ΜΕ ΤΙ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ

Σήμερα,μετά τα “απόνερα” της 5άρας, έκανα μια “βόλτα” στο διαδίκτυο να χαζέψω τις απόψεις και γνώμες των γνωστών πραιτωριανών γραφιάδων που περιστοιχίζουν την ΠΑΕ,δηλαδή το Μελισσανιδη που την είδε Νέρων στα γεράματα. Μπράβους έχει,ρουφιάνους έχει, πουτάνες βρίσκεις δεν ειναι θέμα, γαλέρα έχει, “αυλή” γιομάτη τσουκνιδες και παπαρούνες έχει, πραιτωριανούς έχει, αυλοκολακες επίσης, γραφιάδες για το “ίματζ” έχει, αγαλματοποιό θα βρει, απομνημονεύματα θα του γράψει ο Φιλιππάκης ο Κάτων και τέλος τί μένει; Δεν έχει πόλη να κάψει. Εμας βρήκες ρε φίλε; Δε καθόσουνα στον Ιωνικό να κουβαλάς κάσες;

Που από τίγρης της ζουγκλας -τα παλιά καλά χρόνια,πριν διαπιστώσει ότι υπάρχουν και παπούτσια με κορδόνια- μετατράπηκε σε τίγρης του πάρκου-είχαμε ξανακάνει αναφορά σε αυτο,πριν αρκετά χρόνια- και τώρα στα γεράματα μετατράπηκε σε τιγρης του καναπέ. Δηλαδή σε γατόσκυλο. Γάτος της αλάνας γηραλέος που ανακάλυψε το τζάκι και γκρινιάζει ολη μέρα.
Κατι ανάμεσα σε κεραμιδόγατο και γκριφόν.
Τι του φταίει; Τιποτα.Απλά γέρασε. (Δε ειναι ο μονος. Ποσους γεροξεκουτιδες δεν γνωριζετε;) Αυτο απο μονο του ειναι αιτια για συνεχη γκρινια.Και φοβάται μη πεθάνει.Ναι,βέβαια. Κατι έχει παρει το αυτί του ότι μπορεί να μη συνεχισει να ζει και την επόμενη χιλιετία. Δεν ειναι βέβαιος όμως.Αυτο τον κρατά “alert”.

Στα αρχιδια μας άμα φτιάχνει γήπεδο. Γηπεδο έφτιαξαν και η Αρσεναλ και η Τοτεναμ και η Ατλέτικο και τοσες αλλες ομάδες.Τσιμέντα ειναι.Μικρυναν η μεγάλωσαν αυτές;
Τι τον εμποδιζει να φτιάξει ομάδα για ΟΑΚΑ ή για το Δέλτα Φαλήρου; Τον πειράζει η υγρασία;
Δεν ειναι θεμα τόσο οικονομικό.Δεν ειναι η κλοπή κάποιων ευρώ από την τσέπη του ΑΕΚτζή.Ειναι ο βιασμός της ανάμνησης και το χέσιμο πάνω στο παιδικό συναίσθημα.

Διάβασα διάφορά και ειναι σα να τα γράφει ένα πρόσωπο. Τετοια ομοβροντια ομοειδων αποψεων, και τέτοιες κανονιές σπέκουλας θα ζηλευε και ο Ναπολέων
Τι “αναγκη για αλλαγές”,τι για “7-8 και 9 νέους παικτες”,τί για “προπονητή νεο με ονειρα και σχεδια,τι για χτίσιμο “απ την αρχή…”
Ωραία όλα. Μα δεν ειπώθηκε από κανέναν η κακιά λέξη.Η λέξη που κολλάει στο στομα σα τσίχλα.Που ξύνει το λάρυγγα σα γυαλοχαρτο. Η λέξη που έχει εξοστρακιστεί με την επανεμφάνηση του “Περικλή” από τη Νικαια,στα της ΑΕΚ. Ειναι η λέξη “ΧΡΗΜΑ”.

‘Οτι δηλαδή πρέπει να σπρωχτεί χρήμα (οχι άκριτα βέβαια ουτε στο βρόντο,ουτε για ξεκάρφωμα,ουτε από ενοχές) Δεν γινεται διαφορετικά.
“Η ΑΕΚ πρέπει να έχει στόχο τον Ολυμπιακό” λεει ο Κεφτετζόγλου (πως έχει γίνει έτσι αυτός.Πρήστηκε απ το φαϊ. Σα χορτασμένο κοάλα πάνω σε ευκάλυπτο το καταμεσήμερο,σε κάποιο πάρκο στην Καμπέρα.Τέλος πάντων)

Και ΠΩΣ ακριβώς δηλαδή θα γίνει αυτό ρε γιατρέ; Με πενταροδεκάρες; Με τα ψέματα; Με τους κατιμάδες; Με την εσκεμένη απίσχναση του ρόστερ-την οποία και εσεις στηρίζετε δια της “μούγκας”-για να “ταιστεί” το γήπεδο; Η με το γαϊτανάκι των συνεχων πηγαινε-έλα καποιων που βαφτιζονται προπονητες,τεχνικοι διευθυντες,
CEO ή ότι άλλο; Μουσικές καρέκλες κατάντησε την ομάδα ο φιγουρατζης και σεις καθεστε και τον λιβανιζετε, ταρνανάδες της δεκάρας.

Εχει κάνει την ΑΕΚ πουτάνα και της πάιρνει το μεροκάματο για να χτίσει τη μεζονέτα του στη Φιλαδέλφεια,και τον σιγοντάρετε; Τι παριστάνετε;Τη τσατσά της πουτάνας;

ΠΩΣ θα γινει να φτάσεις τον Ολυμπιακό; Με πορδές; Η με ευχέλεα; Πως από έναν αδιάφορο για τα αγωνιστικά περιστοιχισμένο από ομοιους,δηλαδή ματαιόδοξους αριβίστες κουμπουρες να περιμενεις “εκτιναξη”;

Eνα άλλος,γράφει “και λιγα τους ειπε. Εγω στη θεση του θα τους ελεγα περισσοτερα. Και μάλιστα δεν θα περιμενα να τελειωσει η σεζον.Απο αυριο θα τους εδειωχνα…” και κατοπιν θέτει τον “προεδρο” προ των ευθυνων του. (η ωρα να γελασουμε δηλαδη: “αλλαξε τα ολα (κατι μου θυμιζει αυτό) “στο χερι σου είναι” “μη περιμενεις…” “πρεπει επιτέλους να μπει μια τάξη και ένα σχεδιο “…κπ-κλπ…”
…Και ζησαν αυτοι και καλά και εκεινοι καλυτερα.

Ξέχασε μόνο να ρωτήσει: “που είναι τα έσοδα της ομάδας,φίλε οδηγέ τόσα χρόνια; Γιατί στο ρόστερ δεν τα βλέπω”.
“Την πορδούλα σου Χριστούλη μου” που λένε και οι γριες όταν ακουνε το “…και κλάσας ο Ιησους του πέντε άρτους…”

Ο άλλος, ο Καζατζόγλου γράφει: “να πάρει σκουπα”… “να πάρει φαράσι” …”να χτισει απ την αρχη” … Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις ( ωπ…αυτό μοιάζει με περιφερειακή περιγραφή της ανάγκης για χρηματοδότηση. Αλλά δεν το πήγε ως το τέρμα.Δεν είπε την καταραμένη φράση: “ΒΑΛΕ ΛΕΦΤΑ ΚΥΡΙΕ ΓΕΛΟΙΕ ΕΓΓΥΗΤΑ”
Αοριστολογίες,γενικότητες και λεκτικές διευκολύνσεις προς το αφεντικο.

Διότι-όπως λέει και ο Φωτόπουλος ως “Φανούρης”: “…τι είδους αγοραστής είναι άμα δεν δίδει.Και εγώ χωρίς να δίδω σου αγοράζω την τράπεζα της Αγγλίας”.

Γενικά,ένα “ΒΑΛΕ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ,ΟΧΙ ΑΠ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ” δεν ακούσαμε,δεν διαβάσαμε ως τώρα. Και ούτε πρόκειται φυσικά.

Πάντα η ΑΕΚ υπολοιποταν από οικονομικης επιφάνειας και άνεσης των άλλων δυο.
Αλλά έδινε. “Εχωνε” όταν έπρεπε. Απλά υπηρχαν και πέντε άνθρωποι εκει μέσα που έκαναν αρκετές σωστες επιλογές. Οταν χρειάστηκε να έρθει ο Μαύρος ή ο Μπάγεβιτς, “σπρωχτηκαν” λεφτά. Οταν έπρεπε να έρθει ο Οκονσκι, ο Σάμπα, ο Κωστής, ο Ντέμης ο Γκαμάρα κλπ, σπρώχτηκαν λεφτά. Οταν έπρεπε να ανανεώσουν βασικοί παικτες-κλειδιά, “σπρώχτηκαν” λεφτά. Δεν έγιναν οι ομάδες εκείνες μόνο με την “ψυχή”, ούτε με την “καρδιά”, ούτε με κάποια άλλα σπλάχνα που επικαλειται συνέχεια η γριά Μπάμπω με το πούρο.
Εγιναν με υπογραφές,με συμβόλαια που είχαν επάνω πολλά μηδενικά.

Ποια “ψυχή” και ποια “καρδιά”;
Οταν κάποιος δεν μπορεί πια να γαμίσει,μιλά για ελπίδα και αφοσίωση.Αυτό ξέρω εγώ.

Αντε με το παραμύθι της συσκότισης δια της άπλετης αοριστολογίας,για να κρυφτεί το κυριο: Χρήμα. Και κατόπιν άνθρωποι της δουλειάς. Επαγγελματίες πραγματικοί. Οχι στρατόπεδο νεοσύλλεκτων και περαστικών λεγεωναριων της πεντάρας.
Και γυρω όλοι τσιμουδιά, καθως “οτι πει το αφεντικό”. Ελεος με την σιωπή της δουλείας. Το βάζετε το χεράκι σας για την κατάντια της ΑΕΚ έιτε θέλετε να το δειτε είτε όχι. Μαζι με τον αόρατο εγγυητή, υπογράφετε και σεις τις πεντάρες και την εδώ και μερικά χρονάκια αφαίμαξη της ΑΕΚ.
Τι παίρνετε; Πενταροδεκάρες. Κομπολόι για τα αρχίδια του σας εχει κάνει βρε κνόδαλα.
Για ένα ξεροκοματο μαλάκες σας πιάνει το κώλο και λέτε και ευχαριστώ.
Με το σπογκο στο χέρι να καθαρίζετε τα σκατά του κάθε βράδυ’.
Οσοι δεν λαμβάνουν μερτικο και απλά γράφουν ανιδιοτελώς, καλά να πάθουν,αφού μάλλον είναι ΑΕΚτζίδες της εποχής Ντέμη.Του 2004 και του “this is AEK”. Οπότε όλα συγχωρούνται.

Εστω μια φορά, έστω με τον γεμάτο σκατά σπόγγο, γράψτε σε έναν τοίχο,εστω ένας, επιτέλους το: “ΡΙΞΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΟΜΑΔΑ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ”.Εκτός και αν εγιναν όλα τσιμεντο.(σαν το πλέονασμα των 32 δισ. που άφησε ο Τσίπρας στον Κούλη,του οποιου ο Κουλης παραδέχθηκε την ύπαρξη του,αλλά παρ’όλα αυτά “δανειζόμαστε -κατά Σκυλακάκη- απ’έξω για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις”) Ριξε κανένα φράγκο ο χοντρός σου έχει βάλει όχι απλά κωλοδάχτυλο,αλλά μιλάμε για fisting”. Βάλε λεφτάκια και άσε να τρέξει κανενας “προφέσορας” την ομάδα χωρίς να παρεμβαίνεις σε όλα,γιατί ΗΔΗ έχεις καταντήσει ο Τζανετάκος του ποδοσφαίρου. Βάλε λεφτάκια γεροντάκι μου,γιατί δεν σε βλέπω καλά.

Μα έτσι για το “γαμώτο”.Ενας ρε. Για το “ονόρε”. Για την πλάκα. Βαλε τιτλο πηχυαίο ρε: “Ακου να δεις γερο-Λαδά: ‘Η ορισε μπάτζετ και κοιτα ψηλά, ή δώσε την ομάδα απ’ευθείας στον Μαρινάκη για να βγάλεις και την υποχρέωση (δεν μπορεί,κάποια θα έχεις) και μετά πήγαινε να πνηγείς σε καμιά παραθαλάσσια στέρνα”.
Ελεος με το έργο “ο Καραγκιόζης εγγυητής” ,έλεος και με τα κολλητήρια πεσμένα στα γόνατα απ΄την πολύ ανεξαρτησία.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to ΜΕ ΤΙ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ

  1. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    το χαρμόσυνο νέο της ημέρας, 80,74% σε εταιρεία συμφερόντων Μελλισανίδη η ΑΕΚ …

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ναι,ξεκίνησε η αντεπίθεση. Τώρα που αγόρασε τη Λιμνούπολη,θα κονταροχτυπηθεί με το Ρόμπαξ.

    Μια απορία έχω. Ο ίδιος, directly, μπορεί να αγοράσει κάτι,εκτός από τσιγάρα στο περίπτερο;

  3. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    @Xr;istos
    Ναι, μπορεί να αγοράσει μπράβους για να σπάνε δάκτυλα….
    α..! και ..Ενώσεις..

  4. Ο/Η Από το Πριγκηπατο λέει:

    Τόσο καιρό φωνάζαμε ότι ήταν απλά “εγγυητης”. Τώρα που πήρε το 80,74 % πάλι φωνάζουμε.Συμφερόντων οικογένειας Μελισσανιδη λέει η ανακοίνωση,οπότε σαν ιδιοκτήτης θα μιλάει από δω και πέρα.Τι περιμένουμε τώρα ? Να βρεθεί αγοραστής για το “πακετο”,όταν βρεθεί,αν βρεθεί,ΤΙ θα βρει , τι ΔΕΝ θα βρει….Αυτή η ομάδα πλέον αν το πάρεις λίγο σοβαρά το θέμα,σου δημιουργεί υπαρξιακά προβλήματα…

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Από το Πριγκηπατο : Είναι κατεύθυνση θετική οπωσδήποτε. Σαν να θέλει να δράσει σε επίπεδο placebo. Δεν ήταν αλλά ήταν, ήταν σαν να μην ήταν, μπορεί και να ήταν αλλά κάτι δεν τον άφηνα να ήταν, ίσως αν είναι μπορεί και να σταματήσουμε τους αόριστους.