1821: Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΕΟΥΣ

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021.

200 χρόνια από το πρώτο ποτηράκι που σιγά-σιγά μας μετέτρεψε σε μεθύστακες.  Γιορτή. Παρουσία εκπροσώπων των  δανειστών-εγγυητριών δυνάμεων. Ο Μακρόν δεν ήρθε. Μάλλον δεν είναι ικανοποιημένος με την στάση της Ελλάδας σε θέματα εξοπλισμών. Η ίσως η Μπριζιτ τον έχει τιμωρία στο σπίτι γιατί το προηγούμενο βράδυ θα έσπασε κανένα βάζο. Ποιος να ξέρει…Ηρθε ο Αλιάγας στο “πόδι” του. Το ίδιο κάνει.

Ο Κάρολος με την Καμήλα ήρθαν. Ασπρισαν και οι δυο. Θα τα κακαρώσουν και η μάνα του θα ζει. Εδώ αρχίζουν να ανησυχούν τα παιδιά του,μηπως ουτε και αυτα προκάνουν να στεφθούν. Απίθανα πράγματα. Τι  τρώει αυτή η γριά; Πλακούντες; Τέλος πάντων. Από κοντά και οι δικοί μας φυσικά. Σύσσωμο το “Συνταγματικό τόξο” παρόν. Οι επίσημοι ζητιάνοι του κράτους δηλαδή. Αμα θες να  καταφέρεις να “ξεκολλήσεις” δανεικά από κάποιον, φροντίζεις να στέλνεις τους καλυτερους. Που ξέρουν τη “δουλειά” καλά. Από “μέσα”.

Πρόταση: Περιμένει που περιμένει άδικα δεκαετίες να πεθάνει η μάνα του. Δεν τον βλέπω να βλέπει προκοπή. Δεν τον κάνετε Βασιλέα εδώ πέρα να τελειώνουμε; Εχετε σκεφτεί ποτέ,τί τρομερό “μέσο” θα έχουμε για να εξασφαλίζουμε άμεσο δανεισμό για ξεκοκκάλισμα; Το βασιλικό κτήριο είναι εκεί. Οι δρόμοι γύρω έχουν τις ονομασίες που πρέπει. Στήστε τον εκει να ξεσκιστουμε στα δανεικά. Μαλάκες. Κουκούτσι μυαλό δεν έχετε βρε.

Τα νεράτζια στους γύρω δρόμους μεγαλώνουν απρόθυμα,απογοητευμένα  που η γενιά τους  δεν θα κοπεί βίαια για να  σκάσει σε κεφάλια επισήμων, παρά θα παραδωθούν σε αποσύνθεση στο χώμα. Μεγάλωσαν με ιστορίες των παππούδων τους που τους έλεγαν για ηρωικές εποχές,όταν ένας μεθυσμένος του ΔΝΤ  την ημέρα καυλωμένος κυνήγαγε στο Χίλτον έναν καράφλα με μουστάκι που φώναζε έντρομος: “τι κάνεις εκεί, είμαι ο πρωθυπουργός”  και τα βράδυα, ακόμα καυλωμένος  κυνήγαγε καμαριέρες  που φώναζαν “τί κάνεις εκεί, είμαι βαλτή  πουτάνα”.

Τα βαριεστημένα σκυλιά του Συντάγματος σήμερα, δυσφορούν με την εικόνα  της άδειας πλατείας. Πολλά από αυτά, ήδη εξαρτημένα απ΄τα καπνογόνα των  μπαχαλάκιδων και των ΜΑΤ,δεν βλέπουν άλλη λύση από το να κυνηγάνε αυτοκίνητα, ειδικά τα πετρελαιοκίνητα, χώνοντας τη μούρη τους στην εξάτμιση.

25η Μαρτίου. 200 χρόνια από την έναρξη των δανείων. Επίσημα λάβαμε το πρώτο ομολογιακό δάνειο το 1824, αλλα σημασία έχει η πρώτη επίσημη κρούση. 3 χρόνια πριν, το αιτήθει  επίσημα η  ελληνική κυβέρνηση. Δεν είμασταν ακόμα κράτος, άλλα είχαμε  ήδη κυβέρνηση. “Σα τερμίτες χωρίς φωλιά” θα πεις. Λάθος. Πρώτα συστήνεται η συμμορία και κατόπιν επιλέγεται  η γειτονιά που θα “προστατέψει”.

200 χρόνια  από το πρώτο επίσημο “παλούκωμα”, από-όπως μας λένε και ολοένα περισσότερες φιλελεύθερες απόψεις-“Φιλέλληνες” της εποχής, που πολύ ηγάπησαν τον αρχαίο πολιτισμό και αποφάσησαν να τον ξεθάψουν,να τον φέρουν στο φως. Φτυαριά και εκατομμύριο πήγε η ανασκαφή,αλλά χαλάλι μας.

Μάλλον θα έλεγα ότι ερωτεύθηκαν τις πεσμένες κολώνες,που σα μαρμάρινες κομματιασμένες πούτσες τις έβλεπαν,έτοιμες να σταθούν όρθιες. Αυτό,θα ήτο λογικότερη εξήγησης,δεδομένου ότι μιλάμε για-κυρίως- Αγγλο-Γαλλική “βοήθεια”.

Και όντως. Αν όχι με το πρώτο δάνειο,με το δεύτερο (1828) και μεγαλύτερο,το κράτος “πήρε μπρος”. Καμια μηχανή δεν παίρνει μπρος με τη “μία”,όταν έχει πολύ καιρό να δουλέψει. 2.000 χρόνια είναι αυτά. Ρεκτιφιέ λοιπόν,λίγο “καύσιμο” στο καρμπιρατέρ,λίγο “λάδι” στα γρανάζια, ένα “φύσημα” στον “παπά”, λίγο “σπρώξιμο” στην “κατηφόρα” και έτοιμο το σαραβαλάκι.

Πολλοί εξ αυτών τότενες, εκ των “σωτήρων μας” (σαν τον Μελισσανίδη ένα πράγμα) ήτο σφόδρα αντίθετοι με αυτήν την παράτολμη έως και γραφική “επένδυση”. “Τα λεφτά μας θα πάνε στράφι”,έλεγαν.

Και όντως ήταν παράξενο. Και επιχειρηματικά ρισκαδόρικο. Ετσι όμως ειναι αυτά. Οι κρίσεις δημιουργούν ευκαιρίες και κερδισμένος είναι εκείνος που δηλώνει  “παρόν” στο σωστό χρόνο στο σωστό τόπο. Ο πλανήτης τότε, τώρα και πάντοτε, θα είναι ένα καζίνο. Ειδικά εδώ όμως στο τραπέζι νο “12” της Βαλκανοβλαχίας που περιεποπτεύει την Μ. Ανατολή με τα μπαχάρια και τα πετρέλαια γινόταν μάχη. Στα “ζάρια” λοιπόν  τα ιμάτια του “μεγάλου ασθενούς” που – τί τραγική ειρωνεία- όντας τυφλά πιστός  στον  Μωάμεθ, είχε την τύχη του Ναζωραίου.

Επαιξαν λοιπόν,κέρδισαν-αν και στην αρχή μπήκαν “μέσα”- και μαζί με αυτούς και ημείς. “win-win” που λένε.

Τα ακριβή νούμερα,μπορεί κάποιος να τα βρει εύκολα στο διαδίκτυο,αν και με διαφορετικές “προσεγγίσεις”. Το “ρεζουμέ” σχηματικά είναι: δανειζόμαστε “3” φτάνουν στην χώρα τα μισά, ξεπληρώνουμε “5” και χρωστάμε “8”. Εσαεί. Ακόμα και ο Σίσυφος πρέπει να έχει βάλει τα κλάματα. Πάντως είμαστε γενικά σε καλή κατάσταση δεδομένου οτι άλλες  χώρες χρωστάνε  περισσότερα. 70.000 το κεφάλι στις ΗΠΑ,από 100.000 οι Ιάπωνες, πάνω από 60.000 κάθε Βέλγος, πάνω από 50.000 κάθε Γάλλος,από 60.000 κάθε Ιταλός κλπ. Που χρωστάνε όλοι αυτοί; Σε εμάς  φυσικά,στα εγγόνια του Πλάτωνα, που αναθεμα και αν γνωρίζουμε τον  παππού  έστω και εξ όψεως.

Και για να μη περνιόμαστε για “θύματα”, να πούμε ότι ΟΛΑ τα κράτη,σήμερα χθες και αύριο,δεν είναι παρά οργανωμένες,νόμιμες συμμορίες.Που συνάπτουν υπό το  καθεστώς συνθήκης ψεύδους, σιωπηρές  συμφωνίες με τους πολίτες-υπηκόους κλπ, ότι: Δεν θα μας λές που τα βρισκεις και  θα τα μοιράζεις σε όλους”. Κανένας πολίτης δεν αισθάνεται καλά όταν ξέρει ότι τα χρήματα για τις υπηρεσίες που απολαμβάνει,τις συντάξεις κλπ είναι από/η-κυρίως εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, πορνεία, πολεμοκαπηλία,  τοκογλυφία,αισχρό δανεισμό,υποθήκευση  δημοσιας περιουσιας, εκκαθαρισεις, δολοφονίες, βιομηχανική κατασκοπεια, υποκλοπές,δωροδωκίες  κλπ. Του λένε ότι προέρχονται από το  “επιχειρείν”,την  “φορολογία” τις  “επενδύσεις” κλπ. Ετσι νομιμοποιεί  και άρα απενεχοποιεί ο ένας τον άλλον.Το κράτος τον πολίτη και τούμπαλιν. Οσο ποιο ομαλή είναι αυτή η σχέση,τόσο πιο “ανεπτυγμένο” και “προοδευτικό” και “πολιτισμένο” θεωρείται ένα κράτος,ή μια περιοχή. (π.χ. Δυτικός Κόσμος) Οταν η συνθήκη ψεύδους δεν κρατείται και από τα δύο μέρη,η υπάρχει ανισομέρεια στην κατανομή των “κλοπιμαίων”, τότε έχουμε εντάσεις, έως και εμφυλίους και διαρρήξεις κοινωνικών “ιστών”, εξεγέρσεις κλπ. (π.χ. χώρες Αφρικής, Μέσης Ανατολής )  Ημείς έιμεθα στο μέσον. Με Αντρέα “όλα καλα” με ΓΑΠ της πουτάνας. Αν απ’το μωρό απομακρύνεις τη ρώγα,σκούζει.

Και για να επανέλθουμε λοιπόν: Δώσ’του “Ωθωνες” δώσ’του “ανάκτορα”-εκεί ενεδρεύουν ως και σημερα αι αρχαί του τόπου.-δώσ’του “Αμαλίες” Φρειδερίκες και Γλύξμπουργκ. Μεγαλεία.  Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει η πούτσα μας.

Μα είναι και τόσα τα βασιλικά μέλη και τόσες οι οικογένειες πανευρωπαϊκά, που πως διάολο να τις “στομώσεις”. Λογικό να υπάρχουν παράπονα. Περιμένει ο άλλος 40-50 χρόνια και παραμένει πρίγκηπας. Αυτός πότε θα βασιλέψει; Το σούρουπο;

Οπότε βρήκαν λύση οι γριες βασιλόκοτες: Σκαρώστε κανένα κράτος, στείλτε τους εκει πέρα,δώστε τους από δύο άμαξες και ένα ορφανοτροφείο για τα “γούστα” και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Οντως.

Ετσι και εδώ. Φώναξαν και τον Τσιλερ με τον Χανσεν να χτισουν-με τα δανεικά φυσικά- κανένα αξιοπρόσεκτο κτήριο,για να έχομεν να δείχνουμε κάτι στους υψηλούς φιλοξενούμενους. Τι διάολο σου λέει. Θα καλώμεν βασιλείς,πρίγκιπες,πρωθυπουργούς και θα τους δείχνωμεν τί; Το καπηλειό του μπαρμπά-Γεράσιμου ή το πορνείο της Σούλας; Οπότε, να και τα όμορφα ομολογουμένως αρχιτεκτονήματα στην οδο Πανεπιστημίου κυρίως αλλά και αλλού.Ευτυχώς. Γιατι αν δεν ηταν και αυτοί,για να δούμε κανονικό κτήριο,θα έπρεπε να περιμένουμε την δεκαετία του 1990 και τον Μπάμπη Βωβό να μας δείχνει την χρησιμότητα των γυάλινων κτηρίων σε μια χώρα που έχει 350 μερες το χρόνο ηλιοφάνεια. Χαιρετίσματα.

Και ούτω πως “εφτιάξαμεν” κράτος. Τσάκα-τσάκα. Οταν οι άλλοι ήταν στα δέντρα, εμείς είχαμε Σύνταγμα κατ απαίτηση των “Κωλέτιδων”.   Κι’άλλες χώρες δάνεισαν οι “μαίες”  για να τις “βοηθήσουν” στις επαναστάσεις τους για να αποκτήσουν τις ελευθερίες τους,αλλά εδώ, ή περίπτωση των χωμάτων του Πλάτωνα και του Σωκράτη,ήταν διαφορετική. Απολαύσαμε – και απολαμβάνουμε- μια αυτονόητη “ειδική μεταχείρηση”. Αλλο “τοτέμ” και άλλο “Πραξιτέλης”.

(ειδικά την ομοφυλοφιλίαν  των προγόνων ημών πολύ εκτίμησαν “αι Φιλέλληναι  δανεισταί” και βρήκαν  ένα βολικό και τιτάνιο φιλοσοφικό-ιστορικό άλλοθι δια να δικαιολογήσουν την ροπή τους προς τους πεοφόρους νέους. Ακομα και τους πολύ νέους. Τους πολύ-πολύ νέους…Η παιδοφιλία,είναι ένα βήμα μακρυά από “το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης της σεξουαλικής επιλογής”. No age limits.) Αλλωστε:  “…ο Λιγνάδης  ΔΕΝ είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος”. Ξέρετε πόσοι “Λιγνάδιδες” υπάρχουν  στην πολιτική, ή στην tv; Μέχρι και κόμμα κάνουν.

Ασχετα αν πολλοί αγράμματοι υπήκοοι εδώ εξανίστατο και εξωθούσαν και άλλους εις επαναστατικάς κινήσεις ενάντια στις σωτήριες μαίες Αγγλία Γαλλία,- η Ρωσσίδα μαία μάλλον “ρίχτηκε” στη μοιρασιά και επάγωσαν αι σχέσεις.  Χρειάστηκαν 4-5 πτωχεύσεις,καμιά εικοσαριά επαναδανεισμοί καμιά δεκαριά πόλεμοι,εμφύλιοι και μη,αποτυχημένες “μεγαλοϊδεατικές” εκστρατείες,γενοκτονίες, πέντε-έξη δικτατορίες,… με λίγα λόγια 2-3 εκατομμύρια νεκροί, και ακόμα περισσότεροι “αναγκαστικοί μετανάστες” ώστε οι εναπομείναντες  εδώ να αναπνέουν ανετότερα την ανοιξιάτικη γύρη και το άρωμα του χρήματος. Τώρα “τελευταία” έχομεν ησυχία. Κατά έναν τρόπο βέβαια.

45 χρόνια δημοκρατίας μου φαίνονται πολλά για να είναι αληθινά. Μακάρι να είναι έτσι.

(ερώτηση-τεστ: Ας πούμε ότι επι κατοχής ή επί τουρκοκρατίας, σχδιάζουν 3-4 Ελληνες -ή γηγενείς τέλος πάντων- και προκαλουν φθορά και απώλειες με κάποιο “σαμποτάζ” στον “εχθρό”. Σκοτώνονται 5 Γερμανοί (ή Τούρκοι). Μαζεύουν κατόπιν  οι αρχές τους κατοικους του χωριού, και για αντίποινα στήνουν στον τοίχο, ή παλουκώνουν καμια πενηνταριά ντόπιους και καίνε το υπόλοπο χωριό. Αυτο είναι: α) πράξη αντιστασης. β)πράξη απόγνωσης γ) πράξη ηλιθιότητας. Μη βιαστείτε να θεωρήσετε αυτονόητη την απάντηση γιατί άλλοι έχουν διαφορετική άποψη.)

Και είναι κρίμα που δεν συμμετέχει στο πανηγύρι-δια υγειονομικούς λόγους- ο  λαός.  Η μπίζνα “κορονοϊός” έχει και μερικές αρνητικές συνέπειες. Οπως εδώ, που εμποδίζει  την  εξουσία να χειροκροτηθεί δια ζώσης. Never mind.

Ελπίζουμε το “ισχύς μου η αγάπη του λαού” να φτάσει μέσω των ευάρεστων ΜΜΕ εις όλοκληρη την επικράτεια. Και ας γιορτάζουμε όλοι μαζί ερήμην των εαυτών μας.

4.000 αστυνομικοί να φυλάττουν ποιους από ποιους;
Δεν έχει σημασία. Τι σκατά κράτος-συμμορία είσαι αν δεν κυκλοφορείς με “μπράβους”;

Ερημη πολη. Οπως πρέπει.  Τα νεράτζια στα δέντρα, τα σκυλιά στα πλακόστρωτα και οι υπήκοοι  στα σπίτια, περιμένοντας “λάφυρα”.

Το μήνυμα είναι: μόνοι μας και όλοι σας.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

26 Responses to 1821: Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΕΟΥΣ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο λέει:

    Παρά πολύ καλό Χρήστο. Αλλά και το “μόνοι μας….” , πάλι πολλοί είμαστε,να χωρίσουμε,γίνεται πιο εύκολα η “δουλεια”…..

  2. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ
    Σαράντα σβέρκοι βωδινοὶ μὲ λαδωμένες μποῦκλες
    σκεμπέδες, σταβροθόλωτοι καὶ βρώμιες ποδαροῦκλες
    ξετσίπωτοι, ἀκαμάτηδες, τσιμπούρια καὶ κορέοι
    ντυμένοι στὰ μαλάματα κ᾿ ἐπίσημοι κι ὡραῖοι.
    Σαράντα λύκοι μὲ προβιὰ (γι᾿ αὐτοὺς χτυπᾷ ἡ καμπάνα)
    καθένας γουρουνόπουλο, καθένας νταμιτζάνα!
    Κι ἀπὲ ρεβάμενοι βαθιὰ ξαπλώσανε στὸ τζάκι,
    κι ἀβάσταγες ἐνιώσανε φαγοῦρες στὸ μπατζάκι.
    Ὄξ᾿ ὁ κοσμάκης φώναζε: «Πεινᾶμε τέτοιες μέρες»
    γερόντοι καὶ γερόντισσες, παιδάκια καὶ μητέρες
    κ᾿ οἱ τῶν ἐπίγειων ἀγαθῶν σφιχτοὶ νοικοκυρέοι
    ἀνοῖξαν τὰ παράθυρα καὶ κράξαν: «Εἶστε ἀθέοι».
    ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    ΖΗΤΩ!

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Από το Πριγκηπάτο: Το μήνυμα εκ των αρχών έναντι όλων ημών εννοώ. Ισως έπρεπε να το βάλω σε εισαγωγικα.
    Κατα βάση, οι “καβαλημένοι” ενοχλούνται με την παρουσία λαού. (πολλές φορές δεν έχουν κι άδικο) Σε γιορτές και φιέστες,αναγκαστικά συγχνωτίζονται με αυτόν αλλα γενικά,δεν θέλουν πολλά-πολλά.
    Η σημερινή φιέστα ήταν κάτι τέτοιο. Απουσία των απογόνων εκεινων που μάτωσαν,γιόρτασαν οι απόγονοι εκεινων που πλούτισαν.
    Φυσικά όλο αυτό ως γενική εικόνα. Καθ ότι υπάρχουν χιλιάδες μικροκοτζαμπάσιδες και λαδέμποροι που δυστυχώς έχασαν φέτος την ευκαιρία να πουν απο κοντά ένα ευχαριστώ στους “ευεργέτες” τους,που στέκονταν στα επίσημα κρατώντας ένα σημαιάκι.
    Δεν πειράζει. Του χρόνου.

    Τάϊσαν τον Κάρολο μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Λογικό. Ελα όμως που πρέπει και να ρευτεί κατόπιν. Που να προκάμει να βγάλει τη μάσκα. Τα είδε όλα ο πρίγκιπας. Κουτούλησε σε μια κολώνα και ίσα που τον πρόλαβαν οι άνθρωποι ασφαλειας να μη σκάσει κατω.
    Μιλάμε για επικίνδυνα πράγματα. Και πολλους συμπατριωτες μας,παρατηρησέ τους το απόγευμα,έξω. Oι μισοί θα τρεκλίζουν. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ρευεσαι φορώντας μάσκα. Τα ρουφάς όλα απο τη μυτη και πέφτεις ανάσκελα σε χρόνο “dt”.
    Νομίζω ότι για σήμερα,πρέπει να γινει μια εξαίρεση. “Νο mask. Its a Skordalia Day”

  5. Ο/Η koreas λέει:

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!

  6. Ο/Η koreas λέει:

    @πίσσα και πούπουλα

    α) η αρβελέρ από προσωπική πείρα τα λέει αυτά που λέει; καλά πόσο χρονών είναι;

    β) η “πολωνέζα” κατατάσσεται στους φιλλέληνες;

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Χρηστάρα μου, για άλλη μια φορά ήσουν απίστευτα περιεκτικός σαν σάτυρα που θυμίζει Σουρή. Στέκομαι προσοχή και σε ευχαριστώ.

  8. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο λέει:

    Έπρεπε,και καλά κάναμε,να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας έκαναν κράτος.Πρόσεξε,δεν λέω “ανεξαρτητο” για να μην λένε μαλακιες. Θα ήμασταν αχαριστοι. Η υπερβολη ειναι που πειραζει,χωρια που μετα τοσα χρόνια,υπήρχαν κι άλλα βιβλία πλην του Δημοτικού που έγραφαν για το ’21.Όποτε κάποιες αλήθειες βγήκαν στο φως και μπορδουκλωθηκε Κόσμος.Κι ενώ όλοι ήταν υπέρ της επανάστασης τότε στο σχολείο,ξαφνικά διαβάζεις για Μαυροκορδατους,για Μάνη και Μαυρομιχαλεους,για Κωλλετηδες, για Λογοθετηδες…. Όλοι κάπου ανήκαν όπως κι ο Κολοκοτρώνης βέβαια,αλλά αυτός ήταν πολεμιστής,και δεν υπάρχει αμφισβήτηση για το ήθος και το σθένος που έβγαζε υπέρ του αγώνα.Καλώς ήρθαν ΧΡΗΣΤΟ,αλλά να λέγανε και καμία κουβέντα για τα δάνεια που ακόμα δεν έχουν ξεπληρώσει λόγω τόκων…

  9. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Από το Πριγκιπάτο”: Kάτι απλό,λιτό μα πολύ χαρακτηριστικό: Τα δυο κυρίαρχα κόμματα, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ χρωστούν μισό δις. Δάνεια πήραν. Είναι λογικό να λατρεύουν δανειστές.Εσύ τι θα έκανες;
    Δεν θα έλεγες ότι πετάει ο γαϊδαρος; Εγώ θα έλεγα “όχι μόνο πετάει,αλλά είδα τον Πήγασο στον ορίζοντα να φτερουγίζει κρατώντας στο στόμα του μια σακούλα με 5 κιλά περκόχανα”

  10. Ο/Η koreas λέει:

    @πίσσα και πούπουλα

    στείλε μου αν θέλεις το προσωπικό σου e-mail εδώ: takisvla73@gmail.com

  11. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Αφού πρώτα φώναξε «Χρόνια πολλά Ελλάδα! Ζήτω το Έθνος!», ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του FDP, Γρηγόρης Αγγελίδης καταψήφισε τις κατοχικές αποζημιώσεις επειδή, όπως υποστήριξε… «θα έφερναν διχόνοια»!

    Άλλος ένας πατριώτης.

  12. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο λέει:

    Άρα,τσουλαει όπως πάει το πράμα εδώ και δεκαετίες,και είναι όλοι ευχαριστημένοι.Οι έξω,οι μέσα, οι μέσα που είναι στην απ’έξω,οι έξω που θέλουν να χαθούν παρά μέσα…….Το γεγονός είναι ,ότι η Γερμανία ήταν απούσα παντελώς.Και αν η Αγγλία,έχει κάνει τα αίσχη της στην Ελλάδα και στην Κύπρο,έστειλε τον Κάρολο τύποις να συγχαρεί για το ’21. Τόσα λεφτά πήρε από την Ελλάς. Η Γερμανία,με τα τελευταία 10 χρόνια να ελέγχει τις ελληνικές κυβερνήσεις λες και είμαστε κάνα κρατίδιο της,να έχει εισπράξει κοντά στα δίπλα από τους Άγγλους,να έχει ΚΑΤΑΓΑΜΗΣΕΙ τον ελληνικό λαό και κράτος το ’40,δεν βρήκε ένα λόγο να πει.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Από το Πριγκηπάτο : Θα πει μόλις ο κούλης υπογράψει το μνημόνιο.

  14. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο λέει:

    Δεν είπε Γιατί έχει αμφιβολίες ως προς την υπογραφή του? Μπα,πιο σίγουρη είναι με τον Μητσοτάκη από ότι ήταν με Σαμαρά και Τσίπρα.Σάμπως θα της ζητήσει κανείς τον λόγο για την απουσία της? Στα παπαρια της,εδώ οι συναλλαγές με την Τουρκία γράφουν δις.Σε λίγο καιρό,κι εδώ σε εμάς θα γίνει της πουτανας . Μέχρι τώρα που μιλάμε,έχουν πάρει 4 ξενοδοχεία,κι ετοιμάζουν προσφορές για άλλα 3.Πριν 2 μήνες , άλλη εταιρία γερμανικών συμφερόντων,κατέθεσε προταση-ερώτηση εγκατάστασης ανεμογεννητριών κατά μήκος της καμμένης κορυφογραμμης που φτανει μεχρι τον πυργο του ΟΤΕ πανω απο τα Μεγαρα.Η ανταποδοση? Θεσεις εργασιας!!!! Ποσες? 6!!!! Οχι η απαντηση,αλλα θα επανελθουν μετα το καλοκαιρι,που “θα εχουν ωριμασει οι συνθηκες” οπως ανεφερε ο πληρεξουσιος δικηγορος τους.Και πανω απο ολα, “ποιος θες να σε γαμαει” οπως ειχες πει παλιοτερα,ειναι το θεμα…..

  15. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ο καθένας φωνάζει “Ζήτω” για τους δικούς του λόγους. Ειναι σφαλμα να πιστευει κανεις ότι υπάρχει “συλλογικός θρίαμβος”.

  16. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Γιατι να πει κάτι η Γερμανία; “Είμαστε νεοσυσταθέν κράτος,μέτα την πτώση του τοίχους και την ένωση των δύο “Γερμανιών” τάδε έφη Σόιμπλε. Αρα; Αρα “δεν χρωστάμε σε κανενα,καμιά αποζημείωση”. Αυτη ειναι η δημιουργική λογιστική. Και ο Σημίτης ο πνευματικός πατηρ του Κουλη-για τον φυσικό δεν γνωρίζω- εκεί θήτευσε.

  17. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Απο το Πριγκηπάτο”: Και ετοιμαζεται η siemens. Κατι μου λέει ότι θα τον κερδίσει τον “διαγωνισμό”
    Οπως έλεγε και ο Σταυρίδης στο Φωτόπουλο στην “Ωραία των Αθηνών” πριν στρίψουν το κέρμα για το ποιος θα “φορτωθεί” τη Βασιλειάδου: “Κορώνα; Την παίρνεις.Γράμματα;Στη δίνω. Απ! Τίμια πράγματα”.
    Είτε κυβερνά η Αντα,είτε η Περιστέρα είτε η Μαρέβα, το φαγητό είναι παντα “φασολάδα”
    Αι έταιραι δυνάμεις,Αγγλία Γαλλία -και δικαιολογημένα- δυσανασχετούν πλέον.
    “Νισάφι” σου λέει. Δεν μένουν παρά “οι κάλοι και τα νύχια” να πάρουν. Τρομερό πράγμα. Μοιράστε ρε πούστιδες Γερμανοί και στους άλλους τίποτα.
    Ο Κάρολος και ο Μακρόν,θυμίζουν τον τύπο στο “τραινάκι” του Μορντίλο όπου όντας τελευταίος,φώναζε στους μπροστινούς: “κάντε κύκλο…κάντε κύκλο”!

    Πλάκα θα έχει τα “Rafale” να γίνουν learjets και οι “Belharra” yachts Να αναχαιτίζουμε με style.

  18. Ο/Η koreas λέει:

    H επιτυχία της Επανάστασης του 1821 σε αριθμούς:

    Μέσο όρος Μισθού Δημοσίου: Ελλάδα 1.100€ Τουρκία: 399€

    Μέση Σύνταξη ΔΕΗ: Ελλάδα 2.114€, Τουρκία: 189€

    Μέση Αποδοχή Αναδρομικών: Ελλάδα: 2.000€, Τουρκία: 0€

    PS1: Η ελληνική επανάσταση τελείωσε 400 χρόνια νεοφιλελευθερισμό.

    PS2: και να μην ξεχνάμε τη δεύτερη μεγάλη Φιλελεύθερη Επανάσταση του 1981, αυτή πότε θα τη γιορτάσουμε;

  19. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς koreas:Στοιχίζουμε λίγο παραπάνω,εντάξει.Αλλά τα αξίζουμε τα λεφτά μας.
    Προς το παρόν,ας απολαυσουμε την ασφάλεια της ευρωπαικής αγκαλιάς. Εκεινων που ενω δεν εχουν στεγνωσει τα σπαθια τους από το αλληλοσκοτωμα αιώνων,αποφάσισαν σε μια νυχτα να φτιάξουν “ένωση”.Την βλέπουμε.

    Η Μεγάλες δυναμεις παραλαμβάνουν από τη Βυζαντινη αυτοκρατορία.Η οποία “παρέλαβε” από την Ρωμαικη η οποία πήρε τη Δάδα από την Αλεξανδρινη εποχή. ο οποιος κατεκτησε Περσες Χαλδαιους Αιγυπτιους οι οποιοι ειχαν κατακτησει άλλους πιο πριν..
    Και οι οποίες Μεγαλες δυναμεις- – Μ.Βρεταανια κατα βάση “παρέδωσε” στις “νεότευκτες” ΗΠΑ. Οι οποιες επινοησαν την Ε.Ε. χρησιμοποιωντας τους-ποιους άλλους-Γερμανους ως μαντροσκυλα και οι οποιοι με την σειρά τους χρησιμοποιούν την Τουρκία ως φόβητρο των “νοικοκυραίων” της Δυσης.

    Με άλλα λόγια “…Ο Αβραάμ γέννησε τον Ισαάκ· και ο Ισαάκ γέννησε τον Ιακώβ· και ο Ιακώβ γέννησε τον Ιούδα και τους αδελφούς του…και ο Ιούδας γέννησε τον Φαρές και τον Ζαρά από τη Θάμαρ· και ο Φαρές γέννησε τον Εσρώμ· και ο Εσρώμ γέννησε τον Αράμ…και ο Αράμ γέννησε τον Αμιναδάβ…και πάει λέγοντας.

    Υπομονή.Η ζωή κάνει κύκλους.Σαν το “τραινάκι” “Μορντίλο”. “Πάλι με χρόνια με καιρους,πάλι δικά μας θα ναι”.Το λέει και ο Λιακόπουλος.

  20. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Για ποιο λόγο η ΠτΔ ,αυτή η κουκουβάγια,ονομάτησε “Αγγλία” την τότε Μ.Βρετανία;
    Για τον ίδιο λόγο που και η ίδια υπογράφει ως “Κατερίνα” παρ’ότι στον υψηλότερο πολιτειακό θώκο. Παριστάνει την αριστερικιά. Ως γνωστόν της αρέσουν η απλότητα,οι γάτες, τα ντολμαδάκια και τα μνημόνια. Ο’τι τις πέταξαν στο δικαστικό γραφείο,το υπέγραψε.transit πέρασαν όλα. Και δικαιώθηκε για τους αγωνες της με το ανώτερο αξίωμα. Να παριστάνει το πορτατίφ. Οπως οι προηγούμενοι.

    Οπότε η “Κατερίνα” δεν δέχεται να την αποκαλούν “Αικατερίνη”,γιατί παραπέμπει αλλού. ‘Η στην Αγία Αικατερίνη (μπρρρ) ή στην Μεγάλη Αικατερίνη (μπρρρ).
    Καλύτερα λοιπόν να παραπέμπει στην Πιερία.
    Για τρεις λογους αλλάζουμε τα ονοματα μας ( ή/και τα επίθετα) Η γιατι ντρεπόμαστε για αυτα (συνηθως τα επώνυμα είναι που καμια φορά ακουγονται κακοηχα η παραπέμπουν σε χαμερπες σκέψεις.)
    Ο δεύτερος είναι οταν θέλουμε να ξεκόψουμε κάθε σχέση με το παρελθόν ή αντιθετα να λάβουμε κάποια ετερόφωτη λάμψη υιοθετώντας ένα άλλο. (π.χ πολλές γυναίκες έγιναν γνωστές με το επώνυμο του άντρα με τον οποιον ειναι απο χρονια χωρισμένες,η δεν είναι μαζί για “χ” λογους.)
    Πολιτικός με το όνομα Hitler, θα είχε μικρή πιθανότητα καριέρας, ας ήταν και ο πλέον άριστος.

    Αντίσταση στην ευπρέπεια με όπλο την επιτηδευμένη “απλότητα”.”Απλοί” άνθρωποι αλλά με πολύπλοκες υποχρεώσεις και πολυσύνδετες διαδρομές.
    Φαντάζεσαι να την έλεγαν Δέσποινα Παπαδοπούλου; Oποία ντροπή!
    Και τα δύο είναι πολύ συνηθισμένα. Τι θα έκανε η κυρία πρόεδρος; Θα το άλλαζε. Θα το έκανε πιθανόν Ντέσι-Μπισκοτά-Παπαδοπούλου.(όπως το Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.) ή ίσως Ντέσι-Μπίσκω Παπαδοπούλου (π.χ. Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους) ‘Η Desko Pap για τις διεθνείς “συναλλαγές”. Δεν γαμιόμαστε λέω εγώ.

    Ο τριτος είναι για να δείξουμε την απλότητα και την αμεσότητα που μας χαρακτηρίζει. Ο “Αντρέας” είναι ένας.
    Ακομα και σήμερα,το όνομα αυτο παραπέμπει στον μέγα αυτο λαοπλάνο,που αλήθεια έιναι συνέπαιρνε τα πλήθη,τα οποια τον προσφωνούσαν με το “μικρό” του.
    Οπότε ή ακαλαίσθητη κουκουβάγια του Προεδρικού, απάιτησε να αναγράφεται ως “Κατερίνα”. Θα συμφωνούσε και ο Μπίγαλης.
    —————
    Γιατί δεν στεκόταν ακινητος ο Τσίπρας στην ανάκρουση του Εθνικού Υμνου;Για τον ίδιο λόγο. Γιατι,στο μυαλό του μέσα,έκανε “αντίσταση”. Οπως και όταν τον επισκέφτηκε ο Ομπάμα,που στεκόταν απέναντί του λες και είναι σε καφενέ.
    Οταν η θεσμική θέση που κατέχεις,έρχεται σε αντίθεση με τους “αγώνες” (μη χέσω) και τις αντιλήψεις που κουβάλαγες μικρός,αυτά συμβαινουν.Γινεσαι εκκρεμές. Βέβαια το ειλικρινέστερο θα ήταν-εαν κάποιος θέλει να μείνει πιστός στις θέσεις του-να αρνηθεί να παίξει τον κοινοβουλευτικό καραγκιόζη της αριστεράς.
    Μα ποιος έχασε τα αρχίδια,για τα βρει ο Τσίπρας και οι όμοιοί του που είναι στο κρατικό-τουλάχιστον-payroll.

    Οπότε, το κορμί διαμαρτύρεται γιατί πρέπει να κάνει κάτι με το οποίο το μυαλό αρνείται να συνταχθεί. Γιατί “με βλέπουν και οι ψηφοφόροι και τι θα πουν..”.
    Πηγαινοερχόμενος και μη στεκομενος ακινητος, έδειχνε στα “συντρόφια” ότι “ορίστε,αναγκαστικά είμαι εδώ,δια το τυπικό του πράγματος,αλλά οπως βλέπετε, υποφέρω. Με το ζόρι κρατιέμαι ακούνητος”
    .Ενα μικρό “πήγαινε-έλα” θα ήταν το δίχως άλλο μια έλαχιστη ένδειξη ασέβειας και μια μικρή πράξη “αντίστασης” στον “καπιταλιστικό εχθρό” και στα “θρησκευτικά λαβαρά του”.
    “Ελπίζω να πήρατε το μήνυμά μου και να μη με παρεξηγήσετε,σύντροφοι.Αγγαρεία κάνω.Οσο για την πεσκανδρίτσα του Λαζάρου, τι να γίνει,έπρεπε να την ανεχθώ και αυτή. Δεν γινόταν όμως να πηγαίνω μπρος-πίσω και εκεί, γιατί όπως καταλαβαίνετε, το να κουνιέσαι κατά την ψαροφαγία,είναι πολύ επικίνδυνο”

    Αντε βρε γελίοι.Αντε βρε κουδουνίστρες.Αντε βρε ανδρίκελα με φούστες ή παντελόνια.

    Υ.Γ.:Προς κoreas: Χθες μου ζήτησες το email,στο έδωσα,έχοντας την περιέργεια του τί θα μου στείλεις.Και τελικά απλά με ρώτησες: “μπορώ να σχολιάζω κάτω απ’τα κείμενά σου, ή έχει συμβεί κάτι και ενοχλώ”;
    Αυτό θα μπορούσες να το ρωτούσες και από εδώ μέσα,αφού τα σχόλιά σου περνάνε.

    Σου απάντησα “Ηδη το κάνεις,σχολιάζεις κάτω από τα κειμενά μου έτσι κι αλλιώς”.
    Αρα το email ήταν περιττό. Τί χρείαν είχε; Νοιώθεις “παραπεταμένος”;

  21. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Καθώς περπατώ, έρχεται μήνυμα στο κινητό: “σήμερα πάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά”.
    Κοιτάω μπροστά,είχε κόσμο. Κοιτάω πίσω,ερημιά. Αυτο είναι λέω. Το βγάζω, του δίνω μία, αρκετά δυνατά είναι αλήθεια-στο σχολείο είμανε και καλός δισκοβόλος που λεει και ο Ζήκος- και φεύγει από τη μια ώρα,περνά τον ενα χρονο, δυο-πεντε-δεκα…και που λετε ότι προσγειώθηκε; Στο κεφάλι του Διογένη,καθώς λαγοκοιμόταν μισοξαπλωμένος στο πυθάρι του.
    – Τι είναι αυτό και ποιος μαλάκας το πέταξε; λέει νευριασμένος.
    – Σόρυ ” Ντίο” . Εγώ το πέταξα. Από το 2021 είμαι..
    – Είσαι κουτός τελείως; Σήμερα Κυριακή εκεί, έχει κλήρωση Τζόκερ. Πέτα το μία ώρα
    μπροστά κατά τις 8 και τέταρτο,κοίτα τους τυχερούς αριθμούς και παιξ΄τους.
    – Το σκέφτηκα,αλλά τα πρακτορεία είναι κλειστά.
    – Γιατί…;
    – Ειμαστε σε λοκ ντάουν
    – Τί να σου πω ρε φίλε.Είσαι άτυχος.

  22. Ο/Η koreas λέει:

    @πίσσα και πούπουλα

    η ερώτηση στο e-mail σου ήταν ακριβώς ότι λέει. Η άδεια σου για να σχολιάζω στα κείμενά σου. Τυπική ερώτηση για το αυτονόητο, λόγω της αποχής μηνών από το blog.
    Χαζή ερώτηση όντως γι αυτό και δεν έγινε δημόσια.
    “Παραπεταμένος” δε νοιώθω, αν ένοιωθα σε εσένα θα απευθυνόμουν; χαθήκαν οι γυναίκες;

    Ps μπορώ να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι; η ερώτηση έγινε την παρασκευή, η απάντηση σου ήρθε το πρωί του Σαββάτου. Αν μου επιτρέπεις, γιατί δεν ανέβηκε στο blog από το Σάββατο;

  23. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς koreas:Θεωρείς δηλαδή ότι η δεύτερη ερώτηση που κάνεις τώρα, με το “ps”, χαρακτηριζεται έξυπνη και την λες δημόσια;
    Οπως και να χει,θα στη λύσω την απορία: Γαμούσα εκείνες τις ώρες και δεν άδειασα.
    Δεν ήξερα ότι πρέπει να στέκομαι από πάνω από το πληκτρολόγιο και να απαντώ σύμφωνα με τις ταχύτητες και τις ορέξεις τρίτων.

  24. Ο/Η koreas λέει:

    @πίσσα και πούπουλα
    Γαμούσες, ε?

    Νομίζω ότι θυμάσαι πολύ καλά ότι εγώ για την πάρτη σου μάλωσα με τον Steven. Όταν ο άλλος σε έβριζε εν χορώ για τρεις ολόκληρες μέρες, τι χαραμοφάη, τι τεμπελοχανά, τι ότι σε ταϊζει ο πατέρας σου σου έλεγε, τι ότι είσαι του 20€ να πεις καμιά μπύρα, τι λούμπεν προλετάριο σε ανέβαζε, τι αγανακτισμένο της πλατείας συντάγματος σε κατέβαζε κι άλλα άσχημα που δεν τα θυμάμαι όλα…

    Πρόσεχε δεν λέω ότι είχες ανάγκη τη δική μου υποστήριξη, ούτε ότι μου χρωστάς κάτι, αλλά να ανεβάζεις όταν είδες το μήνυμα του steven για εμένα (τα ξημερώματα της Κυριακής) το μήνυμα που ανταλλάξαμε την παρασκευή είναι φάουλ. τι νόμισες ότι σε παγίδεψα; και μου έκανες και σχόλιο αν νοιώθω “παραπεταμένος”; γιατί μπορείς να βοηθήσεις? δεν έχεις καταλάβει ότι έχω ακριβά γούστα;

    τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σου λούμπεν προλετάριε._

  25. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς koreas: Κατά βάθος,δεν είσαι κακοπροαίρετος άνθρωπος. Απλά είσαι Δειλός. Λίγος.
    Πως το λέει ο Γιανναράς; “Ολίγιστος”. Πράγμα που σημάινει ΤΙ; : Καχύποπτος και Κουτοπόνηρος.
    Δεν βαριέσαι.
    Καλό δρόμο και καλά “μπλοκαρίσματα”.
    Αν δεν είσουν προξενήτρα,το δίχως άλλο θα γινόσουν καλός ρέφερυ.
    Εύχομαι να βρεθεί ο ιστότοπος που αγαπάς και εκεί μέσα να γεράσεις.

  26. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Οφείλω μία συγνώμη.”mea culpa” Που έλεγε και ο πονηρός ο Αντρέας.
    Είχα “ψιλιαστεί” ο κουτοπόνηρος ότι η Siemens θα συμμετάσχει στον “διαγωνισμό”(SIC) για την προμήθεια των self tests.(χωρίς miza φυσικά) Είναι σαν να προβλέπεις ότι ματς Μπαρτσελόνα- Φουαραλμπελάδα θα έρθει “άσσος”. Ως γνωστόν όμως, “εκατό φορές έρχεται με νερό από την πηγή η στάμνα, μια φορά γυρίζει σπασμένη”.
    Εγινε το “απίστευτο”. Αυτή τη φορα Δεν συμμετείχε η Siemens (και αυτό από μονο του θεωρηθηκε “νικη”. Φαντάσου για τί αυτοενοχοποίηση και τι μασούλημα μιλάμε). Ο διαγωνισμός αυτός διεξήχθει “κανονικά”. (χωρίς miza κι αυτός)

    Την πάτησα. Νίκησε η Φουαραλμπελάδα. Καλά να πάθω.
    Επρεπε καλύτερα να υπολογίσω τα νέα δεδομένα που έχουμε πιά: Οτι από το 2019 “στα πράγματα” πλέον είναι η οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία είναι ορκισμένη εχθρός της διαπλοκής και ειδικά με τους Γερμανούς και ειδικότερα με την Siemens. Οπως και έπρεπε να μην υποτιμήσω τον αγώνα ειδικά του Κυριάκου, ο οποίος έχει ως και αιχμάλωτος κρατηθεί για βδομάδες, από τον Χριστοφοράκο στη βίλα του και έχει υποστεί έως και εικονικές εκτελέσεις,προκειμένου να καμφθεί και να υπογράψει δημόσιες συμβάσεις. Μάλιστα “συναγωνιστές” του, αναφέρουν συγκινημένοι- ότι καθώς τον σημάδευε με όπλο ο Χριστοφοράκος,εκεινος αγέρωχος με το πουκάμισο ξεσκισμένο και το στήθος όξω, τραγούδούσε το: “δεν θέλω να…δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια…”
    Αϊ στο διάολο…βούρκωσα.