Φταίει η FIFA

Επιτέλους, βρήκαμε τον φταίχτη για το νεο φιάσκο του Βράνιες.

Ο άνθρωπος που κρέμασε την ΑΕΚ δεκαπέντε φορές, την κρέμασε άλλη μια.. ποιός να το περίμενε. Πρώτη φορά μας ξανασυμβαίνει.

Όμως σύμφωνα με το νεο αφήγημα δεν φταίει ο Βράνιες, ούτε η ΑΕΚ φυσικά. Δεν φταίει ούτε αυτός που πέρυσι “εγγυήθηκε” οτι θα έφερνε στα Σπάτα ψυχίατρο και ψυχολόγο.

Φταίνε η FIFA και η UEFA που δεν ανάγκασαν όλες τις ομάδες του πλανήτη να δώσουν παράταση στους δανεισμούς όλων των παικτών για να εξυπηρετηθεί η ΑΕΚ που δε δίνει του αγγέλου της νερό.

Εν μέσω πανδημίας και γενικού lockdown θα έβαζε η FIFA τις ομάδες του πλανήτη  να στερηθούν τους παίκτες τους με το “έτσι θέλω” για να βολευτεί η ΑΕΚ.

Λες και όλος ο πλανήτης γυρίζει γύρω απο το Μαρούσι, και ολα τα πρωταθλήματα αρχίζουν και τελειώνουν την ίδια μέρα.

Και αν κάποιος τραυματιστεί κατα την διάρκεια της υποχρεωτικής “παράτασης” ποιός θα αποζημιώσει την ομάδα του?

Εδω με τις εθνικές των χωρών οι ομάδες αποζημιώνονται με τα λεπτά συμμετοχής. Για τους δανεισμούς που αφορούν απο βδομάδες μέχρι μήνες, ποιός θα επιβάλλει κάτι τέτοιο χωρίς να τον ταράξουν στις μηνύσεις?

“Σε υποχρεώνω να αφήσεις τον τάδε παίκτη για άλλους 1-2 μήνες στην τάδε ομάδα και να τον πλερώνεις κανονικά. Και αν στο μεταξύ σου τραυματιστεί, well.. that’s football”

Πρώτα βέβαια θα πρέπει να συμφωνήσει και ο παίκτης για αυτόν τον επιπλέον μήνα. Πως θα δουλέψει χωρίς νεο συμφωνητικό. Μιλάμε για τρελή γραφειοκρατία και δαιδαλώδεις νομοθεσίες που αλλάζουν απο χώρα σε χώρα, αλλά οι Κεφτέδες το πασάρουν ως αφήγημα για να κρύψουν τις ευθύνες της ΑΕΚ η οποία:

Τον Δεκέμβριο ήξερε πως στηρίζει ολο το οικοδόμημα σε έναν δανεικό Βράνιες, σε έναν Τσιγκρίνσκι υπο απόσυρση και σε κάτι μπαλώματα στυλ Οικονόμου-Σβάρνα.

Υπήρχε μια θέση κενή. Και τι έκανε? πήγε και έφερε έναν 17άρη που είναι σε επίπεδο ερασιτεχνικό και απο πλευράς ετοιμότητας 2 επίπεδα κάτω απο τον Σβάρνα.

Με λίγα λόγια ακατάλληλο ακόμα και για 18αδα. Το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι στο παιχνίδι με τον ουραγό Πανιώνιο όπου το παίξαμε άπλες και χαρίσαμε 2 πόντους.

Η ΑΕΚ αντί να κοιτάξει να κλείσει τρύπες, αντί να βάλει πόρτα στο σπίτι της πήγε και αγόρασε γκαζόν. Δεν το χρειαζόταν άμεσα, αλλά έτσι ξόδεψε μια θέση.

Τώρα λοιπόν η ομάδα που σου δάνεισε τον Βράνιες τον θέλει πίσω για να τον πουλήσει, για να τον αξιοποιήσει, να τον αξιολογήσει, τέλος πάντων δε μας αφορά, δικός τους είναι, τον πλήρωσαν και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Βγήκε η γραμμούλα πως φταίει η κακιά η FIFA και οχι εμείς που όταν έπρεπε να πάρουμε κανονικό παίκτη δεν πήραμε, και τώρα ξεμείναμε με τους υπόλοιπους.

Η κακιά η FIFA, ο κακός ο Λάζαρος, η κακιά η Λας Πάλμας, ο κακός Κονέ, ο κακός ο Γιόχανσον και πάει λέγοντας.

Προσεχώς και η κακιά Αχμάτ Γκρόζνι, ο κακός Σιμάνσκι που δεν τηρεί αντρίκια το λόγο του κλπ.

Απο τις 15/06 έληξε η ρήτρα του Σιμάνσκι. Μπορεί να πάει όποια ομάδα θέλει και να τον διεκδικήσει. Μπορεί να προσφέρει στον παίκτη μεγαλύτερο συμβόλαιο και να τον δελεάσουν.

Η ΑΕΚ πού βασίζεται και ρισκάρει να χάσει τον παίκτη για να μιλάμε για ακόμα μεγαλύτερο φιάσκο? Επειδή του είπε ο Μελ πως θα μείνει στην ΑΕΚ? Αφού την ρήτρα δεν την πλήρωσες. Σου πρότειναν διακανονισμό και δεν τον δέχτηκες, θέλεις να δώσεις ακόμα λιγότερα.

Δανείζεσαι παίκτες και υπογράφεις ρήτρες που δε μπορείς να πληρώσεις. Μιλάμε για γυφτιά, γίνεσαι Ρόμπεν για δεκαχίλιαρα με δόσεις Κωτσόβολου.

Δεν τηρείς την υπογραφή σου.

Ο μεγαλομέτοχος κ. Ασλανίδης δεν θέλει να βάλει λεφτά.

Γιατί να θέλει οποιοσδήποτε να συνεργαστεί μαζί σου? γιατί να αγοράσει τους παίκτες σου, και γιατί να σου δώσει άλλους δανεικούς?

Για να έχεις τον Ίβιτς σαν τους γύφτους που πουλάνε κιλίμια ολη μέρα να παζαρεύει για ποσά της πλάκας?

[καλά για Αραούχο ούτε λόγος.. όταν δε μπορείς να δώσεις την απολύτως εφικτή ρήτρα του 1-1,2μυρίου σε δόσεις, τι συζήτηση να κάνεις για τα 2,7].

Αλλά ξέρω, φταίει ο κορονοϊός. Διότι τον Μάρτιο έτοιμο το είχαμε το έμβασμα, και πάνω που θα πατούσαμε το enter για να στείλουμε τα χρήματα ξέσπασε πανδημία και τώρα δεν τα’χουμε τα λεφτά. Τα δώσαμε και πήραμε μάσκες και γάντια.

 

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to Φταίει η FIFA

  1. Ο/Η koreas λέει:

    όλα ωραία τα γράφεις, αλλά αυτό το να πάρει η ομάδα του το βράνιες πίσω, να τον πουλήσει, να τον αξιοποιήσει, να τον αξιολογήσει είναι από τα καλύτερα ανέκδοτα του φετινού ιούνη.

    ο μελ είναι όντως πολύ σφιχτός, στο θέμα του βράνιες όμως έχει δίκιο. πάρτε τον και να τον χαίρεστε, τον δικαιούστε, άλλωστε τον πληρώσατε…..πόσο ετήσιο συμβόλαιο είπαμε έχει ο βράνιες;

  2. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Εννοείται πως ο Βράνιες απο την ΑΕΚ παίρνει οσα ακριβώς αξίζει.
    Το πρόβλημα είναι της ΑΕΚ γιατί δεν πήρε άλλον στη θέση του, έστω με τα μισά απο τα 3,5 που τσέπωσε όταν τον πούλησε.
    Γράφουνε κάποιοι πως φταίει η ΑΕΚ που δεν πληρώνει και δεν του δίνει τη διαφορά για να λύσει το συμβόλαιο.
    Το πρόβλημα του παίκτη είναι το μυαλό του. Οι άλλοι που του δίνουν 900 τι κέρδισαν δηλαδή?
    Και η ΑΕΚ αν του έδινε 900 τον ίδιο Βράνιες θα βλέπαμε, ίσως και χειρότερο. Ο παίκτης έχει την τάση να τα γ@μάει ολα όταν έχει δεμένο το γάιδαρό του, όπως έγινε τώρα.
    Όταν σιγούρεψε πως τον θελουν πίσω, παράτησε την ΑΕΚ στα κρύα του λουτρού. Όπως το ίδιο είχε κάνει και το ’18. Το ίδιο θα ξανακάνει και σε επόμενη ευκαιρία.
    Και ασε τον άλλον να νομίζει πως τον κουλαντρίζει. Οσα και αν του δώσεις την κρίσιμη στιγμή θα σε κρεμάσει.
    Αμα του έκοβε το μυαλό δεν θα έφτανε στα 28 του να παίζει για 200 χιλιάρικα υπο τις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ.

  3. Ο/Η koreas λέει:

    φίλε μου το franco barezi με τον costacurta δίδυμο να είχε η αεκ , επειδή ως χαρακτήρας έχω το ανικανοποίητο (μεγάλη αρρώστια) θα σου έλεγα να πάρουμε κάποιον καλύτερο.

    πότε να τον πάρει το κορυφαίο στόπερ η αεκ, το δεκέμβρη που ήταν 15 βαθμούς πίσω από παοκ και γαύρο; μήπως ήξεραν ότι θα καθυστερήσουν τα play off?

  4. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Τη χρονιά που πουλήσαμε το Βράνιες και πηγαίναμε για CL