ΒΡΕ ΕΞΩ ΟΛΟΙ

Την πρώτη πλάκα μου την έπαθα, όταν διάβασα το οικογενειακό βιογραφικό του κυρίου Τσιόδρα. Επτά παιδιά ; Και καλά αυτό. Με την ίδια γυναίκα; Δεν μπορώ να πω οτι ζήλεψα βέβαια αλλά σίγουρα τον θεώρησα διαφορετικό από εμένα. Ταγμένο σε κάποιο άγνωστο σε μένα καθήκον. Οπότε επειδή όλα τα διαφορετικά με ελκούσαν πάντα, άρχισα να πιστεύω οτι μιλάει διαφορετικά. Μιλάω για την επιστήμη που καλύπτει, όχι για τα ηθικοπλαστικά του.

Από τον καθηγητή λοιπόν , είχα ακούσει για τον δείκτη μετάδοσης του κορωνοϊού.  Αυτόν τον RO. Μας είχε πει ότι ήταν σχεδόν 16 στην αρχή της καραντίνας. Ή μάλλον επειδή εκεί τον είχαν μετρήσει, μπήκε η καραντίνα. Δηλαδή οτι ένας άνθρωπος, κολλάει άλλους 16. Προς στιγμήν είχα πιστέψει οτι κάπως είχε μετρηθεί η ταχύτητα μετάδοσης ή η δύναμη εξάπλωσης του ιού. Λάθος είχα κάνει τελικά.

Ο κύριος Τσιόδρας, μας είπε προχθές οτι πλέον ο RO είναι στο 0,6. Κι άρα κατάλαβα οτι αυτός ο δείκτης είναι μια μπαρούφα και μισή. Ή μάλλον είναι ένα μαθηματικό μέγεθος που ταιριάζει σε κάποια στατιστική που την καταλαβαίνουν μόνο οι γιατροί, που ως γνωστόν με τα κοινά μαθηματικά, είναι απλώς άσχετοι. Και δεν δείχνει καμία δύναμη μετάδοσης του μικρόβιου ή κάποιο άλλο σοβαρά υπολογίσιμο μέγεθος, όπως είχα νομίσει. Εν άλλοις, δεν λέει τίποτα για την επικινδυνότητα.

Φυσικά δεν είμαι γιατρός, θα πεταχτεί κάποιος να πει.  Εγώ δεν θα  πω ευτυχώς ή  δυστυχώς, διότι δεν είναι εδώ το θέμα μου. Το θέμα μου είναι όμως, να γίνει αντιληπτό οτι όταν χρησιμοποιούμε μαθηματικά μοντέλα απέναντι σε μηχανικούς, να ξέρουμε πώς να προειδοποιούμε καλοπροαίρετα ή να απειλούμε κακοπροαίρετα. Και να μην χρησιμοποιούμε κάτι ανύπαρκτο σαν μέτρηση κινδύνου, που πρακτικά δεν λέει σε κανέναν τίποτα. Ή μάλλον λέει. Αυτό που κατανοεί ο τύπος που αύριο θα βγει έξω. Οτι ο ιός αφού κολλάει 0,6 του άλλου ανθρώπου, πρακτικά δεν υπάρχει.

Για χρόνια η οποιαδήποτε κυβέρνηση, προσπαθούσε να λύσει το θέμα της βίας στα γήπεδα. Τι κάνανε; Σταμάταγαν τα πρωταθλήματα, και βγάζανε έναν νόμο. Μετά ξανάρχιζαν τα παιχνίδια. Τι γινόταν; Ξανά η ίδια βία, για να μην πω και χειρότερη. Τι έκανε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό; Μας έκλεισε όλους μέσα. Αφού δεν παίζεις μπάλα, πού να μεταδοθεί κι ο ιός; Τι γίνεται τώρα, που όλοι θα ξαναβγούν έξω; Αυτός ο RO θα μείνει στα ίδια;

Φιλολογικό φυσικά είναι το ερώτημα, αφού όλοι θα έπρεπε να ξέρουμε οτι τίποτα δεν έχει αλλάξει από την αρχή της καραντίνας. Ούτε φάρμακα υπάρχουν, ούτε εμβόλια. Λεφτά πλέον δεν υπάρχουν. Ούτε RO ούτε κάτι άλλο, πιο χειροπιαστό. Αν εξαιρέσεις φυσικά τα πάρτυ με τα voucher ή εκείνα με τους ημέτερους των αντισηπτικών ή των μασκών. Άντε και με τις ταχυμεταφορές που μπήκαν στους πληγώμενους ΚΑΔ. Κάτι σαν μέτρο προστασίας απέναντι στον ιό, δεν υπάρχει. Και πάμε για το δεύτερο κύμα.

Ένα κύμα που θα συμμετάσχει κι ο κερατάς, που τον είχε ευνοήσει ο κορωνοϊός. Θα βγει έξω κι αυτός, που όλον αυτόν τον καιρό είχε σταματήσει να ακούει Πάριο. Ναι, πριν την καραντίνα άκουγε μόνο Πάριο. Φωνάρα δεν λέω, αλλά τώρα να ακούς οτι πήγε στην εκκλησιά την ώρα που παντρευόταν η άλλη και την παρακολουθούσε σαββατιάτικο από το απέναντι παγκάκι; Ή να τον καίει, ποιός ταξιδεύει τα μάτια της και ποιός ξενυχτάει στο κορμί της; Και να τα ακούς αυτά, και να σπας πιάτα; Αντί να μπεις μόνος σου σε καραντίνα; Χωρίς Τσιόδρα.

Υπάρχει κι ένα αξιοσέβαστο τέλος κι ένα όριο. Το μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς, θα αλλάξει. Βγαίνουμε από το σπίτι, παραμένουμε ασφαλείς. Κάπως έτσι θα γίνει. Και γιατί δεν ήταν έτσι από την αρχή; Για να μην καταρρεύσουν τα ΕΣΥ. Εντάξει τα μάθαμε αυτά. Τα λέμε κι εμείς για να πείθουμε τους εαυτούς μας. Αγοράσαμε χρόνο. Και; Αύριο που ο κάθε κοσμικός θα κάνει πάρτυ για την έξοδο από την καραντίνα ή που θα ανοίξουν όλα τα υπαίθρια κέντρα καμακιού ή τα σημεία που θα τραγουδιέται ο Χαρδαλιάς, τα ΕΣΥ πώς θα αντέξουν; Δεν θα εμφανίσει η Ελλάδα την εικόνα των χωρών, που καθυστέρησαν να πάρουν τα μέτρα; Εδώ υπάρχει μεγαλύτερη ατομική ευθύνη;

Φοβάμαι παιδιά. Θα βγουν φυσικά οι κερατάδες, είπαμε η περίοδος προστασίας τους έληξε, όμως θα βγουν και οι σύντροφοί τους. Παθιασμένοι σαν Πάριοι πολλοί Θα μας φύγει άσχημα ο RO. Διότι αν πριν ήταν ένα, τώρα μπορεί να φύγει δυνατά προς τα επάνω. Διότι η καραντίνα μπορεί να μην ήταν απλή αποχή, αλλά μπορεί και να ήταν συμμετοχή σε παιχνίδια με τον ίδιο τον κερατά. Οπότε η διάθεση αποτίναξης του ζυγού νάναι τέτοια, που ούτε ο Πάριος δεν έχει προβλέψει. Και φυσικά ούτε ο Τσιόδρας, που τον βγάλανε τώρα στα μανταλάκια για να μας πουν για τον θρήσκο, ψάλτη και πολύτεκνο. Κι οτι κανονικά έτσι θάπρεπε να είμαστε. Και να τα σπάμε με θεία κοινωνία και αντίδωρα κάθε πρωί στην εκκλησία.

Για να ζήσουμε. Να επιβιώσουμε. Να είμαστε εδώ. Για να δουλεύουμε και να μην θέλουμε τίποτε άλλο. Να μας πουν οτι η ζωή τελικά είναι απλά η ύπαρξη. Σπίτι δουλειά, δουλειά σπίτι και την ώρα που τα πάντα γίνονται με delivery, αυτό να γίνεται και προστατευόμενη επιχείρηση. Μια αρνητικότητα συνέχεια, λες κι εμείς που πηγαίναμε δεξιά κι αριστερά, ήμασταν σαν τους παντρεμένους στο Κρανίδι. Ή οτι πρέπει να γίνουμε σαν τον συμπαθή Τσιόδρα. Σε μόνιμη καραντίνα αλλά να κοϊδεύουμε τους εαυτούς μας.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΒΡΕ ΕΞΩ ΟΛΟΙ

  1. Ο/Η Κωνσταντίνος λέει:

    Ανησυχώ για την ώρα που -νόμιμα πλέον- θα ξεχυθούμε στους δρόμους σαν «τρελά φορτηγά» που λέει κι ο Πάριος.

  2. Ο/Η Από το Πριγκηπατο.... λέει:

    Μέσα από όλη αυτήν την κατάσταση,δεν ξέρεις τι να κρατήσεις και τι να πετάξεις στα σκουπίδια. Κλείσαμε μήνα, ο καιρός φτιάχνει θα ανοίξουν και κάποιες επιχειρήσεις σιγα-σιγά…
    Σε μια παραλία 3,5 χλμ, εν μέσω καραντίνα, δεν φαντάζεστε πόσοι αποφάσισαν να περπατήσουν,να τρέξουν, να βγάλουν τον σκύλο βόλτα.
    Τροχαία χρειαστήκαμε,όχι αστυνομία. Δεν θα μιλήσω για το τριήμερο του Πάσχα,για το πόσα αθηναϊκά διαμερίσματα άνοιξαν,για μερικό πρόβλημα παρκαρίσματος στον κεντρικό δρόμο, γιατί θα μιλήσουν και οι μουγγοι…..
    Είπαμε,καλά και σωστά τα μέτρα της κυβέρνησης,αλλά η υπερβολή πάντα κουράζει και ενοχλεί.Και φτάσαμε αισίως Τέλος Απριλίου, και ήδη η αγορά στέγνωσε,κάτι στάλες πέφτουν ακόμη. Τουριστική πόλη,με τα 12μηνα ξενοδοχεία να ανοίγουν μετά τις 15 Ιουνίου,που μάλλον τα μισά δεν θα μπουν στον κόπο . Τα υπόλοιπα,αν εξαιρέσεις τα 2 resort, στο ένα να γίνεται της πουτανας από τους μετόχους, και το άλλο να δουλεύει με πλούσιους Ρώσους, δουλεύουν με Ρωσοφωνους ,γκρουπ από Γαλλία,Γερμανία ,Ιταλία,Αγγλία και φυσικά με Έλληνες.Οι κρατήσεις φτάνουν το 20% της περσινής σαιζόν για το διάστημα από 20 Ιουνίου μέχρι τέλος Ιουλίου !!!!! Ήδη οι πρώτες επαφές ιδιοκτητων-εργαζομενων δεν κατέληξαν πουθενά. Για τα εποχιακά ξενοδοχεία,ήδη ενημέρωσαν το σύλλογο τους πως κάποια από αυτά,8 μέχρι τώρα με προσωπικό γύρω στα 100 άτομα,δεν θα ανοίξουν. Όπως βλέπετε, έχουμε μια ωραία ατμόσφαιρα….Αυτά τα λιγα-πρώτα,γιατί υπάρχει και συνέχεια που μόνο ευχάριστη δεν είναι.Και όχι μόνο εδώ,με Κρήτη που μιλάω συνέχεια τα πράγματα είναι σφιχτοκωλα και μάλιστα πολύ. Και όλοι ξέρουμε,το πόσα μαγαζιά πέριξ των ξενοδοχείων δουλεύουν με τους τουρίστες. Ούτε μαντήλι να κλάψουν δεν θα χουν τον Οκτώβρη…..

  3. Ο/Η bandog λέει:

    απο τη στιγμη που εσκασε ο ιος και η παγκοσμια αποφαση για καραντινα, ολα τα αλλα ειναι να ‘χαμε να λεγαμε….

    και οι σουηδοι που δεν εκλεισαν τιποτα πανε για υφεση 6% στο αισιοδοξο σεναριο συμφωνα με επισημη ανακοινωση του υπουργειου οικονομικων τους.

    λογικο ή μαλλον αυτονοητο , σε μια παγκοσμιοποιημενη αγορα και σε μια εποχη που το νεα υορκη- βερολινο ειναι πιο συντομη βολτα απο το καλαματα-αθηνα πριν 20 χρονια…

    περσι αρρωστησαν κατι γουρουνια στην κινα και στην ελλαδα πηγε το σουβλακι 2.5 ευρω απο 2…

    αναμενομενο να γινει παγκοσμιο μπλακ αουτ οταν πεθαινει κοσμος κατα χιλιαδες(σε συνθηκες καραντινας ηδη!) και στις πρωτες 7 χωρες σε θυματα σε απολυτους αριθμους αλλα και ποσοστα , βρισκονται 5 χωρες του G7 !

    φυσικα η πανδημια ηταν μια θαυμασια ευκαιρια να βγουν απο το συρταρι σχεδια για παγκομσιο reset σε πολλα επιπεδα και ιδιως οικονομικο.
    δεν ισχυριζομαι τα συνομωσιολογικα οτι ο ιος φτιαχτηκε για αυτο το σκοπο κλπ, απλα πιστευω οτι αποτελεσε μια εξαιρετικη ευκαιρια να κατσουν οι μεγαλοι στο τραπεζι και αναπουν “ρε μαλακες , μηπως ειναι ωρα να συμμαζεψουμε τα ασυμμαζευτα?”

    σε υγειονομικο επιπεδο τα μετρα ηταν αναγκαια.
    αναγκαια ηταν μαλλον και σε οικονομικο καθως δεν πιστευω οτι η κατασταση θα ηταν καλυτερη για τις επιχιερησεις με ενα μεγαλο αριθμο κρουσματων και νεκρων αλα ιταλιας και τον πανικο σε κοινωνια και αγορα.

    οταν κλεινουν αυτοκινητοβιομηχανιες , υφαντουργιες και αλλες σημαντιεκς παραγωγικες μοναδες με εξαγωγικη συνεισφορα σε γερμανιες και ιταλιες , ειναι αστειο να μιλαμε στην ελλαδα για οικονομικη κατατστροφη επειδη εκλεισαν οι πολεοδομιες, τα δικηγορικα , τα κομμωτηρια ,τα σουβλατζιδικα και τα Η&Μ…

    και τα ξενοδοχεια που εκλεισαν δεν παιρνουν τους πελατες τους στην γερμανια και την αμερικη και τους λενε ” μην ερθετε τον ιουνιο γιατι θα ειμαστε κλειστα”.
    το αντιθετο γινεται. οι πελατες παιρνουν και λενε “ακυρωνω γιατι αμφιβαλω αν ερθω τον ιουνιο τελικα”

    ο πλανητης βρισκεται σε σοκ και οταν ο πλανητης φταρνιζεται , χωρες οπως η ψαροκωσταινα παθαινουν πνευμονια….

    στην ελλαδα παντα θα γκρινιαζουμε για την κυβερνηση. παρει δεν παρει μετρα , κανει δεν κανει το καλο,…

    γιατι ελληνες ειμαστε και για ολα εχουμε την δικη μας ατομικη θεωρια ([πχ η σουλα απο τις τζιτζιφιες πιστευει οτι τα εκανε ο bill gates για να την τσιπαρει) και θυμομαστε να ειμαστε επαναστατες σε καθε μαλακια που θα πρεπει να επιδειξουμε στοιχειωδη σεαβσμο και πειθαρχια…

    η εκτιμηση μου ειναι οτι οποια μετρα και να παιρναμε , θα ειχαμε κανει ταυτοχρονα σωστο και λαθος αναλογα την οπτικη που κοιτας το ζητημα.

    για τον ελληνα ομως σε αντιθεση με αλλους λαους , η υγεια ειναι πανω απ ολα και γιάυτο εχει δειξει αξιοθαυμαστη προσαρμογη σε μια κατασταση πολυ κοντρα στην ιδιοσυγκρασια του και την κουλτουρα του!

    αυτο ειναι ενα κατορθωμα που μας κανει λιγο αισιοδοξους οτι κατι αλλαζει στον γιδοτοπο!

    ελπιζω οχι μονο μεχρι το επομενο σαβατοκυριακο….

  4. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    Να κάνω μια παρένθεση εδώ,αφου πω ότι συμφωνώ σε μεγάλο ποσοστό στα όσα αναφέρει πιο πάνω ο ban dog. Έγινε ότι έγινε,και γίνεται ακόμα,με έναν ιό,και γαμηθηκε το σύμπαν. Και αποδείχθηκε ,πως χώρες σαν την Ελλάς,που ο τουρισμός είναι η ναυαρχίδα του ΑΕΠ, τους αρκεί ένα βηξιμο για να καταρρεύσουν. Μια χώρα χωρίς βιομηχανία,χωρίς παραγωγή,στηριζόμενη σε μια μονόπλευρη οικονομική πολιτική των “δανειων”, των φόρων , των θαλασσοδανειων, οδηγήθηκε στην κατάρρευση που άρχισε επισήμως με τα μνημόνια,ανεπίσημα δε και με πολύ “στέρεες βασεις” από το 1985 και μετά. Χιλιάδες ξενοδοχεία,διαμερίσματα ενοικιαζόμενα σε συνδυασμό με εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις μικρομεσαίες που δούλευαν παράλληλα ,οδηγούνται σε κλείσιμο. Καλώς υπήρχαν,αυτή ήταν η τάση τα τελευταία 20-25 χρόνια,αλλά δεν γίνεται να υπάρχουν μόνο αυτά. Είναι όπως σε μια πόλη 10000 κατοίκων να υπάρχουν 70 καφετέριες και 15 σουβλατζίδικα, και η μόνη ανάπτυξη που υπάρχει να είναι ακόμη 20 καφέ και 10 σουβλατζίδικα με την λογική πως αφού αυτά δουλεύουν θα ανοίξω κι εγώ ένα. Το ότι σε βάθος χρόνου θα κλείσουν παραπάνω από τα μισά λόγω έλλειψης πελατείας δεν το σκέφτεται κανείς. Όπως την δεκαετία του 70 και 80 ήταν τα μαγαζιά λαϊκής Τέχνης,που πούλαγαν όλα τα ίδια σανδάλια και τους ίδιους αμφορείς !!!! Με αφετηρία και σημείο αναφοράς τον κορωνοιο,θα πρέπει να αναθεωρήσουμε,μάλλον,τι εννοούμε γενικώς λέγοντας επενδύσεις στην χώρα αυτή. Θα μου πει τώρα ο άλλος,δεν γ αμιεσαι κι εσύ ρε φίλε,τέτοια ώρα τέτοια λόγια και δίκιο θα χει. Εδώ καίγεται ο κωλος μας, Εσύ μιλάς για αλλαγή νοοτροπίας.Κάποια στιγμή πρέπει να πάμε και στα δύσκολα όμως……..

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ποτέ ένα ξαφνικό και αναπάντεχο γεγονός-εσκεμένο ή μη-δεν άλλαξε άρδην την νοοτροπία και συμπεριφορά των μαζών. Υπάρχουν πόλεις-ακόμα και σήμερα-που κρέμονται στους πρόποδες ηφαιστείων ενεργών. Συνεχίζουν να οικοδομούνται σεισμογενείς περιοχές ανα τον κόσμο. Οι παλίροιες δεν πτοούν κατοίκους του Ειρινικού να συνεχίζουν να ζουν εκεί
    Και μιλάμε για όχι και τόσο “ξαφνικά” γεγονότα,αφου ήδη είναι άπαντες από το παρελθόν προειδοποιημένοι από τη Φύση.

    Πόσο μάλλον να επιφέρει αλλαγές και μάλιστα μακροπρόθεσμες ένα γεγονός μάλλον “περίεργο” και με αμφίβολη επανάληψη όπως αυτό το ανέκδοτο που το βάφτισαν “covid19”.

    “Μα πεθάινει κόσμος”: Ναι. Με μια διαφορά. Κάθε μερα πεθαίνει κοσμος. Και ο συγκεκριμενος κοσμος που πεθαίνει με αφορμή κυρίως ή από τον ιο λιγότερο πιθανό, πρόκειται κυρίως για ανθρώπους -κατα τις κυβερνήσεις-“βαρίδια”. Ρετάλια.
    Το βλέπω δύσκολο να πρόκειται για “σχέδιο να σκοτώσουν τους συνταξιούχους και τους ανάπηρους” όπως λέγεται με “Λιακοπούλια αφέλεια”,αφού οι αριθμοί αυτοί καθ αυτοί δεν μας λένε κάτι τέτοιο. Μόλις λιγο πάνω από 200.000 οι νεκροί παγκοσμίως.
    Εϊναι μεν μια “ξαλάφρωση” για τα δημόσια ταμεία,δεν λέω,αλλά το κόστος πληρώθηκε πολλαπλάσιο για να επιτεχυθεί ενας τόσο γελοίος στόχος.

    Οπότε πάμε σε μια μάλλον “απο μηχανής θεού” (sic) απότομη αναθέρμανση της μνημονιακής παγκόσμιας σόμπας με φρέσκα “καυσόξυλα” αρκετών τρις. Υπάρχει κοσμος που ήδη τρίβει τα χέρια του από την θέρμη. Φυσικά δεν μιλάμε για κάποια μεσαία τάξη. Το Boost αφορα κατά 90% την λεγόμενη άρχουσα τάξη. Τα σαγώνια ήδη λιμάρονται. Οτι πέσει φυσικά από το τραπέζι προς τα κάτω καλοδεχούμενο είναι και θα ονομαστεί “κοινωνική μέριμνα”.
    Η δεκαετία του ’80 ήρθε ξανά, αυτή τη φορά από την πίσω πόρτα.

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Συγνώμη για τα παραπάνω ορθογραφικά λάθη.

    Επί τι ευκαιρία:Ανακοινώθηκαν μόλις, τα τετραγωνικά μέτρα που αντιστοιχούν σε ανθρώπους.(δεν διευκρίνησαν τί θα συμβεί με τα οικόσητα ή τα κατοικίδια. Αν π.χ. ένα θηλυκο μυρίσει ένα αρσενικό,θα πρέπει να τραβάμε το λουρί,ή θα πρεπει να περιμένουμε τις προθέσεις των τετράποδων;
    Πολλά ερωτηματα. Ας πούμε: Εσύ πόσα τετραγωνικά αξίζεις; Αν πλησιάσει κάποιος στον “χώρο” σου, μπορείς να τον πυροβολήσεις; Θα θεωρείται ιδιωτικός φυσικός ζωτικός χώρος;
    Επίσης: Θα πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ; Θα αυξηθούν οι τιμές στις μεζούρες και στα πασέτα; Επίσης εγείρονται πρακτικά ζητήματα όπως : Πως θα βάζουμε “χέρι”, αφού η μινιμουμ απόσταση μεταξύ μας θα πρέπει να είναι δύο μέτρα;

    Αλλα και εργασιακές τρικλοποδιές: Πως θα ισιώνονται τα μαλλιά στα κομωτηρια χωρίς πιστολάκι;
    Το “οτο στοπ” θα επιτρέπεται; Εντός θαλάσσης,τα δύο μέτρα απόσταση θα παραμένουν ή θα λαμβάνεται υπ όψην και ο επι μέρους κυμματσμός αναλόγως τον όρμο και το βάθος; Εϊναι θέματα σοβαρά αυτά.
    Επίσης,για τους χώρους εστίασης: “μέγιστος αριθμός ανα τραπέζι 4 ατόμα”. Ωράια. Και τι θα γινει με παρέες-οικογένειες που έχουν πάνω από δυό παιδιά; Θα τρώει μια οικογένεια σε δύο τραπέζια. Αντε και να ειναι έτσι.Θα είναι δίπλα δίπλα έστω, ή οι γονείς στη μια άκρη και τα παιδιά στο βάθος της ταβέρνας; Και τι θα γίνει αν υπάρξουν περιπτώσεις απαγωγών; Είναι προβλήματα αυτά ζωτικής σημασίας Δεν μας τα εξηγούν οι “ειδικοί”.
    Ρε τι Δελφινάριο είναι αυτό…

  7. Ο/Η Από το Πριγκηπατο.... λέει:

    29 Απριλίου,σαν σήμερα το 1994, μάθαινε όλος ο Ελλαδικός κόσμος επιτέλους, τι χρώμα βρακακι φορούσε η Μπριζιτ Μπαρντό . Αφορμή στάθηκε μια εκ των καλύτερων από τις ατάκες που πέταγε κατά καιρούς ο Μελισσανιδης,όταν του ζητήθηκε η άποψη για τον ξυλοδαρμό του Φιλίππου Μπακα στο Καλαμάκι,προερχόμενος από Θεσ/νίκη . Είχε δώσει το πεναλντυ στο τέλος της παράτασης στο κυπελο με τον ΠΑΟ,και κάποιες μέρες μετά κάποιοι του έκαναν καποια “τατουαζ” σε όλο του το σωμα. Ερωτηθείς ο πρόεδρος για το συμβάν,αφου το καταδίκασε,ανεφερε για τον Μπακα πως κυκλοφορει σε ολα τα καναλια με το κόκκινο σλιπακι σαν την Μπαρντό…….και δείχνει τα “τατουαζ”…..Επικό !!!!!!
    ε τον ΠΑΟ,

  8. Ο/Η koreas λέει:

    είσαι απίστευτος τύπος…πως μπόρεσες να χωρέσεις τον κορωνιό, τον πάριο, τους κερατάδες, τη βυζαντινή μουσική, και το αντιπαράδειγμα της dolce vita ζωής σε ένα κείμενο τόσο αρμονικά δεμένο…….μάλλον είσαι σε φόρμα.

  9. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    “Σας συγκέντρωσα εδώ για τελευταία φορά, στην πλατεία της πόλης μας, για να σας ενημερώσω: Μας συμβαίνει κάτι εντελώς ανεξήγητο. Δεχθήκαμε επίθεση από ένα λοιμό αγνώστων αιτιών. Οι γειτονικές πόλεις και χώρες μας έχουν κλείσει τα σύνορά τους. Στρατός έχει κυκλώσει την πόλη μας. Κάθε είσοδος και έξοδος απαγορεύεται. Μέχρι χτες ήμασταν ελεύθεροι, όμως από σήμερα είμαστε σε καραντίνα.

    Συμπολίτες κι επισκέπτες της πόλης μας, μην επιχειρήσετε να δραπετεύσετε, γιατί θ’ αντιμετωπίσετε τα πυρά των στρατιωτών που καραδοκούν σε κάθε έξοδο της πόλεως. Χρειάζεται να οπλιστούμε με όλο το θάρρος που διαθέτουμε.

    Επίσης χρειάζονται γερά χέρια ν’ ανοίγουν τάφους. Τα οικόπεδα, οι ακάλυπτοι χώροι, οι αυλές, τα γήπεδα, όλα επιτάσσονται, γιατί τα νεκροταφεία γέμισαν.

    Επίσης ζητώ εθελοντές να επιτηρούν τα μολυσμένα σπίτια, μήπως κάποιος μπει ή βγει. Θα ορίσουμε ορκωτούς επόπτες που θα επισκέπτονται τα σπίτια … για να αναφέρουν στις αρχές, προκειμένου να απομονωθούν οι πιθανοί φορείς.

    Όποιος μπαίνει σε μολυσμένο σπίτι θα θεωρείται ύποπτος και θ’ απομονώνεται εκεί μέσα. Φυλαχτείτε από τους υπόπτους. ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ τους για το καλό του συνόλου!

    Ζητάμε γιατρούς, νεκροθάφτες, σαβανωτές και κάθε χρήσιμη για την περίσταση ειδικότητα.

    Κάθε πολίτης οφείλει να προσφέρει στον συνάνθρωπό του: να τον επιτηρήσει ή να του κλείσει τα μάτια. Το σύνθημά μας είναι, «Θάψε τον πλησίον σου, μπορείς!».

    Αντίδοτο για τον λοιμό δεν έχουμε βρει. Προσπαθούμε να τον περιορίσουμε, μήπως μερικοί τυχεροί επιβιώσουν, όμως αυτό είναι άγνωστο.

    Απαγορεύονται οι συνεστιάσεις και όλα τα θεάματα. Τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα καφενεία θα λειτουργούν ελάχιστες ώρες, για να περιοριστεί η εξάπλωση ψευδών ειδήσεων. Διότι υπάρχει η υποψία πως το κακό που μας βρήκε προέρχεται από κάτι ανώτερό μας, από τον ουρανό, και καθετί από τον ουρανό διαβρώνει σαν αόρατη βροχή τις στέγες, τους τοίχους και τις ψυχές μας.

    Όπως σας είπα, αυτή είναι η τελευταία δημόσια συγκέντρωση. Ομάδες πάνω από τρία άτομα θα διαλύονται. Επίσης, απαγορεύεται να περιφέρεστε άσκοπα. Όλοι οι πολίτες επιβάλλεται να κυκλοφορείτε ανά δύο, για να επιτηρείτε ο ένας τον άλλο. Τώρα γυρίστε στα σπίτια σας και μείνετε εκεί. Θα βγείτε μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης. Ειδικά συνεργεία θα στιγματίζουν την πόρτα κάθε μολυσμένου σπιτιού: θα κάνουν έναν μεγάλο κόκκινο σταυρό με μπογιά στην πόρτα και θα γράφουν, «Ελέησόν με, Κύριε!».”

    Ευγένιος Ιονέσκο/Eugene Ionesco
    “Το παιχνίδι της σφαγής”/ “Jeux de massacre”
    1970

    ΣΥΜΠΤΩΣΗ?

    ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΣΠΙΤΙ. ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΜΕ. ΟΠΟΤΕ ΨΑΧΝΟΥΜΕ

    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

  10. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    Φυσικά,όλοι εμείς που προσπαθούμε να δούμε πίσω από την κουρτίνα και δεν αποδεχόμαστε το “σερβιρισμένο αυτονοητο”, είμαστε συνομοσιολογοι. Έφυγε ? Ξέφυγε ? Τον άφησαν ? Ψάξε βρες τι έγινε….Το ζητούμενο είναι πως αρπάζουν την ευκαιρία και γαμανε τον κόσμο,έχοντας όλα τα μέσα πληροφόρησης με το μέρος τους.Της πουτανας το μαγκαλι γίνεται κάτω από την Κρητη, οι Τουρκοι εχουν μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου, το Πάσχα τουλάχιστον 500 λαθρο έφτασαν στη Μυτιληνη το βράδυ του Μ.Σαββάτου κι ας είναι καλά κάτι ψαράδες που αν και “παρανομοι” ειδοποίησαν έγκαιρα τις αρχές,για αυτο και τους την χαρισαν,γιατι για πρωτη φορα πηγαν να βγουν σε τελειως διαφορετικη ακτη απο το συνηθες. Στον ΟΗΕ οι απεναντι μελλοντικοί συνέταιροι το δουλεύουν το θέμα της Λιβύης μια χαρα,άλλα εδώ τα καναλια έπαιζαν και παίζουν νυχθημερόν τον κορωνοιο,και γιατο τι μάσκες θα πρέπει να φοράει ο κόσμος και που. Νομίζω,πως μια ολόσωμη καποτα λύνει το προβλημα. Και ούτε λόγος βέβαια για το τι μας περιμένει όσον αφορά τα Οικονομικά. Βόμβα έσκασε προχθές εδώ με την απόφαση του ΣΤΕ,που ήταν τελείως αντίθετη με την πρωτόδικη απόφαση στην οποία είχαν κωλοκατσει άπαντες και έκαναν πλάνα . Σιγά μην έδινε το δημόσιο 44 εκ επιστροφή χωρίς τους τόκους !

  11. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    12 ευρω το άτομο επί 3 άτομα σε ένα δωμάτιο επί 30 μέρες ,μας κάνει 1080 ευρω.Αυτό,επί 35 δωμάτια μας δίνει 37.800 ευρω και όλο αυτό επί 10 μήνες ,φτάνουμε τα 378.000. Πας για καθαρά στο περίπου από 90 έως 110 χιλιάρικαΑυτή είναι η πρόταση που έγινε από κάποιους “περιεργους”που ζήτησαν και είχαν συνάντηση προχθές με μερικούς πνιγμένους εποχιακούς ξενοδόχους και όχι μόνο. Το δώσε και μένα μπάρμπα ήταν η συνάντηση.Συμφώνησαν για την απάντηση σε 15 μέρες. Ήδη γίνεται της πουτανας το μαγκαλι,με αυτούς που δεν θέλουν και με την Δημοτική Αρχή να κοιτάει τα άστρα μήπως της πέσει καμία ιδέα στο κεφάλι. Πραγματικά δηλαδή,είναι για λύπηση αυτή η χώρα……