ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”

Εντείνονται τα μέτρα για την μάχη ενάντια στον “κορωνοϊό” όπως ανακοίνωσε ο υπουργός διαγαλαξιακών υποθεσεων. Μετά από μίνι-μέχρι τον αφαλό- σύσκεψη με τον υπουργό αντιικής προστασίας του πολίτη και του υφυπουργού αιμοπεταλίων,ανακοινώθηκαν ακόμη σκληρότερα μέτρα τόσο εναντίων του ιού όσο και εκείνων που δεν έχουν ακόμα νοσήσει από αυτόν.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού,είναι αναγκαίο μέτρο. Για να μη φαίνεται το γέλιο. Που προκαλείται για διαφόρους λόγους. Το κλάμα,είναι προφανές από τα μάτια. Το γέλιο όμως όχι. Που να ξέρεις ποιος γελά με ποιον; Εκείνοι με εμάς,εμείς με εκείνους, η κανείς;  Για να μην είμαστε για γέλια λοιπόν,είναι αναγκαίο το μέτρο.

Βέβαια η-αναπόφευκτα- απρόσεκτη χρήση της,μετά από συνεχες βάλε-βγάλε με τα χέρια,φέρνουν τον ιο πιο κοντά στη μουρη,αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Οπως και κανεις δεν έχει ασχοληθεί με το πόσοι στο μέλλον θα αποκτήσουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας τις χρήσης της. Το θέμα είναι να προστατευτούμε και να κονομίσουμε σήμερα. Αυριο…ποιος ξέρει. ” Σήμερον εμού, αυριον εσού,ουδέποτε τινός” που λένε και οι καλόγεροι.

Φυσικά, με τη χρήση μάσκας,δημιουργούνται και άλλα προβλήματα. Οπως ας πούμε τις επίσημης καταγραφής λόγων. Μπορείς άνετα να βρίσεις όποιον θες ενω τη φοράς και κανένα δικαστήριο δεν θα μπορεί να αποδείξει την ορθότητα. Θα ρίχνεις μπινελίκια και κατόπιν θα μπορείς να ισχυρίζεσαι: “μα με είδατε κυριέ μου να βρίζω; Πως το είδατε; Απλά το ακούσατε. Και πιστεύετε ότι ακούτε”; Αρα,εδώ έχουμε ένα θέμα. Οταν το πρόσωπο καλύπτεται κατά 80%,τότε κανείς δεν αποδεικνυει τίποτα. Ασε που ευνοεί τις ληστείες. Ταμαμ. Θα μπαίνει ο πατέρας στο σπίτι και μέχρι να διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για αυτόν και όχι για κάποιον διαρήκτη,θα κάνουμε το σταυρό μας.

Μπορεί βέβαια το πρόσωπο να είναι το ΚΥΡΙΟ μέσο εκφρασης και κατ επέκταση μετάδοσης πληροφοριών,πόσο δε μάλλον στις σχολικές ηλικιες και σε περιβάλλον εκπαίδευσης,αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Μάσκες και σε αυτά. Φυσικά κατα τους ιδιους “τα παιδιά μολύνονται πολύ λιγότερο και επίσης μεταδίδουν πολύ λιγότερο τον ιό”, αλλά αυτό δε έχει μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να φορέσουν τη μουτσούνα στη μούρη. Να χαθεί το πρόσωπο. Και φυσικά οι επαφές. Να λές ένα ανέκδοτο και να μη ξέρεις αν γελάει ο άλλος; Να σε βρίζουν και να μη ξέρεις αν το εννοούν; Να σε κολακεύουν και να νομίζεις ότι είναι μαγνητοφωνημένο μηνυμα; Να σε πλησιάζουν και να μη βλέπεις προθέσεις; Δεν πειράζει. Αρκει να μη κολλήσουμε. Να μη γίνουμε,πως το λένε: “κρούσμα”! Χίλιες φορές να γίνει το παιδί σου πούστης. Πουτάνα η κόρη. Ναρωτικά να κουβαλάνε. Αλλά ΟΧΙ, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ,ΟΧΙ “ΚΡΟΥΣΜΑ”.

Πάντως, όλοι οι υπέυθυνοι- δηλαδή τρεις τέσσερις λοιμοξιολόγοι- συστήνουν μεγάλη προσοχή και προειδοποιούν: “Υπάρχει μια μεγάλη μπορώ να πω μερίδα ανθρώπων που αντιτείθεται στα αναγκαια μέτρα. Αρνούνται πεισματικά να εκτεθούν και έτσι ακυρώνουν κάθε προσπάθεια της πολιτείας να παρουσιάσει τα στοιχεία εκείνα στην Ευρωπαική Ενωση ‘ωστε να πάρουμε τα απαραίτητα “δια την επιβίωσή μας” κονδύλια αποζημείωσης”.

Είναι σαν να σου λένε: φέρε ψεύτικα χαρτιά να περάσεις από επιτροπή για να πάρεις την ψεύτικη “αναπηρική σύνταξη”. Τόσα χρόνια αυτά κάνουν οι πολίτες στο κράτος και το κράτος με την σειρά του στις Βρυξέλες. Εδώ παριστάνουν τους “αρρώστους” άλλοι και άλλοι. Γαλλία Ιταλία Ισπανία ΗΠΑ…άπαντες έχουν πέσει με τα μούτρα στα δισ. Εμεις εδώ τί κάνουμε; Αν είναι δυνατόν. Θες να μη πας σχολείο; Να δικαιολογησεις απουσίες τόσο από τα μαθήματα ή και αργότερα από την εργασία σου; Θες αποζημειώσεις; Θες να έχεις καλές πιθανότητες να κερδίσεις, η έστω να αναβάλεις μια δίκη;Εχεις εταιρεία και θες να την βάλεις  στο “νοσοκομείο”; Εχεις κράτος και θες εισαγωγή “στα επείγοντα” και άρα αποζημείωση από το “αφεντικό”; Κανε τον άρρωστο. Γνωστά πράγματα αυτά.

Ολοι μαζί, βάλτε ένα χεράκι να βοηθείσουμε το κράτος μας. Και εκείνο με τη σειρά του δεν θα μας “ξεχάσει”. Αυτό κάνουν παγκοσμίως.

Σε κυνηγά μια σφήκα. Τρέχεις,πέφτεις,σπας τα ποδάρια σου,μένεις σακάτης,παίρνεις αποζημείωση για τον κίνδυνο που πέρασες. Λογικά πράγματα.

Αμείωτη η ένταση του ιού,λένε. Πραγματικά τι γρίπη είναι αυτή…να μην εξαφανίζεται. Μήπως φταίει το ότι απλά αυτή τη φορά αναφέρουν νούμερα,(και μάλιστα φουσκωμένα)  σε αντίθεση με τα προηγούμενα 50 χρόνια που επίσης υπήρχαν ιοι γρίπης και επίσης υπήρχαν “κρούσματα” και επίσης κάποιοι εξασθενημένοι,γέρικοι και με “συνοδά νοσήματα” οργανισμοί απεβίωναν; Μήπως απλά συμβαίνει κάτι φυσιολογικό,το οποιο έχει αναχθεί σε “επείγον” για πολύ ιδιοτελείς λόγους; Μήπως οι λαοί συμμετεχουν-δεν ειναι η πρωτη φορά- σε θέατρική παράσταση όπου ειναι οι ίδιοι συμπρωταγωνιστές-κομπάρσοι και παράλληλα θεατές που πληρώνουν πανάκριβο εισητήριο για να δουν τα ίδια τα χάλια τους;  Ισως.

Η αλήθεια είναι ότι πίστευα “σε μερικούς μήνες κανεις δεν θα θυμάται τίποτα”. Επεσα έξω. Ο Steven έπεσε μέσα, λέγοντας πως “…θα μας απασχολεί το θέμα και το επόμενο διάστημα…”

Αφού τα τρις που πιστώθηκαν και πιστώνονται δεν είναι αρκετός  λόγος για να πάψει να διατηρείται αυτή η καθ ολα αστεία ιστορία με τον “θανατηφόρο ιό”,τότε πραγματικά δεν ξέρω που και σε τι αποσκοπουν. Ισως όταν θα έχουν σταμπιλαριστεί τα συμβόλαια με τις εκατονταδες εκατομύρια δόσεις “εμβολίου” και τα δισεκατομύρια που παίζονται στη ρουλέτα των φαρμακοβιομηχανιών,ίσως όταν οι ύαινες μοιράσουν-ξεσκίσουν δηλαδή- τα κομματια των δις, ίσως τότε ησυχάσουμε… οχι για πολύ.

