ΑΣΤΕΡΑΣ – Α Ε Κ

Η ΑΕΚ τήρησε την παράδοση : Μετά από χαστούκι, πολύ σπάνια μπαίνεις νωθρός κι αδιάφορος. Κατεβαίνοντας λοιπόν με 4-2-3-1, κατέβηκε με θάρρος, δύναμη, ευεξία και με απίστευτα τρεξίματα. Πρέπει να μας χάρισε το καλύτερο πρώτο ημιχρόνιο φέτος. Με θαυμαστή αλληλοκάλυψη, με απίστευτο πρεσάρισμα και με τρομερή παραγωγικότητα στις επιθέσεις της.

Ήταν πολύ γρήγορη στις αποφάσεις της : Στα κλεψίματα, στις προσωπικές μονομαχίες, στους αυτοματισμούς της και στις μεταβιβάσεις της. Ήταν το αφεντικό του αγώνα με ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, χωρίς να απειληθεί πουθενά. Με απόλυτη κατοχή της μπάλας, με πάμπολλες τελικές, και με πλήρη ορθολογισμό στην στρατηγική της, τόσο από τον άξονα, όσο κι από τα πλάγια.

Προηγήθηκε και δικαίωσε το παιχνίδι της, και μας έδωσε έναν καταπληκτικό ρυθμό που θα έφερνε κι άλλα γκολ αν επικρατούσε ένας στοιχειώδης εγωισμός στην τελική προσπάθεια. Αντ΄αυτού βγήκε μια ευγενική φλυαρία στην επίθεση, κι έφτασε μια κακιά στιγμή στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, που ο Αστέρας ισοφάρισε. Γίνονται αυτά στην μπάλα, και πουθενά δεν αλλοιώνουν αυτά που είδαμε. Παγώνουν μόνο στιγμιαία, κι έτσι πρέπει να μείνουν, αφού Αστέρας δεν υπήρξε στο γήπεδο λόγω ΑΕΚ. Αρκεί βέβαια να συνέχιζε έτσι και στο δεύτερο μέρος.

Που δεν έγινε όμως κάτι τέτοιο. Ο Αστέρας ανέβασε τα μέτρα στην αμυντική του λειτουργία, κι η ΑΕΚ έδειξε να αιφνιδιάζεται πολύ. Έχασε την συνοχή της, έχασε την ηρεμία της, κι έχασε το όνομα της. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί αυτός ο πανικός, εκτός βέβαια από αυτόν που λέει, πάρτε δυό χαφ. Αυτή ήταν η ιστορία χονδρικά, που ήρθε και ταίριαξε με τον χειρότερο σήμερα Τσιγκρίνσκι, που έκανε διαγωνισμό με τον Τσιντώτα, που ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Το αποτέλεσμα ήταν να δούμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, σε ρυθμό και σε δύναμη, όμως με πάρα πολύ άγχος για την ομάδα μας, που ευτύχησε να έχει ξανά έναν σπουδαίο σκόρερ, την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος. Με γκολάρα βεβαίως ξανά και με κίνηση, βλέπε ΑΜΕΑ ΓΙΔΙ πώς σκοράρουν. Με την κατοχή να έχει χαθεί όμως γενικά και με τον Καρέρα να ανακατεύει συνέχεια τα δεδομένα: Ξανά 4-3-3 και σε λίγο για να κρατήσει το αποτέλεσμα, τρία σέντερ μπακ. Αλήθεια η δουλειά του Ουρμπάνο στην φυσική κατάσταση, δεν έχει βγει ακόμα;

Μην λέμε πολλά. Η ΑΕΚ κινδύνεψε πολύ σοβαρά. Τόσο από τον αντίπαλο, όσο κι από την δική της παρουσία. Τεράστια λάθη στην αμυντική λειτουργία, καμία ψυχραιμία και πλήρη έλλειψη στην αντεπίθεση. Ναι, με αντεπιθέσεις πήγε αφού δεν ήταν το αφεντικό στο δεύτερο μέρος. Πήγε το παιχνίδι στο ρίσκο, και τελικά κέρδισε με την ρέντα της φανέλας. Που όμως δεν μας άφησε με κακά συναισθήματα σαν θεατές, αν αυτό είναι το ζητούμενο. Μας άφησε σίγουρους οτι αν αυτή η ομάδα πιεστεί, θα φτάσει πολύ εύκολα σε συντριβή. Συγχαρητήρια όμως.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΑΣΤΕΡΑΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Άμυνα. Η ανασφάλεια ξεκινάει από τον Τσιντώτα. Ο συγκεκριμένος θα ήταν τέλειος για τον Πανιώνιο. Κολλημένος κάτω από τα δοκάρια, να κάνει 6-7 αποκρούσεις (καλά ρεφλέξ), να τρώει 2 γκολ και να περνάει στους διακριθέντες. Τερματοφύλακας όμως σε ομάδα που πρωταγωνιστεί, χωρίς έξοδο, πόδια, αντίληψη, δεν μπορεί να είναι. Το πρόβλημα όμως δεν ξεκινάει από εκεί, αλλά από τους επιθετικούς, με αποκορύφωμα τον Καρίμ. Σούπερ στο κουτί, ανύπαρκτος έξω από αυτό και με μηδενική συνεισφορά στην άμυνα. Θυμάστε πώς πρέσαραν οι Αραούχο, Πόνσε? Από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία.

    Ρεκόρ λαθών, ανικανότητας στην ΤΕΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Είναι κρίμα να υπάρχει καλή ανάπτυξη και να γίνεται 18/20 ΚΑΚΗ τελική επιλογή. Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε χθες.

    Η ΑΕΚ χθες ήταν πολύ καλή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Είδαμε ανάπτυξη και 2-3 εξαιρετικές, δουλεμένες στην προπόνηση στατικές φάσεις. Στο 2ο γκολ, χάθηκε η μπάλα. Επίσης, είχε τρεξίματα, κάτι που επεσήμανε και παίκτης του Αστέρα στις δηλώσεις του. Ότι θα ήταν ο Σάχοβ η καλύτερη μεταγραφή μέχρι τώρα, δεν το περίμενα ποτέ.

    Για μία ακόμα φορά, όπως σωστά είπε ο Μάνταλος, η ΑΕΚ παίζει όλους τους αγώνες (εκτός της Λαμίας ίσως) στα κόκκινα, την ώρα που άλλοι παίζουν αγώνες…”κόκκινους” (μπουρδέλα δλδ). ΟΜΩΣ, οι δηλώσεις του θα έχουν ΑΞΙΑ (για εμένα) στις 16/12. Βγάλτε επιτέλους ΕΓΩΙΣΜΟ, κακία και νεύρο και κερδίστε αυτούς που κατηγορείτε. (Θα) έχετε την ευκαρία.

    ΥΓ. ΔΙΑΤΗΣΙΑ. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Ότι προλάβει ο Ρώσος όσο έχει ακόμα τον έλεγχο?

  2. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    η καινούρια συνήθεια των Ελλήνων είναι το μάζεμα της ελιάς.
    Ξαφνικά γίνανε όλοι ελαιοκτήμονες και κάθε Σ/Κ τρέχουν να μαζέψουν στο χωριό τις ελιές Έχουν αγοράσει από την λαϊκή και δυο-τρία κιλά για ξεκάρφωμα στο πορτ μπαγκαζ μην τους σταματήσει κανένα από τα σαΐνια και βουρ την εκδρομούλα στην επαρχία να χαλαρώσει βρε αδερφέ λίγο από τα σκληρά μέτρα που του επιβάλανε ….
    Τώρα κατα πόσο γίνονται έλεγχοι στο δρόμο προς την εξοχή, είναι μια απορία που μάλλον εύκολα μπορεί να απαντηθεί…ποιος να κάνει έλεγχο άλλωστε σε ποιον; αφού από την ίδια δεξαμενή προέρχονται κι αυτοί.
    Βέβαια αν λέγεσαι Νότης τότε μπορεί και να σε …ελένξουν και να σε πιάσουν με κοκό και κουμπούρι, τι σπάνιο ε, για άνθρωπο της νύχτας!
    Για την ΑΕΚ και την κακή φέτος αμυντική λειτουργία της ομάδας υπεύθυνος είναι ο…Μπάρκας! Ναι γιατί έφυγε και δεν υπάρχει τουλάχιστον ένας από τους άλλους δύο να πλησιάζει στα χαρακτηριστικά του.Με αυτόν οι αμυντικοί ένιωθαν μία σιγουριά, τώρα με τον βλάκα στο τέρμα νιώθουν ανασφάλεια. .Βέβαια δεν έχουμε και τίποτα παιχταράδες αμυντικούς αλλά όπως και να το δεις ένας πολύ καλός τερματοφύλακας πάντα μετράει στην αμυντική συνοχή.

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα.
    Χαρη γιατι το λες;Για μετακινηση για μαζεμα ελιων πρεπει να εχεις μαζι σου το Ε9 που δειχνει οτι εχεις ελιες.Δηλαδη θα ξεκινησει ο αλλος απο Αθηνα να παει Καλαματα με ενα βαζακι ελιες;Και,αν ,τον σταματησουν διακινδυνευει προστιμο;
    Μηπως εισαι υπερβολικος?

  4. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    @LFC
    πράγματι χρειάζεται Ε9.
    κι όμως πολλοί έχουν γυναίκες-άνδρες με κάτι παρατημένα ελαιοχώραφα ψηλά στο βουνό ή μικρά σε στρέμματα με λίγα δένδρα που δεν αξίζει και ούτε είναι εύκολο να τα αξιοποιήσεις κάπως.Πολλοί έχουν των ηλικιωμένων γονιών τους με ψιλές κυριότητες κλπ.
    Στο Ε9 πρέπει να το δηλώσεις όμως, ασχέτως την χρήση ή μη και την κατάσταση ιδιοκτησίας..
    Γεμάτη είναι η Ελλάδα με τέτοια. Αρκετοί γνωστοί μου το θυμήθηκαν το χωραφάκι και όλο στο χωριό τους έβρισκα ειδικά τώρα με το 50-50 στην δουλειά ή και το καθόλου δουλειά…
    σιγά το δύσκολο,. όταν βρεθείς και στο χωριό μια ελιά πάντα θα βρεις…ρίχνεις και μερικά κλαδιά και φύλλα πίσω και είσαι άρχοντας…
    Αφού το κάνουν, δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Πίστεψες ότι ο Ελληνάρας δεν θα έβρισκε τρόπο να βγεί από το νομό;;;
    τώρα σχετικά με τον έλεγχο, απλά εδώ γελάω με το που το ακούω. Μόνο ο Νότης την πάτησε

  5. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η καε αεκ έκανε αιμοδοσία και κάλεσε στο Πατούλη!!! (χωρίς σχόλια) μιας και η αιμοδοσία για το αεκακι θεωρείται πανηγύρι που θέλει προβολή.
    Ο Πατούλης ΕΝ ΓΝΩΣΗ του είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
    Επίσης, βγήκε θετικός μετά από τεστ που έκανε και ένας αντιπεριφερειάρχης, συνεργάτης του κ. Πατούλη που ήταν επίσης στη συνάντηση και προφανώς ο ίδιος ο Περιφερειάρχης σε κατάσταση συναγερμού θα έπρεπε να θέσει εαυτόν σε κατάσταση καραντίνας και να κάνει άμεσα το τεστ ώστε να διαπιστώσει εαν νοσεί.
    Χωρίς, ωστόσο, να είναι γνωστό πότε πήρε τις απαντήσεις για τον κορονοϊό και ενώ ήταν (ή θα έπρεπε να ήταν) σε κατάσταση συναγερμού παραμένοντας περιορισμένος έσπευσε σε εκδήλωση της ΑΕΚ, θέτοντας σε νέο συναγερμό όσους παρευρέθηκαν στην αιμοδοσία.
    Αντί να κάτσει σε καραντίνα πήγε να δώσει αίμα, οι άλλοι οι ακόμη πιο απίθανοι τον δέχτηκαν φυσικά χωρίς κανένα τεστ!
    Επίσης ο Πατούλης είναι και πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου..

    Κάτι λέγαμε για τους ‘γιατρούς’ του αεκ αν θυμάμαι.

    Επίσης θυμάμαι ότι τους έλεγα ΣΚΙΤΖΗΔΕΣ.

    Λάθος μου, δε είναι σκιτζήδες. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ και ΣΟΥΡΓΕΛΑ είναι που πρέπει να τους πάρουν τις άδειες άμεσα.
    Ούτε γάζα δε πρέπει να ξανά- ακουμπήσουν τα λαμογια.

    Φυσικά στο επίσημο site της καε αεκ δεν υπάρχει κουβέντα για αυτή την άνευ προηγουμένου ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πατάτα.
    Το ότι κάνεις αιμοδοσία εν μέσω πανδημίας από μόνο του δείχνει πόσο μυαλό ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ έχεις.
    Τσιρότα δε ξέρετε να βάλετε οι αιμοδοσίες σας μάραναν χασαπακλες.

    Μετα στεναχωριούνται κάποιοι που το λέω αεκακι..

    Δυο γαϊδάρων άχυρα δε μπορούν να χωρίσουν οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ.