ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ

# Aκολουθεί “σεντόνι”… οπλιστείτε με υπομονή,καφέ…και μάσκες.

Ο Αινστάιν  έλεγε:”δεν ξέρω πως θα γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος,αλλά ξέρω πως ο 4ος θα γίνει με τόξα και με βέλη”,υπονοώντας πως ο τρίτος θα είναι πυρηνικός. Επεσε-εν μέρει-έξω.Για τον τρίτο. Είναι οικονομικο-μικροβιακός.  Η παγκόσμια κοινότητα συμπεριφέρεται όπως η τρομαγμένη φοιτήτρια που στην προσπάθειά της να αποφύγει μια κατσαρίδα στη κουζίνα,τα κάνει όλα λίμπα.Και στο τέλος σπάει και το πόδι της.

Με όπλο κύριο,όχι τον ιο- ο οποίος είναι να γελά κανείς -από πλευράς επικινδυνότητας σε σχέση με το γενικό σύνολο πάντα-αλλά τα διαδικτυακά μέσα και η  παραδοσιακή tv που τοσα πολλά έχει “προσφέρει” στο σύστημα από συστάσεώς της και συνεχίζει να μας τρομοδιασκεδάζει, όπου το προσπαθούν. Το παλεύουν.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος -δεν-είναι φτιαγμένος σε καταστάσεις σοκ και πανικού να ταξινομεί,να διυλίζει και να υπεραναλύει.Για λόγους ανάγκης ταχύτητας επιλογής και άρα επιβίωσης στοχεύει  τη “μεγάλη” είκόνα. Και με βάση αυτήν επιλέγει την-αυτόματη-ανακλαστική δράση. Αν αυτή η “μεγάλη εικόνα” δεν είναι πραγματικός κίνδυνος αλλά κατασκευασμένος και πάλι δεν έχει τα περιθώρια και την πολυτέλεια να “καθυστερεί” με επι μέρους αναλύσεις,παρά αντιδρά το ίδιο όσο και στον πραγματικό κίνδυνο.

Ας πούμε,παράδειγμα, όταν ταξιδεύουμε,ενίοτε νοιώθουμε ναυτία,τάση για εμετό κλπ. Γιατί; Γιατί απλά οι αισθήσεις δίνουν διαφορετικά σήματα στον εγκέφαλο. Τα μάτια  “του  λένε” πως κινείσαι, ενώ το υπόλοιπο σώμα-όντας καθιστό- τον “πληροφορεί”  ότι είσαι ακίνητος. Αποτέλεσμα; Δεν κάθεται να το αναλύσει. Σε θέτει σε κατάσταση συναγερμού και αντιδρά σαν να έχεις πάθει δηλητηρίαση.Αυτά άλλωστε είναι και τα συμπτώματα που έχουμε όταν έχουμε φάει κάτι χαλασμένο, ή επικίνδυνο.

Οταν βλέπουμε μια ταινία αγωνίας η/και τρόμου στο σινεμά,παρόλο που γνωρίζουμε πως είναι ψέμα,ο οργανισμός μας αντιδρά σαν να είναι πραγματικές οι συνθήκες.

Κανείς δεν αμφιβάλει πως “υπάρχει πρόβλημα”.Ακόμα και ένας νεκρός να υπάρχει,υπάρχει πρόβλημα.Κανείς δεν θέλει νεκρούς.Μη πάμε σε  υπεραπλουστεύσεις και αφορισμούς. Εδώ όμως κάτι δεν πάει καλά. Είναι σαν να βλέπεις πχ μια υπερδιέγερση. Κατι σαν την αντίδραση ενος οργανισμού που όντως υπεραντιδρά κατακλυζόμενος από κυτοκίνες και τελικά πεθαίνει όχι από τον εχθρό που εισέβαλε στο σώμα αλλά από την αντιδραση του ίδιου του οργανισμού.

Τι βλέπουμε; Μια ληστεία σε κάποιο υποκατάστημα,όπου απ έξω δεν έχει μια αναμενόμενη αστυνομική αντίδραση με 2-3 περιπολικά και δέκα αστυνόμους. Εχουν έρθει 10 κλούβες γεμάτες
“ΜΑΤ” που κάνουν “ντου” και γκρεμίζουν το κτήριο για να “συλλάβουν” τους κλέφτες. Σε “ζωντανή μετάδοση” παρακαλώ.!

Είναι απολύτως παράλογο,ανήκουστο,εξωφρενικό,να πιστέψει κανείς πως η Ρουμανία,η Ελλάδα και η Πολωνία έχουν-αναλογικά πάντα-  1% με 2% απώλειες και στις “σύχγρονες” Ιταλία  Γαλλια και Ισπανία το ποσοστό να κυμαίνεται από 5 ως και κοντά 10%! Περισσότερα κρούσματα ο.κ. κατανοητό. Περισσότερο επισκέψιμες χώρες και περισσότεροι ταξιδιώτες πολίτες τους ανα τον κόσμο.Εντάξει. Οπως και περισσότερους νεκρούς-αναλογικά πάντα. Αλλά ποσοστιαία διαφορά τέτοια,από χώρες που είναι πιο “πίσω” από πλευράς δομών,ιατρικής τεχνογνωσίας, κλπ; Εκτός και αν τα μνημόνια παρείχαν κρυφά αντισώματα και λειτουργούν ευεργετικά.Αλλά πάλι,γιατί δεν ανέπτυξαν “μνημονιακά αντισώματα” τα υπόλοιπα PIGS της Μεσσογείου; Να φταίει-σε εμάς- ο μέλανας ζωμός που έπιναν οι Λακεδαιμόνιοι και να κρατά από τότε; Ναι,αλλά και ο ζωμός του
Πανοραμίξ δεν θα έπρεπε να προστατεύει τους Γάλλους; Μετά από 10 χρόνια εξαντλητικών μνημονίων,οι χώρες που “τα πάνε καλά”  με τον ιο δεν είναι οι της Δυτικής αλλά της Ανατολικής Ευρώπης! Ελεος.

Ισως ο ιός να έχει και ταξικά χαρακτηριστικά. “χτυπά” Νέα Υόρκη, Μιλάνο,Μαδρίτη Λονδίνο, Παρίσι κλπ. Ισως αυτός να είναι και ο λόγος που “επιστρατεύονται” η Louis Vuitton και η Gucci να παράξουν αντισηπτικά και μάσκες. Θεωρώ απόλυτα λανθασμένη την τακτική.Εφ όσον ο ιός έχει upper class symptoms,για να τον αποφύγει κανείς θα πρέπει να “μασκαρευτεί” σε μικροαστό. Φτωχαδάκι,ακόμα καλύτερα. Ωρα είναι να μαζευτεί το Σεντ Μόριτς στην Κοκκινιά. Και να κορδώνεται ο Μελισσανίδης ότι  επιτέλους,όχι μόνο μπήκε στο “κλαμπ” αλλά το ίδιο το κλαμπ ήρθε και γονάτισε στη αντισωματική συνοικία του Περαία. Ελεος ξανά!

Είναι απολύτως φαιδρό,εξαιρετικά γελοίο και φτωχά πρόστυχο,να πιστέψει κανείς πως οι ανεπτυγμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης δεν  έχουν χώρο για τους νεκρούς και τους αρρώστους σε νοσοκομεία-τέρατα που μοιάζουν με ξενοδοχεία-μαμούθ. Στην Ισπανία των 7.000 και πλέον κρεβατιών ΜΕΘ,παρουσιάζουν εικόνες-αποσπασματικές φυσικά- αρρώστων σε διαδρόμους,ενω -προς το παρόν φυσικά- στην εντατική-σύμφωνα με τα στατιστικά,δεν πρέπει να βρίσκονται πάνω από 2.000 Τα ανάλογα και στην Γαλλία.

Οχι ότι τα 10 χρόνια μνημονίων δεν επιρρέασαν τα κρατικά κονδύλια για την υγεία και κατ επέκταση την απίσχναση της δημόσιας υγείας. Παντού έχουν μειωθεί δραματικά και εδώ φάινεται και το μεγάλο “κατόρθωμα” της Γερμανίας,μέσα σε λιγότερο από 8 χρόνια να έχει ξαναστησει  “Νταχάου” στην Ευρώπη. Οχι ένα “κεντρικό κατάστημα” όπως τότε, αλλά αλυσίδα. Franchise. Την πληρώνουν κυρίως ξανά(!) κάποια PIGS της Μεσσογείου  όλως παραδόξως. (Εμείς την έχουμε σκαπουλάρει ως τώρα. Γερές κοκκάλες οι Ελληνάρες.)

Ο παρακάτω daily update πίνακας,- εκ του Johns Hopkins αν δεν απατώμαι- με επίσημα στοιχεια κρουσματων-νεκρων-και αναρρώσεων ανα χώρα: (παρένθεση: στον παρακάτω πίνακα, ημιφαίνεται στο κάτω δεξί μέρος ένα γράφημα “κουτσό”. Δηλαδή ενώ μέχρι 20 Μαρτίου υπήρχαν τρεις μετρήσεις ταυτόχρονα -total confirmed,total deaths,total recovered,-και λογαριθμική τάση- εκτοτε μας παρέχουν μόνο τον -“τρομερό” δείκτη “total confirmed”. Απλα να πω ότι οι καμπύλες των δύο άλλων μετρήσεων είχαν φτάσει στο “πικ” τους και έδειχναν μειούμενη τάση. Δεν ήταν και τόσο “τρομεροί” δηλαδή πια, οπότε τους έβγαλαν από τον πίνακα.Αφησαν μόνο τον “δράκουλα” των καθημερινών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Φάουλ παιδιά.Γιατί; Α,δεν είναι σωστό.Δεν παίζω )

 

Οι κλίνες ΜΕΘ (με ολιγον παλαια στοιχεια του 2010 μεν αλλα κάντε τις αναθεωρήσεις αναλογικά για το σήμερα):

Αλλού 5 και αλλού 35 κλίνες (ΗΠΑ) ανα 100.000. Μέσος όρος 12 κλινες ΜΕΘ ανα 100.000.  Εχουμε και λέμε: Ευρώπη ΗΠΑ Καναδάς Αυστραλία Ρωσσία κλπ έχουν πανω-κάτω 1.2 δισ πλυθησμό. Αρα μιλάμε για 140.00 κλίνες ΜΕΘ.  Με βάση τους “ειδικούς” από το σύνολο των 423.000  κρουσμάτων (ως σήμερα 25 Μαρτίου) 1 στους 7 θα χρειαστεί νοσηλεία. Απο αυτούς, ο ένας στους πέντε χρήζει ή θα χρειαστεί εντατικής. Αρα μιλάμε για 12.000 ασθενείς.Φυσικά δεν είναι όλες διαθέσιμες προς νοσούντες κορονοιού,αφού εύλογο είναι πως κάποιο μεγάλο ποσοστό είναι ήδη “πιασμένες” από άλλα νοσήματα και ατυχήματα. Να πούμε οι μισές; Και πάλι έχουμε 70.000 κλινες έτοιμες να υποδεχθούν. Βλέπετε κάτι παράξενο οσο αφορά στον συνωστισμό και στον κακό χαμό που παρουσιάζουν εκει έξω; (ως σήμερα τουλάχιστον) Εγώ ναι.

Στις επόμενες βδομάδες-εύχομαι,αλλά και πιστεύω πως όχι- θα μπορούσε να “φορτώσει” το σύστημα και να κρασάρει.Αλλα να μας παρουσιάζουν εδώ και ΒΔΟΜΑΔΕΣ ότι όλα βρίσκονται στο “κόκκινο” και οι ασθενείς δεν χωράνε στα νοσοκομεία και γινεται “διαλογή” στην Ισπανία και την Ιταλία και ότι οι νεκροί δεν χωράνε στα νεκροταφία γιατί δεν υπάρχουν αρκετά χωράφια,ε εντάξει. Είπαμε να το φουσκώσετε…εσεις το γαμίσατε.

