ΕCCE HOMO libidus et stultus (Ιδού ο άπληστος και ο μαλάκας)

To ψέμα όταν “εργαλειοποιηθεί” μπορεί να αποφέρει “οφέλη” και “κέρδη”,για κείνους που “επενδύουν σε αυτό.
Πρώτοι-η και καλύτεροι-η οι-η πολιτικοί-η.

Οι οποίοι φυσικά υπακούουν-πολύ δε περισσότερο σήμερα-στην οικονομική εξουσία,για λογαριασμό της οποίας λειτουργούν,αφού η επίσημη τζίφρα στα κρατικά “κοντράτα” είναι απαραίτητη από την μαφία, η οποία και έχει τυλιγμένους σε Payroll και σε “στικάκια” τους δημογέροντες των μπαλκονιών.

Δεν είναι φυσικά ελληνική ανακάλυψη ούτε και τοπικό φαινόμενο. Παγκόσμια αυτό συμβάινει. Απλώς.στις χώρες-προτεκτοράτα,στις μη αυτοδύναμες δηλαδή,στις εξαρτώμενες από τα συμφέροντα τρίτων μεγαλυτέρων, αυτό αποκτά μια βαθύτερη διάσταση.

Το “φαινόμενο του κορωνοϊού” .Μια “πρόβα” που πήγε καλά δηλαδή και τέλικα έγινε παράσταση η οποία πήγε ακομα καλύτερα και έτσι μένει στη σκηνή για 15 μήνες τώρα σερί, με αμέτρητα δισεκατομμύρια εισπράξεις για τις εταιρείες “διανομής” του έργου. Οι οποίες φυσικά -όπως πάντα άλλωστε,διαχρονικά-αδιαφορούν εντελώς,παντελώς και ολοκληρωτικά για την όποια “υγεία” “τύχη” και “ασφάλεια” του μέσου όπως τον λένε πολίτη-αιγοπροβατου, ο οποιος δεν ήταν και δε είναι ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ παρά ένα κομμάτι κρέας,για σφάξιμο και πούλημα. Ετσι μας λέει τουλάχιστον η Ιστορία ( η οποία κανονικά θα επρεπε να απαγορεύεται η διδασκαλία της στους κάτω των 18,διότι πρόκειται για μια σοκαριστκή  brutal splatter σειρά μερικών χιλιάδων ετών)

Χίλια δυο μπορούν να ειπωθούν για την-φερόμενη-πανδημία,το θρυλούμενο “θανατικό” που μας βρήκε. Το οποίο φυσικά περνά μέσα από τους απαραίτητους μεγεθυντικούς φακούς των καλοταϊσμένων main stream μέσων “ενημέρωσης”,με αποτέλεσμα να έχουμε μια απολύτως αντικειμενική εικόνα και μια απτή πραγματικότητα μπροστά μας. Ομοια με αυτή ενός ταχυδακτυλουργού.

Ενθεν και ένθεν επιχειρήματα και σενάρια.Αναμενόμενα και καλοδεχούμενα όλα.
Και δεν χρειάζονται γενικεύσεις και αφορισμοί. Ούτε το “κινδυνεύουμε όλοι” έχει καμιά λογική βάση,ούτε βέβαια το “δεν υπάρχει κορωνοϊός”. Υπάρχει, όπως υπήρχε και πριν την εμφάνισή σου. Αλλο αν στον “έδειξαν” τώρα.
Ολοι κινδυνεύουμε απο όλα,δεδομένου ότι δυνητικα υπάρχουν δισσεκατομυρια εκδοχές για πιθανα συμβάντα και περιβαλλόμαστε από ένα χάος αμέτρητων πιθανοτήτων και εκδοχών καθημερινα, κάθε δευτερόλεπτο.

