ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ

Αναδημοσιεύω ένα κείμενο από τα παλιά. Είχε δημοσιευτεί τέτοια εποχή το 2007 στον Φίλαθλο, με την μικρή διαφορά οτι τότε η πρωτομηνιά έπεφτε Κυριακή. Δεν νομίζω οτι αυτή η λεπτομέρεια, θα χαλάσει την ανάγνωση σας. Άλλωστε λόγω κορωνοϊού, η πλειοψηφία μάλλον σε μια μόνιμη Κυριακή ζει.

—————————————————————————————————————–

 

Η ωραιότερη μέρα ξημερώνει αύριο. Και είμαστε και τυχεροί γιατί πέφτει Κυριακή. Οι περισσότεροι Έλληνες λοιπόν, δεν θα δουλεύουν και θα μπορούν απερίσπαστοι να απολαύσουν την ημέρα τους.

Οι πολιτικοί θα ενδιαφερθούν για όλους τους πολίτες . Οι δημοτικοί  άρχοντες θα σκεφτούν τα έργα και την τοπική ευημερία. Οι αστυνομικοί θα ξαναδείξουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους και θα νουθετούν στους δρόμους τους άτακτους και απρόσεκτους οδηγούς.  Καμία κλήση δεν θα κοπεί και κανένα φοροεισπρακτικό  μέτρο με αντίστοιχα οφέλη για το όργανο δεν υφίσταται.

Οι εφημερίδες με τις τσόντες , θα κάνουν δίκαια και γενναία κριτική προς πάσα κατεύθυνση και βεβαίως κύρια για την ενημέρωση του πολίτη. Και τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά κανάλια, ενωμένα με μια πανεθνική φωνή, θα φωτίσουν κάθε σκοτεινή πτυχή της αδικίας που υφίσταται η ελληνική επικράτεια. Ενδέχεται μάλιστα  οι ιδιοκτήτες των καναλιών να πληρώσουν και τα χρέη προς το ΙΚΑ ή ακόμα και το Φ.Π.Α. Αύριο είναι μέρα πληρωμής και ας μη δουλεύουν τα δημόσια ταμεία.

Οι πολίτες αγκαλιασμένοι στις ταβέρνες με κοψίδια στα χέρια και χοληστερίνη στους ώμους, θα κοιτούν με καρτερικότητα και γνήσια αγάπη ,τα διπλανά τραπέζια  που πρόφθασαν και σερβιρήσθηκαν  πρώτα.  Οι δε ταβέρνες θα έχουν κάνει υψηλοτάτου επιπέδου ποιοτικό έλεγχο τροφίμων και θα σερβίρουν μισοτιμής τα γνήσια μπαχαρισμένα καθαρότατα εδέσματα προς τους πελάτες τους. Καμιά ανησυχία και κανένα σύννεφο όσον αναφορά την καθαρότητα της τροφής. Κυρίως προέχει η υγεία των πελατών .

Όλα αύριο ρολόι. Τα νοσοκομεία με τους εφημερεύοντες γιατρούς,  σε κατάσταση κόκκινού συναγερμού. Το πρόθυμο νοσηλευτικό προσωπικό, μετά την απεργία της Τετάρτης, ξεκούραστο, να άγχεται , πως θα εξυπηρετήσει. Οι  μηχανικοί και οι εργολάβοι,  έτοιμοι να βάλουν τη σωστή ποσότητα δομικών υλικών και να μη κλέψουν τον ιδιοκτήτη. Οι τραπεζικοί, με μια ρετσίνα στο χέρι  ,να υμνούν την παλιά νοικοκυροσύνη, έτοιμοι να διώξουν τα χάπατα , που θέλουν το δάνειο,  ενώ δεν μπορούν να το αποπληρώσουν. Οι δικαστικοί, στα νόμιμα παραθαλάσσια σπίτια τους , να μιλάνε  για την τυφλή και   ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Που θα ξαναρχίσει να αποδίδεται αρκεί το τυφλή να το κάνουμε τύφλα . Οι εφοριακοί, αδιάφθοροι τιμωροί,  να διακηρύσσουν πάνω απτό μπεκρή μεζέ, ότι οι έλεγχοι πια θα γίνονται για να εισπράξει το κράτος μας και όχι για την τσέπη τους.

Χαμός θα γίνει αύριο. Όπως γίνεται και κάθε χρόνο εξάλλου την ίδια ημέρα. Οι γάμοι θα σώζονται και το απογευματινό ελληνικό γαμήσι των παντρεμένων θα ΄ναι παθιασμένο, ρομαντικό, ανοιξιάτικο. Αύριο οι εφημερίδες δεν θα έχουν ροζ αγγελίες διότι η χώρα θα κατακλυστεί από τίμια οικογενειακή μυρωδιά. Μήπως και απελαθούν και μερικές επαγγελματίες  πουτάνες, που με το ζόρι  παρεισφρύουν  και απειλούν τη γαλήνη των τίμιων νοικοκύρηδων.

Αστυνόμοι, τρομοκράτες, φοιτητές, αντιεξουσιαστές, αναρχικοί και ό,τι άλλο πιο βαλτό και απαίσιο στην ελληνική ψευτιά, αύριο αγκαλιάζεται.  Πουτάνες με οικογενειάρχες, γραμματείς και φαρισαίοι, πιστοί και άπιστοι, παρθένες και διάβολοι, ολυμπιακοί και παναθηναικοί , όλα τα δίπολα ενωμένα. Κρίμα που η πρωταπριλιά αύριο θάναι νηστήσιμη.

Είναι τόσο μεγάλο το αυριανό κύμα καλοσύνης, τιμιότητας, αγάπης και αλήθειας, που δεν μπορεί να περιοριστεί εντός συνόρων. Αυτή λοιπόν η νότια αύρα του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας μαζί με το άρωμα των πετρελαικών απόβλητων και των βυρσοδεψίων και του μαύρου λιθαριού, θα πακεταριστεί και θα εξαχθεί παρέα με εθνική συναδελφοσύνη, πατριωτισμό και αγάπη στον απολίτιστο γείτονα.

Τα νοιώθει αυτά ο γείτονας και γελάει και χαίρεται. Και γλεντάει που έχει τέτοιο Ελληνα γείτονα. Εύπεπτο, αναλώσιμο και σπουδαία τροφή για το  αφοδευτικό του σύστημα.

Αυτή την Κυριακή λοιπόν,  καμιά παραβίαση του εθνικού εναέριου ή θαλάσσιου χώρου δεν θα γίνει. Ξέρει ο γείτονας ,  ότι ο Έλληνας δεν θα το πιστέψει , λόγω του πατροπαράδοτου πρωταπριλιάτικου έθιμου  και της εξυπνάδας και της καχυποψίας του. Μαλάκας είναι o γείτονας ; Έχει ακόμα 364 ημέρες. Αύριο θα κάνει την παραβίαση;

Mέσα σ΄ αυτό το πανελληνικό κίνημα χαράς έγω είμαι ρεαλιστής και σοβαρότατα προσηλωμένος στην κάθε κουβέντα που ακούω, πάντα τέτοια ημέρα. Διότι πιστεύω ότι δεν μπορεί κανείς να με δουλέψει με τα δήθεν πρωταπριλιάτικα έθιμα. Διότι πιστεύω ότι αύριο είναι η γνήσια ελληνική αλήθεια. Η ψεύτικη. Η αλήθεια του ψέματος. Στην Ελλάδα, πιο πολύ πιστεύω το ψέμμα και τη διάψευση, παρά την αλήθεια.

Η πρωταπριλιά θα έπρεπε να τιμάται σαν η μοναδική ημέρα της αλήθειας. Και να μνημονεύεται δεόντως. Και να εορτάζεται σαν η αυθεντική ημέρα της επανάστασης και όχι πάντα μια βδομάδα μετά την 25 Μαρτίου. Που εξάλλου και τότε δεν έγινε και τίποτα, σύμφωνα με το βιβλίο της 6ης  δημοτικού. Ενώ την πρωταπριλιά γίνονται τα πάντα.

Όλα είναι δυνατά και ισχυρά. Γιατί είναι οι μεγάλες αλήθειες, που όμως, όλες θα λεχθούν σαν ψέματα. Και θα προκαλέσουν το γέλιο της έκφρασης  αλλά κυρίως  το κλάμα της ψυχής. Γιατί όλοι οι Έλληνες ξέρουν. Όμως και ταυτόχρονα δεν θέλουν να ξέρουν. Και προτιμάνε να αλληλοδουλεύονται και να ξέρουν μόνο την 1η Απριλίου. Μεγάλη γορτή. Καλή πρωταπριλιά!

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ

  1. Ο/Η Κωστας λέει:

    Γεια σας παρακολουθω χρονια το blog και τον στηβεν απο τον Φιλαθλο ευχομαι οι ταχτικοι σχολιαστες να ειναι καλα στην υγεια τους . Αν μπορουν και θελουν ας γραψουν ενα σχολιο για τον covid . Εγω ειμαι στο εξοχικο 20 μερες σε καραντινα με την οικογενεια . Ζωαρα ειχα να κανω διακοπες τοσες μερες 30 χρονια

  2. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Αν τα SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς παρόχους πως ξέρουν ότι ένας αριθμός έστειλε 2, 3, 6 μηνύματα την ίδια μέρα;

  3. Ο/Η conpater λέει:

    @ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ…..
    Δεν το ξερουν,τωρα θα το μαθουν.Απλα,υπολογισαν πως ο καθενας μας μπορουσε να γραψει καμια δεκαρια “εξοδου” ,αντε να εστελνε και δυο sms καθημερινα….
    Στην επομενη παρτιδα μετρων,θα στελνεις sms για να πας απο κουζινα στο μπανιο και τουμπαλιν…Απλα,για να πανε και οι υπολοιποι στο σπιτι.
    @ΚΩΣΤΑ…
    Να γραψουμε ρε φιλε,αλλα τι….
    Μεχρι κι ο μαναβης στη γωνια εχει βγει σε καποιο καναλι και εχει αναπτυξει τις θεωρειες του.Ανακαλυψαμε το ποσοι λοιμωξιολογοι ,ειδικοι παθολογοπνευμονολογοι,σκετοι πνευμονολογοι,υπαρχουν γυρω μας. Αμα τους βαλεις ολους σε σειρα και το ποσες φορες εχουν βγει στα καναλια,να λενε τα διαφορα τους,φτανεις απο Αθηνα στο αυλακι….
    Εμπεδωσαμε το “μενουμε σπιτι”,καιρος για αλλαγη συνθηματος. Διαβασε τον Στηβεν,θα καταλαβεις.Αφου εισαι οπως λες και Φιλαθλαιος δεν χρειαζεται αναλυση.