ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ

Το πρώτο κύμα του ιού πέρασε λοιπόν. Τουλάχιστον χρονικά. Έρχεται ένα καλοκαίρι, που λογικά θα μειώσει την κινητικότητα του και θα επιτρέψει και σε κάποιους να κινηθούν σε φυσιολογικά επίπεδα. Επαγγελματικά, τυχοδιωκτικά, γκομενικά. Ας πούμε οτι θα ξαναμπούμε στην κανονικότητα, όπως είναι η σικ έκφραση των ημερών. Και μέσα στην κανονικότητα αυτή, θα ξαναδούμε και μπάλα.

Θα είναι κανονική; Ρητορική είναι βέβαια η ερώτηση. Πότε είδαμε κανονική μπάλα στην μπανανία; Κάτι αγύμναστοι αθλητές, που δυό μήνες τα ξίνανε, θα ξαναμπούν στα γήπεδα. Κάτι Έλληνες διαιτητές που είχαν παροπλιστεί σαν άχρηστοι και σφύριζαν το ντέρμπι μεταξύ της Άνω και της Κάτω Τραχανοπλαγιάς, θα σφυρίξουν στα μπαράζ, υποστηριζόμενοι από την πλάκα του var, και φυσικά απειλούμενοι από τους ντόπιους παράγοντες. Οι οποίοι παράγοντες δώσανε την μάχη τους, είτε να μην ξαναπαιχτεί μπάλα, είτε να μειώσουν τα συμβόλαια των παικτών, είτε να στείλουν την κυβέρνηση στην ουέφα για τις εκλογές της ΕΠΟ.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα άδεια γήπεδα αλλά και την ζέστη που είναι προ των πυλών, και φυσικά και την αγωνία των κατοίκων της μπανανίας για το οικονομικό τους αύριο, δεν είναι και τόσο καλοί οιωνοί. Ο πρωταθλητής έχει ήδη βγει και όλη η σημασία δίνεται για την κατάταξη των ομάδων για το σε ποιό προκριματικό γύρο της Ευρώπης, πρόκειται να αποκλειστούν. Κι αν βέβαια τα μπαράζ γίνουν κανονικά και δεν σκάσει κανά κρούσμα. Εκτός αν αντιμετωπιστεί κι αυτό, όπως γίνεται με το αντιντόπινγκ κοντρόλ.

Όμως Έλληνες είμαστε και θα είμαστε χαζοχαρούμενοι. Και θα κάτσουμε να δούμε μπάλα, και θα σχολιάσουμε και θα φανατιστούμε. Αυτό είναι το χόμπυ μας. Ήταν που ήταν σε κακή κατάσταση ο Αραούχο πριν την καραντίνα, τώρα έπαθε και θλάση, όμως δεν πειράζει. Ούτε πειράζει που ο Ολιβέιρα δεν συνήλθε δυό μήνες τώρα που δεν έκανε τίποτα. Σάμπως περιμένουμε κάτι από τον Γαλανόπουλο, που ούτως ή άλλως δεν θα εύρισκε θέση στην ομάδα προ κόβιντ ; Δεν μας πτοεί τίποτα. Είμαστε σαν τους δημόσιους υπάλληλους που δεν κρατιούνται να πάνε να προσφέρουν στις θέσεις εργασίας τους.

Φυσικά το ενδιαφέρον μας θα το τραβήξει και το ξένο ποδόσφαιρο, όπως και οι μεταγραφές που θεωρητικά θα έχουν κάποιες καλές ευκαιρίες. Διότι αν τα φετινά μπαράζ είναι ένα πείραμα για τον έλεγχο της μετάδοσης του ιού, η ομάδα μας πρέπει επιτέλους να φτειαχτεί και να σχηματιστεί ο βασικός κορμός που θα μπει στο νέο γήπεδο. Με αφαιρέσεις και με προσθήκες. Κι αυτό για μένα είναι πολύ πιο σοβαρό από οτιδήποτε αγωνιστικό φέρουν τα μπαράζ. Την μόνη πρόκληση που έχω για την άμεση συνέχεια είναι το κύπελλο.

Να ευχηθώ λοιπόν, καλή κανονικότητα για την συνέχεια. Και καλή δύναμη, με προσοχή πάντα, διότι ο ιός είναι εδώ έστω κι όχι με το θανατηφόρο του στέλεχος. Αυτό μπορεί και να έρθει με τον τουρισμό, μπορεί και να μην έρθει. Καινούργια δημόσια καραντίνα όμως αποκλείεται, κι απομένει η όποια ιδιωτική θέλει ή μπορεί να επιβάλει ο καθένας στον εαυτό του και στους οικείους του. Μια καραντίνα που εγώ προσωπικά την γλύτωσα λόγω της φύσης της δουλειάς μου. Άσχετα αν πήρα μέτρα στα όρια του στείρου χώρου, αφού μέσα σε φαρμακοβιομηχανία βρισκόμουν. Κι ήταν μια καλή πρόβα για το νέο κύμα, που θα έρθει όπως ακριβώς έγινε και το 1918. Και μην ποντάρετε σε εμβόλια και κουραφέξαλα. Ποντάρετε μόνο στην καλή ψυχική σας δύναμη. Και στην καλή διαχείριση της ελευθερίας σας.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Από paok προς stieven.φιλε Στίβεν καλησπέρα από τον βορρά.πιστευεις σίγουρα ότι θα έχουμε δεύτερο γύρο της κωλο καταστασης;και κάτι άσχετο.φιλικη προτροπή προς τους φίλους της παρέας.παρτε κατοικίδιο όσοι δεν έχετε και μπορείτε.το καιρό της καραντίνας βρήκα απίστευτη αγάπη και στήριξη από το μαλινουα μου.

