ΑΡΗΣ – Α Ε Κ

Ξανά στο μεγάλο χωριό, αλλά με σοβαρά πλεονεκτήματα. Ο Άρης στα πρόθυρα της διάλυσης, η ΑΕΚ πλήρης και με σούπερ ηθικό μετά και το χθεσινό δώρο της Κρήτης. Τι άλλο δηλαδή να περίμενες. Μπαίνεις και παίρνεις το παιχνίδι, αλλιώς είσαι για κλωτσιές. Χωρίς καμία υπερβολή.

Η ομάδα κατέβηκε με 4-3-3 στο γήπεδο και στην κυριολεξία η απόδοση της, ήταν για να σπάσεις την τηλεόραση. Νευρικότητα, νωχελικότητα και άγχος ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που έβγαλε. Αυτά συνδυάστηκαν με έλλειψη έντασης και ταχύτητας και σε κάποια φάση απορούσες αν πραγματικά θέλει την δεύτερη θέση. Τα στατιστικά φυσικά είπαν άλλα, όμως εδώ μιλάμε για το τι είδαν τα μάτια μας. Διότι η κατοχή της μπάλας ήταν δική μας, αλλά οφειλόταν στο οτι ο αντίπαλος είχε παραχωρήσει όλο τον χώρο. Αυτό που έβλεπες ήταν οτι η ΑΕΚ δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να καρυδώσει τον Άρη. Ακατανόητα πράματα ακόμα και στην μετέπειτα διαχείριση του σκορ.

Εσύ, σε αυτόν τον χώρο, απλά φλυαρούσες. Φυσικά δεν υπήρχε καμία βοήθεια από τον Βέρντε  – αυτός πραγματικά δεν είναι παίκτης -, ενώ ο Λιβάγια ήταν πολύ αρνητικός. Επίσης είχε κάκιστη απόδοση ο Μάνταλος και το γλυκό έδενε. Η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή κι αυτό που είδαμε ήταν ένα τραγικό θέαμα. Όμως μίλησα για γλυκό. Οπότε πρέπει να αναφέρω οτι ήταν καλός σήμερα ο Ολιβέιρα για όση μπάλα ξέρει, και με ένα σουτ του έξω από την περιοχή στην πιο ακίνδυνη επίθεση μας, μας είχε βάλει μπροστά στο σκορ. Ένα γκολ που έκανε τον Μπάρκα να σταυροκοπιέται, όμως όχι και να γίνεται και ιδιαίτερα ευνοημένος από τα θεία, αφού λίγο αργότερα έφαγε ένα γελοίο γκολ, στην πρώτη τελική του Άρη κι αφού η μπάλα άλλαξε κατεύθυνση από τα πόδια του Τσιγκρίνσκι.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο, είδαμε την ΑΕΚ που περιμέναμε. Κατοχή με ουσία και σχέδιο. Επιθέσεις φαρμάκι και σέντρες από αριστερά πραγματικά ξυραφιές. Τρεις σπουδαίες τελικές και ισάριθμες επεμβάσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ακόμα κι ένα γκολ που όμως το έβγαλε άκυρο ο Μάνταλος, και που σφράγισε την απαράδεκτη εμφάνιση του. Αρκεί ένα πεντάλεπτο για να αλλάξει την εικόνα της ΑΕΚ; Όχι βέβαια. Η ομάδα μας πέταξε ένα ημιχρόνιο στα καλά καθούμενα και ίσως να ξύπνησε επειδή άρχισε να βρέχει. Ίσως κι αυτή η βροχή βοηθήσει στην συνέχεια τα μάτια μας.

Δεν ξέρω αν ήταν η βροχή ή τα μπινελίκια του τηλεφώνου. Ξέρω οτι στο δεύτερο μέρος ξύπνησε ο Μάνταλος κι ο Λιβάγια. Δεν χρειαζόταν για πολύ, αφού είπαμε οτι ο αντίπαλος ήταν σε διάλυση. Δεκαπέντε λεπτά μπάλα χρειάσθηκαν και η ομάδα με παραπάνω νεύρο, έβαλε δυό γκολ με τους καλύτερους παίκτες της σήμερα, δηλαδή τον Ολιβέιρα και τον Σιμόες κι έστειλε το παιχνίδι στην διαδικασία. Μαζί με αυτό, έστειλε κι εμάς σε κάποια ηρεμία αλλά και τον Καρέρα να αλλάζει τον αρχιμαλάκα τον Βέρντε αφού βέβαια πρόλαβε να μας ξαναεκνευρίσει με την τεράστια ευκαιρία που έχασε.

Φυσικά μετά, δεν περίμενες κάτι να δεις σε εξέλιξη. Ο Άρης ξάπλωσε φαρδύς πλατύς κάτω και η ΑΕΚ ήταν σε κατάσταση μέθεξης κι ανάλογα με τις ορέξεις της. Πήρε την κατοχή, πέταξε στην άκρη τα Ζανάξ κι έβγαλε και κάποιο θέαμα, όπως και διάθεση να βάλει κι άλλα γκολ. Έπαιξε από τον άξονα, έπαιξε από τα πλάγια, και ξεκούρασε και κάποιους παίκτες. Είδαμε καλύτερη μπάλα, όπως κι ένα τέταρτο γκολ από τον Σιμάνσκι. Από εκεί που το έβαλε, ήθελε πολύ κόπο για να το χάσει. Ο άνθρωπος πρέπει να απαγορεύεται να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή.

