Α Ε Κ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάνταλος, Σιμόες και Μπακάκης είναι οι βασικές απουσίες στο σημερινό πολύ δύσκολο ούτως ή άλλως παιχνίδι. Ένα ντέρμπυ που ασφαλώς δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία βαθμολογική παρά μόνο φιλολογικό ενδιαφέρον. Η δεύτερη θέση, που θεωρητικά ενδιαφέρει την ΑΕΚ, θα κριθεί στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Όμως το σημερινό παιχνίδι έχει ενδιαφέρον για μας που θέλουμε να δούμε την μπάλα να γλιστράει κλείνοντας μια όμορφη Κυριακή.

Η ΑΕΚ κατέβηκε με 4-2-3-1 και με μια αναγκαστική ενδεκάδα. Ανέκδοτο βέβαια είναι αυτό που γράφω οτι κατέβηκε. Και μάλλον σαν Αεκτζής βολεύομαι με το να γράφω οτι κατέβηκε. Διότι αν πράγματι κατέβηκε, τότε ήμουν μάρτυς ενός άγριου κονσέρτου για πολυβόλα. Ο Ολυμπιακός κατάπιε την ομάδα μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και στην ουσία μας απείλησε με συντριβή. Δυό δοκάρια, δυό γκολ, μια ασύλληπτη κατοχή της μπάλας και φυσικά ένα καταπληκτικό μοντέρνο ποδόσφαιρο, που έδειξε σαφώς ποιά ήταν η καλύτερη ομάδα αλλά και την τεράστια διαφορά ποιότητας των παικτών.

Στην αρχή η ομάδα μας υπέφερε από την επιθετική τριάδα μας. Ούτε κουράγιο δεν είχαν να μαρκάρουν. Αφού γλυτώσαμε κάποιο γκολ, ο Καρέρα άλλαξε την τακτική σε 3-5-2 μπας και συνωστίσει τον άξονα και σφίξει κάπως την αμυντική λειτουργία. Φευ όμως. Ο αντίπαλος, που ήταν χάρμα ιδέσθαι, σκόραρε και τα δυό τέρματα του απέναντι στην λύση που πρότεινε ο προπονητής μας. Η ΑΕΚ ήταν αδύνατον να κρατήσει κάποια γραμμή. Ούτε μπροστά, ούτε στο κέντρο, ούτε καν στην τελευταία της άμυνα. Χώρια τον φόβο που έβλεπες στα βλέμματα, χώρια στην ατολμία στο να κρατήσεις την μπάλα ή να βγάλεις μια σωστή πάσα. Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός, με ανώτερη ποιότητα, διάθεση, πίεση, φυσική κατάσταση και πλάνο.

Δεν με έπιανε λύπη, διότι έβλεπα έναν πολύ καλό αγώνα. Με ρυθμό, με φαντασία και με καλούς παίκτες. Δυστυχώς από τον αντίπαλο, αλλά δεν το ξέραμε και πριν τον αγώνα; Το ξέραμε αλλά δεν πιστεύαμε σε τέτοια κακομοιριά. Σε τόσα λάθη. Σε ένα παιχνίδι που νόμιζες οτι έπαιζε το δημοτικό απέναντι στο λύκειο. Με κανέναν παίκτη μας να μην έχει σταθεί αξιοπρεπώς, με καμία τελική στο αντίπαλο τέρμα, και με μια διάθεση να βρωμάει γκολ εις βάρος μας σε κάθε επίθεση που τρώγαμε. Η ΑΕΚ ήταν αξιολύπητη και θύμισε ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Σε πιάνανε γέλια ή κλάματα όταν έβλεπες τις σωματοδομές των παικτών ή όταν κοίταζες την απόγνωση στις φάτσες μπροστά στην πείνα του δικαιότατου για φέτος πρωταθλητή.

Στο δεύτερο μέρος, πραγματικά δεν φοβήθηκα τίποτα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι επαγγελματίες και δεν έχουν κανένα λόγο να σκοτώσουν τον αντίπαλο. Στην ουσία να φύγουν θέλουν ή αν μείνουν, να πείσουν οτι κερδίζουν δύσκολους αντιπάλους. Οπότε ρίξανε τον ρυθμό κι είπαν στους δικούς μας να παίξουν, να κουνηθούν λίγο και να ισορροπήσουν την κατοχή της μπάλας. Το οποίο και έγινε. Φλύαρα, άναρχα και φοβισμένα. Παντού και πάντα καταλάβαινες οτι η ΑΕΚ δεν έχει παίκτες με φυσικά προσόντα, δεν έχει παίκτες με ψυχικά αποθέματα κι οτι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον σημερινό αντίπαλο. Εδώ δεν έχεις κερδίσει τον Άρη και τον ΠΑΟ….

Φυσικά οι δημοσιογράφοι θα γράψουν για κάποια αντεπίθεση και για κάποιο μέταλλο αντίστασης. Κι εγώ το είδα αυτό, κι ήταν τσίγκος. Ακόμα κι όταν το σκορ μειώθηκε από πεντακόσιες καραμπόλες. Τίποτα δεν είχε αλλάξει και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Στο τέλος παίζανε κάποιοι Μαχαίρες και κάποιοι Χριστόπουλοι. Στο τέλος έχανε την μπάλα από τα χέρια του ο Τσιντώτας για την τελευταία υποτίθεται επίθεση. Άστα βράστα τα. Ο Ολυμπιακός κάθισε ακίνητος και γέλαγε με αυτήν την ΑΕΚ, που την κατοχή της μπάλας την είχε επειδή αλλάζανε μπαλιές οι αμυντικοί. Μόλις πέρναγε το κέντρο, ήταν αδύνατον να κάνει μια σοβαρή επίθεση ή να πατήσει στην περιοχή.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για κάποιον διασωθέντα σήμερα, θα μπορούσα να μιλήσω για τον Λιβάγια. Άντε και τον Αραούχο, με το ζόρι. Όλοι οι άλλοι χάθηκαν μέσα στον υπόνομο της φουκαραδοσύνης και της μοιρολατρείας. Πιο εμφαντικό παιχνίδι για την ποιότητα του ρόστερ δεν υπήρξε φέτος. Κι αυτά να τα βλέπει ο εγγυητής, που μόλις προχθές αναφωνούσε οτι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Να βλέπει δηλαδή οτι ομάδα χωρίς παίκτες δεν υπάρχει. Να βλέπει τι έχει κάνει ο Μαρινάκης. Δεν είναι κακό αυτό. Άμα δεν ξέρεις, κάθεσαι κι αντιγράφεις. Αλλιώς βολεύεσαι να λες οτι οι κερκίδες ήταν άδειες λόγω κορωνοϊού.  Συγχαρητήρια λοιπόν στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα κι ευχαριστήρια που σήμερα δεν είχαμε σκορ πόλο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

13 Responses to Α Ε Κ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο.... λέει:

    Εβλεπα αυτον τον Λιβαγια να κατεβαζει,να πασαρει, να κοβει, να εκτελει κορνερ, φαουλ, να μπαινει περιοχη,να ζηταει μπαλα και ολους τους αλλους να περιμενουν τον Κροατη να τα κανει ολα αυτα και μηπως βαλει κανα γκολ να ξελασπωσουν. Δεν λεω οτι ειναι οτι καλυτερο για ατομο που στεκει στα “καλα του” , απο παραξενιες αλλο τιποτα, αλλα αμα δεν σου γυαλιζει και λιγο το ματι ,απλα εισαι σαν ολους τους υπολοιπους σημερα. Καλα εκανε με τον Μαχαιρα και τον Χριστοπουλο,αφου ειναι χαμενο το παιχνιδι και το βλεπει κι ο ιδιος. Αμα δεν δωσει λεπτα συμμετοχης δεν γινεται δουλεια. Με Σιμοες,Μανταλο , Μπακακη στον τελικο ,θεωρουμε πως θα δουμε αλλη ομαδα ,να τρωει σιδερα. Μονο μην βαρυστομαχιασουν !!! Ο γαυρος κανει την διαφορα γιατι εχει παρα πολυ καλο κεντρο.Εχει παιχτες που ειναι για το κεντρο – με οτι σημαινει αυτο,κοβω,μαρκαρω,αμυνομαι, κατεβαζω μπαλα – κι οχι αριστεροδεξια μπακ που βαφτιζονται κεντρικοι. Οταν σαν ΑΕΚ, αποφασισεις να φτιαξεις ομαδα με αξιωσεις, τοτε ξεκινας απο το κεντρο και προχωρας. Θα μου πεις ,ο αλλος με τα κλεμμενα πρωταθληματα επαιρνε τα λεφτα του CL κι εφτιαξε ομαδα. Συμφωνοι,παρε κι εσυ 4-5 κλεμενα πρωταθληματα και γεμιζε τα ταμεια της ομαδας. Τι σε εμποδιζει ?

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο… : Τι τον εμποδίζει; Η τελευταία ερώτηση συμπληρώνει το καυστικό σου χιούμορ.

  3. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Τελικά τα Play offs κεκλεισμένων δεν ήταν και τόσο κακό πράγμα. Αποδίδεται ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και ξεγυμνώνονται οι ομάδες, δεν κρύβονται ούτε πίσω από τα κραυγάζοντα οργκ ούτε από τους πιασμάν κοράκηδες.
    Η γαβριέλα είναι 2 κλάσεις από πάνω μας, ο ζμΠΑΟυγΚ 1. Κι εμείς 1 κλάση πάνω από Άρη και 2 από τους άλλους 2. Τρίτοι λοιπόν, και θα πάρουμε αυτό που αξίζουμε, την καλή θέση του Γιουρόπα. Καλύτερα έτσι, μπας και κάνουμε 2-3 σωστές κινήσεις το καλοκαίρι. Ίσως το χθεσινό παιχνίδι να ΕΣΩΣΕ τον προπονητή μας….αφού πια φαίνεται ακόμα και στους εν τη παλάμη της ψ-ΩΡΑΣ ότι είμαστε γυμνοί στο ρόστερ, πλην φωτείνων εξαιρέσεων σαν το Μάρκο. Τι να του καταλογίσεις? Ότι δεν βάζει τους καλύτερους? Ότι δε μπαίνουν γκολ? Ότι τρώμε γκολ από τα πλάγια μόνιμα (με 2 παίκτες -και καλά- σε κάθε θέση?). Ότι στηριζόμασταν σε ένα κανονικότατο ψυχάκι στην άμυνα που πάλι μας κρέμασε και έχουμε απομέινει με το γυάλινο Τζίζας και τις 2 μετριότητες? Απογοητεύομαι από τον Κρίστισιτς όμως, περίμενα καλύτερα. Δε νομίζω ότι σώζεται η κατάσταση του. Ο προπονητής αυτός δουλεύει καλά και φαίνεται, αν δεν το στηρίξουν μακροπρόθεσμα είναι απαράδεκτοι.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Είδα το ματς χθες, ναι έκατσα να δω ολόκληρο παιχνίδι μετα από το ματς πάλι με το γαύρο πριν κάνα 8μηνο.
    Λες ντέρμπυ είναι (my ass ντέρμπυ 3 ταχύτητες κάτω είσαι, άλλα τέλος πάντων), τελευταίο ματς μπας και βγεις δεύτερος είναι, άντε να το δούμε ΜΠΑΣ και.

    Δημόσιοι υπάλληλοι στο χόρτο, άλλα για άλλα στο πάγκο και ένας ‘εγγυητής’ που το μόνο που εχει εγγυηθεί εκτός από τα ιδιόκτητα έργα ΤΟΥ με το όνομα και τη ΤΣΕΠΗ της ομάδας, είναι ότι κάθε χρόνο πάμε και χειροτέρα.
    Η δικαιολογία είναι ότι έλειπαν τα μάνταλα και τα μπακάκια μαζί με το γίδα (όλοι παίκτες που αποκτήθηκαν σε επίπεδο Β’ Εθνικής) και παίζει ο Οικονόμου με τον Σβάρνα σε ματς για να βγεις CHL, δείχνει ΑΚΡΙΒΩΣ (ακριβέστατα) τι άποψη εχει ο ‘εγγυητής’ για την αεκ του 2019-2020-2021. Αυτή που θα μας ειδοποιούσε άλλα τελικά το πηρέ το ποτάμι.. και ξέβρασέ κάτι Σιμανσκι και κάτι Παουλινιους παρέα με κάτι Ζεραλδες και κάτι Σιμαο. Ότι πάρεις 100, πέντε κρίκοι ένα τάλιρο.

    Οι ‘παίκτες’ κάνουν αγγαρεία και αδυνατούν να παράγουν τα βασικά πράγματα, οι περισσότεροι απλά γιατί δε μπορούν.
    Ο Μπάρκας που αξίζει (και πάει για σκότωμα) και ο Κροάτης που ότι θυμάται χαίρεται. Όχι ότι είναι κάτι τρομερό απλά δίπλα στους Κριστισιτς που είναι για τυλιχτές πιττογυρων δείχνει Luis Suarez. Ψάχνεται να τη κάνει και προσπαθεί όσο μπορεί το παλικάρι μπας και στρίψει.

    Ο ‘προπονητής’ κατεβαίνει στο ματς ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ και έκανε δήλωση:
    Σκέφτηκα ότι έμπαιναν από τα πλάγια. Με αυτό το 3-5-2 αμυνθήκαμε καλύτερα από τα άκρα.

    Έλα ρε θηρίο! Μονός σου το σκέφτηκες όλο αυτό? Ο γαύρος παίζει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ εδώ και ένα χρόνο- μπαίνει από τα πλαγιά με Τσιμικα- Μασούρα-Ποντενσε παλιότερα , άρα απλά δεν ασχολήθηκες καν να δεις τον αντίπαλο.
    Μόλις άλλαξες το σύστημα και αμυνθήκαμε καλυτέρα, ρούφηξες ΔΥΟ μέσα σε 10 λεπτά και πάλι καλά που σήκωσε φρένο ο Βαγγέλης στο Β’ και δε σου φόρτωσε κάνα τάλιρο. Στο κρατάει για το ταψί εκτός και αν είναι ευγενικός και φύγεις με κάνα τριμπαλλο μόνο.

    Πριν 3-4 μέρες έγραψα: Προσοχή στον Ελ Αραμπι και στο Κάμαρά. Ο πρώτος σε σκοτώνει (γκολαρα χθες πάλι) για πλακά και δεν τον αφήνεις ούτε στις ‘καμένες’ μπαλιές και ο δεύτερος εκτός ότι αλωνίζει στα χαφ, μπουκάρει συνέχεια και κάνει τελικές. 10 γκολ εχει βάλει και παίζει μέσος. 10 εχει βάλει η σεντερφοραρα η δικιά μας…
    Τυχαία τα έγραψα? Είμαι ο Klopp μήπως? Ε όχι δα. Απλά έχω δει (κυριά στην Ευρώπη) 2-3 ματς του γαύρου και άλλα σκόρπια 20λεπτα π.χ. με το ζμπαουγκ. Τι διάολό ΤΥΦΛΟΣ είσαι? Τα βλέπουμε εμείς οι χαβαλέδες και δε τα βλέπετε εσείς οι pro- τρομάρα σας? Πας και μου βάζεις τον Οικονόμου μόνο του πάνω? Τον Οικονόμου που δε μπορεί να μαρκάρει πεκινουά σε χωράφι?

    Τώρα θα μου πεις, αυτούς έχω τι να κάνω? Θα σου πω εγώ τι να κάνεις έχεις ΔΥΟ λύσεις:

    1) Αυτούς που έχεις κοιτάς να τους βάλεις κάνα χαλινάρι και όχι να αποβάλλονται ΤΡΕΙΣ σε ένα ματς και να κάνεις μετα δημοσιές σχέσεις χωρίς να βγάζεις αχνά. Επίσης κοιτάς να μη παίρνεις χαρτάκι από τον άλλον μπας και σπρώξει το Πλατελα άλλα να παίζει αυτός που όντως αξίζει. CAPITO?
    Μια άλλη ψυχή αυτούς και ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ είχε και έκανε πλάκα στα ντέρμπυ. Με original Πιατελα με Αραβιδη και Κολοβετσιο έπαιζε ΑΗΤΤΗΤΟΣ.

    2) Άμα έχεις COHONES σα μια άλλη ψυχή, λες ΠΡΙΝ έρθεις: εγώ για να δουλέψω θέλω 1-2-3-4-5. Ζητάς 5 να πάρεις 3 για να κάνεις και καμμιά δουλειά όχι μόνο 17 συνεντεύξεις την ημέρα. Αν δεις ότι από τα 5 παίρνεις το τίποτα με μπόλικο καθόλου, τότε απλά σηκώνεσαι και φεύγεις. Η ακόμη πιο απλά καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με χαβαλέδες και δεν έρχεσαι καν. Σα μια άλλη ψυχή. GUS POYET λέγεται και το εχει κάνει ΔΥΟ φορές αυτό. Μια όταν άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έκαναν και τη δεύτερη ως υποψιασμένος ζήτησε εγγυήσεις (κανονικές όχι στα λογία) και μόλις είδε το γνωστό ΑΠΛΑ-ΕΓΓΥΗΤΗ ευχαρίστησε για το δείπνο και την έκανε. Τόσο απλά.

    ΥΓ1 Τσιντωτας: Δυο γκολ και ένα δοκάρι τα ρούφηξε όρθιος! Που να πέφτεις τώρα να λερώνεσαι. Κοροϊδεύουμε αυτό το γίδι τον Πασχαλακη που κάνει βουτιές ακόμη και όταν η μπάλα πάει πλάγιο κατά τα άλλα. Η φάση στο τέλος όλα τα λεφτά.. Πιτσιρικάδες αυτούς τους φωνάζαμε Μανταλακοβιτς. Η μοντέρνα εκδοχή –εκ Liverpool μεταφρασμένη χονδρικά- είναι: έπαθε Καριους (Karius on the pitch)

    ΥΓ2 Πιατέλας εξ Ιταλίας. Χθες σούταρε και η μπάλα βγήκε ΠΛΑΓΙΟ άουτ! Αλλά μας φταίει ο Αλμπάνης. Enough said.

    ΥΓ3 Και τώρα νίκη στη Τούμπα λεει η Ψ-ΩΡΑ. Αν προσγειώθηκες τώρα στο πλανήτη το βλέπεις και λες αυτή η ομάδα πάει τρένο και αφού εχει καθαρίσει τα πάντα πάει για νίκη ΚΑΙ στη Τούμπα. Μετα σκέφτεσαι ότι σε 3 εντός έδρας εχει 2 πόντους όλους και όλους και αυτούς με τα μεγαθήρια ζελα και Ρουλη. Enough said part two.

    ΥΓ4 Αγγλικό: Ζούμε για τη στιγμή (02/07/2020 @ 20:15) που θα μπαίνουμε μέσα και ο χαμηλοκολης θα μας βαράει παλαμάκια. Αξία ανεκτίμητη ειδικά όταν ο Gomez σου εχει σβουρίξει και μια φάπα που σου έφυγε η μαγκιά που πήγες να το παίξεις τάχα μου νταής. Γι’ αυτό σε πέταξε έξω ο Gareth αλώστε.
    Έτσι κάνουν οι manager. CAPITO?

  5. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    To ανέκδοτο της εβδομάδας είναι πως αν έπαιζαν Μάνταλος Λόπεζ και Μπακάκι ίσως να μη χάναμε. Εκεί λέει κρίθηκε ο αγώνας.
    Δηλαδή στους παίκτες που έχουν να κερδίσουν (οποιοδήποτε) ντέρμπι απο το 2018, και έπρεπε να γυρίσει ο Αραούχο για να πάρουμε ενα παιχνίδι με τον ψόφιο ζέλα.
    (τον Ολιβέιρα δεν τονε γράφω γιατί ούτως η άλλως ποτέ δεν ήταν βασικός. Τα πιο μεταμένα λεφτά της δεκαετίας: Βέρντε-Ολιβέιρα).

  6. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    Ο ΜΙΣΤΕΡ ΚΑΡΕΡΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΒΑΛΑ.
    ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΤΗΒ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΨΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΑΙΖΕ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΥΓΜΑΙΩΝ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΨΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΠΡΩΤΟΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ 2 ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΡΤΖΑΡΙΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ. ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 10 ΑΝΤΡΕΣ ΠΑΡΕΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΕΕΣ ΤΩΝ 10 ΑΝΔΡΩΝ ΕΙΝΑΙ 2-3- ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΟΝΤΥΤΕΡΟΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ?
    ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ.
    Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΗΤΑΝ Ο ΛΙΒΑΓΙΑ. ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΣΤΑ ΤΖΑΡΤΖΑΡΙΣΜΑΤΑ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΕΜΠΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΥ. ΕΒΑΖΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΕΣΤΡΙΚΑ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΖΑΡΤΖΑΡΙΣΜΑ? Ο ΠΙΟ ΓΕΡΟΔΕΜΕΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΣΕ ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΑΦΡΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΦΑΟΥΛ) ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΛΙΓΑΚΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. Ο ΛΙΒΑΓΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ? ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ Η ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΩΜΟ ΧΩΝΕΤΑΙ ΔΕΞΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΧΑΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΗΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΓΛΥΣΤΡΑΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ. ΕΚΕΙ ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΞΑΝΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΖΑΡΤΖΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΙΑΙΟ ΦΑΟΥΛ. ΑΠΟΡΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΕΥΓΕ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΠΩΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.
    Ο ΒΕΡΝΤΕ ΤΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?
    ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΝΤΩΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΡΙΞΕ ZANAX ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ. Ο ΣΠΥΡΟΣ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΕΠΑΙΖΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΟΤΙ Ο ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ? ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΕΙΧΕ ΣΟΥΤΑΡΕΙ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ. ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΧΕ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ.
    ΑΛΛΑ 2-3 ΓΚΟΛ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ 2 ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ.
    Ο ΚΡΙΣΤΙΣΙΤΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΦΟΡΜΑΡΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ. ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ? ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΡΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ (ΒΡΑΝΙΕΣ ΧΟΥΛΤ ΚΑΙ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
    ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΙΣΩΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΠΛΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑ Η ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΡΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ……

  7. Ο/Η koreas λέει:

    η μεγάλη εικόνα είναι όντως αυτή που έχει περιγραφεί. κι η μικρή όμως δε διαφέρει…

    διαιτητικό τρίο + varιστες πακέτο από γαλλία, αλήθεια οι καρεμπέ, μοντεστό από που είναι;
    κάποτε έκανε τις επιλογές ο περέιρα , τώρα ποιός τις κάνει, ο καραπαπάς;

    1. το γκολ του καμαρά (0-2) offside του μασούρα ακριβώς μπροστά στον τσιντσώτα, είναι επίσης κι ο ελ αραμπι, αλλά ας πούμε αυτός δεν περιορίζει το οπτικό πεδίο. μίλησε κανείς; ακόμη κι η νόβα γαργάρα.

    2. στο γκολ του αραούχο (1-2) χέρι του αμντάλα πέναλτι και κόκκινη. ούτε σφυρίχτηκε ούτε το var λέξη. πέναλτι και κόκκινη, γιατί άραγε δε δόθηκε υπάρχει πλεονέκτημα στο πέναλτι;

    3. δεύτερο σουτ πάλι σε χέρι του αμντάλα, πιθανό δεύτερο πέναλτι κι η φάση ως δια μαγείας εξαφανίζεται . θυμίζει κάτι; ΝΑι το περσινό χέρι σε πάικτη του παοκ στον τελικό κυπέλλου το οποίο πάλι εξαφανίστηκε από το γερμανικό ποιμενικό. πως το είπαμε ελέγχεις την επο ή μήπως τη superleague; σε καλό μας , γελάσαμε πάλι.

    είτε έτσι ή αλλιώς η γύμνια της ομάδας είναι εμφανής είτε εντός είτε εκτός γηπέδου.

    PS1. δεύτερη φετινή μετεγγραφή λαχείο κάποιος εννοείται δανεικός από τη ρόμα. η ομάδα άρτια ετοιμάζεται για το europa league 2. τον κλωναρίδη και το χουλτ γιατί άραγε τους διώχνουμε;

    PS2. να πούμε μπράβο στο χουλτ για τη συνολική του προσφορά καθώς επίσης και για τη χθεσινή του εμφάνιση. ο δανεικός βράνιες αφού σου πρόσφερε 3 μύρια έφυγε στην πρώτη ευκαιρία και καλά έκανε το παιδί που σταμάτησε την πλάκα και πήγε στο συμβόλαιο του, ενώ εσύ βολοδέρνεις με σβάρνα-οικονόμου δίδυμο.δανεικός ήταν. ο χουλτ σε χαιρετάει κι αυτός με ψηλά τα κεφάλι. αριστερο μπακ για πλει οφ και τελικό κυπέλλου έχεις; απορώ εκείνος ο αραούχο, τι κάθεται και πασχίζει στο αΕΚ του εγγυητή? το παιδί πρέπει να είναι βλαμμένο.

    PS3. με λύπη μου ανακοινώνω. προπονητής μάξιμος καρέρα δεν υπάρχει. λίγο χειρότερος από τον παλαβιάρη μανόλο. είναι προπονητής να περνάει ο ψεύτης ο καιρός. δε γίνεται amico να διαβάζεις τα περισσότερα παιχνίδια λάθος, τι προετοιμάζεις όλη την εβδομάδα;
    μάξιμε, την έκαψες τη ρώμη. άραγε να υπάρχει κάπου ένας σκιπίωνας αφρικανός να μας δώσει τις υπηρεσίες του; φουκαριάρα αεκ, περιμένεις κι εσύ από κάποιο κούλη να σε σώσει…

  8. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο.... λέει:

    Εγω να συμφωνησω πως στο σουτ του Καμαρα,υπαρχει παιχτης που επηρεαζει τον Τσιντωτα,αφου κανει μαλιστα κινηση αντιθετη απο την πορεια της μπαλας. Και υπηρχαν και κανα δυο φασεις ακομα που θα μπορουσαν να τις ειχαν δει “αλλιως” τα γαλλικα κορακια. Να μεινω εκει? Να μπαστακωθω σε καποια συνηθισμενα ευτραπελα πλεον να δικαιολογησω τι?
    Κακα τα ψεμματα ,εκανες μια ωρα να κατεβασεις την μπαλα και οι αλλοι με τρεις μπαλιες ηταν στην περιοχη σου . Και το κυριοτερο ,δεν εχαναν μπαλα στο κεντρο,τουλαχιστον ευκολα, για να τρεχουν πανικοβλητοι να αμυνθουν. Τι συγκριση να κανεις , παικτων, οταν βλεπεις μπροστα σου την διαφορα. Εγραψα για τον Λιβαγια πιο πανω. Αυτος που κανει πραγματικα εντυπωση ειναι ο Βερντε. Τρεχει,τρεχει συνεχεια τρεχει… Μονο αυτο κανει βεβαια. Μονο τρεχει ! Χωρις σκεφτικο,χωρις αποτελεσμα ,τιποτα. Τρεξιμο ,κι αμα κατσει καμια μπαλια μπροστα του την πεταει ποιο μπροστα για να συνεχισει να τρεχει….Ας του πει καποιος,οτι για ποδοσφαιριστη τον πηραμε, μην εχει καποια συγχυση στο μυαλο του….

  9. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    @koreas
    Παρατήρησες και συ την χαλαρότητα/απάθεια του κόουτς.
    Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση στα προηγούμενα παιχνίδια.
    Ο τύπος χάσουμε-κερδίσουμε λέει (και κάνει) τα ίδια πράματα.
    Είναι λόγω ξενέρας επειδή κατάλαβε πως έχει μπλέξει με παπατζήδες? δεν ξέρω.
    Λάθος προετοιμασία, λάθος ψυχολογία, λάθη στη διαχείριση και ύπνος κατά τη διάρκεια των αγώνων.
    Αυτή η ΑΕΚ όπως την βλέπεις παίζει λες και βρίσκεται ακόμα σε regular season και οχι στα play-offs.
    Η ομάδα ανέκαθεν το κενό πχιότητας το κάλυπτε με πάθος/νεύρο/πειθαρχία. Αυτό έγινε επι Gus και Μανόλο και πήραμε 2 κούπες. Καθόλου τυχαίο.
    Τέτοιο πράμα δεν υφίσταται με τον συγκεκριμένο προπονητή.
    Αν χάσει κύπελλο+2η θέση εγω δε θα τον κρατούσα διότι ξεκινά τη σεζόν καμμένος.

  10. Ο/Η koreas λέει:

    @πρίγκηπα
    αυτό που προσθέτω είναι ότι πέρα από χαμηλών προσδοκιών ομάδα, ο σύλλογος δε λειτουργεί και στο θέμα προστασίας.

    Να φάω πέντε, δεν έχω πρόβλημα, ούτως ή άλλως θα στεναχωρηθώ. να πάρω αυτά που μου δίνει η μπάλα όμως. για εμένα εκεί ξεχωρίζει ο μεγάλος σύλλογος.

    ξέρεις πόσα παιχνίδια τους είχα γιογιό και κατέληξαν σε ισοπαλία; (δε σημαίνει επίσης ότι ο σύλλογος δεν πρέπει να κάνει αυστηρή αυτοκριτική).

    επειδή τυχαίνει να είμαι εν ενεργεία παράγοντας του μπάσκετ, δε μπορείς να φανταστείς η ήττα σε έλληνες τη εσωστρέφεια φέρνει.

  11. Ο/Η koreas λέει:

    @ o παρατηρητης

    από τα λίγα που καταλαβαίνω από ποδόσφαιρό νομίζω ότι και ο καρέρα πόνταρε στην υπέρβαση, στην ψυχή , στην ένταση, στο πάθος , στο νεύρο.

    έλα μου όμως που αυτά μακροπρόθεσμα φεύγουν; νομίζω ότι έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να πιέσει άλλο την ομάδα. ταπεινή άποψη πάντα.

    επίσης, νομίζω ότι είναι και λίγο άτυχος όσον αφορά την καραντίνα του κορώνα. η ομάδα ήταν σε ένταση και το κυριότερο ο πάοκ κι ο γάυρος ήταν κουρασμένοι. οι άλλοι δυο έχουν αδιαμφισβήτητα πιο ποιοτικά ρόστερ. πλέον οι άλλοι 2 έχουν γεμίσει μπαταρίες από τη διακοπή και δε μπορείς να τους κοιτάξεις στα μάτια σε διαδικασία πολλών παιχνιδιών.

  12. Ο/Η nnektarios λέει:

    Τον αγώνα δεν τον είδα, οπότε δεν έχω να πω συγκεκριμένα για αυτόν. Υπάρχουν όμως θέματα στα οποία μπορούμε να αναφερθούμε, τόσο στον αγώνα όσο και γενικότερα για τη διοίκηση της ομάδας.

    Χωρίς να δεις τον αγώνα, μόνο από τις ενδεκάδες, καταλαβαίνεις τον βασικό υπαίτιο, που τον λένε Καρέρα. Απέναντι στα 3 + 1 ΧΑΦ (Φορτούνης) του γαύρου, βάζεις…2? Ακόμα και 3 απέναντι σε 3 δεν θα τους ματσάρεις απόλυτα, γιατί υστερείς ποιοτικά, κάνεις τέτοια κίνηση? Γιατί χάθηκε το σύστημα (4-4-1-1) που ταιριάζει καλύτερα στους Λιβάγια-Αραούχο (που είναι οι πιο ποιοτικοί σου) και μπορεί να γεμίσει το κέντρο? Για να μη χάσουμε τους ποιοτικούς μας εξτρέμ?

    Σε κάθε περίπτωση δεν έχει σημασία ο αγώνας, η 2η θέση ή το κύπελλο. Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει πλάνο, οργάνωση. Τα χρήματα έπονται. Ο ΟΣΦΠ είχε 4 (2 + 2) παίκτες, προϊόντα αυτού που ευαγγελίστηκε ο Μελισσανίδης με την αναγέννηση. Ακαδημίες + Scouting. Προφανώς είχε και 3 ακριβούς αγορασμένους + 1-2 ακριβά συμβόλαια, αλλά δεν είναι η βασική διαφορά, γιατί με την ίδια λογική, τα 80εκ. που κόστισε ο Πέπε στην Άρσεναλ θα έκαναν τη διαφορά στο μεταξύ τους. Θέλει τέχνη να πληρώνεις για τον Οικονόμου και αυτοί να φέρνουν τον Μπα.

    Φύγε εσύ, έλα εσύ, από ότι φρούτο θέλεις, πώς να δούμε προκοπή? Ναι, ο Μιλοβάνοβιτς έφερε τον Κρισάντους, αλλά αν είναι να σου φέρνει Γιόχανσον-Σιμόες τσάμπα και να σου ανολιγει πόρτες για Αραούχο, ας πάει στα κομμάτια. Χωρίς να είμαι σίγουρος, αν αυτός είχε φέρει Μπαρμπόσα-Βάργκας και ο Λυμπερόπουλος έδωσε 1 για τον Βέρντε, ότι και να πούμε είναι λίγο.

    Ας απολαμβάνουμε και μαγικές στιγμές αλλά Μακόλεϊ, καλό είναι και το χαμόγελο…

    ΥΓ. Ελπίζω να του έρθει η Θεία φώτιση και να αφήσει το ποσοσφαιρικό τμήμα σε ανθρώπους που γνωρίζουν και να τους εμπιστευτεί. Ξέρω, θαύμα, αδύνατο. Μέχρι τότε, μαζί με τις επιτυχίες του (ΕΠΟ, ΕΡΤ, ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ κλπ) θα τρώμε στη μάπα τις καγκουριές του. Ενδιαφέρον πάντως ιστορικά, σαν ΑΕΚ, να σου επιτίθεται (στον διοικητικό σου ηγέτη) το διαχρονικά πιο ΒΡΩΜΙΚΟ σωματείο παγκοσμίως και ισχυρός νταβατζής των πάντων στον Ελληνικό χώρο. Κλάμα, γκρίνια, απειλές και στο βάθος ρομαντισμός. Ας ελπίσουμε να έρθει αυτή η μέρα που το ποδόσφαιρο θα ξεφύγει από το ζοφερό κόσμο αυτών που το διοικούν πραγματικά. Amen.

  13. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Οτι καλό πέρασε απο την ΑΕΚ μέχρι στιγμής ήταν δουλειά Μιλοβάνοβιτς είτε ήταν υπάλληλος της ΠΑΕ είτε οχι.
    Σιμόες Γιόχανσον Μπαρμπόσα Βράνιες Βάργκας κλπ όλοι Μιλοβάνοβιτς.
    Και μετά που πήγε στη Λας Πάλμας έστειλε απο κει τον Αραούχο και τον Λιβάια, καθώς και τον Λόπεζ μετά απο ενα χρόνο.
    Όποιος έχει όρεξη ας γκουγκλάρει μια συνέντευξη που έδωσε ο Μιλοβάνοβιτς πριν απο 2-3 χρόνια για τον τρόπο που λειτουργεί η ΠΑΕ ΑΕΚ και για τους λόγους που έφυγε.