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς PAOK : Δυστυχώς το πιστεύω. Για την προτροπή σου, έχεις απόλυτο δίκιο.

  3. Ο/Η Από το Πριγκηπατο..... λέει:

    Η αλήθεια είναι πως τέτοιες πληροφορίες έχω κι εγώ από ιατρικούς κύκλους.Οι γνώμες βέβαια είναι μοιρασμένες ως προς την σφοδρότητα της , αλλά θα το δούμε τότε. Καλό είναι ένα κατοικίδιο ,έχω ένα θηλυκό mongrel, μας έχει σπάσει τα αρχιδια ,είναι σκέτος συναγερμός,αλλά είναι και παιχνιδιάρα. Κρούσματα εδώ δεν είχαμε,δυο-τρία , τα οποία ήσαν λαθρο Αθηναίοι της κ αραντινας.Από προχθές έχουμε γύρω στα 8, ήταν μην πάρουμε την απόφαση να ανοίξουμε.Μιλάω για όλο τον νόμο βέβαια. Κατά τα λοιπά,ο Ιούνιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ.Κοινώς,σκορδοστουπι στον κωλο και συνεχή σπρινταρισματα να σώσουμε ότι σωνεται,που δεν σωνεται,απλά λέμε τώρα……Κάπου πήρε το αυτί μου για μεταγραφές στην ομάδα !!!!!!

  4. Ο/Η nnektarios λέει:

    Έγραψε (ο Steven): Μην ποντάρετε σε κωλο εμβόλια.

    Λέω: 100% αξιόπιστο. Μεγαλογιατροί, μεγάλου, γνωστού νοσοκομείου που είχε κρούσματα, κόλλησαν οικειοθελώς για να ΜΗΝ αναγκαστούν να εμβολιαστούν.

  5. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Καλημέρα σε άπαντες. Ως παθών δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με άπαντες ότι θα υπάρξει και 2ο…και 3ο και πιθανότατα νιοστό κύμα.
    Δεν βλέπω καμία περίπτωση να γίνει ξανά καραντίνα στο γενικό πληθυσμό, ήδη η επεπερχόμενη οικονομική καταστροφή κουκουλώνεται με απειρο misinformation. Για το Γιουνάν Μπεηλίκ, αφού θέλαμε αμέτι μουχαμέτι να διαλύσουμε την όποια παραγωγή είχαμε και το 1/3 του ΑΕΠ μας να ειναι τουρισμός, ταβέρνες και μπαρ, ας προσέχαμε. Έρχονται και τα 34 δις (στο μιλητό φυσικά και σε βάθος 8ετίας!) των γερμανών επικυριάρχων μας και ακονίζουν ήδη τα χρυσά κουτάλια οι κοτζαμπάσηδες. Έρχεται με φόρα η πράσινη ανάπτυκτση και κάτι Ετζήαν, αεροδρόμια, λιμάνια, ΔΕΗ, λιγνιτορυχεία, νεράκι που είχαν απομείνει για να πέσει κι άλλο η τιμή, ξεχάστε τα…Γιατί από αυτά θα δει τ’ αρχίδια μου ο κοψοχέρης λαός, που βέβαια θα τρέχει με σημαιακια να βγάλει τον πάλι πιο κατάλληλο (φανταστικός όρος αυτός των δημοσκόπων: “Πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός”) για οριστικοποίηση του αφανισμού του.
    Φυσικά άμα ο κόβιντ κάνει ντριφτ σε τίποτις φονικότερο…μόνο να παρακαλάει το σύστημα να φάει τους ασθενείς και τους γέρους, καθώς και επαρκές δείγμα νεότερων για να χεστούν οι λοιποί πάνω τους και να ξεβρωμίσει ο τόπος (απ’ την ανάποδη, depends who you ask) από τους ντόπιους για να μείνουν μόνο οι διατεθειμένοι να δουλεύουν για μία τρακοσαρίτσα μηνιαίως και να εγκατασταθούν αμετάκλητα -ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΝ- οι εξ ανατολών κατά Μάρδα επενδυταί…
    Όσον αφορά το εμβόλιο, άμα είναι υποχρεωτικό φυσικά θα το κάνουμε οικογενειακώς αφού δε νομίζω και η οικογενειακή ανοσία μας να πάει πολύ μακρυά. Εύχομαι η βρετανική κυβέρνηση να κάνει τα δέοντα για τους υπηκόους για να τους κρατήσει ζωντανούς για να ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ….