ΑΕΚ – Άρης

Με την ΑΕΚ δεν πλήττεις ποτέ. Πάντα υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος για να χάσει, πάντα υπάρχει κάτι καινούριο να δείς, μια καινούρια εμπειρία να’χεις να θυμάσαι.

Απόψε λοιπόν παίζαμε στο ΟΑΚΑ με τον τρίτο θεωρητικά “πιο βατό” αντίπαλο, καθώς μετά αρχίζουν τα ντέρμπι.

Η ομάδα κατέβηκε με μια λογική εντεκάδα, με νεα πρόσωπα στην άμυνα (Σβάρνα-Οικονόμου) και νεο πρόσωπο στην επίθεση τον Αραούχο.

Στις πτέρυγες Βέρντε-Λιβάια και στα χαφ Μάνταλος-Σιμάνσκι-Κρίστιτσιτς, τα δυο πλάγια μπακ Μπακάκης-Λόπεζ.

Αν και ξεκινήσαμε καλά με άχαστη κεφαλιά του Αραούχο, φαινόταν πως η ομάδα δεν βρισκόταν σε καλό φεγγάρι.

Είχε τα χαφ σε κακή βραδιά, και ο Λιβάια εκτός κλίματος κουρασμένος χαλούσε όλες τις επιθέσεις αφού απο συνήθεια η μπάλα πάει συνέχεια σ’αυτόν.

Παρόλα αυτά η ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες, και αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαμε να πάμε στο ημίχρονο με ενα άνετο 2-0 ή 3-0 αφού ο Άρης κοιτούσε κυρίως την άμυνά του, μας άφηνε την κατοχή και απείλησε ελάχιστα.

Απο αριστερά με Λόπεζ-Λιβάια δεν ήμασταν καλοί, και η μπάλα παιζόταν κυρίως δεξιά με Μπακάκη-Βέρντε.

Στο Β’ ημίχρονο ξεκίνησε η ίδια εντεκάδα όμως τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα βλέπαμε λίγα λεπτά μετά το εναρκτήριο λάκτισμα.

Σε ενα μπλοκάρισμα της μπάλας και ενω ο Μπάρκας ετοιμαζόταν να δώσει ελεύθερο, ο Μάνταλος ανέτρεψε έναν αντίπαλο και ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR και έδωσε μπέναλτ.

Δηλαδή χωρίς να έχει γίνει κάτι, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιος κίνδυνος, κάποια φάση έστω.. ο αντίπαλος πήρε μπέναλτ απο ανοησία του Μάνταλου.

Όπως ήταν λογικό αυτό αποδιοργάνωσε την ομάδα και έδωσε ψυχολογία στον αντίπαλο. Ευτυχώς η ομάδα μας ισοφάρισε σχετκά γρήγορα με τον Αραούχο, και οι ελπίδες αναπτερώθηκαν.

Όμως την κρίσιμη στιγμή θυμηθήκαμε πόσο φτωχοί είμαστε αμυντικά, καθώς στο δεύτερο γκολ που φάγαμε οι αμυντικοί δεν πρόλαβαν να μπούνε ούτε στα πλάνα του replay.

Δηλαδή ο Λόπεζ απο την απέναντι πλευρά έφτασε πιο γρήγορα και προσπάθησε να κόψει με το κεφάλι, ενω ο Σβάρνας με τον Οικονόμου ακόμα πρέπει να επιστρέφουν.

Όμως αυτοί είναι οι αμυντικοί μας, αυτές τις δυνατότητες έχουν.

Ο Καρέρα είδε πως η παρουσία του Λιβάια “έπνιγε” την ομάδα και πέρασε στη θέση του τον Ολιβέιρα, και τελικά δικαιώθηκε για την επιλογή καθώς “ελάφρυνε” το σχήμα μπροστά και ισοφαρίσαμε με μπέναλτ (αυστηρό θα το χαρακτήριζα).

Ο Άρης που στο μεταξύ είχε κάνει 2-3 αναγκαστικές αλλαγές κοιτούσε πια να ροκανίσει το χρόνο καθώς το αποτέλεσμα μάλλον τους ικανοποιούσε αφού δίνουν προτεραιότητα στη ρεβάνς του κυπέλλου, και έτσι παρέμεινε το 2-2 ως τη λήξη του παιχνιδιού.

Την Τετάρτη η ΑΕΚ θα πάει να παίξει ενα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι έχοντας καβάτζα τη νίκη του ΟΑΚΑ.. επομένως ο αντίπαλος είναι αυτός που θα πρέπει να κυνηγήσει τη νίκη με οτι αυτό μπορεί να σημαίνει.

[Τί έκανες ρε “φυσικέ ηγέτη”.. ακόμα δε μπορώ να το χωνέψω]

 

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to ΑΕΚ – Άρης

  1. Ο/Η JF λέει:

    Ούτε μια παράγραφος δεν έχει γραφτεί από χθες για την μαλακία του σπυριάρη ηγέτη. Σαν να μην έγινε τίποτα. Μην το πληγώσουμε το παιδί. Που θα βρούμε μετά τέτοιο Capitano.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο καρερα κωλοκαθισε στο συμβολαιο και ολα ενταξει,απο μαλακια σε μαλακια στα play off,μανταλοσβαρνες και σαπακια ολκης,θελει και επιθετικο ποδοσφαιρο ο προεδρας,αντε γμσ ρε μλκ μελισσανιδη.

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα
    Κοιταξτε σε λιγο μην παιζουμε με Σιμοες Κριστισιτς στο κεντρο.Οχι οτι ο Σιμανσκι ειναι ο
    Μακελελε η ο Πιρλο αλλα απο τους αλλους ειναι καλυτερος.
    Η ομαδα χρειαζεται ποιοτητα,ειτε στα σεντερ μπακ και στα πλαγια μπακ,ενα πιο δημιουργικο χαφ.Χρειαζεται ταχυτητα και πρεπει καποια στιγμη να δουμε οτι εχουμε αρκετους παικτες με ιδια χαρακτηριστικα για λιγες θεσεις.Εχουμε γεμισει περιφερειακους παικτες και δεν εχουμε καθαροαιμα εξτρεμ.Μπροστα πρεπει να εχεις Ολιβειρα,Λιβαγια ,Αραουχο.Ο Μανταλος μπορει να πουληθει.Αν δεν κρατησεις Αραουχο θα φερεις παικτες σοβαρους στις θεσεις που ποναμε?Νομιζω πως οχι.Μου δινεται η αισθηση πως το φετινο καλοκαιρι θα ειναι ενα φτωχομπινεδιαρικο στορυ.Κριμα οταν ξερεις οτι εχεις πιθανοτητες σ’εναν αγωνα,αν βγεις δευτερος και εφ’οσον προκριθεις,να κλειδωσεις το Europa και να παιξεις τα ρεστα σου για το ChL.Βεβαια τα παπαγαλακια μας λενε “μην βιαζεσται ρε χαζα,η μεταγραφικη περιοδος τελειωνει 30/9”.Τοτε ειναι οι καλες οι ευκαιριες.Βεβαια ξεχνανε να μας πουνε οτι αυτο το ενα σημαντικο παιχνιδι θα το παιξουμε 15η16/9 αν εισαι δευτερος η 24/9 αν πας Europa.Αν λοιπον θες σοβαρο σχεδιασμο οι παικτες σου πρεπει να ειναι εδω τελη Ιουλιου η το αργοτερο μεχρι 10/8.Αλλα τι λεω μια ζωη ρομαντικος.Θα με βρισει ο Snitch που αναφερω λεξεις οπως προγραμματισμος,σχεδιο ε και καποια λεφτακια.Ελπιζω να βγω ψευτης και να μην ειμαστε στο ιδιο εργο θεατες,αν και βλεπω ενα υπογειο “πριονισμα” σε ΤΔ και οσονουπω σε προπονητη.Βρηκαμε τους νεους φταιχτες.

  4. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Οχι απλά υπόγειο πριόνισμα, ξεκάθαρα του φορτώνουν ακόμα και το θέμα Βράνιες που κουβάλησε με το ζόρι ο “εγγυητής” ενω αν ήταν στο χέρι του Ίβιτς θα τον είχε στείλει απο το Νοέμβριο

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ LFC

    Φιλική συμβουλή: Κάτσε αρόδο και απλά γέλα με το καρναβάλι που λέγεται αεκ.

    Την επίσημα τρίτη ομάδα της Ελλάδας επειδή δεν υπάρχει τέταρτος που είναι ο αλαφ-ουζος. Την ομάδα που πηρέ ένα ανέλπιστο πρωτάθλημα (λόγια του εγγυητή της) επειδή τα μπαοκια έτρωγαν – δικαίως- βροχή τις τιμωρίες και εχει ΜΕΣΟ ΟΡΟ το εκπληκτικό ΜΕΙΟΝ ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΙΑ (-23) τις χρονιές που παίζει στη μεγάλη κατηγορία, από το πρώτο.

