Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ “PIGS”

Είτε έτσι είτε αλλιώς,πάλι η Μεσόγειος στο επίκεντρο των γεγονότων,για την Ευρωπαική Ηπειρο μιλώντας. Για άλλους λόγους βέβαια  Και κυρίως με άλλες προϋποθέσεις και συνθήκες πλέον. Παγκόσμια, όλα ξαναγράφονται από την αρχή. Οχι μονο στην οικονομία.

Ετσι και εδώ στας Ευρώπας,τσακώνονται τα “σκυλιά” μέσω τηλεδιασκέψεων, προσπαθώντας να ξεκολήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από το κουφάρι που σκότωσε” ο  μνημονιοκτόνος covid19.  Δικαίως φωνασκούν οι Νότιοι, που από μαύρα μνημονιακά πρόβατα έχουν πλέον το ρόλο του άγριου τράγου. Που τα βάζουν με το Γερμανικό ποιμενικό,-το οποίο είναι και κάποιας ηλικίας- προσπαθώντας να τον σύρουν σε κάποια-όσο γίνεται- ευνοικότερη συνθήκη για τους ίδιους. Φυσικά στηλώνουν τα πόδια οι ευννοημένοι Βόρειοι. Λογικό. Από ένα γέρο σπάσιμο του κουμπαρά,αυτοί που χάνουν περισσότερα είναι εκείνοι που τον κατέχουν.

Δεν είμαι γιατρός λοιμωξιολόγος,ιολόγος, επιδημιολόγος ή ενδροκρινολόγος. Δεν ξέρω όμως αν έχει ξαναυπάρξει μεταδοτική ασθένεια  που να επιφέρει τόσο στοχευμένες και επιλεκτικές απώλειες. Γέρους και αρρώστους. Αν είσαι ΚΑΙ τα δύο,χαιρετίσματα. Η Φύση μισεί τα κενά. Το ίδιο και η Χημεία.

Οι μαφιόζικες “δουλειές”-ενίοτε- “βγαίνουν” και στους δρόμους. Δεν είναι το ενδεδειγμένο αυτό, αλλά καμιά φορά, όταν “χοντραίνει” το παιχνίδι και δεν γίνεται διαφορετικά,τα “σκάγια” παίρνουν και τους ανυποψίαστους διαβάτες. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μερικές ή αρκετές χιλιάδες γέρους αρρωστους. Βρέθηκαν τη λάθος  ώρα στη λάθος θέση. Δεν ήταν ο  στόχος. Είναι “παράπλευρες απώλειες”.

Η Γερμανική “επικυριαρχία” -η οποία έτσι κι αλλιώς κινδυνεύει από τα “συμβόλαια θανάτου”-,,αυτή τη φορά κράτησε καμιά δεκαριά χρόνια. Επί Χίτλερ ρήμαξε την Ευρώπη σε συντομότερο διάστημα,-αναμενόμενο αφού εκείνος χρησιμοποιούσε κανονικές βόμβες. Γύρω στα 6 χρόνια του πήρε. Στη θέση της στα επόμενα χρόνια -προσδοκά- να διαδραματήσει πρωτεύοντα ρόλο η Γαλλία του Μανώλη.

Μετά το γκρέμισμα,-όπως τότε και όπως πάντα,-΄’ερχεται το χτίσιμο. Ράβε-ξύλωνε δηλαδή.

Η Ιταλία,πάντα υπολογίσημο-οικονομικά τουλάχιστον-μέγεθος. Η Ισπανία από κοντά επίσης.  (Ας μην βγάζουμε από την εξίσωση έναν παράγοντα ιδιάιτερα σημαντικό ειδικά για την Ευρώπη και αυτός είναι ο βαθύς πολιτισμικός προσανατολισμός εκαστου εθνους και οι αιώνιες διαμάχες και αντιπαραθέσεις και φυσικά οι πόλεμοι μεταξύ των για την Ευρωπαική ηγεμονία). Το “μένουμε σπίτι” ισχύει το ίδιο για τα κράτη μεταξύ των, όπως και για τους πολίτες.

Απούσης-κυριολεκτικά και μεταφορικά-την Μ.Βρετανίας από τα Ευρωπαικά πράγματα και με μια εσωστρεφή Αμερική, την Ρωσσία να στρέφεται περισσότερο στην “Σινική συμμαχία” (αυτό δεν μπορεί να είναι άσχετο και με τους Ευρωπαικούς κλειδωνισμούς ως απότοκο ή “ντόμινο”) είναι νομίζω αναμενόμενο να ζητάνε, οι να απαιτούν-και στο τέλος να καταφέρνουν- οι Νότιες μεγάλες χώρες εναν γερό επαναπροσδιορισμό του ρόλου τους και άρα της πίτας τους στα επερχόμενα τσιμπούσια που κατα καιρούς άλλωστε και σε κάθε γεωγραφική  περιοχή και ιστορική περίοδο-δημιουργούνται. Ποσο μάλλον στην Ευρώπη την οποία θεωρούν και “περισσοτερο κτήμα τους”)

Οταν-επιτέλους- ο Π.Ο.Υ έκρουσε τον κώδωνα για πανδημία, διατί  οι χώρες-μέλη της “ενωμένης Ευρώπης” έδρασαν κατά μόνας;  Μα γιατί δεν υπάρχει Ευρωπαική Ενωση. Οποια ήταν η αντίδραση των μελών στην κρίση χρέους ( ο θανατός σου η ζωή μου) η όπως στο μεταναστευτικό, όπου πετα τον “μουτζούρη” ο ένας στον άλλον δηλαδή ο καθένας δικό του “μπαιράκι” και κατά το δοκούν και κατά τα συμφέροντά του,το ίδιο “αποτελεσματική” είναι και η αντίδραση σε μια-υποτίθεται-ακόμα πιο σοβαρή απειλή,αφού αφορά αυτή τη φορά την υγεία και την ζωή των πολιτων της Ενωσης.

Απλά, για πλάκα να πούμε, πως κατά την υπογραφή της Συνθήκης της Ενωσης, στο “συμβόλαιο” υπάρχει και το άρθρο  168 όπου μας πληροφορεί πως: “1. Κατά τον καθορισμό και την εφαρμογή όλων των πολιτικών και δράσεων της Ένωσης, εξασφαλίζεται υψηλού επιπέδου προστασία της υγείας του ανθρώπου…. και λίγο πιο κάτω:  “…καθώς και την επαγρύπνηση για τις σοβαρές διασυνοριακές απειλές κατά της υγείας, την κήρυξη συναγερμού σε περίπτωση τέτοιων απειλών και την καταπολέμησή τους”.

“Τι ψάχνεις να βρεις” θα μου πεις. Τίποτα φυσικά. Το γελοίο του πράγματος αναφέρω και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το σαθρό κατασκεύασμα  και ο πύργος με τα τραπουλόχαρτα που  ονομάζεται Ε.Ε.

Η γηραλέα Γερμανία  άριστα αντικατοπτρίζεται στην τρεμοπαίζουσα Ανγκελα. Μέσος όρος ηλικίας των ηγετών των “λύκων”-συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας του “χάμστερ”- είναι κοντά στα 50 έτη.  Η Γερμανίδα,-αλλά και η Γερμανία η ίδια-αγναντεύει ήδη τη σύνταξη και το τίλιο. Η χώρα φυσικά δεν θα πεθάνει-σε αντίθεση με την Ανγκελα που υπόκειται κι αυτή στην φθορά  των ανθρώπινων χρονικών ορίων. Θα παραμείνει υπολογίσιμο μέγεθος,αλλά θα πάψει να “παίζει μπάλα” μόνη της στην αυλή, φτιάχνοντας βολικούς κανόνες που αλλάζουν σύμφωνα με τα συμφέροντά της,όσο και αν έχει δίπλα της τους παραδοσιακούς “συμμάχους”, δηλαδή  Ολλανδούς Φινλανδούς και λοιπούς ηρωικούς,που όταν δεν μοιράζουν τη λεία ως σύμμαχοι των νικητών στο πλευρό των Γερμανών, στις ήττες γλύφουν τις πληγές αυτής της χώρας-μόνιμο κίνδυνο για την Ευρώπη. -Τι είχες Γιάννη – Τί είχα πάντα.

Ο Μανώλης της Γαλλίας λοιπόν,νοιώθει να είναι κάτι σαν Μ.Ναπολέων και Σαρλ Ντε Γκολ. Στην ίδια-πάνω-κάτω- θέση βρέθηκαν και οι δύο προαναφερόμενοι. Είχαν βέβαια και να επιδείξουν σοβαρές νίκες.Δεν έπεσε μόνο του το “θηρίο”. Μένει να δούμε αυτή τη φορά αν ο τωρινός ένοικος των Βερσαλιών τα καταφέρει. Δεδομένου ότι προέρχεται από τα “σπλάχνα” της οικογένειας Ροτσιλντ,δεν έχω καμιά αμφιβολία.

Μουγκρίζει ο Νότος για ευρωομόλογο. Οχι παρακαλά ή επαιτεί. Απαιτεί. Αυτά είναι. Δρυός πεσούσης…Δεν ξέρω αν τα καταφέρει,ή αν αυτό είναι αφορμή για “κατά μόνας” αποφάσεις και με ίδια μέσα αντιμετώπιση του προβλήματος,με ότι αυτό συνεπάγεται για το ανέκδοτο που ονομάζεται “Ευρωπαική Ενωση”

Οι αιώνιοι μαστροχαλαστές της Ευρώπης απο πάνω,στιλώνουν τα ποδάρια: “Είναι αρκετός ο μηχανισμός του ESM. 2% του ΑΕΠ για “γάζες και οξυζενέ” και εντάξει. Δεν θα διαλύσουμε το σύμπαν για πάρτι σας. Εχουμε κι άλλες δουλειές” λένε, αντιμετωπίζοντας το γριποεφεύρημα με Δαρβινικό τρόπο.

Ανένδοτοι οι Πέδρο  Τζουζέπε, Αντόνιο, Εμμανουελ και λοιπαί δυνάμεις. “Τι λες μωρή κότα.Εδώ γίνεται της πουτάνας.Εχουμε κάνει “κράτει” και δεν κουνιέται φύλλο. Και ποιος ξέρει πόσο ακόμα.Και συ κοιτάς τη κυλότα σου”;

-“Νάιν” λέει αυτή. Θα τα ξαναπούν οι Υπουργοί Οικονομικών στο Γιούρογκρουπ”. ( γνωστό κόλπο και δοκιμασμένο. Το ειδαμε να συμβαίνει απανωτά κα σε πολλές περιπτώσεις για την Ελλάδα αποκλειστικά αλλά και όχι μόνο,την τελευταία 10ετία. Κάνουμε “τρίπλα” ξεφορτώνοντας την ανάγκη λύσης από τον ανώτατο βαθμό των Αρχηγών κρατών σε αυτό των Υπουργών Οικονομικών. Μόνο που το κόλπο αυτή τη φορά δεν θα πιάσει,γιατί δεν είναι ίδιες οι περιστάσεις αλλά και οι συνθήκες. Μέχρι “χθες” είχαμε μια μαραθονοδρόμο Γερμανία και έναν χρήσιμο και ανένδοτο σακάτη ως αφέντη του Γιούρογκρουπ,ενώ τώρα έχουμε μια κουρασμένη Γερμανία,με μια γριά στο τιμόνι και κάποιον Υπουργό Οικονομικών που στα Γιούρογκρουπ περνά απαρατήρητος. Ψάχνει καλές θέσεις στις “οικογενειακές φωτογραφίες” στο τέλος κάθε συνεδρίασης. Χέσ’τα.

Φυσικά η “λύση” που θα δωθεί θα είναι για άλλη μια φορά μια “μεζοβέζικη” αλλά με καλό μερτικό για τον Νότο.

Περισσότερο θρασσείς οι Νότιοι αυτή τη φορά,με αρκετή αυτοπεποίθηση,σε σχέση με το 2012 η οποία αυτοπεποίθηση προέρχεται α)από τον πανδαμάτορα χρόνο αλλά και  β) από τις “έκτακτες περιστάσεις” που “δημιουργήθηκαν” (sic) κάι άρα από την αδήριτη ανάγκη για τον οποίο ζητάνε άρσεις κανόνων λόγω συνθηκων κορονοιου ως “παγκοσμίου πολέμου” και  επίσης κορονοομόλογα. ( προκειμένου να πάνε στην “ασφαλιστική εταιρεία” και να απαιτήσουν αποζημειώση λόγω “ανωτέρας βίας”). Ε, τι να κάνουν κι αυτοί. Αργησαν να σηκώσουν “χειρόφρενο” στη γρίπη. Δεν το κατάλαβαν…Λίγο η ζέστη…λίγο τα λόγια του παπά…

“Δεν ευθύνεται ΚΑΝΕΝΑΣ εξ ημών για αυτό …και επίσης μας αφορά ΟΛΟΥΣ το ΙΔΙΟ”. Αυτό δεν ακούτε συνέχεια να λένε; Αυτό δεν θα λέγατε και εσείς στην ασφαλιστική σας αν το σπίτι σας έπιανε “ξαφνικά φωτιά” και μαλιστα πέθαινε και ο παππούς από αναθυμιάσεις μέσα σε αυτό; (sic) Θα ζητούσατε αποζημειώσεις αλλά και δεδουλευμένα από την αδυναμία να πάτε στη δουλειά. Διαφυγόντα κέρδη… (lock down),Θα παρουσιάζατε ληγμένες επιταγές, δόσεις απλήρωτες, και ότι παρ όλα αυτά αναγκάζεσθε να δίνετε χαρτζιλίκι  στο “παιδί σας” από τον κουμπαρά του που ήταν για το μέλλον του. Ασε που έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά για να αγοράσεις γάζες, ορούς κρέμες και λοιπές θεραπείες εξτρά,ενώ δεν “βγαίνεις”.

-“Πριτς” τους λένε οι Φριτζ. Αργήσατε εσκεμένα να τρέξετε με τους κουβάδες να σβύσετε την φωτιά και μας ζητάτε κονδύλια για ολική ανακατασκευή; Αφήστε τα αυτά. Τα έχουμε κάνει πρώτοι,παλιότερα”. Ενα δίκιο το έχει η τρεμουλιασμένη Ανγκελα, ο Μαρκ Ρούτε και οι λοιποί “ανθρωπιστές” των χωμάτων που φυτρώνουν μόνο βολβοί και ευκαιρίες.

-“Τι λες μωρή παλιοπουτάνα” ανταπαντούν οι δικοί μας εδώ κάτω (δια τηλεδιάσκεψης). Α εδώ να σας πω -αληθές είναι αυτό-πως στην αρχή υπήρχε μόνο φωτό της Μέρκελ αντι για live και ακούγοταν η φωνη του μεταφραστή αντι για αυτήν.Ολοι μίλαγαν με ένα “φάντασμα”. Κατόπιν κάπου στα μέσα της συνάντησης,ακούστηκε και η φωνή της,αλλά και πάλι χωρίς live εικόνα. Ολοι οι άλλοι live στα “παράθυρα”, η Ανγκελα  μόνο δια βοής. Μάλλον την “αναστήλωναν”.  (Σε κάθε περίπτωση, σκεφτείτε ποιοι δεν έχουν συμφέρον  να λάβουν μέρος σε μια συνεδρίαση-σύσκεψη-συνάντηση, στην οποία  όμως πρέπει εκ των πραγμάτων να συμμετέχουν. Κουτοπονηριές τώρα). Τέλος πάντων.

-“θα σε πνίξω με το κασκόλ μωρή καριόλα” ακούστηκε να της λέει ο πάντα τζέντλεμαν Τζουζέπε. Φαντάσου που τους έχει φτάσει,τόσα χρόνια η Ανγκελα.

-“das hat Melissanidis gesagt” λέει αυτή αόρατη. 

-“Ποιος είναι αυτός ρε Πέδρο”; ρωτά απορημένος ο Κόντε τον Ισπανό πρωθυπουργό.

-“κάποιος που ήθελε λέει να αγοράσει την Μπαρτσα…”

-Τελικά…;

-Τελικά αγόρασε τον Βράνιες.

-Ποιος είναι αυτός; Τον ήθελε ή Μπάρτσα;

-Γιατί, ήθελε ο Μελισσανίδης να αγοράσει την Μπάρτσα…;

-Magnifico! Satanico!  Μα, με μπέρδεψες λίγο  Πέδρο…

-θα σου εξηγήσω άλλη φορά. Με τούτη ‘δω τη πατσαβούρα τί θα κάνουμε; 

–  Λέω να της πούμε ότι “είναι ώρα να την “κάνουμε”…μείνε με τους ρουφιάνους σου.Φτιάχνουμε δική μας Ενωση” λέει ο Κόστα της Πορτογαλίας.

-Πολύ “προχώ” αυτό.  “του εξτρίμ”. απαντά  ο “τραβάτε με κι ας κλαίω” Μανώλης.

-Βρε γάμα τους τώρα που είναι μπόσικοι. Αφου ξέρεις πως πάει…

-Εγώ λέω να την πετάξουμε στην Λαμπεντούζα να τη φάνε οι πρόσφυγες”. λέει ο πάντα εκνευρισμένος  Κόντε.

-Εσύ τί  λες Kyriakos; ρωτά ο Εμμανουέλ το δικό μας “σαίνι”. Και φυσικά, η σοφροσύνη, η εγκράτεια, η ψυχραιμία και η τρίγωνη λογική,έδωσαν την εξής απάντηση:

– no rubbish no  plastic in seas and shores”.   (το “rubbish” είναι σπόντα για τη γρια του Βερολίνου)

 

…δεν του μοιάζει λίγο του Κυριάκου ρε παιδιά; Την αλήθεια τώρα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ “PIGS”

  1. Ο/Η koreas λέει:

    @πίσσα και πούπουλα

    η γριούλα beth διάγγελμα χθες.
    τι πιστεύεις όταν γύρισαν το διάγγελμα ήξεραν ότι ο pm boris πάει για ΜΕΘ;

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν ξέρω. Γιατί, ξέρει η beth ότι θα ζήσει περισσότερο από τον p.m.; Από που τεκμαίρεται;

  3. Ο/Η koreas λέει:

    από πουθενά……ο μαύρος καβαλάρης (ο μέγας κουμανταδώρος) αποφασίζει αποκλειστικά γι αυτό….και πόσο να ζήσει κάποιος;…είναι ήδη 93….εντωμεταξύ το states ετοιμάζει μήνυση στους σχιστομάτες για τον ιό;….φαντάζεσαι δικαστήριο;…

    (για να μην παρεξηγηθώ το χιούμορ σου προσπαθώ να κεντρίσω)

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Περίπτωση Αρτέμη Σώρρα. Δεν είμαστε μόνοι μας στο παγκόσμιο
    Δελφινάριο”.
    Δύο πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
    Από τα 4.750 θύματα στον πόλη της Μαδρίτης, (ως προχθές νομίζω) τα 4.250 ήταν αποκλειστικά απο δομές. Οικοι ευγηρίας, άσυλα και ψυχιατρικές κλινικές. Τρομερό ποσοστό.Σχεδόν αποκλειστικά δηλαδή,άνθρωποι “ενος κατώτερου θεού”, ή απλά “ξεχασμένοι”.
    Κάτι ακόμα πιο “παράξενο”. Λίγες μέρες πριν από αυτην την -ακόμα μία καταμέτρηση- όταν η Μαδρίτη είχε 3.300 νεκρούς, οι απογραφές θανάτου, τα επίσημα “κηδειόχαρτα” δηλαδή, έγραφαν 6.500 περίπου νεκρούς. Δεν συμφωνούσαν δηλαδή τα επίσημα στοιχεία του Ισπανικού ΥΠουργείου Υγείας με τις λίστες των τοπικών εισαγγελέων οι οποίοι βάζουν τις υογραφές τους στις άδειες για κηδείες. “χάνονται τα νούμερα και πίσω απο αυτούς υπάρχουν άνρθωποι. Πρόσεξε τώρα. Για την Ισπανία μιλάμε.Το 2020. Οχι για την Ουγκάντα του 1920.
    Επειδη οι απογραφές είναι καθημερινές, όπως είναι λογικό τα νουμερ αυτά καμιά φορά να έχουν μια μικρή απόκληση. Αλλωστε άνθρωποι συνεχιζουν να πεθάινουν από διάφορες αιτίες.Ετσι και στην πρωτεύουσα της Ισπανίας,όπου καταγραφονται-σε κανονικές συνθήκες 130 περίπου θάνατοι το μήνα. (εχουν εγκατεστημένο από το 2004 πρόγραμμα που παρακολουθεί σε εβδομαδιαία βάση της απώλεις, λόγω του προβλήματος με τους καλοκαιρινούς καύσωνες). Ο διπλάσιοι λοιπόν από τους επίσημα καταγεγαγμένους.
    450 μονο από αυτούς έχουν δηλωθεί επίσημα ως “θυματα κορονοιού” αφου ως γνωστον, είναι τοσο ταλαιπωρημενα τα θυματα του ιου αυτού-παγκόσμια μιλάμε-όπου είναι δύσκολο να διαγνώσεις-και μάλιστα διχως νεκτροψία νεκροτομή ( όπου ως γνωστόν κάτι τέτοιο αυτές τις εποχές είναι κάτι που φανταζει ως πολυτέλεια). αν όντως πρόκειται για θύματα του ιου ή όχι.
    Νεκροί μέσα σε τέτοια “ευαγή ιδρύματα” εμφανισοζνται σχεδόν παντού. (έχουμε να διαβάδουμε τέρατα στους επόμενους μήνες, όταν θα έχει καταλαγιάσει το “τσουνάμι” και κάποιες γερές φωνές θα λενε πολύ “ωραία” πράγματα. Και στηνΙταλία (στο Μπέργκαμο έσκασε άλλη μια περίπτωση “ομαδικού θανάτου”) και Γαλλία μέχρι και Σκωτία.Στη Γλασκωβη, 15 γεροντάκια έγιναν “καπνός” χθες.
    Και πρόσεξε. Ολοι αυτοί οι φουκαράδες (υπολογίζω ότι μιλάμε για το 80% των θανάτων) πεθάινουν εκει που ήταν.Ουτε καν διακομηδή. Η εντατική είναι όνειρο. Στα κρεβάτια τους σα σκυλιά. Καποιες φορές μάλιστα τους βρίσκουν οι αστυνομικοί οί οι αστίατροι έπειτα από “ντού”. Μου μοιάζει με υπερβολή το τελευταίο,αλλά αν υπάρχει ιχνος αλήθειας,τότε για ποια ευρώπη μιάμε,όταν στην καρδιά της συμβάινουν μεσαιωνικά πράγματα.Λες και μιλάμε για “σπιναλόγκες”.
    Για να πεθάνεις από τον covid19 (τι το ήθελαν το 19 αφού το 2020 έσκασε; Μα ούτε συγχρονισμός δεν υπάρχει πια;) πρέπει να είσαι ήδη με το ένα πόδι στο λάκο.Εντελώς χάλια,οργανικά. Με τουλάχιστον 2-3 σοβαρα προβλήματα. Ενα δεν αρκεί. Και να θες να πεθάνεις, δεν μπορείς.Πρέπει να κάνεις πολυ΄μεγάλη προσπάθεια. Οσοι “φεύγουν”, κατα 99% μιλάμε για “φευγάτους”. Το 1% εντάξει.Ειναι μέσα στα ανεκτά ποσοστά που παντού και πάντοτε υπάρχουν,σε όλα.
    Προσπάθησαν να πείσουν -ειδικά εδώ στην Ελλάδα όπου η τρίχα γίνεται κάβος- ότι κινδυνευουν οι “50άριδες. Οι έφηβοι…μέχρι και τα παιδιά, …μα και τα έμβρυα. Μέχρι και για κληρονομικότητα μίλησαν. Το άκουσα και έμεινα “παγωτό”.
    Ελεος πια. Περάστε στο παρασυνθημα. Κατάντησε γελοίο.

