ΓΙΑΤΙ …;

Ολοι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι.Αυτό είναι κάτι που μπορεί κατόπιν να το αναλάβει η εκπαίδευση. Η ηλιθιότητα,είναι κάτι που  δεν αλλάζει,ούτε με την επιμόρφωση,όση και να λαβει κανεις. Δεν θυμάμαι ποιος το είχε πει. Δεν υπάρχει εμβόλιο δηλαδή γι αυτή  τη νόσο.

Οι “ειδικοί” (που πρέπει να εισακούονται κατά Σωκράτη) δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να μην είναι βλάκες. Δεν είναι προϋπόθεση.Είναι απλά προαίρεση. Να μην αρχίσουμε να κατονομάζουμε διάσημους “ειδικούς” που αποδείχθηκαν πανίβλακες,γιατί δεν μας παίρνει ο χώρος.Θα ξημερώσουμε.

Αν δε, βάλουμε στην εξίσωση και την ισχυρή πιθανότητα αρκετοί ειδικοί να μην ορμώνται από την-έστω ατίθαση-τάση τους να ειδοποιούν τις αρχές από βιασύνη,προχειρότητα,παρά να είναι στρατευμένοι- επί πληρωμή “εισακουώμενοι” δηλαδή- από τις “αρχές” και πολύ περισσότερο όταν και οι ίδιοι έχουν υφάνει έναν ιστό προσωπικών οικονομικών ή άλλων συμφερόντων τα οποία ζητούν να ικανοποιηθούν μέσω της θεσμοθέτησης των μέτρων ή των οδηγιών που εισηγούνται,τότε έχουμε το κατάλληλο μείγμα για μια εκρηκτική ύλη η οποία ανατινάσει τόσο τα δημόσια χρηματοκυβώτια, όσο και νομοθετικούς κανονισμούς που προστατεύουν-υαν θεμελιώδεις αρχές ατομικής και κοινωνικής ελευθερίας.

 

Η περίπτωση Μόσιαλου -δεν είναι η μόνη ασφαλώς, απλά βρίσκεται λόγω συνθηκών στην επικαιρότητα να θυμηθούμε  π. χ . φωστήρες μνημονίων, προτάσεων και εφαρμογών, ελληνόφωνων και μη, που κατόπιν “έκαναν λαθος”,θα ξημερωσουμε -είναι χαρακτηριστική.

Φυσικά “Σωτήριδες” έχουν  όλες οι χώρες. Και “Παγώνες” και “Σηψες”. Αλλά πρωτίστως πρέπει να έχουν “Μόσιαλους”. Ενώ οι “άλλοι” κάνουν την αναγκαστική “λάτζα” των κυβερνήσεων τις οποίες  “τυγχάνει” να συμβουλεύουν στο πως θα παίρνουμε “αναγκαστικά” μέτρα- τα οποία φυσικά αυτοαναιρούνται  και αυυοακυρωνονται γιατί βλέπετε η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη και αλλάζει όποτε γουστάρει. Οι “Μόσιαλοι” όμως,σε κάθε χώρα,έτσι και εδώ, είναι απαραίτητοι για την “επόμενη μέρα”. Αν οι “Σωτήριδες”, οι “Χαρδαλιάδες”  και οι “Βατόπουλοι” είναι εδω,είτε για να κλαψουρίζουν κατά την διάρκεια ανακοινώσεων κρουσμάτων,είτε για να σε απειλούν “αμα δεν,τότε θα…” οι Μόσιαλοι είναι χρήσιμοι για τον “οδικό χάρτη της επόμενης μέρας”. Ειναι δηλαδή σαν να ακούς τον καιρό από έναν  καλό μετεωρολόγο.

Είναι η “συνετη” άποψη, που πρέπει να εισακούεται σοβαρά. Είναι η ήρεμη και σταθερή φωνή που φέρει πτυχίο από το  Imperial College. Είναι η πέρα από φωνασκίες και λοιπές υπερβολές, “φωνή της λογικής”.

Τί πιο λογικό λοιπόν, από το να τρέχεις να ανακοινώνεις στα κοινωνικά δίκτυα, ότι  τα “δικά μας εμβόλια” της Astra, ότι είναι στο 90%, όταν επόμενη διαπίστωση είναι ότι “η μισή δόση είναι περισσότερο προστατευτική από την ολόκληρη”. Η ανάποδα, η ολόκληρη δόση είναι περισσότερο βλαπτική από την μισή”. (άρα,διαλλκετικά,αν  δεν λάβεις  δόση,θα εχεις καθολική ανοσία.Αν είναι έτσι απορώ,γιατί σκοτώνονται  νυχθημερών στα εργαστήρια)

Και μάλιστα ανακοινώνονται εν είδει  μεταγραφών ποδοσφαίρου. Οχι σε επίσημα ιατρικά περιοδικά και υπό peer-review,όπως γίνεται πάντα ως τώρα. Κατευθείαν σε twitter,facebook κλπ. Λες και είναι  οι γάμοι του Φίγκαρο. Ουτε καν οι ίδιοι οι επιστήμονες των εργαστηρίων.Βγαίνουν στο γυαλί απευθείας δημοσιοσχεσίτες. Σα να προκειται για κλήρωση του C.L ή για κάποια δημοσκόπηση. Ούτε στη Βαρβάκειο τέτοια πρεμούρα για ξεπούλημα.

Πέρα από την πλάκα όμως, είναι απορίας άξιο-και άξιο βασανισμού της λογικής ταυτόχρονα- να παρατηρείς, “ειδικούς” οι οποίοι “πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις” βγαίνουν διθυραμβικά και ανακοινώνουν ποσοστά επιτυχίας εμβολίων τα οποία-ποσοστά-δεν έχει ξαναδεί η ανθρωπότητα από όταν την έφτιαξε  ο Κύριος.

Τα οποία ποσοστά περισσότερο ομοιάζουν-αλλά και λειτουργούν- ως “μετοχές” σε ένα  πρόχειρα στημένο “χρηματηστήριο εμβολίων” όπου τα ρεκόρ ποσοστών προστασίας σπάνε με΄τέτοια ταχύτητα το ένα το άλλο, που θα έκανε τον Σ.Μπούμκα να βάλει τα κλάματα.

“Εχει πέσει όλη η επιστημονική κοινότητα πάνω στο θέμα.Ολο το παγκόσμιο επιστημονικό κεφάλαιο έχει ταχθεί στον άγωνα αυτόν και άρα γι αυτό τόσο τα εκπληκτικά άμεσα αποτελέσματα” μας λένε.

Ποιοι να πουν, τι; Δεν έχει λαλήσει ιατρός ακόμα. Και πως να μιλήσει. Αφού ουδείς  γνωρίζει τίποτα.  Τους ίδιους τους μετοχους-συνεπενδυτας ακούμε. Κάποιους. Όχι ολους.Μερικοι δεν αδειάζουν να ασχοληθούν με αυτά. Τι να προλάβουν. Βγάζουν  μπροστά  κάτι  βόδια σαν τον  Μπουρλα και τον Μπανσελ.

Καμια ντουζίνα τέλος πάντων  εταιρίες συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη. Έχουν πιάσει στασίδια.Εχουν μοιράσει και την πελατεία.  Sputnik    από την ανατολική πελατεία, ολίγη Κίνα, ολίγον Ινδία κλπ.  Pfizer Moderna κυρίως  Δυτικά  καθότι είναι πιο ακριβές αλλά και “ντοπιες”. Άσε που θα πουληθούν ως καλύτερες και είναι γνωστό ότι οι δυτικές  κοινωνίες αξίζουν καλύτερη μοίρα όπως και οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν μεγαλύτερο  πορτοφόλι. Όσες δεν έχουν, δεν πειράζει, εδώ είμαστε να δανείσουμε. Τι διάβολο εταίροι και σύμμαχοι είμαστε. Η  Astra  θα λάβει φυσικά κομμάτι πιτας Δυτικής, αλλά όχι όσο θα ήθελε. Και όχι εκεί που θα ήθελε. Δεν βαριέσαι. Καλά είναι και τα Βαλκάνια. Φυσικά, ως φθηνότερο  θα κάνει θραύση στην Αφρική.Και Νότια  Αμερική.  Έχουν ήδη υπογράψει πολλές  φυλές. Οι Κινέζοι, δεν έχουν  θέμα.  Μπορούν να πουλάνε στους εαυτούς τους.Γενικα δηλαδή, τα καλα και ακριβά μονοκλωνικα από δω, για τους απαραίτητους, και κάτι ιικες  σαρδέλες από κει,για το “ερμα”.

Δυσθεώρητα λοιπόν, ποσοστα επιτυχίας όλων των εμβολίων ανεξαιρέτως,ποσοστά τα οποία δεν διανοούνταν ως χθες-κυριολεκτικά- οι άνθρωποι της ιατρικής επιστήμης. Ποσοστά  50-60% ασφαλούς κάλυψης των εμβολίων κατά επιδημικών νόσων,εθεωρούντο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, πολύ ικανοποιητικά .

Τι στο διάολο συνέβει εν τω μεταξύ. Εκρηξη συσσωρευμένης γνώσης; Βοήθεια έξωθεν ή άνωθεν. From the Martians: Επιφοίτηση Αγία;

Φυσικά η ιατρική επιστήμη,- όπως όλες- προχωρά και βελτιώνεται. Αυτονόητο. Αλλά τέτοια “κοσμογονική αλλαγή” σε έναν τομέα που “μας έπιασε στον ύπνο”
(υποτίθεται) δεν έχουμε ξαναδεί.

Δεν πάμε καν σε εμβόλια που έχουν χρονική διάρκεια από τις πρώτες δοκιμές ως την  ευρεία κατανάλωση ακόμα και 20 χρόνια. Ακόμα και τα λεγόμενα “απλά”, αυτό της “κανονικής Η1Ν1 γρίπης δηλαδή,χρειάστηκε  5 -10 χρόνια. Και συνεχώς βελτιώνεται-αναπόφευκτα πρέπει να ακολουθεί αυτονόητες μεταλλάξεις του ιού που καλέιται να ανασχέσει. Αυτό που παίρνεις ως φάρμακο σήμερα,,είναι κάτι που διεξοδικά μελετήθηκε,δοκιμάστηκε,τεσταρίστικε, για κάποια -έως αρκετά-χρόνια πριν.

Αυτό το “θαύμα” όμως δεν το έχει ξαναδεί ο κόσμος. Ταυτόχρονα σχεδόν,με απόκληση ημερών!
(Καλό θα ήταν να ήταν μεγαλύτερο το χρονικό διάστημα , έτσι για “ξεκάρφωμα”,αλλά θέλει η πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την άφηνει)

Δεν τους αρκεί καν το 90%. Οχι. Πάνε παραπάνω. 94% λέει η Pfizer. (αυτοί οι ακριβείς αριθμοί παραπέμπουν σε “29 κατασκευαστές πλυντηρίων συστήνουν “τάδε”. ‘Η, το “τάδε σαμπουάν καταπολέμα ως και 97% την πυτιρίδα. Ε, σου λέει, αν βρεις και λιγη στο γιακά,τι να γίνει.Ανήκει  στο υπόλοιπο 3%)

Το 90% της Moderna καπάκι έγινε 95% Εβαλε 1% πάνω το καλόπαιδο ο Μπανσέλ. Τζάμπα είναι άλλωστε. Με το στόμα. Σάμπως θα ασχοληθεί καμια επιτροπή;  Εδώ έχουν υπογράψει παραλάβές πριν ακομα βρεθούν τα “θαυματουργά εμβόλια”. Ανεξάρτητα του πιο θα είναι πιο κατάλληλο και πιο ισχυρό,χωρίς καν να γνωρίζουν,έβαλαν τζίφρες οι αναλογοι υπουργοί ανα τον κοσμο πάνω σε λευκες κόλλες. Και συ μου λες αστεία; Εδώ είμαστε σε κατάσταση “εκτάκτου ανάγκης”. Εδώ δεν κάνουν καν νεκροψίες στα θύματα. Λες να βρεθεί καμια τρελή επιτροπή, ή κυβέρνηση ή έστω μονήρης επιστήμων  που να ζητήσουν “στοιχεία”; Τσατρα-πατρα. Εδώ καιγόμαστε,τα πρωτόκολλα  και τους χρόνους θα κοιτάμε; Βάλε τώρα που γυρίζει.

-“ρελάνς” λέει ο Τούρκος.

-“Τα βλέπω” λέει ο Μπουρλάς, (που πρόκανε  και πούλησε την πρώτη μέρα).

-δώσε φύλλο, λέει ο άλλος ο Γάλλος.

-Μοιράζω” λέει ο ο ΠΟΥ.

-Επ…παιδιά μισό λεπτό να παω για “ψιλό” γιατί με τόσα κοκτέϊλ που ήπια,με επιασε κατούρημα.λέει ο Μπουρλάς

-Ο.Κ λέει η “μάνα” Γκεμπρεχέσης του ΠΟΥ. “Διάλειμα μία ώρα και ξανά όλοι εδω παιδιά. Γιατί το “αφεντικό” φωνάζει. Πρέπει να “κλείσουμε” στις 2,γιατί αύριο πέφτουν υπογραφές για την ανακατασκευή του “μαγαζιού”

-Ο.Κ

Μιλάμε για ανέκδοτα.Που θα ήταν μόνο τέτοια,αν δεν παίζοταν οι ζωές μυριάδων. Που καλούνται-προς το παρόν “καλούνται”, αλλά σε 2-3 χρόνια θα “υποχρεούνται”-να εμβολιασθούν οσο γινεται περισσότεροι.

Φυσικά καλό θα ήταν να μας πούν, αφού για έναν πιο επικίνδυνο και σχετικά άγνωστό ιό “που δεν είναι καν γρίπη” φτάνουν σε 7-8 μήνες με εμβόλια καταπολέμησης και θωράκισης πληθυσμού στο τρομερό 90-95%,τότε γιατί δεν πέφτουν με τα  μούτρα -λογικά δεν θα χρειαστούν πάνω απο 2-3 μήνες- να βρούν και το εμβόλιο της λιγότερο επικίνδυνης και πολύ πιο γνωστής εργαστηριακά, γρίπης Η1Ν1; Για να μη το χοντρίνουμε και αναρωτηθούμε “γιατί δεν πέφτετε όπως τώρα με τα μούτρα 1-2 χρονάκια (λογικά τόσο θα πάρει με βάση τις ταχύτητες που μας ανακοινώνετε) ώστε να λυθεί και το θέμα του καρκίνου,τουλάχιστον στις βασικές μορφές τους, ο οποίος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Λέει λοιπόν ο πάντα έγκαιρα και κυρίως έγκυρα πληροφορημένος μεγαλοκέφαλος Μόσιαλος: “Μόνο με ειδικά έγγραφα ιατρικά,διαφορετικά Nο PLans. Νο ταξίδια.” “όσοι το πάρουν,(το εμβόλιο) και είναι η συντριπτικη πλειοψηφία αυτοί,θα μπορούν να ταξιεδευουν σε αλλες χώρες. “Ηλεκτρονικό Ιατρικό Πιστοποιητικό” λέει.  “Φρονιμάτων” λέω εγώ.
“Να γίνει πρόταση προς την Ε.Ε,από την κυβέρνηση”.Λέει.

Κάτι μου “λέει”  ότι θα περάσει. Και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλαι χώραι. “Αλλωστε αυτό γίνεται ήδη με τον κιτρινο πυρετό σε ανατολικες χώρες,”  λέει. Μας προιδεάζει αλλά και καταρρίπτει όποιες αναπόφευκτες αμφιβολίες κάποιων-αρκετών  υποπτευομένων για το νόμιμο του πράγματος). Εχουμε ήδη μπούσουλα,σου λέει. Απλά τον απλώνουμε παντού.

Βέβαια προκύπτουν εύλογα ερωτήματα:

Ενα 60% εμβολιασμένων θεωρείται -από την επιδημειολογία, εμβολιολογία- ένα ικανότατο ποσοστό προκειμένου να δημιουργηθεί η λεγόμενη “ανοσία αγέλης”. Κατά τα λεγόμενα των “ειδικών”. Προβλέπεται ότι ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό είναι πρόθυμο να εμβολιαστεί. Γενικά περιπου  3 στους 10 μονο στιλώνουν τα ποδάρια. Οι υπόλοιποι είναι “ο.κ.” με το πολύτιμο υγρό” του “Αστερίξ” Μπουρλά και των υπολοίπων “Ουσεϊν Μπολτ” της φαρμακολογίας.

Οπότε-ερωτώ εύλογα:  διατί να υπάρχουν περιορισμοί των “ατάκτων” και απαγορεύσεις όσων έχουν κάθε δικαίωμα να μη λάβουν τα αστραπιαία εφταμηνίτικα εμβόλια; “θέλω να περιμένω” σου λέει ο άλλος. Πονηρός. “να δουμε πως θα πάει το πράγμα. Να περάσει ένας χρόνος-δύο και αν δεν έχουμε τίποτε αποδεκατισμούς, θα το πάρω γιατί υπάρχει και μια υψηλή σύνταξη εις το μέλλον να με περιμένει.”  Ναι, μη φας έχουμε γλαρόσπουπα)

Αρα,δεν υπάρχει θέμα κάλυψης. Ο ϊός αποδράμει και με ισχυρή ανοσία αγέλης. Οταν πλέον δεν υπάρχει “έδαφος” δηλαδή να αναπτυχθεί περαιτέρω. Αυτο γνωρίζουμε τουλάχιστον εδώ και δεκαετίες.Εκτός και αν άλλαξε κάτι και πρέπει να γίνει εκστρατεία,κάτι σαν “σταυροφορία” κατά πάντων σταγονιδίων και απειροελάχιστων πιθανοτήτων να ζήσει έστω και ΕΝΑΣ ϊός παγκόσμια.Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αμα κάψεις τα πάντα, όλοι οι ιοί θα “ζοριστούν”. Αμα ανατινάξεις το σύμπαν, πιθανόν να έχουμε τα χαρμόσυνα νέα της πλήρους απάλειψης ΚΑΙ των ϊών. Αρα, γιατί αφού  τα “εκπληκτικά ποσοστά  επιτυχίας των big-pharma  πιάσαν ταβάνι  95%, σε συνδυασμό με την πρόθεση του  70% του πληθυσμού να εμβολιασθεί  δεν είναι αρκετά; Τι άλλο θέτε ρε  Μόσιαλοι; Σαλώμες των εταιρείών. Κεφαλές επί πίνακι;

(Δεν αμφιβάλω για κανενός τα πτυχία. Το τί κάνουν με αρκετοί με αυτά,είναι το θέμα. Υπηρετείς αυτό που σπούδασες,ακομα και με “ζόρι” προσωπικό-ειδικά όταν μιλάμε για την Ιατρική επιστήμη- η καταθέτεις τα πτυχία και τα ντοκτορά στα πόδια κυβερνησεων και επιχειρησεων με αντάλλαγμα στην “καλύτερη” “δουλίτσες”, στην “χειρότερη” κάποια πρόσκαιρη αναγνωρισιμότητα,όσο διαρκεί δηλαδή το γεγονός,ή κάποια ανώτερη θέση σε επιστημονικά συμβούλια και λοιπές έδρες. Δηλαδή γίνεσαι ένας “σελέμπριτυ”,ένα με αντάλλάγματα. Ενα “ψώνιο” με πτυχίο δηλαδή. Και γιατί δεν πας κατευθείαν στο Survivor ή στο Big Brother να τελειώνουμε και να μη ταλαιπωρείσαι και συ;).

Επίσης,άλλο ερώτημα που ξεπηδά σα βάταχος από τον “πράσινο βάλτο” της “υγιούς  επίσημης και έκγυρης ενημέρωσης”  είναι: Οι μη εμβολιασμένοι, αφού θα θεωρούνται μαύρα πρόβατα και επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία τρίτων χωρών,γιατί θα μπορούν να ταξιδεύουν εντός της χώρας τους;
Δεν κινδυνεύουν οι ομοεθνείς ή συνυπήκοοί τους; Αυτοί πως θα προστατευτούν από τους “αρνητές” του εν λόγω εμβολίου; Μήπως θα πρέπει να το δουν αυτό καλύτερα,ίσως τα εθνικά κοινοβούλια και να απαγορεύουν γενικά την μετακίνηση-εκτός ευλόγου ακτίνας ενός-δύο χιλιομέτρων ας πούμε από την κατοικία τους-οι μη εμβολιάσμενοι; Δεν είναι λογικό; Δε αντιβαίνει αυτό στις διατάξεις περί ισονομίας και δεν λειτουργεί επιλεκτικά ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό για τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας θέμα;

Παρακαλώ  κύριε Elijah, να το δείτε. Οι εσωχώριοι τί ειναι; Δούλοι; Πρόβατα; Πειραματόζωα; Η όλοι ελεύθερα, ή όλοι υπό περιορισμους  και υπό κοινούς κανόνες. Δηλαδή τα κεφάλαια να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα και οι κάτοικοι όχι; Αλλοι  free  και άλλοι “ένδον”; Οι μετοχές, τα ομόλογα, τα λοιπά αξιόγραφα,τα κρυπτονομίσματα,τα fands, οι “εξωχώριες” offshore τι παραπάνω έχουν απο εμάς; Αυτα δεν “πασχουν”; Δεν μεταφέρουν “ιούς”; Δεν μεταδίδουν “ασθένειες”; Δεν μετατρέπονται σε “πανδημίες”; Τι σκατά παγκοσμιοποίηση είναι αυτή; Μόνο ο κεφαλο-ταξιδιώτης δηλαδή- ο έχων την δυνατότητα και την ικανότητα να αλλάζει χώρες θα πρέπει να προστατεύεται; Ο άλλος που θέλει να πάει  π.χ. από την Αθήνα στη Χαλκιδική,ή στη Πάρο,γιατί να κινδυνεύει παραπάνω; (Εκτός και αν δεν κινδυνεύει). Εχει άλλο δέρμα ή αξίζει λιγότερο; Παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για καθολική “κάρτα υγειονομκής ταξιδιωτικής ασφάλειας”. Παντού και σε ολους. Και στο άυλο και στο υλικό. Η όλοι στον “κουβά”, η κανείς. Οχι διακρίσεις.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to ΓΙΑΤΙ …;

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Προς το παρόν όσοι «πρέπει» ν’αναρρώσουν, τη σκαπουλάρουν είτε 80 είτε 90 με το μαγικό κοκτέιλ.Οι υπόλοιποι διακομίζονται στα θυμαράκια!

  2. Ο/Η Dimitris λέει:

    Απο το φίλο μου τον Αντώνη το Δαρζέντα.

    Τη μέρα που θα κάνω το εμβόλιο θα πάω βόλτα στο κέντρο της πόλης. Θα την περπατήσω όλη από άκρη σε άκρη. Θα σφιξω όσο πιο πολλά χέρια μπορώ και δεν θα περάσω μετά τα χέρια μου με την οινοπνευματίλα του αντισηπτικού.
    Θα καθησω για καφέ όπως παλιά. Με πολλούς φίλους και θα καθόμαστε κοντά κοντά, θα μιλάμε δυνατά και θα χειρονομούμε έντονα σαν κανονικοί Έλληνες.
    Και θα κοιτάμε με περιφρόνηση τους διπλανούς που θα κάνουν το ίδιο σαν Ελληνάρες.
    Θα πάω για φαγητό και δεν θα κοιτάζω που είναι το διπλανό τραπέζι ή αν φοράει τη μάσκα σωστά ο σερβιτόρος.
    Θα πάω στο μαγαζί που τραγουδούσε ο Πετράκος και θα τον ακούσω ξανά να τραγουδάει ζωντανά. Και εάν με αφήσει ,θα πάω δίπλα του, θα του κλείσω το μάτι και θα τραγουδήσω μαζί του δυνατά και παράφωνα τους στίχους , όταν θα πει “δικό σας”. Και θα μου συγχωρέσει την παραφωνία όπως ήδη του συγχωρεσα εγώ τη δική του. Γιατί το εμβόλιο θα δώσει ξανά πίσω τις ζωές και τις δουλειές χιλιάδων Πετρακων. Θα σώσει και τους αρνητές του, όπως όλα τα σωτήρια πράγματα που η επιστήμη έχει φέρει στη ζωή μας.
    Θα πάω για ποτό και ορκίζομαι ότι δεν θα γκρινιαξω για το στριμωξιδι και το θόρυβο της μουσικής που με εμποδίζει να ακούσω τον φίλο μου.
    Και μπορεί μέσα στη χαρά μου θα απολαύσω και τον καπνό του τσιγάρου που θα μου φυσηξουν στο πρόσωπο.
    Θα πάω και στην εκκλησία που έχω καιρό να πάω και θα κάνω και εκεί μια προσευχή. Και θα χαίρομαι που θα ακούω τις καμπάνες να χτυπούν όπως παλιά. Και θα έχουμε Χριστούγεννα και Πάσχα κανονικά, όχι γιαλαντζί .
    Με ψαλμωδιες στα μεγάφωνα, με περιφορές επιταφίων, κομμώσεων και φορεμάτων.
    Με οικογενειακές συναξεις και τραπεζώματα και θείους και θειες που θα μας εξηγούν μεγαλοφώνως και λεπτομερώς πως έλαβε χώρα αυτή η διεθνής συνωμοσία του κορονοϊού για να μας ελέγχουν, αλλά επειδή εμείς δεν μασάμε τα καταλάβαμε όλα.
    Και εγώ θα βαριέμαι να εξηγώ και όταν θα μου λένε “για πες και εσύ γιατρέ την άποψη σου” θα προτιμάω να μασουλάω ένα τυροπιτάκι.
    Και ο κόσμος θα συνεχίζει να απαρτίζεται για μερικούς από “απόψεις” και όχι από πραγματικότητα, αλλά θα είμαστε όλοι εδώ.
    Θα μπαίνω στα μαγαζιά και δεν θα κοιτάζω πόσοι είναι ήδη μέσα. Θα ακουμπάω τα αντικείμενα χωρίς φόβο. Θα δοκιμάζω τα ρούχα όπως παλιά.
    Θα εξετάζω ξανά τα μωρά στο ιατρείο και όταν μου γελούν, θα τους γελάω και εγώ πλατιά, να βλέπουν τα μάτια μου και το στόμα μου.
    Όταν θα κάνω το εμβόλιο θα σταματήσω να διαβάζω τους χιλιάδες νεκρούς την ημέρα. Ούτε τις προσωπικές ιστορίες από ανθρώπους που χάθηκαν.
    Και τα αεροπλάνα δεν θα κάνουν πια διακομιδές ασθενών αλλά χαρούμενων εκδρομέων ή πολυάσχολων επιχειρηματιών.
    Επειδή όμως ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι το εμβόλιο μας προστατεύει, δεν γνωρίζουμε ακόμα αν προστατεύει επαρκώς τους δίπλα μας από το να τους κολλήσουμε, όπως αρκετά εμβόλια κάνουν, γι αυτό όλα αυτά τα όμορφα, τα καθημερινά, τα ανθρώπινα που έχουμε ξεχάσει, θα γίνουν μόνο όταν οι περισσότεροι από εμάς και όχι λίγοι, κάνουμε το εμβόλιο.
    Γι αυτό, τη μέρα που θα έρθει το εμβόλιο, το κάνουμε όλοι και προστατεύουμε τις ζωές μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε, τον θείο τον Χαράλαμπο που βρήκε τη συνωμοσία αλλά και τη θεία την Ευτέρπη που του λέει “πάψε Χαράλαμπε μας πήρες τα μυαλά”, τις δουλειές μας, τον πολιτισμό που χτίσαμε σε πείσμα δεκάδων επιδημιών.
    Σε πείσμα της πανούκλας, της φυματίωσης, της ελονοσίας, της ηπατίτιδας, της ιλαράς, της ευλογιάς, της σύφιλης και της πολυομυελίτιδας. Που χιλιάδες χρόνια τώρα προσπαθούν να μας αποδεκατίσουν αλλά δεν τα καταφέρνουν και μένει και μαγιά αλλά και φύρα.
    Προστατεύουμε τη διασκέδαση μας, τα ψώνια μας, τις γιορτές με φίλους, τα φιλιά μας και τα χασμουρητά μας, τα φταρνισματά μας και τον βήχα μας.
    Την μέρα που θα κάνουμε το εμβόλιο, θα έχουμε πια καταλάβει καλά πως μοιάζει ο κόσμος χωρίς ένα και μόνο εμβόλιο.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Μα αυτό περιμένει όλος ο κόσμος για να ξαναλειτουργήσει κανονικά. Δεν διαφωνεί κανείς στην παραπάνω περιγραφή της “επιστροφής”.
    Οι 9 στους 10,δεν περιμένουν το εμβόλιο για να “σωθούν”.Περιμένουν το εμβόλιο,ώστε να αρθούν τα καταστρεπτικά lockdowns, μπας και μπουν σε κάποια κανονικότητα οι ζωές. Αδιαφορούν για τις “γρίπες”. Τις ζωές πίσω θέλουν. Οι οποίες πολύ αμφιβάλω αν θα είναι ακριβώς όπως η νοσταλγική παραπάνω περιγραφή του γιατρού. Πολύ αισιόδοξο τον “ακούω”.

    Εγώ μιλάω απλά για την “τσάτρα-πάτρα” “μπίζνα”. Το πανηγύρι.
    Δεν υπάρχει κανένα “αντιεμβολιαστικό μένος”. Δεν ξέρω αν αυτό κατάλαβες. Δεν χρειάζεται νομίζω να γίνει κουβέντα για τα “παραδοσιακά” εμβόλια που έσωσαν και σώζουν εκατομύρια ζωές και αύξησαν το βιοτικό επίπεδο,κυρίως -αλλά όχι μονο- περιοχών του πλανήτη που μαστίζονταν από τρομερές επιδημίες. Δεν χρειάζεται νομίζω να τεθεί καν ζήτημα για την σώτήρια ανάπτυξη εμβολίων και για την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης. Ελπίζω πως όχι. Στο “κονόμι” και στη “φάμπρικες” που στείνονται αναφέρομαι.

    Αλλο “Γεώργιος Παπανικολάου” και άλλο “Μπανσελ” και “Μπουρλάς”. Μη χάσουμε και τα αυτονόητα.

    Είναι άλλο πράγμα η ανάγκη π.χ. για καθημερινή σίτιση,για φαγητό και άλλο πράγμα τα παραπανίσια “σκουπίδια” που καταναλώνουμε εν είδει “επιλογής”.
    Το ότι κάποιος ασχολείται με την ιατρική-και μιλώ για “μανατζαραίους” κυρίως και όχι για γιατρούς-δεν τον καθιστά αυτόματα “φωστήρα” ούτε και “Πάπα”.
    Οπως ελπίζω να μην μετατραπεί ο εμβολιασμός αυτού του “εφταμηνιτικου μαγικού φίλτρου” σε “διαβατήριο” ή πιστοποιητικό “καθαρότητας”. Να μην ακούσω δηλαδή στο-κοντινό-μέλλον τίποτα για “υποχρεωτικό εμβολιασμό απάντων ενηλίκων…γιατί διαφορετικά δεν…” από τον Δαρέντζα. Η άλλους “Δαρέντζες”. Γιατί εκεί, πάμε “αλλού”. Πάμε σε Ναζισμό από την πίσω πόρτα.

  4. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Χρήστο…Εγραψες…Βοηθάει κι ο καθαρός αήρ γι’αυτό…

    Οσο για το γαμοεμβόλιο,δύο είναι τα ενδεχόμενα:

    1.Δεν έχει περάσει τους απαραίτητους ελέγχους για να κυκλοφορήσει.

    2.Εχει περάσει τους απαραίτητους ελέγχους,αλλά αυτό προυποθέτει ότι αναπτυσσόταν για χρόνια…

    Και στα δύο ενδεχόμενα, υπάρχει θέμα.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Γεια σου Αγησιλαε. Μπα. Κανένα θέμα δεν υπάρχει, αφού αδειοδοτουνται με την διαδικασία του “κατεπειγοντος” (σου θυμίζει κάτι ο όρος;)
    Οπότε,ολα “καλά” νομίζω, ως τα τώρα.
    Από κει και πέρα, τι “θύελλες” θα σηκωθούν,δεν ξέρω.
    Ο Πρωτοσαλτε στο σκαυ ωρυοταν: στην ουρα ΟΛΟΙ,υποχρεωτικα να εμβολιασθουν. Θέλουν δεν θέλουν οι ηλιθιοι”
    Μα αν ήταν εμβόλιο κατά του ηλιθιοκοκκου, θα έπρεπε ο ίδιος πρωτος να πιάσει σειρά από τις 6 το πρωί έξω από κέντρο υγείας. ΑΜΕΣΩΣ. Και να ακολουθήσει όλο το “συναφι”.
    Δεν παίζουν με αυτά τα πράγματα.
    Αυτή και αν είναι πανδημία.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Όλους : Ένα σοβαρότατο θέμα που έχει προκύψει, είναι οι συνθήκες μεταφοράς και διατήρησης του εμβολίου. Οι -70 ή οι -20 βαθμοί, είναι πολύ επικίνδυνο για χώρα που δεν έχει υποδομές. Μιλάμε για σένσορες στα φαρμακεία, στα νοσοκομεία αλλά και κλέφτες ( έτσι λέγονται τα loggers ) μέσα στις συσκευασίες. Πράματα δηλαδή που δεν υπάρχουν ακόμα, πουθενά στην Ελλάδα.

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Λογικά,θα εμβολιασθούν πρώτα πληθυσμοί μεγάλων αστικών κέντρων,δηλαδή Αθήνα Θεσσαλονίκη,για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της μεταφοράς-συντήρησης εμβολίων εις τους -70. Αλλωστε διευκολύνει αυτόν τον σχεδιασμό και η ανθρωπογεωγραφία της χώρας,δεδομένου ότι το 70% του πληθυσμού κατοικεί “παστωμένο” σε μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε πέντε μέρες που διαρκεί το άνοιγμα των κυβωτίου εκάστης παρτίδας,προκάνουν να εμβολίσουν πρωτού αυτή “βρωμίσει”.
    Κατόπιν,για τον πληθυσμό της υπάιθρου βλέπουμε. Μπορεί άλλωστε παράλληλα να αποστέλονται εις τα κεφαλοχωρια και τας κωμοπόλεις εμβόλια των -2 έως -8,δηλαδή “Astra”.

    Αλλωστε οι γέροι της επαρχίας,αποδεικνύονται πιο γερές “κοκκάλες” από τους ευθραυστότερους αστούς.
    Διαφορετικά,ασφαλώς και δεν υπάρχει δίκτυο τέτοιο που να μοιραστεί το Pfizer σε περιοχές που οι δρόμοι είναι από την εποχή της επταετίας. Ετσι κι αλλιώς είναι δύσκολο το εγχείρημα, λόγο μορφολογίας και γεωγραφίας.Ειμεθα χώρα με απανωτές σειρές ορεινων όγκων και μεγάλα νησιωτικά συμπλέγματα. Αν λειτουργήσουμε “ελληνικά”,δηλαδη “στάσου τουρκο να γεμίσω” βλέπω πετιέται το μισό εμπόρευμα στα χωράφια και το άλλο μισό στη θαλασσα και έτσι θα έχουμε μάλλον απροστατευτους καταναλωτές αλλά προστατευμένα από covid προϊόντα.Πορτοκάλια,ελιές και τσιπούρες με ιατρικη πιστοποίηση για ελεύθερη μεταφορά. Κάτι θα είναι και αυτό.Θα βοηθήσει στις εξαγωγές.

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Πάνω στην ώρα ήρθε να βεβαιώσει την πρώτη παράγραφο,ενας ακόμα ,που πιστεύει ότι κάτι τρέχει με την πάρτι του. Ο Κώστας Τσοκλης. Ο γνωστός. Ο “καλών τεχνων”.

    Μετά από κείνα τα περίφημα περί βιαστών και παιδοφιλων που έιχε ξεστομίσει στο παρελθόν, προχθές το παλικάρι αυτό, ετών 90-του εύχομαι να τα “εκατοστησει”- είπε το αμημητο: “είναι προτιμότερο να σώζεται ένας χρησιμος γέρος από ένα μωρό που μπορεί και να γίνει στο μέλλον ένα όρθιο βόδι”.

    Ενώ δηλαδή στην πρώτη περίπτωση επικαλείται την Φύση (“…οι παιδοφιλοι και οι βιαστές δεν κάνουν κάποιο λάθος, αφού υπηρετούν την φύση τους και κανονικά η αστυνομία θα έπρεπε να συλλαμβάνει τα θύματα… “) εδώ, στην περίπτωση του covid και τις επιλογές που είναι αναγκασμένοι οι γιατροί να κανουν-οταν αυτό χρειαστεί να γινει- ισχυρίζεται ο “χρήσιμος” Τσοκλης ότι μάλλον δεν πρέπει να ακολουθουμε σε αυτήν την περίπτωση την μαμά Φύση και τους κανόνες που επικαλεστικε ως -δυνητικά -βιαστής και παιδοφιλος αλλά χέστηκε πάνω του μη πεθανει-και μετά τι θα κάνουμε χωρίς Τσοκλη.

    Οποτε βολεύει υπακουουμε στη Φύση και όποτε δεν βολεύει κρυβόμαστε από αυτήν στη θολοκουλτουρα της καλλιτεχνικής ψευτομπουρζουαζιας μη μας “δει” και μας βάλει στο μάτι και “χάσουμε τη ζωή μας”…την “περισσότερο πολύτιμη” σε κάθε περίπτωση από αυτήν ενός παιδιού.

    Τσοκλη, πες “αλευρι”…

    Αυτά ισχυρίζεται ο βρομιάρης, Ο σκατογερος Τσοκλης. Που μάλλον έχει την αμυδρά ελπίδα ότι η Φυση( που τόσο επιλεκτικά την επικαλείται) δεν θα τον “δει”.Θα της κρυφτεί πίσω από καμία ντουζίνα βρέφη και θα τον ξεχάσει για τα επόμενα 50-60 χρόνια.
    Έτσι να επεκτείνει το έργο του. Ο “χρήσιμος Τσοκλης”.

    Όσοι έχετε παιδιά, προστατεψτε τα. Γιατί αν δεν τα θωπευσει ο πλήρης ημερών και πρώην σύντροφος του Ιολα,Τσοκλης,τοτε μάλλον θα τα ανταλλάξει, στο κοινωνικό ανταλλακτήριο προκειμένου να καταφέρει να εξαγορασει λίγη ζωή ακόμα… ως το επόμενο Σαββατοκύριακο ας πούμε.

    Τώρα άμα μιλήσω εγώ για ανάγκη επιλεκτικής ευθανασίας των “Τσοκλιδων”, ώστε να υπάρξει περισσότερος χώρος για βρεφη-ακομα και αν εξελιχθούν κάποια από αυτά σε βοδια-θα είμαι κακός; Την Φύση δεν θα υπηρετώ;
    Η μήπως να ισχυριστω, ότι κανονικά πρέπει να τον θάψουν ζωντανό, ώστε να συνεχίσει να πιστεύει ότι δεν έχει ΗΔΗ πεθάνει;