ΑΡΗΣ – Α Ε Κ

Δύσκολο το παιχνίδι ούτως ή άλλως. Εκτός έδρας με τον οσφπ β, χωρίς η ΑΕΚ να έχει τίποτα εκτός από το όνομα και τις φανέλες. Πάλι καλά που έφτασε και στη Σαλονίκη. Πάλι καλά που υπήρξε κάποιος που έβγαλε εισιτήρια κι έκλεισε και ξενοδοχείο για το υπερπλήρες ρόστερ που κατέληξε να παίζει με ενδεκάδες ανάγκης και με πάγκους γεμάτους από παίκτες της Κ-19.

H ομάδα κατέβηκε με 4-3-3 και χωρίς Μάνταλο. Κατέβηκε με σκοπό να αμυνθεί σωστά και να ψάξει κάποια αντεπίθεση. Ακριβώς με την ίδια επιδίωξη κατέβηκε κι ο Άρης. Κι ακριβώς εκεί την πάτησε. Διότι άφησε χώρους χωρίς ισορροπία στο κέντρο με αποτέλεσμα η φανέλα μαζί με τη ρέντα να τον φιλοδωρίσει με τρία γκολ.

Φυσικά και ήταν έκπληξη αυτό που είδαμε με βάση αυτό που περιμέναμε. Όμως η εξήγηση υπάρχει και βρίσκεται καθαρά στο χώρο του κέντρου. Εκεί η ομάδα μας έπαιξε τέλεια κι έκοψε στην μέση τον αντίπαλο, αναγκάζοντας τον να ψάχνει τους επιθετικούς του με ψηλές μακρινές μπαλιές, οι οποίες εξουδετέρωνονταν εύκολα. Όσες πέρασαν ήταν στα πλάγια με υποχρεωτικές κάποιες προβλέψιμες σέντρες, που δεν βρήκαν ανοιχτό επιθετικό. Μιλάω για ρέντα κιόλας, διότι δυο σουτ επειχηρήθηκαν μέσα στην περιοχή μας, όμως ήταν κούφια.

Η ιστορία λοιπόν ήταν το κέντρο μας. Εκεί βρίσκεις τους καλύτερους παίκτες του πρώτου μέρους, οι οποίοι πέραν της αμυντικής λειτουργίας τους, έδωσαν και την ταχύτητα στις αντεπιθέσεις, που έφεραν αυτό το υπερ μας σκορ, που μας έκανε να γελάσουμε και να ξεχάσουμε όσα έχουμε περάσει μέχρι τώρα. Μετά από το κέντρο, πρέπει να τονίσουμε την σταθερότητα των σέντερ μπακ μας και την άριστη τακτικά και παικτικά συμμετοχή του Βασιλαντωνόπουλου, που έβγαλε μάτια σήμερα και φυσικά εξέθεσε πολλαπλώς τον παπατζή.

Ο οποίος παπατζής υποχρεώθηκε να βάλει στο παιχνίδι τον Τάνκοβιτς, και να τον βλέπει να παίζει όντας ο χειρότερος όλων. Αλλά άμα σε θέλει η πόρνη, σε θέλει. Κι όταν σε θέλει βλέπεις και τον Καρίμ να πρεσάρει ψηλά και να συμμετέχει στο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που ήταν ευχάριστο να το βλέπεις διότι η ΑΕΚ έπαιζε σωστά και ορθολογικά ενώ ο Άρης είχε εξουδετερωθεί από το δικό της παιχνίδι και πρακτικά δεν απείλησε πουθενά, ενώ αναγκάστηκε να κάνει λάθη και να συντριβεί μέχρι το διάλειμμα.

Το δεύτερο μέρος ήταν επίσης ωραίο και σαφέστατα πιο ενδιαφέρον. Ο Άρης πήγε σε τακτική επίθεση και η ομάδα μας πήγε σε φουλ άμυνα. θα έλεγα σε παθητική άμυνα και σε σκοπιμότητα διαχείρισης του σκορ. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τις προθέσεις αυτές, κι ειδικά όταν το κέντρο μας είχε χάσει σε φρεσκάδα, κι όταν ο Λόπεζ αναγάστηκε να παίξει δεξί μπακ.

Η ορμή του αντιπάλου μεταφράστηκε σε ένα γρήγορο γκολ, που έβαλε τον παπατζή στην δημιουργική ασάφεια. Χαμός με τις αλλαγές, με Τάνκοβιτς συνέχεια μέσα, με Μάνταλο κάπου αριστερά, με ΑΜΕΑ ΓΙΔΙ δεξιά και με κάποιον Κοσίδη. Και την ώρα που έλεγες οτι μας δουλεύει όπως στην Τούμπα, μπλόκαρε ο Άρης που έψαχνε κυρίως τα αριστερά του που τα φύλαγε καλά ο Μιτάι, ενώ στον άξονα ήταν από απλά φλύαρος μέχρι τραγικά ανίκανος ή ανήμπορος.

Όχι μόνο δεν απείλησε ορθολογικά αλλά κινδύνεψε να φάει κι άλλα γκολ, αφού η ΑΕΚ έβγαλε τρεις υποδειγματικές αντεπιθέσεις σε επίπεδο τετ α τετ, τις οποίες όμως τις έχασε. Πραγματικά θα τραβάγαμε τα μαλλιά μας σήμερα αν δεν παίρναμε κάτι. Όχι οτι λέει κάτι αυτό, αλλά ας μην τσαλαπατηθεί κι η φανέλα. Η φανέλα που τιμήθηκε δεόντως σήμερα από τους περισσότερους με φωτεινή εξαίρεση τον Τάνκοβιτς, που είναι παίκτης πολύ χαμηλής κατηγορίας.

Οι δυό ώρες λοιπόν, πέρασαν ευχάριστα με ακόμη πιο ευχάριστο αποτέλεσμα. Η ομάδα έδωσε μάχες, είχε πάθος, έπαιξε σωστά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, και συνολικά πήρε μια δίκαιη νίκη. Κυριότερα το παιχνίδι της ήταν ορθολογικά μοιρασμένο σε άμυνα και σε επίθεση, ακόμα κι όταν στο δεύτερο μέρος πήγε στην σκοπιμότητα. Στην ουσία δεν κινδύνεψε κι έπαιξε όπως παίζουν οι μεγάλες ομάδες. Όχι οτι ήταν, αλλά σε σχέση με τον οσφπ β ήταν. Συγχαρητήρια λοιπόν και πάντα τέτοια να βλέπουμε και να γράφουμε.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

34 Responses to ΑΡΗΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η bandog λέει:

    η εκπληξη ηταν που ειδαμε φετινη αεκ στις 3 το μεσημερι και δεν κοιμηθηκαμε!

    η ομαδα εδειξε στοιχειωδες παθος και επιβεβαιωσε τη διαφορα φανελας οσο και αν λειπει η ποιοτητα απο το ροστερ.

    δεν παιξαμε τιποτε φοβερο απλα παιξαμε σωστα , πχ στο γκολ του βασιλαντωνοπουλου βλεπεις αυτο που πρεπει να δεις απο μια μοντερνα ομαδα στην αντεπιθεση , τον επιθετικο χαφ, να σπαει τη μπαλα το αμυντικο χαφ να ακολουθει και να ανεβαινει στην αντιπαλη περιοχη και τον ακραιο μπακ που ακολουθει τη φαση ολο το γηπεδο να βγαινει θεση φορ.και σκροαρει!

    φυσικα ειχαμε και την ευνοια της τυχης που τοσο μας ειχε ληψει στην υπολοιπη σεζον.

    ο τανκοβιτς τακτικα και αθλητικα δεν ειναι καλος παικτης γι αυτο και η πορεια του ηταν αγγλια-ολλανδια-σουηδια-ελλαδα αντι το αντιστροφο., δλδ ΠΤΩΤΙΚΗ.

    σημερα δεν ηταν κακος στο πρωτο μερος και εχει το πλεονεκτημα που λιγοι κακοι παικτες εχουν , να εχει αντιοστροφως αναλογα της γενικςη αποδοσης του , εξαιρετικες επιδοσεις σε σκοραρισμα και ασιστ.
    τα περισσοτερα καλα σημερα αποα υτον ξεκινησαν.

    ο χειροτερος παικτης αναλογικκα ηταν ο μανταλος γαιτι ειναι ο ηγετης που μπαινει υποτιθεται στο ευκολο σημειο του αγωνα για τη θεση του και την ποιοτηταχαχαχαχαχα του…

    δλδ να διατηρησει η οαμδα το προβαδισμα των 2 γκολ , αυτος να κρατησει μπαλα στο κεντρο και αν απρει φαουλ αντι να παρουν 3 κιτρινες οι συμπαικτες του και να βγαλει ενα στην κοντρα -οπως ο γαυρος με εμας- αλλα καταφερε να μην αλλαξει δευτερη πασα, να κρυβεται και να μη ζητα μπαλα και γενιικανα μην παιζει αυτο αυτο το παιχνιδι κοτας που απαγορευεται να παιζει ο αρχηγος της αεκ.

    δεν κρυβω οτι ευτχαριστηθηκα μεν το παθος αλλα καπου απογοητευτηκα απο το αποτελεσμα.

    αφου δεν θα βγουμε που δεν θα βγουμε ευρωπη και δεν προκειται να αλλαξει κατι δραματικα στην ομαδα, ας τελειωνουμε μιαι ωρα αρχυτερα και με ενα καλο σοκ μπας και ξυπνησουν μερικοι και σταματησουν να κανουν δευτερες σκεψεις…

  2. Ο/Η Από το Πριγκηπατο λέει:

    Καλά στάθηκε η ομάδα,αναλογικά με προηγούμενα ματς.Ας είναι καλά κι ο Ματζιος,που έχει μείνει στο ” Τρεις του κλεφτη” ,αλλα εδώ στην δεύτερη κάηκε.Στα του παιχνιδιού τα είπε ο Στηβεν,εγώ παρατήρησα το σκληρό παίξιμο των Αρειανων,σε όλη την διάρκεια του αγώνα,λες και υπήρχε περίπτωση να χάσουν την δεύτερη θέση. Σκληρό,έως αντιαθλητικο πολλές φορές,που σε βάζει σε σκέψεις περίεργες.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Από το Πριγκηπατο : Φυσικά και μπορούν να χάσουν την δεύτερη θέση ( όχι από εμάς ). Πάντως όταν το παιχνίδι στραβώσει, όλες οι μικρές ομάδες κλωτσάνε.

  4. Ο/Η Από το Πριγκηπατο λέει:

    Για εξωαγωνιστικους λόγους ,δεν νομίζω να την χάσει.Να θεωρήσω ,λέγοντας μικρές,πώς δεν αναφέρεσαι σε Πας,Παναιτωλικό κτλ,αλλα σε ομάδες που “ψηλωσαν” ξαφνικά και κάνουν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Από το Πριγκηπατο : Αυτό εννοώ μεν, αλλά εκεί έχω τον Άρη δε. Προτεκτοράτο και μεγάλη ομάδα; Από προδοσία του Ηρακλή ιστορικά; Της πλάκας μια ζωή.