Στην Ιρλανδία,-αλλά και σε πολλές άλλες χώρες-με μέσο όρο 5 κλίνες ΜΕΘ ανά 100.000 (εξαιρετικά χαμηλο) εν τούτοις με 1.600 κρούσματα έχει  17 νεκρούς (ως χθές 26- Μαρτίου) πολύ λιγότερους αναλογικά με τις “θηριώδης” διαφορές ΜΕΘ\κατοικοι σε ΗΠΑ (35) Γαλλία, Ιταλία (12) Γερμανία (29) κλπ. Στην Ισλανδία ακόμα καλύτερα τα ποσοστά κρουσσμάτων\θανάτων από την Ιρανδία. Στη Σουηδία,το ίδιο. Αρα; Αρα δεν υπάρχει άμεσος συσχετισμός απωλειών ζωών προς ΜΕΘ ανα χώρα. Μάλλον θα πρέπει να αποσυσχετίσουμε δηλαδή τα ποσοστά ΜΕΘ ανα χώρα ως παράγοντα θνησιμότητας.(για τον συγκεκριμενο ιο μιλώντας,μη παρεξηγηθούμε). Οσοι πεθαίνουν,δεν πεθάινουν “γιατί δεν υπάρχουν κλίνες και εντατικές” αλλά γιατί τίποτα άλλο δεν μπορεί να γίνει. Μιλάμε για υπερήλικες κατά βάση (δηλαδή για πάνω από 90%) και με συνοδά χρόνια νοσήματα. Δηλαδή για ανεπίστρεπτη κατάσταση.

Δεν είναι βέβαιο φυσικά ότι αν είσαι γέρος και άρρωστος ότι θα πεθάνεις,όπως δεν είναι βέβαιο ότι αν είσαι νεότερος και υγιής ότι θα ζήσεις. Μη πάμε στην άλλη άκρη,ούτε και στη θεωρία του “χάους”. Δυνητικά όλοι  μπορούμε να είμαστε πλούσιοι εφόσον το τζόκερ αφορά όλους.

Λογικά βρισκόμαστε ούτε καν στη μέση της ιστορίας αυτής. Πόσοι ακόμα θα τα “τινάξουν” ενώ θα μπορούσαν να είχαν γλυτώσει με καλή σχετικά ποιότητα υπόλοιπης ζωής; Κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν θα μάθει. Ο φόβος και ο τρόμος των γερόντων.  Από μια ίωση που μπορεί να είναι και “μόνιμου χαρακτήρα” δηλαδή εποχική. (με ότι αυτό σημάινει και για τις επιπτώσεις της κοινωνικοοικονομικές,ψυχολογικές κλπ και για όλους τους υπολοίπους που διάγουν λιγότερες δεκαετίες ζωής).Οτι χειρότερο θα μπορούσε να τους επιφυλάξει η τωρινή “ανεπτυγμένη” και “καλύτερη” κοινωνία στην οποία καλούνται να μετρήσουν τα τελευταία ηλιοβασιλέματά τους.

Η στατιστική είναι η πιο συγγενής “θετική επιστήμη”με την ιατρική και ειδικά με την επιδημιολογία. Πιο κοντά βρίσκονται αυτές οι δύο παρά π.χ. η αρχιτεκτονική με την μηχανική.

Πολιτικοί “έγιναν” γιατροί”. Και προαναγγέλουν συμφορές, ενω ΔΕΝ πήραν άμεσα προληπτικά μέτρα.

Ο Μπόρις-ξεγράφει- πως “πρεπει οι οικογένειες να χωνέψουν ότι θα “αποχαιρετίσουν” κάποιον δικό τους άνθρωπο”, ενω ακόμα δεν έχει πάνω από 200 νεκρούς. Γιατί ρε παιδιά τόση απαισιοδοξία; Πυρηνικό ολοκαύτωμα έγινε;

Τα νοσοκομεία παγκοσμίως παρουσιάζονται-με το στόμα-γεμάτα και άπαντες ετοιμάζουν κλειστά γήπεδα και εκθεσιακούς χώρους για υποδοχή ασθενών,εν τω μεταξύ δεν έχουμε δει ΜΙΑ εικόνα γενικού πλάνου ΠΟΥΘΕΝΑ. Κάτι γιατρούς κατά μόνας-οι περισσότεροι ανώνυμα- κλαίνε τρομαγμένοι στο Skype, κάτι επαναπατρισθέντες ποιος ξέρει που τους βρίσκουν-δώθε και κείθε,-με κοντινά και “μαζεμένα” πλάνα πάντα-με γουρλωμένα μάτια περιγράφουν-δεν εχουμε δει ΤΙΠΟΤΑ ακομα φυσικά- εικονες χάους και φρίκης εκει που -υποτίθεται- ότι βρίσκονταν.

Κάτι τίτλους-σαν τίτλοι ταινίας του Κάρπεντερ στις εφημερίδες και στα λοιπά “ταμπλόιντς”,αλλά εκατοντάδες αρρωστους έστω δεν βλέπουμε.

Γίνονται και λάθη,από την βιασύνη της “ενημέρωσης” όπως αυτά:

Κλειστά καμιόνια στο Μπέργκαμο,σιωπηλά τη νύχτα φεύγουν.Εκει μάλλον ισχύει ο σεβασμός του νεκρού και η μη βορά του στα αιμοδηψή ΜΜΕ. Απ’την άλλη όμως παρουσιάζεται -μεσω διαδικτύου φυσικα- κάποιος Ιταλός, ηθοποιός στο επάγγελμα ο άνθρωπος-έτσι λέει και τον πιστεύω- που στο δεύτερο πλάνο δειχνει-αν ειναι δυνατον- τη νεκρή αδερφή του που ξεψύχησε στο σπίτι,περιορισμένη,ποιος ξέρει πως και από τι και αν. Περίεργα πράγματα,ε; Δεν θα έπρεπε να επέμβει εισαγγελέας; Και εκεί και εδώ. Ποτε είδατε πραγματικό νεκρό Live και μάλιστα χωρίς αλλοίωση εικόνας; Εγώ δεν θυμάμαι.
Τελικά βρέθηκε “λύση” και κάποιος κρατικός τον επισκέφτηκε και του υποσχέθηκε πως θα φροντίσει “να βρεθεί τόπος να την θάψουν”! Δηλαδή μας λένε πως όχι μόνο δεν περισσεύουν μασκες, κλινες, εντατικες, χωροι, νοσοκομεία γιατροί κλπ, αλλα δεν υπάρχει και αρκετό χώμα για θάψιμο. Ελεος πάλι!