  5. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Χρήστο μια απορία έχω, αν σου έλεγε κάποιος ότι εντάξει δεν πεθαίνεις εύκολα από τον ιό αλλά αν κολλήσεις θα έχεις πολύ δυνατούς πόνους στο λαιμό και στο σώμα και θα αναπνέεις με δυσκολία εσύ θα ήσουν άνετος;
    Σε ρωτάω γιατί βλέπω έχεις επικεντρωθεί με τους θανάτους, ενώ το θέμα δεν είναι αυτό κατά την άποψη μου. Το ζήτημα είναι στον χώρο της υγείας και κατά πόσο αυτό μπορεί να αντέξει σε βαριές περιπτώσεις όπως αυτές από ιό. Εξού και η καραντίνα. Τώρα για να καταφέρεις να πείσεις το πόπολο ότι για να σε γιατρέψω δεν πρέπει να αρρωστήσεις μαζί με όλους τους άλλους ταυτόχρονα τι κάνεις; Χρησιμοποιείς κάτι δυνατό, τους θανάτους. Αλλιώς όλοι στις παραλίες θα ήταν σήμερα και θα ετοίμαζαν σούβλες(στην Ελλάδα). Εσύ προσωπικά θα ήθελες να κολλήσεις τον κορονοιό;
    Εγώ προσωπικά ούτε συνάχι δεν θα ήθελα να κολλήσω.

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Φυσικα και δεν θα ήθελα,όπως και κανένας να μη κάνει πυρετό πάνω από 36.7
    Αυτό που θέλω να καταδείξω είναι ότι “παίζουν” με τους θανάτους. (θληβερός και στις περισσότερες περιπτώσεις απάνθρωπος ο τρόπος που “φεύγουν” μεγάλης ηλικίας άνθρωποι με “κοινωνικά αποστασιοποιημένο” τρόπο,σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν σε ΜΕΘ αλλά “ξεχασμένοι” σε κάποιο ΚΑΠΗ).
    Για την -εν Ελλάδι- καραντίνα,απλά συμφωνώ γιατί άλλος τρόπος να “τρομάξεις” απάιδευτους ανθρώπους,δεν υπάρχει. Και με ένα τρομερά απισχνασμένο σύστημα υγείας, με αναλογία ΜΕΘ ανά πληθυσμό,πραγματικά για κλάματα. Θα είχαμε εκατόμβες. Δεν θα έβρισκαν τα καφενεία πελάτες σε μερικούς μήνες.
    Η Ανατολική Ευρώπη “τα καταφερε” εξίσου καλά με εμάς,ανεξάρτητα από τον τρόπο και το χρόνια που αντιμετώπισαν το θέμα. Η “ισχυρή” και “ανεπτυγμένη” Δύση έχει υποστεί ήττα και αυτό το παράδοξο είναι για κουβέντα.(υπάρχουν εξηγήσεις,αλλά δεν είναι του παρόντος).

    Η χρησιμοποίηση εκ μέρους των καθυστερημένα(sic) ενημερωμένων κρατών ως όπλο έναντι του γενικού πληθυσμού και ως του “μπαμπούλα” της εν δυνάμει θανατερής διασποράς ενός ιού που κατά 99% “καθαρίζει γέρους-αρρώστους με βαριά νοσήματα, είναι νομίζω προς αναζήτηση έυλογων αποριών.
    Αδυνατό να δεχθώ πως οι εξουσίες-παντός είδους- “τρόμαξαν” από την πιθανότητα να πεθάνουν γέροι-απόμαχοι-άρρωστοι από έναν ιο ο οποίος αφήνει άθικτο το “υγιές” μέρος του πληθυσμού και όρμηξαν να τινάξουν τις “μπάνκες” τους στον αέρα και να επιβάλουν (έστω ετεροχρονισμένα) γενικό lockdown και να επέλθουν -αναπόφευκτά- οικονομικές συνέπειες τέτοιες που έχει να γνωρίσει ο κόσμος από την εποχή του Β παγκοσμιου πολέμου. Αν ήταν τόσο ευαισθητοποιημένοι και με τόσο λεπτές κεράιες και τόσο φιλεσπλαχνοι πιστεύω δεν θα είχαμε,έστω, ούτε τις οικονομικές στο πρόσφατο παρελθόν μνημονιακές “μαχαιριές”, οι οποίες σκότωσαν,παγκοσμίως -αμεσα ή έμεσα – πολύ περισσότερους από τους νεκρούς του covid19 οι οποίοι έχουν την “τύχη” να “φωτίζονται από όλα τα mainstream ΜΜΕ,ενώ οι “άλλοι” ήταν “colateral damage”.

    ΔΕν τίθεται θέμα δηλαδή αν μια ζωή “αξίζει” τόσο ή “τόσο”. (κάτι τύποι το πιστευουν, σαν τον κολλητο φίλο-δημοσιογράφο του Μαρκ Ρούτε ονοματι Jort Kelder ο οποίος ισχυριστηκε δημόσια πως “…πόση οικονομική ζημιά κάνουμε σώζωντας παχύσαρκους καπνιστές ενώ ούτως ή άλλως θα καταλήξουν δύο χρόνια αργότερα”. Ο οποιος μετά τον αναμενόμενο σάλο, ανασκεύασε με πολύ “καλύτερο” τρόπο λέγοντας: “… εντάξει,δεν εννοώ να τους σκοτώσουμε…να κοιτάμε και την Υγεία,αλλά θα πρέπει αυτή πάντα να είναι προτεραιότητα έναντι της οικονομίας”; Αυτά είναι! Στις “Δαρβινικές” χώρες σκέπτονται οφελημιστικά και απλά λένε “άσε το κακό να μπει” (που λέει και μια ταινία του επίσης Βόρειου σκηνοθέτη Τομας Αλφρεντσον). Λειτουργούν με νόμους Φύσης.
    Τυφλά lockdown επιβάλλουν μόνο χώρες-τσαπατσούλιδες όπώς εμείς εδώ. Αλλά αυτός ο τρόπος δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Μας βλέπουν επιδημιολόγοι, στατιστικολόγοι και επιστήμονες πολιτικής της Υγείας και βιοϊατρικών δεδομένων και βάζουν τα γέλια. Αλλά τί να γίνει. Δύο τρόποι υπάρχουν αν δεν υπάρχει εμβόλιο:’Η ελεγχόμενη διασπορά και δημιουργία αντισωμάτων, η γενικό blackout και προσπάθεια “εκρίζωσης” του ιού. ( μη με ρωτάς αν επανέλθει,τι θα γίνει. Θα υπάρχει δυνητικά ένα επόμενο “μένουμε σπίτι”; Αυτό μπορεί κάλλιστα να λειτουργεί και ως buck up έναντι των μαζών. Με ένα σμπάρο,δυο τρυγόνια)

    (αν θες κάνε τον κόπο να διαβάσεις-εγώ δεν συμφωνώ απολύτως αλλά αυτό είναι άλλο θέμα- την ενδιαφέρουσα προσέγγιση του Κινέζου “αντικομφορμιστή” άγνωστου σε έμας, εικαστικού- καλλιτέχνη-φιλομεταναστη κλπ. και με λοιπές “ανησυχίες” (παρουσιάζει ένα είδος τέχνης που δεν αφυπνίζει αλλά εξοικειώνει,στην οποία επίσης δεν βρίσκω κάτι “επανασταστικό”) πασίγνωστου στην Κίνα και “περίεργου” τύπου ονοματι Αϊ Γουέϊγουέϊ. Με τίτλο:The virus in the body politic” Προσομοιάζει τον Κινεζικο κομμουνιστικοκαπιταλισμό ως ιο και τον Δυτικό,κορεσμένο καπιταλισμό ως το “σώμα” εις το οποίο εισβάλει. Και ως γνωστόν,στην Ιατρική,αυτά τα δύο δεν μακροημερευουν ποτέ μαζί. Η το ένα ή το άλλο. Πιο επίκαιρη αντίστιξη δεν μπορούσε να γίνει. Ιδου το Link:
    https://www.theglobeandmail.com/opinion/article-the-virus-in-the-body-politic-we-have-lost-our-ability-to-cherish/