  6. Ο/Η Iron Jim 21 λέει:

    Συγχαρητήρια στην ομάδα μας. Μας έκανε να χαρούμε μετά από καιρό και πήρε μια δικαιοτατη νίκη. Καλή εμφάνιση από τους περισσότερους παίκτες, ωστόσο τα εύσημα στους 2 πλάγιους μπακ, ειδικά στο Βασιλαντωνοπουλο, καλοί οι χαφ και μεγάλη προσπάθεια από τον Καριμ. Ειδικά στο δεύτερο γκολ.Ελπίζουμε πλέον για Ευρώπη, μετά και την ήττα της αλογοτροφης. Καλή συνέχεια να έχουμε.

  7. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Επιτέλους φάνηκε πως έχουμε σφυγμό ακόμη.
    Τέλος πάντων κερδίσαμε τους σιχαμένους και πάμε για καλό φινάλε.
    Το ζητούμενο είναι να έχουμε διάρκεια από εδώ μέχρι το τέλος. Μου άρεσε που παίξαμε με τρία χαφ χωρίς Μάνταλο και επιτέλους πήραμε το κέντρο. Με το ροστερ αυτό δε γίνεται να παίξουμε αλλιώς.
    Δεν υπάρχει ποιότητα στον άξονα και πάμε αναγκαστικά με αμυντικογενες σχήμα. Θα έχουμε θέμα βέβαια όταν κάποιος αντίπαλος μας περιμένει πίσω αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια…
    Το θέμα είναι να πάρουμε το καλοκαίρι προπονητή και παίχτες ανταξιους της ΑΕΚ, αλλιώς δεν γίνεται τίποτα. Του χρόνου πάλι τα ίδια θα λέμε εδώ..
    Καλό βράδυ σε όλους σας

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Δημήτρης μόνο ΑΕΚ : Κανέναν σφυγμό δεν έχουμε. Καύλωσε ο γάιδαρος πριν πεθάνει…

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ …….

    Ναι. 2 προσπάθειες εχει κανει εδω και ένα μήνα.

  10. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ LFC-REAL

  11. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    ΩΣ 4ος ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΟΠ ΚΑΙ ΖΙΝΤΑΝ.

  12. Ο/Η Από το Πριγκηπατο λέει:

    Γενεθλια έχει η ομάδα σήμερα.
    ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.
    Να μην τα ξεχνάμε αυτά,γιατί δεν είναι απλά ένα όνομα,μια ανώνυμη εταιρια,αριθμοί και χρήμα. Για να φτάσουν να έχουν ύπαρξη αυτά,χρειάστηκε να ματώσουν ,να ιδρώσουν, άνθρωποι άλλων καιρών και ιδεών.Να τα εκατοστησει είναι πολύ κοντινό,η ευχή θα πρεπε να είναι να υπάρχει εσσει και στα καλύτερα της.

  13. Ο/Η Από το Πρίγκηπατο λέει:

    … 1 εκ. καθαρά συν μπόνους κτλ. για προπονητή! Μετά θυμήθηκα πως με το “παλαιό” είναι Πρωταπριλιά.

  14. Ο/Η Από το Πρίγκηπατο λέει:

    Να’χαμε να λέγαμε..
    Να δω τους λεβεντογεννημενους τι αντίδραση θα έχουν στην ανακοίνωση που έβγαλαν οι Ναζί. Κάθε χρόνο το έκαναν στα μουλωχτά, τώρα ξεθαρρεψαν και το διατυμπανιζουν. Και δεν μιλάω για τον πολιτικό κόσμο κυβέρνησης-αντιπολίτευση κτλ. Μιλάω για δημάρχους, περιφέρειαρχες σύλλογοι και τον απλό κόσμο. Α, ξέχασα την εκκλησία Μία περιέργεια την έχω…..

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Γενικές πληροφορίες, βαριέμαι το αεκ:

    Ο νέος διοικητής του ΤΧΣ βγαίνει από short list της Egon Zehnder UK. Οποίος δε γνωρίζει τι εστί Egon Zehnder ας το ψάξει.

    O Βαγγέλης χθες μπήκε (ανακοινώσεις έπονται) στο Περιστερη με 8%. Ποιος άλλος είχε μπει πριν το Βαγγέλη? Η Μαριάννα με 15%. Οι 2 τους κάνουν πλέον το Περιστερη τη μεγαλύτερη δύναμη στα backstage την ώρα που κάποιος δώρισε κάτι φανέλες σε ένα μουσείο κάποιου γηπέδου.
    Το οποίο γήπεδο πάει πλέον για σαιζόν 2022-2023. Καλές οι μουφες του δήμαρχου αλλά περνάνε εκεί που τις χάφτουν. Γιατί μπορεί (μεγάλο μπορεί) να τελειώσει εκεί λίγο πριν το Πάσχα του 22. Άδεια λειτουργίας θα βγάλει αμέσως?

    13 χιλιάρικα το μετρό πάει το διαμέρισμα στους πύργους του Ελληνικού. Η προπώληση ξεκίνησε.

    – Να μπω στην αεκ?
    – Δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις ρε Νελλο τα λεφτά σου?
    – Δεν έχεις άδικο. Χτυπάω 2 στρέμματα στη παράλια να σηκώσω ένα χιλιάρι. Απλά το σκέφτηκα.
    – Α γεια σου. Που πας να μπλέξεις τώρα με τα ΣΚΑΤΑ? Δώσε εκεί αν θες κανα μυριο max το πολύ πολύ να μη γκρινιάζει ο άλλος.

    (διάλογος πριν αρκετές μερες- μεταξύ φίλων)

    Μάχη δίνει ο Jumbo να κρατηθεί στον MSCI index. Ο δείκτης μετρά την απόδοση 4 εισηγμένων ελληνικών μετοχών μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, οι οποίες καλύπτουν το 85% περίπου της συνολικής κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου. Μετα από ότι έγινε όμως, που επέφερε τη πώληση του 4%, η μετοχική σύνθεση άλλαξε και πλέον η μητρική από το 22% είναι κάτω του 18% σε συμμετοχή που καθιστά το εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο. Είχα γράψει πριν μερικούς μήνες, ότι αυτό ΔΕΝ θα εχει καλή κατάληξη. ΠΟΤΕ δε έχεις κάτι θετικό όταν τσακώνεσαι.

    Αρχής γενομένης του FA Cup με 8,000 θεατές τώρα και του Euro με 22,500 θεατές τον Ιούνιο- Ιούλιο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, η FA εχει ως στόχο τη κανονική παρουσία full house σε όλα τα γήπεδα για τη πρεμιέρα της νέας σαιζόν 202-2022.
    Back to normal, να γυρίσει και η άμυνα μας, να έρθουν και οι 2 βασικοί (ο ένας μάλλον ο Κουνατε) με 2 παγκιτες και τότε θα δούμε ποιος κάνει μαγκιές στο Anfield.

    Στη χθεσινή λίστα Forbes και μετα τη έκθεση της Delloite η ομάδα σκαρφάλωσε στη 5η θέση των πλουσιότερων ομάδων στο πλανήτη με αξία 4,1ΔΙΣ πάνω από City (4δις), Chelskey (3,2δις), Arsenal (2.8δις), PSG (2.5δις), Spurs (2.3δις).
    Πρώτη η Barca- όσο υπάρχει ακόμη Μεσι- (4,76δις), μετα Real (4.75δις), Bayern (4.22δις), ΣΙΧΑΜΑ UNITED (4.2δις)

    Έξι ομάδες στις δέκα και 20,6 δις αξίες δε τα λες και άσχημα!

    Πάμε άλλη μια: ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ FA. ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ FA. ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ FA

    @LFC

    Ανεβαίνουμε αύριο το μεσημέρι. Αλλα πλέον μας βάζουν στις πάνω σουίτες μιας και απαγορεύεται κάτω. Αλλιώς θα τον είχα σε απόσταση αναπνοής το μαλακα να του τα χώνω στα ελληνικά. Ο πάγκος μας είναι γύρω στα 10 μετρά από τη κανονική θέση μας. Έχω ακούσει τόσες φορές τις οδηγίες του Jürgen που νομίζω ότι είμαι έτοιμος από τεχνικής πλευράς να παίξω βασικός. Στη ποδοσφαιρική πλευρά θα έχουμε θέμα βέβαια μιας και πολύ αμφιβάλλω αν επιβιώσω είκοσι λεπτά στη καλύτερη.

    Όσο για το Σιδηρόπουλο σου βάζω τι είχα γράψει και δεν αλλάζω ούτε κόμμα. Ευτυχώς είναι τέταρτος και δε θα έχουμε –λογικά- μανούρες, το ματς ήταν Gunners- Bayern:

    https://dailytripes.gr/blog/2020/01/14/%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b5/

    ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ εχει το παγκόσμιο μοναδικό προσόν να σε φέρει σε κατάσταση αμόκ μέσα σε δευτερόλεπτα χωρίς λόγο.

    ΥΓ Προπονητή με υψηλό κασέ λεει ο κεφτές θα φέρει ο μεγιστάνας. Κανονικά θα έπρεπε να λες: προπονητή με υψηλό κασέ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΗ θα πάρουμε. Θα σπάσει δηλαδή το κουμπαρά και εκεί που δίνει 300 χιλιάρικα μπορεί να φτάσει τα 500. Μη σου πω ότι θα καβαλήσει το πεντακοσάρικο και θα πέσουν τα τσιμέντα.
    Γιατί κανονικός προπονητής με υψηλό κασέ εχει ένα μεγάλο κουσούρι: θέλει και ανάλογο ροστερ, όχι ΚΑΤΣΙΚΙΑ μάνταλα και μαύρους πάνθηρες από τα Lidl.

    Αλλιώς να δώσουμε στο Hamilton κανα Zastava 30 χρονών 40- ψόφιων- ίππων με τρύπια λάστιχα και να τον κατεβάσουμε στην F1.

  16. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΨΟΥΡΑ ΜΑΣ

  17. Ο/Η ghost λέει:

    Χτυπα και ολη την παραλιακη. Νελλο δεν θελουμε στην ΑΕΚ.

  18. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα.Ετσι και ερθει ο ρουμανος θα ειναι ωραιος λογος να πλακωνομαστε του χρονου

  19. Ο/Η Pontios λέει:

    Ο Ρουμάνος πορτοφολάς έκλεισε.

    Πήρε ο τίγρης τον Τσαταλη και του είπε να τον στηρίξει στο θέμα Λουτσεσκου
    Τον είπε ότι δεν θα πεις τίποτα για τίτλους και τέτοια.

    Περαστικά μας και με τι υγείες μας.

    ΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ

  20. Ο/Η Dimitris_astros λέει:

    Πόσο έχει αλλάξει το dna της ομάδας μας…
    Πως θα μεταλαμπαδευσω τη φλόγα για την ομάδα στα παιδιά μου;
    Κρίμα αν ισχύει κι αυτό.

  21. Ο/Η davor the pireaus GIVER λέει:

    Snitch κριμα για την Λιβερπουλ εχθες .Μπορουσε.Τσπ. θελω να δουμε τελικο chl 2 ομαδες της πρεμιερλιγκ.Η Τσελσυ φαινεται σε καλη φορμα μπορει να την παστελωσει την ζιζη.ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΖΙΖΗ ΥΣΤ.δεν ξερω γιατι δεν επαιξε ο Μιλνερ στο πρωτο ματς ,ηταν στον παγκο

  22. Ο/Η The Snitch λέει:

    Όταν κάνεις 8 ευκαιρίες- γκολ και δε μπορείς να τελειώσεις τις 2 τότε ορθά αποκλείεσαι.
    Θέλουμε ένα παίκτη που να εχει το εύκολο γκολ. Προσωπικά δε με χαλάει καθόλου η επιθυμία του Λουΐς να γυρίσει. 1-2 σαιζόν με το τανκ θα βρεις +15 γκολ ευκολά και θα ξυπνήσει και τους δίπλα. Ακούσαμε ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ αρκετά, περιμένουμε να τα δούμε.

    Mια ομαδουλα που έπαιξε πούλμαν από τις ένδοξες μέρες του ΚΕΦΤΕ είδαμε χθες.
    Όπως είδαμε- δε θυμάμαι ποιος μου το είχε πει- το πραγματικό Κροος δηλαδή το Γερμανό Μάνταλο να μη σταυρώνει όχι μπαλιά αλλά ούτε πάσα στα 5 μέτρα.
    Σπάνιας ράτσας ΤΑΓΑΡΙ και το λέω χρονιά τώρα. Μια παίζω 15 ψάχνομαι.
    Αφόδευσε ο Ινιεστα, ο Τσαβι, ο Τσαμπι Αλονσο, ο Gerrard, ο Giggs (αν και έπαιζε πλάι μοίραζε μπάλες) και βγήκε ο Κροος…

    Τέτοιο μονότερμα είχαμε χρονιά να δούμε.

    Εξαιρετικό ποδόσφαιρο, εξαφανίσαμε μια Ρεάλ που όπως είπε και ο Barnsie: if I were Real president I would be ashamed of this performance. Eight players in the box and 11 behind the ball with Benzema playing defensive midfield, zero attempts in first half and one in total is NOT Real Madrid. It’s something else FAR WORSE than a championship team. Burnley played with much more respect and courage than them, it’s a disgrace.

    Είχαν κλειστεί τόσο πολύ πίσω όλοι, από το 70 και μετα έπαιζαν όλοι πλην Μπενζεμα ΜΕΣΑ στη περιοχή που ούτε σουτ δε πέρναγε. Θα είναι ΝΤΡΟΠΗ να πάρει κούπα αυτό το πράγμα που εχει κορυφαίο ποδοσφαιριστή το ανασταλτικό του χαφ και στο πάγκο ένα μαντράχαλο 2 μέτρα που τον φωνάζουν …..ΖΙΖΗ. Τώρα θα μου πεις ΓΑΛΛΟΣ είναι.. οκ.

    Εχουμε το memorial σε λίγο έξω από το Anfield, πάμε ΟΛΟΙ στη τελετή και καρφί John Lennon για Βρυξέλλες να κάνουμε και καμμιά δουλειά. Ποτε δεν φανταζόμουνα ότι οι Βέλγοι!!! θα είναι τόσο σκληροί διαπραγματευτές.

    96. Lest we forget.

    ΥΓ Σε χαλάει ο Νελλος που είναι ζελας? Γιατί? Έχουν άλλο χρώμα τα ευρώ του μήπως?
    ΠΛΑΚΑ έκανε μη σκας, σιγά μην ασχοληθεί με το γελοίο. Είδε τα χαΐρια από τα αδέλφια του ο ένας στο ζμπαουγκ και ο άλλος δε εμάς: χώσανε εκ ευρώ και τους βρίζουν και από πάνω κάποιοι γνώστες σα και σας.

    Γιατί τώρα ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι σε χρηματοδοτεί? Ο …. ‘μεγιστάνας’ μήπως?
    Ας μην ήταν ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ και θα σου έλεγα εγώ άμα τέλειωνε το γήπεδο όχι το 2022 αλλά το 2122 και δε σε τράβαγε ο εγγυητής καμμιά δεκαετία ακόμη με τα Μάνταλα και τους Λατσομιταηδες..

    Τώρα που τελειώνει, τελειώνουν και οι δικαιολογίες του γι’ αυτό ΨΑΧΝΕΤΑΙ να βρει- αρχικά- συνεταίρο μέχρι να τη ξεφορτωθεί όλη. Η δε δικαιολογία του είναι ότι αυτός είναι μέσα στα ‘κόλπα’ πλέον και ‘ξέρει’. Ενώ 4,5 χρονιά με το Γραμμένο την ΕΠΟ την είχε ο Μαρινάκης και τον ‘αδικούσαν’ οι διαιτητές. Αυτό έφταιγε που σε εχει ταράξει στη φάπα ο άλλος, που σε εχει στο 9-1 φέτος με ένα ματς να μένει (μη πας σε κανα 12/13-1 πρόσεχε μόνο) όχι τα ΚΟΥΤΣΑΥΛΑ που έχουμε μαζέψει, τους Μαχαιρες και τους Χνιντ..

    Θα θυμάσαι αν είσαι μεγαλύτερος, αλλιώς διάβασε αν είσαι μικρότερος, ότι ο Μπαρλος ήταν φόλα Αρειανός πριν πάρει την αεκ. ΦΟΛΑ όχι απλά οπαδός.

    Δες τι έκανε αυτός και πως της φέρθηκε και δες μετα τι έκαναν οι ‘αεκαΔΕκαρες’ που έκαναν δουλειές με τους Τραχανάδες και τους Ολλανδούς για κάτι ξεπλύματα.
    Ο Henry που πηρέ τη Liverpool και τη ξανά έκανε εταιρεία κολοσσό οικονομικά αλλά και στο χόρτο, λες να ήταν scoucer εκεί στη μακρινή Βοστώνη η ο Abramovic γεννήθηκε μεταξύ South Kensington και Fulham με ένα κασκόλ του Ray Wilkins στο λαιμό?

    ΡΕ ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ με τις εμμονές σας. Εταιρείες είναι το ποδόσφαιρο. Οποίος τις διοικεί σωστά, βάζει χρήμα, φέρνει ΙΚΑΝΟ προσωπικό και δεν είναι κολλημένος στο 1950, προκόβει. Βγάζει λεφτά και μεγαλώνει το μαγαζί του, δε το μιζεριάζει να φυτοζωεί στο περιθώριο και να θεωρεί ‘ντέρμπι’ τα ματς με τον Μποροθρυλλο- ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ- μπας και βγεις Ευρώπη. Λες και άμα βγεις θα κάνεις τίποτα, εκτός από το να παντελονιασεις τα λεφτά.

    Οποίος πουλάει σανό, το παίζει ξερόλας, είναι στο -25 του κλότσου και του μπάτσου τέταρτο- πέμπτος και του φταίνε οι ΕΠΟ, οι ref και ο ανάδρομος περιμένοντας κάτι τσιμέντα να παίξει μπάλλα και να σταυρώσει καμμιά νίκη σε ντέρμπυ τρία χρόνια με το Μαχαίρα και τον Αλμπάνη.
    Καλά είχε πει ο Φερνάντο τότε: Εχουμε γαρίδες και οι άλλοι τανκς, αλλά όταν κάποιος τα λεει όπως είναι σας ξινίζει

    ΥΓ Κάθε ήττα των σιχαμένων, είναι νίκη της ανθρωπότητας. Σε ΟΛΑ τα επίπεδα ακόμη και αν αυτή έρχεται από μια Παρι που φοβάται τη σκιά της.

    Sent from my iPhone

  23. Ο/Η JF λέει:

    Το μόνο που μας νοιάζει για την ώρα είναι να υπάρχει όντως ενδιαφέρον από σοβαρό άνθρωπο και όχι από κανέναν Τροχανα ή Μελ. Τώρα αν είναι βαζελος ή παόκι στα τέτοια μας πραγματικά. Μόνο κολλημένοι ασχολούνται με το τι ομάδα ειναι η προεδραρα μας.

  24. Ο/Η JF λέει:

    Και κάτι ακόμα για Λουτσεσκου. Γράφουν όλοι για το πως θα μπει η ομάδα στο γήπεδο με έναν προπονητή που μας έβριζε κλπ.

    Ας τους πει κάποιος πως μέχρι να μπούμε στο γήπεδο θα έχουμε αλλάξει 8 προπονητές, 5 τεχνικούς διευθυντές και 2 κηπουρους. Κανένας δεν θα θυμάται τον ρουμανο μέχρι να γίνει το γήπεδο σε περίπτωση που έρθει φέτος. Στη καλύτερη να του κάνει κανένα συμβόλαιο 0,6+0,6+1 με 200k το εξάμηνο.

    Θα δώσει λέει ο καβούριας 1μυριο σε προπονητή και αυτός θα είναι Ραζβαν. Εδώ δεν τα έδωσε στον μοναδικό προπονητή που όντως τα άξιζε και αυτός ήταν ο Πογετ. Θα τα δώσει στην Ρουμάνα?

  25. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Θα είναι ξεφτίλα να παραπέσει στον Λουτσέσκου. Στα “παραπεταμένα” του Ιβαν. Σε αυτόν με το “διχτάκι κομμωτηρίου στο κεφάλι” τον “μάο-μάο” που μίλαγε για “κλέφτες” και “Χίτλερ”.
    Σιγά τον πολυέλαιο. Ως διαμέτρημα,δεν είναι κάτι παραπάνω από τον υπάρχοντα προπονητή,τον Χιμένεθ. Μάλλον υπολείπεται θα έλεγα.
    Τετοια κωλοτούμπα,την κάνεις μόνο όταν έχεις μια χρυσή ευκαιρία μπροστά σου,ή όταν μιλάμε για κάποια περίπτωση “τζόκερ”. Οχι για ένα γυφτάκο.Ελεος πλέον.

  26. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δύσκολη μέρα χθες διαβάζω για τα συντρόφια.

    Βγαίνει το ΖΑΒΟ πριν μερικές μέρες και παρουσιάζει το ‘οικονομικό’ πρόγραμμα: ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΟ ΝΟ2.

    Πάει απατός, δε ασχολείται μαζί του ουδείς πέραν μιας μέρας που τον τρολλάρουν όλοι για νταούλια, ένα νομό και ένα άρθρο, θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ, σεισάχθειες, χαρίζω δάνεια χαρίζω φέσια, χαρίζω οικόπεδα με φως νερό τηλέφωνο και άλλες τέτοιες εξαγγελίες που με κάνουν να έχω μόνο μια απορία: Αυτός που του τις γραφεί ΔΕ ΣΚΑΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ?

    Από τη μια ξεκίνησαν να κελαηδάνε ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και πως έκαναν βόλτες εκατομμύρια ευρώ σιγουρά ΕΝ ΓΝΩΣΗ του ΖΑΒΟΥ, μένει να αποδειχθεί αν ήταν και επι του πρακτέου.
    Γραμμένα εδώ από μένα εκείνη τη εποχή εδώ μέσα όχι μια και δυο άλλα πολλές φορές. Ακριβώς τι που ποιος και πότε. ΠΡΙΝ γίνουν οι διαγωνισμοί παρωδίες.

    Και που να έρθει η ώρα αυτού που εκβιάζατε και βγήκε μέχρι και η πρεσβεία του και σας είπε μαζευτείτε μην έχουμε άλλα. Επειδή το συγκεκριμένο τον ξέρω από το Γυμνάσιο -ως γνωστό και όχι φίλο, παρέα έκανα με τον μικρότερο αδελφό του- ΔΕ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. Εδώ δε μιλάμε τώρα για γατάκια που στρίβουν αρχιδια και γραφικούς. Εδώ είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ σε επίπεδα agencies.

    Από την άλλη κελαηδάει στον εισαγγελέα και ο σύντροφος Κοντονής για κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία που γλύτωσε λεει τη μπουζου από κακούργημα μόλις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές με νόμο ειδικά γι’ αυτόν. Τι κάνει ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ στα κεραμιδιά? Έλα ντε. Μάλλον κανας ελέφαντας θα είναι..

    Έρχονται και άλλα από πίσω. Πως για παράδειγμα ο Φραπεδιαρης έκανε 11 η ώρα Σάββατο βραδύ!! μεταβίβαση μέτοχων Α.Ε και Δευτέρα πρωί η εταιρεία χτύπησε 3εκ ευρώ δημόσιο έργο. Τι νομίζατε? Μόνο ο Ιβάν έβγαζε Σάββατο 1 η ώρα τη νύχτα αποφασίσεις να πάρει πίσω βαθμούς και να πουλήσει εισιτήρια που είχε τυπώσει και θεωρήσει στην εφορία 2 μέρες ΠΡΙΝ λες και είχε προαίσθημα?

    Έρχονται και άλλα από πίσω. Ήδη η βουλευτική ασυλία του πρώτου τέλειωσε και αρχίζουν τα δύσκολα: Θα κρατήσουν τα στοματά κλειστά η θα μιλήσουν για τους από πάνω? Πως κάποιος Πετσιτης μπαινοβγαίνε όχι γενικά στο Μάξιμου άλλα στο γραφείο του ΖΑΒΟΥ (υπάρχουν μέχρι και φωτο δημοσιευμένες) παρεουλα κάνοντας δουλείες εγκλείστου ποινικού, το Νοέμβριο του 2016 την ώρα που οι ίδιοι δήλωσαν ενόρκως ότι τελευταία φορά τον είδαν τον Ιανουάριο του ιδίου χρόνου 9 μήνες πριν? Αυτό προς απάντηση- δε θυμάμαι ποιος το εχει ρωτήσει- γιατί δε πληρώνει ο άλλος λεει το Καραϊσκάκης. ΜΑ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, αφού θέλετε να τα λεμέ ολογράφως. Τότε που ακόμη ‘μιλάγαμε’ και είμασταν φίλοι. Τότε που ζητάγαμε – υπάρχουν ηχογραφημένα, το εχει πει δημοσιά- 22εκ μια διευκόλυνση να πάρει ο άλλος την άδεια. ΠΡΟ ΒΟΣΚΟΤΟΠΕΙΩΝ. Τότε που έστελνε ο άλλος τα ‘βιβλία’ στο ΖΑΒΟ είναι γνωστό ποσό καλή σχέση εχει με τη μάθηση ο Αλι6ς ο ΖΑΒΟΣ. Τότε που έσκασε ο άλλος ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ 48εκ προκαταβολή το πρωί και το απόγευμα πήγε και κατέθεσα ένσταση αντισυνταγματικότητας και τα πηρέ πίσω. Ξεχάσαμε τα 250εκ από τις προκαταβολές που έβγαινε η ΓΙΔΟΒΑΣΙΛΩ με δάκρυα! και μας έλεγε ότι θα ταΐσει τα παιδάκια που πεινάνε?

    Έρχονται και άλλα από πίσω. Με Βενεζουελες, ιδιωτικά αεροπλάνα που παρέκκλιναν των σχεδίων πτήσεων, ταξίδια για ‘ζαρζαβατικά’ και κάτι περίεργα που μπλόκαρε η MI6 ΚΑΙ στη Τουρκία. Τότε που κάθονταν 2-3 ώρες για ‘ανεφοδιασμό’ και όταν έφευγαν ήταν αρκετά πιο light σε βάρος από ότι ήρθαν. Αλλωστε χθες νομίζω ΚΑΙ στη Τουρκία έγινε επισημά και ερώτηση στη Βουλή από το CHP (αντιπολίτευση- ρεπουμπλικανικό κόμμα του λαού) άλλα μέχρι και αφισοκόλληση με θέμα: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 128ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ?

    Έχεις και αυτόν τον Δενδια καπάκι και πάει και ρίχνει τέτοιο γλέντι στο Μελβουτ μέσα στη Τουρκία, που εγώ τουλάχιστον 40 χρόνια δε θυμάμαι να εχει ρίξει όχι Έλληνας άλλα ΚΑΝΕΝΑΣ πολίτικος εκεί μέσα. Κυριλέ, με το γάντι, ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ και ευγενικότατος με το χαμόγελο. Διπλωματία, δηλαδή business, λέγεται όταν έχεις διασφαλίσει αυτές τις συνθήκες πίσω σου, που σου δίνουν την ευχέρεια να περνάς τις θέσεις σου και ο απέναντι να μη βγάζει άχνα.

    @ Šuker: Καθάρισε επισημά χθες ο ζελας τα φέσια. Κάτω από 5μυρια και αυτά διακανονισμένα εχει πλέον. Πληρώθηκε μέχρι και ο Εκι!!! 50 χρόνια μετα. Κανα 200αρι χιλιάρικα μένει μόνο σε κάτι περίεργους ατζέντηδες. Προχωράει το γήπεδο του και στο χόρτο δε τη λες και χαώδη τη διαφορά με τον Μαχαιρά. 2 πόντους πίσω είναι και στα μεταξύ μας αν θυμάμαι σωστά εχει παραπάνω πόντους νομίζω. Που είναι η διαφορά του τότε? Ξέρω γω?

    ΙΣΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΡΙΞΕ ΣΤΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ Ο ΑΛΑΦ-ΟΥΖΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ 57ΑΡΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΓΕ?

    Η ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ?

    Λέω εγώ τώρα…

  27. Ο/Η davor the pireaus GIVER λέει:

    Snitch σε ευχαριστω για την πληροφορια.Ευχομαι να ξαναγινει η ομαδα μου PANATHINAIKOS(η ιστορια εγραψε στην uefa rang list φτασαμε και νουμερο 14 και παντα σταθερα στους 20 και παρα τον αφανισμο μας 11 χρονια τωρα στην all time rank list βασταμε ακομα )Και φυσικα να ξαναγινει η ΑΕΚ ,η ΑΕΚ του Μπαρλου η εστω αγωνιστικα η ΑΕΚ του Μακη και του Ντεμη.ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΥΣΙΚΑ και για τους ΔΥΟ.Την Λιβερπουλ(η ομαδα μου στο εξωτερικο) δεν την φοβαμαι .Του χρονου θα ραψει το εβδομο και θελω ξανα αυτην την κωλορεαλ αντιπαλο να την ξεκολιασω οπως η Μιλαν επι Φαν Μπαστεν με 5-0

  28. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εδώ υπάρχουν Managers, στον υπόλοιπο κόσμο ΛΑΘΟΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ τη θέση προπονητή. Προπονητής θα ήταν κάποιος που κάνει μόνο στήσιμο και τακτική
    Όταν όμως είσαι υπεύθυνος απόδοσης των υπάλληλων σου, τότε έχεις από κάτω σου γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, αναλυτές, βοηθούς και ότι άλλο τέλος πάντων εχει η θέση.
    Μη πάμε στο Αγγλικό κομμάτι που εχει ο Manager τους scouters, ψυχολόγους, διατροφολόγους και ότι άλλο –λόγους μπορείτε να φανταστείτε.
    Γιατί? Γιατί διευθύνεις ένα τμήμα (ποδοσφαιρικό) αρά είσαι Manager (διευθυντής) άρα ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ στην άμεση λειτουργία του, είναι υφιστάμενοι σου.

    Ξέρουμε κανένα εμπορικό διευθυντή (Commercial Manager) που ελέγχει μόνο τους πωλητές του? Δεν εχει από κάτω του τα Logistics/ αποθήκες να ξέρει τι, πόσα, πως αλλά κυρίως ΠΟΤΕ θα εχει η όχι εμπόρευμα? Δεν εχει από κάτω του το Marketing να κατευθύνει ποιο προϊόν θα διαφημιστεί, ποιος πελάτης θα πάρει προωθητικά, ποιο κανάλι θα πριμοδοτηθεί στις συμμέτοχες? Δεν εχει από κάτω του όλο το back office των αγορών? Τι θα πουλάει άμα δε ξέρει τις προμήθειες η τη τυχόν παραγωγή? ΣΑΝΟ μήπως?

    Ο Manager εδώ είναι πολύ ισχυρή θέση. Παράδειγμα: Στη Liverpool (το ίδιο είναι σε όλους) έχεις 2 βασικά τμήματα.
    Στο ένα είναι τα κοστούμια (ιδιοκτήτης ΔΣ κλπ.) και οι άνθρωποι που έχουν να κάνουν με το εταιρικό κομμάτι της ομάδας.

    Owners: Fenway Sports Group
    Principal Owner: John W. Henry
    Chairman: Tom Werner
    Non-Executive Director: Kenny Dalglish
    Directors: David Ginsberg, Michael Gordon, Michael Egan
    Honorary Life President: David Moores
    Honorary Vice Life Presidents: N White, TD Smith, KEB Clayton, JD Burns
    Ambassadors: Ian Rush, Robbie Fowler, Michael Owen
    Club Secretary: Zoe Ward
    Sporting Director: Michael Edwards
    Chief Executive: Billy Hogan
    Commercial Director: Matt Scammell
    Chief Financial Officer: Andy Hughes
    Chief Groundsman: Dave McCulloch
    Stadium Manager: Ged Poynton
    Director of Communications: Susan Black
    Head of Press: Matt McCann

    Στο άλλο, το καθαρά ποδοσφαιρικό έχεις Manager, τον Jürgen και ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι από κάτω του μέχρι και το ιατρικό.

    Manager: Jurgen Klopp
    Assistant managers: Pepijn Lijnders
    First-team coach: Peter Krawietz
    First-team goalkeeper coach: John Achterburg
    First-team assistant goalkeeper coach: Jack Robinson
    Head of fitness and conditioning: Andreas Kornmayer
    Team doctor: Dr. Jim Moxon
    Nutritionist: Mona Nemma

    Academy Director: Alex Inglethorpe
    Elite development coach: Vitor Matos
    Under 23s coach: Barry Lewtas
    Under 18s coach: Marc Bridge-Wilkinson
    Head of Academy Football Operations: Nick Marshall
    Head of Academy Business Operations: Andrew Powlesland

    Medical rehabilitation and performance manager: Philipp Jacobsen
    First-team physio: Chris Morgan
    Masseurs: Paul Small, Sylvan Richardson
    First-team fitness coach: Conall Murtagh
    Kit manager: Graham Carter

    Club Captain: Jordan Henderson
    Vice-Captain: James Milner

    Όταν έρχεται η ώρα να διαλέξουν Manager τότε GUESS WHAT: ο ιδιοκτήτης και το ΔΣ δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Σιγά μην ήξερε ο Henry στη Βοστώνη τον Jürgen από το Dortmund. Ιδέα δεν εχει ο άνθρωπος, το μόνο που ξέρει είναι το Baseball (εχει τους Red Sox). Εκεί ζει, εκεί πάει, αυτό ξέρει. Στο Liverpool έρχεται μια φορά το χρόνο ΚΑΙ ΑΝ και ανάθεμα αν καταλαβαίνει τι βλέπει. Soccer το λένε αυτοί. Ποτε ήρθε τελευταία φορά? Πριν 2,5 χρονιά τα Χριστούγεννα. Ποτε ήταν παρών τελευταία φορά στην ομάδα? Στη Μαδρίτη όταν πήραμε το CHL Μάιο 2020.

    Τη δουλειά την αναλαμβάνει ο Sporting Director: Michael Edwards μαζί με τον CEO. Επειδή είμαστε Liverpool πρέπει να πάρει το οκ από τον King. Άμα δε πει ναι ο Kenny δε ‘πα να φέρεις όποιον θες, στη καρεκλά ΔΕΝ κάθεται.
    Ο Sporting Director είναι υπεύθυνος άρα υπόλογος, για όλο το budget, μετάγραφες, οικονομικό του ροστερ. Αυτός θα διαπραγματευτεί τα πάντα στους στόχους που θα του υποδείξουν στο club. Από τον Mbapee μεχρι το Κ-19 που θα υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο.

    Ο Manager λεει πχ θέλουμε ανασταλτικό χαφ. Ο Edwards λεει μπορούμε να δώσουμε Χ ποσο και ξεκινάνε να κοιτάνε παίκτες. Τι τους κάνει ποδοσφαιρικά, τι τους κάνει σα χαρακτήρας, τι τους κάνει ως έσοδο. Καλή η μπάλλα αλλά τον Edwards τον νοιάζουν και άλλα πράγματα. Ποιον εχει χορηγό, ποιον manager (μέχρι στιγμής ΔΕΝ κάνουμε δουλειά με το Ραιολα), ποιος ντύνει το παίκτη (αν έρθει ο Killian τεράστιο ρολό θα παίξει ο Lebron και η Nike που τον πιέζουν), τι εμπορικό βάρος εχει και τι προοπτική. Πόσες φανέλες μπορεί δηλαδή να πουλήσει για παράδειγμα. Τι προοπτική αύξησης της αξίας του εχει.

    Τι κάνουν στο αεκ? Ένας τύπος ο οποίος ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΡΩΔΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, στο δείχνει 8 χρόνια τώρα που δεν εχει σταυρώσει ΕΝΑ παίκτη από τους +200 που εχει φέρει, δεν εχει σταυρώσει ένα προπονητή και ένα ΤΔ, αποφασίζει λεει για τον επόμενο προπονητή, όπως αποφασίζει ποιοι θα έρθουν και πόσα θα πάρουν στην ομάδα. Ο τύπος που θεωρεί ότι ο Μανταλος είναι ένα κράμα Μεσι και Gerrard και μας έλεγε ότι ο Άρθρο είναι παικταράς. Ο τύπος που μας έλεγε ο Ντιντακ βγάζει ματιά και ο ‘Μάκης’ ήταν σέντερ φορ. Ο ΠΙΟΥ ο κανονικός

    Με κριτήριο τι? ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ εκτός από το είναι όσο πιο φθηνός γίνεται και να τον γουστάρουμε- έστω για κανα δίμηνο. Να μη πολυμιλάει, να μη εχει απαιτήσεις και κυρίως να ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙ κάθε τρεις και λίγο που είτε δίνω χαρτάκι ποιος παίζει και ποιος όχι (θυμόμαστε πχ Σιμοες Μπακασετα Λαμπρόπουλο πως κοπήκαν κανα τρίμηνο έτσι απλά) , είτε μπουκάρω και βρίζω τους υφιστάμενους του ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΡΟΜΠΑ αφού τους δείχνω ξεκάθαρα ότι δε μετράει και θέλουν κάποιον άλλον να τους τρίξει τα δόντια. Μόλις φεύγει, οι υπάλληλοι μένουν με τον ‘προπονητή’ και βάζουν τα γέλια.
    Εφόσον ξέρουν πάντα ότι σε 6 μήνες δε θα υπάρχει γιατί να σκάσουν? Η ιστορία λεει 11 σε 7 χρόνια, αν βγάλουμε και το Γκουαρδελλα που άντεξε στα χωράφια τα πρώτα 2,5 είναι 10 σε 4,5 χρόνια. Μέσος ορός κάτω από εξάμηνο, σιγά μη σκάσουν τα παιδιά. Το μεροκάματο να πέφτει και ποιος τις γαμει τις πεντάρες και τα τριμπαλλα? Γιατί άμα φύγουν από το αεκ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΜΑΔΑ όχι επιπέδου αεκ (στο όνομα μόνο πλέον) αλλά ομάδα γενικά? Που μπορεί να πάρει μεταγραφή το Μπακακι δηλαδή και να βρει 200 χιλιάρικα? Που μπορεί να πάει ο ‘αρχηγός’ της φάπας? Στο Βαγγέλη? Ναι για να σκουπίζει τουαλέτες: θα βγαλει το Καμαρα ο άλλος να βάλει μέσα το ΑΜΕΑ. Που θα παίξει μπάλλα το Μαχαιρά το Αλμπάνη το Χνιντ και οι Λατσομιταηδες?

    Με κριτήριο ροστερ πιο? Ξέρουμε τι παίκτες Εχουμε? Είναι πιτσιρίκια και τρέχουν (πχ Αγιαξ) άρα θέλουν ένα τύπο να τους μάθει 5 βασικά και να τους κοντρολάρει, η είναι φτασμένοι (πχ Ρεάλ) και θέλουμε ένα τύπο να τους κάνει διαχείριση?

    Με ποδοσφαιρικό κριτήριο πιο? Ξέρουμε τι θέλουμε να παίξουμε? Πάμε για Ταμπουρισταν και οπού μας βγάλει (Μουρινιο), πάμε για φουλ επίθεση (Klopp) πάμε για ποδόσφαιρο κυριαρχίας με το τίκι τακα (ΠΕΠ) πάμε με ασφάλεια γιατί δεν μας παίρνει να ανοιγόμαστε (Αντσελοτι) η πάμε με ξυλίκι γιατί είμαστε ταγάρια (Σον Νταις- Μπερνλι)?

    Με μεταπωλητικό κριτήριο πιο? Αγοράζουμε φθασμένους παίκτες γιατί θέλουμε DE FACTO το πρωτάθλημα και τη συμμετοχή στο CHL και θα μας φέρουν γκολ προκρίσεις (Βαλμπουενα- Καβαγκα- Γκουντγιονσεν) αγοράζουμε κάλους εξελίξιμους παίκτες για να τους πουλήσουμε ακριβότερα μέσω της προβολής (Σεμεδο-Μπα-Ποντενσε-Μπακασετας- Μπάρκας) η πάμε με πιτσιρικάδες και ότι μείνει στο πανέρι ΔΗΛΑΔΗ αεκ?

    Με πιο κριτήριο ΓΕΝΙΚΑ? Πάμε για να κάνουμε ομάδα 3 ετών? 5 ετών? Η μιας χρήσης όπως ο Μάκης το 2004 με τη συντριμ-τιμ?

    Όπως είπα. ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι ένας ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΣ που κοιτάει με τα άρπα κόλα και όσα αρπάξουμε όσο προλαβαίνουμε. Με αχυράνθρωπους, μπροστινούς και αυτοφωρακηδες δουλεύει το μαγαζί. Ένας τύπος που ενώ είναι ΑΣΧΕΤΟΣ από μπάλλα και ακόμη πιο άσχετος από διοίκηση, νομίζει ότι κατέχει την απολυτή γνώση και αποφασίζει από CEO-τσιράκια μέχρι προπονητές, παίκτες, κηπουρούς στο γκαζόν και καθαρίστριες. Εχει άποψη ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ από το πως θα μπουν τα φώτα, τι χρώμα θα βάψουνε τους τοίχους, μέχρι το σέντερ φορ, τι προπονητή και τι μάρκα φανέλα θα φοράμε. Ο τύπος αποφάσισε μέχρι και για το πούλμαν, τη μια έβαζε κάτι κοτόπουλα και ερχόμαστε και την άλλη το πούλαγε για να πάρει ένα μεταχειρισμένο με 170χιλιαδες χλμ. μπας και γλυτώσει κανα δεκάρικο, τι συζητάμε τώρα..

    Γι αυτό τον δικαιώνουν τα αποτελέσματα: -25, ταληρουμπας και Μανολο..

    ΥΓ Μη ξεχάσετε να διαβάσετε δικέφαλο. Γιατί το καλό ΣΑΝΟ σερβίρεται σε μεγάλες δόσεις από τους σανοπώλες του 20αρικου..

  29. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημερα
    Ενα ενδιαφερον αποσμασμα του Κοτζια,για το Κυπριακο.Αξιζει να διαβαστει.

    Επανέρχομαι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Το Κυπριακό έχει μπροστά του μία νέα πενταμερή συνάντηση στη Γενεύη. Σας κατηγορούν ότι το 2017 στο Κραν Μοντανά εσείς και ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τορπιλίσατε μία λύση που φαινόταν πολύ κοντά…
    Ναι, αναφέρεστε σε άλλη μια μεταφυσική που λέει ότι φτάσαμε κοντά στη λύση, λες και δεν ήταν η δική μας δουλειά που μας έφερε μέχρι εκεί.

    Πείσαμε τη Διεθνή Κοινότητα ότι δεν είναι δυνατόν κράτος μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ να υπόκειται σε εγγυήσεις. Και όπως είπα στον Άιντε (σσ Νορβηγός, ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό τότε) η Κοινωνία των Εθνών τη δεκαετία του 20 υποχρέωσε τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις της Νορβηγίας να αποχωρήσουν γιατί δεν δεχόταν κράτος με εγγυήτριες δυνάμεις. Του είπα “πρέπει να ξέρεις από την ιστορία της χώρας σου ότι αυτά δεν γίνονται”. Η αποικιοκρατία έχει τελειώσει. Ο Γκουτέρες δέχθηκε η Κύπρος να είναι ένα φυσιολογικό, κανονικό κράτος, normal state. Ότι δεν μπορεί να έχει εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα.

    Για πρώτη φορά στην ιστορία ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ έθεσε ο ίδιος το θέμα του να εκλείψουν οι εγγυήσεις και να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα. Εκεί πάνω, σ’ αυτό το πλαίσιο, θα συμφωνούσαμε. Εγώ ήμουν ένας ευτυχισμένος άνθρωπος με την εξέλιξη, γιατί να το τορπιλίσω όλο αυτό;. Έχουμε όμως δύο γεγονότα παράδοξα. Η Βρετανία, που πιέζει πάρα πολύ την κυπριακή κυβέρνηση για υποχωρήσεις, ένας από τους όρους που βάζει τώρα είναι να μην ξεκινήσουν οι συζητήσεις από το κεκτημένο του Κραν Μοντανά γιατί δεν το θέλουν οι Τουρκοκύπριοι και οι Τούρκοι. Αφού στο Κραν Μοντανά πήραμε αυτό που θέλαμε. Ορισμένοι Βρετανοί, οι Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα. Άρα νομίζω είναι φανερό και τώρα ακόμα περισσότερο ποιος δεν ήθελε την επιτυχία στο Κραν Μοντανά.

    Ο Νίκος Κοτζιάς με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ανεπίσημη επίσκεψη του τελευταίου στην Κρήτη το 2016  EUROKINISSI

    Η ζωή, άρα, απέδειξε ποιοι δεν ήθελαν τη συμφωνία στον Κραν Μοντανά. Είναι αυτοί που δεν θέλουν να ξεκινήσει η νέα διαπραγμάτευση από εκεί που την αφήσαμε, γιατί καταφέραμε για πρώτη φορά να πείσουμε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να υιοθετήσει τις θέσεις μας. Για πρώτη φορά αντί να χάσουμε θέσεις σε μία διαπραγμάτευση, κερδίσαμε. Λένε πολλοί “μα ήταν ευκαιρία”. Να με συγχωρείται κύριε Γιαννόπουλε, αλλά ποιος τα κέρδισε αυτά; Ποιος ήταν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης; Είναι παραλογισμός να μιλά κανείς για ευκαιρία και στη συνέχεια να του φταίω εγώ. Είχα πείσει ακόμα και τον Μπόρις Τζόνσον εκείνη την εποχή. Και από που έρχονται αυτές οι “πληροφορίες” ότι δήθεν εγώ τορπίλισα τις προσπάθειες; Άλλος λέει από έναν Κύπριο που ήταν στις Βρυξέλλες, άλλος μιλάει για Τουρκοκύπριο και ένας τρίτος ισχυρίζεται ότι του τα είπε ένας φίλος του Άιντε. Και επιμένουν. Λες και δεν ήμουν εγώ στο τραπέζι διαπραγμάτευσης, αλλά εκείνοι. Λείπει η τσίπα.

    Ο Άιντε από την πλευρά του όταν ερχόταν στην Αθήνα πήγαινε πρώτα στη βρετανική πρεσβεία. Τι δουλειά είχε εκεί; Να πάει, του έλεγα, στο Λονδίνο για να δει τους Βρετανούς, αν θέλει. Πήγαινε, επίσης, στην τουρκική πρεσβεία, παρά το γεγονός ότι μετά θα πήγαινε στην Άγκυρα. Και τέλος, μάζευε σε σπίτι στη Φιλοθέη και συμμετείχε στον σχεδιασμό πολεμικής σε βάρος μου. Του το έχω πει πολλές φορές του ίδιου ότι κινείτο ενάντια στους κανόνες του ΟΗΕ και της Διπλωματίας, ενημέρωσα και τον ΓΓ του ΟΗΕ. Ορισμένοι από αυτούς που συμμετείχαν σε αυτές τις μαζώξεις υιοθέτησαν την άποψη της Τουρκίας και του Άιντε ότι η αποτυχία έπρεπε να χρεωθεί στον Αναστασιάδη.

    Τι ακριβώς έγινε στο περίφημο δείπνο;
    Για τρία χρόνια δεν είχα μιλήσει για το τι έγινε στο Κραν Μοντανά την τελευταία βραδιά για λόγους σεβασμού στον Γκουτέρες. Ακούγοντας όμως όλα αυτά τα παραμύθια και πηγαίνοντας σε νέα διαπραγμάτευση να θυμηθούμε την αλήθεια: Ο Γκουτέρες ήρθε στον Κραν Μοντανά, μας είδε και μας ξαναείδε. Στις συναντήσεις μου είπε ότι οι Τούρκοι συμφωνούν για να φύγει ο κατοχικός στρατός από την Κύπρο, να αποσυρθούν οι εγγυήσεις και να φτιαχτεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των στρατευμάτων με βάση την πρόταση μου που βασιζόταν στον τρόπο που αποχώρησε ο σοβιετικός στρατός από τη Γερμανία.

    Για πρώτη φορά στην ιστορία ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ έθεσε ο ίδιος το θέμα του να εκλείψουν οι εγγυήσεις και να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα. Εγώ ήμουν ένας ευτυχισμένος άνθρωπος με την εξέλιξη, γιατί να το τορπιλίσω όλο αυτό;

    Παράλληλα, είχα ήδη προωθήσει ένα κείμενο Συμφώνου Φιλίας Ελλάδας-Τουρκίας-Κύπρου, με μια Κύπρο χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα. Στηριζόταν σε δύο συμφωνίες της δεκαετίας του ’50. Ουδείς εδώ στην Ελλάδα κάθισε να το διαβάσει και να μου κάνει κριτική. Όσοι αναπαράγουν τις αθλιότητες εις βάρος μου, δεν έχουν ρίξει ούτε μια ματιά σε ένα τόμο των κειμένων μου για το Κυπριακό.

    Ο Τσαβούσογλου είχε αντιρρήσεις στην αρχή. Του είπα ή θα φύγετε ή θα εφαρμοστεί η συνθήκη συμμαχίας. Η συνθήκη αυτή προβλέπει ότι η φρουρά της Κύπρου, η ΕΛΔΥΚ και η ΤΟΥΡΔΥΚ έχουν κοινό στρατηγείο και ότι επικεφαλής ορίζεται εναλλάξ Έλληνας, Τούρκος και Κύπριος. Για τον Ιανουάριο του 2018 ήταν σειρά για Κύπριο επικεφαλής. Λέω, λοιπόν, στον Τσαβούσογλου, θέλεις να την εφαρμόσουμε; Τι σημαίνει αυτό Νίκο; με ρωτάει. Μα ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα υπαχθούν σε Κύπριο διοικητή. Συμφωνείς; Είπε όχι. Ο Γκουτέρες όμως έπεισε στη συνέχεια τους Τούρκους για αυτά που ήδη ανέφερα. Την τελευταία ημέρα διαμορφώθηκε πρόταση για screening and monitoring της απόσυρσης των στρατευμάτων. Συμφωνήσαμε. Έμεινε ανοιχτό για το αν θα συμμετείχαν σε αυτήν οι εγγυήτριες δυνάμεις όπως ήθελαν οι Τούρκοι, αλλά εμείς είχαμε αντιρρήσεις και αν αυτές θα διατηρούσαν μικρά αγήματα στο νησί. Είπα ότι αυτό ας το εξετάσουν οι Πρωθυπουργοί των κρατών για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας.

    Στο δείπνο, ο Γκουτέρες ανακοίνωσε επίσημα ότι η Τουρκία έχει συμφωνήσει σε όλα. Αρχικά δεν ήθελε κανείς να πάρει τον λόγο. Μου δίνει ένα σημείωμα ο Γενικός Γραμματέας στο οποίο με παρακαλεί να μιλήσω. Μίλησα 48 λεπτά. Όταν τελείωσα, πήρε το λόγο ο Βρετανός ΑΝΥΠΕΞ ο οποίος είπε ότι δεν πρέπει να προχωρήσει η συμφωνία, και άρχισε να θέτει άλλα ζητήματα. Αντέδρασα λέγοντάς του “μα καλά, πας να χαλάσεις τη συμφωνία; Σε καταγράφει η ιστορία, τι είναι αυτά που κάνεις;”. Στη συνεχεία πήρε το λόγο ο Τσαβούσογλου ο οποίος λέει: “Δεν κατάλαβε καλά ο γενικός γραμματέας, δεν συμφώνησα”. Τεράστια προσβολή. Ο Γκουτέρες κάποια στιγμή, κουρασμένος και απογοητευμένος με τη στάση των Τούρκων, του λέει “Μεβλούτ, έχεις δίκιο, δεν κατάλαβα τι μου είπες. Τελειώσαμε”.

    Ο Νίκος Κοτζιάς από επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία  AP

    Και εν συνεχεία;
    Οι άθλιοι στην Αθήνα μάς χρέωσαν την υποχώρηση του Τσαβούσογλου. Γιατί άλλαξε γνώμη ο Τσαβούσογλου; Διότι εκείνες τις ημέρες ο Ερντογάν διαπραγματευόταν την υποψηφιότητά του ως πρόεδρος με τους Γκρίζους Λύκους. Τον προειδοποίησαν ότι αν προχωρήσει σε λύση “προδοσίας” στο Κυπριακό, δεν θα είχε τη στήριξή τους. Αντί να καταγγελθεί αυτή η υποχώρηση, καταγγέλλουν την Κυπριακή πλευρά. Και επειδή είπα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, πήραν και μένα τα σκάγια. Είχε προηγηθεί πριν από 5 μήνες και το περιστατικό με τον Τσαβούσογλου στη σύνοδο της Γενεύης όπου το πρωί της επομένης τον αναζήτησα για μια διμερή συζήτηση. Μου είπαν όμως ότι είχε ήδη φύγει το βράδυ. Είχε, μάλιστα, κάνει και δήλωση στην οποία έλεγε ότι έφυγε επειδή είχε ανοιχτά τα προβλήματα του Συντάγματος και της Συρίας. Απάντησα στον Τσαβούσογλου ότι “εγώ είμαι στη Γενεύη και περιμένω να διαπραγματευτούμε”.

    E, λοιπόν μου χρέωσαν και την αποτυχία στη Γενεύη. Αυτοί που με κατηγορούν δεν είναι αντιεθνικιστές. Δεν αντιτάχθηκαν ποτέ σε οτιδήποτε έκανε ο τούρκικος εθνικισμός. Η δε δεξιά βολευόταν. Ενα κομμάτι όμως της δεξιάς μου έδινε συγχαρητήρια, πάντα ιδιωτικά. Αν κάποιοι θεωρούν ότι η λύση του Κυπριακού περνάει μέσα από την αποδοχή της κατοχής, ας το πουν.

  30. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    ΛΙΒΥΗ
    Επί υπουργία σας, κ. Κοτζιά, υπήρχαν πληροφορίες ότι η Τουρκία προσεγγίζει την Λιβύη για χάραξη θαλασσίων ζωνών; Υπήρχε δηλαδή προεργασία για το τουρκολιβυκό μνημόνιο που προέκυψε αργότερα;
    Δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, όχι. Είχαμε κάνει το εξής: Πρώτα απ’ όλα είχαμε πολύ καλές σχέσεις με τον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα. Ειρήσθω εν παρόδω, ενημέρωσα έγκαιρα και τόνισα ότι δεν πρέπει να απελαθεί ο πρέσβης γιατί δεν είναι με την κυβέρνηση της Τρίπολης. Είναι ουδέτερος. Να μην χρεωθεί ένας διπλωμάτης επιλογές της κυβέρνησής του. Επί θητείας μου, είχαμε πάρει την απόφαση να ανοίξει ξανά η πρεσβεία μας στη Λιβύη, είχαμε βρει και προσωπικό ασφαλείας, είχαμε καταλήξει και στο πρόσωπο του διπλωμάτη που θα αναλάμβανε τη δουλειά. Όλα ήταν κανονισμένα και αποφασισμένα από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Και ήταν κανονισμένα αφότου είχα πάει στην Τρίπολη. Μέσα στον πόλεμο. Η εμπόλεμη ζώνη είχε φτάσει κοντά στην ελληνική πρεσβεία, είχαμε πάρει μαζί μας και ένα ελληνικό τεθωρακισμένο. Φτάσαμε και κανονίσαμε τα πάντα. Ο ρόλος που είχαμε τότε ήταν αυτός του διαμεσολαβητή. Δυστυχώς η επιπόλαιη κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έβαλε με τον πρέσβη. Ο πρέσβης αυτός που απελάθηκε είναι ο σημερινός πρόεδρος της Λιβύης. Τόσο μυαλό κουβαλούσαν αυτοί που τον απέλασαν.

    Άρα τον Χάφταρ δεν θα τον φέρνατε ποτέ για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα…
    Όχι. Υπάρχουν άνθρωποι όμως που απ’ ότι φαίνεται έχουν σχέση με τα συμφέροντα που συνδέονται με τον Χάφταρ. Που βρίσκονται πίσω από το στρατάρχη. Κάποιοι στην ελληνική διπλωματία ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα τρίτων. Και έτσι φτάσαμε σε μία πλήρη αποξένωση με τη Λιβύη την οποία τώρα προσπαθούν να αποκαταστήσουν. Και φαίνεται ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν πήγε στη Λιβύη για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας αλλά τα συμφέροντα κάποιων ολιγαρχών.

    Η Τουρκία από την πλευρά της προκαλούσε την Ελλάδα με έρευνες και παρουσία στην ελληνική ΑΟΖ χωρίς αντιδράσεις από την Αθήνα. Μπήκε μέχρι την αιγιαλίτιδα ζώνη της Κύπρου. Τότε ο κύριος Δένδιας, που τον προστατεύουν τα γνωστά συστήματα της διαπλοκής και κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, είχε πει ότι οι Τούρκοι πήγαν σε λασπώδη μέρη και δεν πειράζει. Άρα, δηλαδή, αν μπουν οι Τούρκοι στο Σούνιο δεν έγινε και τίποτα αφού το Σούνιο δεν έχει πετρέλαιο. Μιλάμε για ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τι είναι η εθνική κυριαρχία. Ο Υπουργός Άμυνας είχε επίσης δηλώσει ότι δεν είναι σίγουρο ότι το οικόπεδο 7 ανήκει στην κυπριακή δημοκρατία σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτή τη φράση, μαζί με την άλλη του Μητσοτάκη για τα “αμφισβητούμενα ύδατα” θα τις χρησιμοποιήσει η Τουρκία. Η τελευταία πήρε θάρρος βλέποντας μία κυβέρνηση που δεν είχε διάθεση σκληρής υπεράσπισης των ελληνικών θέσεων και έστησε την παγίδα του τουρκολιβυκού μνημονίου.

    Φαίνεται ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν πήγε στη Λιβύη για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας αλλά τα συμφέροντα κάποιων ολιγαρχών.

    Υπάρχει και κάτι άλλο;
    Το 1997 ο Σημίτης κάνει τη Συμφωνία της Μαδρίτης. Γίνεται εκεί συνάντηση της οποίας το ανακοινωθέν δεν το συγγράφουν τα διπλωματικά γραφεία του Έλληνα και του Τούρκου Πρωθυπουργού αλλά η Ολμπράιτ (σσ τότε Αμερικανίδα ΥΠΕΞ) με το δικό της γραφείο. Στη Μαδρίτη δόθηκαν δικαιώματα στην Τουρκία σε ότι αφορά το Αιγαίο. Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει σε μονόπλευρες ενέργειες στο Αιγαίο. Ήταν μία κακή Συμφωνία. Αλλά οι Τούρκοι, με το τουρκολιβυκό σύμφωνο, παραβίασαν ακόμα και τη Συμφωνία της Μαδρίτης.

    Ούτε η σημερινή κυβέρνηση το κατήγγειλε αυτό, ούτε καν ο Σημίτης ο οποίος υπέγραψε τη Συμφωνία. Και μετά ήρθε και η επόμενη παραβίαση από πλευράς Τουρκίας. Όρισαν τον 25ο μεσημβρινό ως τη διαχωριστική γραμμή για έρευνα και διάσωση με εσωτερικό νόμο. Αυτός ο εσωτερικός νόμος παραβιάζει τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και τη Συμφωνία της Μαδρίτης. Αν στην Κρήτη είχε γίνει επέκταση της αιγιαλίτιδας στα 12 μίλια η τουρκολιβυκή “ΑΟΖ” θα είχε κοπεί στη μέση.

    O πρώην ΥΠΕΞ στην υποδοχή του Βρετανού συναδέλφου του το 2016  AP

    Βλέπω ότι υπάρχει σε εξέλιξη και άλλη μία εξαπάτηση. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμη για διαπραγμάτευση με τη Λιβύη για την ΑΟΖ. Η Λιβύη όμως θα διαπραγματευτεί για τον υπόλοιπο θαλάσσιο χώρο, ότι έμεινε έξω από τη συμφωνία με την Τουρκία. Αν το αποδεχτεί αυτό η Ελλάδα, θα αναγνώριζε την ισχύ του τουρκολιβυκού συμφώνου.

  31. Ο/Η The Snitch λέει:

    @LFC

    Σοβαρά τώρα? Παραθέτεις το Κοτζιά που τα παρουσιάζει όπως θέλει?
    Πως έπεισε τη διεθνή κοινότητα να μην υπάρχουν εγγυήτριες δυνάμεις? Γιατί η Ελλάδα στη Κύπρο τι είναι? Δεν είναι εγγυήτρια δύναμη?
    Γιατί ΔΕΝ ΑΠΕΣΥΡΕ ΑΜΕΣΑ Η ΕΛΛΑΔΑ τόσο το status της όσο και το στρατό (ΕΛΔΥΚ) της αφού δε ήθελε ο Κοτζιάς…. εγγυήτρια δύναμη?

    Το εξαπατήσανε μωρε το κακόμοιρο το Κοτζιά. Τον αδικήσανε ΠΑΛΙ το καραγκιόζη, το ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ που όλα αυτά που ισχυρίζεται δε τα εχει σε επίσημες θέσεις αλλά σε: μου είπε- του είπα- και είπαμε.

    Γιατί δε μας δείχνει την επίσημη ανακοίνωση με την υπογραφή του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ αφού είχε ‘συμφωνήσει’ ντε? Όχι τη συμφωνία που δεν υπήρξε ποτέ, αλλά την ανακοίνωση που πάντα εκδίδεται μετα από διμερείς, τριμερείς η πολυμερείς διαπραγματεύσεις?
    Ο Τούρκος δεν έβγαλε ανακοινωθέν? Ο γγ του ΟΗΕ δεν έβγαλε ανακοινωθέν? Και άντε να πούμε ότι ο ένας δε κατάλαβε και ο άλλος δεν ήθελε.
    Το ανακοινωθέν της Ελληνικής πλευράς, δηλαδή το δικό του, που είναι? Σκούπισε με αυτό τη σάλτσα από το φαΐ στο δείπνο ο μπουχεσας και το ‘έχασε’?

    Από ποτέ στα παγκόσμια χρονικά ανακοινώνεις μια συμφωνία ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΣΕ ΔΕΙΠΝΟ (ούτε καν σε επίσημη συνάντηση αλλά σε ένα κυριλέ τσιμπούσι) πριν καν αυτή υπογραφεί από τις αντίδικες πλευρές? Πριν καν βγουν προσύμφωνα η έστω MOU? Περίπτερο πας να πάρεις, κάνεις προσύμφωνο ότι ΑΝ είναι όλα οκ και ΑΝ δεν υπάρχουν ενστάσεις και ΑΝ και ΑΝ και ΑΝ, τότε και μόνο τότε συμφωνούμε. Εσύ καθάρισες μεταξύ κεφτέδων και σαλάτας ολόκληρες χώρες με ένα θέμα -το Κυπριακό- που κρατάει κοντά 50 χρονιά χωρίς να έχεις εγγράφως ούτε σε χαρτοπετσέτα όσο μας τσαμπουνάς?

    Είχε γίνει συμφωνία την ανακοίνωσε ο γγ του ΟΗΕ και δε μίλησε κάνεις παρα μόνο εσύ- μέγα διπλωμάτη- για 48 λεπτά?
    Μίλαγες 48 λεπτά σε state dinner επειδή σου πάσαρε ένα μπιλιέτο ο γγ του ΟΗΕ, χωρίς καμμιά προετοιμασία, χωρίς καμμιά θεματολογία και οι άλλοι κάθονταν νηστικοί και σε άκουγαν? Και έχεις τώρα εσύ τη ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ότι ΕΝΑΣ σε πηρέ στα σοβαρά?
    Είχατε συμφωνήσει όλοι σας, ξαναλέω με τον γγ του ΟΗΕ μαζί, και σας χάλασε ο Βρεττανός ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ (ούτε καν ο κανονικός) ΥΠ.ΕΞ που απλά είπε ότι δε πρέπει να προχωρήσει και μίλαγε για αλλά θέματα?

    ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ ΗΤΑΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ μέσα σε δευτερόλεπτα πριν το ορεκτικό?

    Σοβαρά τώρα ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ?

    Ποιοι είναι οι άθλιοι αν όχι εσύ και το σινάφι σου? Σου χρέωσαν λεει τη αποτυχία. Γιατί ΤΙ ΠΕΤΥΧΕΣ και στο πήραν πίσω? Που σε παράτησε ο άλλος στη Γενεύη και σηκώθηκε και έφυγε? Που γύρισε και είπε ΛΕΣ/ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ σε σένα και στον Γκουτιερες και το μόνο που τολμήσατε να ψελλίσετε είναι: δε κατάλαβα τι μου είπες?
    Που τη μια μας λες ότι πέτυχες και την άλλη μας λες ότι διαφώνησε ο Τσαβουσογλου σε κοινή διοίκηση (αρά τι πέτυχες?) αλλά τους έπεισε μετα ο Γκουτιερες που τον αδειάσαν και αυτόν? Τι διάολο ‘επιτυχίες’ και ‘συμφωνίες’ είναι αυτές που δεν αντέχουν ούτε μισή μέρα?

    Τέτοια επιτυχία μόνο ο Μοντανιε στο αεκ είχε που δεν έκλεισε 24ωρο.

    Τη πρεσβεία στη Λιβύη αφού όλα τα είχες ετοιμάσει επι σχεδόν 4 χρονιά (27/01/2015 μέχρι 27/10/2018) γιατί δεν την άνοιξες?
    Ξέρω.. ΔΕ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ και εκεί όπως και σε όλα.

    ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ για την απέλαση του Λιβυου πρέσβη. Το θέμα δεν είναι επι προσωπικού. Ο πρέσβης αντιπροσωπεύει τη χώρα του και εκκληθείς να παραδώσει τη συμφωνία μεταξύ Αγκύρας – Τρίπολης ως όφειλε μιας και είναι κυβερνητικό έγγραφο, αρνήθηκε να το κάνει, είναι γνωστός φιλοτουρκος και γι αυτό αλώστε αντέδρασε τόσο το Τουρκικό ΥΠΕΞ όσο και ο ίδιος ο Ερντογαν στην απέλαση του εντονότατα. Τι δουλειά εχει και τι ενδιαφέρει τον Ερντογαν η απέλαση πρέσβη τρίτης χωράς από την Ελλάδα? Νιώθει να απειλείται για κάτι? Εχει κάποιο έννομο συμφέρον και ανακατεύεται στα εσωτερικά της Ελλάδας με τρίτη χώρα?

    ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ. Ο Mohamed al-Menfi ΔΕΝ είναι πρόεδρος. Είναι ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ μεταβατικού συμβουλίου ‘κυβέρνησης’ εθνικής ενότητας από συνασπισμούς κομμάτων χωρίς εκλογές αλλά βάση των αντιμαχόμενων παρατάξεων. ΔΕΝ είναι πρόεδρος ποσό μάλλον εκλεγμένος.

    Με πρωθυπουργό τον Abdul Hamid Dbeibeh.

    Η δε εκλογή του στηρίχθηκε από την Άγκυρα, ο δε συνασπισμός του είναι ενάντια στη Αμερικανική υποστήριξη για να το πάμε λίγο παρακάτω. Δε το ξέραμε να κανακεύαμε τις μαριονέτες του Τουρκάλα και να πάμε κόντρα στους Αμερικάνους!!!

    Για να μαθαίνεις τη διαφορά γιατί προφανώς μας περνάς όλους για ηλίθιους:

    Άλλο προεδρευων συμβουλίου, άλλο πρόεδρος χώρας. Στη πρώτη περίπτωση το συμβούλιο ως σώμα και όχι ο προεδρευων λαμβάνει αποφάσεις. Στη δεύτερη περίπτωση ο πρόεδρος λαμβάνει αποφάσεις ακόμη και ενάντια σε όλους.

    Ο εκλεγμένος Προέδρος (πχ ο Μπαιντεν) ΕΧΕΙ στα καθήκοντά του διαπραγματεύσεις για τη σύναψη διεθνών συνθηκών, η υπογραφή ή απόρριψη νομοσχεδίων και η απονομή χάριτος.
    Το μεταβατικό συμβούλιο εθνικής ενότητας ΔΕΝ εχει αυτή τη δυνατότητα μιας και αυτά πρέπει να περάσουν από τη Βουλή προς ψήφιση.

    Όπως έγινε αλώστε και με τη συμφωνία του προηγουμένου προέδρου- Ερντογαν για την επικύρωση ΑΟΖ κάτι που η Λιβυκή βουλή την καταψήφισε και την ανέδειξε ως παράνομη.

    Σοβαρά τώρα? Το Κοτζιά? Που ακόμη είναι υπό ερεύνα (και από την Ε.Ε μαζι με τα 1,6 ΔΙΣ του Καμμένου, γι αυτό άλλωστε αλληλοκατηγορούνται για μίζες) για τα κονδύλια και κάτω από ποιες συνθήκες ΜΟΙΡΑΖΕ ΒΙΖΕΣ οπού γούσταρε χωρίς λογαριασμό?

    Αυτόν που ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ την Μακεδονία και δήλωνε ότι δε πρέπει να είμαστε μοναχοφαηδες στο Αιγαίο?
    Αυτόν που υποστήριζε τον άλλον κακομοίρη- ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ- που έλεγε ότι και να χάσουμε μερικά νησιά δε τρέχει και κάτι?
    Αυτόν που δεν έβγαζε μιλιά ως ΥΠ.ΕΞ όταν ο Σουλτάνος έστελνε καθημερινά χιλιάδες ‘προσφυγές’ στην Ελλάδα?
    Αυτόν που δεν άκουσε για μια εξαγορά προς 5εκ μιας προβληματικής και ζημιογόνου εταιρείας του ξαδέλφου του ΖΑΕΦ από τη ΔΕΗ μέρες πριν τις Πρέσπες?
    Αυτόν που καθόταν ΣΟΥΖΑ όταν το αφεντικό του δήλωνε ότι η θάλασσα δεν εχει σύνορα?

    Γι αυτούς μιλάμε ακόμη αντί να είναι ΟΛΟΙ στο Ε.Δ για εθνική ΠΡΟΔΟΣΙΑ μονο και μονο για τα Σκοπια?

  32. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Τελικα η συνεντευξη αποτελει τροφη για σκεψη και προβληματισμο.
    Συμφωνια υπηρξε,αλλα προφορικη.
    Απλα αποδυκνειεται οτι δεν υπαρχει κοινη εθνικη στρατηγικη.Οι επομενοι κατηγορουν τους προηγουμενους και οι παρα επομενοι τους προηγουμενους κλπ.Ενω οι απεναντι μια ζωη εχουν κοινους στοχους και επιδιωξεις ανεξαρτητως κυβερνησης

  33. Ο/Η The Snitch λέει:

    Καμμια τροφή όσο αφορά εμένα για σκέψη από το χοντρό γουρούνι που ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ παρέα με τα φασιστερα στα Σκόπια.
    Δεν υπάρχουν προφορικές συμφωνίες σε διπλωματικό, επαγγελματικό η εμπορικό επίπεδο.
    Προφορικές συμφωνίες κάνουν ιδιώτες και αυτές σε περίπτωση κολλήματος δεν έχουν καμμια νομική βάση.
    Ολα αυτά είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ και ΨΕΜΜΑΤΑ του χοντρογουρουνου για να δικαιολογεί τα αδικαιολογητα και τις συνεχείς αποτυχίες του ΟΠΟΥ ανακατεύτηκε.
    Γι αυτό άλλωστε και ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ μετά το “θριαμβο” των Πρεσπων.

    Το ότι λέει συνεχόμενα ΨΕΜΜΑΤΑ δείχνει πόσο άσχετος είναι ο άνθρωπος ακόμη και σήμερα.
    Μιλαμε ξαναλέω για τον τύπο που μπερδεύει το προεδρο μιας χώρας με το προεδρεύων ενός σώματος και για το τύπο που δε θέλει να είμαστε μοναχοφαηδες.
    Ε ναι μωρέ. Ας δώσουμε εκεί τη Ρόδο τη Σάμο τη Λήμνο μη τυχόν και περεξηγηθούν οι Τουρκαλαδες.

    Αν η εθνική στρατηγική είναι να μας παίρνει ο αέρας τη σημαία και να χαρίζουμε γλώσσες και εθνότητες στο κάθε Μογγολο ναι σωστά δεν υπάρχει.

    Δε το ξέραμε να ακολουθούμε τακτικές αυτών που ήθελαν να διαμελισουν την Ελλάδα και ακόμη και σήμερα δηλώνουν ότι σε περίπτωση πολέμου ΔΕΝ θα πολεμήσουν με τους Έλληνες.
    Διάβασε τισ διακηρύξεις τους,
    ισχύουν κανονικά ακόμη και σήμερα.

    Νισαφι πια με τα κολοκουμμουνια. Δε φταίνε αυτοί βέβαια. Ο μαλακας ο εθνάρχης φταει που τους νομιμοποίησε αντί να τελειώνουμε μια και καλή με δαύτους.
    Σε κανενα σοβαρό κράτος δεν υπάρχουν- είναι παράνομοι- και σε όσα υπάρχουν είναι ανύπαρκτοι.
    Μόνο στην Ελλάδα έχουμε αυτά τα σουργελα να εκφράζουν αποψη. Οπουδήποτε στο πλανήτη πολιτικός έδινε γλώσσα και εθνοτητα,τολμούσε να ξεστομίσει να δώσουν εθνική κυριαρχία θα τον είχαν ΚΡΕΜΑΣΕΙ την ίδια στιγμή.

    Άκου τροφή για σκέψη ο ΣΚΑΤΑΣ..

    ΥΓ Εχω συμβόλαια για 2 χώρες και NDA για τρίτη για μια δουλειά. Υπογραμμενα παρουσία δικηγόρων όλα. Μέχρι να βγει και το τρίτο συμβόλαιο, αν και το NDA κατοχυρώνει νομικά όλες τις πλευρές κανένας δε βγαίνει όχι να πει για συμφωνίες αλλά να μιλήσει καν. Ουτε οι Αμερικανοί ουτε οι Βρετανοί ουτε εγώ ως εταιρείες-νομικα πρόσωπα η ιδιώτες-φυσικα πρόσωπα.
    Ανακοινώσεις γίνονται μόλις μπουν υπογραφές ΣΕ ΟΛΑ, από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και μάλιστα ταυτόχρονα.
    Βγαίνει δηλαδη ένα κοινο δελτίο τύπου.
    Ουτε σου είπα ουτε μου είπες ουτε άκουσα ουτε δε καταλαβα ουτε δεν ήθελα να πω αυτό ουτε τίποτα.

    Ολα τα άλλα είναι καραγκιοζιλικια κοινων ΑΝΙΚΑΝΩΝ ηλιθιων που κοροϊδεύουν το κόσμο νομίζοντας ότι όλοι είμαστε χαπατα σα κ αυτούς.

    Sent from my iPhone

  34. Ο/Η J. Patikas λέει:

    AEK LFC δωσε μας τροφη για σκεψη.