    2016 έκλεισε στο -31, 2017 έκλεισε στο -14 και 2019 έκλεισε στο -23. Φέτος, 2020, είμαστε στο -15 αρχικά και -16 (με ένα ματς λιγότερο) μπορεί λογικά να πάει στο -19 το βραδύ.

    Το budget της ομάδας είναι κάτω από 2εκ όπως ΚΑΘΕ χρόνο. ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ Ω ΠΟΤΕ δεν εχει δώσει ο άπλας πάνω από 1,5-2εκ (στα χαρτιά πάντα) σε μια χρόνια. ΠΟΤΕ.
    Αν δε με πιστεύεις (γιατί είμαι και χαζούλης εγώ) δες ακόμη και τα επισημά στοιχεία που φυσικά ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ως προς τα έξοδα.

    https://www.transfermarkt.com/aek-athen/alletransfers/verein/2441

    Ο λευκός Κρισαντους ήρθε με κάνα 200αρι και όχι 1εκ. Ελεύθερος ήταν και άπλα τον μαζέψαμε. Ο Ιταλός πιατέλας μια από τα ιδιά. Αυτά με τα 700 δε τα πιστεύει ούτε ο οπαδός του Λιακο με τους Νεφελιμ. Αυτός ο αποτυχημένος που μαζέψανε χθες δεν είχε καν ομάδα από τα Χριστούγεννα, σπίτι του καθόταν. 150 ολόκληρα χιλιάρικα ο Ραμπεσατρατανας, ξηλώθηκε ο εγγυητής πάλι.

    Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και ο Πολωνός είναι αμφίβολος. Τον αραουχο ξέχνα τον σε αυτά τα λεφτά (2,7εκ) το μοναδικό που συμφωνώ με το Μήτσο: Σιγά το σαχλαμάρα που θέλει και +3,5εκ κόστος μαζί με τους μισθούς του. Ένας καραγκιοζακος είναι, βρίσκεις 50 τέτοιους με το 1/3 των χρήματων και πολλά λέω.

    ΑΝ φύγει ο Μπάρκας υπάρχει μια μικρή περίπτωση να κρατήσεις και τους δυο- ιδιαίτερα δύσκολο- και μόνο με τα μισά λεφτά:
    Το αεκ εχει προτείνει πολύ πολύ κάτω από μυριο για το πολωνό (600) και κάτω από τα μισά για τον αργεντινό (1-1,1 εκ).

    200+300 εχει δώσει για να τους δανειστεί, πως τον κόβεις? Να πάει να δώσει 4,5εκ να τους αγοράσει χωρίς τα συμβόλαια? Μόνο που το έγραψα γελάω μονός μου.

    Έχεις να φας Οικονόμου και -30 μέχρι να ‘βάλεις μυαλό’ γιατί είναι διαφορετικό να είσαι αεκ.
    Με τους 2 γαύρους να απομένουν μέσα έξω, το Ρουλη έξω, το -30 είναι όχι άπλα εφικτό αλλά το πιο πιθανό σενάριο.

    Γραμμένα εδώ μέσα από μένα αρχικά το Αύγουστο με τον πισογλεντη και τα πορτογαλικά παλτά που μας φόρτωσε και μετα αναλυτικά τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Τότε που με έβριζαν επειδή έγραφα τι βλέπω να έρχεται και τι γίνεται και όχι τι ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ να ισχύει.

    ΑΘΩΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ…. Περίμενε παίκτες και σχέδια εσύ.

    ΥΓ Καλού κακού ψαχτείτε λίγο στο θέμα προπονητή. Γιατί το Γκαρέλι δε τον βλέπω καλά. ΗΔΗ τον έχουν στην απ’ έξω και άμα πάει με αυτά τα μυαλά τη Τέταρτη και φάει καπάκι και κάνα ξεβράκωμα στο ταψί, δε θα δει όχι Αγ, Σοφίες αλλά ούτε Δεκαπενταύγουστο.

    ΥΓ Στις 21:00 εχει ματς. Να δούμε πως θα είμαστε μετα από 3 μήνες καθισιό σε άδειο γήπεδο.

    Είπαμε: Αρόδο τώρα που εχει και ωραίο αεράκι σήμερα- με το ζόρι ένα 2αρακι βγάζει. Βάζεις το ποτάκι σου και χαλαρώνεις. Ξέρεις τι ωραία που είναι αυτή την εποχή?

    Sent from my iPhone

  6. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Πως καταφέραμε και το χάσαμε τούτο? Ακόμα και με αρκετούς παίκτες σε κακή μέρα (ειδικά οι 2 κεντρικοί, επίσης πίσω έκαναν άπειρα λάθη όταν κλέβαν τη μπάλα). Εγώ βλέπω ότι ο προπονητής δουλεύει. Φυσικά δεν έχουμε βάθος και ατομική ποιότητα ώστε όταν βγαίνουμε μπροστά οι πίσω να καθαρίζουν προσωπικά, εξου και τα γκολ στην κόντρα (και με σκουλήκια και με βαζέλα). Βάσει ευκαιριών το παιχνίδι ήταν 4-1 άνετο. Άμα τα φορτώσουν στον προπονητή είναι άξιοι της μοίρας τους.

  7. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Ο προπονητής φαίνεται σοβαρός άνθρωπος όμως παρόλα αυτά κάτι λείπει.
    Η τρέλα και το νεύρο του Gus και του Χιμένεθ? μόνο αυτοί κατάφερναν να πάρουν το 110% των παικτών και να μεταδίδουν “ηλεκτρισμό” μέσα στο παιχνίδι.
    Επίσης ήταν πολύ παρεμβατικοί κατα τη διάρκεια των αγώνων.
    Άλλαζαν σχήματα θέσεις ξανά και ξανά μέχρι να πάρουν αυτό που θέλουν.
    Τούτος εδω ψιλοκοιμάται στις αλλαγές. Καλά για παρεμβάσεις στο παιχνίδι βλέπω ελάχιστες.
    Σίγουρα έχει προβληματικό ρόστερ, όμως και οι άλλοι δυο τι παίκτες είχανε? Χειρότερους απο τους σημερινούς.
    Με έναν Λάζαρο παίζοντας δεκάλεπτα ο άλλος πήγε Europa & πήρε πρωτάθλημα.
    Ο Gus με Κρισάντους Αραβίδη Ανάκογλα και με μισό πόδι Βάργκας πήρε αήττητος το κύπελλο.
    Καλός, χρυσός ο Καρέρα όμως περισσότερο φαίνεται να δουλεύει για την επόμενη ομάδα του παρά για τα play-offs τα οποία αντιμετωπίζει σαν αγώνες κανονικής σεζόν, ενω τώρα ο κάθε χαμένος βαθμός είναι καταστροφή.
    Ακούς τις δηλώσεις του σε στυλ “εντάξει μωρέ, προσπαθήσαμε καλά πήγαμε συμβαίνουν αυτά” κλπ και σου θυμίζει Δέλλα “είμαι ευχαριστημένος απο τα παιδιά”.
    Οι προηγούμενοι (επιτυχημένοι) προπονητές όπου έλειπε πχιότητα συμπλήρωναν πάθος. Τούτος εδω είναι χαμηλών τόνων.
    Ίσως να έχει ψιλο-ξενερώσει κιόλας επειδή κατάλαβε με τι παπατζήδες έμπλεξε.
    Πάντως αν η ομάδα συνεχίσει να παίζει λες και είναι δημόσιο, εγω θα σκεφτόμουν πολύ αν θα τον κρατήσω.
    Αμα δε μπορείς να κερδίσεις τον διαλυμένο ζέλα και τον Άρη στην έδρα σου, γιατί σε πήρα για να δίνεις 30 συνεντεύξεις τη βδομάδα μέχρι να τσιμπήσεις καμιά δουλίτσα στην Ιταλία?
    Ο άλλος έκανε 3 αναγκαστικές αλλαγές και δεν το εκμεταλλεύτηκες, δεν έκανες κινήσεις δεν τον χτύπησες στα ευαίσθητα σημεία του. Και με μια φάση σου τη φόρεσε. Δεν τα τρέχει τα παιχνίδια στο μυαλό του. Τα αφήνει και όπως πάνε.
    Με τα κενά της 11αδας πρέπει συνεχώς να πειραματίζεσαι για να αλλάξεις την ροή του παιχνιδιού όταν αυτό στραβώσει.