Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

Όλα τα εντεταλμένα υπουργεία ήταν σε οργασμό. Απανωτές συσκέψεις για την ασφάλεια του τελικού, είχαν γίνει. Η αστυνομία έκανε πρόβες ακόμα και για μετά το παιχνίδι. Φοβόταν τα επινίκεια. Κόσμος να συγχρωτισθεί και να κολλήσει κόβιντ. Κόσμος αλλόθρησκος να συναντηθεί και να γίνουν τίποτε φασαρίες. Τα περιπολικά θα ήταν εφοδιασμένα με ντουντούκες και θα παρακολουθούσαν διακριτικά τους πανηγυρισμούς των νικητών. Τα πάντα είχαν προβλεφθεί από την κυβέρνηση. Μέχρι και η διεθνής διαιτητάρα.

Τα πάντα δηλαδή σε επίπεδο θεωρητικό. Όπως γίνεται στα σχολεία. Υπάρχουν τα κτίρια, υπάρχουν οι μαθητές και τα βιβλία, όμως δεν έχουν διορισθεί καθηγητές. Όπως γίνεται στα νοσοκομεία. Τα ντουβάρια είναι εκεί, οι ασθενείς μέσα, έλα όμως που δεν έχουν προσληφθεί γιατροί και νοσοκόμες. Ελληνικός κλαυσίγελος. Διότι η αναβολή του τελικού, ήταν γνωστή από την Πέμπτη. Έφτανε να δεις αν ήρθε ποτέ η διαιτητάρα. Σαν την Ελλάδα. Θεωρητικά είναι κράτος. Πρακτικά είναι ένας φαλιμέντο μπαρουφολόγος της παγκόσμιας κοινότητας.

Κι όλα αυτά για ένα παιχνίδι, χωρίς κόσμο και κανένα ενδιαφέρον οικονομικό. Ένα παιχνίδι, που αν η ίδια η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ήθελε να αναβαθμίσει το προϊόν της, θα το είχε αναβάλει εκείνη πρώτη. Και θα το είχε στείλει σε ημερομηνία, που τα ρόστερ των δυό ομάδων θα ήταν πλήρη με τις νέες τους μεταγραφές, κι αφού θα είχαν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες. Και θα το έκανε γιορτή, ακριβώς διότι δεν έχει καμία οικονομική σημασία. Την πρόλαβε η κυβέρνηση όμως, που κι αυτή πιστεύει στην επιτυχία της ακινησίας και των αναβολών.

Κόβιντ πλέον το λένε και καθάρισαν. Σήμερα τον είχε η μία ομάδα κι αύριο θα τον έχει η άλλη. Να βγουν ισόπαλες στις αναβολές και να μην έχει θέματα κι η κυβέρνηση. Που είναι ικανή να ζητήσει από τους φιλάθλους να βγάλουν καμιά ενδεκάδα, και να παίξουν αυτοί αντί για τους παίκτες. Και να συνεχίσουν οι ομάδες τον χαρτοπόλεμο για το τις πταίει. Μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις και φοβίες. Απίστευτες φοβίες. Με συνεχές θύμα το ποδόσφαιρο. Αίσχος για την κατάντια.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

32 Responses to Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αγαπητέ έχεις μπερδευτεί.

    Όταν έγραφα για Noor πριν 5 χρόνια κανένας δε τολμούσε καν να το αναφέρει. Όταν έχω γράψει για φέσια του γαύρου που δεν αναφέρονται πουθενά (τελεσίδικη καταδίκη υπόθεσης ΕΤΒΑ για 22εκ ευρώ) κανένας δεν εχει πάρει ΑΚΟΜΑ χαμπάρι τίποτα από τον ‘επίσημο’ τύπο 3 χρόνια τώρα.

    Κανένας δεν είπε ότι είναι ήρωας. Απλά καταδεικνύω την ΧΑΩΔΗ διαφορά ως Businessman που εχει ο ένας από τον άλλον. Γιατί υπάρχουν κάτι ΔΙΠΟΔΑ που ακόμη υπολογίζουν ένα δανεισμό, ένα χρέος δηλαδή, αν είναι βιώσιμο (αν μπορεί να αποπληρωθεί) όχι από την ικανότητα του δανειολήπτη να πληρώνει αλλά από το νούμερο που χρωστάει. Ο Μπαμπης που εχει γράψει πάγο τα πάντα και επι χρόνια χρωστάει 100 χωρίς να πληρώνει τίποτα, είναι καλύτερος από τον Χ-Ψ που χρωστάει 500 αλλά πληρώνει κανονικά. Ναι το ακούσαμε ΚΑΙ ΑΥΤΟ εδώ μέσα, από ανθρώπους που αμφιβάλλω ιδιαίτερα αν έχουν καταφέρει να τελειώσουν λύκειο.

    Ο ένας λοιπόν είναι ένας κοινός λαθρέμπορας απατεώνας που πουλάει τις ανανεώσεις ΑΧΡΗΣΤΩΝ παικτών ως ΒΟΜΒΕΣ μεταγραφικές, και ο άλλος εταιρικά και ποδοσφαιρικά εχει χτίσει το μαγαζί του με τέτοιο τρόπο που εχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα με μεγάλη διαφορά. Στο πως λειτουργεί, πως στελεχώνει την εταιρεία του και τι ‘τζιραρει’ βάση της λογικής που ακολουθεί. Γι’ αυτό ο ένας κάνει 80αρα πέρσι και ο άλλος χαροπαλεύει να πουλήσει κάποιο Μάνταλο ένα εκατομμύριο ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ. Γι’ αυτό πήγε CHL με 4 νίκες στα προκριματικά και αποκλείει την Arsenal για τους 16 του Europa με νίκη στο Λονδίνο και ο άλλος αποκλείεται Αύγουστο από κάποια Τραπεζούντα. Γι’ αυτό φέτος αν περάσει (δεν έχω δει καμία ομάδα ακόμη να ξέρω σε τι κατάσταση είναι αλλά λογικά θα εχει καλή κλήρωση) θα πάρει άλλη μια 30αρα και η διαφορά σε ενάμιση χρόνο θα εχει ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ ΣΤΑ +100,000,000 ευρώ και κάτσε εσύ και λέγε για ΕΠΟ, Μάνταλα και χαβαλέδες με Αγ. Σοφίες και κίτρινα πεη. Ο άλλος τρέχει σα Ferrari στα έσοδα και εσύ ακόμη ξερογλείφεσαι να πάρεις Zastava 30ετιας μεταχειρισμένο με 400,000 χλμ. Σου δείχνει ‘απίθανα τεράστιο’ το ένα εκατομμύριο για κάθε πλευρά να πάρεις δυο εξτρεμ και απορείς γιατί τερματίζεις -22 με το Βέρντε, την ώρα που ο άλλος δίνει παραπάνω μόνο για το δεξί του μπακ..

    Για θύμισε μου όμως, είναι στη κυβέρνηση ο Βαγγέλης? Τον έχεις δει κάπου η εχει εμπλακεί πουθενά? Σε κάποιο έργο η σε κάποια χρηματοδότηση του, σα μια ψυχή που τσιμπάει τη μια επιδότηση μετα την άλλη? Σα μια ψυχή που εμφανίζονταν στα υπουργεία και στις περιφέρειες συνεχώς μια με το Σκουρλέτη μια με τη Δούρου μια με το Πατούλη η έκανε παρεουλα με τον Φλαμπουραρη που ήταν ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ στα επισημά του ΟΑΚΑ?
    Έγινε πρωθυπουργός ποτέ ακριβώς; Το Noor 1 εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2014. Θύμισε μου μέχρι τον Ιούλιο του 2019 δηλαδή για ΠΕΝΤΕ χρόνια, ήταν πρωθυπουργός? ΠΕΝΤΕ χρόνια πάλι ‘δε προλάβαν’ οι άλλοι να μη ‘γίνει πρωθυπουργός’ ο Βαγγέλης? Η μήπως ήταν κάλος όταν έτρεχε ο Παππάς και ζήταγε δανεικά 20εκ για να κάνει κανάλι ο Καλογρίτσας?