Ειναι απολυτα “περίεργος” -τουλάχιστον- ο τρόπος που αντέδρασε η παγκόσμια κοινότητα-οι αρχές δηλαδή κυρίως,που δινουν και το “βήμα”- σε αυτην την “πανδημία”. Η οποια είναι η ελαφρότερης μορφής “πανδημία” που έχει δει ο κοσμος,διαχρονικά. Και όμως, η σύγχρονη κοινωνία, η με άπειρα μέσα και όπλα επιστημονικά, με ασφαλιστικές δικλείδες και με μηχανισμούς “Alert” απείρως πιο βελτιωμένους από εκείνες των περασμένων αιώνων, όπου ο κόσμος τοτε αποδεκατιζοταν από  πραγματικές πανδημίες-τέρατα με εξωφρενικές απώλειες ζωών και όμως,σήμερα, σκοντάψαμε απο την τρομάρα μας απέναντι σε έναν…γρυποϊό! Γιατι ρε παιδά;

Ο οποίος-με βάσει τα στοιχεία τα επίσημα,τα δικά τους δηλαδή- στοχεύει σχεδόν καθ ολοκληρίαν σε ηλικιακές ομαδες πολύ προχωρημένες, οι οποιες πλησιάζουν ή και ξεπερνουν τον γενικό μέσο όρο πρόσδόκιμου της ζωής και/ή συν το ότι θα πρέπει να είναι και επιβαρυμένοι με σοβαρές ασθένειες, τελευταίου σταδίου. Μη αναστρεψιμες βλάβες δηλαδή. Απλά ο κορονοιός-όπως και ΄καθε άλλη λοιμωξη-τους “χτυπά” φιλικά στη πλάτη,και τους εύχεται “καλό κατευόδιο”.(  άλλωστε η αναπνευστική λοίμωξη δεν είναι ασθένεια,έιναι  σύμπτωμα).

Δηλαδή οι 999 ασθενείς στους 1.000 δεν πεθαίνουν ΑΠΟ κορονοϊο αλλά ΜΕ κορωνοϊό. Ο υπόλοιπος ένας, έιναι στις στατιστικές πιθανότητες που αναφεραμε παραπάνω. Οση πιθανότητα υπάρχει να σκοτωθεί ένας ενήλικας -οχι πολυ προχωρημενης ηλικιας και δίχως φυσικά βαρύ ιατρικό ιστορικό- ως κινούμενος με όχημα,άλλη τόση είναι και να “φύγει” ΑΠΟ κορωνοϊο.
Για τις νεαρότερες ηλικίες,δεν συζητάμε καν. Ειναι πολλαπλάσια πιο πιθανό να πεθάνει ένας έφηβος από hangover παρά από coronovirus.

(Τουλάχιστον έχουν παρατήσει την “τσίχλα” ότι “κινυνευουμε όλοι…και τα παιδιά.” Η παιδική θνησιμότητα από κορονοιό είναι πρακτικά μη ανιχνέυσιμη. Πόσο να το πάνε το παραμύθι.Δεν έχει καθολου δράκο. Μα και σεις βρε κωλόπαιδα.Δεν  πέθανε κανενα σας  από κορονοιο; Μονο από γκαραζόπορτες πάτε και από ηλεκτροπληξία);

Κι όμως, σταμάτησε η Γη να γυρίζει. Εκλεισαν όλα. Ερημωσαν μεγαλουπόλεις. Τινάχτικαν στον αέρα κόποι χρόνων. Ο οικονομίες κρατών πήγαν δεκαετίες πίσω. Τις  μεσομακροχρόνιες πολύμορφες και πολυέκδοχες βλάβες του κοινωνικού ιστού ΑΠΟ την αντιμετώπηση του κορωνοϊου, θα τις “λουστούν” οι κοινωνίες και οι κυβερνήσεις τους,στο άμεσο μέλλον Αναποφευκτα.

Στα της φουκαροελλαδας-για να εστιάσουμε στα καθ’ημάς- λειτουργούμε με το “για καλό και για κακο”. ‘Η διαφορετικά : “είπαν στη γριά να χέσει (να κλείσει δηλαδή) και κείνη κάθησε και  ξεκωλιάστικε. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι “μηδέν απο μηδέν μηδέν” (οσο και αν ο πατέρας του σημερινού που πρωθηπουργεύει υποστήριζε πως “0+0= 4%”) “Καλώς”  εχόντων των πραγμάτων,σε δυο τρεις μηνες πιάνουμε την Σουηδία,με την οποια γέλαγαν εδώ οι ταϊσμένοι δημοσιογράφοι και ήταν παράδειγμα προς αποφυγείν. Αλλες χώρες προχώρησαν “έτσι” και μετά “αλλιώς”. Αλλες “μαλακά” και άλλες “σκληρά”. Αποτέλεσμα; Μεσες άκρες, ο ϊος-όπως όλοι- έκανε τη “βόλτα του” και αποδράμει,μεχρι να ξανάρθει είτε δρυμητερος,είτε ηπιότερος,και το πιο πιθανο πάντως μεταλλαγμένος,αφού μεταλλάσεται ήδη συνεχώς. Η Φυση πάντα ψάχνει δρόμους. Αυτη είναι η “οδηγία” που έχει δώσει,ακομα και σε οργανισμούς δίχως DNA.