Το παγοδρόμιο Palacio de Hielo επιτάχθηκε για να στοιβάξουν-λέει- τους νεκρούς στην Ισπανία.Ποιος ο λόγος;Πρόκειται να γίνει ομαδική κηδεία και πιο πριν κάποια ομαδική νεκροψία-νεκροτομή; Δεν πεθαίνουν κατά εκατοντάδες. Ενας-ένας και σε διαφορετικούς χρόνους πεθαίνουν όσοι δύστυχοι  δεν τα καταφέρνουν. Γιατί τους μαζεύουν-αν τους μαζεύουν- σε αυτοσχέδια γήπεδα-ψυγεία; Για τους δώσουν στους συγγενείς μετα από καναδυό μήνες; Θα τους βαλσαμώσουν; ‘Η θα τους κάψουν όλους μαζί στο κέντρο της πλατείας; Ελεος και πάλι.

Θες να τρομάξεις-για το καλό του-τον κόσμο και να τον κάνεις να τρέξει στο “λαγούμι” του σπιτιού; Δείξε πραγματικές εικόνες μαζικών αρρώστων σε συνωστισμένα νοσοσκομεία. Πηγμένα γήπεδα και κατάστικτα στεγασμένους χώρους. Εκτός και αν δεν υπάρχουν τόσα πια.

“μα ειναι ιατρικό απόρρητο…άσε που δεν θέλουν να τρομάξουν τον κόσμο…” Τίποτα από τα δύο όχι μονο δεν ισχύει,αλλά τουναντίον το παλεύουν με  όλα τα “μεσα” κυριολεκτικά να το προκαλέσουν.Σα να μην έχουν υλικό δηλαδή και να ψάχνουν με το φανάρι.  Αναζητούν τα “σκυλιά” των ΜΜΕ κάποιον άτυχο που  πέθανε-όπως ΟΛΟΙ οι νεκροί του κορονοιου- έχοντας συνοδες  χρόνιες ασθένειες και να είναι μικρότερος των 70 ετών. Αν δε, πετύχουν κανένα κάτω των 50 τον κάνουν σημαία. Ασε που: “ακόμα και οι νέοι…και τα παιδιά…κανένας δεν είναι προστατευμένος από τον ιο” μας λένε “απειλητικά”.  Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα. Ξέρετε κανένα  παιδί που να μη περνάει κάποια γρίπη τουλάχιστον 5 φορές ως την εφηβία; Εγώ όχι. Κάποια πεθαίνουν.Φυσικά. Ενα στα τόσα. Τι να κάνουμε. Υπάρχει κάτι στη ζωή με “0” απώλειες; Να μας το πουν. Ελεος πια.

Αλλος παριστάνει τον τραυματιοφορέα και περιγράφει εικόνες-με το στόμα-αλλοφροσύνης.
Πλάνα -στα “κλεφτά” μέσω κινητών από εντατικές  βλέπουμε,που κάλλιστα μπορεί να ειναι και άσχετες με το “αντικείμενο”. Σε όλα αυτά δεν υπάρχει τρόμος και ιδιωτικό ή ιατρικό απόρρητο; Να δεις που στο τέλος η παγκόσμια κοινότητα-και πρώτος αυτός ο αισχρός Π.Ο.Υ.-θα πανηγυρίσει για ένα εμβόλιο που θα είναι κάτι πιο ισχυρό από την ασπιρίνη και μάλιστα πολυδοκιμασμένο στο παρελθόν.

plaquenil , rembesivir, vafipiravir, avigan, tocilizumab, ribavirin, nafamostat, chloroquine και ότι άλλο προκύψει…

Αυτή η δικαιολογία “τώρα μαθαίνουμε τον κορονοιό” και “συνεχώς μας δίνει πληροφορίες συν το χρόνο” πραγματικά είναι για τα θηρία.  Ιοι υπήρχαν πριν την εμφάνιση του ανθρώπου. Κορονοιοί μελετώνται δεκαετίες ολόκληρες. Ελεος! Λες και βρισκόμαστε στην εποχή του Ιπποκράτη.ΟΛΕΣ οι ασθένιες-κυρίως οι μεταδοτικές-έχουν ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Καμία δεν πατά στον αέρα και όλες έχουν “αποτυπωμενο” γονιδιακό ιστορικό. Δεν μας έπιασε μια γρίπη στον ύπνο. Είμαστε στο 2020 και όχι στην εποχή του Γιάννη-Αγιάννη. Ελεος,άλλη μια φορά. Δεν χρειάζεται να είσαι λοιμωξιολόγος ή ιολόγος. Είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος με σπουδές στο Χάρβαρντ ότι συνεχίζει να “ανακαλύπτει” την προπαίδεια.

Ποιος μπορεί να πιστέψει πως η Ευρώπη της τεχνολογίας,που παράγει και κατασκευάζει τα πάντα,από καρφιά ως robots,δεν έχει…μάσκες; Αντε και τελείωσαν  λόγω του…απρόσμενου γεγονότος. Δεν μπορεί να φτιάξει;(!!!) Χαρτί και λάστιχάκι είναι. Δεν έχει τεχνογνωσία για μάσκες και έχει για πυραύλους,διαστημόπλοια και πυρηνικά εργοστάσια; Της απαγορεύει κάποιος να …πνήξει τον κόσμο με μάσκες,τις οποίες κατασκευάζουν κατα εκατομμύρια οι Κινέζοι σε κάτι χαμόσπιτα; Και παρακαλάνε για…εισαγωγή μασκών οι Ευρωπαίοι; Αντισηπτικά δεν έλειψαν ούτε κατά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.Και έχουμε έλλειψη σήμερα,που τα πάντα παράγονται και μεταφέρονται ελεύθερα; Εχουν βομβαρδιστεί εργοστάσια,γέφυρες και δρόμοι και δεν φτάνουν στα χέρια μας; Πότε θα έχουμε επάρκεια; Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων φυσικά. Ελεος με την υποκρισία και την προχειροψευτιά Ούτε 5χρονα δεν τα χάφτουν αυτά.

Στην Ισπανία γιατροί-γιατρός δηλαδή- ισχυρίστηκε με τρεμάμενη φωνή-μέσω skype φυσικά- πως “αναγκαζόμαστε και επιλέγουμε ποιος θα ζησει και ποιος θα πεθάνει,γιατί δεν έχουμε αρκετές αναπνευστικές συσκευές για τους ασθενείς που βρίσκονται σε κρισιμο στάδιο”.!!! Δηλαδή-μας λέει- δεν πεθαίνουν από έλλειψη χώρου,κρεβατιών, η υπερσύγχρονων μηχανών υποστήριξης,αλλά από ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ!