    Το δικό σου μπουρδέλο είναι ξοφλημένο νομίζεις; Η τα 50-60 που ´ ξαφνικά βρέθηκαν´ δε λείπουν από κάπου?
    Έχω γράψει 2 χρόνια ΠΡΙΝ βγει η άδεια πως θα γίνονταν η χρηματοδότηση. Πια τράπεζα, πόσα λεφτά, με ποιους ορούς από το 2015-16.
    Ο λόγος είναι απλός: αυτός που έδινε τα λεφτά είναι συμμαθητής μου (και του Stevie νομίζω) αν και με μικρή διαφορά ηλικιακά και μας τα έλεγε αναλυτικότατα από τότε.
    Άμα δε πιστεύεις εμένα δες τι έγραψαν οι δημοσιογραφαρες ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: https://aek365.org/a-570219/apokalupsh-me-omologiako-daneio-mero-th-xrhmatodothsh-th-agia-sofia.htm

    Τι έγινε ξαφνικά και εκεί που ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ είχε ανακοινώσει ομολογιακό δανεισμό, βρήκε τα λεφτά? Μήπως ήταν σε κανα σακάκι ξεχασμένα?
    Μάντεψε από που λείπουν λοιπόν, δεν είναι δύσκολο. Και μάντεψε όταν έρθει η ώρα να εμφανιστούν σε ποιας εταιρείας το ταμείο θα είναι το ‘άνοιγμα’. Εύκολο είναι. Το εχει ξανακάνει άλλωστε δεν είναι δα και πρώτη φορά.

    Άμα πούλαγε ο γαύρος το Μπάρκα θα τον είχε δώκει +4 φορές απάνω ΧΑΛΑΡΑ. Το εικοσάρικο θα ήταν στάνταρ. Αυτό δείχνει η μεταγραφική δύναμη του ενός και του αλλού. Γιατί θα τον πούλαγε στη Premier και όχι στη Σέλτικ. Και η Premier πληρώνει: όταν δίνει 19 και 16 εκ για αναπληρωματικούς ποςα λες να έδινε μια μεσαία ομάδα (θέσεις 5-8) για βασικό τέρμα; Ξέρεις τα market value στις θέσεις 5 ως 10 πια είναι?

    Leicester City: Πέμπτη θέση τερματοφύλακας Kasper Schmeichel 33 ετών! αξία £12m
    Tottenham Hotspur: Έκτη θέση τερματοφύλακας Hugo Lloris 33 ετών! αξία £25m
    Wolverhampton Wanderers: Eέβδομη θέση τερματοφύλακας Rui Patrício 32 ετών! αξία £16m
    Arsenal: Ογδόη θέση τερματοφύλακας Bernd Leno 28 ετών αξία £32m

    Οι γερονταρες +32 ετών είναι στα +20εκ μέσο όρο δε θα έπιανε ο Μπάρκας 26 χρονών με 7-8 χρόνια top μπάλας αυτά τα λεφτά?

    Έχεις δίκιο μας φοβήθηκε. Είδε αυτή τη παικτουρα το Λιβάδια και τον άλλο τον Ολιβειρα και χέστηκε- από τα γέλια.. . Σου λεει θα τρωνε 2-3 στο ημίχρονο ΠΑΛΙ η οχι; Γιατι η έτοιμη ομάδα εχαςε απο τον ατρόμητο με κατω τα χέρια προχθές.
    Πολύ γρήγορα ξεχνάς ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ πριν κανα μήνα στην έτοιμη ομάδα των play off.. που δε σου έλειπαν και 4 που είχες και έφυγαν. Τώρα με τον ‘ότι πάει μέσα γράφει’ ειδικά στη θέση του Μπάρκα τρέμουν όλοι οι αντίπαλοι.

    Έχετε ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ που πιστεύετε ότι αυτός ο γαύρος φοβάται αυτή την αεκ που τις τελευταίες φορές που τη πέτυχε της έριχνε 2-3 μέχρι το 50-55 και μετα έκανε συντήρηση. Το “κράτει μηχανών” οι δημοσιογραφαρες το έβλεπαν ως ανέβασμα του αεκ. Φυσικά ποτέ δε μας εξήγησαν γιατί το αεκ δεν ανέβαινε ΠΡΙΝ ρουφήξει τα γκολ αλλά περίμενε να βρεθεί πίσω σε σκορ που δεν υπήρχε καμμιά περίπτωση να ανατρέψει? Είναι πλάνο του ΕΦΤΑΡΑ μήπως αυτό?
    Οι μήπως οι μπουκηδες που έδιναν γαύρο με τα μπούνια με κάτι 1,05 και κάτι 1,08 δε ξέρουν και αυτοί?
    Σε Κ.Σ το αεκ λεει πάλι καλά που δε πάθαμε και τίποτα στο 3-0. ΕΚΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ο πρόεδρος σου να θεωρείται φυσιολογικό το τριμπαλλο.

    Για να το πάμε σοβαρά: το κύπελλο δεν εχει καμμιά σημασία πλέον, δεν δίνει τίποτα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δε δίνει χρήματα, τα ροστερ από πέρσι έχουν αλλάξει η χρόνια εχει τελειώσει.

    Οι ομάδες κάνουν προετοιμασίες με τους νέους παίκτες τους, θα λείπουν Μπάρκας- Χουλτ- Βρανιες- Αραουχο- Τσιμίκας- Γκιγιέρμε- Omar γιατί ήδη έφυγαν, Σα και Σιμανσκι γιατί τραυματίστηκαν ΜΕΤΑ την αρχική ημερομηνία τελικού. 9 στους 22 βασικούς εκτός το +40% για πιο τελικό 2019-2020 μιλάμε; Όταν στην αεκ λείπουν 4 βασικοί (3 και ο Αραουχο) από τους 11 της προηγουμένης σαιζόν αν ΑΥΤΟ δεν είναι αλλοίωση αποτελέσματος τότε ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

    Το θεμα ειναι μια ΠΑΡΩΔΙΑ που συντηρείται χωρις λόγο απο κάποιους ανύπαρκτους. Ενα ματς κεκλεισμένων με ομάδες εντελως διαφορετικές απο οτι ηταν.
    Το οποίο ΛΟΓΙΚΑ οποίος γυριςει και πει οτι δεν εχει πλεον βάση θα εχει και δίκιο.
    Η για να το κάνω πενηνταράκια. Το ματς θα φτάσει να παιχτεί ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ μέσα γιατί αλλιώς δεν εχει νόημα πλέον. Η δικαιολογία του να μη παίξουν οι νέοι παίκτες μετα από τόσο καιρό δεν υπάρχει πια. Τι απαιτείς να κάνει δηλαδή ο προπονητής που πούλησε το βασικό μπακ η το 6αρι του η το CF του πριν 2 μήνες και πηρέ άλλον? Να γυρίσει πχ το Τσιμικα από τη Liverpool η να μη βάλει το νέο παίκτη του που ακριβώς γι’ αυτό το λόγο απέκτησε?

    Και για να κλείσει η σαχλαμάρα. Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή η όχι του τελικού (εκτός αν τίθεται θέμα Covid19 που χθες ΠΡΩΤΗ φορά ετέθη) είναι μόνο η ΕΠΟ.
    Από όσο ξέρω η ΕΠΟ είναι εναντίον του γαύρου και την ελέγχει η συμμαχία του ποπου.
    Οπότε ας ψαχτεί ο αεκαρας γιατί ΔΕΝ ορίζει η ‘δικιά του’ ΕΠΟ εδώ και 2 μήνες το τελικό να τελειώνει το παραμύθι..
    ΤΣΑΜΠΑ δόθηκε η δεύτερη θέση στο ζμπαουγκ? (γελάμε ελεύθερα).

    ΥΓ Το τίτλο του ΦΥΛΑΚΟΒΙΟΥ και μάλιστα ΔΙΣ στο ποδόσφαιρο τον εχει ΜΟΝΟ ένας.
    Καταδικασμένος ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ. Με αποδείξεις, ούτε με λογία ούτε με ευχολόγια ούτε με το τι ‘πιστεύει’ ο καθένας.
    Στεναχωρει βέβαια το γλυφτακι του εδώ μέσα που μας έλεγε δoσίλογους. αλλά τα παράσημα κοποις κτωνται

    Όταν και αν βρεθεί άλλος με τα ίδια παράσημα, εδώ είμαστε να το γράψουμε.. Αδιάφοροι μου είναι όλοι τους και σίγουρα δεν έχω μετοχές σε κανένα τους.
    Το δε οπαδικο το έχω ξεπεράσει κοντά 5 χρόνια τώρα, απλά γελάω με τις μούρες τους που θέλουν να μας πείσουν με τη’ διαφορετικότητα’ τους.

    ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ που τους καποιοι τους περνουν σοβαρα.
    Πάμε για καμία βουτιά τώρα.

    Καλή Κ

    Sent from my iPad.

  2. Ο/Η Αλεξης λέει:

    Δημητρη δεν ξερω τι εγραφες πριν 5 χρονια, για να το λες ετσι θα ναι,θα εχεις γραψει για το noor1, φαινεσαι οτι εισαι σοβαρος και παντα αυτα που γραφεις ειναι με αποδειξεις. Εχω διαβασει και πολλες φορες εδω μεσα με διαφορους που εχεις ερθει σε αντιπαραθεση και τους εκανες με τα κρεμμυδακια. Αμα επιμεινω μαλλον το ιδιο θα γινει και με μενα.
    Τωρα εγω σου ειπα οτι ξερω τι σκατα εχουμε εμεις για εγγυητη – προεδρο -επενδυτη τρομαρα μας.Ξερω οτι εκανε μια φορα φυλακη, δεν θυμαμαι την δευτερη, απο οτι ξερω ηταν προφυλακιση και δεν ηταν καταδικαστικη αποφαση. Χωρις να ειμαι σιγουρος κιολας (δεν θα το ψαξω κιολας, δεν με ενδιαφερει) η προφυλακιση εχει διαφορα απο την φυλακιση. Αν ηταν π.χ. το 2015 οπως ηταν η περιπτωση του Βαγγελα μπορει του τιγρη απλα να του παιρναν το διαβατηριο και να πηγαινε καθε 15 στο τμημα της γειτονιας.
    Τελος αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι και τις 2 φορες, ο καλυτερος ολυμπιακος φετος απο την ΑΕΚ ειναι αυτος που εξαιτιας του δεν γινεται ο τελικος. Ριζουπολη γιατι δεν εγινε; που ηταν και πληρη τα ροστερ; ποιος φαγωθηκε μην γινει; Αμα γινει τωρα, ναι θα επρεπε να γινει με τα νεα ροστερ, εννοειτε. Μην τρελαθουμε κιολας σιγα την υπερομαδα που εχει και ο ολυμπιακος, επειδη κερδισε την αεκ σχετικα ευκολα φετος. το μπουρδελο αεκ νικησε. Πριν 2 χρονια και εμεις πουτανακι τον ειχαμε κανει μεσα εξω 4-5 φορες.
    Τωρα για τα λεφτα απο τις μεταγραφες δεν ξερω οπως γραφεις και εσυ τα ποσα που ακουγονται σε ποιο νομισμα ειναι. Και δεν αφορα μονο την ΑΕΚ αλλα και τον οσφπ.

    Υγ. Η πιο καλη περιοδο ειναι για βουτιες. Σε ζηλευω.

  3. Ο/Η koreas λέει:

    o nnektarios επιβεβαιώθηκε ολοκληρωτικά. τόσο προβλέψιμη και δύστροπη διοίκηση.

    @steven
    καταλαβαίνω (διόρθωσε με αν κάνω λάθος) ότι τα σχόλια σου περί κλαυσίγελου συμπεριλαμβάνουν και την παρούσα κυβέρνηση. νομίζεις ότι θα συνεχίσει να “στηρίζει” οφθαλμοφανώς σπαταλώντας το όποιο πολιτικό κεφάλαιο το βρούτο-ποτάμια και τους υποτακτικούς του; πέρα από το ποδόσφαιρο τι γίνεται με την αμερόλιπτη δικαιοσύνη;

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Αστεία ερώτηση αυτή προς εμένα. Το κράτος έχει μια συνέχεια.

  5. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    αλλού πήγαινε η ερώτηση μου. να το πιάσω αλλιώς.

    Λες ότι “τα εντεταλμένα υπουργεία ήταν σε οργασμό”. και ρωτάω εγώ γιατί έχει ανάγκη ο γαύρος τα υπουργεία από τη στιγμή που το κρούσμα βεβαιώνεται από ιδιωτικό φορέα; δηλαδή, ο γαύρος μπορεί μόνος του να ακυρώσει το παιχνίδι χωρίς τη συνδρομή της κυβέρνησης

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αλέξη:

    ΜΟΝΟ η ΕΠΟ μπορεί να ορίσει, ακυρώσει η όχι το τελικό. Αναφέρω νορμάλ διαδικασία και όχι φυσικά ιατρικούς λογούς covid19 που είναι υγειονομικό θέμα και πάει αλλού. Ουδείς άλλος όσο και να χτυπιέται δε μπορεί ούτε γήπεδο να αλλάξει ούτε ημερομηνία να διαλέξει. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μη κατεβεί και να χάσει 3-0 το ματς + την οποία τιμωρία θα φάει μετα. Όλα τα αλλά (ανακοινώσεις κόντρες κλπ.) είναι για τα πρόβατα.

    Αφού η ΕΠΟ ελέγχεται από τη ‘συμμαχία’ δηλαδή από το ζμπαουγκ ΚΑΙ την αεκ εδώ και χρόνια και πάει κόντρα στο γαύρο γιατί δεν όρισε το ματς κρατώντας τα πρωτόκολλα (να εχει απλά απόσταση τουλάχιστον 48 ώρες από το προηγούμενο η το επόμενο παιχνίδι των φιναλίστ)?

    Μα είναι απλό. Αν το ματς γινόταν στην ώρα του, η αεκ θα έγραφε ιστορική φάπα. Ο άλλος θα κατέβαινε και με τους 3 Ομαρ Γκιγιερμε Τσιμικα, που έφυγαν μετα, θα είχε και τον ΣΑ (πολύ καλό τέρμα) και εμείς χωρίς Τσιγκι και Βρανιες αλλά με οικονόμου σβάρνα πηγαίναμε για ΕΠΙΚΗ ήττα. Όταν λίγες μέρες πριν χάνεις 3-0 σα σε προπόνηση φαντάσου να έμπαινε ο άλλος φουλ γκάζια μέσα.. Πικρά κανονική και ο δικός μας απλά ΦΟΒΗΘΗΚΕ και το έριξε στη τρελλίτσα. Γραμμένα εδώ μέσα και όχι από μένα αυτά αλλά από το Stevie. Άμα το αεκ ήθελε να γίνει το ματς αυτό θα γινόταν. Θα το όριζε η ΕΠΟ στο ΟΑΚΑ στο Παν θεσσαλικό στο Παγκρήτιο οπού διάολο ήθελε. Εδώ βρήκε το Βόλο την άλλη φορά στο γήπεδο κώλωσε δηλαδή? Πλακά κάνουμε τώρα? Τι τους σταμάτησε, μήπως οι οπαδοί που ΔΕΝ θα υπάρχουν? Μια ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΗ φάρσα ήταν ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ για να μη γίνει ο αγώνας. Ο ένας για να μη ζοριστεί λόγω Wolves και ο άλλος για να μη πέσει φατούρο.

    Τι θα έκανε μια νορμάλ ποδοσφαιρική ομάδα? Θα έβγαινε ως αεκ και θα έλεγε στηρίζω τον Οσφπ στην ευρωπαϊκή του πορεία και προτείνω σε συνεννόηση 5-6 μέρες μετα τον αγώνα του στην Αγγλία το τελικό στο ΟΑΚΑ, εκεί που πρέπει να γίνονται ΟΛΟΙ οι τελικοί ανεξαρτήτως φιναλίστ. Να παίξει ο άλλος ένα εξαιρετικά σημαντικό ματς απερίσπαστος και μετα εδώ είμαστε. Δε κρίνεται δα και το Παγκόσμιο Κύπελλο Εθνικών ομάδων. Ένα ματς που θα κατεβάσω το Μάνταλο αρχηγό είναι.. σιγά πια τη δια- γαλαξιακή διαστημική κούπα. Όταν την έχανες τρεις φορές σερί από το Πελκα με τα χεριά κάτω δε σε χάλαγε, τώρα σε έπιασε το κόψιμο, λες και θα αλλάξει κάτι. Θα πάρεις κανα φράγκο η θα συμμετέχεις πουθενά στην Ευρώπη που ΧΑΡΙΣΕΣ από μονός σου..

    Έτσι κάνει μια πολιτισμένη ομάδα, αλλά ποιος έχασε το μυαλό του για να το βρουν αυτοί (και οι 2)? Άμα αρχίσεις και συμπεριφέρεσαι σαν άνθρωπος θα χάσεις και τους τελευταίους ΠΙΘΗΚΟΥΣ που σου έχουν απομείνει σαν πελάτες σου και τρέχουν στα γήπεδα να φωνάζουν για την αεκαρα να ’ουμ. Θα χάσεις τα γλυφτακια του ‘προέδρου’ και τα 365 πρόβατα που ξεκαυλωνουν (κατά δήλωση τους) όταν βρίζεσαι κάθε μέρα με ‘ατάκες’ και ‘ανακοινώσεις΄. Είναι τώρα να χάνουμε και αυτά τα 5-6 χιλιάδες καμένα? Ποιος θα μας μείνει μετα? Ο μητσικωστας ο δημητρελος και ο κάθε τελειωμένος που έρχεται τράκα στα επίσημα?

    Πάμε στα σοβαρά:

    Για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο και λαθρεμπόριο καυσίμων την περίοδο 1992–95,ο Δ. Μελισανίδης καταδικάστηκε σε 5ετή φυλάκιση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.

    Το 1996 ο Δ. Μελισσανίδης φυλακίστηκε ΕΚ ΝΕΟΥ για λαθρεμπόριο και δασμοδιαφυγή ύψους 270 εκ. ελληνικών δραχμών, ενώ το 2013 δικάστηκε για υπόθεση λαθρεμπορίας 6.328.200 λίτρων ναυτιλιακών καυσίμων που φέρεται ότι έγινε το Σεπτέμβριο του 2001.

    Ο Δ. Μελισσανίδης, είναι επίσης εναγόμενος (κατηγορούμενος) στην Αμερική για μια υπόθεση κακοδιαχείρισης ύψους έως και $300 εκατομμυρίων δολαρίων η οποία ξεκίνησε να εκδικάζεται τον Ιούνιο του 2020. Η βασική υπόθεση εκδικάζεται σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης : United States District Court Southern District of New York.
    Η ιδιομορφία της εν λόγω υπόθεσης ξέρεις πια είναι?

    Ότι ο Δ. Μελισσανίδης ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε!!!! τη κακοδιαχείριση που γινόταν πίσω από τη πλάτη του!!! για τουλάχιστον μια τετραετία, όπως επίσης δεν γνώριζε μια Oil Tank (αναμεσά σε άλλες) που ελάμβανε τα χρήματα με το πρόσχημα ότι θα κατασκευάσει ένα τερματικό σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων στη Fujairah. Η Oil Tank Engineering and Consulting μια εταιρεία στα Marshall Islands, δεν είχε προηγούμενη εμπειρία στην κατασκευή τερματικού σταθμού πετρελαίου και δεν έχει πραγματοποιήσει περαιτέρω έργα μηχανικού από το 2014.

    Εκτός ότι τα $300εκ USD είναι ένα ποσό που είναι λογικό να ‘διαφύγει’ και να ‘μη το προσέξει’ κάποιος- ποσό μάλλον ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και το ΔΣ της που ελέγχεται από αυτόν (δηλαδή τουλάχιστον 7-8 άτομα) το ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ της υπόθεσης είναι ότι η Oil Tank το 2016 (που δε γνώριζε όπως εχει πει σε ένορκη κατάθεση του) ΔΑΝΕΙΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ €2,77 εκ ευρώ.
    Τι πιο λογικό μια εταιρεία που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ από τα Marshall να δανείζει μια ποδοσφαιρική ομάδα στην Ελλάδα και μάλιστα ΑΤΟΚΑ?

    Τα δημοσιεύματα είναι πολλά αλλά ας πιάσουμε ένα μόνο από τους Financial Times (https://www.ft.com/content/ffc4e71a-dd30-11e8-9f04-38d397e6661c) για να μη το φορτώνουμε. Που μιλάει για αρχικά $200εκ αλλά μετα υπολογίζει ΚΑΙ τα over-ran budget by approximately $100m.

    Εχει και αλλά όμως από πίσω για να καταλάβεις για τι τύπο μιλάμε:

    Στην υπόθεση διώκεται και ο κ. Σπύρος Φωκάς το δεξί του χέρι ο οποίος διοικεί την Ιπποδρομίες ΑΕ την εταιρεία δηλαδή που τρέχει το ιπποδρομιακό στοίχημα.

    Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βασιλειάδης, άλλαξε το καθεστώς για τον Ιππόδρομο και ειδικότερα για τη λειτουργία της Φιλίππου Ένωσης Ελλάδος, του ΝΠΔΔ που έχει την ευθύνη του ελέγχου των αγώνων. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα στον Ιππόδρομο να έχουμε τον διοργανωτή των αγώνων, την Ιπποδρομίες ΑΕ, να είναι ταυτόχρονα διοργανωτής του στοιχήματος αλλά και να ασκεί σημαντική επιρροή και στον φορέα ελέγχου, τη Φίλιππο Ένωση.

    Πως μας δείχνει αυτό καλό? Αυτός που βγάζει τα στοιχήματα να τρέχει και τον ιππόδρομο? Κατά τα αλλά σας πείραζε ο Κόκκαλης με το γαύρο και τον ΟΠΑΠ? Αυτός τουλάχιστον δεν ήταν ‘επισημά’ ιδιοκτήτης του ΟΠΑΠ. Τώρα θα μου πείτε και ο εγγυητής είναι ένας ‘απλός φίλαθλος’ που ΚΡΥΒΕΤΑΙ πίσω από τα φουστάνια της Αρκαδη που μέσω της ένωσης φίλων αεκ εχει την ΠΑΕ. Με πρόεδρο τον Ασλανίδη πάντα..

    Το αφήνω εδώ δε το τραβάω άλλο μέχρι να χωνέψουμε αυτά για αρχή.

    Bonus ο Μάκης το καλό παιδί.

    Ο ΜΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ο …ευεργέτης του μπάσκετ, που είναι Ω ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ μέσα στη Δικέφαλος 1924 συνεταίρος του Μελισανίδη στο γήπεδο.

    Η εταιρεία του η Neurosoft εχει μεγαλομέτοχο με 67,5% Ω ΤΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ τον…. ΟΠΑΠ

    Την ίδια ώρα το 60% των πωλήσεων Ω ΤΙ ΤΡΙΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ είναι στον… WAIT FOR IT…. ναι σωστά μαντέψατε: τον OΠΑΠ βρε κουτά!

    Σαν την ασπιρίνη τον εχει τον ….ΟΠΑΠ ο Μάκης. Για πάσα νόσο και μπουγάδα. Είναι μεγαλομέτοχος άλλα και μεγαλοπελατης στη εταιρία του.
    Ταυτόχρονα είναι και μεγαλοχορηγος στην φανέλα της αεκ αλλά και ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ μπήκε και χορηγός στη Δικέφαλος 1924 που είναι η ιδιοκτήτρια του γηπέδου του αεκ. Εκεί που ο Μάκης είναι συνέταιρος.

    Μιλάμε ότι τέτοιες ‘συμπτώσεις’ και τέτοια τύχη, ούτε ο Γκαστονε..

    ΥΓ Εκείνη η εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) μέσω της ELITE που μας κάνανε δηλώσεις τότε πριν 5-6 χρονιά τα παπαγαλάκια και οι …Αγγελόπουλοι τι έγινε άραγε? Έλα λεμέ και καμμιά μαλακια να περάσει η Δευτέρα από αύριο πάμε στο γραφείο επίσημα. Απ έξω από το LSE άμα σας αφήσει το taxi στο City δε θα ξέρετε ούτε το κτίριο πως μοιάζει, θα πατέ να μπείτε απέναντι στο Happenstance.
    Έχετε και καλή ιστορία με τα χρηματιστήρια και θέλατε και εισηγμένες τρομάρα σας.

    Καλή εβδομάδα.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Μάλλον δεν με έπιασες. Κανένας γάβρος δεν ακύρωσε το παιχνίδι. Ο γάβρος απλώς πάει κόντρα στην ΕΠΟ και θέλει να την βγάζει αναξιόπιστη. Η κυβέρνηση δεν ήθελε τώρα τον τελικό.

  8. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    οκ……..για να καταλάβω τη λογική σου, για ποιό λόγο η κυβέρνηση δεν ήθελε τώρα τον τελικό;……..επιπρόσθετα υπέδειξε στο γαύρο να βγάλει κρούσμα covid?

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Κρούσμα υπάρχει απλά δεν ξέρω πότε βγήκε. Δυό λόγους είχε η κυβέρνηση : Τρία κλεισμένα ραντεβού θανάτου και ο συγχρωτισμός στα επινίκεια ( επίσημη πληροφόρηση, όσο μπορείς να την κάνεις. Φυσικά δεν αποκλείω κάποιοι να υποσκάπτουν την ομοσπονδία και να κατώρθωσαν κυβερνητική χειραγώγιση ).

  10. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Καλησπερα.Το εργο με το Λιβαγια θα εχει πολλα επεισοδια η μπαμ και κατω; Η παμε για περηφανη πωληση;

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    “Γνωρίζω ότι οι λεγόμενες “μεγάλες 4 ομάδες” αποφάσισαν τον ορισμό μου στη θέση του κ. Βίτορ Περέιρα, μολαταύτα δεν απαιτείται επ’ ουδενί έγκριση για την τεχνική μου ομάδα η οποία θα παρέχει υποστήριξη σε κάθε πτυχή της ελληνικής διαιτησίας, από τα grassroots, το γυναικείο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο σάλας και το ποδόσφαιρο στην άμμο.

    Με τον ίδιο τρόπο που ο ρόλος μου ως Προέδρου της Κ.Ε.Διαιτησίας δεν επεμβαίνει στην οργάνωση καμίας ομάδας της Super League, ομοίως αναμένω να μην παρεμβαίνει καμία ομάδα της Super League στον έλεγχο ή τα καθήκοντα της ΚΕΔ.
    Ως εκ τούτου, εξεπλάγην από τη δήλωση προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Αντιπροέδρου του Ολυμπιακού κ. Τάκη Αγραφιώτη, τον οποίο ανυπομονούσα να γνωρίσω προσωπικά στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά λόγω του θετικού κρούσματος Covid-19 ενός ποδοσφαιριστή της ομάδας του, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

    Δεν ζήτησα ποτέ ως Πρόεδρος της ΚΕΔ να επιλέξω την προπονητή ή το προπονητικό επιτελείο οποιασδήποτε ομάδας και αναμένω αντίστοιχα το ίδιο. Όλοι κρινόμαστε από την απόδοσή μας στον αγωνιστικό χώρο και πρέπει να μπορώ να αποφασίσω για την ομάδα μου με αυτά τα κριτήρια. Ωστόσο, με απογοήτευση διαπίστωσα ότι ο Ολυμπιακός απέσυρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου ως προς την υλοποίηση του πλάνου μου, το οποίο συζήτησα στη διάρκεια της συνέντευξής μου, παρουσία και των “μεγάλων 4 ομάδων”.

    Η πόρτα μου είναι πάντοτε ανοιχτή όσον αφορά τη βελτίωση των σχέσεων και την πιο σημαντική πτυχή που είναι η βελτίωση της ελληνικής διαιτησίας.
    Θέλω να εγκαθιδρύσω ένα πλήρως διαφανές σύστημα στον τομέα της διαιτησίας, αλλά υπήρξε παρέμβαση πριν καν ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος.

    Αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό και τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές. Είμαι ανοιχτός σε κάθε ειλικρινή και διαφανή συζήτηση που στοχεύει στη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής διαιτησίας”.

    Mark Clattenburg

    Καλώς ήρθατε στο θαυμαστό κόσμο των Άγγλων. Που δε καταλαβαίνουν τίποτα και δε ‘μασάνε΄ ειδικά άμα τους πιάσει το δικό τους.
    Που θεωρούν ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ότι αυτοί είναι οι σωστοί και ο υπόλοιπος πλανήτης (ειδικά η Ευρώπη που περιπαιχτικά αναφέρουν ως Continent) λάθος.
    Σε παρα παρα πολλά όχι απλά ορθώς το θεωρούν αλλά όλοι οι άλλοι είναι δεκαετίες πίσω.

    Είμαι ως γνωστόν μαζί τους με 1,000 εδώ και χρονιά γι’ αυτό άλλωστε έχω επιλέξει τον ανάλογο τρόπο ζωής (επαγγελματικής κα προσωπικής) αλλά και την ιδιοσυγκρασία τους από τα 8-9 μου χρόνια που πήγα πρώτη φορά. Δυσκοίλιοι σε πολλά, ‘μαλακες’ σε πολλά, αλλά το πρόσημο είναι με διαφορά θετικό.

    Κατανοώ τη μαλακια του Ελληναρα καθώς και τη δυσφορία του στη προσαρμογή του Βρετανικού δόγματος αλλά τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα μετα συνηθίζεις.

    Η συμβουλή μου είναι η εξής: Κοιτάξτε να συνηθίσετε, κοιτάξτε να ακούτε μη σας πάρει ο διάολος. Τόσο απλά είναι τα πράγματα στο Λονδίνο, και ελπίζω να τον αφήσουν να τρέξει το μαγαζί και εδώ όπως ξέρει.

    Αν τον αφήσουν (αν όντως εχει τη στήριξή πολιτικά που θέλει), μια χαρά θα περάσουμε.

    Το φωνάζω χρόνια: ΦΕΡΤΕ ΤΗΝ F.A να τελειώνουμε με τους χαβαλέδες που την είδαν μάγκες.
    Κουτσαβακια είναι που νομίζουν ότι κάτι κάνουν.. Σε γαβαθιωτηδες, μελισανιδηδες και οι σαββιδηδες αμα ο Αγγλαρας εχει το οκ όχι απλά δε περνάνε μαγκιές αλλά τους εχει καθαρίσει με το γάντι πριν καταλάβουν τι έγινε.

    ΙΔΩΜΕΝ και καλή αρχή…

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Πάντως εγώ πιστεύω οτι έχει δίκιο ο Ολυμπιακός.

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie,
    Καλημέρα: ως προς την επιλογή των ιδίων προσώπων, συμφωνώ, εχει δίκιο.

    Αλλά όταν επιλέγεις (μαζί με τους άλλους 3) έναν άνθρωπο να κάνει μια δουλειά πρέπει να τον αφήνεις να τη κάνει απερίσπαστος όπως αυτός πιστεύει και να κριθεί εκ του αποτελέσματος μετα από 1-2 σαιζόν. Δε λέω να μη μιλάς 2 χρόνια αλλά όχι και να του τη πέφτεις τη πρώτη μέρα!

    Ο πρότερος βίος σιγουρά παίζει ρόλο, άλλα στην Ελλάδα ποιος ref πάνω από Β Εθνική δεν εχει προσκυνήσει ένα άρμα για να μπει στους πίνακες?
    Γνωστά αυτά, αν δεν ‘παίξεις μπάλα’ όπως θέλει ο πρόεδρος της ΕΠΣ (αρά το αφεντικό που ελέγχει τις ΕΠΣ) θα σφύρας στα τρένα που έλεγε και μια ψυχή- not so long ago.
    Οι επιλογές συνεργατών είναι εξίσου περιορισμένες, οπότε θέλω να πιστεύω ότι ο Άγγλος ήρθε διαβασμένος (εξ ου και αναφέρεται μέχρι και στο ποδόσφαιρο σάλας- υπερβολικά πάντα) και η επιλογή ήταν συνειδητή.

