ΣΚΟΡΠΙΑ 2

Αγαπητοί κι αγαπητές, εγώ τουλάχιστον βρίσκομαι στην βάση μου ξανά. Μετά την περιπλάνηση μου στα νησιά – φέτος ξεχώρισε η Τήνος στην σκέψη μου -, έχω μπει σε μια οικειοθελή πενθήμερη καραντίνα, από την Πέμπτη μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που θα κάνω το τεστ, με σκοπό να επιστρέψω στην δουλειά μου την Τετάρτη.

Ιδιαίτερο παράπονο από την καλοκαιρινή διακοπή, δεν έχω. Μπόρεσα και τήρησα τις προφυλάξεις, ενώ δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω μάσκα. Ήμουν και τυχερός και δεν έπεσα σε κοσμικότητες και τις λοιπές άλλες νεοελληνικές γραφικότητες, οπότε χάρηκα την θάλασσα, τα φαγητά, τις ξεναγήσεις και τα οφθαλμόλουτρα. Ήταν ένα καλοκαίρι αντισηπτικό μάλλον παρά αντιηλιακό, αλλά ας μην γκρινιάζουμε. Τα δύσκολα είναι μπροστά και πάρα πολλοί συμπολίτες μας έζησαν στην μιζέρια της Αθήνας, στην αυριανή εργασιακή ανασφάλεια και στην υποχρεωτική συμβίωση με τα πεθερικά τους για λόγους ασφαλείας.

Είναι νωρίς όμως να ευχηθώ καλό φθινόπωρο. Νωρίς είναι επίσης να ευχηθώ καλή σεζόν. Ακόμα δεν έχει τελειώσει η προηγούμενη. Ούτε ξέρουμε ποιός έπεσε τελικά μαζί με τον Πανιώνιο αφού το μπαράζ ανεβλήθη, ούτε ξέρουμε και τον κυπελλούχο αν γίνει τελικά το παιχνίδι. Και καλά αυτά. Αυτά είναι συνέπειες του κορωνοϊού. Ξέρει κανείς, τι σημασία έχει το κύπελλο για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια; Ξέρει κανείς γιατί πρέπει να γίνει ντε και σώνει; Ξέρει, ξέρει. Μην γελιέστε. Ξέρει η λίγδα και η ΕΠΟ. Ξέρει την παρωδία και την πλήρη απαξίωση του προϊόντος ποδόσφαιρο. Χωρίς προετοιμασίες οι ομάδες, αποδυναμωμένες αφού οι μεταγραφές δεν μπορούν να παίξουν, και φυσικά χωρίς κόσμο.

Αν όμως αυτά είναι τυπολατρικά τερτίπια, αυτά που παρακολούθησα για την ομάδα μας, είναι πλέον για σφαλιάρες. Μπάρκας, Αραούχο, Βράνιες και μάλλον Μάνταλος φεύγουν. Ποιοί ήρθαν; Ο κανένας στο τέρμα, ο τρομερός γκολτζής που αναζητείται, κι άλλοι δύο που δεν τους ξέρει ούτε ο πατέρας τους. Και δεν βάζω στον ισολογισμό τα δυό πιτσιρίκια, που αυτά δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους. Μια εβδομάδα έμεινε για την περίφημη ενίσχυση. Μιλάμε για ΑΕΚ. Μιλάμε για ιδιωτική εταιρεία.

Μιλάμε για ένα σχεδιασμό, που συνεχώς ανατρέπεται. Μιλάμε για κάποιο 3-5-2 που δουλεύεται εν όψει τελικού, με τον Σιμάνσκι εκτός για τρεις μήνες και πιθανώς και χωρίς τον Μάνταλο. Κι έχει πλάκα, που εδώ γράφαμε οτι η ομάδα θέλει δυό χαφάρες ενώ ήταν υγιής ο Πολωνός κι ο Μάνταλος δεν κουνιόταν. Και τώρα που πάμε; Πάμε στην περίφημη μπούρδα που διάβασα : Αν φύγει ο αρχηγός, τότε η ΑΕΚ θα πρέπει να επανεξετάσει το σύστημα της και να ψάξει έναν χαφ κι έναν ακραίο μεσοεπιθετικό. Μιλάμε για ανέκδοτα, για προχειρότητα, για πλήρη απαξίωση της έννοιας μεθοδικότητα και σχεδιασμός.

Φυσικά κάποιοι θα έρθουν. Και κάποιοι είναι ήδη εδώ. Που συμπληρώνουν το νούμερο του ρόστερ. Ποιός όμως συμπληρώνει την προσωπικότητα; Ποιός συμπληρώνει την ταχυδύναμη και την σωματοδομή; Ποιός κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια; Ποιός παίρνει την ομάδα στις πλάτες του όταν το πράμα στραβώνει; Ο Βέρντε κι ο Ολιβέιρα; Αυτοί οι παίκτες που θα έρθουν, θα προσαρμοστούν τόσο γρήγορα και θα γίνουν ηγέτες; Δηλαδή για να παίξουν τάβλι εκεί μέσα, υποθέτω πιο πολύ ώρα προετοιμάζουν τα ποτά, τα τασάκια και το ταμπλώ.

Και σεις βέβαια δεν έχετε παράπονο. Μπορεί να ξεκουραστήκαμε, όμως την γκρίνια δεν την αφήσαμε. Χούι είναι μάλλον κι αυτό. Αυτή φαίνεται να μας αφήσει πρώτη. ΑΕΚ χωρίς αυτήν, δεν υφίσταται. Άσχετα αν τα δημοσιεύματα γράφουν για πιο δυνατή ομάδα, η οποία πάει για πρωτάθλημα. Όπως πάει και για να πάρει το κύπελλο. Βρε ας τα κάνει, κι εδώ είμαστε να διορθώσουμε και να γράψουμε διθυράμβους. Και να τρίβουμε τα μάτια μας από το θέαμα. Μέχρι τότε λοιπόν, κι αφού δεν μπορώ να δώσω τις ευχές που ήθελα, καλή υπομονή.

Υγ1. Ματσάρα ήταν χθες

Υγ2. Αύριο κατ΄εξαίρεση, θα έχω την κριτική του φιλικού covid επιτρέποντος.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to ΣΚΟΡΠΙΑ 2

  1. Ο/Η Pontios λέει:

    Κι εδώ είναι που λεμε:ΠΑΙΚΤΕΣ ΛΑΧΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΩΔΙΑ.ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τα λεφτά που ζήτησε ο manager του Λιβαδιά απλά δεν υπάρχουν. Δε ξέρω αν το έμαθε ο ‘άπλας’ ακόμη (το πιο πιθανό) αλλά από τη στιγμή που υπάρχει ενδιαφέρον υπάρχουν και δυο σενάρια.
    Πρώτο και καλό: ο παίκτης πάει αλα Σκοκο, δηλαδή ανανεώνει για να πάρει ο ‘άπλας’ (όχι η αεκ ο ‘άπλας’ ξαναλέω μιας και από τις πωλήσεις ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ με τις ‘επιστροφές’ στους ‘μετόχους’) κάνα ψιλό τον Ιανουάριο. Ψιλό είναι κάνα 2,5-3αρακι στη καλύτερη άλλα αυτό εχει το ρίσκο να πάψει το ενδιαφέρον από το Τούρκο.
    Δεύτερο και πιο πιθανό αν ο παίκτης τα εχει βρει ήδη στο τριπλάσιο συμβόλαιο που του δίνουν δηλαδή στα 1,5εκ: Δε γίνεται τίποτε και σε 4 μήνες φεύγει ΔΩΡΕΑΝ αλα Γιόχανσον. Κάπου εκεί στις γιορτές ‘τραυματίζεται’ για κάνα δίμηνο, τρώει και μια κόκκινη και όλοι είναι βολεμένοι.

    Τα λεφτά του Μαντάλου είναι ακριβή ως προς τα νούμερα. Τώρα ως προς το νόμισμα θα σας γελάσω. Αν θα είναι ευρώ η Dirham δηλαδή. Εκεί που σίγουρα σκάσαμε στα γέλια είναι όταν ακούσαμε ότι το …..Μάνταλο θα κοστίσει λεει στους Άραβες 4,5 + 1,5 το χρόνο για 2-3 χρονιά+ όλα τα έξοδα του και τυχόν bonus. Ότι υπάρχει δηλαδή περίπτωση να δώσουν +10εκ δολάρια οι Άραβες για το ΚΟΥΤΣΑΥΛΟ 29 χρονών με 2 χιαστούς που εχει ταχύτητα τραυματισμένης χελώνας.
    Ο παίκτης θα πωληθεί max στο εκατομμύριο + τους μισθούς του. Άντε λίγο παραπάνω από το ΥΓΙΗ και κατά 2 χρονιά μικρότερο Μπακασετα που δόθηκε 700 χιλιάρικα, εχει προοπτική μεταπώλησης και δε χρειάζεται και 3 λεπτά να ‘τρέξει’ από τη σέντρα και πίσω. Το κουτσαυλο τι μεταπολιτική αξία θα εχει στα 32 του? Ούτε βοηθός σε τοστάδικο δε πάει.
    Το θέμα είναι απλό: ο ‘άπλας’ γλυτώνει το συμβόλαιο του και την εφορία (λίγο πάνω από 600) και κονομάει χονδρικά κάτι λιγότερο από 2φραγκο στην τριετία. Τσιμπάς ένα εκ, γλυτώνεις και άλλα 2, μια χαρά..

    Όσο κόστισε ο Σαμπανατζοβιτς 450 χιλιάρικα άλλο τόσο θα πάρει το αεκ 4,5εκ από το Μάνταλο.
    Όσο θα έδινε 1,5εκ σε κάποιον Ινσουα, που απέρριψε ο γαύρος για 600 και οποίος θέλει ας πει ότι είναι ψέματα. Τα ίδια φράγκα που ζήτησε από το γαύρο πήρε ο Ινσουα από εμάς μιας και ο γαύρος τέτοιο σακάκι δεν αγοράζει. Ο Βαγγέλης δίνει 10 φορές παραπάνω στους παίκτες του γι’ αυτό και όταν τρως 2-3 στο ημίχρονο σε χαλαρούς ρυθμούς είσαι και ευχαριστημένος που λήγει 3-0 και δεν έγινες και ρεζίλι. Γιατί ξεφτίλα πλέον για το αεκ είναι από τάλιρο και πάνω. Όσο είναι κάτω από τάλιρο είναι φυσιολογικό για τον ‘άπλα’ και την ομαδουλα του που πάει στο ταψί και με το τριμπαλλο στη πλάτη είναι άλλη μια μέρα στο γραφείο..

    Όπως ξαναείπα: ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΑΣ ΡΕ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ. Εχει πέσει ΚΟΥΤΑΛΑ για να βγουν τα νούμερα του ισολογισμού (που ήδη εχει καθυστερήσει λόγω covid19 μιας και είναι γνωστό ότι ο covid19 χτυπάει πρώτα από όλους τους ….ορκωτούς) με τα ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚ που ΛΕΙΠΟΥΝ υπερ ανέγερσης ιερού ναού και έχουμε να δούμε τρελούς δράκους.

    Δε ξέρω πόσο μεγάλοι θα είναι άλλα σίγουρα θα κάνουν κόντρες με το δράκο του εφτάρα που είναι και προπονηταρας στο χορτάρι..
    ΕΦΤΑΡΑ: εσύ ΑΧΝΑ αρκεί να πέφτει το μεροκάματο. Που να τρέχεις πάλι στον ΟΑΕΔ της Ιταλίας. Που σου κάνανε και ‘πρόταση’ τρομάρα σου εκεί που γύρναγες πλευρό στο μαξιλάρι… Όλοι οι άνεργοι έρχονται στο αεκ και κατά ένα μαγικό τρόπο από εκεί που είχαν μόνιμη και κύρια ασχολία τη κηπουρική ΞΑΦΝΙΚΑ έχουν προτάσεις που απορρίπτουν γιατί σαν τον ‘άπλα’ και το ροστερ του αεκ με τα εκατομμύρια και τις άπλετες λύσεις στο πάγκο που να ξαναβρούν?

    Είναι να αφήνεις τώρα το Μπακακι το Ολιβειρα και τον Βέρντε? Είναι να αφήνεις αντίπαλους σα το Βόλο και τη Λαμία να τρέχεις να παίζεις με τίποτε Γιούβε Ναπολι Μίλαν Κίντερ Ατάλαντα κλπ.? Συγκρίνεται τώρα το Juventus Arena και ο Ανιελι με τον Κούγια και Λαρσα (χωρίς ι) χωράφι και το Μωρα στα 40 του?

    ΥΓ Nicked για ξυλοδαρμό, επίθεση και αντίσταση κατά της αρχής καθώς και απόπειρα χρηματισμού αστυνομικών.
    2 βράδια στη μπουζου, μεταφορά με χειροπέδες και άλλα όμορφα.
    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ, εκφράζει ΟΛΑ τα ιδανικά του club.
    Ειδικά εκεί στο χρηματισμό είσαστε experts, είδε στολή ο Harry και σου λεει Έλληνας ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ας δώσω κάνα ψιλό.
    Φήμες αναφέρουν ότι την ώρα που του περνάγανε τα βραχιόλια του παικταρά ξάπλωσε κάτω και φώναζε: Penalty penalty..

    Sent from my iPad

  3. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Τουλάχιστον μας τελειώνει το ανέκδοτο “Μάνταλος-ηγέτης” με το αζημίωτο για την ομάδα.
    Πεδίο δόξης λαμπρό για τον Ίβιτς να καθαρίζει σιγά σιγά την ομάδα απο τη μούργα και τη μιζέρια.

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το κεφάλαιο Βράνιες έκλεισε οριστικά; Γιατί ο Τυνήσιος Μπαρέζι μου φάνηκε σαν ένας σμπάρος δύο τριγώνια ένα πράγμα.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Απ’ όσο ξέρω, όχι.

  6. Ο/Η Δημήτρης ΑΕΚ λέει:

    Πρώτα απ όλα εύχομαι καλή σεζον σε όλους μας και στην ομάδα βέβαια.
    Αυτό με το Μάνταλο μου φαίνεται απίθανο να συμβαίνει.
    Ειναι υπερβολικά τα χρήματα για αυτό το παίχτη.
    Μακάρι να συμβαίνει και με λιγότερα χρήματα, θα κλείσουν πολλές τρύπες στο ρόστερ.
    Καταρχήν θα ησυχάσουμε από τον ηγέτη και μετά οτι κι αν έρθει θα ειναι σίγουρα κάτι καλό…
    Ξέρουμε με το Λιβάγια τι θα παίξει?

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Δημήτρης ΑΕΚ : Ο Λιβάγια είναι δύσκολη περίπτωση αλλά πιστεύω οτι θα προχωρήσει.