Δεν έχει να κάνει με τον “Κούλη”. Ειτε ο “Νούλης” ήταν επάνω είτε ο Τσακ Νόρις, αυτος θα ήταν ο κύκλος των θυματων πάνω κάτω. (ίσως κάποιοι  πειστίκατε ότι γάμισαν τα πάντα για να “σώσουν”-δηλαδη να παρατέινουν τον επικειμενο θάνατο- στους υπόλοιπους 1.000 που “φορτώθηκε” ο κορονοιος. Ο.Κ.  Ισως και εγώ να  αρχίσω να πιστεύω στη μαγική φασολιά και στα ιπτάμενα χαλιά. Ζούμε  σε πολύ πιο σκληρό κοσμο από όσο νομιζετε)

Ο Κουλης λοιπόν λειτούργησε “μαξιμαλιστικά”. Πρέπει να ξεπέρασε και τον Ορμπαν στην Ουγγαρία. Ενα “τικ” πιο κάτω από τον Κινέζο πρόεδρο. δυναμικός τύπος ο Κυριάκος. Δεν του το είχα. Ειναι και το “πετροβόλημα” του “Σωτήρα” που έχει και στο οποίο βοήθησαν και οι γλύφτες που πληρώνει με κρατικό χρήμα,ήρθε και έδεσε. Φουλ άμυνα η Ελλάδα. Οπως μια ζωή. Στα κλεφτά. Ταμπούρι. Ποια Σουηδία; Τους φτάνουμε σε λίγο.  Αρα…; Τι “άρα”;  Τζάμπα σφυγγόταν το σκυλί τόσους μηνες. Ενα κουραδάκι έκανε. Καλώς ήρθε ο Πισσαρίδης. Δηλαδή ο Κυπριος Ολι Ρεν. kalo kouragio.Again.  Tραπεζικά “άλλοθι” και “γομολάστιχες”  και απευθείας αναθέσεις  στη τουρλα του Σαβββάτου και κεντράρισμα στα επερχόμενα ευρωπακέτα διάσωσης   από τη μία… Και τα χρέη του μέσου μαλάκα, ιδιωτικά και δημόσια, καμια 600 δις απ΄την άλλη  “Ακατέβατα”  όπως λένε οι απ έξω. Αυτά είναι.

Παραδόξως,εδώ,πάμε να επιβεβαιώσουμε την γνωστή ρήση του Αϊνσταϊν περί του ορισμού της βλακείας. Οταν δηλαδή προσπαθείς ξανά και ξανά να παράξεις διαφορετικό αποτέλεσμα με την ίδια μέθοδο. Χωρίς “μεταλλάξεις” δηλαδή. Ισως είχε δίκιο εκεινη η δύστυχη της δύστυχης επιτροπής των δύστυχων “ειδικών” που ισχυρίστηκε πως ” ο ϊός είναι πιο πονηρός απο εμάς”. Ιν ντιντ. Δατς τρου.

Ενα απο τα πολλά εύλογα ερωτήματα που πηδάνε σα γάτες που έσκασαν διπλα τους στρακαστρουκες πασχαλιάτικες,είναι “πως ξέρουν ότι από 15 Μαιου που ετοιμάζονται και προεξοφλούν την τουριστική περίοδο,ότι δεν θα έχουμε τον ίδιο ρυθμό νεκρων,διασωληνομενων και μολύνσεων; “Τα μοντέλα” θα μου πεις. Ο. Κ . θα σου πω. Τα έχω δει και εγώ. Συμφωνώ.

Το ερώτημα είναι ρητορικό και ζητά συμπερασματική “ανάπαυση”. “Για να αντέξει το σύστημα δεν ανοιγουμε ούτε και το Πασχα”. Λογικό. Ερώτηση: Αν το “σύστημα” διέθεται 10.000 ΜΕΘ θα κάναμε Πάσχα στο χωριό,ακομα και με τους σημερινους νεκρους,έστω 70-80; Λογικά ναι. Αρα; Αρα  σου λένε “στο μπούτσο μας οι -έτσι κι αλλιως οσονουπω- νεκροι”. Γιατί νομιζετε ότι βολτάρει δω και κει ο  “ανέμελος” Κυριάκος και οι υπόλοιποι “ανέμελοι”. Αναγνωρίζουν το προφανές.Πρόκειται για ϊο της πλάκας και απλά γινεται σοβαρή υπόθεση σε συγκεκριμένες μόνο  ομάδες ανθρώπων. Χιλιωειπωμένα πράγματα. Αν κινδυνευε, θα έκανε τσιμπουσια με άλλους 20; Αυτοι φοβούνται και τη σκιά τους.

Οταν έχεις 800-900 διασωληνομένους και 9.000 διαθέσιμες ΜΕΘ, κάνεις Ανάσταση κανονικά τα μεσάνυχτα και με σουβλες την άλλη μέρα.Αρα,δεν τιθεται θέμα προστασίας της υγείας, αλλά προστασιας του συστηματος (του ελλειματικου από τους ίδιους τους πεχλιβάνιδες επ όψην)

“μα ανθρωπέ μου,δεν μπορούμε να έχουμε τόσες ΜΕΘ” θα υποστηρίξεις ευλογα. Η απάντηση είναι “δεν μιλησα εγώ για περισσότερες. Ο ιδιοι λένε-ακομα και τώρα εν μέσω υποτίθεται κορεσμου του συστηματος- ότι “δεν χρειαζόμαστε άλλες ΜΕΘ” (Γεραπετρίτης). Αρα; Τι “άρα”; Αρα και 10 χιλιάδες ΜΕΘ να ειχες ακομα κλειστός θα ΄έπρεπε  εισουν,αφού πρωτευει η υγεια και οφειλεις να προστατεψεις την ζωή.Ετσι δεν είναι; Η ΟΧΙ; Αντε βρε ζαγάρια. Αντε βρε φαρμακοτριφτες.

Αντε λοιπον και ανοιγουμε μετα το Πασχα. Αντε και φευγει το καλοκάιρι.Αντε και έρχεται Φθινοπωρο. Το λογικο σενάριο λέει ότι θα έχουμε θεαματική μείωση κρουσμάτων το καλοκαίρι και αύξηση-δεν ξερουμε ποση- με την έλευση των βροχών από Οκτώβριο. ( κάποιοι “ειδικοί” λοιμωξιολόγοι, “ντιλερς” δηλαδή, κάνουν λόγο για 4ο κύμμα τον Σεπτέμβρη! Φυσικά οι “Μπουρλάδες” κάνουν λόγο για ανάγκη  “τρίτης δόσης εμβολίου”. Γιατί δεν τα προσφέρουν σε δωδεκάδες όπως τις μπύρες,δεν ξέρω. Ιδέες ρίχνω.) Λογικά λοιπόν πράγματα. Θα ξανακλείσετε; Οχι…ή ναι;

“δεν μπορεί το κράτος να δινει λεφτά για πάντα” είπε ο μαλακοπίτουρας αλλά κουτοπόνηρος Γεωργιάδης. Λογική άποψη.Διαφορετικά θα είχαμε βρει το μήνα που θρέφει τους άλλους 11. Με την πανδημια όμως τι θα γινει; Αν εξετάσουμε το σενάριο να επανακάμψει δρυμητερη και -φυσικά-μεταλλαγμενη- με τα εμβόλια να μη προλαβαίνουν να “δουλέψουν”,  (άλλωστε για εμβόλια “Καματερού” μιλάμε) τί θα γινει; Θα κλεισουμε πάλι; Πόσο; 3-5-7- 10 μηνες;

Και παγκόσμια ας πούμε,αυτο το γαιτανάκι θα ξανά’χουμε; Μπορούν τα κράτη να συντηρουν στην διασωλήνωση τις οικονομιες τους με τα κυτταρα-το παραγωγικο δυναμικο δηλαδη- απονεκρωμένα; Ποσες φορές θα “αναστηθεί” ο Λάζαρος; Αρα; Τι “άρα”. Αρα οι κοινωνιες ειναι υποχρεωμένες από την Φυση, Καποια Στιγμή- όποτε είναι αυτή- να λειτουργησουν ενστικτωδώς και ουχι κερδοσκοπικώς ώστε να επιβιώσουν. Οπως ένα βαριεστημένο  λιοντάρι,κοιμάται μεν του καλού καιρού για ώρες και ώρες,κάποιας στιγμή όμως ξαναπεινά,και πρέπει να βγει να  κυνηγήσει,διαφορετικά θα ψοφίσει. Και θα το κάνει με ΟΠΟΙΟ κοστος. Και με 10.000  και με 100.000 απώλειες. (άλλωστε είπαμε ότι είναι απώλειες ήδη προσμετρημένες.)

(Η Γη ,έχει απορροφήσει βιομάζα μεγαλύτερη σε όγκο και από την ίδια.  Στην ουσία τρώμε και πίνουμε σώμα και αίμα προγόνων.  Λέτε να μας υπολογίζει; Δεν ημπορώ την υποκρισία του μαλάκα, που προσπαθει-μετα και την “κατάκτηση του διαστήματος”-που πηγε δω απόξω δηλαδή στη Σελήνη- θέλει να  σώσει και τον πλανήτη. Ο οποίος υπάρχει  μερικά δις χρόνια και θεωρείται “τζόβενο”. Και έχουν περάσει από πάνω του 100 με 200 εκατομμύρια έμβια έιδη και εξ’αυτών σημερα επιβιώνει μόλις το 1 με 2%.  Τα υπόλοιπα εξαφανίστηκαν  Οπως θα συμβεί και με τον ίδιο το μαλάκα.Τι να σωσει  λοιπον ο μάλακας; Απλα θα απαλλάξει τη γη από ένα ενοχλητικό τσιμπούρι,όταν έρθει και η σειρά του )

Το “λιονταράκι” λοιπόν, – γυρνώντας εδώ στα ελλαδικά μας- ακόμα και με 100 και με 200 νεκρούς καθημερινά,πρέπει να “φάει”. Οπως και τα υπόλοιπα λιοντάρια και λιονταρίνες, πρέπει να βγουν στην εκθεση της σαβάνας και στη σκοτούρα του κυνηγιού. Γιατί το σώμα διαμαρτύρεται και κυρίως τα μικρά. “…Σκύμνοι ωρυόμενοι του αρπάσαι και ζητήσαι παρά τω θεώ βρώσιν αυτοίς…” μας  λέει  η Παλαιά διαθήκη,το πιο βάρβαρο βιβλίο που γράφτηκε ποτέ.

 

Για κάποιες θηριώδεις εταιρείες,-γνωστές μην επανλαμβανομαστε- όπως και για τις “big pharma” με αυτο το νέο ” corono-El Dorado”, πραγματικά έγινε η θαλασσα γιαούρτι και κρατάνε άπειρα κουτάλια. Ο μονος dδε λογος που κουτουλάνε μεταξύ τους οι “Μπουρλάδες” των εταιρειών και έχουμε “προβλήματα στην προμήθεια  εμβολίων”, είναι ο σκοτωμός για τα συμβόλαια. Τιποτα άλλο. Δηλαδή η απληστία. (εδω να πουμε -προς επιρρωσην- ότι αν πραγματικά-λέμε τώρα- οι κυβερνησεις -που υποτίθεται το δημοσιο συμφέρον και υγεια προασπίζεται-  ήθελαν και ποθούσαν την δημοσια υγεια και την προάσπηση της ζωης των πολιτών, θα ΕΠΕΒΑΛΑΝ -έχουν την δυναμη και την ισχύ…εδω΄κάνουν άλλα και άλλα αίσχη- την ελευθερη παραγωγή εμβολιων από όλες τις χωρες (οσες έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμο και τεχνογνωσία φυσικά). Διχως δικαιώματα και copyright και “πατέντες”.
Εδω μιλάμε για σωσμό μυριαδων..ή μήπως όχι;

Και μην ακούσω για “ιδιωτικά δικαιώματα και χαμενα δις. Στα αρχιδια μας. Εδω “χάνονται ζωές” και “βουλιάζουν  κρατικές οικονομίες”. Ετσι  δεν μας λένε;
Είναι πολυτιμότερα τα κάποια ιδιωτικά  δις την όποιας pfizer  και astra   από τα πολλαπλάσια  χαμένα δημόσια-άρα και ατομικά δις; Από που και ως που; Πόθεν πρόκύπτει; Μπορούν να το κάνουν; Ναι. Δεν το κάνουν. Γιατί; Μα απαντήθηκε η ηλίθια αυτη ερώτηση πιο πάνω. Δεν τους απασχολεί η όποια υγεία και ζωή. ‘Η- πιο σωστά- τους απασχολεί να περπατάς,να “ζεις” να είσαι “ορθιος”  και να φορολογέισαι ως τα 60-70 και κατόπιν  να πας στο διάολο και αν γίνεται  ακόμα παραπέρα.

( αν σκεφτούμε ότι οι ηλικιακές ομάδες που βάλλονται κατά κόρον από τον ϊο αυτόν, έιναι σχεδόν βέβαιο ότι μάλλον χειροκροτάνε με  κάθε καμπύλη προς τα πάνω, οι ιθύνοντες. Εδώ ξεκινάνε πολέμους κοιτώντας τις αδερφές του πετρελαικου λομπι στα μάτια. Ξεχωματώνουν περιοχές όλοκληρες. Πληθυσμους και μάλιστα οχι γεροντες και άρρωστους,παρά γυνακοπαιδα τα αναγκαζουν σε μεταναστευσεις.Στηνουν η υποστηρίζουν δικτατορικά καθεστώτα. Απομιζουν χιλιάδες ζωές στον “τρίτο” κυρίως κόσμο. Πηδανε το πλανητη πατοκορφα  (και κατοπιν σου ζητάνε να γινεις συνοδοιπορος τους στην καμπανια για την σωτηρια του! …άλλο μεγάλο ανέκδοτο αυτό.) Χέστηκαν για τα γερόντια.

Για ποιους γινεται ο σκοτωμός; Για ποιους βυθισαν τις οικονομιες των κρατών (δηλαδή των πολιτων,οχι των δικών τους προσωπικά); Για γερους,υπερήλικες,βαριά αρρωστους που δε φτάνει ότι δεν παράγουν,αλλά  κοστιζουν και στο σύστημα ένα καρο λεφτά. Πραγματικά Χέστηκαν.

“…Ο ιός έγινε για να ξεπαστρέψουν τους γέρους”, λενε κάποιοι πραγματικά ψεκασμένοι. Μα βρε χρυσά μου παιδιά, αυτοί που πεθαίνουν- δηλαδή στην συντριπτική τους  πλειψηφία  το 99%- θα πέθαιναν ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ σύντομα.  Αν όχι αυτή τη βδομάδα,ή αυτον τον μήνα,άντε τον επόμενο ή τον παραεπόμενο. Αυτοί οι άνθρωποι πεθαίνουν κατά βάση. Εχουν ήδη βγάλει “εισητήριο”.  Οι γέροι και/ οι  βαριά πάσχοντες .  Φυσικά για μια σειρά από  λογους πεθαίνουν  και άνθρωποι δίχως  βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό ή  υπερβολική φυσιολογική φθορά. Δυστυχήματα, “αστοχία υλικού” (DNA) κλπ. Γνωστά αυτά. Αλλά το 99% των ανθρώπων που “προβλέπεται” να “φύγουν”, τελικά “φεύγουν” επιβεβαιώνοντας το δεδικασμένο,αφού το πέρας της ζωής είναι αυτό που είναι.Τι να κάνουμε; Να τα βάλουμε με τη Φύση; Το μονο που μπορεί να γινει είναι η προστασία των  από εξωγενεις παράγοντες που θα μπορούσαν να επιφέρουν το μοιραίο πιο γρηγορα-πχ. λοιμώξεις-και η παρηγορητική θεραπεία των,ως το “τέλος”. Αυτα. Τι άλλο να γινει παραπέρα;

Παραπέρα μπορούμε να δουμε πως οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια και ενίοτε την καλύπτουν “πανέμορφα”. Μάθαμε: “οι νεκροι από κορονοιό ξεπέρασαν αυτους του Β Παγκοσμιου Πολέμου”.  Ειπαν κάτι παπαγάλοι στις ΗΠΑ. Και έφερε “γύρα” τον πλανήτη η δυσάρεστη αυτη διαπίστωση. Ειναι έτσι αριθμητικά; Ναι. Ειναι ορθό. Στην πραγματικότητα όμως αυτοι που πέθαναν ΑΠΟ τον πόλεμο ήταν προορισμένοι να ζησουν και όσοι πεθαίνουν απο και ΜΕ κορονοιο,το 99% ήταν προορισμένο έτσι κι αλλιως να πεθάνει “συντομα”. Λέω “συντομα” γιατί έτσι κι αλλιώς όλοι είμαστε προγραμματισμένοι για να μπουμε “μέσα”. Αλλο ότι  κάνουμε πως δεν μας αφορά.

Αρα λοιπον,στην ουσία προκειται για disinformation η θα μπορούσαμε να  κάνουμε λογο για…πως τα λένε..; Α ναι: fake news.

Αλλο ένα; Εδώ,Ελλάδα. (το έχουν πάρει και έξω.Αλλωστε “ξεπατικούρες” κάνουν οι μαλακοπίτουρες  εδώ-Ακουμε,μας λενε δηλαδή-ότι “η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι π.χ. τα 63 έτη”   ” Ω ρε πούστη μου…Τα πετάνω” λέει ο άνω των “-ήντα”. Ποσοι έιναι οι “-ήντα” στην Ελλάδα.Βγάζουν κυβέρνηση άνετα. Και αυτό κάνουν 40 χρόνια τώρα. Ειναι οι κυρίως θιασώτες των “πακέτων Ντελορ και του “Τσοβόλα δώστα όλα και κατοπινοί φτάιχτες των μνημονίων πολλοι εξ αυτών σήμερα κρύβονται στην Σημιτοδεξιά του  Μητσοτάκη ( “Μητσοτάκης και Ν.Δ είναι έννοιες ασύμβατες. Οπως το νερό με το λάδι.)  αυτοί οι   “ήντα”, οι δήμιοι των κάτω των “ήντα”, τους οποιους και εγκαλούν σήμερα για τα “κορονοπάρτι” που τους κολλάνε και τους ψοφάνε και δεν τους αφηνουν να χαρούν την σύνταξη που απέμεινε στα Σαββατοκύριακα που απέμειναν. Και κερατάς και δαρμένος που λένε.

Η διαφορά του “διάμεσου” με τον “μέσο όρο” νομιζω είναι κατανοητή από όλους.   Αυτά είναι πρόχειρα μεν,αλλά και υπο την κατάλληλη σκονη του πανικου που έχει προκληθεί τοσους μηνες,αρκετά ικανα κολπάπια ώστε να  “κουφώσουν”, να “γουβώσουν” και να “ρουπώσουν” τον μέσο έλληνα, ο οποιος φυσικά έχει μέση σκέψη και μέση κρίση.Δηλαδή σχεδόν ανύπαρκτη. Αντιδρά ενσικτωδώς όταν πρέπει να λειτουργήσει με την λογική και όταν πρέπει να λειτουργήσε με το θυμικόν τοτε ανλαμβάνει το λογικόν (κάνει την κοτα δηλαδή). Ετσι γινεται  συνηθως όταν τρως πολλά πατατάκια και βλέπεις πολύ survivor. Γινεσαι κάτι ανάμεσα σε κοραλιογεννή σπόγγο και αναρτημένο βραδύποδα σε ευκάλυπτο.

Η πλειοψηφία ειναι λοιπον  γηρασμένη. ( η αυξητική πρόοδος των θανάτων κάθε χρονο μη σας ανησυχεί, εκει στην επιστροπή. Φυσιολογικό έιναι. Οταν προοωθείται η μεση ηλικία,προωθουνται και οι θάνατοι στο άμεσο μελλον. Ετσι είναι αυτά . “νεος,μεσόκοπος,γέρος,τέζα” που έλεγε και ο ομοτράπεζος του Καραμανλή στο “Αλοίμονο στους νέους”. Αλλωστε τη λέζα  την πληρώνουν γηρασμένες χώρες. Ισπανία Γερμανία Ελλάδα Ιταλία. (βέβαια αναλογο μέσο όρο έχει και η Ιαπωνία, αλλά εκεί υπάρχει άλλος “Θεός”, άλλη νοοοτροπία)

Σε αλλη πάλι “είδηση” διάβασα τις προάλλες από την ΕΛΣΤΑΤ: “Αυξηση 3% στους θανάτους το 2020. Και μάλιστα χωρις να έχει περιληφθεί η ραγδάια άυξηση θανάτων του 2021. Οι παραπανήσιοι 3.000 αποδίδονται στον κωρονοϊό. Που αλλού. Ναι,αλλά δεν μάς λένε και πιο κάτω. Οτι συγκρίνοντας χρονιά με χρονιά,βρίσκει κάνεις αποκλήσεις του  +/ –  2 και 3 % έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει κάποιο θεαματικό “έξαρμα” στο διάγραμμα. Τη μια χρονια 132.000 νεκροί την άλλη 124.000 την άλλη 129.000 κλπ. Φυσιολογικά πράγματα δηλαδή. Και φυσικά το 2021 θα έχει μεγαλύτερη άυξηση-σε σχέση με το 2019-2020. Και πάλι όμως  δεν μιλάμε για κάποια ανησυχητική τάση. Ειδικά μιλώντας επαναλαμβάνω,για μια χώρα με φουλ γερόντια, φουλ στο κάπνισμα και από τις πρώτες σε ΧΑΠ πανευρωπαϊκά (υπάρχουν σχετικοί πίνακες τις Eurostat).

(αλήθεια ρε σεις, η Κινα έχει μηδέν νεκρους 12 μηνες τώρα; Φλατ είναι η γραμμή στα διαγράμματα. Ουδείς. Αχνα για την Κινα.Σα να μην υπάρχει. Ενάμιση κοντά δις κοσμος και απώλειες zero; Τι λες ρε πούστη. Γιατί δεν ζητάνε το φάρμακο από τον δημοκράτη Σι Κγσινπινγ πως διάολο τον λένε);

Επειδή λοιπον-καταλήγοντας- το “λύκος στα προβατα” δεν πιάνει και πολλές φορές και το πολύ το κυριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς, να επιστρέψουμε στα παλιά τα καλά τα γνώριμα κάποια στιγμή.

Και επειδή ο κοσμος γενικά έχει “λιγα” νευράκια”-θα το έχετε διαπιστώσει- και κυκλοφορεί με μαχαίρια δικανα και λεπίδες. Και επειδη τα παιδια υποφέρουν σε σπίτια κολαστήρια που έιναι αναγκασμένα νε περνούν παραπάνω ώρες με κλειστά τα σχολέια. Επειδή, τα τριγλυκερίδια  των ψηφοφόνων έχουν βγει από τα παράθυρα και οι εντατικές θα γεμιζουν για αλλους λογους…Και επειδη “δεν χρειαζόμαστε έτσι κι αλλιως άλλες ΜΕΘ” ( “αυτοι που ειναι να πεθάνουν θα πεθάνουν” αυτη ειναι η μετάφραση στα λογια του σοφού γέροντα) και αφού 6-7 στους 10 όντως επιβεβαιώνουν τον σοφό δημογέροντα, ανοιξτε  τις μετακινησεις και την αγορα ώστε  να ζουμε και να πεθαίνουμε κανονικά. Στο ρυθμό μας.

Οπως έγραψα και αλλού: ” ο μικρός Κωστάκης να επιστρέψει στο σχολείο που έχει απομείνει, ο κυρ-Κώστας να επιστρέψει στη δουλειά ή την όποια επίχείρηση του έχει απομείνει και ο μπάρμπα-Κώστας να κοιτάξει να προσέχει, να εμβολιαστεί-τι άλλο χειρότερο να πάθει, αφού έχει γειρατειά,δηλαδή ανίατη “ασθένεια”- να φορά τη μασκούλα του,να μη συνωστίζεται, μπας και χαρεί τα-όσα-Σαββατοκύριακα του έχουν και αυτού απομείνει.

Και θα βρεθούνε φορμουλες και τροποι βρε αδερφέ να ξαναμασουλίσουν. Κάτσε να δουμε τι λέει  και ο “Νοστράδαμος” της microsoft.

.Δεν βαριέσαι τώρα. Κοιτα να ανοιξουν τα μαγαζιά   γιατί   τρελάθηκες στη  επικαναπέδια γυμναστική και πεθυμισες να τον πληρώνεις  τον καφέ 4 ευρω  αντι για 1. Πιάστηκε ο κωλος σου στο παγκάκι και γουστάρει μαξιλάρες. Θα σταματήσεις τα πατατάκια και το survivor,γιατι έτσι κι αλλιως είναι καλοκάιρι. Και πρέπει να βγεις στην παραλία να δειξεις τα χάλια σου στη θάλασσα και κείνη από ντροπή να αποτραβηχτεί και να έχουμε πανελλήνια άμπωτη.

Αντε μαλάκα. Τη σκαπουλαρες πάλι.Σωθηκες. Σε τακτοποίησε ο “Μωϋσής”. Μην έχεις παράπονο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.