    Αν άλλαζε και έβαζε ‘κόκκινους’ θα φώναζαν οι ‘κίτρινοι’ μετα θα φώναζαν οι ‘μαύροι’ και άκρη δε βγάζεις με κανένα.
    Από κάπου πρέπει να αρχίσεις, θεωρώ ότι τους κράτησε ως εμπείρους αφαιρώντας τους τα ‘προνομία’ τυχόν απειρίας, λάθους κλπ.
    Σε κάθε περίπτωση δε γίνεται να ‘άρεις την εμπιστοσύνη σου’ στη πρώτη απόφαση κάποιου που δεν εχει προλάβει να μάθει το καλημέρα επειδή δε σου αρέσει η οποία κρίση του.

    Όταν (και ΑΝ) αρχίσουν όλοι να γκρινιάζουν τότε θα είμαστε- θέλω να πιστεύω- σε καλό δρόμο. Αν όχι, και δούμε απλά το γνωστό έργο ανεξαρτήτως χρώματος ευνοουμένου τότε δε θα αλλάξει πότε τίποτε. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα πολιτικής (και όχι αθλητικής) στήριξης στο ανώτατο επίπεδο δηλαδή σε θέμα κυβέρνησης- UEFA. Αν εχει από εκεί το οκ να κάνει κουμάντο, τότε θα στρώσουμε σιγά σιγά.

    Θεωρώ ότι το πλάνο- αν υπάρχει τέτοιο- είναι να γίνει μια ανάλογη αγγλική κατάσταση που οι ref δεν έχουν ταμπέλες- πόσο μάλλον η FA- ΠΛΕΟΝ και γενικά κάνεις δεν ασχολείται μαζί τους, εκτός από τις μαλακιες που κάνουν μέσα στη σαιζόν ως λάθη. ΟΚ εχει και 2-3 (Atkinson-Taylor) αλλά γενικά η κατάσταση είναι σε καλό σημείο, ειδικά αν λάβεις υπ’ οψιν τα τεράστια λεφτά που παίζονται εδώ. Μια θέση στη PL είναι μόνο από τηλεοπτικά γύρω στα 150εκ λίρες (175εκ ευρώ).

    Σαν Ref πάντως επειδή τον ξέρω χρόνια είναι αρκετά κάλος, είναι δίκαιος στα πειθαρχικά και ανέχεται μέχρι ένα σημείο – για να μη ‘χαλάει’ το ματς με φρου φρου- εκατέρωθεν. Ποτε του όμως δε μάσαγε ούτε από φανέλες ούτε από ονόματα.

    Γνωμη μου παντα, θα δουμε τι να πω.

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Σωστά τα λες, όμως πιστεύω οτι ΔΕΝ θα έπρεπε να υπάρχει κανένας Έλληνας βοηθός. Τουλάχιστον προσκηνιακά. Αν ήθελε κάποια εγχώρια βοήθεια, ας τους είχε μυστικοσύμβουλους. Όταν η καχυποψία είναι στο κόκκινο, δεν δικαιούσαι να διαλέγεις επιτελείο από εδώ και μάλιστα αυτό για το οποίο χάλαγε ο Μαρινάκης τον κόσμο όλη την χρονιά πέρσι.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie
    Συμφωνω απολυτα με αυτο το σεναριο γιατι οτι και οποιον Ελληνα και να διαλεξεις παντα θα υπαρχει ο απεναντι που ειναι δυσαρεστημενος οποτε ακρη δε βγαινει. Δε γνωριζω (νομιζω οτι το appointment ειναι μονο γι αυτον χωρις επιτελειο) αν μπορει να παρει ξενους αλλα θα μου πεις αυτο ειναι το λιγοτερο.
    Τελος παντων θα δουμε… Λογικα καποιο πλανο θα εχει, καπως θα το εχει σκεφτει και σιγουρα εχει ενημερωθει για τις ομορφιες του μπανανισταν οποτε ο χρονος θα δειξει ΑΝ μπορει να αλλαξει κατι και τι θα γινει.

  16. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Προς DIMI:
    σχετικά με αυτά που αναφέρεις για τον Μάκη Α και την εταιρεία του που είναι μέτοχος ο ΟΠΑΠ σε μεγάλο ποσοστό ενώ ταυτόχρονα ο ΟΠΑΠ είναι και ο μεγαλύτερος αγοραστής δεν εμπίπτουν στην λεγόμενη “σύγκρουση συμφερόντων” ;;;
    Το ελληνικό κράτος έχει κρατήσει ένα μερίδιο των μετοχών του ΟΠΑΠ;;;
    Αν ναι ως μέτοχος , συμμετέχει στην όλη ιστορία;;;

  17. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    ξέρεις κανένα που είναι στην απέξω και να μην έχει δίκιο; ξέρεις κανένα φουκαρά που να μην επικαλείται την ανθρωπιά και την κοινωνική δικαιοσύνη;

    ο μαρινάκης θα είχε αξία να τα ζητάει αυτά ( κι άλλα τόσα) όταν έτρεχε το μαγαζί.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Στην απέξω ο Μαρινάκης; Κάτι δεν ξέρεις πολύ καλά.

  19. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    τι είναι στην ΕΠΟ, στα μέσα;

    ότι την κυβέρνηση φαίνεται να την έχει στο τσεπάκι του, είναι άλλη κουβέντα.

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Και τι είναι η ΕΠΟ μπροστά στην κυβέρνηση;

  21. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    τίποτα δεν είναι, αλλά μη μπερδευόμαστε. δε φωνάζει για τη κυβέρνηση για την επο ζητάει δικαιοσύνη.

  22. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα
    Αρχισανε τα σεναρια για Ολιβειρα,και οι προτασεις για Λιβαγια.
    Στηβ πιστευεις οτι θα μεινει καποιος η θα φυγουν και οι δυο?

  23. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Λάθος φίλε μου. Την ΕΠΟ προσπαθεί να την βγάλει αναξιόπιστη και φυσικά να της κόψει την κάνουλα. Καμία δικαιοσύνη δεν ζητάει, διότι πολύ απλά δεν φοβάται. Απλά συμπεριφέρεται σαν τον Ερντογάν. Αν με πιάνεις…

  24. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Δύσκολη η πρόβλεψη. Το χειρότερο σενάριο είναι να μείνει ο Ολιβέιρα.

  25. Ο/Η The Snitch λέει:

    Χάρη

    Το δημόσιο εχει φύγει.

    Η Neurosoft (του Αγγελόπουλου) είναι εταιρεία παραγωγής λογισμικού και ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων και λύσεων για τον κλάδο του αθλητικού στοιχηματίτος, εισηγμένη στο ΑΙΜ (χρηματιστήριο) του Μιλάνου και μεταξύ άλλων μέτοχοί της είναι η ΟΠΑΠ ΑΕ και η Lottomatica/Gtech (εταιρίες που τρέχουν software/ hardware για μπουκηδες – σαν την Ιντραλοτ).

    Δες εδω: https://neurosoft.gr/investor-relations/shareholders/overview/
    OPAP INVESTMENT: 38.19
    OPAP INTERNATIONAL: 25.02

    *OPAP Investment Limited, OPAP International Limited and OPAP Cyprus are wholly owned subsidiaries of OPAP S.A.
    OPAP S.A. in total holds 67.72 % stake in the company.

    Αν πας πιο κάτω στα financial reports θα σου ανοίξει σε pdf o ισολογισμός 2019. Περνάς τα συνηθισμένα μπλα μπλα που κάνουμε όλοι (corporate governance κλπ.) και ξεκινάνε τα θαύματα:
    Σελίδα 11 από 93: Διεταιρικές πωλήσεις υπηρεσιών (τι πουλάμε στον ΟΠΑΠ δηλαδή) > 8,451,340
    Σελίδα 17 από 93: Πωλήσεις 2019> 14,896,621. Αυτές μάλιστα αναφέρουν και ένα καθαρό περιθώριο κέρδους ΜΕΙΟΝ -17,58%!! Με EBITDA (δηλαδή ποσοστό προ φορών τόκων και αποσβέσεων) ΜΕΙΟΝ -4,51%.

    Στις συνολικές πωλήσεις ο ΟΠΑΠ κατέχει σχεδόν το 57%.

    Αν πας πιο κάτω σελίδα 45 από 93 στην έκθεση της PWC για το 2019 γραφεί και 2,618,596 ζημίες.

    Για τη ψυχή της μάνας του δουλεύει ο Μάκης μας… Μέσα μπαίνει το παιδί!

    Ο ΟΠΑΠ φυσικά είναι χορηγός στη φανέλα του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου αλλά και στο γήπεδο OPAP ARENA το οποίο ανήκει στη Δικέφαλος Α.Ε που είναι μέτοχος ο Μάκης. Με λίγα λόγια ο ΟΠΑΠ που εχει την εταιρεία του Μάκη, πληρώνει την ομάδα του Μάκη αλλά και το γήπεδο που ο Μάκης είναι μέτοχος. Παράλληλα ο Μάκης ξοδεύει σα μαρούλια εκατομμύρια για κάποιο μπάσκετ ενώ εισπράττει από τον ΟΠΑΠ 8,5 αλλά μπαίνει μέσα 17,58%.

    Παλιά στη διαφήμιση το έλεγαν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων. Τώρα απλά το λένε αεκ…

    ΥΓ Κάρτα φίλου μη ξεχάσεις να πάρεις. Εχει έξοδα ο …. Μάκης.

    ΥΓ2 Που να μη φόραγε και φουρω ο άλλος… Από λογία σκίζει ο ‘άπλας’. Στα έργα του έχουν πάρει λίγο το βρακάκι..

    ΥΓ3 Ο λιβαδιας επωληθει. Ενας μαλακας λιγοτερος εκει μεσα. Αλλοι 30 εμειναν και καθαρισαμε

  26. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Συμφωνω…..

  27. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    ερντογαν, ερντογαν τι μου θυμίζει; ααααα, αυτόν που έχει ταράξει στη φάπα ο Κούλαρος;

    – Με την ευκαιρία να πούμε και χρόνια πολλά και καλά στο ΠΑΣΟΚ. από τους πολύ λίγους που δεν έχω ψηφίσει ποτέ πασοκ στη ζωή μου δικαιούμαι να πω:

    “ΣΕΙΣΜΟΣ – ΣΕΙΣΜΟΣ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ”, πλάκα πλάκα 4,2 σήμερα στην αθήνα.

    – 15% ύφεση, 1εκ.άνεργοι, ηα γροτική παραγωγή στην ελιά σε τιμές πακιστάν, τα έσοδα στα τάρταρα, ο τουρισμός πολύ χαμηλά αλλά η μαρέβα κια η σία υπέρκομψες.

  28. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ ....... λέει:

    Δημήτρη τον πούλησε; Πού; Κάτι παραπάνω;

  29. Ο/Η koreas λέει:

    Άντε πάλι με το Χρέος και τα ελληνικά ΜΜΕ.
    Το Δημόσιο βγήκε στις αγορές και ΕΠΕΤΥΧΕ:
    Δανεισμό με 10ετές ομόλογο ύψους 2,5 δισεκ.
    Υπερκάλυψη 5 φορές κυρίως από ξένους επενδυτές.
    Επιτόκιο μόλις 1,2%.
    Παλαμάκια

    Βεβαία με Τσίπρα-Παππά θα ήμασταν εκτός αγορών και ήδη με μνημόνιο λένε τα ΜΜΕ που θεωρούν υπέρκομψες την Μαρέβα και τη Σία.

    Τι γίνεται όμως;
    Η Βουλγαρία πχ δανείζεται με 0.2%…καθώς και οι υπόλοιποι της ευροζώνης στις αγορές με αρνητικό επιτόκιο ή τα αγοράζει όλα στα πλαίσια του PEPP η ΕΚΤ. Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις;

    Εντωμεταξύ τα περίφημα γηρατειά πίνοντας τον τρίτο καφέ της μέρας φωνάζουν ότι πάνε να τους φάνε τα αναδρομικά σε πυραυλάκια και αεροπλανάκια παρέα με τη γαλλία και μάλιστα πίσω από την πλάτη της μέρκελ.

    Υποκλαπείς Διάλογος Ερντογαν – μακρόν:

    – Ερντ: δε μπορώ να τους έχω άλλο στο αιγαίο ρε μανώλη μου, θέλουν να πάνε στις γυναίκες τους.

    Μακρον: Κανέ λιγό υπομονή ρε ταγίπ, σημερά αυριό θα του στειλεί τα λεφτά η μαντάμ μερκέλ και θα υπογραψεί για τα rafale.

    Eρντογάν: εγώ να σε βοηθήσω μανώλη μου να την πάρεις τη δουλειά αλλά να του αφήσουμε και κάτι για τις συντάξεις. μην μπλέξουμε με το ΣΤΕ φοβάμαι.

    (εντωμεταξύ η μαρέβα με τη σία όπως πάντα υπέρ-κομψες).

  30. Ο/Η Pontios λέει:

    Σοβαρά τώρα πουλήθηκε;

  31. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ο Λιβαδιάς αποκτήθηκε προς 1,8εκ. Με λεφτά που εδώ και έκανε ΔΩΡΟ στο αεκ άλλος και όχι ο ‘πρόεδρος’. Αυτά είναι γραμμένα από τότε, πριν το Πάσχα όταν ακόμη έπαιζε δανεικός και οι ογλου τον παρουσίασαν σα μεταγραφή του ‘απλά’ το επόμενο καλοκαίρι προς 3εκ ευρώ. Εχει δώσει πολλές φορές 3εκ ευρώ αλώστε ο τιτάνας και δε προκάλεσε καμμιά έκπληξη η κίνηση. Από ανέκδοτα να φανέ και οι κότες στους αντικειμενικούς δημοσιογραφαρες τύπου Τσακίρη..

    Ο παίκτης εχει συμφωνήσει με τους Τούρκους εδώ και 2 μήνες σχεδόν- το deal έκλεισε επίσημα στις 20 του περασμένου μήνα. Το είχα γράψει τότε (2 εβδομάδες πριν): Κοιμήσου εσύ Λιάκο και η τύχη σου δουλεύει.

    Από τα 450 που παίρνει τώρα ανεβαίνει σχεδόν στα διπλά δηλαδή 800. Το αεκ ζητάει 4εκ μπας και βγάλει και κανα ψιλό (1,5εκ για την ακρίβεια), οι Τούρκοι δίνουν 3εκ και bonus συμμέτοχων. Εκτίμηση είναι ότι με ένα νούμερο κοντά στα 3,5εκ θα του δώσουμε και τα αεροπορικά πρώτη θέση δώρο μαζί με τη κορδέλα που τον εχει τυλίξει ήδη ο ‘άμα τα πάρω θα αγοράσω τη Μπαρτσελόνα’. Καλά τσίμπα Χνιντ και Ενομπακάρε τωρα και άσε τη Μπαρτσελόνα για το Subbuteo μεγάλε.

    Εξ αλλού σε 3 μήνες (από Ιανουάριο) είναι ελεύθερος να υπογράψει δωρεάν, απλά τα μεμετια τον θέλουν από τώρα, αλλά δε θα σκάσουν και σοβαρό ποσό για το λόγο ότι ήδη έχουν φάει καμπάνα στις επόμενες δυο χρονιές (20-21 και 21-22) 2εκ ευρώ για παραβίαση FFP.

    Από την άλλη τερμάτισε εβδόμη πέρσι άρα δεν εχει Ευρώπη φέτος (ο πρώτος πάει απ’ ευθείας CHL, ο δεύτερος προκριματικά CHL, ο τρίτος και ο τέταρτος προκριματικά Europa), ΑΛΛΑ θέλει να επιστρέψει φυσικά στη τετράδα.

    ΥΓ Εχει πλάκα ο χοντροτζογλου που πάει να παρουσιάσει τη Φενερ σα μια ομάδα τύπου νιονιου. Οι Τούρκοι στο σύνολο τους εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ως οικονομία. ΤΕΡΑΣΤΙΑ όχι αστεία είναι στα πρόθυρα του κανονιού και των capital controls, όταν γίνει το μπαμ (θέμα χρόνου είναι) η Ελλάδα του 2010 μπροστά τους θα είναι σα στρακαστρουκα.

    Δε παύει να είναι όμως ένας σύλλογος που είναι στους G14 της Ευρώπης και τη τελευταία εικοσαετία εχει πάρει παίκτες τύπου Ανελκα- Ντανιελ Ορτεγκα- Αλεξ- Κεζμαν- Οκοτσα- Ρομπερο Καρλος- Ντιρκ Καιτ κλπ. Την ιδιά στιγμή που εμείς παίρναμε τη τρίλεπτα Μπελεκ- Φουρταδο- Κρισαντους.
    Έλεος ρε χοντρέ με τη προπαγάνδα πλέον. Είπαμε να λέμε και καμμιά μαλακια για το χαρτζιλίκι αλλά έχεις γίνει 300 κιλά μοσχάρι από τα σουβλάκια.

    Δε χόρτασες?

  32. Ο/Η The Snitch λέει:

    Vedat Muriqi: Επιθετικός, αγοράσθηκε από τη Φενερ προς €3,5εκ από την Çaykur Rizespor το 2018 και πωλήθηκε 2 χρονιά μετα €17,5εκ στη Λάτσιο. Έτσι κάνουν οι ομάδες για να μη λεμέ μόνο για το γαύρο. Αγοράζεις κάτι με αξία το πουλάς 5 φορές πάνω μετα από 2 χρονιά. ΜΕ ΑΞΙΑ όμως όχι ότι βρούμε στο καλάθι ελεύθερο με 200 χιλιάρικα… Γιατί τότε το πουλάς ΑΝ είσαι τυχερός όσο το πήρες. Σα το 1εκ του Οικονόμου που δόθηκε 400 χιλιάρικα- ίσα ίσα να γλυτώσει ο τιτάνας το συμβόλαιο..
    Είναι τυχαίο που οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ποδοσφαιριστές που πληρωθήκαν (Μπάρκας- Λιβαδιάς) είναι και αυτοί που μπορούν να φέρουν κανα φράγκο στα ταμεία?
    Ποιον άλλο θα πουλήσεις δηλαδή να βγάλεις κέρδος? Το Μπακακι, το Βέρντε, το μάνταλο η το Λόπεζ? Αυτοί όσο κόστισαν θα πουληθούν ΚΑΙ ΑΜΑ μιας και η πολιτική είναι να μένουν ελεύθεροι όλοι τους. Αν βάλεις και τα συμβόλαια τους όχι μόνο δε κέρδισες κάτι αλλά μπήκες και μέσα. Όταν δίνεις μηδέν μεταγραφή και 200 συμβόλαιο θα εισπράξεις μηδέν, όπως για παράδειγμα στον ‘αρχηγό’ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ που πουλάγατε το παραμύθι των εκατομμύριων και πήρατε ΜΙΑ ΜΟΥΤΖΑ.

    Παίζει ως παίκτης ακριβώς στην ιδιά θέση με το Λιβαδιά. Και η Φενερ (που δεν είναι κάτι σπουδαίο σύμφωνα με το άρθρο του χοντρού ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ) εχει πλέον 17,5εκ στη τσέπη να πάρει τον επόμενο. Τι έγινε Κωστάκη κατάπιαμε τη γλώσσα μας?

    Προτείνω στο αεκ να πάρει αυτά που είναι ΤΩΡΑ στο τραπέζι- τα €3 + bonus και να αφήσει τις μαγκιές γιατί ούτε το ΕΝΑ ΕΚ του μαντάλου δε θα πάρει σε 3 μήνες. Αλα Γιόχανσον δηλαδή. Αλα Σιμοες δηλαδή. Αλα Μανωλά και αλα Τζιμπουρ δηλαδή- για να πάμε πιο πίσω.

    Εχει ΠΟΛΛΑ ΨΩΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΑΕΚ για να κάνει μαγκιές και να πουλάει παίκτες. Σήμερα και για τα επόμενα χρονιά, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, αυτή θα είναι εντελώς ανυπόληπτη στα σοβαρά γραφεία των manager που μπορούν να σου κλείσουν αυτές τις δουλείες. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται ούτε με τόσα και άμα θες, ούτε με τσαμπουκάδες ούτε φυσικά με ανθρώπους που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ πως να διαπραγματευτούν. Γιατί στις δουλείες, σε όλες τις δουλείες, υπάρχουν φορές που πρέπει να κάνεις και λίγο το κοροΐδο, υπάρχουν φορές που πρέπει ΕΠΙΤΗΔΕΣ να χάσεις και λίγα για να μπορείς να κερδίσεις πολλά που ο άλλος θα σε εχει στα υπόψιν για τον επόμενο. Όταν ο άλλος φεύγει τρέχοντας από τις μαλακιες σου, σιγά μη γυρίσει να σε ξανακοιτάξει. Και κάτι άλλο: οι manager ΜΙΛΑΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, όπως μιλάει όλος ο κόσμος σε μια αγορά. Ναι όντως αλήθεια είναι!!!

    Γι’ αυτό- το έχω ξαναγράψει- ΚΑΝΕΝΑΣ manager της προκοπής δε συνεργάζεται με τον τιτάνα και το τσιράκι του και όσοι παίκτες φεύγουν βρίσκουν μονοί τους την άκρη όπως έκανε ο Μπάρκας. Που τελικά και πηρέ 500 λιγότερα (στα 4,5 έκλεισε μαζί με τα bonus) από όσα έδιναν πέρσι οι Γάλλοι και μια χαρά δουλειά έκανε με το γραφείο ‘’που δεν θα ξαναπάταγε το πόδι του στην αεκ ούτε το 2050’’ όπως διατυμπάνιζε ο ‘άμα τα πάρω θα αγοράσω τη Μπαρτσελόνα’. Μια χαρά ΚΑΙ το πόδι του πάτησε ΚΑΙ χίλια ευχαριστώ είπες γατούλα του καναπέ.

    Όπως έγραψα προχθές: Από λογία σκίζει ο ‘άπλας’. Στα έργα του έχουν πάρει λίγο το βρακάκι..

    ΥΓ Ο οικονομολόγος του ποπου ξαναχτυπά: Αφού κατάλαβε??? (αμφιβάλλω, αλλά λεμέ τώρα) ότι παίζει ρολό η βιωσιμότητα και όχι το μέγεθος του χρέους, τώρα μας ενημερώνει ότι η Βουλγαρία δανείζεται με 0,2% όταν το yield έκλεισε χθες στα 0,275%!!! Μόνο 37.5% απόκλιση/έτος πέτυχες μεγάλε.
    Εντάξει δε περιμένουμε να ξέρεις και το yield είδες εκεί ένα νούμερο στο google, λες αυτό θα είναι δε μπορεί ας το πετάξω.

    Σε 37,5 BPS (ψωρο- μονάδες βάσης) θα κολλήσεις?
    Τι είναι αλώστε το 0,075% στα 2% (37.5% απόκλιση επιτοκίου) στα 2,5 ΔΙΣ? Ούτε καν 102εκ ευρώ τόκοι στο δεκαετές..

    Με τη μικρή λεπτομέρεια πάντα ότι η Βουλγαρία ΔΕΝ είναι στη ζώνη του ευρώ και εχει δικό της νόμισμα, αρά κάνει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ η κεντρική της τράπεζα μιας και ΔΕΝ υπόκειται στους περιορισμούς της Ε.Ε και της ΕΚΤ, μιλάμε για τσακάλι όχι αστεία.

    Από την άλλη το Αμερικανικό δεκαετές έκλεισε τη Παρασκευή στα 0,62%. Αρα η Αμερική είναι 3 φορές χειρότερη από τη Βουλγαρία!
    Η Ιταλία στο 1,02% αρά 5 φορές χειρότερη από τη Βουλγαρία.
    Η Ρωσία στο 6,135%- αυτοί ήδη πηδάνε από τα παράθυρα. Γατάκι ο Βλαδίμηρος μπροστά στον ‘πρωταθλητή’.
    Οι Βρεττανοί στο 0,249% καινέ τα χαρτιά τους στο City και μεταβαίνουν ομαδικά στη Σοφία να μάθουν πως παίζεται το παιχνίδι από τους κλεφτοκοτάδες.

    3 το λάδι 3 το ξύδι 5 το λαδόξιδο. Οικονομικά: Ο ΖΗΚΟΣ.

    ΥΓ2 Θες και Spurs ρε Καραμήτσο. Δε κοιτάς εκεί που το αφεντικό ΧΑΡΙΖΕΙ σίγουρες συμμέτοχες μη τυχόν και υποχρεωθεί να δώσει κανα φράγκο, τα Λονδινα σας μάραναν. ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ.