ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Λόγω αβεβαιότητας για την κατάσταση του Ολιβέιρα, για το σημερινό παιχνίδι έγραφαν πως ο Καρέρα είχε έτοιμα 2 “σχέδια”. Το πρώτο με Ολιβέιρα φορ και το δεύτερο με Μάνταλο σε κάτι σαν 4-3-3.

Τελικά προτίμησε να μη ρισκάρει με Ολιβέιρα και επιβεβαιώθηκε το κακό σενάριο.

Τετράδα πίσω Μπακάκι-Βράνιες-Σβάρνας-Λόπεζ, κέντρο Σιμόες-Σιμάνσκι-Κρίστιτσιτς, επίθεση Βέρντε-Μάνταλος-Λιβάια.

Τι είδαμε μετά απο διακοπή σχεδόν 3 μηνών? Την ΑΕΚ του Κωστένογλου. Ενα αργό συνονθύλευμα που ταλαιπωρούσε τη μπάλα, που όποτε περνούσε μπροστά η επιθετική τριάδα κοβόταν εύκολα με τον Λιβάια μέσα στα νεύρα να βολοδέρνει κάπου αριστερά, και τους δυο ποκοπίκους χαμένους στο γρασίδι του ΟΑΚΑ.

Ένας Σιμόες να μπερδεύει τους πάντες γύρω του μόνο με πάσες προς τα πίσω, ένας Σιμάνσκι μπερδεμένος και ο Κρίστιτσιτς στα συνηθισμένα στάνταρτς που τον είχαμε συνηθίσει ενα χρόνο.

Χωρίς καλό κέντρο ο ζέλας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έβγαινε πιο εύκολα στην επίθεση και δημιουργούσε καταστάσεις ενω η ΑΕΚ ζήτημα να έκανε 1-2 σούτ εκτός περιοχής γιατί τόσο μπορούσε. Χωρίς φορ η περιοχή ήταν άδεια.

Ποιό ήταν άραγε το σχέδιο του Καρέρα? να τρέχουν οι ζελέδες μέχρι να κουραστούν και μετά να μπεί ο απο μηχανής θεός να βάλει γκολ και να κερδίσουμε?

Ωραία ιδέα.. άσχετα που στην εφαρμογή δε μας βγήκε ακριβώς έτσι, αφού οι “κουρασμένοι” ήμασταν εμείς απο το πρώτο λεπτό, και αν δε μας έπαιζε “φιλικά” ο Τζήλος θα μπορούσαμε να διασυρθούμε απο τον ζέλα που ήρθε με απολυμένο προπονητή, βασικούς παίκτες φευγάτους και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο.

Αν δεν είχαν αυτά τα θέματα δηλαδή πως θα μας έπαιζαν?

Ο Καρέρα δεν υπολόγισε μια βασική λεπτομέρεια: πως μ’αυτό το κέντρο και μ’αυτή την άμυνα είναι πολύ πιθανό να δεχτούμε γκολ, και μετά στο διάστημα που απομένει πρέπει να γυρίσουμε το παιχνίδι. Και όταν κατάλαβε πως δεν τραβάει η ομάδα δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει την κατάσταση, μέχρι που φάγαμε το γκολ.

Το λογικό είναι να ξεκινάς την καλύτερη δυνατή 11άδα, να σκοράρεις, αν μπορείς κλειδώνεις το παιχνίδι και μετά έχεις διαθέσιμες 5 αλλαγές για να ξεκουράσεις όποιον θες.

Η δεύτερη φορά που χαρίζουμε παιχνίδι που έχει τον χαρακτηρισμό do-or-die.

Μια φορά με τον Πανιώνιο λόγω υπερβολικού ροτέισχιον και μια φορά απόψε με την οτι να’ναι 11αδα και τον ύπνο των 70 λεπτών.

4 βαθμοί που θα μας είχαν κλειδώσει το CL και θα παίζαμε για την τιμή των όπλων.

Αντί για αυτό χαιρόμαστε που φτάσαμε τον παοκ, λες και έτσι όπως είμαστε θα κερδίσουμε όλους τους υπόλοιπους.

Τώρα θα μου πείς, δε μπορείς να πας μόνο με νίκες. Κάπου θα χάσεις και βαθμούς.

Το “γαμώτο” είναι πως αυτά τα παιχνίδια προσφερόταν για εύκολες νίκες, ειδικά αυτά τα δυο παιχνίδια. Και στα δυο τα θαλάσσωσε.