Εν τω μεταξύ κάτι χρήσιμο:

Κάποια στιγμή δηλαδή ας χρησιμοποιήσουμε την λογική μας,πριν μας κάψουν τον εγκέφαλο με τα παιδαριώδη λογικά άλματα που βλέπουμε να μας πασάρουν.Γενικά και ειδικά μιλώντας. Χωρίς να φτάνουμε στην-εύκολη και βολική- υπεραπλούστευση και φυσικά στην απόδοση των πάντων στην συνομωσιολογία. Μή χαρίζουμε όμως και την λογική μας  στους λογής-λογής Λιακόπουλους,ούτε και να παρατάμε την νοημοσύνη μας στον βρωμερό κόσμο των λογής-λογής ΜΜΕ.

Πολλά πράγματα δεν “κολλάνε” σε αυτό το βιαστικό (φαινομενικά
) αναπάντεχο (για τον πλυθησμό) γεγονός της “πανδημίας” μιας γρίπης λιγότερο θανατηφόρας από ασθένειες που κυκλοφορούν “χωρίς μάσκα” και “χωρίς περιορισμούς” ελευθερα. Δεν πεθαίνουν πολύ λιγότεροι από την απλή γρίπη.(22 νεκροί ως τώρα από κορονοιό στην Ελλάδα,πάνω από 100 από γρίπη -κανείς δεν μετρά τον αριθμό αυτόν,αφού η απλή γρίπη δεν “πιάνεται”). Οπως και δεκαπλάσιοι είναι οι θάνατοι από ατυχήματα στους δρόμους παγκοσμίως. Δεν ξέρω αν τα θύματα τα πραγματικά αγγίξουν δεκαπλάσια η εκατονταπλάσια νούμερα από τα σημερινά. Κανεις δεν είναι μάγος. Αλλά και 100 φορές πάνω να φτάσουν,και πάλι μιλάμε για “φυσιολογικές απώλειες αγέλης” αφού θέλουν να μιλάμε με όρους Φύσης.

Ποσοι πεθαίνουν κάθε μέρα από διάφορα άιτια; Κάνε διαίρεση:  60 εκατομμύρια δια 365 = 165.000 περίπου νεκροί καθημερινά.Φυσικά κάπου τόσοι και λίγο περισσότεροι είναι οι νέοι άνθρωποι που έρχονται στον κόσμο.Η Γη είναι ένα μεγάλο “σφαγείο” και ένα μεγάλο “μαιευτήριο” παράλληλα. Γϊνονται και “λάθη”.Ετσι τα ονομάζουμε εμείς.
Εκείνη τα λέει “πειραματισμός-επιλογή-εξέλιξη”. Πίσω της αφήνει και “θύματα”. Καθε μορφής και είδους. Οχι μονο στον άνθρωπο. Το γενικό αποτέλεσμα αποτιμά και αναλόγως επαναορίζεται,προχωρά,διορθώνεται,ελίσσεται.Αδιαφορώντας για “σένα” και για “μένα” μεγάλε! Πόσα μηρμήγκια πάτησες σήμερα; Υπάρχουν δύο κόκκοι σκόνης στην Αθήνα.τους βλέπεις; Ακριβώς ΑΥΤΟ είμαστε για εκείνη.

Ο φόβος της απώλειας και κυρίως εκείνος της “μη ύπαρξης” του εαυτού μας,είναι αδάμαστος και είναι όπλο τρομερό σε όσους-θέλουν να- ορίζουν τύχες και μοίρες τρίτων. Φυσικά και εκείνοι σε μια τρύπα θα μπουν,αλλά ως γνωστόν η μαλακία και η αφροσύνη πάνε χέρι-χέρι.

Κάποια στιγμή να βάλουμε τον εγκέφαλό μας ξανά στο κεφάλι μας,γιατί έχει φύγει βόλτα,με την υπερπαραπληροφόρηση και την -εγγενή-αδυναμία του  να σταχυολογίσει σε βραχύ χρόνο και να αξιολογήσει υπο κράτος πίεσης εναν υπερβολικό αριθμό-άχρηστο πολλές φορές- πληροφοριών,των οποίων τις πηγές και τις πένες συχνά δεν γνωρίζουμε.Απλά αναπαράγονται,απείρως γρηγορότερα και από τον πιο θανατηφόρο ιο.

Ενας φουκαράς γιατρός Κινέζος τα τίναξε τις προάλλες ενω φώναζε ως “ο τρελός του χωριού”,για τον “επερχόμενο κίνδυνο” του κορονοιού.

Φυσικά το εύλογο ερώτημα θα είναι: Μα καλά,αφού δεν είναι τόσο φονικός ο ίος τότε γιατί ισχυριζεσαι πως τον φίμωσαν οι αρχές της Κίνας; Η-εύλογη επίσης-απάντηση είναι πως “ήταν νωρίς για να τρομάξει ο κόσμος και κατ επέκταση να παρθούν -για το καλό μας- αυτά τα πρωτόγνωρα για ειρηνική εποχή και για Δυτικό κόσμο μέτρα. Επρεπε να προχωρήσει το πράγμα. Οχι πολύ ώστε να μη δικαιολογείται μια “θανάσιμη αργοπορία” από πλευράς των Υγειονομικών Υπηρεσιών των κρατών που θα μετανάστευε ο ιος,αλλά ούτε και τόσο νωρίς ώστε να μη προλάβει να μεταναστεύσει εγκαίρως. Να μη “καεί” το σενάριο δηλαδή. Φυσικά ο γιατρός-ετών 34- πέθανε από τον “COVID-19”. Επίσημα το λένε οι Κινεζικές αρχές. Οπότε δεν έχεις κανένα λόγο να σκεφτείς κάτι διαφορετικό.

Το πρώτο βήμα της μετάδοσης εκτός Κίνας έγινε με τον επαναπατρισμό-απρόσεκτο και βιαστικό (sic) των αλλοδαπών που ζούσαν ή και εργάζονταν στην ευρύτερη περιοχή της Γιουχάν. Ποιες πτήσεις κατεφτασαν πρώτες,στην Ευρώπη από εκεί; Σκεφτείτε ποιες χώρες σήμερα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα -αναλογικά με τους πληθυσμούς τους εννοώ-και η απάντηση έρχεται μόνη της:

Περίοδος καραντίνας στις χώρες τους; 72 ώρες! Εν τω μεταξύ,για τις ανάποδες διαδρομές,δηλαδή από άλλες περιοχές του κόσμου ΠΡΟΣ Κίνα, οι περιορισμοί κράτουσαν -και κρατούν- 14 μέρες. 72 ώρες τα κορόιδα οι Ευρωπαίοι. Και κατόπιν ελεύθεροι για σουλάτσα. Φυσικά σήμερα το 14ήμερο ισχύει για άπαντες,ανεξαρτήτου χώρας,φυλής,γλώσσας κλπ. Ε,ναι.Τώρα είμαστε ο.κ. Ο χάρτης είναι αρκούντως κόκκινος,ώστε να πάρουμε μέτρα για τα οποία θα ντρεπόταν και ο Χίτλερ. Και όταν θα τα άρουμε-υπό την προυπόθεση ότι τίποτα δεν αποκλείει την επανάληψή τους εις το μέλλον-λίγα πράγματα θα έχουν απομείνει ίδια,τουλάχιστον στην αντίληψή μας για τον “ζωτικό ατομικό μας χώρο” αλλά και στις “απομακρυσμένες” συναλλαγές μας με το κράτος-νοσοκόμα, όπου θα αντιμετωπίζει τους φορολογούμενους ως “εν δυνάμει αρρώστους” και “μελλοντικούς παραβάτες-κάθε είδους”. Γνωστοποιώντας μας  ήδη-το λέει το υφάκι όλων των κρατικών-πως: “εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε ΕΣΕΙΣ φταίτε που δεν πειθαρχήσατε στα μέτρα και κατ’επέκταση σκοτώσατε τους ανθρώπους σας”. Φταίμε μόνο εμείς;

Γιατροί μηνύουν τον Μακρόν. Ο Μανώλης της Γαλλίας,ήταν προειδοποιημένος (φυσικά) από μέλη και υπουργούς για το “τσουνάμι” (αυτή είναι η ακριβής λέξη από τον-πρώην-Υπουργό Υγείας). Το κείμενο στο πρωτότυπο,απλά για του λόγου το αληθές:

Οχι ότι θα γίνει κάτι,απλά το αναφέρουμε,για να άρουμε τις αιτιάσεις περί “αιφνιδιασμού”. Το αυτό ισχύει και για τον λεβέντη τον Πέτρο Πρωθυπουργό της Ισπανίας. Το αυτό ισχύει και για τον καραγκιόζη Μπόρις (εκεί βόρεια πάνε με την Δαρβινική θεωρία, περί ανοσίας αγέλης.Είναι μάλλον οι καλύτερα προειδοποιημένοι).Οπως και ο Ντόναλντ έκανε πλάκα με τον “ανύπαρκτο” κορονοιό και μερικές μέρες μετά κήρυξε ολοκληρες τις ΗΠΑ σε έκτακτη ανάγκη. Και φυσικά από κοντά ο δικός μας ο Κούλης.

Ο οποίος ναι μεν προειδοποιούσε ως γιατρός
(!) “τα δύσκολα είναι μπροστά μας” και εν τούτοις τα περιοριστικά λεγόμενα μέτρα η κυβέρνηση του τα έπαιρνε σταδιακά.Σε ρυθμό κλιμάκωσης. Σα να περνάς τις πίστες στο pacman ένα πράγμα. Αφού είσαι διαβεβαιωμένος ότι “τα χειρότερα έρχονται μπροστά μας” γιατί άφηνες τον κόσμο να σουλατσάρει αμέριμνος ως χθες; Μήπως γιατί ο αριθμός των θυμάτων δεν ήταν αρκούντως τρομακτικός για το πόπολο; Εκτός και αν όλοι αυτοί οι προαναφερθέντες κυβερνήτες-σκερβελέδες που κορακοζούν απο τα κρατικά ταμεία απέκτησαν ντοκτορά στην Ιατρική σε μια βδομάδα.

Κοιτώντας τον χάρτη,τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν “μεταναστεύσει” στην κεντροδυτική Ευρώπη.Απο Βιέννη και αριστερά.Απο Βιέννη και δεξιά έχουμε καλύτερα νούμερα αναλογικά. Αρα δεν υπάρχει κάποιο “Ελληνικό θαύμα” στα-έως τώρα- χαμηλά σχετικά νούμερα που αφορούν κρούσματα και θανάτους στην χώρα μας. Οταν τα πάνε -σχετικά πάντα-καλά η Τσεχία, η Σλοβακία, η Πολωνία, η Ρουμανία,η Ουγγαρία,η Βοσνία, η Αλβανία και τα Σκόπια-η “Βόρεια Μακεδονία δηλαδή- τότε μάλλον ή τα κατάφεραν όλοι μαζί το ίδιο καλά,ή όλοι μαζί κρύβουν νεκρούς και κρούσματα ή το DNA του ανατολικού μπλοκ και των βαλκανίων πρέπει να έχει προστατευτικές ιδιότητες.

Στις χώρες που υπάρχουν “αρκετοί νεκροί” δεν χρειάζεται τέτοιο θέατρο.Παίζουν άλλο. Εδώ, οι νεκροί παραμένουν σε “ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα(sic) και έτσι η κυβερνώντες παίζουν το παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου. Από τη μία ο συμπαθής φυσιογνωμικά λοιμωξιολόγος-ιεροψάλτης Τσιόδρας να μιξοκλαίει στις καθημερινές αναφορές του,(ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ,ΝΑ ΚΟΜΠΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΞΟΚΛΑΙΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ,ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΕ ΤΣΙΟΔΡΑ; ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ “ΖΑΛΟΓΓΟ”; Είναι σα να πηγαίνεις για χειρουργείο και η ομάδα που θα σε χειρουργήσει να έχει πέσει σε κατάθληψη. Τϊ έπρεπε να κάνουν δηλαδή οι γιατροί που καθημερινά αντιμετωπιζουν καρκινοπαθείς σε τελικό στάδιο; Να πηδάνε απ΄τα παράθυρα μαζί με τους μελλοθάνατους ασθενείς; Είστε κακός ηθοποιός κύριε.Ουτε για το Δελφινάριο).

Απ΄τη μία λοιπόν ο σπαραξικάρδιος “θειούλης” Τσιόδρας μπας και “ρίξει” τους ευαίσθητους και από την άλλη αυτή η νυφίτσα με το κουτοπόνηρο βλέμα, ο Χαρδαλιάς να μας κοιτάζει με τα γυαλιά κάτω στη μύτη,σα μπακάλης που του χρωστάμε. Αυστηρά,επιτιμητικά,σχεδόν απαξιωτικά για το “χάλι μας”,προειδοποιώντας μας πως “θα μας δείρει” καθιστώντας τους “απείθαρχους” ως υπεύθυνους των δεινών μας. Κομματόσκυλο γαρ.Τι να περιμένεις άλλο. Μιλάμε για κάκιστο θέατρο.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό των διαφόρων “celebritys” που-δηλώνουν πως-έχουν μολυνθεί από τον ιο,είναι δυσανάλογα  μεγάλο,αν αναλογισθεί κανείς την ποσόστωση σε σχέση με τους γενικούς πληθυσμούς. Κοντεψε να γίνει #me to. Μονο εδώ στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν καμιά 20αριά “διάσημα κρούσματα”. Αρα κάνοντας την αναγωγή, θα έπρεπε να είχαμε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό. Ελεος ξανά!

Στην Ασία ήδη ανακάμπτουν,με μηδενικές απώλειες.Χρηματηστήρια και ασθενείς πήραν τα “πάνω” τους,την ιδια ώρα στην “Ενωμένη Ευρώπη” και στις ΗΠΑ ψάχνουν χάρτινες μάσκες και αντισηπτικά! Είναι σαν να σε καίει ο ήλιος καθώς παίζεις ρακέτες στην παραλία και να καλείς το 166. Ελεος ξανά.

Από τους “Αγίους Τόπους”-υποτίθεται- πως κάποιο γκρουπ μόλυνε αρκετούς εδώ στην Ελλάδα,και άρα θα μετανάστευσε και σε άλλες χώρες,αλλά το  ίδιο το Ισραήλ,ο τόπος που “ξεκίνησε το Ελληνικό κακό”-και  όχι μόνο, προφανώς- μετρά πέντε (5) νεκρούς και 2.100 κρούσματα. Μάλλον πέσαμε στην πέριπτωση. Η η ανάγνωση της Βίβλου,είναι λιγότερο προστατευτική από αυτήν της Τοράχ.Ελεος πάλι.

Εκείνα δε τα χασαπόσκυλα στον Π.Ο.Υ, τί ακριβώς περίμεναν; Να μπει ο Μάρτιος -δηλαδή η Ανοιξη με τις κατάλληλες θερμοκρασίες-σχετικά προχθες δηλαδή να κηρύξουν πανδημία,όταν βδομάδες πριν ΗΔΗ ο ιος είχε “πηδήξει” σε πάνω από 20 χώρες;

Ξέρετε ποια ήταν η απάντηση γιατρού (εδώ στην Ελλάδα,δεν θυμάμαι ποιος και σε ποιο κανάλι μόνο) στην-εύλογη-ερώτηση δημοσιογράφου “για ποιο λόγο γιατρέ, ο ΠΟΥ,δεν έχει ακόμα κηρύξει τον ιό ως πανδημία,παρ όλη την εξάπλωσή του”; Απολαύστε την: “Ισως,μάλλον, ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας,δεν θέλει κατ αυτόν τον τρόπο να προκαλέσει πανικό στην κοινότητα”! ‘Η να το πω διαφορετικά εγώ: γίνεται π.χ. ληστεία στο σπίτι  σου, οι ληστές βρίσκονται μέσα,ενημερώνεις  την αστυνομία, η οποία έρχεται μεν  αλλά “πατάει στα νύχια” προκειμένου να μη ξυπνήσουν τα παιδιά στο δίπλα δωμάτιο. Ελεος ξανά.

Kαι μάλιστα με πρόσφατη σχετικά εμπειρία από τους “συγγενικούς” ιούς MERS και SARS.Αρα προειδοποιημένοι οι τεμπελχανάδες του Π.Ο.Υ. Πότε κηρύσσεται τελικά  πανδημία; Οταν φτάσει ένας ιός στον Πλούτωνα; Μήπως δεν είχε ανησυχήσει αρκούντως ο κόσμος και το “alarm” θα  ήταν άστοχο; Περίμεναν την “κλιμάκωση” των κρουσμάτων ώστε να  βεβαιωθούν- όσοι πρέπει- ότι δεν υπήρχε περίπτωση πρώιμης ανάσχεσης του ιού; Να μεγαλώσει δηλαδή η σκιά στον τοίχο ενός ιου-καραγκιόζ μπερντε;

Πόσο “καραγκιόζ-μπερντέ”; Ιδού:

Φυσικά τα παραπανω ποσοστά αφορούν γενικό πλυθησμό.Στους Ανω των 75 ο πίνακας πρεπει να κρεμαστεί αντίστροφα. Υπάρχει νέα βιόλα των “ενημερωτικών” -κάθε είδους-μέσων μαζικής αποβλάκωσης: “Ανακαλύπτουν όλο και περισσότερους νερούς και κρούσματα στις νεότερες ηλικίες. Μεταξύ 40 και 50. Ασε που βρήκαν ότι “επίσης ένα βρεφος βρέθηκε θετικό με κορονοιό…” αλλά και “…δύο μωρά γεννήθηκαν με κορονοιό). Πιο πίσω δεν γίνεται να πάνε.Αλλα μη λες μεγάλα λόγιο. Μπορεί και να είναι κληρονομική ασθένεια τελικά και να χρειαστούμε όλοι βελτιωτικά για το mRNA. Πόσο πια να παρουσιάζουμε απώλειες 88χρονων και μέσους όρους θανάτων τα 75 έτη; Πρέπει να αφορά όλους το θέμα…άσε που μπορεί να περάσει και στο συλλογικό σκεπτικό πως ο ιος είναι στοχευμένα συνταξιοδοτικοανασχετικός. Οπότε στην εξίσωση δεν έχουν βάλει ακόμα,σκύλος,-λύσσα, κουνούπια-ελονοσία, ζαμπον-σαλμονέλα, αλάτι-υπέρταση και κάπνισμα-Χ.Α.Π.  Α, και μπάνια-πνιγμός, οδήγηση-μέθη, τάβλι-σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Το τελευταίο προέρχεται και από άλλη χρήση του χεριού:Παλίνδρομη και πολύ συχνά επαναλαμβανόμενη.

