Α Ε Κ – ΠΑΟΚ

Να έχεις τώρα, υποχρεωτικό μονόδρομο νίκης, να έχεις διαβάσει οτι η ομάδα είναι υπερπλήρης, και να διαβάζεις την ενδεκάδα με την οποία θα κατέβει να παίξει. Υποχρεωτικό 3-4-3, ράβε ξήλωνε δηλαδή, και να κάθεσαι να κάνεις προσευχή γονατιστός. Μην χτυπήσει κι άλλος που δεν θα έχει ξαναδοκιμάσει αυτό το σύστημα, και μην πιάσει ρυθμό ο αντίπαλος αφού έχει κι αυτός να παίξει στην Ευρώπη. Αυτές τις σκέψεις είχα καμιά ώρα πριν το παιχνίδι, μαζί με την αγωνία να μην ξεφτιλιστούμε. Τρομερό αυτό με τέτοια πληρότητα !

Τα παιδιά λοιπόν κατέβηκαν όπως τους βάλανε, και κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες. Αυτό που μπορούσαν το παίξανε. Χωρίς ποιότητα, χωρίς συνοχή, χωρίς επίθεση και χωρίς κέντρο. Αυτά που γράφω δεν είναι καθόλου υπερβολές. Το σύστημα στην ουσία ήταν 5 -3-2, αφού οι πλάγιοι μπακ δεν ήταν πουθενά φουλ μπακ. Ειδικά ο μικρός Μιτάι, που δεν πέρασε την σέντρα. Και φυσικά, πουθενά ο Λιβάγια κι ο Τάνκοβιτς δεν έπαιξαν στα άκρα.

Το αποτέλεσμα του θεάματος ήταν θλιβερό. Όσο καλοί και να ήταν ο Σακχοφ και ο Κρίστισιτς, τα χαφ του ΠΑΟΚ τους κατάπιαν και στην ουσία η ομάδα μας κλείστηκε στην περιοχή της. Έχασε ολοκληρωτικά την κατοχή της μπάλας, ήταν αδύνατον να παγώσει τον ρυθμό του παιχνιδιού , κι έτρωγε την μια τελική μετά την άλλη. Το μόνο που θα μπορούσαν να γράψω θετικό, ήταν η προσήλωση στο πλάνο του Καρέρα αμυντικά και μπροστά ό,τι βρέξει ας κατέβει. Κι έτσι κι έγινε.Αφού η ΑΕΚ γλύτωσε κάποιο γκολ από την ανικανότητα των αντιπάλων, στην μοναδική τελική που έκανε ο Τάνκοβιτς κι ο Καρίμ, σημείωσε το γκολ με το οποίο και τελείωσε το πρώτο μέρος.

Το γκολ όμως αυτό, είχε κι άλλα ευεργητικά αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ αποσυντονίσθηκε πλήρως κι έξυνε το κεφάλι του για το τι είχε γίνει. Βοήθησε βέβαια και το var που του ακύρωσε δίκαια την ισοφάριση, αλλά αυτό είναι πλέον μέρος της ζωής μας. Κι αυτός ο αποσυντονισμός έδωσε κάποιες ανάσες στα στόπερ μας, κάποια πατήματα στον Μιτάι, και βέβαια βοήθησαν τα δυό χαφ μας να πάρουν κουράγιο κι ελπίδα. Εντάξει στην ζωή χρειάζεται και τύχη, κι ίσως μόνο τύχη, αλλά κακά τα ψέματα στην μπάλα, χρειάζονται και ποδοσφαιριστές. Και σήμερα στο πρώτο μέρος όλοι είδαμε την πληρότητα που φυσικά είναι ανέκδοτο αλλά όλοι είδαμε και την διαφορά ταχύτητας και ποιότητας των παικτών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Η ομάδα έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι και μακάρι να έχει κι άλλη ρέντα και στο δεύτερο μέρος.

Το δεύτερο μέρος ήταν στην ουσία μια κακοποίηση του θεάματος αλλά και βεβήλωση του ονόματος της ΑΕΚ. Η ομάδα μας, ενισχυμένη με την αλλαγή του Λόπεζ, έπαιξε φουλ άμυνα, δεν πέρασε την σέντρα και προσπάθησε να κλείσει όλους τους χώρους αλλά και την σκέψη του αντιπάλου. Μπορώ να πω οτι το κατάφερε μέχρι το ογδοηκοστό λεπτό. Ο ΠΑΟΚ είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, όμως δεν ήταν απειλητικός καθόλου, με εξαίρεση ένα ανάποδο ψαλίδι. Γιατί δεν ήταν απειλητικός; Διότι του έλειπαν κάποια οργανωτικά χαφ. Γιατί η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να περάσει την σέντρα ενώ είχαν γίνει κι όλες οι αλλαγές από τον πάγκο; ΔΙΟΤΙ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΦ ΓΕΝΙΚΩΣ. Μπορεί σήμερα να είχε κορυφαίους του Κρίστισιτς, Σάκχοφ και Λιβάγια που ερχόταν πίσω, όμως τα έχουμε πει : ΠΑΡΤΕ ΔΥΟ ΧΑΦ.

Ο Καρέρα λοιπόν, κατέληξε σε ένα σύστημα 5-4-1, υποχρεωτικό λόγω της πληρότητας. Ο αντίπαλος προπονητής όμως, έριξε τα δημιουργικά του χαφ μέσα στον αγώνα – στο τελευταίο δεκάλεπτο – και πραγματικά τον ευχαριστεί όλος ο οργανισμός μας. Χάσαμε τα αυγά και τα καλάθια, κι ευτυχώς που φάγαμε μόνο ένα γκολ. Ευτυχώς που την βγάλαμε με πταίσμα και δεν πήγαμε σε κακούργημα. Διότι κακούργημα είναι να μην έχεις χαφ. Κακούργημα είναι να θεωρείς χαφ τον Σιμάνσκι, τον Μάνταλο και τον Γαλανόπουλο. Είδατε πώς τα λέω, έ; Μιλάω για παίκτες που δεν έπαιξαν.

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν σαν να ήταν κάτι συμφωνημένο. Καλά εμείς. Έχουμε πληρότητα, τα έχουμε πει. Είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ να μην βάζει μέσα τον Ολλανδό του από την μεριά του Μιτάι και να καθαρίσει σε είκοσι λεπτά; Διότι αν το παιχνίδι δεν ήταν συμφωνημένο, τότε πραγματικά ο Φερέιρα είναι επικίνδυνος. Αλλά αυτό είναι δικό του θέμα. Εμείς από την μεριά μας, πρέπει να ευχαριστήσουμε τον εγγυητή, που συμφώνησε το παιχνίδι. Διότι αλλιώς θα είχαμε συντριβεί. Αν πάλι το παιχνίδι ήταν καθαρό, πρέπει να γαμωσταυρίσουμε την μοίρα και το ριζικό μας, που μας έτυχαν ξανά όλα αυτά που τραβάμε, που βλέπουμε και που κανείς δεν μπορεί να διορθώσει. Όσο κι αν ο Χνιντ αλλά κι ο Ρουμάνος μαζί με τον Τσιγκρίνσκι, προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να καλύψουν τον κώλο του εγγυητή αλλά και του τρόμπα που έχουν για αρχηγό.

Είχα πολύ καιρό να δω την ΑΕΚ σε τέτοια κατάντια ρε παιδιά. Μιλάμε για μια τελική σε όλο τον αγώνα. Το γκολ. Μιλάμε για μια επίθεση στο δεύτερο μέρος και μιλάμε για ολοκληρωτικό κατενάτσιο επιπέδου επαρχιακής ομάδας που θέλει να αποφύγει την συντριβή. Την ώρα που ήταν γηπεδούχος και την ώρα που κάποιοι ετσιθελικά ποδηγέτες, μιλάνε για πληρότητα. Την ώρα που η ομάδα βαδίζει σε ευρωπαϊκή συντριβή έχοντας αποφύγει τα ρεζιλίκια εδώ μέσα. Μιλάμε για την χειρότερη ΑΕΚ που έχω δει και που το μόνο που μπορεί να παίξει είναι – είτε έχει είτε δεν έχει ελλείψεις – ξυλίκι, στατικό ποδόσφαιρο και βέβαια να δείξει στο γήπεδο τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη της : Την κλοπή αποτελεσμάτων. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

26 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΟΚ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχε μια ομάδα που την έλεγαν…ΑΕΚ…

  2. Ο/Η koreas λέει:

    το παιχνίδι το περίμενα βατερλό , αλλά λόγω μάξιμου μας βγήκε ταμπούρι. κανονικό ταμπούρι από το πρώτο λεπτό. πάλι καλά να λέμε.

    τρόμαξα μόνο με την μεγάλη διαφορά ταχύτητας και μου άρεσε το γκολ μας όπου βγάλαμε κάποια ποιότητα.

    αλήθεια κόρνερ χτυπήσαμε σε όλο το παιχνίδι;

    μεγάλε εγγυητή του κώλου τι ομαδάρα έφτιαξες πάλι φέτος.

    ps. οι τραυματισμοί συνεχίζονται. μια χαρά.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “…και βέβαια να δείξει στο γήπεδο τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη της : Την κλοπή αποτελεσμάτων”.
    Kαι εδώ,αφού ειπώθηκαν όλα,σταματάμε.

    Ηθελα να ήξερα μόνο, στα πόσα “μίλια” ντρέπεται-αν ντρέπεται ποτέ- αυτός ο άνθρωπος.
    Σε πήγαν από τα 100 στα 20. Απο κει στα 12 και βουρ για 6
    Ποσο μα πόσο τιγρης του πάρκου είσαι πια.
    Μα να μη νοιώθεις τίποτα. Μα πόσο γαϊδούρι είσαι;
    Πόσο ανύπαρκτος; Πόσο αόρατος; Πόσο θρασύδειλος;
    Πόσο “Παναγιώταρος” ωρέ;
    Ανοιξε μια τρύπα στο κέντρο του “μαυσωλείου” εκει στα νέα μπετά και θάψου μέσα να μη φαίνεσαι πια.
    Δεν έχεις κάποιον ρόλο.Κάποια αποστολή. Κάποιο όραμα.Κάποιο σχέδιο. Ουτε καν κάποια “ρεβανς” σε επίπεδο πρέφας.Εστω πλάνο επόμενης βδομάδας. Τϊποτα. Απλά δηλαδή να είσαι εκτός φυλακής.
    Και εμείς τι φταίμε;
    Χάσου πια να μη φαίνεσαι. Παλιο-ταρνανά.
    Αχρηστε.

    Τοσο πολύ τον έχουν του χεριού τους;

  4. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Εφτασες 37% κατοχη.
    1 τελικη και δυο υποψιες φασης.
    Ενα ευχαριστω στον υπνο του παοκ που παιζει με 3 στοπερ μεχρι το 80.
    Η μπραγκα ερχεται φορμαρισμενη……
    ΤΑΧΥΤΗΤΑ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

  5. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Μπακ αριστερα δεξια
    Θες και χαφ

  6. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Από ότι φάινεται, η χρονιά ολοκληρώθηκε στο παιχνίδι με τους Γερμανούς. Η διοίκηση θα τσιμπήσει τα λεφτά του Europa, και κάποιοι παίκτες θα κοιτάξουν να δώσουν ότι μπορούν, μήπως και τους κάτσει καμιά μεταγραφή και φύγουν. Στα της Ελλάδας, η τρίτη θέση είναι μια χαρά. Άλλωστε, τί δεύτερος, τί τρίτος, τί τέταρτος, το ίδιο θα είναι πλέον, όλοι στο conference league θα πηγαίνουν….Είχα μάθει ότι το κλίμα είναι κάκιστο, ότι όλοι ψάχνονται να την κάνουν, με πρώτο πρώτο τον Καρέρα, αλλά ήλπιζα μήπως αλλάξει κάτι μετά την πρόκριση στους ομίλους. Κακώς το σκέφτηκα, η ομάδα δεν έχει την παραμικρή προοπτική…Ό Ολυμπιακός θα το πάρει και φέτος με καμιά 30αριά βαθμούς διαφορά και εμείς θα παίζουμε με τους άλλους τους ανίκανους του ΠΑΟΚ για τη δεύτερη θέση…

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Αν θυμάμαι καλά, έκανε ένα ο Τάνκοβιτς

  8. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Γιατι βιαζεστε ολοι ? Μεσ` την μουρμουρα και την γκρινια εισαστε !
    Ειπαμε,λιγο υπομονη ,θα στρωσει η ομαδα και θα τριβετε τα ματια σας…Ακουσα οτι το`πε και η Λιτσα,αυτον τον καιρο ειναι ο Κρονος στον Πλουτωνα,και βγαινει η Αφροδιτη απο την Παρθενο ! Εδω, γινεται της ακολασιας στο συμπαν ,και η ομαδα περιμενετε να αποδοσει καλο ποδοσφαιρο? Τι εισαστε εσεις ρε……! Λιγη κατανοηση δεν μπορειτε να δειξετε? Τελος Νοεμβριου θα ειναι σε καλο φεγγαρι η ομαδα,μεσα Οκτωβρη εχουμε,τι εμεινε,ενας μηνας και κατι…..

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπάτο : Εγώ γκρινιάζω διοτι ενώ είχα ακούσει την Λίτσα, ο Κρόνος επιρρέαζε μόνο εμένα. Κι ο ΠΑΟΚ το ίδιο σύμβολο έχει. Έχει άλλο ωροσκοπο;

  10. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Και φυσικα ειναι αλλος ωροσκοπος. Αλλη γωνια εχεις απο την Παρνηθα ,αλλη απο τον Χορτιατη. Αλλο αθροισμα το 1924,αλλο το 1926, απλα πραγματα της καθημερινοτητας ειναι αυτα,αμα δεν τα ξερετε εσεις δεν παει να πει οτι δεν τα ξερουν και στην ΠΑΕ. Καποια στιγμη, στο εγγυς μελλον, θα αναφερθουν σε αυτα μεσω της Ωρας,για να καταλαβει ο κοσμος τι δουλεια σοβαρη γινεται εκει μεσα,στα αδυτα…Τα εξαντλησαν ολα,δεν εχουν παρα να πουν την πραγματικη αληθεια στον κοσμο !

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    @LFC

    Πρόσθιος χιαστός όπως μας είχαν πει- το έγραψα το πρωί χθες. Ο κάθε οργανισμός δεν είναι ίδιος αλλά ο μέσος χρονος είναι εκεί 5-6 μήνες. Ο Βιργίλιος είναι τέρας από πλευράς κατάστασης, πίστεψε με τον έχω δει από κοντά πολλές φορές και ‘τρομάζω’ με τη σωματοδομή του. Αλλιώς θα δέσει ένα θηρίο (Milner-Henderson-Mane) αλλιώς ένας πιο ντελικάτος πχ TAA αν πεις ότι υπάρχουν τέτοιοι σε αυτό το επίπεδο. Οι αμερικλανοι έχουν άλλα αθλήματα που καταπονούν τα ποδιά όπως στο NBA. Εμείς είμαστε Άγγλοι και έχουμε άλλο τρόπο αλλά και να μη είχαμε είμασταν υποχρεωμένοι να τον ανακαλύψουμε μόνο και μόνο για να διαφέρουμε.

    Η ομάδα πρώτη φορά από όσο θυμάμαι εγώ εδώ και 10-15 χρονιά έκανε εγγραφή επιστολή παράπονων στην FA. Ζητά τη τιμωρία του Pickford ΟΡΘΟΤΑΤΑ. Ο τύπος έκανε αλητεία μεγάλη και το εχει ξανακάνει με τον Μπεν Αρφα της Newcastle που πήγε να του κόψει τη μπάλα με τον ίδιο τρόπο και τον σακάτεψε- ένα χρόνο εκτός έμεινε ο Γάλλος.
    Επίσης θέτει κάποια ερωτήματα ορθά για τη φάση: πως είναι δυνατόν να μην είναι κόκκινη αυτό και τι ακριβώς είναι offside στη φάση του γκολ μας. Η τρίχα στον μπράτσο του Sadio? Γιατί σε καμμιά ανάλυση ούτε του BBC ούτε του SΚΥ κατάφεραν να βρουν γιατί το ακύρωσε και έβαλαν όλα τα πιθανά σενάρια.
    BBC / SKY είναι σοβαρές εκπομπές δε συζητάμε τώρα για γραφικούς με ‘δίκες’ που 40 χρονιά ‘δικάζουν΄ ανάλογα ποιος τους πληρώνει καλυτέρα και 40 χρονιά μας έχουν τρελάνει στη ΜΠΑΡΟΥΦΑ και στις ‘αποκαλύψεις΄ της πορδης.

    Μιλάει για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος μιας και ο VAR δεν εξέτασε καν το χτύπημα από τη μια και στο γκολ δεν εχει καμμιά λογική το offside από οποία γωνιά και να το δεις. OK είπαμε δεν είμαστε μπανανισταν αλλά δε μιλάμε μια δε μιλάμε δυο δε μιλάμε τρεις, ΝΙΣΑΦΙ πλέον.

    Τέλος διάβασα την απίστευτη μαλακια στην Ελλάδα για το VVD ότι αφού λεει η φάση είναι μη γεννώμενη ο άλλος μπορεί ατιμώρητος να σπάει πόδια!
    Είναι πραγματικά αστείο το ποσό αμόρφωτοι ποδοσφαιρικά είναι οι Έλληνες και μάλιστα οι ‘επαγγελματίες’ μιας και αυτοί υποτίθεται ότι εκπαιδεύουν το κόσμο: Ο διαιτητής ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ εχει το δικαίωμα να τιμωρήσει τους πάντες (παράγοντες- παίκτες κλπ.) όσους είναι δηλωμένοι στην αποστολή (αλλά και να αναφέρει στο Φ.Α όσους δεν είναι αλλά βρίσκονται στο διαπιστευμένο) όση ώρα είναι στον αγωνιστικό χώρο. Αγωνιστικός χώρος είναι πχ και η φυσουνα και μπορεί να αποβάλει παίκτη η παράγοντα αφού λήξει το ματς η στο ημίχρονο ακόμη και μέσα στα αποδυτήρια. Σπάνιο μεν άλλα γίνεται. Οπότε αυτά για τον Pickford είναι απλά αστειότητες, θυμήσου πως είχε αποβληθεί ο Λιβαδιά από το πάγκο σε ευρωπαϊκό ματς πριν 2 χρόνια αφού είχε λήξει που πήγε και κλώτσησε κάποιον.

    Η όπως σωστά μου είπε ο James χθες: ManUnited can be awarded a penalty AFTER the full time whistle, but Pickford cannot get a red card because VVD was offside? This is a joke.

    Οι ομάδες εδώ δεν λειτουργούν όπως στον υπόλοιπο κόσμο. Σε εμάς ακόμη περισσότερο. Εδώ έχεις ιδιοκτήτη που δεν ανακατεύεται σε κανένα κομμάτι του operation άλλα κοιτάει καθαρά το business και μόνο, δηλαδή το Bottom Line και τι πρέπει να γίνει για να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο.
    Τον Henry τον έχω δει αν θυμάμαι 3 φορές Live στο γήπεδο αυτά τα χρόνια, άντε να εχει έρθει άλλες τόσες και να μη τον είδαμε. Είναι ζήτημα αν έρχεται μια φορά το χρόνο σε παιχνίδι, ο άνθρωπος μένει στη Βοστώνη.

    Η ομάδα εχει CEO ( Peter Moore) και Sporting Director (Mike Edwards) πάνω από το Klopp. Ο Peter εμπλέκεται μόνο στο ύψος του budget και την πολιτική που θα ακολουθήσουν ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ. Όλη η δουλειά είναι ο Mike και ο Jürgen με τα τμήματα τους φυσικά.
    Επειδή πρέπει να υπάρχει ένας υπεύθυνος όμως, θα πω ότι η ευθύνη είναι του Jürgen που στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι φάουλ και μάλιστα πολύ.
    Όπως λέμε 1000 μπράβο θα πούμε άμα κάνει μαλακια.
    Πέρσι ήξεραν ότι ο Μινιολε θα φύγει και έκλεισαν τον Κοστανζο τελευταία μέρα λες και είναι αεκ.
    Φέτος έδωσαν το Λοβρεν, έδωσαν και το μικρό και δε πήραν κανένα. PL – CHL με 3 στοπερ δε βγαίνει θες 5 και οι 2 να είναι top class.
    Ούτε είναι λύση να καις το Flaco στη θέση.
    Η μονή εξήγηση είναι ότι φοβούνται τα λεφτά (έχουν λεφτά και μάλιστα πολλά) γιατί δε ξέρουν ποτέ θα ξαναρχίσει να εχει κόσμο στο γήπεδο. Για να ξέρεις τη φετινή χρόνια την έχουν ξεγραμμένη και ας έχουν κάποιο στιγμή ένα 30% παρουσίας. Το Liverpool εχει χτυπηθεί περισσότερο από όλες τις πόλεις της Αγγλίας από το covid19 υπάρχει θέμα.

    Κόσμος στο γήπεδο δεν είναι όπως στην Ελλάδα. Σε match day το club τζιραρει 85εκ ευρώ προπερσυ με ανοδικές τάσεις πέρσι που διακόπηκε λόγω covid το Μάρτιο άρα δεν έχουμε επαρκή στοιχεία. £85εκ ΛΙΡΕΣ (+ €100εκ) δε τα λες και λίγα..

    Τώρα για το αεκ: Όταν ξεκίνησα πέρσι το Πάσχα να γραφώ για το τι καραγκιόζης είναι ο τζιτζιφιόγγος μόνο που δε πέσανε να με φάνε.
    Για κάποιο –ανεξήγητο- λόγο ο Έλλην από την εποχή του ‘εθνάρχη’, θεωρεί σοβαρό οποίον μιλάει αργά και εχει τουπεδακι.
    Φάτε τον τώρα στη μάπα να σας κατεβάζει μόνιμα καθρέπτη μέσα στο ΟΑΚΑ και μην ακούσω κιχ. Ο τύπος είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ και το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να παίζει ταμπούρι προσαρμόζοντας κάθε φορά την ομάδα πάνω στον αντίπαλο (αυτό είναι ο καθρέπτης) και ΑΔΥΝΑΤΩΝΤΑΣ να φτιάξει κάτι δικό του.
    Η τακτική αυτή είναι One of the oldest tricks in the book και τη κάνει οποίος είναι άσχετος από δημιουργία ποδοσφαίρου. Ολόκληρη καριέρα εχει χτίσει ο special ΚΕΦΤΕΣ με το καθρέπτη να παίζει ο Drogba στοπερ και ο Milito CB στην Kinder για να μαρκάρουν τα αντίπαλα φορ.

    Ένας μαλακας, ένας ΕΦΤΑΡΑΣ που θα φύγει νύχτα είναι. Ο μόνος λόγος που μένει είναι γιατί δεν εχει πουθενά αλλού να πάει. Άνεργος ήταν, άνεργος θα ξαναμείνει.

    Όλα τα λεφτά 2 φάσεις που είδα τώρα το πρωί με το καφέ: Η κεφαλιά που πάει να κάνει αυτός ο Χνιντ και ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ, περί κατορθώματος πρόκειται, να πηδήξει σε λάθος χρόνο και να μη βρει καν τη μπάλα στη φάση του γκολ. Έκανε άλλο ένα καρατσαφ μέσα στη περιοχή πιο πριν που πήγε να διώξει και πέτυχε το διπλανό του με το πόδι μιας και μπάλα δε βρήκε. Σπάνιας ράτσας γίδι δείχνει και αυτός.

    Ακόμη σπανιότερης όμως δείχνει και ο κλεφτοκοτάς Ρουμάνος στη τελευταία φάση που πάει να κάνει- κανείς δε ξέρει τι- και μπουρδουκλώνεται κάπου εκεί στη σέντρα και τρώει τα μούτρα του αφήνοντας τη μπάλα να περάσει και να το χάσει ο άλλος μόνος του.
    Το αεκ φυσικά έπρεπε να χάσει και από τις φάσεις που είδα όχι απλά έπρεπε να χάσει άλλα ήταν για κανα τριμπαλλο και μάλιστα χαλαρά.

    Επειδή όμως προφανώς τον λυπάται το γατούλη ο Ρώσσος και το ματς ήταν ΚΑΡΑΜΙΛΗΜΕΝΟ ΜΗ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙΣ, κράτησαν τον Ολλανδό (πολλά καντάρια μπάλα- το έλεγα από τότε που τον είχα δει στη Ριζούπολη) και τον άλλον αλλαγές για το 80’.

    Πέντε ματς ΕΞΙ πόντοι πίσω το αεκακι, μέσα Οκτωβρίου. Εκτός αν πιστεύει κανένας ότι οι Χνιντ και οι Τανκοβιτς θα νικήσουν το γαύρο που έριξε ντορτια σβηστά χθες στο Γούτα που σε ξεφτίλισε πριν μια εβδομάδα.

    Μια χαρά πάει το πλάνο, η λογική λεει ότι εκεί μέσα προς τέλη Νοέμβριου θα είσαι στο -10, Χριστούγεννα στο -15 και πάμε για του χρόνου. Αλλωστε για φέτος αποστολή εξετελέσθει: το τσιμπήσαμε το δεκάρικο, θα σας φτιάξουμε και μια κέρινη ενδεκάδα να τη βλέπετε εκεί διπλά στις χεστρες να δακρύζετε ΚΑΙ εκεί, όχι μόνο από αυτά που βλέπετε στο χόρτο.

    ΥΓ1 Εχει πτήση Πορτογαλία- Ιταλία η πρέπει να γυρίσεις Ελλάδα? Ρωτάω γιατί από Γιάννενα δεν εχει.
    Τον κυρ Νίκο τον ειδοποιήσατε να κάνει ζέσταμα μη πάθει καμμιά θλάση?

    ΥΓ2 ΜΙΑ (1) τελική σε ποδοσφαιρικό αγώνα? Ρε η Τριγλια να έπαιζε από φιλότιμο και μόνο θα έκανε 5 σουτ και ας πήγαιναν στα πτηνά

    ΥΓ3 Ευχαριστημένος δήλωσε ο ΕΦΤΑΡΑΣ. Γιατί να μην είναι άλλωστε? Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει και ακόμη εχει δουλειά λίγο το έχεις? Επίσης δήλωσε ότι οπότε βάζουμε λεει τη μπάλα κάτω ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΧΟΡΤΟ και πέφτουμε σα τα κοτόπουλα. Ενώ οι αντίπαλοι παίζουν σε άλλο χόρτο- διαστημικό- που δε τους κάνει τάκλιν το γρασίδι . Μάλλον ΠΟΛΥ ΧΟΡΤΟ καπνίζεις μεγάλε..

    ΥΓ ΔΕΝ θες 2 Χαφ. Θες καμμιά δεκαριά παίκτες, θες προπονητή, θες τεχνικό team, θες τεχνικό διευθυντή που να κοιτάει το παίκτη και ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ αλλά κυρίως θες ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ να κοιτάει την ομάδα του και όχι αλισβερίσια με τους άλλους ιδιοκτήτες για να κονομάει.

    Και αυτό το τελευταίο είναι και το δύσκολο. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετα το χούι.

    Πάμε να κανουμε και καμμιά δουλειά,
    Have a nice week, from cloudy (11 degrees) London..

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ο υιός Κόκκαλης καταγγέλλει το τείχος του Εβρου και κερδίζει Αριστερες ψήφους,
    ο δε πατήρ Κόκκαλης κτίζει το τείχος του Έβρου και κερδίζει χρήματα!

    Τι ΔΕΝ καταλαβαινεις?

  13. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Γιατί να διώξουμε τον Ιταλό? Ας μας βοηθήσει πρώτα η Διοίκηση ποιοί είναι οι στόχοι που έχουν τεθεί φέτος. Προφανώς όταν επιβεβαιωθεί ότι δεν πιάνονται, τον τρώμε.
    Εγώ από αυτά που βλέπω κρίνω ότι πάμε:
    1. Για ομίλους Γιουρόπα και από κει και πέρα θα δούμε κάτι λίγο καλύτερο από το 0-6 του Τσουλου απλά διότι οι άλλες ομάδες είναι χειρότερες. Με λίγο τύχη και ταμπούρι μπορεί να τσιμπήσουμε 4-5 ποντάκια. Εκεί είμαστε μέσα .
    2. Για ρόστερ να πουλήσουμε όσους ακόμα πουλιόνται και θέλουν να φύγουν για να βγουν τα έξοδα της χρονιάς. (αυτό είναι περισσότερο για τον Ηλία).
    3. Για λίγδα…ΤΡΙΤΟΙ. Τι? Πάμε για πρωτάθλημα? Με ποιούς?
    Εάν έχω καταλάβει λάθος τους φετεινούς στόχους, πείτε μου…
    Ο εγγυητής ασχολείται με την ΕΠΟ τώρα (ως επιτήδειος ουδέτερος και για να πουλάμε εκδούλευση ώστε στην επόμενη πενταετία να μας αφήσουν να πάρουμε και κανένα ΑΝ ΒΑΡΕΘΟΥΝ και να ανεβάσουμε και την τιμή για τον επόμενο), μην τον ενοχλείτε…
    Δεν ασχολούμαι με τα παικτικά και τακτικά χθες, τι να πούμε άλλωστε? Αλλά πάλι ο Στηβ επιβεβαιώνεται…ΔΥΟ ΧΑΦ χρειαζόμαστε, ας ήταν και ο Κονέ ο ένας στα γεράματα, ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ…και τώρα πάλι κρεμόμαστε από τις διαθέσεις και τους διπλούς χιαστούς του καπητάν…δεν έχουμε ούτε μία αλλαγή στο κέντρο βρε παιδί μου! Όλοι οι άλλοι 6 είναι….αμυντικά χαφ, οι δε υπόλοιποι 2οι επιθετικοί και εξτρέμ, ουδείς κουβαλητής και πασέρ. Κομμένοι στη μέση λοιπόν ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ. Υπερπλήρες ρόστερ, λοιπόν.

  14. Ο/Η JF λέει:

    Καλά που δεν είδα το δεύτερο ημίχρονο δηλαδή και έβαλα να δω ταινία. Το ότι βγαίνει ο προπονητής και λέει πως είναι δίκαιο το 1-1 με τα παόκια καταλαβαίνει κάποιος που έχουμε φτάσει. Μόλις διάβασα τις δηλώσεις του γύρισα και κοίταξα τον τοίχο του δωματίου μου να δω το κασκόλ ποιας ομάδας έχω κρεμασμένο.Της ΑΕΚ ή του Πλατανιά.

  15. Ο/Η koreas λέει:

    @steven
    να σου ξαναζητήσω κάτι;

    θα μπορούσες κάποια στιγμή να ανεβάσεις κείμενο για τους οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας μας. original, παλιά θύρα 21, χατζηχρήστος, δωματιάκι, σχέσεις με προέδρους, χρήμα, κτλ

    ότι νομίζεις ότι είναι άξιο λόγου για το παραπάνω θέμα.

    αν κάνω κατάχρηση του χρόνου σου ή της διάθεσης σου ξέχασε το…

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Είναι ενδιαφέρον κομμάτι αυτό και μόλις βρεθεί κάποια στιγμή, να τα πούμε.

  17. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Εχουν να βγουν “αρκουδες” απο αυτες τις σχεσεις…! Ολοι με ενα δικανο θα κυκλοφορουν !!!

  18. Ο/Η Pontios λέει:

    «Δεν ήθελα να πάρω από την ΑΕΚ, μόνο να δώσω ήθελα.
    Δεν είμαι επενδυτής εγώ και μάλλον δεν έχω θέση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
    Ευχαριστώ τον Θεό για τις στιγμές που μου χάρισε στην ΑΕΚ.
    Αυτή η ομάδα είναι ότι σημαντικότερο είχα στην ζωή μου».

  19. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Όντως θα είναι ωραίο ένα κείμενο σχετικά με τους οργανωμένους ή καλύτερα την οργάνωση της ΑΕΚ, καθότι η original παίζει μόνη της μπάλα στο συγκεκριμένο κομμάτι. Αλήθεια Steven, πώς σου φάνηκαν τα όσα είπε ο Χατζηχρήστος πριν λίγες μέρες, αν τα άκουσες? Πέταξε κάποιες ενδιαφέρουσες ατάκες…

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21 : Για να είμαι ειλικρινής, δεν τον άκουσα. ¨ομως αυτό δεν αλλάζει πουθενά αυτά που θεωρητικά θα γράψουμε.

  21. Ο/Η The Snitch λέει:

    Χρειάσθηκε μόνο ένα ματς για να βρει ‘ηγέτη’ η άμυνα. Παπαριές. Ηγέτες ψάχνουν οι απεγνωσμένοι. Προσωπικότητες ναι θες, κάποιον να βλέπεις θες, αλλά κάποιον να πιαστείς ΔΕΝ θες. Αυτή είναι και η διαφορά μας. Έχουμε 10 ηγέτες από τα πλαγιά μπακ μέχρι τους μπροστινούς και έναν στο πάγκο που δεν εχει άλλος.

    Εξαιρετικός Flaco χθες για άλλη μια φορά (πέρσι είχε εξαφανίσει κάποιον Λέβα-κάτι που το παίζει αρχισκορερ στα πρόβατα) σε ρόλο CB που ήταν μαζί και στοπερ και αμυντικό χαφ που σε παρα πολλές φάσεις έπαιζε στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Έσωσε με γυριστό ένα πριν περάσει τη γραμμή, έκοψε 4 φορές με τάκλιν- δε περνάς -ξέχνα το τους επιθετικούς, ήταν σχεδόν παντού.
    Καλό ματς ΠΑΡΑΔΟΞΑ ο Gomez που μάλλον έφαγε πάγο από τον Jürgen και έκοψε τα εξεζητημένα.

    Μήνυμα στον Barnsie στο ημίχρονο: I offer FOR FREE my services as a keeper until the end of the month.
    Απάντηση: Already did. Beat you to it mate…

    ΤΡΑΓΙΚΟΣ Adrian για άλλη μια φορά και θα ήθελα να δω το Σάββατο τον Kelleher, έτσι και αλλιώς ο Ισπανός είναι για να φεύγει καλό θα είναι να παίξει και ο μικρός Ιρλανδός όπως έβαλε χθες- έστω για 5’ τον Rhys Williams. Το να πετάς ένα πιτσιρίκο μέσα σε ματς CHL που πέρσι τον είχες δανεικό στην Kidderminster Harriers F.C. του National League North (τοπική κατηγορία Ερασιτεχνικού ανάλογα με εμάς) δείχνει ποσό Klopp είσαι. Φυσικά ο μικρός δεν κρίνεται, το μόνο που έμαθα είναι ότι είναι 1,88 και ο Jürgen όχι απλά τον πιστεύει αλλά κάτι παραπάνω. Τον είχε βάλει και σε ένα κυπέλλου δίπλα στο Βιργίλιο πριν κανα μηνά. Για να δούμε..

    Milli στα 34 (σε 3 μήνες 35) απλά δεν υπάρχει. Τα πιτσιρίκια του Ajax δε τα έβλεπε καν. O Yorksman με 547 συμμέτοχες σε PL και άλλες 131 με την εθνική, αυτά τα ματς πλέον τα παίζει στην αυλή του σπιτιού του.

    Η φάση του ματς. Robbo παίρνει τη μπάλα κεντρικά κάτω από τη σέντρα και αρχίζει ένα χαλαρό (γι’ αυτόν) τρέξιμο. Περνάει κανα δυο χαλαρά και κάπου εκεί αναμεσά σέντρα με κουτί πάνε να τον κυνηγήσουν. Πρέπει να πάτησε το Νίτρο, γιατί άφησε πίσω με χαρακτηριστική ευκολία ότι τον πλησίαζε.. Ο τύπος καίει κηροζίνη δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Στο 60’ έξω και οι τρεις μπροστά σε μια ομάδα που είχε εκτός σχεδόν όλο το άξονα της Ali-VVD-Tiago. Πολύ κάλος Zota.
    Δύσκολο ματς σε βαρύ τερέν με παιχνίδια συνεχόμενα- παίζουμε Σάββατο πάλι και καπάκι την επόμενη εβδομάδα CHL.

    Ο VVD δεν λείπει μόνο ως παίκτης. Λείπει ως σημείο αναφοράς. Λείπουν οι 50αρες του μπροστά. Λείπουν οι φωνές του στο γήπεδο, ο Jürgen πρώτα σε αυτόν μιλάει- τη κραυγή VERG με το δάχτυλο στο κρόταφο την έχω ακούσει 500 φορές. Σημαίνει Βιργίλιε βάλτους να σκεφτούν. Πως είναι ο ΕΦΤΑΡΑΣ? Καμία σχέση ακριβώς.
    Μια λέξη και μια κίνηση κάνει ο άλλος από το πάγκο δε θέλει παραπάνω. Έτσι κ αλλιώς μιλάει σε συγκεκριμένους παίκτες από τη γραμμή: Hendo-Milner-VVD- Bobby. Δεν τον έχω ακούσει σχεδόν ποτέ πχ να μιλάει στα μπακ και σίγουρα ποτέ στο Sadio και στο Mo. Δεν υπάρχει λόγος.
    Χθες έλειπε ο Verg και ξελαρυγγιάστηκε.

    ΥΓ Μόνο με φράγκα δε κάνεις δουλειά Franki. Για τα μπαζα ήσασταν πάλι προχθές. Να δεις πως το λεει το πανό: You can’y buy history..
    Βέβαια υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Να κερδίζεις ‘πέναλτι’ σε ΚΑΘΕ ματς σα το Κόκκαλη. Και όταν το χάνεις να το ξαναβαρας μέχρι να το βάλεις..

    # Football did NOT start in 1992

    YNWA

  22. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημερα.Βγηκε ο Πορσε και ειπε να κανουμε το παιχνιδι μας.Επειδη αυτα τα υπαρξιακα ειναι που με σκοτωνουν μπορει καποιος να με βοηθησει.Ποιο ειναι το παιχνιδι μας???

  23. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μερικά ΑΠΛΑ πράγματα του ποδοσφαίρου που πρέπει να γραφώ εδώ και καμμιά δεκαετία (και βαλέ) από τον φίλο Αντώνη. Μπορεί να είναι γαύρος αλλά είναι ο Πανούτσος: Old school, Βρεττανοθρεμενος μέχρι το μεδούλι και ΑΠΙΘΑΝΟΣ άνθρωπος, o τύπος που σου συνδυάζει με τεράστια ευκολία τη μπάλα με ένα βροχερό απόγευμά πριν 40 χρονιά στο Λονδίνο που τσάκισε ένα μπουκάλι Gin επειδή τον παράτησε μια γκόμενα.

    Here u go:

    Μια που κάποιες ώρες πέρασαν και για να μην σταθώ στις φάσεις. Κάποια στοιχεία που συνέβαλαν στην εμφάνιση του Ολυμπιακού και την νίκη.

    Γιατί η νίκη δεν ήρθε μετά από ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός έπαιξε πούλμαν, δηλαδή το πούλμαν παρκαρισμένο στην γραμμή του τέρματος, αλλά κανονικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να το φάω, όπως έγινε με το πλασέ του Μπενεντέντο που το βγάζει με το σπαγκάτε ο Σα αλλά μπορεί και να το βάλω όπως θα είχε σκοράρει όταν σούταρε ο Βαλμπουενά για να σκοράρει και να ακυρωθεί το γκολ σαν οφσάιντ ο Μασούρας.

    Το πρώτο στοιχείο είναι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πουλάει ή να χάνει παίκτες όπως έγινε με τον Τσιμίκα ή τον Αμπντελαουί και να τους αναπληρώνει. Οπου ερχόμαστε στο δεύτερο στοιχείο. Να τους αναπληρώνει με παίκτες μεγάλης ηλικίας – το ντουέτο των ακραίων μπακ μετράει σε σύνολο τα 71 χρόνια – έχοντας αποδεχτεί το γεγονός ότι μια ομάδα μικρομεσαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δύσκολα κρατάει του υψηλού επιπέδου παίκτες.

    Μερικοί θα καλύπτουν έστω και προσωρινά τρύπες, όπως ο Χολέμπας, μερικοί θα γίνονται σταρ όπως ο Ραφίνια και μερικοί θα είναι σούπερ σταρ όπως ο Βαλμπουενά. Και μερικοί δεν θα βγαίνουν όπως ο Μιραλάς και ο Τουρέ, που δεν είναι συμπτωματικό ότι ήταν μεταγραφές για να ικανοποιήσουν την κερκίδα.
    Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι μια ομάδα χρειάζεται απαραίτητα δύο πρόσωπα. Εναν επιτυχημένο προπονητή που να πάρει χρόνο στην ομάδα και έναν τερματοφύλακα που θα τα βγάζει. Οχι μόνο ότι επειδή η ομάδα δεν θα φάει το γκολ αλλά επειδή οι αμυντικοί θα παίζουν καλύτερα επειδή θα τους διορθώνει τα λάθη και όχι αυτοί να διορθώνουν τα δικά του.

    Το τρίτο και τελευταίο στοιχείο είναι να έχει καλό τμήμα σκάουτινγκ και καλή σχέση με ένα, δύο μάνατζερ επιπέδου. Το πρώτο για να βρίσκει παίκτες, το δεύτερο για να μπορεί να αγοράζει παίκτες αλλά αν δεν του βγουν, να μην του μείνουν αμανάτι και ο μάνατζερ να μπορεί να τους πουλήσει κάπου αλλού ώστε να συνεχιστεί η σχέση.

    Εφα

  24. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Βοήθεια : 3-5-2 κι ό,τι βγει. Καραδουλεμένο

  25. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    Εγώ είμαι αισιόδοξος για σήμερα…..Θα μιλήσουν και οι μουγγοι,θυμηθητε το….

  26. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Απο το χθεσινο παιχνιδι η φαση που δειχνει τα παντα ειναι η φαση του γκολ.Εισαι στο 90 λεγεσαι Βαλμπουενα,στα 36,χανεις την μπαλλα με υποψια φαουλ και αντι να διαμαρτυρεσαι γυρνας κυνηγας τον αντιπαλο σου,τον πιεζεις τον οδηγεις εσωτερικα και εκει εχει ανεβει το μπακ σου για το κλεψιμο,που το κανει,ξαναπαιρνεις την μπαλλα κανεις 20 30 μετρα σηκωνεις κεφαλι σεντρα-γκολ.
    Παραδειγμα προς μιμηση για γιαλαντζι αρχηγους και υποτιθεμενους παικταραδες και πριμαντονες.Προσφατα εχεις φαει ετσι γκολ γιατι αντι να πιεσεις για τηννδευτερη μπαλλα διαμαρτυροσουν
    Σκεψου οτι ερχονται Μπρουμα,Πεπε,Βιναγκρες.Εχουν καλη ομαδα και δυστυχως για μας θα γινει καλυτερη.Δυο πραγματα μας “σωνουν”.Να τα παιξουν γιατι ειναι χωρις προετοιμασια και το δευτερο ο covid χαχαχααα.
    Οι Πορτογαλοι παντως απο λιγο που εχω δει παιζουν 80% απο τα πλαγια.Φοβαμαι οτι η ομαδα θα ειναι παλι κομμενη στη μεση σημερα.Μακαρι να βγω ψευτης