού αποτελούν όχι τρόμο αλλά ευκταίο σενάριο.

Θαυμάστε (χωρίς να θυμώστε αν μπορείτε) μια συνηθισμένη χρονιά κάπου στον ξεχασμένο “τρίτο κόσμο”:

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΤΡΟΜΑΞΑΤΕ;

  1. Ο/Η koreas λέει:

    όντως ο πίνακας με τους θανάτους από μαλάρια είναι επιβεβαιωμένος και “εντυπωσιακός”………Εκείνη η Γκρέτα τι είπε για αυτό;

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ποια είναι η Γκρέτα;

  3. Ο/Η koreas λέει:

    την ξέρεις, απλά δε σου πάει στο μυαλό……..εξακολουθείς να πιστεύεις ότι ο αβραάμ είχε σκοπό να θυσιάσει τον ισαάκ στο Θεό;

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%BA%CF%81%CE%AD%CF%84%CE%B1_%CE%A4%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BA

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Α,στο-ακόμα ένα- μικρό θαύμα των ΜΜΕ και των μέσων κοιν. δικτύωσης αναφέρεσαι;
    Οταν μας δείξουν τους τραπεζικούς τους λογαρισμούς όλοι αυτοί που “συμβουλευουν” και “κατευθύνουν”-με πρώτους τους γονείς- αυτό το ψυχωσικό πλάσμα που προτείνεται ως Ιωάννα της Λωραίνης της Σουηδίας,τότε ίσως πειστώ πως πρόκειται για μια αμειγώς προσωπική επιτυχία. Και όχι για ένα κατασκεύασμα ολων όσων-όντως-με τις αποφάσεις τους και με τις εμμονές τους μολύνουν το περιβάλλον,προβάλλοντας ως “αντίπαλο δεος παιδάκια με προβλήματα υγείας κάιγοντας έτσι το χαρτί της αντιπαράθεσης και ακυρώνοντας κάποιους που ίσως να ήταν όντως πραγματικό πρόβλημα για το πετρελαιοσύστημα.
    Αλήθεια,τα “οικολογικά μέσα” που χρησιμοποιεί η Γκρέτα για να μετακεινείται ΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ; Σε νερόμυλο φτιάχτηκαν;

  5. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    A disease becomes pandemic when it starts to affect white wealthy people in the West είπε κάποιος πριν πολλά χρόνια αλλά μου διαφεύγει το όνομα.

  6. Ο/Η koreas λέει:

    @δημήτρης sweden
    πόσο έχει επηρεαστεί η καθημερινότητα στο γκετεμποργκ από τον covid19;

    οι σουηδοί που σκοπεύουν (αν κάνουν) να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές;

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    https://elpais.com/ideas/2020-03-21/la-emergencia-viral-y-el-mundo-de-manana-byung-chul-han-el-filosofo-surcoreano-que-piensa-desde-berlin.html

    Διαβάστε ένα χρήσιμο άρθρο-με απαραίτητη “μετάφραση σελίδας” (ειναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και απόλυτα κατανοήσιμο το κείμενο),εκτός όσων γνωρίζουν Ισπανικά φυσικά. Δινει τροφή για σκέψη.

  8. Ο/Η koreas λέει:

    χρήστο αρκετά ενδιαφέρον άρθρο και μπορώ να πω κατατοπιστικό.

    γνώριζα ότι η κίνα κατέχει τα πρωτεία στην παρακολούθηση μέσω των κοινωνικών δικτύων, αλλά ότι η παρακολούθηση γίνεται φόρα-παρτίδα με τη σύμφωνη γνώμη – αποδοχή των καθημερινών κινέζων πρώτη φορά το συναντώ. είναι αυτό που λέμε στο βωμό του κοινού καλού.

    Ο Μάο έλεγε ότι είμαι ποιητής, και μάλιστα ο μεγαλύτερος στον κόσμο ποιητής, οι στίχοι μου είναι ο κινεζικός λαός.

    ότι το έχουν εξελίξει τόσο πολύ είναι επίσης άξιο λόγου. εδώ ευτυχώς έχουμε ακόμη τους χωροφύλακες. σύγκρινε το με τη φόρμα για την κυκλοφορία που θέσπισε η κυβέρνηση μόλις τώρα. γουτεμβέργιος κι άγιος ο θεός. μην νομίζεις και το χαρτί κινέζοι το εφηύραν.

    ερώτηση 1: οι άστεγοι θα πρέπει να φέρουν κι αυτοί φόρμα κυκλοφορίας;
    ερώτηση 2: τα πρεζόνια και οι μερακλήδες τι προορισμό θα γράφουν όταν πηγαίνουν για τη δόση τους;

    κατά τα άλλα είναι η ώρα του πολίτη, της ατομικής ευθύνης, το ΕΣΥ θα δοκιμαστεί τις επόμενες μέρες κτλ. γνωστά διαχρονικά ψεύτικα λογάκια. άραγε τα πιστεύει κανείς;

  9. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    @koreas, γενικότερα στη Σουηδία έχουν άλλη τακτική η οποία θα δείξει αν ήταν λαχείο ή αποστολή αυτοκτονίας. Βασίζονται στο μοντέλο της ανοσίας της αγέλης.

    Στην ουσία θέλουν να προστετεύσουμε τους μεγάλους μεν αλλά να αφήσουν τον κόσμο να κυκλοφορεί ώστε να κολλήσει τον ιό και να αναπτύξει αντισώματα γρήγορα. Γι αυτόν τον λόγο έχουν σχεδόν σταματήσει να κάνουν ελέγχους σε κόσμο με μικρά συμπτώματα και βάζουν στο νοσοκομείο μόνο όσους πραγματικά χρειάζονται. Μ αυτό τον τρόπο δε γεμίζουν τα νοσοκομεία αλλά έχουν τον χρόνο να βοηθήσουν όσους πραγματικά χρειάζονται και ταυτόχρονα χτίζουν και προσωρινά νοσοκομεία.

    Ως στιγμής «μόνο» 20 θανόντες από 1800 παθόντες αλλά όπως προείπα, πλέον ούτε καν κάνουν ελέγχους οπότε το ποσοστό θανόντων μικραίνει ακόμα περισσότερο.

    Πολλές εταιρίες βέβαια στέλνουν κόσμο να δουλέψει απ το σπίτι κι λόγω της οικονομικής κρίσης που δημιουργείται, το κράτος πληρώνει τις εταιρίες με το 50% του μισθού για να μην αρχίσουν μαζικές απολύσεις. Βλέπεις είμαστε μια χώρα εξαρτώμενη σε τεράστιο βαθμό απ τις εξαγωγές.

    Όσον αφορά διακοπές, όλο και περισσότεροι ακολουθούν ένα νέο κίνημα στα μέσα κοινωνικής δυκτίωσης όπου στην ουσία λέει να μείνουμε Σουηδία ώστε να τονώσουμε τις τοπικές αγορές που αυτή τη στιγμή κινδινεύουν άμεσα με αφανισμό…

    iPhone iTypos iApologize

  10. Ο/Η koreas λέει:

    @δημήτρης sweden
    έχω την αίσθηση ότι η στρατηγική που ακολουθεί η σουηδία είναι η πρέπουσα. βέβαια μιλάμε για χώρα η οποία έχει Σύστημα Υγείας υψηλού επιπέδου.

    μπορώ να σε ρωτήσω κάτι επιπλέον:

    1. το 50% του μισθού το δίνει στην εταιρία στο συνολικό μεικτό μισθό (δηλαδή συμπεριλαμβάνει και τις εισφορές)
    2. την επιδότηση του 50% τη δίνει και στους υπαλλήλους που εργοδοτούνται από το δημόσιο τομέα ή εκεί δεν έχει κάνει περικοπές;
    3. στις επιχειρήσεις (ειδικά στις εξαγωγικές, μεταποίησης ή υπηρεσιών) έχουν προσφέρει κάποιο πακέτο επιδότησης ή ρευστότητας επιπλέον των υπαρχόντων;

  11. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ποιοι άστεγοι και πρεζόνια; Ακου αυτό: αν κάποιος βάλει το λουρί στο λαιμό του και “αφήσει” τον σκύλο του να τον βγάλει βόλτα,με το τετράποδο μπροστά και το “αφεντικό” πίσω,ποιον θα πρέπει να γράψει ο αστυνόμος και κυρίως τι χαρτιά θα ζητηθούν και ποιος θα τα δώσει;Νομικό κενό. Γαβ!