Το 2009 είχαμε τα ίδια. Παροξυσμός.Παραπληροφόρηση. Τρόμος. Παντού. Για την Ελλάδα μιλώντας: Αγορά μερικών εκατομυρίων “σωτήριων δόσεων” εμβολίων που κόστισαν καμιά εκατοσταριά εκατομύρια γιούρω και φυσικά κανεις δεν τα είδε. Το ίδιο “δίδυμο”, Γκοτζαμάνης-Τσιόδρας (επι υπουργίας Αβραμόπουλου) και τότε. Ενδεκάδα που  κερδίζει,δεν αλλάζει.

Μεχρι να ολοκληρωθεί το “ξέσκισμα” των πακέτων. Μέχρι οι κοιλιές να ανοίξουν από το φαγοπότι, ο κίνδυνος της σουπερ μετάδοσης του τρομερά μεταδοτικού και απίστευτα θανατηφόρου ιού,θα παίζει κανονικά. Ολοι θα παριστάνουμε τους τρελούς,με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο. Ιθύνοντες θα παρουσιάζονται με μάσκα στη μουρη σε χωρους που είναι  ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. Δημοσιογράφοι θα κάνουν δραματικα ρεπορταζ σε εξωτερικους χωρους και ενω θα ειναι  ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ,διχως να υπάρχει ψυχη τριγυρω,θα φορανε αυτες τις κιλότες στη μουρη,ενώ αυτός-αυτή που λέει τις “ειδήσεις-και μάλιστα σε κλειστό χώρο,στο στούντιο παρέα με καμια δεκαριά νοματαίους-είναι ΧΩΡΙΣ μάσκα (γιατί πρέπει να ειναι σαφής,κατανοητή και με ΕΜΦΑΣΗ η “τρομοενημέρωση”)

Εδώ μιλάμε,-το είδα όντως- στις ΤΗΛΕδιασκέψεις που κάνουν αργηγοί κρατών,φοράνε μάσκα! Μιλάμε για το πιο φυσιολογικό πράγμα. Αφού ως γνωστόν ο ιος αυτός έχει χαρακτηριστικά κυβερνοιού. Δηλαδή μπορεί να διαπεράσει από το σώμα στα καλώδια και άρα να εισέλθει στο διαδίκτιο και να μολύνει από χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά. Transcendetalism.

Ιδού λοιπόν τα νέα-για ακόμα μια φορά-μέτρα: (τα ανακοινώνει ο ασχημομούρης και  αγενέστατος άρα απεχθής Χαρδαλιάς. Οχι ο “παππούλης” Τσιόδρας. Πάει αυτός. Παραείναι καλός ωστε να πεισουμε ήδη κουρασμένους και εκνευρισμένους πολίτες για την αναγκαιότητα περαιτέρω μέτρων τα οποία πλέον μοιάζουν με καθαρη οπερετα. Και έτσι αφαιρεθηκε από το κάδρο ο καλός παππούλης και μπηκε δίπλα στην σκυλοφατσα του Χαρδαλιά,ο άλλος ομορφάντρας. Ο Γκουτζαμάνης. Κακώς φοράνε αυτοί οι δύο μάσκες κατα την διάρκεια της ενημέρωσης. Με τέτοιες φάτσες, αν θες να τρομάξεις τον άλλον δεν την καλύπτεις. Την χρησιμοποιείς. Ως όπλο. Δεν έχουν μυαλό καθόλου μου φαίνεται.

— Σκυλιά γατες,άλλα κατοικίδια,αλλά και οικόσιτα που ζουν σε απόσταση δεκα χιλιομέτρων από την κυρια κατοικία μας επίσης με μάσκα, (τα μηρυκαστικά θα φοράνε ειδικές χορτοκοπτικές μάσκες.εφευρεση του Χαρδαλιά. Μάλλον για ιδία χρήση ξεκίνησε και θα γίνει νομος του κράτους). Αν τα γιδοπρόβατα σου δεν φορουν μάσκες,δεν θα παίρνεις επιδοτήσεις. Απλό.