Γι’αυτά τα παιχνίδια σε θέλω μίστερ. Τα υπόλοιπα τα κέρδιζαν οι παίκτες μόνοι τους με Κωστένογλου προπονητή.

 

 

 

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

  1. Ο/Η DNAEK λέει:

    ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ
    Μη μου τους κύκλους τάραττε.

  2. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Συνοψίζω:”Η επανεμφάνιση της ομάδας του πατρός Κωστέ” και :”οι δυό ποκοπίκοι που τρέχανε δεξιά -αριστερά”..

    Εάν και μόνον αυτά δεν φτιάξαν την σακατεμένη από την χθεσινή παρωδία διάθεση,που είχε ήδη τσαλακωθεί από μιά μαλακισμένη και γελοία 2μηνη καραντίνα που προηγήθηκε,ε τότε θα ήμουν αχάριστος…
    Να είσαι καλά φίλε Αλέξανδρε…Τουλάχιστον η ”διασκέδαση”,κατά τα φαινόμενα θα έχει και συνέχεια.
    Αυτό προδικάζεται κι από το σκηνικό,που έγινε με τον ιταλό ποκοπίκο που έπιασε τον ψυχάκια από το λαρύγγι…(Σκηνικό μανωλά-νινιάδη απ’την ανάποδη)…Τουλάχιστον δεν θα πλήξουμε…

  3. Ο/Η koreas λέει:

    η ομάδα εχει το γνώρισμα της μικρής ομάδας, δηλαδή αποδίδει όταν δεν υπάρχουν στόχοι και βολεύεται όταν η κατάσταση είναι στο ότι κάτσει, σαν την ελλάδα δηλαδή. όποτε ας προσαρμοστούμε στο ότι κάτσει. άλλωστε κι ο ταμπούρι ιταλός προσαρμόστηκε πλήρως. ο δε αγέλαστος σέρβος συνεχίζει την παράδοση των λαχείων, φτηνός να είναι κι ότι είναι, με το αετίσιο βλέμμα στο μέλλον και ποτέ στο παρόν. φουκαραδισμός και στο – 17 από το γαύρο.
    ω ρε μάνταλο, μπακακη και βερντε που έχουμε να δούμε.
    στο κάτω κάτω της γραφής ο παοκ θυμίζει ομάδα παλαιμάχων, οπότε…

  4. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    @Αγησίλαος
    Αγαπητέ έχει γίνει παρεξήγησις. Ο κόουτς είπε “δεν έγινε τίποτα μεταξύ Βράνιες-Βέρντε”.
    Καλά σας λέει παιδιά. Είδατε εσείς κάτι? τον σφυγμό πήγε να του πάρει γιατί τον είδε λίγο χλωμό.
    Πάλι καλά που δε σήκωσε το χέρι ο Βράνιες γιατί θα ψάχνανε τον Βέρντε με το χορτοκοπτικό.
    Εξυπακούεται πως ο Ιταλός απατεωνίσκος έπρεπε να γίνει επιτόπου αλλαγή ή στη χειρότερη περίπτωση δεν έπρεπε να ξεκινήσει το Β’ ημίχρονο, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.
    Εδω ο άλλος κοιμόταν για 70′ και τον ξύπνησε το γκολ που φάγαμε

  5. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    @koreas
    Γι’αυτό χρειάζεται ο κόουτς. Σε τέτοιες περιστάσεις παρεμβαίνει, ξυπνάει την ομάδα, αλλάζει πρόσωπα και σχήματα (5 αλλαγές μπορούσε να κάνει).. βγάζει μια αντίδραση ρε παιδί μου.
    Βλέπεις απο το 5′ πως το σχήμα που εμπνεύστηκες δεν περπατάει. Στο 20′ η κατάσταση χειροτερεύει. Ο Δώνης απέναντι αλλάζει θέσεις σχήματα κάνει οτι μπορεί.
    Αυτός ο άνθρωπος που μισεί την ΑΕΚ οσο λίγοι, πάντα βρίσκει τον τρόπο να μας δαγκώσει.
    Και άντε να δεχτώ πως ο παοκ είναι ψόφιος. Το θέμα είναι όταν αυτοί χάνουν εσυ να κερδίζεις.
    Οχι να τρέχει το σκατό στην κάλτσα με αντιπάλους φούφουτους.
    Θα έπαιρνε ο γαύρος τέτοιο δώρο/ήττα του παοκ και δεν θα δάγκωνε το λαρύγγι του ζέλα μέσα στην έδρα του? θα άφηνε την θέση CL να την κρίνει ο ανάδρομος Ερμής?
    Αστεία πράματα

  6. Ο/Η koreas λέει:

    @ο παρατηρητής
    κάζα έχουν πάθει όλες οι ομάδες, ειδικά ο γαύρος έχει πάθει τα περισσότερα. οπότε άσε αύτα με τα λαρύγγια, για άλλες οικογένειες.

    πως το είπες champions league? σε παρακαλώ. europa league 2, για εκεί είσαι. στόχος φετινός είναι μόνο το κύπελλο.

    ας πούμε ότι έχουμε μια περίπτωση δημιουργικής καταστροφής από την ανάποδη. δηλαδή εσύ σαν αεκ στήνεσαι για europa league 2. ο παοκ εξ ορισμού ως σύλλογος είναι εκεί, οπότε μένει ο γαύρος. και δε δίνουμε βαθμούς ως χώρα για κανα δυο χρόνια με αποτέλεσμα κι ο γαύρος να καταλήξει εκεί. και ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία, μάλιστα οι άλλοι με κάποιες τρύπες στο ταμείο. σατανικό μεν, τίγρικο δε.

  7. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Η αλήθεια είναι πως “παραδοσιακά” η ΑΕΚ έπαιζε “μπαλάρα” κατα τον Ιανουάριο που έχανε οριστικά τον στόχο του πρωταθλήματος.
    Και να κάτι σερί αήττητα, και να κάτι ματσάρες
    Απελευθερωμένοι απο το “βραχνά” της κατάκτησης του πρωταθλήματος οι παίκτες.. Επιτέλους ευχαριστιόταν το παιχνίδι οι πσυχούλες μου 😁

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Πρέπει να είναι κάνα τρίμηνο? που είχα να μπω σε αθλητικό σαιτ στην Ελλάδα. Μπορεί και παραπάνω με τα τρεξίματα που έχουμε και τελειώνουμε αργαμιση κάθε μέρα με ΟΛΑ τα ΣΚ μέσα κανονικά, σε συναντήσεις επι συναντήσεων. Lock down my butt, απλά σφραγίσαμε το γραφείο και τα κάναμε web. Όχι ότι χάσαμε και τίποτα αλλά ο θίασος καλά κρατεί. Τα βασικά τα μαθαίνουμε μιας και ‘αποκλειστήκαμε’ όλοι μαζί εδώ πάνω παρέα με τις ‘πηγές’. Τρόπος του λέγειν δηλαδή γιατί αν θες κατεβαίνεις ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στην Ελλάδα, εκτός από εκείνες τις 3 εβδομάδες του πλήρους Lock down, και αυτά που λένε για απαγόρευση πτήσεων από UK είναι όμορφα μεν αλλά έχουν μεγάλο δράκο. Κατέβηκα και ανέβηκα 2 φορές μια πριν το Lock και μια μετα, παρέα με Βρετανίδα κανονικότατα (UK Passport) και θα ξανακατεβώ στις 20 επίσης κανονικότατα. Απλά περνάς έλεγχο (τεστ) για ένα βραδύ σε ξενοδοχείο και αν είσαι αρνητικός έφυγες, αν είσαι θετικός μένεις σε κατ’οικον μια εβδομάδα.

    Στα όμορφα όμως από χθες που κλείσαμε –επιτέλους- τα σοβαρά και πάμε σε πιο διαδικαστικά μέχρι νεοτέρας από βδομάδα που θα ξαναπλακωσουν:

    25% ψαλίδι στα έξοδα ο εγγυητής. Άλλο που δεν ήθελε να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Λες και δε θα παίξουν τα υπόλοιπα παιχνίδια οι παίκτες- δηλαδή δεν θα τηρήσουν τους ορούς της συμβάσης τους ως υπάλληλοι, αλλά έκαναν κοπάνα. Θα παίξει λέει με κλειστές πόρτες και χάνει λεφτά η εταιρία που ήταν ΗΔΗ τιμωρημένη φέτος! Λες και 6 χρονιά τώρα (από τη Β Εθνική ξεκίνησε το γαϊτανάκι στο ματς κυπέλλου με το γαύρο που ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ) δε παίζει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4-5 ματς τη σαιζόν με κλειστές πόρτες.
    Για το αεκ μιλάμε ρε μητσαρα, όχι για ομάδα της PL. Το αεκ αν δε παίξει τουλάχιστον 4-5 ματς/χρόνο στη καλύτερη με κλειστές πόρτες και δε μαζέψει και κάνα 500αρι (στη καλή έκδοση γιατί έχουμε δει και σαιζόν με +1,5εκ) σε πρόστιμα και απώλειες εσοδών δε μπορεί να λειτουργήσει ως εταιρία. Είναι το αεκσιδικο (με σ) που έλεγε και ο Σταυρακας, DNA γιατί είναι διαφορετικό να είσαι αεκ (1)
    Όταν μπουκάρουν τα καλόπαιδα και πετάνε μολότοφ σε παιχνίδι CHL!!! η όταν μαχαιρώνονται στους τελικούς και στα εκτός έδρας. Δεν έχει παίξει 2 φορές τελικό κεκλεισμένων, όνειρο βλέπαμε όλοι μας 2 χρόνια. Πρώτη φορά μας ξανασυμβαίνει. Τώρα τον πείραξαν οι κλειστές πόρτες τον εγγυητή στα 5 ΑΔΙΑΦΟΡΑ εντός έδρας που θα δώσει (λες και κυνηγάει και κάτι) και θα χάσει 60-80,000 (είμαι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ γενναιόδωρος στο νούμερο) εισιτήρια των 20 ευρώ με τους ΟΦΗδες και του ζελες που έτσι κ αλλιώς δε πάταγε ψυχή. Ποσό κόσμο θα είχε στο αεκ-ΟΦΗ δηλαδή? 6 χιλιάδες? 8 χιλιάδες? 150 χιλιάρικα και άμα- αν βγάλεις και τους τζαμπατζήδες σε όλα τα ματς, άντε 200. 6 χρονιά δεν είδε δεν άκουσε και αυτός, τώρα συγκινήθηκε που βρήκε πάτημα να κονομήσει. Γιατί αν ζητάς το 25% από το συμβόλαιο μόνο του Λιβαδιά που ΛΕΣ ότι είναι +1εκ, δηλαδή 250 χιλιάρικα τότε όχι μόνο έχεις βγάλει τη χασούρα από ΕΝΑ παίκτη αλλά έχεις κονομήσει από πάνω. Βαλέ και όλους τους άλλους με τα ‘βαριά’ συμβόλαια που ΛΕΣ τόσο καιρό ότι έχουν: Τσίγκι (500), σπυριάρης (600), Αραούχο (800), Βρανιες (500) και κάτι ταγάρια τύπου ολιβειρα-παουλινιους-χουλτ κλπ, μαζεύουν όλοι μαζί ένα ωραιότατο + ταληρακι και βάλε. Τοσο δε μας ΛΕΣ (με κεφαλαίο το ΛΕΣ) ότι κοστίζουν οι παικταράδες από τη λαϊκή? 25% στο ταληρακι είναι ένα + μυριο. Βγάζεις τη χασούρα από τα εισιτήρια 150-200 χιλιάρικα και σου μένει και το κατιτίς σου 7-8 κατοστάρικα ΧΩΡΙΣ αυτά που γλυτώνεις από την εφορία 40%. Μια χαρά μας έκατσε η ‘κρίση’.

    Βέβαια στα έσοδα, δηλαδή στα ΚΟΡΟΙΔΑ των διάρκειας ο ίδιος εγγυητής έχει πιει το αμίλητο. Πρώτη φορά είναι η μήπως τελευταία? Ούτε σέντσι (που λένε και οι καραβίσιοι φίλοι μας) δε γυρνάει πίσω έτσι για το θεαθήναι. ΟΛΗ η PL ΓΥΡΙΣΕ πίσω τα χρήματά στα διάρκειας όπως είναι το σωστό. Δεν ευθύνεται ο πελάτης που δε γίνονται τα ματς αρά αποζημιώνεται. Μας ειδοποίησαν, γραπτώς πάντα, από το σύλλογο ότι είναι να περνούμε για 9 παιχνίδια £235 λίρες έκαστος. Επι 2 κάρτες κάτι λιγότερο από £500 λίρες (περίπου 600 ευρώ). Πολύς κόσμος ΔΕΝ τα δέχτηκε (ο περισσότερος από όσο μαθαίνω) όχι μόνο στη Liverpool αλλά σε όλες τις ομάδες. Δεν έχω ακούσει κανένα, τουλάχιστον να το παραδέχεται δημοσιά, ότι ζήτησε την αποζημίωση. Αντιθέτως έχω ακούσει δεκάδες από πολλές ομάδες να κάνουν με ΠΡΟΤΡΟΠΗ του εκάστοτε Club τα χρήματά αυτά δωρεές είτε στο NHS (κύρια) είτε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εμείς τα διαθέσαμε στο Liverpool Food Bank ανάλογα, που σιτίζει απόρους η ανήμπορους (γέροντες -ανάπηρους κλπ.) πολίτες της πόλης του Liverpool, μια οργάνωση που στηρίζεται και από εμάς ως club και από την Everton εξίσου.

    Μπορούσε βέβαια να πει ότι από τις 8-9 χιλιάδες κάρτες που κονόμησα +2,5εκ ευρώ αυτό το 25%, τα +600 χιλιάρικα δηλαδή, μπορεί να μη τα δίνω πίσω στα ΚΟΡΟΙΔΑ, αλλά τα κάνω μια δωρεά και δωρίζω πχ 5-6 ΜΕΘ -τυχαίο το παράδειγμα. Τη στιγμή που στη κρίση που μας βρήκε, άλλοι πολύ – άλλοι λιγότερο, ΟΛΟΙ έδωσαν, το μόνο που προσφέρθηκε να κάνει ο εγγυητής ήταν να πληρώσει 150 ευρώ το πρόστιμο και να δώσει μια κάρτα (δηλαδή ΜΗΔΕΝ έξοδο σε 2 χρόνια) σε ένα παππού που αψήφησε ΟΛΕΣ τις οδηγίες πήγε λέει να δει από μακριά κάτι μπετά σε ένα γιαπί επειδή είναι αεκ.

    Πάντα αυτή η ομάδα είχε ένα ιδιαίτερο ταλέντο να μαζεύει ηλίθιους. Μαλοκομαγνητη το λέγαμε πιτσιρικάδες. Δεν ήξερα ότι το σκυρόδεμα και τα σιδερά είναι κάποια ομάδα και αν για παράδειγμα πάει η αεκ στη Ριζούπολη τότε τα εν λόγω μπετά αυτόματα γίνονται κιτρινόμαυρα από λευκά – γαλάζια του Απόλλωνα. Ξοδεύτηκε ο εγγυητής πάλι, 150 ευρώ όπως και να το κάνουμε είναι ένα σεβαστό ποσό, ένα γέμισμα βενζίνη (κυριολεκτικά ένα γέμισμα) στο αυτοκίνητο δε το λες και λίγο πράγμα. Τι ΜΕΘ, τι φορτηγά με τρόφιμα, τι δωρεές μέσω εταιρικής ευθύνης σε μετρητά και εξοπλισμό, αυτά είναι μικρά πράγματα. Σιγά τώρα μη κάνουμε τις βλακείες του Ιδρύματος Νιάρχου, του Ωνάση, του Μυτιλιναιου, του Μαρινακη του Γιαννακοπουλου ακομη και του Σαββιδη όπως και δεκάδων άλλων εταιριών. Εμείς είμαστε αεκ ρε και είναι διαφορετικό να είσαι ΤΣΙΠΗΣ (2).

    Εμάς μας νοιάζει ο …Πόντος, λες και έχει καμμιά σχέση η αθλητική ένωση ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ με το Πόντο- που ούτε καν γεωγραφικά έχουν τη παραμικρή επαφή. Η Πόλη είναι στη θάλασσα του Μαρμαρά, η κοντινότερη πόλη με ελληνικό στοιχείο στο Πόντο είναι η Σαμψούντα στα 750 χιλιόμετρα μακριά, μισό τσιγάρο δρόμος δηλαδή αρκεί αυτό να έχει το κατάλληλο μέγεθος. Πιο κοντά είναι η Σμύρνη του νιονιου στα 550 χλμ., φυσικά πιο κοντά είναι η Αλεξανδρούπολη 450χλμ. κάνοντας και τεράστιο κύκλο (στην ευθεία είναι κάνα 300αρι), αλλά η Αλεξανδρούπολη ΔΕ ΠΟΥΛΑΕΙ Πόντο, χαμένες πατρίδες και καραγκιοζιλίκι. Δεν κάνει κλικ μαρκετινιστικα, δεν είναι πιασαρικο πως να το κάνουμε?

    Η αεκ δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το Πόντο, ιδρύθηκε από τους Κωσταντινοπουλητες Εμίλιο Ιωνά και Κωσταντίνο Δημόπουλο με πρώτο πρόεδρο τον δημοσιογράφο και μετέπειτα βουλευτή Κωσταντίνο Σπανούλη (δεξί χέρι του Βενιζέλου) ο οποίος και υλοποίησε τη δωρεά του χώρου στη ΝΦ που είχε παραχωρηθεί για τη μετεγκατάσταση των προσφυγών της πόλης. Αποτελείτο από αθλητές και σωματεία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και όχι του Πόντου. Τα τότε clubs ήταν η Ένωσης Ταταβλων και ο Ερμής που μετέπειτα και λόγω τοποθεσίας ονομάστηκε Pera Sports Club το 1914 και Beyoğluspor Kulübü το 1923.
    ΕΛΕΟΣ πλέον με τη μπαρουφολογια του Πόντου από τον αγράμματο Μελισανίδη και τους επίσης ανιστόρητους αυλικούς του. Κανένα τοίχος δεν είχε η Αγ.Σοφια με πολεμίστρες και σαχλαμάρες που έχει ο μπαστουνόβλαχος στο μυαλό του. Τα τείχη ήταν γύρω από τη πόλη και μονο.

    Βέβαια στο μυαλό του αμόρφωτου οπαδού (που πιστεύει ότι οι ρωσικές στέπες είναι στην ανατολική Ευρώπη και οι Σοβιετικοί έριξαν πυρηνικά στο ΒΠΠ, πριν ΝΑΥΜΑΧΗΣΟΥΝ με τις μεγάλες δυνάμεις…) αυτά είναι μικρά πράγματα. Εμείς θέλουμε παπαδαριό, γυφταριο με κιλίμια και καρεκλε (χωρίς το ς) και χαμένες πατρίδες με βρακοφόρους που χορεύουν? σαν να τους χτυπάει υπερύψηλή τάση. Γιατί χαμένες πατρίδες είναι ανάλογα οι Συρακούσες και η Σικελία αλλά επίσης δεν είναι και αυτά πιασαρικα. Γι αυτό άλλωστε και τα δώσαμε ως Large στους Ιταλούς προχθές. Είναι μπαγιάτικα αυτά ως πιο παλαιά, δεν έχουν μέσα παπαδομάνι -δε είμαστε να μπλέκουμε τώρα και με τους καθολικούς, δεν έχουν πρόσφυγα ανένταχτο (που έλεγε και ο Χαρρυ τότε στα 80’s). Τι πιο κατάλληλο κοινό να το πουλήσουμε? Για ένα μαγαζί και τα αφεντικά του άλλωστε, όταν δεν έχεις καμία επαφή με το σύγχρονο κόσμο και τη πραγματικότητα κατασκευάζοντας μυθοπλασίες στο αμόρφωτο μυαλό σου , το μόνο που σου μένει είναι να πουλάς αναμνήσεις αρκεί αυτές να αποφέρουν το ανάλογο έσοδο. Ψεύτικες η αληθινές μικρή σημασία έχουν. Όταν το παρόν σου είναι ανύπαρκτο αναγκαστικά στρέφεσαι στο παρελθόν και ας είναι προκατ.

    Εδώ έχουμε πείσει όλο το κόσμο ότι πήραμε την αεκ από τη καλή μας τη καρδιά και απλά ασχολούμαστε όλη μέρα, τσακωνόμαστε και πιανόμαστε στα χεριά στους λαιμούς (και όχι μόνο εκεί αλλά και πιο χαμηλά) σα τελευταίοι τραμπούκοι στα αποδυτήρια και στις εξέδρες (σσσσς μη το πείτε δυνατά αυτό γιατί υπάρχει κόσμος που θεωρείται νοήμων και πιστεύει ότι αυτά τα κάνει μόνο ο Βαγγελας αντε και ο Ρωσσος), τρέχουμε στα δικαστήρια και πληρώνουμε τη μια καμπάνα πίσω από την άλλη, μαζεύουμε καταδίκες σα χαρτοπετσέτες. ΟΛΑ αυτά δωρεάν με μοναδικό σκοπό την ‘εγγύηση’. Ότι δηλαδή εμείς ως αφεντικά δε θα κλέψουμε το ταμείο από τον εαυτό μας όπως πχ ΕΤΥΧΕ σε μια παρόμοια εταιρεία ονόματι ANW εκεί στο Αμερικα από τους ‘κακούς ξένοι’ που 5 χρόνια ροκάνιζαν 300εκ χωρίς να τα πάρουμε χαμπάρι, λες και βρήκαν κάνα κέρμα στα μαξιλάρια του καναπέ και το βουτήξαν πριν δώσουμε σημασία!!!!

    Γιατί εγώ (ίσως και είμαι χαζούλης) δε μπορώ να καταλάβω από τι άλλο μας εγγυάται ο τεράστιος την ασφάλεια του ταμείου. Από το Μαύρο Πιτ? Από τον Αλι-Μπαμπα με τους 40? Από τον Sir Charles Litton του Ροζ Πάνθηρα? Μπορεί δηλαδή σε μια εταιρεία που ΔΕΝ έχει κάποιος πρόσβαση νομικά να πέσει θύμα κλοπής έτσι γενικά, και χρειάζεται τον τίγρη άγρυπνο φρουρό πάνω από το ταμείο? Ποιος άλλος εκτός του ιδίου και των τσιρακιων του έχει πρόσβαση στα οικονομικά της εταιρείας? Μπορεί πχ ο Μπανάκης (τυχαίο το όνομα δεν έχω τίποτε με τον άνθρωπο), η καθαρίστρια, ο Χ-Ψ οπαδός να πάει στη τράπεζα να σηκώσει 5-10εκ και χρειάζεται ο μητσαρας να κάνει το bulldog πάνω από τα γκισέ? Τι να πω δε ξέρω, αυτά είναι above and beyond που λένε εδώ οι local.

    Αλώστε όπως ο ίδιος έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο: Όποιος μπει στην ΑΕΚ ή τρελός ή λαμόγιο είναι.
    Δικά του λόγια είναι αυτά όχι δικά μου.

    Πολλά πράγματα μπορείς να καταλογίσεις στον εγγυητή τρελό όμως το μητσαρα δε τον λες. Για τρελούς ναι όντως ψάχνει, ο ίδιος όμως μια χαρά λογικός είναι.

    (1) + (2) : Nόμιζα ότι είναι Αθλητική Ένωση Κατασκευαστών: αφού ομάδα ΔΕΝ έχεις, παίκτες ΔΕΝ παίρνεις και είσαι κάθε χρόνο από -15 έως -30, η μονή σου ασχολία είναι οι κατασκευές (γήπεδα –μουσεία –Σπάτα- υπογειοποιήσεις κλπ) το Κ έχει και την ανάλογη εξήγηση. Όταν έγραφα τον Οκτώβριο πάμε για -15 πέσανε κάποιοι να με φάνε. Όταν εγραφα το γιδας είναι αυτος ο Ολιβειρα ακουγα για 20 γκολ και αλλα ευτραπελα. 9 εβαλε όλα και όλα ο πολυτραυματιας και από αυτά τα 5 ήταν σε κάτι τελειωμένους νιονιους και λαρσες εντός έδρας. Σκότωσε τους πεθαμένους ο γκολεαδορ. Ο Πιου το μαύρο φίδι που γελάγαμε είχε βάλει ένα λιγότερο και χωρίς play off… Κοιτάτε το -17 τώρα και παρακαλατε στα 2 με το γαύρο και τα αλλά 2 με τους νοτιομακεδονες μη πάει -20 και να μείνει σε ευπρεπή όρια η διαφορά. Γιατί λίγο που διάβασα άμα ζορίζεσαι να κάνεις Χ με τα νιάνιαρα του ζελα άστα βραστα.
    Υπάρχουν όμως και άλλες λέξεις που αρχίζουν από Κ. Όπως καρμίρης. Η κάβουρας. Η κακομοίρης. Το μόνο που μένει η ανάλογη χρήση στα αρχικά.

