ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Παιχνίδι με Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον το αποψινό, μιας και κρινόταν (εν πολλοίς) μια θέση στην Ευρώπη καθώς με νίκη ή με ισοπαλία της ΑΕΚ ξεκαθάριζε το τοπίο υπέρ της, ενω με νίκη υπέρ του ο Παναθηναϊκός έμπαινε ξανά στην διεκδίκηση της θέσης.

Τελικά η ανυπαρξία των δυο ομάδων (και των προπονητών τους) οδήγησε σε ισοπαλία την οποία προφανώς επεδίωκε απο την αρχή ο Χιμένεθ, και σαν κλασσικός Γκαστόνε την πήρε στο ’92.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο ζωηρά στο παιχνίδι και προσπάθησε να δημιουργήσει με προσωπικές ενέργειες κάποιων παικτών, όμως όλες έμειναν ημιτελείς γιατί μπροστά είχες Ολιβέιρα που μέχρι να καταλάβει τι ήθελε να κάνει έβγαινε άουτ μαζί με τη μπάλα. Ο Γκαρσία (χαμένος εδω και 3 μήνες) να μη μπορεί να περάσει ούτε έναν αντίπαλο, ο Αλμπάνης να είναι ο Αλμπάνης και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήγει στον Γαλανόπουλο που θύμισε Μπακασέτα σουτάροντας απ’όπου μπορούσε χωρίς να βρίσκει εστία.

Τελικά η ιστορία επαναλήφθηκε και η ΑΕΚ (που μέχρι το ’36 κινδύνεψε ελάχιστα) έφαγε γκολ σε μια ανύποπτη φάση.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη, ο Παναθηναϊκός είχε την καλή ψυχολογία, έκανε καθυστερήσεις και άφησε τον έλεγχο της μπάλας στην ΑΕΚ που δεν ήξερε τι να κάνει και  γυρνούσε γύρω-γύρω χωρίς ουσία. Ημιτελείς προσπάθειες, νεύρα μεταξύ των παικτών και αρκετό ξύλο.

Μια απο τα ίδια και στο Β’ ημίχρονο, ενα-δυο σούτ που αποκρούστηκαν απο τον Διούδη, κάποια στημένα που δεν μας έδωσαν σοβαρές φάσεις και μερικές κίτρινες κάρτες.

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρεί τρόπο να απειλήσει και όταν πέρασε στο παιχνίδι ο Κρίστιτσιτς κάπως βελτιώθηκε η εικόνα ως προς την ανάπτυξη, και η πίεση στον αντίπαλο έγινε μεγαλύτερη. Παρόλα αυτά οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες καθώς ο Καρίμ είναι σε κακή κατάσταση (και οχι μόνο αυτός φυσικά).

Έτσι στο ’92 μετά απο σέντρα του Μαχαίρα ο Γκαρσία με κεφαλιά πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, και απο αύριο θα βαρεθούμε να διαβάζουμε “πάρτε του παίκτες και αφήστε τον να φτιάξει ομάδα”. Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα.

Και ενα ωραίο τρολάρισμα για τους εμπνευστές της Λίγκας απο τα LIDL.

Aπο χτες όποιος περνάει τους ρίχνει και απο μια καρπαζιά

 

 

 

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.