Και τέλος καλό, όλα καλά. Η ομάδα έκανε το καθήκον της όσο κι αν μας έβγαλε την πίστη. Αυτή η πίστη, που οφείλεται οτι δεν έχουμε δυό χαφάρες με προσωπικότητα. Είναι τόσο ξεκάθαρο. Τα ζώα βέβαια ψάχνουν σε άλλες θέσεις, αλλά τι να κάνουμε. Όσο μας διαβάζουν, τα ίδια θα λέμε. Και να προσθέσω και κάτι : Δεν χρειάζονται ακριβοί. Μέσι και τέτοια. Του εφτά να είναι, αρκεί να μην είναι λιγόψυχοι. Να δίνουν πάθος και δύναμη και να αρνούνται να χάσουν. Και να ξέρουν οτι θα πολεμήσουν γιατί η νίκη είναι μονόδρομος. Όπως το ξέρει κι ο Αλμπάνης, κι ο Αραούχο, κι ο Σιμάνσκι μαζί με τον Σιμόες, ακόμα κι όταν μπαίνουν σαν αλλαγή τρώγοντας την χοντρή υποτίμηση από τον Ιταλό προπονητή. Τέλος πάντων, συγχαρητήρια και καλύτερη συνέχεια.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to ΑΡΗΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Υπάρχουν στιγμές που χαίρεσαι να βλέπεις την ΑΕΚ. Καλό, συντονισμένο πρέσινγκ, γρήγορη μεταφορά της μπάλας, παιχνίδι από τα άκρα και από τον άξονα. Ενώ όμως όλα πάνε καλά μέχρι την τελική ενέργεια, δείχνει μία αδυναμία στην τελική επιλογή-πάσα πριν την προσπάθεια για γκολ. Δεν ξέρω αν είναι θέμα συγκέντρωσης ή προσωπικότητας, πρέπει να υπάρξει βελτίωση για τον τελικό. Εκεί, δεν θα έχουμε περιθώριο για τόσα λάθη.

    Ο Καρέρα, σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ καλός προπονητής. Φυσική κατάσταση, ανάπτυξη, βελτίωση παικτών και όλα αυτά σε μία ομάδα-φάντασμα, με διαλυμένα αποδυτήρια, μηδέν φυσική κατάσταση, καμία προετοιμασία. Δεν είναι όσο απλό δείχνει τώρα.

    Πόσοι από εμάς, αν όχι όλοι, δεν είχαμε θεωρήσει τελειωμένο τον Σιμόες? Βρήκε το χώρο που ταιριάζει στον Μάνταλο, το κουμπί του Λιβάγια, έκανε χρήσιμο τον Κρίστιτσιτς. Σίγουρα όλοι θα προτιμούσαμε τον Αλμπάνη αντί του Βέρντε, στο πλαίσιο όμως της αποστολής που έχει να διορθώνει τις περσινές μαλακίες, προσπαθεί να του δίνει χρόνο, μήπως κάνει 2-3 ενέργειες να τον πουλήσουμε κάπου στη Μέση Ανατολή.

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ελέγχθηκε έστω στο VAR (που έλεγξε, και καλά έκανε, τόσο διεξοδικά την αρχή της φάσης του 4ου γκολ) το καθαρό πέναλτι πάνω στον Σιμόες. Απορώ, τους κοιμίζει για τον τελικό?

    Απορώ επίσης, γιατί ο δικαστής ρωτάει τους μάρτυρες για αυτά που ακούει από τις νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ;

    Αρχι-ξεκατινιαστήκαμε πάλι…..

  2. Ο/Η koreas λέει:

    @steven
    Όπως ακριβώς το γράφεις. να θέλεις να σπάσεις την τηλεόραση, για την εμφάνιση μέχρι το 30-35. να σου έχει η γκόμενα ανοικτά τα σκέλια κι εσύ να φτιάχνεις την καπέτα σου.

    Αν και δεν ασχολούμαι με άλλες ομάδες, να κάνω δυο σχόλια για τον άρη. συγγνώμη, αλλά δεν έχω ξαναδεί ομάδα στο ποδόσφαιρο να κατεβαίνει με 14 παίκτες, πραγματικά έμεινα παγωτό. To έχει ξαναδεί κάποιος; Άραγε τι μεγαλύτερη ξεφτίλα υπάρχει για ομάδα;

    ps. το να χαρακτηρίζει ο εγγυητής το χάπια υπόκοσμο, και ο χάπιας τον εγγυητή υπόκοσμο πως μπορεί να το ονομάσει κάποιος;

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΑΕΚ: Εμφανίστηκε ο γκολεαδορ διαβάζω. Που? Σε ματς που ο αντίπαλος κατέβασε κάτι 19χρονα και τέλειωσε το παιχνίδι με τους ιδίους 11 επειδή ΔΕΝ μπορούσε να κάνει αλλαγές μιας και στο πάγκο είχε ΤΡΕΙΣ (3) παίκτες της Κ19 εκ των οποίων ο ένας ήταν τερματοφύλακας δηλαδή 2! Τον μάρκαρε λεει κάποιος Μπαγκαλιανης που εχει γεννηθεί το 2001. Φταίμε εμείς? Όχι βέβαια. Αλλά όχι και να πανηγυρίσουμε που πυροβολήσαμε το ψάρι στο βαρέλι. Στο Μπαγκαλιανη έβγαλες την αντριλα σου ρε παικταρά. Όπως την είχες βγάλει στον άλλον το 18χρονο του νιονιου. Όλη την άλλη χρονιά ήσουν αναμεσά στο τίποτα και στο μηδέν. Εκκλησιά κλέψαμε δεν υπάρχει Άρης διαλύθηκε μετα το κύπελο. Κρατιόνταν με νυχιά και δόντια ΜΠΑΣ και πάει τελικό. Το κάρφωσε στο 97 ο δικός μας και παπαλα το κατάστημα τη κοπάνησαν όλοι. Ο Χαριστέας εχει μείνει να κάνει το γραφικό μαζί με κάτι πιτσιρικάδες , κάτι σα το Δημητρέλλο που σφράγιζε εισιτήρια στην εφορία κάθε 15 σε μας τις ένδοξες μέρες.

    Το σκότωσε το θηρίο ο ΕΦΤΑΡΑΣ του πάγκου. Μόνο ότι δε πήραμε το CHL δεν έχω διαβάσει. Τι σοβαρότατές ,τι ωριμότητες, τι transition, τι τελικές. Αν τα διαβάζεις θα λες γίναμε Μπαρτσελόνα του 2010. Μετα κοιτάς τη βαθμολογία, βλέπεις το -22 και προσγειώνεσαι. Το αεκ πετάει ΠΑΝΤΑ όταν βρει κάνα τελειωμένο σα το νιονιό στη κανονική περίοδο- εντός έδρας πάντα- η όταν είναι πάνω από -15 η διαφορά. Εκεί τα παιδιά απελευθερώνονται από το ‘άγχος’ και ‘λύνονται’ τα ποδιά τους που για κάποιο λόγο ήταν ‘δεμένα’ επι μήνες. Ο ‘προπονητής’ βρίσκει τη ‘χημεία’ της ομάδας. Ο ‘αρχηγός’ μεταμορφώνεται σε κάτι αναμεσά σε Μακελελε και Gerrard και γενικά με 2 άντε 3 παίκτες που θα φέρει ο πρόεδρος να ‘ουμ μέχρι που φτάνουμε ημιτελικά CHL. Μετα πας ξανά-μανά στο -20 και άντε πάλι από την αρχή. Η ίδια βιόλα μόνιμα. Κρατάει χρονιά η κολόνια, από το 2013 φτάσαμε στο 2020 πάμε για 2021 και αν βγάλεις το ‘ανέλπιστο πρωτάθλημα’ (αυτό που ΔΙΚΑΙΩΣ έφαγε -500 ο ζμπαουγκ) ο μέσος ορός τερματισμού είναι πάνω από 20 πόντους κάθε χρόνο.

    Λίβερπουλ: Εξαντλήθηκαν προχθές 1,7 εκατομμύρια φανέλες.

    £63 λίρες (€75 ευρώ) Χ 1,7εκ= £107εκ λίρες η €126εκ ευρώ έσοδα ΜΟΝΟ από τη φανέλα ΜΟΝΟ τη τελευταία εβδομάδα που μαθηματικά πήρε τη κούπα.

    Τα ίδια φυσικά κάνουν όλες οι 4-5 βαριές φανέλες (βαριές είπα όχι Τσελσκυ και Σίτυ αυτοί είναι τοπικής εμβέλειας) της Ευρώπης. Λιγότερα αλλά επίσης σοβαρά κάνουν πιο μικρά clubs τύπου Dortmund- Valencia- Benfica κλπ. ΟΚ δε χτυπάνε τις +100αρες τις δίκες μας της Barca της Μπάγερν αλλά βγάζουν.

    Και λεμέ τώρα εμείς ότι θέλουμε να πάμε να παίξουμε σε διοργάνωση με clubs τέτοιου βεληνεκούς. Τώρα γιατί, εκτός από τα φράγκα που έτσι κ αλλιώς τα ‘εγγυάται’ (βλέπε εξαφανίζει) ο πρόεδρος ξυνόμαστε στη γκλίτσα του τσοπάνη να πάμε να πέσουμε με τις Μπάγερν τις Ρεάλ τις Γιούβε αυτού του πλανήτη για να κάνουμε 6 ήττες σε 6 ματς δε το γνωρίζω. Να πω ότι ενισχύεται η ομάδα? Ότι γεμίζουν τα ταμεία? Ότι φέρνουμε κάνα σοβαρό στο πάγκο που να μη μαζεύει ΕΦΤΑΡΕΣ στην Ευρώπη? Ρωτήσετε εκεί στο αεκ να σας πουν. Εγώ Μπακακι και Μάνταλο έβλεπα στη Β Εθνική το 2014-5 Μπακακι και Μάνταλο βλέπω και στη τσαμπιονς-λιγκατη αεκ του 2018 και την wannabe του 2020-1. Απλά αλλάξαμε το μαύρο Πιου με το λευκό Πιου. Τα ιδιά γκολ έβαλαν στη κανονική διάρκεια (από 9) άσε που ο Μάκης δέχτηκε πόλεμο και ουσιαστικά δεν έπαιξε το δεύτερο μισό. Το φάγανε το Μάκη το γελαστό παιδί τα συμφέροντα. Τουλάχιστον αυτός γέλαγε, δε το έπαιζε γκολτζής.

    Μακάρι να τελειώσει του Τιαγκο να παίζει στο 4-3-3 στη μέση μαζί με Hendo-OX-Gini-Flaco-Milli. Όπως είπε και ο Klopp: θέλουμε να γίνουμε η ομάδα που κάνεις δε θα θέλει να παίξει μαζί της. No worries gaffer, ήδη είμαστε ανεπιθύμητοι από όλους. Πρέπει να είσαι τρελός να λες θέλω να κληρωθώ να πάω εκεί μέσα να παίξω με αυτούς. Η Γκαρέλι να λες δε φοβάμαι. Μετα τρως την ΕΦΤΑΡΑ σου και τουμπεκιαζεις. Έρχεσαι στα ίσια σου και καταλαβαίνεις? ποσό μαλακας είσαι.

    Stevie: παικτης, προπονητης, τεχνικο μελος που δεχεται να συμμετεχει σε αυτο το συλλογο με τις παρουσες συνθηκες ειναι απλα ενας yesman που κοιταει να κονομησει οσα δε μπορει να βρει αλλου. Ειτε επειδη ηταν ανεργος (Μανωλης-Γκαρελι) ειτε γιατι δεν τον επαιρναν οι αλλοι. Ποιος παικτης μας πλην Μπαρκα παει μεταγραφη σημερα οχι στο γαυρο (εχει το Σα) αλλα στο Ρωσσο?

    Σε κανενα μαγαζι που λιμναζει επι χρονια και επικρατει αυτη η αρρωστη κατασταση δεν παει καποιος που ειναι φιλοδοξος και θελει να κανει καριερα. Ξεχνα παικτες που κοιτανε εστω και σα σκαλι την ομαδα, αυτη σε 7 χρονια καταφερε να παρει και να πουλησει ενα Βρανιες ολο και ολο. Πιο πριν ενα Σκοκο και ενα Σωκρατη. Ο Manager του παικτη τα βλεπει αυτα, οταν θαβεις 15-20 χρονια τους παντες τι θα τον πεισει οτι δε θα θαψεις και το δικο του πελατη?
    Τα πολλα λεφτα που θα παρει ? Οι μονιμες τιμωριες της ομαδας? Τα -20 και τα -30? Οι αποκλεισμοι 9 στις 10 τον Αυγουστο?

    Το ελληνικο ποδοσφαιρο και η αεκ ειναι νεκροταφειο παικτων γι αυτο και μαζευεις ολη τη σαβουρα μονιμα. Αντε ο γαυρος επειδη παιζει ευρωπη να δωσει κανα παικτη και να δειξει- κυρια σε αφρικανους φερελπιδες- οτι μπορει να πας σε μια μικρομεσαια ομαδα αν βγαλεις 2 σαιζον εδω κυρια λογω της προβολης αλλα και των επαφων Καρεμπε-Μοντεστο. Εμεις (εχουμε ακομα?) το Μπαρμπαλια…

    Αυτη ειναι η αληθεια. Μπορει να τη λεω χυμα αλλα αυτη ειναι δυστυχως.

    ΥΓ Τίμο αγόρι μου: τελευταία στιγμή κιόλας απαίτηση για όρο συμβολαίου βασικός δεν εχει ΚΑΝΕΙΣ στην ομάδα και έχουν περάσει από αυτή ονόματα που δε τολμάς όχι να προφέρεις αλλά ούτε να σηκώσεις το βλέμμα σου να τους δεις. Κάτι Dalglish κάτι Rush. Τέτοια απαίτηση δεν είχε ο SG8 γι’ αυτό και ΚΥΡΙΟΣ αποχώρησε καταλαβαίνοντας ότι το club και οι αποφάσεις του manager είναι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ. Όπως αλώστε είπε φεύγοντας: Stepping in Anfield for the first time was a dream come true. Everything else was a bonus.
    Η διαφορά είναι ότι εκεί εχει Φρανκ Λαμπαρντ (γελάμε δυνατά) … και εδώ είναι Liverpool και ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι πάνω από το club.
    Πούλησα τον Ings (18 γκολ φέτος) στη Southampton £22εκ (€26εκ) γιατί θέλω κάτι κορυφαίο. Ένα παιδί που ΠΟΤΕ δε δημιούργησε πρόβλημα (είναι και άρρωστος red) και είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αγαπητό σε όλους και θα μας κάνει ναζακια ένας Γερμανός από τη Λειψία τελευταία στιγμή πριν έρθει καν? Ποιος νομίζεις ότι είσαι?
    Αυτές τις μαγκιές να τις κάνεις στην ομαδουλα του νεόπλουτου Ρώσσου που τις δέχτηκε, σε μάζεψε και καλή επιτυχία στη μάχη της εξάδας που χαροπαλεύτε μαζί με τους άλλους αποτυχημένους εκεί στο -34. Την ομάδα που νομίζει ότι το ποδόσφαιρο ιδρύθηκε το 1992 και πιο πριν ήταν απλά το χάος. Άιντε παλικάρι τράβα στους πέμπτο – έκτους που σήκωσες και κεφάλι και ΄βάζεις και ορούς’ τρομάρα σου. Δε βάζει όρο ο Εμπαμπε και λεει απλά βρείτε τα στα λεφτά και έρχομαι με κλειστά τα μάτια και βάζει ο Τιμο Βερνερ…. Ωπα ρε Μεσι, χαλάρωσε μη σου φύγει κανας πόντος.
    ΥΓ2 “For generations we’ve been fighting for this title and we couldn’t make it when I was here, but they fully deserve it and for the last three or four seasons they have been fantastic. I am very happy for the Liverpool supporters.”
    Pepe Reina, o χθεσινός αντίπαλος τερματοφύλακας της Villa. Εχει κάνει 5 σαιζόν σε εμάς με ρεκόρ clean sheets. Στη δήλωση λεει ΕΜΕΙΣ.
    Once a red always a red.

  4. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    1. το blog, πόσα πήρε από την καμπάνια του “μένουμε σπίτι”;

    2. τι νόημα έχει να δίνεται κρατική διαφήμιση στην κρατική ερτ;

    3. αληθεύει ότι ο μπακογιάννης θα πεζοδρομήσει και τις εθνικές οδού;

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Φουλ δουλείες έκανε το ‘μαγαζί’. Το αφεντικό του μαγαζιού δεν άκουσε. Δε κατάλαβε. Δεν πήρε είδηση.
    Εργολαβίες με μαύρα λεφτά εκ στα Documentο και στις Αυγες των offshore μέτοχων, με παραδικαστικούς εκβιασμούς που ‘έβγαζαν πολλά λεφτά’, με εγγυητικές και ‘άδειες’ για τηλεοπτικούς διαγωνισμούς με βοσκοτόπια.

    Και ΟΧΙ σύντροφοι, το Καλογρίτσα ΔΕΝ τον κόψατε εσείς όπως ΨΕΥΔΩΣ είπατε. Ο Καλογρίτσας και εγγυητική έλαβε ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ από τη ΤΣΥΡΙΖΑ-ΒΑΝΚ Αττικής που φυσικά ΓΝΩΡΙΖΕ μέσω swift τη προέλευση των χρήματων, ΚΑΙ συμμετείχε στο διαγωνισμό παρωδία ΚΑΙ άδεια έλαβε χτυπώντας σα στραγάλια τα εκατομμύρια στα bids. Οποίος εχει δει μια φορά swift στη ζωή του (το κανονικό δισέλιδο που παίρνει η επιχείρηση όχι το ενημερωτικό της τράπεζας που βλέπει ο κόσμος) βλέπει τη ΠΛΗΡΗ διαδρομή του χρήματος, από που ξεκίνησε, ποιες τράπεζες μεσολάβησαν, που κατέληξε, πόσες προμήθειες μοιράστηκαν ανά ίδρυμα και ποια είναι η εποπτική (είτε οι Αμερικανοί είτε οι Άγγλοι που ελέγχουν το παγκόσμιο traffic στα εμβάσματα- Bank of America/Bank of England). Χιλιάδες swift έχουμε δει δεκαετίες τώρα. Οπότε γίνεται μια πληρωμή έρχεται στο τέλος της εργάσιμης και το αρχείο.

    Εκεί που ο επίσης δικός σας Ιβάν έκανε το λαγό (λογία δικά του όχι δικά μου). ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ήταν ο ‘διαγωνισμός’ και μια χαρά συμμετείχε, και ολοκλήρωσε την ‘αγορά’ της άδειας. Μετα το διαγωνισμό όχι μόνο δεν τον ΄κόψατε’ άλλα με δήλωση του παπά τον ελέγξατε και τον βρήκατε καθ’ όλα εντάξει. Ο καλογρίτσας ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ όταν ήρθε η ώρα να καταβάλει τη πρώτη δόση των +20εκ ευρώ μετα από κάνα μήνα , αυτή που ο παπάς έτρεχε Κυριακή στο σπίτι του Βαγγέλη να ζητάει δανεικά και είναι επίσης ηχογραφημένος, χρήματα που φυσικά δεν είχε.

    Γραμμένα από μένα εδώ και τέσσερα – πέντε χρονιά εδώ μέσα- ειδικά αυτό με τις άδειες και τις εγγυητικές- πολλές φορές όχι μια. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ
    White house, white porscha, λες και δε ξέρουμε ΠΟΙΟΣ είναι. Ο κόσμος το εχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. 5 χρόνια είναι βούκινο και αυτοί νομίζουν ότι κοιμόμαστε..
    Έρχονται και ταξιδάκια στη Βενεζουέλα με κάποιον Αρτέμιου, έρχονται και κάτι Πετσιτηδες που κρύβονται στα κατεχόμενα όχι για πολύ ακόμη.

    Κάτι διευκολύνσεις σε φυλακισμένους ‘επιχειρηματίες’ που έκαναν πάσα και κάτι γήπεδα στα χαρτιά και μένουν σε αναστολή υπό πλειστηριασμό από τη Euro bank. Εκεί έπεσε πολύ μάσα.
    Έρχονται κάτι ‘τόμοι με βιβλία’ και κάτι διαμεσολαβήσεις για πώληση στρατιωτικού υλικού.
    Έρχονται και άλλες ‘συνομιλίες’ όπως έρχονται και κάτι διευκολύνσεις (αυτές τις ψάχνει το μεγάλο μαγαζί) για κοινές χρηματοδοτήσεις. Είναι ένα τρίγωνο σουλτάνος-porscha-podemos πολύ όμορφο με +850 τόνους χρυσού που ‘αγοράσθηκαν στο 30% της αξίας τους. Τότε που έκαναν στάσεις τα αεροπλάνα για ‘ανεφοδιασμό’ Τους τελευταίους ΗΔΗ τους έπιασαν (500 εκ) και το παραδέχτηκαν στην Ισπανία εκκρεμούν τα ποινικά πλέον.

    Ο μονός που δε κατάλαβε 4,5 χρόνια ήταν ο λαοπρόβλητος. Ο κακός χαμός γύρω του και αυτός χαμπάρι…. ΟΛΑ τα έκαναν οι άλλοι μονοί τους.
    Αυτός απλά κυβερνούσε, έκοβε και καμμιά βόλτα σε καμμιά κούβα και σε καμμιά Disneyland με το liar jet, πήγαινε και καμμιά βόλτα με το σκάφος, έμαθε και τα Cohiba, έκανε και τη δασκάλα του δημοτικού, καθηγήτρια στο ΕΜΠ που πήγαινε μόνο με ελικόπτερο στο Σούνιο καθημερινά…
    Δε ξέρω ΑΝ θα έρθει η ώρα για τι πρέπει να κατηγορηθεί. Ότι είναι απλά ένας κομπιναδόρος χαμηλής εμβέλειας, η ότι είναι ένας κοινός χαζός?

    Το να είσαι αριστερός όντως εχει ένα τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα: τέτοια ΛΑΜΟΓΙΑ δεν υπάρχουν πουθενά στο πλανήτη. Μια συμμορία που είδε την ‘εξουσία’ σα μια ευκαιρία να κάνει ‘δουλείες’ και να ‘κονομήσει’. Κατά τα άλλα τους έφαγε ο ‘Κούλης’ για ένα τηλεφωνικό κέντρο και κάτι ψυγεία στα οποία εκδόθηκε τιμολόγιο και φυσικά πληρώθηκε. Λάδωμα και μαύρα με τιμολόγια και πληρωμή ΦΠΑ, 25 χρόνια στη αγορά πρώτη φορά ακούω..

    Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η ΑΝΟΧΗ που εχει η ‘αριστερά’ σε όλο αυτό το καρναβάλι. Όχι σήμερα άλλα εδώ και χρόνια. Είναι ιδιαίτερα ΛΥΠΗΡΟ να μη μπορεί να υπάρχει μια φωνή λογικής, έστω και αν διαφωνώ κάθετα, σε αυτό το χώρο και να αφήνουν το αγράμματο βλαμμένο να είναι η μόνη επιλογή. Κοιτάς τους ηγέτες τους και βλέπεις το ΦΩΦΑΛ, το Μπαρουφακι και το Κουτσουμπα. Ο τελευταίος πριν το χαζοχαρούμενο ήταν ο ΓΑΠ. ΑΑΑΑΑΑλλη διάνοια που εχει χαθεί με το κανό 3 φορές, εχει σπάσει χέρι κάνοντας ποδήλατο και εσχάτως κατάφερε να τσακιστεί από τη καρέκλα του ΕΝΩ ΚΑΘΩΤΑΝ! Grande miracolo

    Είναι πραγματικά λυπηρό να μη μπορεί να βρεθεί ένας νορμάλ άνθρωπος να κάνει ένα ανάλογο των εργατικών στην Αγγλία η των Democrats στη US για να μπορεί να υπάρχει σωστή και καλή αντιπολίτευση. Να υπάρχει έλεγχος στη κυβέρνηση και να υπάρχει λογική σε κοινά εθνικά θέματα (μεταναστευτικό-οικονομικό-εξ. Πολιτική) αντί για άναρθρες κραυγές πιθήκων σα το Πολλακη που εχει σπάσει ρεκόρ κατάδικων για εξύβρισή και συκοφάντηση και κάτι βίζιτες που τις κάναμε υπουργούς επειδή είναι μπουτουδες και τις πηδάνε οι ανάλογοι σύντροφοι.

    Από τη άλλη θα μου πεις υπάρχει κόσμος που ακόμη μιλάει για ΕΑΜ και για παππούδες ‘αγωνιστές’. Που ‘αγωνιστηκαν΄να μπούμε στο σοβιετικό μπλοκ και ΕΥΤΥΧΩΣ απέτυχαν ΚΑΙ ΕΚΕΙ. Μια χαψιά τους έκανε ο Winston. Ρε να μη σταυρώνουν ΜΙΑ φορά κάτι της προκοπής? +100 χρόνια μόνιμα αποτυχημένοι?
    Σοι πάει το βασίλειο.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    O βούρκος του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι δεδομένος εδώ και χρονιά. Ήταν απλά λασπόνερα αλλά πριν μια 20-25ετια μπήκαν στο σώμα του 2 ‘οργανισμοί’ που το μετέτρεψαν στο απολυτό βάλτο. Με τη πασοκοποιηση, η πασοκιλα όπως αποκαλώ εδώ και δεκαετίες (καλό θα είναι να ΜΗΝ κλέβουν τις εκφράσεις μου) της γενικότερης ζωής του τόπου. Οποίος θέλει μπιζνα με το γκουβέρνο πάει για ένα, η ιδανικά δυο πράγματα. Media και ποδόσφαιρο. Το αν θα είσαι Καλογρίτσας –Μελισανίδης -Μαρινάκης η Κόκκαλης λίγη σημασία εχει. Όσο περισσότερο ‘τρουπωνεις’ στα μέσα ελέγχου των μαζών τόσο πιο καλά δένεις το γάιδαρο σου.

    Ο πρώτος οργανισμός ήταν η Ευρώπη και τα συνεχώς αυξανόμενα λεφτά συμμέτοχης.
    Ξεκίνησε ως κίνητρο και μικρό bonus και έγινε αυτοσκοπός. Κάνεις –πλην ψεκασμένων ‘πρωταθλητών’ – δεν ασχολείται με τη κατσαρόλα ως τίτλο και μόνο. Υπάρχει φυσικά η χαρά επίτευξης του στόχου αλλά κακά τα ψέματα η χαρά είναι αλλού: για τους ιδιοκτήτες τα πιθανά φράγκα της UEFA και των χορηγών , για τους παίκτες -προπονητές ένα καλύτερο συμβόλαιο η μια μεταγραφή, για τους μάνατζερ οι ανάλογες προμήθειες. Ο οπαδός απλά χαίρεται μια μέρα άντε δυο, πιο πολύ είναι για η καζούρα που κάνει στους απέναντι.

    Ο δεύτερος οργανισμός (και πιο κερδοφόρος ανεξαρτήτως τίτλου) είναι ο τζόγος. Επίσημος αλλά κυρίως ανεπίσημος. Εκεί μπορεί να είσαι τελευταίος και να κονομήσεις μια χαρά λεφτά μιας και στη χειρότερη θα παίξεις από 6 έως 10 ματς με τους πρώτους και ανάλογα θα επηρεάσεις καταστάσεις. Παραδείγματα άπειρα ας πούμε ένα που λέγεται Βέροια -Οσφπ. Η ας πούμε άλλο. Ατρόμητος εναντίον όλων πλην ζμπαουγκ. Η Λάμια εναντίον αεκ. Τυχαία τα ζευγάρια..

    Οι δυο αυτοί λόγοι έχουν φέρει τους ανάλογους ‘ιδιοκτήτες’ στις ΠΑΕ. Άλλοι ζουν αποκλειστικά από αυτό, άλλοι τις έχουν όχημα για αλλά πράγματα.
    Όλοι όμως έχουν τα μαγαζιά τους με το minimum κόστος – μικρή εξαίρεση ο γαύρος που βλέπει αλλιώς ως άποψη τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΙΚΤΙΚΑ ως πηγή εσοδών- γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται να κάνουν το κάτι παραπάνω. Εκτός ότι δεν χρειάζεται, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ αλλά και ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

    Τα CV τους και οι άνθρωποι που έχουν στις εταιρείες τους είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αυτού. Ρίχνεις μια ματιά σε όλους και αναρωτιέσαι αν θα τους έδινες να διαχειριστούν ένα χιλιάρικο, πόσο μάλλον τύχες ΑΕ που αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια. Πρώην αποτυχημένες γραμματείς έχουν γίνει διευθύντριες, πρώην ποδοσφαιριστές γενικοί αρχηγοί με μοναδικό σκοπό να τσακώνονται μεθυσμένοι στις φυσούνες. Υπέργηροι τερματοφύλακες προκαλούν το κόσμο κάθε Κυριακή στις κάμερες, υπεύθυνοί επικοινωνίας βρίζουν και απειλούν σε ΓΣ επίσημων οργάνων. Τι πιο λογικό όταν οι ιδιοκτήτες κυκλοφορούν με όπλα (κρυφά και φανερά) και τραμπουκιζουν οπού βρουν? Είναι σα να μαλώνει ο κυνηγός, που εχει τουφεκίσει το πτηνό, το σκύλο του επειδή το έπιασε με τα δόντια. Λες και μπορεί -η ξέρει- να κάνει αλλιώς.

    Το αποτέλεσμα το έγραψα. Ένα απέραντο νεκροταφείο παικτών γι’ αυτό και μαζεύεις όλη τη σαβούρα μόνιμα. Κανένας παίκτης με προοπτική δεν θα έρθει στην Ελλάδα όταν εχει δει μολότοφ -όπλα- ξυλικια και επίπεδο κάτω από το μηδέν. Όταν διαβάζει ότι ο ένας πρόεδρος είναι πρώην ΔΙΣ ΦΥΛΑΚΟΒΙΟΣ και ο άλλος δικάζεται για Ε.Ο και στησίματα παιχνιδιών την ώρα που ο τρίτος κόβει βόλτες με ‘πάρα ποδα’ το κουμπούρι αναμεσά στους παίκτες στο γρασίδι για ένα off-side! Αν στα top clubs που τα δείχνει η tv βλέπει να γίνονται αυτά δε θέλει να φανταστεί τι γίνεται πιο κάτω ο κάθε Άγγλος Νιγηριανός Αργεντίνος. Σου λεει θα πάω εκεί και θα με φανέ λάχανο άμα δώσω καμμιά λάθος πάσα. ΑΣΕ πάω αλλού με λιγότερα..
    Κάνεις ατζέντης δε θα στείλει ένα όντως καλό η εξελίξιμο παίκτη εδώ γιατί πολύ απλά εκτός ότι θα θαφτεί παικτικά, ο ατζέντης θέλει οι παίκτες του είτε να κάνουν μεγαλύτερα συμβόλαια στις ομάδες τους είτε να παίρνουν μετάγραφες. Να ανανεώνουν τις συμβάσεις τους με τον έναν η τον άλλο τρόπο με περισσότερα όχι με λιγότερα… Με προμήθεια δουλεύουν οι άνθρωποι άρα? Γιατί να σκοτωθεί ο Χ μάνατζερ να στείλει ένα παίκτη στην αεκ? Επειδή εχει παρελθόν πώλησης παικτών? 3 έδωσε σε 20 χρονιά με τον έναν (Σκοκο) να βρίσκει μονός του τη μεταγραφή για να μη χάσει τα χρωστούμενα. Αλλιώς και αυτός τσάμπα θα έφευγε όπως ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ άλλοι που ήλθαν είδαν και απήλθαν.
    Επειδή καλοπληρώνει στα συμβόλαια? Επειδή θα τον δουν στην Ευρώπη που 9 στις 10 αποκλείεσαι τον Αύγουστο?
    Γιατί να μη το στείλει στη Νις στη Μπετις στη Crystal Palace στη Σαλκε που οι λόγοι που ανέφερα είναι ρεαλιστικοί?
    Για να το κάνουμε πενηνταράκια που λεει και ο φίλος Αντώνης: ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ Ο ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ?

    Μια στις τόσες μπορεί να σου κάτσει και κανας μέτριος για τα ευρωπαϊκά στάνταρ που για τα δικά μας είναι σούπερ. Βλέπε Σιμοες. Η κάνα καλό παιδί αλλά γυάλινο βλέπε Τσιγκι, Ουγκο- πιττογυρο, και Γκουσταφσον – θα πάθω ανακοπή άμα κανω3 σπριντ συνεχόμενα. Συνήθως κακοί απόμαχοι της ζωής του μια παίζω 10 κάθομαι μη θυμηθούμε το Γιάνναρο το Λεσκοτ (τη μεγαλύτερη μεταγραφή της αεκ μετα το Ριβάλντο θυμίζω κατά Κεφτετζογλου)

    Η ανάγκη για ιπτάμενους γαϊδάρους φαίνεται πως είναι δυνατότερη από τη λογική και την (όσο να ‘ναι κοπιαστική) αναζήτηση εφικτών τρόπων να γίνει η ζωή καλύτερη. Και αυτή τη στιγμή ΠΑΣΧΟΥΜΕ από βασικούς τρόπους όχι να κάνουμε καλύτερο το club αλλά απλά να βάλουμε κάποια βασικά πρωτόκολλα υγειούς και νορμάλ λειτουργίας και βλέπουμε τη βελτίωση αργότερα. Να σταματήσει ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ μπορεί?
    Ας πούμε να παίζουμε όλα τα παιχνίδια με κόσμο για αρχή και να μη τρώμε τιμωρίες μαζί με τα λεφτά του κοσμάκη που προπληρώνει να δει ματς live και όχι να τρέχει να βρει NOVA.
    ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ και αυτό, ξέρω ότι ακούγεται ανέφικτο, ειδικά αν το καλό παράδειγμα το δίνει η κεφαλή του club που τρώει τη μια καταδίκη πίσω από την άλλη, αλλά ΓΙΝΕΤΑΙ.

    Μέχρι τότε (με το τότε να κρατάει ως δείχνει για πολύ ακόμα) θα νομίζουμε ότι ένα γήπεδο- δηλαδή ΔΑΝΕΙΚΑ μπετά και τούβλα- είναι το Eldorado μας.

    Το ίδιο νόμιζε και η Arsenal με το Emirates. Που ναι μεν εχει οικονομική υγεία αλλά μόνο αυτή… Εμείς ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ δεν έχουμε και οποίος ξέρει να διαβάζει και καταλαβαίνει 5 ουγκιές οικονομικά τα βλέπει ήδη. Εκτός αν το γήπεδο, το Σπατο, τα γραφεία κλπ. πληρωθήκαν μονά τους και ανήκουν στη ΠΑΕ ΑΕΚ- κάτι που δια νόμου απαγορεύεται. Από τα ιδία κεφάλαια όπως μας έχουν γράψει πλειστάκις. Ιδία ( με τόνο στο δι’) ναι συμφωνώ. ΠΟΙΑΝΟΥ και πως μετατράπηκαν σε ιδία δε διευκρινίσαμε μόνο.

    Ο λαουτζίκος θα τα δει εν ευθέτω χρόνο. Δε θα είναι αλώστε και η πρώτη φορά και κάτι μου λεει δυστυχώς ούτε η τελευταία…

    ΥΓ Τα κείμενα γράφονται βράδυ παρέα με κάνα ποτάκι κύρια ως ξεκούραση μετα από ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ στο γραφείο μιας και η παρέα αναμένεται μετα τις 20/7.
    Απλά τα στέλνω την επόμενη

  7. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    2020-2021
    ΟΣΦΠ-ΑΡΗΣ&ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ&ΛΑΡΙΣΑ&ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.4×2=8×3=24 ΒΑΘΜΟΙ
    ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ&ΒΟΛΟΣ&ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3×2=6×3=18 ΒΑΘΜΟΙ.
    ΑΕΚ ΞΥΛΟ & ΚΛΩΤΣΙΑ= ???ΒΑΘΜΟΙ