Δεν υπάρχουν λόγια για το ερασιτεχνικό θέαμα που βλέπουμε. Ουτε τον πασατέμπο δεν αξίζει.Κακό σενάριο, άθλιοι ηθοποιοί, πρόχειρο σκηνικό σε μια ταινία η οποία τελικά στοίχισε στο “στούντιο” κάποια τρισ. δολάρια και ευρώ. Πως θα γίνει η επούλωση; Με τρομερές ενέσεις “σχεδιού Μάρσαλ” παγκόσμια. Υπάρχουν τομεις που “βουλιάζουν” αλλά και κάποιοι που ανθίζουν (τηλεπικοινωνίες,τρόφιμα,φάρμακα κλπ)  (μα μόνο το πρόσφατο αλλά και επόμενα σίγουρα”σορταρισματα” ζαλίζουν με τα ποσά) Μη πούμε για το ποσοστό της παραοικονομίας που θα εισαχθεί -αναγκαστικά-στην πραγματική οικονομία από τα αναπόφευκτα σκληρά ηλεκτρονικά μέσα ελέγχου-ταυτοποίησης  και άρα φορολόγησής της. Μιλάμε για τρελά νούμερα. Κάτι σαν την κατάργηση της “ποτοαπαγόρευσης”.

Υπάρχουν και καλά νέα: Θα έχομεν ψηφιακή έκδοση υπεύθυνης δήλωσης μέσω gov.gr

Οσο για την “ζημιά” της τρομερής αναχρηματοδότησης (σε φυσικό χρήμα, εγγυήσεις κλπ) στην οποία υποβάλουμε εμεις οι “απείθαρχοι” και “απρόσεκτοι”  τους υπεύθυνους και καθαρούς κυβερνόντες που κινδύνευσαν εξ αιτίας μας,θα τις καλύψουν τα γνωστά υπόζύγια που εξαιτίας τους-μας  παραλίγο να ανατιναχθεί ο πλανήτης στον αέρα: Οι “απείθαρχοί” και “απρόσεκτοι” φορολογούμενοι ασθενείς και μη.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ

  1. Ο/Η placebo λέει:

    😀
    η Μεγάλη κατάρα που περιμένουμε
    Ρεκόρ αναπαραγωγής για τροφαντούς
    Ας προσέξουμε αυτήν την πανδημία , όσοι δεν ασκούνται στο σπίτι .
    Θά ιδούμε όλους τους γνωστούς μας και θα μας ιδούν . ΑΓΝΏΡΙΣΤΟΥΣ

  2. Ο/Η koreas λέει:

    @all

    Ένας ΓΙΓΑΝΤΑΣ , ένας σπουδαίος Έλληνας κι Ενωσίτης, μια ΨΥΧΑΡΑ, ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΡΑΣ, ένας λαϊκός ήρωας έφυγε σήμερα από κοντά μας.

    ΓΙΓΑΝΤΑ ΛΑΚΗ καλό κατευόδιο………εδώ είναι που λένε μεγάλη η παρακαταθήκη σου.

  3. Ο/Η koreas λέει:

    ο γιαννακός ο παπουλάκος μου έτυχε να γνωρίζεται και με το μανώλη γλέζο, αλλά κυρίως με το λάκη σάντα. μάλιστα για να τους πειράζει έλεγε το μανώλη λάκη και τον λάκη απόστολο. το βαφτιστικό όνομα του λάκη σάντα ήταν απόστολος. ας με συγχωρέσουν οι φίλοι, στο προηγούμενο post χρησιμοποίησα το όνομα λάκη για το μανώλη.

  4. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Ωραίο άρθρο,εμπεριστατωμένο μ’ελάχιστη θεωρία συνωμοσίας!Χα!Αυτό που θάθελα να εξηγήσεις,λιγο καθαρότερα,τη σκοπιμότητα αυτής της διαρροής του κολοϊού στ’ανεπτυγμένα κράτη.Ακούσια για να μη διαλυθεί η οικονομία και να παραταθει η εμπορική ζωή;Εκούσια,για περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και σχέσεων εργασίας;Είναι γεγονός πάντως πως μέχρι 30 χρόνια δε θα παίρναμε πρέφα γι’αυτον τον ιό.Από τότε που άρχισαν ιταλικά σώβρακα Αρμάνι μαζί με σιλικόνες,ο κόσμος άλλαξεΥΓ Τέλος θ’αναφέρω μια προσωπική περιπέτεια που είχα πέρσι στις γιορτές των Χριστουγέννων όταν έκλεισαν τα σχολεία τσιμπώντας μια συνηθισμένη ιωσούλα απ’τους μαθητές μου.Δεν έδωσα σημασία,έκανα εξωτερικές επισκευές στο σπίτι,με κατάληξη στη Σωτηρία με πνευμονία όντας καπνιστής.Φυσικά κλίνες για διασωλήνωση δεν υπήρχαν για την απλή γρίπη Φώτα του 19 κι οι άνθρωποι στοιβάζονταν στα ράντσα!Ενεργοποιήθηκαν από δικούς μου παλιοί συμμαθητες για να πάρω κάποιου τη σειρά.Κατ’άλλους προτιμήθηκα λόγω ηλικίας 55 σε σχέση με τα περισσότερα γεροντάκια.Επί της ουσίας δεν έφθαναν οι ΜΕΘ ούτε πέρσι με τα 200 καταγεγραμμένα θύματα!

  5. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Χρήστο ωραίο κείμενο όμως,
    πολλά από αυτά που λες είναι απλός θεωρίες και δεν αποδεικνύονται πουθενά δυστυχώς.
    Οι νεκροί είναι μια πραγματικότητα……

  6. Ο/Η conpater λέει:

    @ΧΑΡΗΣ….
    Φιλε αν αυτα τα καταπληκτικα που εγραψε ο Χρηστος αποδεικνυονταν τοσο ευκολα,θα ειχε γινει ο γλομπος κωλος-μουνι- γαρυφαλλο…
    Και η πουτανιτσα στην γωνια γαμιεται με καμια δεκαρια καθε βραδυ,αλλα παντα σου απανταει οτι δεν ησουν εκει για να ξερεις….!!!!!