ΑΡΗΣ – Α Ε Κ

Η ΑΕΚ κατέβηκε με ένα 4-3-3 στο δύσκολο σημερινό παιχνίδι. Κατέβηκε σφιχτά, με πολύ κοντά τις γραμμές του κέντρου και της άμυνας της. Ήταν διαβασμένη και πολύ καλά σχεδιασμένη για φουλ αμυντικό παιχνίδι. Θα έλεγα καλύτερα καταστροφικό για το παιχνίδι του Άρη, κι από εκεί κι έπειτα αν βρισκόταν κάποια καλή αντεπίθεση, θα έψαχνε και κάτι παραπάνω. Αυτό μαρτυρούσαν τόσο τα δύο αμυντικά χαφ, όσο και η ανάλαφρη επίθεση.

Μπορώ να πω οτι το πλάνο της βγήκε. Αμύνθηκε πολύ καλά στο κέντρο, όσο και πίσω. Είχε κορυφαίους τους Σιμόες και Σβάρνα, και κράτησε όλο το πλάνο της χωρίς ιδιαίτερους κινδύνους. Επίσης είχε και την φάση του πρώτου μέρους : Μια εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Γκαρσία που κατέληξε σε υποδειγματική σέντρα στο κεφάλι του Καρίμ. Δυστυχώς η κλασσική ευκαιρία χάθηκε.

Και δεν ήταν μόνο αυτό η ατυχία. Σχεδόν αμέσως υποχρεώθηκε και σε αναγκαστική αλλαγή του Ρουμάνου. Ήρθαν λίγο ανάποδα τα πράματα, όμως η αυτοκυριαρχία παρέμεινε όπως και η προσήλωση στο σχέδιο του Μανόλο. Φυσικά το θέαμα δεν διεκδίκησε δάφνες, όμως ήταν ένα ημιχρόνιο που σε κράταγε. Είχε μπόλικα φάουλ, είχε δυνατές μονομαχίες κι είχε φυσικά δεκάδες λάθη. Όμως ήταν λάθη πίεσης εκατέρωθεν, κι όχι αυτά τα αβίαστα. Μαζί με αυτά, είχε κι έναν κάκιστο διαιτητή, που σφύραγε πολύ, ενώ όταν δεν σφύραγε, άφηνε με παράπονα και τις δυό ομάδες.

Φυσικά το παιχνίδι αυτό, δεν ήταν για σέντερ φορ τον Καρίμ. Αφού κάθεσαι ελαφρώς πίσω, πιο πολύ χρειάζεται να αναπτύξεις πίεση στα σέντερ μπακ του Άρη. Επίσης όταν πας για αντεπίθεση, δεν γίνεται στο αριστερό άκρο να έχεις τον Μαχαίρα, που φοβάται και την σκιά του. Όμως ας μην έχουμε παράπονα. Διότι αυτά είναι λεπτομέρειες στην πολύ καλή αμυντική εικόνα της ομάδας μας, που είχε και σήμερα σε καλή ημέρα τον Γαλανόπουλο, όπως και τον Κρίστισιτς. Χωρίς να έχουν την κατοχή της μπάλας, και χωρίς να ζητούν το εξεζητημένο, αλλά το εύκολο και το προφανές.Κι αυτό είναι απαραίτητο όταν ψάχνεις να μηδενίσεις τα αμυντικά σου λάθη απέναντι σε αντίπαλο που έψαχνε πιο πολύ την δημιουργία.

Στο δεύτερο μέρος τα πράματα γίνανε καλύτερα για εμάς αλλά και την ομάδα μας. Μπήκαμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο κατοχής και να αφήσουμε τον καταστροφικό και παθητικό ρόλο μας. Από την άλλη, ο Άρης αποφάσισε κι αυτός να μας δώσει γήπεδο παραπάνω και να χτυπήσει σε κάποια κόντρα. Νομίζω οτι και σε αυτό το σημείο τα καταφέραμε καλύτερα, αφού γίναμε πολύ πιο επικίνδυνοι, χωρίς να χάσουμε σε αμυντική συνοχή.

Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε κι από τον Μανόλο, που έβαλε στο παιχνίδι τον Μάνταλο και τον Λιβάγια και πολύ σύντομα, η ομάδα μας προηγήθηκε με ένα εξαιρετικό φάουλ του Γκαρσία. Ήταν το κερασάκι στην τούρτα για μια ομάδα που δεν κινδύνευε, κράταγε παραπάνω την μπάλα, ήταν ανδρική κι αρσενική, και δεν δίσταζε να κάνει φάουλ για να κόψει τον ρυθμό ή για να μην κινδυνέψει. Ήταν πιο ήρεμη φυσικά η ΑΕΚ, ενώ ο αντίπαλος έβγαζε μια νευρικότητα, ακόμα μεγαλύτερη από τον ανεκδιήγητο Κροάτη διαιτητή, που ούτε τις αλλαγές δεν ήξερα να κατευθύνει.

Όταν μιλάμε οτι τα έκανε μπάχαλο, κυριολεκτούμε. Φυσικά αυτά δεν μας ενδιαφέρουν, όσο οτι η ομάδα μας ήταν αξιόμαχη και δεμένη, σκληρή κι αποφασιστική. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε την ΑΕΚ να ρίχνει ξύλο, αλλά και να αντέχει σε αυτό που έτρωγε. Μπορούσε να πρεσάρει παντού και μπορούσε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και τον χρόνο. Πλέον θα έλεγα τα ίδια, ασχέτως αποτελέσματος. Ήταν το αφεντικό του παιχνιδιού, κι ήταν η ομάδα που μπορούσε να βάλει κι άλλο γκολ. Κι έβγαζε μέταλλο, μέταλλο, μέταλλο κι ιδανικές προσπάθειες. Σαν την τρομερή επίθεση του Λιβάγια, το δοκάρι του Καρίμ, και το γκολ του Λιβάγια που ακυρώθηκε. Σαν την εμφάνιση του Λάτσι, που ήταν αλάνθαστος και που σίγουρα περνάει στους καλύτερους του αγώνα. Κι ήταν ΑΕΚ από παλιά, που δεν ανεχόταν τίποτα σαν ζημιά. Και που μας έκανε χαρούμενους και περήφανους, που ήξερε τι ζητάει και πώς να το πάρει. Ήταν το κορυφαίο παιχνίδι μας φέτος σε αγωνιστικότητα, και φυσικά πιστώνεται στον Μανόλο. Συγχαρητήρια σε όλους.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to ΑΡΗΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Έβαλε τριάδα αμυντικά χαφ και τους φάγαν ζωντανούς. Είναι προφανές ότι υπήρχε σχέδιο και του βγήκε απόλυτα. Τρίτο παιχνίδι μηδέν πίσω με 2 φάσεις μόνο του αντιπάλου από λάθη μας.
    Τελικά είχε 1000% δίκιο ο Ντίμι, ο γκαρέλλις ήταν εντελώς τεμπέλης, δεν τους έδειξε τίποτα, κανένα σχέδιο. Διότι τα 3 τελευταία αποτελέσματα είναι προφανώς απόρροιες σχεδίου και ορθολογικής χρήσης παικτών τη σωστή στιγμή. Επίσης, αποδεικνύεται ότι άμα το κέντρο σου είναι για τα πανηγύρια και τιτίκες, δε μπορεί να περιμένεις μετά από την πίσω τετράδα να μη φάει γκολ. Έσφιξε το κέντρο, ελαχιστοποιήθηκαν οι φάσεις του αντιπάλου και μαζί τα γκολ. Ακόμα και με τη γαβριέλα 3 γκολ…από 2 φάσεις φάγαμε. Μπράβο στο μικρό, ήταν πολύ καλός. Και ο Γαλανόπουλος πιτμπουλ. Όλες οι αλλαγές του Μανόλο σωστές όπως πήγε το παιχνίδι. Gracias senior…ο Ατρόμητος του κάναντι θα είναι σίγουρα πιο δύσκολος, είναι και ο κακός δαίμονας του Μανόλο…

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    τάπες όλα!

  3. Ο/Η nnektarios λέει:

    Αυτός ο τρελός Ισπανός, ήρθε και εκδικείται (αφού τον εκθέτει ανεπανόρθωτα) αυτόν που έχει την ομάδα παρατημένη (διαιτησία ΚΑΙ σήμερα) και του φέρθηκε ΠΟΥΣΤΙΚΑ στο παρελθόν και κρατάει τη σημαία της ΑΕΚ, ψηλά!

    Η διαφορά του με τον Καρέρα είναι ότι είναι προπονητής, μέτριος, κακός, καλός; Προπονητής!

    Δεν ήταν τυχαία η ΑΕΚ του 2018, όπως δεν ήταν και η αποψινή. Ούτε είναι τυχαία η βελτίωση του Μπακάκη και του Σβάρνα.

    Ελπίζω να συνεχίσει να μιλάει, χωρίς φόβο, με πάθος.

  4. Ο/Η Iron Jim 21 λέει:

    Καλησπέρα Στηβεν. Επιτέλους χαμογέλασε το χειλάκι μας. Επιτέλους έβγαλε η ομάδα πάθος και σκληραδα και φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις από τον Ολυμπιακό Β’. Φαινόταν στο δεύτερο μέρος ότι κρατάει εύκολα τη νίκη. Το εντυπωσιακό είναι ότι σε 3 ματς έχουμε μηδέν παθητικό, όπως και ο Αθανασιάδης, χωρίς να χρειαστεί να κάνει τίποτα! Τι στο διάολο γινόταν με τον Ιταλό? Άντε να συνεχίσει έτσι η ομάδα να χτίζει χαρακτήρα ώστε του χρόνου να το σηκώσουμε στο ναό! Να δούμε και τι αμυντικούς θα φέρει… καλό βράδυ…

  5. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    Αρκετά καλή η ομάδα αναλογικά με το τι βλέπαμε τόσο καιρό.Έβλεπες πάθος απέναντι σε μια “τραχια” ομάδα,χωρίς αυτό θυσίες και ηρωισμούς,αλλά με κάποιο πλάνο και οργάνωση ,μέσα και τα λαθη βέβαια. Είναι εμφανής η διαφορά με τον Καριμ στην ομάδα,γιατί ο άνθρωπος ξέρει την θεση του και είναι απλός και ουσιαστικός.Έσφιξε η άμυνα,έδεσε κάπως και το κέντρο και παιχνίδια με ομάδες κάτω από σένα που τα 2 και 3 γκολ στα είχαν για πλάκα πιστεύω πως δεν θα ξαναδούμε.Μην είμαστε και απόλυτοι,γιατί για την ΑΕΚ μιλάμε,αλλά κατά κει δείχνει τι πράγμα.Έχει τρομερή επιτάχυνση ο Γκαρσία,και παίρνει την διαφορά μέτρων που θέλει από τον αντίπαλο,αν υπήρχε και ουσιαστική βοήθεια συνεργασίας από τον μπακ θα βλέπαμε πολύ καλύτερα πράγματα από αυτόν.Τέλος πάντων,προχωράμε και βλέπουμε…..

  6. Ο/Η bandog λέει:

    μια χαρα εμφανιση γιατι μπορει να μην παιξαμε μπαλαρα αλλα παιξαμε με @@ και οχι σαν κοτες.

    στα ευχαριστα οτι αποκτουν ψυχολογια παικετς που θεωρουνταν τελειωμενοι. δευτερο συνεχομενο πολυ καλο απιχνιδι απο τον μπακακη που δνε θα γινει αλεξαντερ αρνολντ να βγαζει μπαλεις και ασιστ αλλα θα παιζει αξιοπρεπως το τρανζισιον και αμυνα στη θεση του.

    ευχαριστη και η αμυντικη αποδοση της ομαδας με ενα ρουκι μαλσιτα για δευτερη συνολικα συμμετοχη στο σχημα.
    οχι οτι ο αρης μπροστα εχει πολυβολα αλλα οι υποψιες φασεων που εβγαλε ηταν αποτελεσμα λαθων μας.

    οι πριμαντονες ελπιζω να πηραν το μηνυμα. , μεινουν δεν μεινουν στην ομαδα στο τελος της σεζον.

    καλη η αμυνα και το σφικτο κεντρο. δινουν αποτελεσματα και αυτα δινουν ψυχολογια.
    τωρα ο μανολο θα πρεπει να δουλεψει το πως θα φτανει η μπαλα στα ποδια του καριμ και οχι στο κεφαλι του.

    η ομαδα φαινεται οτι χρειαζεται εναν οργανωτη με @@ , αντοχες και γνωση μπαλας.

    οι αλμανο-μαχαιρες καλα παιχτακια για τα ρεπο καλυετρων.
    πρεπει να παρουν αποφαση .οτι απιζουν μπαλα στο 2021 και θα πρεπει να περνανε μερικες παραπανω ωρες στο γυμναστηριο μεσα στην εβδομαδα..
    αν το κανουν ισως γινουν και βασικοι….

    ΥΓ: πραγματικα λυπαμαι τους αρειανους που καταδεχονται να ειναι ολυμπιακος β’ .

    γι αυτο καθε παπαρι που αθ τοςυ εκρναμε ειναι ρποσφορα στον ποδοσφαιρικο πολιτισμο

  7. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Επιτέλους η ομάδα έγινε σκληροτράχηλη και πόνεσε τον αντίπαλο.
    Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι.
    Εντάξει με το παράρτημα παίζαμε, αλλά τι να κάνουμε. Κρίμα για τον κόσμο του Άρη πάντως..
    Σειρά έχει ο αντιπαθής Κάναντι…

  8. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Δυστυχώς δεν είδα τα παιχνίδια. Η ομάδα φαίνεται να πέρασε σε χρόνο dt από το ένα άκρο των 12(;) συνεχόμενων παιχνιδιών που δεχόταν τέρμα στο άλλο των τριών συνεχόμενων χωρίς, αν και το δείγμα είναι μικρό και οι αντίπαλοι δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Φαίνεται να δικαιώνεται η άποψη ότι χρειάζονται περισσότερο δύο χαφάρες παρά αμυντικούς μια και Ανσαριφάντ, να σου περνάει τη μπάλα από το μάτι της βελόνας, και Γκαρσία να σου βάζει τα φάουλ δεν γίνεται να σε ξελασπώνουν συνέχεια. Με 2 χαφ διεκδικούμε πρωτάθλημα;

  9. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    23 γεροντάκια αποδήμησαν εις Κύριον στη Νορβηγία, Θεός σχωρέστα, αφότου έκαναν την πλατφόρμα της Pfizer. Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις άντε πέντε να το πεις και σύμπτωση. Κάποιος καλός κύριος ονόματι Ηλίας Μόσιαλος (κατά κόσμον Johnny Bananas διαβάζω) έσπευσε να καθησυχάσει τα υπόλοιπα ότι δεν τρέχει κάστανο. Ήταν λέει υπερήλικες με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Ένα χρόνο τώρα που πεθαίνουν γεροντάκια πεθαίνουν από Covid βέβαια. Τα σέα σέα και τα μέα σέα δηλαδή. Τι δεν καταλαβαίνεις; Ή όπως έλεγε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου γκέ-γκε ή ούγκου γκέ-γκε;