Α.Ε.Κ – ΟΦΗ

Ενα παιχνίδι φαινομενικά εύκολο αφού το ενδιαφέρον ήταν στραμένο προς Θεσ/νίκη μεριά, όπου μάλλον τελείωσε η υπόθεση 2η θέση εκτός αν η ΑΕΚ δείξει τάσεις αυτοκτονίας στα παιχνίδια που απομένουν.

Ο ΠΑΟΚ στην κατάσταση που είναι δεν θα κέρδιζε ούτε τα παραρτήματά του.

Ο Καρέρα πήγε στην πιο safe επιλογή και κατέβασε σχεδόν το ίδιο σχήμα με 1-2 διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα (ξεκούραση Τσιγκρίνσκι και Βέρντε πάγκο).

Απο την πρώτη στιγμή φάνηκε πως το παιχνίδι θα ήταν παράσταση για ενα ρόλο, και αυτός ο ρόλος αφορούσε την ΑΕΚ που μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει νωρίς και μετά να κάνει συντήρηση.

Ο Μάνταλος ήταν ο οργανωτής στα χαφ και απο κοντά ο Κρίστιτσιτς που απόψε ήταν λίγο καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, σε αντίθεση με τον Σιμόες που φάνηκε κουρασμένος.

Κυρίως παιχνίδι κέντρου στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς μεγάλες φάσεις. Και πως να βγούνε φάσεις αφού ο Λιβάια ήταν κουρασμένος απο τα συνεχόμενα παιχνίδια

Ο Παουλίνιο απο δεξιά έδωσε στην ΑΕΚ αυτό που δεν της δίνει ο Μπακάκης εδω και 4 χρόνια, δηλαδή βοήθειες επιθετικά και κάποιες καλές σέντρες .

Σ’αυτό βοήθησε και το γεγονός πως δεν είχε αντιπάλους και ανέβαινε ανενόχλητος, αφού οι παίκτες του ΟΦΗ δεν έδειχναν και μεγάλη διάθεση να απειλήσουν.

Γενικότερα δεν κατάλαβα τι ακριβώς κατέβηκε να κάνει ο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. Να επιτεθεί δεν ήθελε, να αμυνθεί βαριόταν.. μάλλον κατέβηκαν για να βγεί η υποχρέωση.

Όπως και να’χει σε μια απο τις 2-3 πετυχημένες κατεβασιές ο Παουλίνιο βρήκε τον Ολιβέιρα ο οποίος σκόραρε ενα ωραίο γκολ και το παιχνίδι απλοποιήθηκε.

Λίγο πριν το ημίχρονο απο στημένη φάση ήρθε και το δεύτερο γκολ με προβολή του Σβάρνα και η σεμνή παράσταση έλαβε τέλος.

Στο Β’ ημίχρονο η ομάδα (αναμενόμενα) κατέβασε ταχύτητα και ο προπονητής έκανε μαζεμένες αλλαγές για να δώσει ανάσες στους βασικούς.

Απο το ’50 και μέχρι το ’90 αν εξαιρέσουμε τις δυο ευκαιρίες του Αραούχο και του Βέρντε η ομάδα δεν φαινόταν να διεκδικεί τίποτα περισσότερο απο μια γλυκιά καληνύχτα.

Ταυτόχρονα μάθαμε πως ο παοκ έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό, πήραμε διαφορά 4 βαθμών και θα δούμε αν θα την διατηρήσουμε ή αν θα διευρυνθεί.

Σ’αυτά τα 2-3 τελευταία παιχνίδια των play-offs δεν ξέρω αν η ΑΕΚ είναι τόσο βελτιωμένη ή οι άλλοι είναι τόσο χάλια.

Ίσως να ισχύουν και τα δυο ταυτόχρονα.

 

 

 

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to Α.Ε.Κ – ΟΦΗ

  1. Ο/Η koreas λέει:

    @ ο παρατηρητής

    δεν είδα το χθεσινό παιχνίδι, αλλά περιγράφεις περισσότερο ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας παρά ένα παιχνίδι play-off

  2. Ο/Η koreas λέει:

    επίσης τα συγχαρητήρια μου που είδες το χθεσινό παιχνίδι. πανμέγιστος ενωσίτης. απλά αν μπορείς στον τίτλο του θέματος το ΑΕΚ με κενά Α Ε Κ

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Set the record straight: (παλιό αγγλικό saying)

    Νέο ρεκόρ για το Αγγλικό ποδόσφαιρο που γιορτάζει φέτος τα 132 χρονιά του ως πρωτάθλημα με 30 νίκες σε 34 ματς (2 ήττες – 2 ισοπαλίες).
    Έχουμε ήδη το ρεκόρ εντός έδρας νικών με 24 σερί και το ΥΤΥ (year to year) δηλαδή μια ολόκληρη ημερολογιακά σαιζόν 38 ματς με 104 πόντους από τις 11 Ιανουάριου.
    Έχουμε ήδη τη μεγαλύτερη διαφορά που εχει καταγραφεί ποτέ με +25 πόντους.
    Έχουμε ήδη τη καλύτερη εκκίνηση με 61 βαθμούς σε 21 ματς στα 5 καλυτέρα πρωταθλήματα της Ευρώπης από καταβολής τους.

    Sadio (79) Bobby (77) Mo (94) έφτασαν τα 250 γκολ υπό τον Klopp, δηλαδή σε 4 σαιζόν. Μέσος ορός ΜΟΝΟ της επιθετικής τριάδας 63γκολ/σαιζόν. Κόστος αγοράς 105εκ. Σημερινό κόστος +450εκ (200 Sadio- 180 Mo – 80/100 Bobby). Αυτό που γράφαμε για manager-προμήθειες προχθές.
    Είσαι ο manager του Sadio. Πήρες ένα 10% στα 44εκ όταν τον πήγες στη Liverpool δηλαδή 4,4εκ . Ο παίκτης ΑΝ μετακινηθεί (χλωμό) θα σου φέρει 20εκ. Ακόμη και αν ΔΕΝ πάει πουθενά από τις αμοιβές του £180k/week βγάζεις τρελά λεφτά κοντά στο £1εκ το χρόνο. Είσαι ο manager ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ παίκτη της αεκ. Βγάζεις ένα μεροκάματο 15-20k μιας και οι πιο πολλοί έχουν κάτι 150-200αρια συμβόλαια και μετα από 2-3 χρόνια φεύγουν ελεύθεροι. ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ να στείλεις το Χ-Ψ-Ζ παίκτη σου? Στο Μελισανίδη η στη Μπετις? Στο αεκ η στη Palace? Από τη Μπετις και τη Palace μπορεί να πάνε στη Βαλένθια τη Μπράτσα η τη Arsenal και τη Liverpool. Από τo αεκ που πάνε? Ένα Βρανιες έδωσες και οι Βέλγοι βλαστημάνε την ώρα και τη στιγμή. Σιγά μη τους ξαναδείς πελάτες. Fool me once shame on you, fool me twice shame on me (επίσης παλιό αγγλικό saying).
    Απλά πράγματα που άμα είσαι ….. σου δείχνουν applied physics.

    Όταν ήρθε ο Μο στην ομάδα, κάποιος που τον είχε διώξει από τη Chelskey τον ειρωνεύτηκε. Ο Μο ΔΟΥΛΕΨΕ πολύ, άκουσε το gaffer και βγήκε 2 φορές πρώτος σκόρερ στις 2 πρώτες σαιζόν του, απέχει μόλις 3 γκολ για φέτος από το πρώτο και σε 104 ματς εχει 73 γκολ και 27 ασιστ- 100 συμμέτοχες σε γκολ. Με λίγα λογία δε περνάει παιχνίδι που είτε να σκοράρει είτε να δώσει τη τελική πασά.
    Ο Μο ΔΕΝ είναι CF, είναι δεξί εξτρεμ. Σα το Βέρντε… Ο κάποιος που τον ειρωνεύτηκε είναι 48 πόντους πίσω στην δέκατη θέση και τον αποκάλεσε one season wonder.
    Τώρα που τελειώνει η third season εχει καταπιεί τη γλώσσα του.
    ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.

    92 πόντοι πλέον. 4 παιχνίδια απομένουν και εκεί κυνηγάμε:

    Περισσότερες νίκες εντός έδρας (θέλουμε 2) , νίκες στο πρωτάθλημα (επίσης 2), το ρεκόρ των 100 πόντων.

    Και για να κλείσω θα αναφέρω το εξής ιστορικό στατιστικό που μου έστειλε φίλος για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους και να τελειώνουμε με τους αστείους.

    Στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου από το 1888 οι βαθμοί που έχουν κατακτηθεί στα πρωταθλήματα είναι οι εξής:

    Liverpool: 6929 points
    Arsenal: 6758 points
    Everton: 6686 points
    Referee United: 6409 points
    Aston Villa: 5925 points
    City: 5296 points.

    Oι παραδοσιακοί αντίπαλοι μας είναι οι Gunners και οι μπλε του Goodison. Οι άλλοι είναι, οι μεν ~500 πόντους και οι δε ~1600 πόντους πίσω.
    Πρέπει να μη κατεβώ σε καμμιά δεκαριά πρωταθλήματα μπας και με φτάσει ο ένας και καμμιά +25αρια για τον άλλον και αυτό όσο υπάρχουν Άραβες.

    Τώρα θα μου πεις στατιστικά είναι αυτά και μόνο. Συμφωνώ απολυτά. Στατιστικά +130 χρονών όμως.
    Απλά καλό θα είναι να αναφέρονται για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους (set the record straight) και ο καθένας να μαθαίνει διαχρονικά που ανήκει.

    Το ποδόσφαιρο ΔΕΝ ιδρύθηκε το 1992.

    Διαβάζω τα νέα. Οι οπαδοί του ζμπαουγκ βρέθηκαν λεει ΠΑΛΙ έξω από το γήπεδο της Τούμπας, όπως είχε γίνει μετα τον ΟΣΦΠ για το πρωτάθλημα, τον ΟΣΦΠ για το κύπελλο και την αεκ για το πρωτάθλημα (play off) για να αποδοκιμάσουν την ομάδα. Αυτοί οι οπαδοί του ζμπαουγκ τελικά πιο συχνά είναι έξω από το γήπεδο για να τους βρίζουν πάρα μέσα για να τους χειροκροτούν. Ενώ εμείς είμαστε ανώτεροι γιατί είναι διαφορετικό να είσαι αεκ (με μικρά ΠΑΝΤΑ) . Δε πάμε καν στο γήπεδο και τελειώνει η ιστορία.

    Τελικά ΔΕΝ γίνατε Μπαρτσελόνα ε? Όχι τίποτε άλλο αλλά όταν γράφαμε στα ζμπαοκια ότι σας έδωσαν ένα πρεσπο πρωτάθλημα και τέλος εδώ μέσα μας έλεγαν εμμονικους και ότι είμασταν σε … παραλήρημα. Εξαφανίστηκε και ο ζμπαουγκ που έμπαινε να ειρωνευτεί με υφάκι ανωτερότητας του στυλ: σας συμπονώ.

    Κοιτάτε τώρα που έφυγε ο Αλι6ης που σας άφηνε να αλωνίζετε, να τραμπουκιζετε και να τσαμπουκαλεύεστε σε όλη την Ελλάδα για να ‘νικάτε’, κοιτάτε τα αμάζευτα και πάμε παρακάτω. Πάλι καλά να λέτε που ο Αλαφ-ουζος είναι τσίρκο εκεί με τα πιτσιρίκια και ο δικός μας εχει αρπάξει ακόμη και τα κέρματα από τις εισπράξεις για να χτίζει τα γήπεδα και τα προπονητηρια ΤΟΥ. Ένα εικοσάρικο από τα +100 που εχει πάρει όλα αυτά τα χρονιά (οι συνήθεις εισπράξεις της ΠΑΕ ανά έτος είναι άνω των 15εκ ευρώ ΧΩΡΙΣ την Ευρώπη) να είχε ρίξει στο ροστερ σωστά αντί να κουβαλάει τους Βέρντε και να είχε και ένα κανονικό στο πάγκο αντί για τους Μοραις τους Σαχλαμαρινους και τους εφτάρες θα σας είχε εσάς στο -20 και όχι εμάς επι χρόνια σερί.
    Εκεί που ιστορικά ανήκετε ως τεταρτο-πεμπτοι.

    Ας οψεται ο εγγυητής όμως που παίρνει τόσο μυρωδιά από ποδόσφαιρο όσο εγώ από cricket.
    Το πολυνικιτς! είχε κολλητό ως σοφό του ποδοσφαίρου. Που είχε συνεργάτη το ….Μπουρουτζικα. I rest my case.

    Τον άνθρωπο που τον χαρακτήρισε με 5 μόλις λέξεις ο μεγάλος ΟΚΟ σε ματς αεκ-παο back in the day όταν σηκώθηκε να του δώσει οδηγίες πως να παίξει (ο Μπάγεβιτς πήγε να δώσει οδηγίες στον Οκονσκι!!!!) και ο Μιρο του απάντησε δυνατά σε αψογά ελληνικά – ήταν και σχετικά κοντά μας: ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ.

    Είναι τρομερό πως με μια ατάκα γέλασε ΟΛΗ Η 18 ταυτόχρονα. Ακόμη το θυμάμαι, δε ξανασηκώθηκε ο έρμος από το πάγκο. Λούφαξε σε όλο το ματς. Ρόμπα κανονική- ρεζίλι των σκυλιών. Είναι σα να πάει ο Κριστισιτς να δώσει οδηγίες στο Henderson. Η ο Καρανίκας στο Γεραπετριτη. Αυτά ούτε στα cartoon δε γίνονται.
    Παίζει να μη του ξαναμίλησε όλη τη σαιζόν.

    Αυτό από μόνο του, χωρίς όλα τα άλλα, τα λεει όλα.

    Το- επίσης αγγλικό: enough said.

  4. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    @koreas
    Σωστές και οι δυο παρατηρήσεις. Ο τίτλος διορθώθηκε και το παιχνίδι ήταν όντως σαν καλοκαιρινο φιλικό. Ο καιρός τους είναι ούτως η άλλως.
    Τέτοιες μέρες σε προ κορονοϊού εποχές παίζαμε τα πρώτα φιλικά της προετοιμασίας με τις μπυραρίες απο το Κίελτσε

  5. Ο/Η DNAEK λέει:

    Εγώ είδα τον Σβάρνα να εδραιώνεται σαν μια αξιόπιστη λύση ειδικά με τις μικρομεσαίες ομάδες.Μπράβο στο παιδί που αν μη τι άλλο προσπαθεί βελτιώνεται και μαθαίνει δίπλα στον Τζίζας.
    Έχω απογοητευθεί με Αλμπάνη.Πολύ σόφτ χωρίς νεύρο και τραγανό,καμμία εξέλιξη.Ακόμη και ο ποκοπίκος παρά τις γκάφες του και τις επιπολαιότητες του περισσότερο αισθητός γίνεται στους αντιπάλους. Όπως και να έχει όμως αυτή η θέση θέλει αναβάθμιση.
    Επαναλαμβανόμαστε αλλά για να φτάσουμε στο επίπεδο του γαύρου θέλουμε βασικούς στα 3/4 της άμυνας,στα δύα άκρα και ένα χάφαρο οργανωτή- εκτελεστή.
    Αλλά “δει δη χρημάτων ω φίλαθλοι αδημονούντες”.Έχουμε και ένα χαμάμ να τελειώσουμε.

  6. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα.Λιγο ασχετο αλλα επειδη διαβαζει θα ηθελα να πω στον κυριο που γραφει στο sportstriunfo,θα ηθελα να ξερεται οτι συμφωνω σε πολλα απο αυτα που λετε,αλλα δεν μου αρεσει η σιωπη μετα απο τις,οποιες,επιτυχιες της ομαδας,μικρες η μεγαλες.Εν αντιθεση με τον καταγγελτικο λογο σας στις “αποτυχιες” που και αυτες ειναι πολλες με κυρια ευθυνη της ομαδας και των επιλογων της κεφαλης.Μου δινεται η αισθηση οτι ,οπως πολλοι απο μας τους ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ, περιμενεται την ομαδα στη γωνια και “τρεφεσται” απο τις αποτυχιες.Λιγο περισσοτερη ισοροπια ειναι καλο να υπαρχει.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC :Παίρνω την ζυγαριά άμεσα.

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Is that you…

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Οταν ανέλαβε, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο Ζοσέ Μουρίνιο ξεστόμισε την υπερφίαλη προφητεία του: «Τον Φεβρουάριο θα καταλαβαινόμαστε όπως πρέπει με τους παίκτες μου και θα προκαλούμε φόβο σε όλους. Κανείς δεν θα επιθυμεί να έχει εμάς απέναντί του»

    Η Τότεναμ βρίσκεται στη 10η θέση με 49 βαθμούς (σσ. στο -43) και χθες δεν έκανε ούτε μια τελική στο στόχο σε 90 λεπτά αγώνα κόντρα στην Μπόρνμουθ, η οποία έχει δεχθεί 173 τελικές στην εστία της σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.

    Αυτά είναι clopy-παστε, που λεει και ο γιδοβοσκος και όχι δικα μου.

    Το δικο μου σχολιο είναι αυτο:

    Τους πείραζε ο Ποτσε που τους έβγαλε τέταρτους με 71 πέρσι και τους πήγε τελικό CHL χωρίς μετάγραφες!

    ZOYZE ΓΕΡΑ ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    ΥΓ Η λογικη λεει ότι απεναντι στη Μπορνμουθαρα τελικη θα κανει ακομη και το αεκ. Με τον Ολιβειρα και το Βερντε που δε πετυχαινουν αγαλμα από 10 εκατοστα.

  10. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Τι να γράψει στις επιτυχίες? Κάποια πράγματα για την ΑΕΚ είναι αυτονόητα.
    Ήταν κάποτε δηλαδή.

  11. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Kαι το έλεγαν τα παιδιά: …”κόλαση-κόλαση,μέσα στο τζαμί…”

  12. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν βαζεις την ζυγαρια βαζω τα δραμια