    Τα δις έγιναν πετσετάκια και πλέον όλα μετριώνται σε τρις. Δεν ξέρω αν προσπαθουν να μπαλώσουν ένα ανεξέλεγκτο ατύχημα ή αν μιλάμε για ένα εσκεμένο ανακάτωμα της τράπουλας.
    Δεν προστρέχω σε θεωρίες συνωμοσίας (είναι το πιο εύκολο,γιατί απέχει από την γελειότητα ελάχιστα και θέλει προσοχή.Οχι ότι δεν συμβάινουν τέτοιες. Τα σχολικά βιβλία Ιστορίας είναι κατάστικτα.Κανε το απλό “πείραμα”: Να φυλλομετρήσεις με κλειστά μάτια και να σταματήσεις τυχαία σε οποιαδήποτε σελίδα. Επανάλαβέ το όσες φορές θέλεις. Πάνω σε κάποια οργανωμένη πουστιά θα πέσεις.)
    Ούτε φυσικά και πείθωμαι πως ενάργειοι άνθρωποι ηγέτες χρήματος (δεν μιλώ για τα πολιτικά πιόνια που πηγαινοέρχονται στα κόκκινα χαλιά και απολαμβάνουν τα φλας) είδαν το κακό να έρχεται,-το οποίο στοχεύει παρεμπιπτόντως αποκλειστικά σχεδόν σε απόμαχους αρρώστους- και έτρεξαν να ξηλωθούν,να σπάσουν τους κουμπαράδες, και να φέρουν τα πάνω κάτω μη υπολογίζοντας κόστη προκειμένου να σώσουν “μια χούφτα γέρους” (σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό πάντα) οι οποίοι τελικά θα τους κοστίσουν “ο κούκος αιδόνι”. Φέρνουν τα πάνω-κάτω για 6 δις πληθυσμό για να “σώσουν” μερικές χιλιάδες “παχύσαρκους καπνίζοντες με συνοδά νοσήματα” και για να το πετύχουν προσπαθούν να πείσουν όλο τον υπόλοιπο γενικό πληθυσμό ότι κινδυνεύει να πεθάνει και εκείνος “αν δεν αυτο αποκλειστεί από παντού”.
    Για του λόγου το αναληθές-δεν υπάρχει φυσικά μονο αυτό το στοιχείο αλλά είναι απολύτως παραδειγματικό,μια έρευνα του του καθηγητή Ιωαννίδη και της ομάδας του
    (Stanfornd) όπου με στοιχεία καταδεικνύει ο άνθρωπος το εξής απλό: Η πιθανότητες να πεθάνει ένας υγιής άνθρωπος κάτω των 65 από τον covid19, είναι λιγότερες από το να χάσει την ζωή του στην άσφαλτο οδηγώντας κάποιο μηχανοκίνητο όχημα! Μια ματιά στο: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.05.20054361v1.full.pdf+html (άνοιξε το αρχείο στην μορφή pdf που υπάρχει).

    Τέλος πάντων. Ας μη μακρυγορώ άλλο. Γενικά,δεν αναφέρομαι σε μια “ανύπαρκτη ασθένεια”. Οι νεκροί είναι υπαρκτοί. Απλά αμφιβάλω πολύ κατά το πόσο πιάστικαν στον “υπνο” οι ηγεσίες, ή κατά πόσο οι νεκροί είναι όντως τόσοι.(μονο στην Μαδρίτη, διαφωνούν οι αριθμοί ανάμεσα σε αυτούς που δίνουν οι αρχές για θανάτους από κορονοιο -3.600 περίπου (μέχρι πριν λίγες μέρες)- με τα νούμερα των αρχών που επισημοποιούν-δίνουν άδειες- για κηδείες. Εκει τα “αδειόχαρτα” μιλάνε για 6.700 νεκρούς. Επίσημα.Σε ένα μήνα περίπου. (στην πόλη,πεθαίνουν περίπου 130 άνθρωποι το μήνα,από κάθε λόγο και αιτία. Μάλλον οι παραπανίσιοι πέθαναν απο πανικό μη και πεθάνουν από τον ιο. Μιλάμε τα έχουν κάνει μούτι.

    Αμφιβάλω επίσης για το αν έγινε κάποιο “ατύχημα” στην επαρχία Ουχαν και όλος ο κόσμος βρίσκεται στον κλίβανο έτσι για πλάκα, ούτε και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσαν να σωθούν πολλοι εκ των αποδημισάντων παπούδων και γιαγιάδων εις Κυριον. Οπως και πολύ-πολύ-πόλυ αμφιβάλω για την επικινδυνότητα του ιου στον γενικό πληθυσμό. (παρακολουθείς βαντάζομαι το εδώ μπάχαλο με τα γάντια και τις μάσκες.Χρειάζονται…πρέπει να φοράμε…δεν πρέπει; Μάλλον ο Τσιόδρας σε αυτό το αμειλικτο και βασανιστικό ερώτημα δεν έχει απάντηση. Περιμένει να του γνέψουν οι έξω; Τι να πεις. Καραγκιοζιλίκια.)
    Και τέλος,με τίποτα δεν πείθομαι όπως προείπα, ότι έρχονται τα πάνω κάτω παγκοσμίως και σχεδόν όλα ξαναγράφονται από την αρχή και οι έχοντες “ξηλώνονται” κανονικά,μηχανεύονται χρηματοδοτικά εργαλεία,κόβουν χρήμα με τους τόνους και σπάνε το κεφάλι τους προκειμένου να σώσουν ένα μάτσο- κατ αυτούς- γέρους κι αρρώστους,άρα άχρηστους. Πολύ καλό για να είναι αληθινό.