    ΥΓ 150 ολόκληρα χιλιάρικα (τονίζω το ολόκληρα) κόστισε η νέα παικτουρα. Φυσικά ελεύθερος, όχι από ομάδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΕΝΙΚΑ, μιας και η Wolves τον έδιωξε τα Χριστούγεννα. Για να σε διώξουν τελείως φαντάσου για τι επίπεδο μιλάμε, οι τυποι δεν κρατήθηκαν ούτε να κλείσει η χρονιά.. Στατιστικά? Σε 43 παιχνίδια κύρια με την υπερδύναμη Wigan στη Championship (δανεικός) έπαιξε κάτω από το μισό χρόνο (1558 λεπτά από τα 3870) και έβαλε ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΚΟΛ μετα από 26 ώρες μπάλα ως κεντρικό χαφ! Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε αρτιμελής κάτω των 50 ετών με μια ουσιώδη σωματική διάπλαση, να μην είναι πχ υπέρβαρος η να καπνίζει 20 πουρά την ημέρα πίνοντας και 2 μπουκάλια ξύδια , σε 26 ώρες ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ, ΜΙΑ ΦΟΡΑ θα πέτυχει το στόχο. 4 φορές την ώρα να βαράει/μια κάθε τέταρτο, είναι 104 προσπάθειες. ΜΙΑ, το 1%, δε θα πάει μέσα? Μιλάμε για τεράστια παικτουρα επιπέδου αεκ που συνεχίζει τη πολιτική: πληρώνω κοτόπουλο και αναμένω να μου σερβίρουν Black Angus. Κάτι ανάλογο που είχε πει ο Δον Φερνάντο: Δεν γίνεται να έχουμε σαρδέλες και να λέμε ότι έχουμε αστακούς. ΑΜ ΓΙΝΕΤΑΙ Φερνάντο μου και παραγίνεται.
    Μια χαρά θα δέσει με τα μανταλομπακακια και τους ολιβειροβερντηδες. Εμπρός για ένα νέο -17 μπρε, με οδηγό τον προπονηταρα που τον ενέκρινε- μάλλον τον εντυπωσίασε το βιογραφικό του… Άμα ξεκινάς με τέτοια υπερδύναμη τις μετάγραφες το πιάσαμε το υπονοούμενο μη κουράζεσαι. Το έχουμε πιάσει ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

    Αυτόν τον προπονηταρα λέω που πριν το ματς μας με τη Spartak δήλωνε: ΔΕΝ με φοβίζει το Anfield. Μετα έφαγε την ΕΦΤΑΡΑ (έχανε 3-0 στο 18’ και 5-0 στο 49’ ο κεφτές) και του λύθηκε η απορία. Πάλι καλά που χαλαρώσαμε μεγάλε μόλις έγραψε πεντάρα στο 50’, πέρασε χωρίς ιδιαίτερα γκαζιά το β’ ημίχρονο και δε έφυγες με κάνα διψήφιο. Φαντασμένε που δε φοβάσαι και έβγαλες γλώσσα και εσύ. Όλοι ΠΡΙΝ τα ματς είσαστε ατρόμητοι, μετα τσιμπάτε τα τριμπαλλα, τα ντορτια και τα τάλιρα και προσγειώνεστε στο πραγματικό κόσμο.

    Θέλει λέει CHL ο εγγυητής. Να δω το γκαρελη να δηλώνει πάλι ότι δε φοβάται το Μο και το Sadio με τιποτε Οικονομο-Σβαρνες, η κάνα δίδυμο Van Djiik- Λιβαδια, κανα Βερντε-Robbo και Hendo-Κριστισιτς, ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ το τελευταίο ζευγάρι θα έχει πιο πολύ πλακά από όλα, και τι στο κόσμο..

    Τα λέμε σε κάνα τρίμηνο, αρκετά νομίζω είπα.

    Bye που έλεγε και ο Καλιβωκας με στόμφο στη τρελή οικογένεια με Αλεξανδρακη-Καρεζη-Παπαγιανοπουλο- Αρωνη (απίστευτη ως κουκουρικου) κλπ. Ίσως τη καλύτερη κωμωδία του κανονικού ελληνικού κινηματογράφου.

  9. Ο/Η Stelathen λέει:

    @snitch , είσαι τυχερός που όταν ήρθες δεν ήταν πθ ο Αλέξης, γιατί θα έκανες τεστ πριν μπεις στο αεροπλάνο και θα έπρεπε να ήσουν θετικός για να έρθεις Ελλάδα, όπως είπε στους Δελφούς.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ stel
    Ακούσαμε τον Αλιεκση. Εχεις δίκιο. Βγήκαμε να κολλήσουμε ώστε να μπορούμε να έρθουμε άφοβα. Μέχρι και ΦΥΤΡΑ (επίσης μετα απο οδηγία του αχαστου) βάλαμε μη τυχόν και παει κατι στραβά. Στην αρχη νόμιζα οτι είπε χύτρα και αγχώθηκα, λεω πρεπει να τρέξω να πάρω νεα κατσαρόλα. Μετα το ξανά άκουσα και ησύχασα. Θέλει πραγματικό ταλέντο ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που το ανοίγεις να πετάς τέτοιες ΕΠΙΚΕΣ μαλακιες. Δεν ειναι εύκολο.

    Sent from my iPhone