— Πλύσιμο με υδροχλωρικο οξύ. Καθημερινά. Μπάνιο σε ακουαφόρτε. Αν δεν υπάρχουν αυτά στο χώρο και βρισκόμαστε εκτός σπιτιού, τότε θα βάζουμε τις παλάμες στις άσφαλτο και θα περιμένουμε να περάσει κάποιο λεωφορείο. Αν αυτό είναι “φυσαρμόνικα”, ακόμα καλύτερα.

— Κάθε πρωί,θα τινάζουμε τα παιδιά από το μπαλκόνι. Μαζί με τις κουβέρτες και τα σεντόνια. Κατόπιν θα τα βουτάμε στην γεμάτη απο χλωρίνη μπανιέρα,θα τα στεγνώνουμε στο φούρνο στους 80 βαθμούς, γιατί παραπάνω “μπαίνουν” και κατόπιν θα τα ξεπροβοδίζουμε στο σχολικό, από μακρυά, με ένα  καλάμι,σαν τις γαλοπούλες.

— Κάψιμο σπιτιών μετά από επιτόπια έρευνα κλιμακίων και διαπίστωση άνω των δύο κρουσμάτων ανα οικογένεια.

Σε περίπτωση ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ σε σχολικη μονάδα,το παιδι θα αποβάλεται δια βίου, ο πατέρας θα λιθοβολείται και ο καθηγητής θα περνά από κλίβανο.

–Ισχυρή σύσταση στις μητέρες να μη φιλάνε τα μωρά τους.Αυτή η απαίσια συνήθεια πρέπει να εξαλειφθεί.  Ο θηλασμός επιτρέπεται υπό τον όρο το βρέφος να μη πιάνει το βυζί και η μάνα να μη πιάνει το βρέφος. Θα το βάζει στο σουρωτηρι για τα μακαρόνια,στο ύψος του στήθους και εκείνο θα θηλάζει με τα χέρια δεμένα.

Και κατέληξαν οι υπεύθυνοι, οσο αφορά στο άνοιγμα των σχολείων:

“Απαγορεύεται η ανταλλαγή παιχνιδιών. Μπάσκετ,βόλευ,τέλος. Ποδόσφαιρο χωρίς κεφαλιές και μονο μπακοτερμα,χωρίς χέρια. Αλλα παιχνίδια όπου  υπάρχει φυσική επαφή,θα αντικατασταθούν με Play station.  Η δε “τρίλιζα” από 9 τετράγωνα θα γίνει με τρια τετράγωνα για γρήγορη επίλυση και  αποφυγή συγχρωτισμού των δύο παικτών). Εξαιρείται η “κουτσαλώνα”. Τα “μήλα” επιτρέπονται,αρκεί να είναι πλυμένα. Η “αμπάριζα” επιτρέπεται,αφού στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι παικτες προσπαθούν να αποφύγουν ο ένας τον άλλον και άρα έχει κατάλληλο  εκπαιδευτικό-ιατρικό  χαρακτήρα Επίσης: Στα νηπιαγωγεία, έχει δωθεί βάρος στο να μάθουν τα νήπια να μη βάζουν τα χέρια στο στόμα τους. Θα δένονται πισθάγκωνα και θα έρπουν.

(μόλις έγινε γνωστό ότι η Κεραμέως-τί όνομα και αυτό- κάνει δεκτη την θέση των-κάποιων- παιδιάτρων και έτσι προγραμματίζεται να φοράνε μάσκες ΚΑΙ τα νήπια. “…για να μάθουν και να εκπαιδευτούν στην χρήση της” (!!!)  όπως λένε. Ο Ορσον Ουελς ήταν γατάκι σε όσα έλεγε. Εχει να γίνει της πόπης. Τέλος πάντων). Υπευθυνοι για την παρακολούθηση των προγραμμάτων των νηπιαγωγίων θα είναι άνθρωποι από την Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών”.

— “Ο ιός δεν είναι παιχνίδι κωλόπαιδα”.

— “Ε,τότε κράτα τον για σένα, παλιομαλάκα” θα πουν τα παιδιά. Και σωστά…

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.