Ω, ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΙΕ

Προσπάθεια-λέει-για άρση πατέντας εμβολίων. Οχι ακόμα μωρέ.Αφήστε να ψοφίσουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες. Αν ο σκοπός-όπως υποκριτικά διατεινονται- ήταν το ΄σωσιμο ζωών- (εδώ γελάμε τρανταχτά) θα έπρεπε να επιταχθούν τα πάντα,άρα ΚΑΙ τα εμβόλια. Πως απαγορεύεις την κυκλοφορία πολιτών,κλεινεις επιχειρησεις,βάζεις “λουκέτο” στην αγορά, κόβεις πρόστιμα σε “παραβάτες”,μέτρα δηλαδή πού ΟΥΤΕ εν καιρό πραγματικού πολέμου δεν πάρθησαν ποτέ και πουθενά,αλλά δεν βρίσκεις το δρόμο να υποχρεώσεις τους “Μπουρλάδες” να μοιράσουν τις “πατέντες” των “σωτήριων”-κατά τα άλλα-εμβολίων; Κουμάντο κάνει ο Μπουρλά ή ο ΠΟΥ; (γελοία ερώτηση.)

Ποσες ζωές-απο αυτές που παριστάνετε ότι θέλετε να “σώσετε” θα είχαν σωθεί αν έφταναν σε χώρες φτωχότερες τα -όποια-εμβόλια; Ποσα εκατοντάδες δις θα εξοικονομούνταν-και όποιες άλλες παρενέργειες από τα lockdowns διαρκείας-θα είχαν αποφευχθεί-αν επιτάσσονταν και οι φαρμακοτρίφτες, όπως επιτάχθηκε ή “κλειδώθηκε” κάθε άλλος τομέας με “κυβερνητική” εντολή; Γιατί να είναι με μάσκες 15 μηνες τώρα άπαντες και τα δημόσια οικονομικά να πηγάινουν 10 χρόνια πίσω-με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πληθυσμούς- αλλά να μη βρίσκουν τον δρόμο να υποχρεώσουν τους “Μπουρλάδες” – όπως υποχρεώνουν εσένα και εμένα να μείνεις “ακίνητος” 15 μήνες τώρα; Πως επιτάχθησαν -όταν χρειάστηκε-κλινικές και γιατροί,αλλά όχι οι φαρμακοτρίφτες;
Υπάρχει εμβόλιο-α και ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ Η ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΕΑ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΚΡΑΤΟΣ Ή ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ; WHY? Ειμαστε ή όχι σε πόλεμο; (μαλακίες ρωτάω,αλλά έτσι για την προώθηση της κουβέντας).

(Θα θυμάστε,πριν μηνες την θρυλούμενη “μεγαλύτερη επιχείρηση Cargo στην Ιστορία της ανθρωπότητας; Την Παγκόσμια πρόκληση για τις εταιρείες Logistics για την μεταφορά εμβολίων,ακομα και με “80.000 πτήσεις από ειδικα μετασκευασμένα Jambo” και τις μυριάδες μεταφορές από courier;Τα άπειρα ψυγεία που αγοράστηκαν μη και χαλάσουν οι εκατομμυρια παρτίδες; Επεσαν τζίφρες,εγιναν κρατικά συμβόλαια, δεσμέυτηκαν από προυπολογισμούς ανυπολόγιστα ακομα δισεκατομμύρια προς τους φαρμακοτρίφτες. Ολα πήραν μποστά.Ζεστάθηκαν οι μηχανές, ετοιμάστηκαν όλα…αλλά ρε γαμώτο δεν είχαμε εμβόλια να μεταφέρουμε.Φτου…! .Μονο κάτι δείγματα με κάτι ημιφορτηγάκια που τα δείχνανε στις κάμερες να τα φυλάνε,λες και κουβαλάνε Ουράνιο 235. Μιλάμε για παγκόσμιο δούλεμα.One more time).

Υπό πολεμικές συνθήκες, η λέξη “πατέντα” δεν θά έπρεπε να ακούγεται καν. Ούτε σαν αστείο.
Ολα αυτά βέβαια ΑΝ ζούσαμε στον ιδεατό κόσμο της “σωτηρίας” και της “ελευθερίας” που κάποιοι πονηροί έκαναν “σημαία” και που αρκετοι αφελείς πιστεύουν.. Εγώ ξέρω μέρικά άλλα λάβαρα: ΚΟΝΟΜΑ,ΣΥΜΦΕΡΟΝ,ΑΠΛΗΣΤΙΑ, ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ,ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟΣ,ΚΑΠΗΛΕΙΑ. Και έιναι λάβαρα διεθνώς αναγνωρίσιμα. Από την εποχή των σπηλαίων.Δεν χρειάζονται μετάφραση ή επεξήγηση.

Στα αλήθεια “ψήνεσαι”,ότι αυτοί που ξεκινουν κανονικούς πολέμους με γελοίες επιφάσεις, ξεκληρίζουν πληθυσμούς,στραγγαλίζουν οικονομικά κράτη ολοκληρα,διατηρούν στη λάσπη και τη φτώχια εκατομμύρια σύγχρονους “σκλάβους”, “σκάβουν” περιοχές και “ξεριζώνουν μυριάδες,προκαλούν χαώδεις καταστάσεις,δημιουργούν ορφανά και πρόσφυγες,ξεπατώνουν τον πλανήτη στο σκουπίδι και στο δηλητήριο,”ψήνεσαι” ότι αυτοί οι τύποι,τίναξαν τις οικονομίες των χωρών τους στον αέρα,ρήμαξαν τους προϋπολογισμούς και τα ΑΕΠ τους, για να “σώσουν” γέρους-αρρώστους οι οποίοι-κατ εκείνους- όχι μονο δεν εισφέρουν και δεν παράγουν,αλλά είναι κοστοβόροι στο σύστημα;

“Ψήνεσαι” ότι ξεκίνησαν κάποιον “πόλεμο” κάτα κάποιου “ιού”- που σπρώχνει στον τάφο βαριά άρρωστους 80χρονους,- για να “σωσουν κόσμο”, μέσω ιδιωτικής κονόμας; Εγώ δυσκολέυομαι. Οχι γιατί είμαι “άρρωστα καχύποπτος” αλλά γιατί η παραπάνω ιδεατή εικόνα -όσο ανακουφιστική και αν παρουσιάζεται-συγκρούεται με την
σκληρή πραγματικότητα που γνωρίζουμε μέσω της Ιστορίας. Της απότερης και της σύγχρονης. (αλλάζει κάτι στον “πούστη” του 4ου, του 16ου ή του 21ου αιώνα; Γιατί εγώ διαφορά δεν βλέπω.
Οταν πιστεύεις ότι κάποιος serial killer μετά απο ηλεκτροσόκ “αποθεραπεύτηκε και συμμορφώθηκε και εντάχθηκε κοινωνικά και ότι μπορεί να διατελέσει ακόμη και πρόεδρος σε σχολικό συγκρότημα,τότε μάλλον χρειάζεσαι ο ίδιος ηλεκτροσόκ)

Είναι ρομαντικό να το πιστεύεις,αλλά παράλληλα προσβλητικό για την νοημοσύνη. Πολλοί δεν κατάλαβαν την έκφραση “είμαστε σε πόλεμο”. Δεν εννοούν αυτό που νομίζετε παιδιά.Ισχύει το μέγιστο: Ο θάνατός σου η ζωή μου. Στον -κάθε- πόλεμο,συγκρούονται συμφέροντα. ΜΟΝΟΝ. Και κάθε πόλεμος έχει απώλειες. Εχαψες ότι γίνεται-κάποιος- “πολεμος” κατά-κάποιου-“κορωνοϊού”;
Τον πολεμο των συμφερόντων τον βλέπεις;
-“Φυσικά”.
– Ε, ΜΟΝΟ αυτός υπάρχει

Γενικά: Δεν υπάρχουν “ζωές για σώσιμο”. Υπάρχουν μονο ζώες για “χάσιμο”. Υπάρχει μονο φρέσκο και μπαγιάτικο κρέας (νέοι και γέροι). Υπάρχουν μονο ζωντανοί μελλοθάνατοι. Υπάρχει ΜΟΝΟ ο ατομισμός και η κονόμα. Υπάρχει μονο το κρεοπωλείο “Η Γη”, με τα σφαχτά από τη μία στα τσιγκέλια και απο την άλλη τα αμέριμνα ζωντανά όλα – δυνητικά- υποψήφια για το τσιγκέλι. Δεν υπάρχει κανένας “πόλεμος” και καμιά “Εξοδος” και καμιά “Ελευθερία”,ούτε “Freedom” και κάποια άλλη μαλακία που ακούμε σήμερα,όπως κατά τους αιώνας ακούγονταν γελοίες επιφάσεις και βαρύγδουπες εκφράσεις, με μόνο στόχο το -όποιο-εφήμερο κέρδος και ΜΟΝΟΝ αυτό.

Γενικά,δεν υπάρχει Σωτηρία. Εκτός από το ομώνυμο νοσοκομείο. Που και αυτό ονομάστηκε έτσι,γιατί εκεί νοσηλεύονται τελευταία στάδια καρκίνων και άρα δίχως καμιά σωτηρία. Δηλαδή πολύ απλά είναι μια ευχή. Μια φενάκη.
Δεν υπάρχει ειδυλιακός κάμπος. Ουτε επίγεια Ηλίσια Πεδία.Υπάρχουν αιγοπρόβατα που βελάζουν και αναχαράσουν βαριεστημένα στον μικρόκοσμό τους,πριν επέλθει το έτσι κι αλλιώς αναπόδραστο τέλος. Αλλοι “πόλεμοι” θέλουν πολλά κατσικάκια “γάλακτος” για σχάρα,νεους δηλαδή, άλλοι πάλι,θέλουν γριες γίδες για βράσιμο,γερόντια δηλαδή.
Δεν υπάρχει κάποιο είδους “σώσιμο”. Είναι λέξη και έννοια ασύμβατη. Ατοπη.Απολύτως φαντασιακή. Εν τέλει Αφύσικη.

Υπάρχει μόνο γρήγορο ή αργό τέλος. Και τί μπορεί κανείς να κερδίσει από τον-όποιο-χαμό του άλλου.Τι όφελος ατομικό θα προκύψει από την κοινωνική, την οικονομική ή και φυσική εξόντωση τρίτων.
Υπάρχει μόνο η ταμειακή μηχανή του χασάπη. Και ο χασάπης φυσικά. Που κι αυτός τον ίδιο δρόμο θα πάρει. Αυτόν της μη “σωτηρίας”. Απλά ελπίζει-αφού είναι αναπόφευκτα- τα τέλη της ζωής ημών, να είναι ανώδυνα ανεπαίσχυντα και ειρηνικά.Εις βαθύ γήρας.
Λες και έχει κάποια διαφορά.
“Σημερον εμού,αύριον ετέρου, ουδέποτε τινός”.

Υ.Γ: Στο άϋλο κόσμο, οι πιο πρακτικοί άνθρωποι είναι οι φιλόσοφοι. Στην απτή πραγματικότητα, οι πιο φιλοσοφημένοι άνθρωποι είναι οι κερδοσκόποι.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

5 Responses to Ω, ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΙΕ

  1. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Πολύ ωραίο θέμα έθιξες Στηβεν. Όταν σπούδαζα στην Αγγλία είχα παρακολουθήσει ένα ντοκιμαντέρ για το Ειτζ. Έλεγε λοιπόν ότι ήταν πολύ δύσκολο να διαθέσουν γεννοσημα φαρμακα κατά του Ειτζ κάποιες φαρμακευτικες εταιρειες με εδρα σε Ινδία και άλλα φτωχά μέρη, επειδή δεν θα μπορουσαν να αποσβεσουν το Research cost των φαρμάκων. Και ενώ πράγματι θα μπορούσαν να σώσουν εκατομμύρια ζωές με ελάχιστο κόστος για αυτουςδεν το έκαναν.Τωρα είναι αυτό Απληστία? Είναι δικαιοσύνη? Δεν ξέρω ντρέπομαι και που το αναρωτιέμαι. Ωποσδηποτε η ανθρώπινη ζωή είναι πολυτιμότερο όλων,αλλα μήπως το να ψάχνουμε θεούς μέσα σε ανθρώπους δεν είναι και το πιο εύκολο?

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Σπύρος: Καλησπέρα. Δεν είναι του Steven,αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία.
    Εχεις ένα μικρό δίκιο λέγοντας ότι ψάχνουμε θεούς ανάμεσα σε ανθρώπους. Αλλά δεν αναζητάμε και θαύματα ρε γαμώτο. Quantum of solace. Ούτε αυτό πια;
    Υποτίθεται-λέμε τώρα- ξεφύγαμε απο τις άγριες εποχές που τρώγαμε το κρέας ωμο με τις τρίχες.Συντάχθηκαν οργανωμένες κοινωνίες. Εκτινάχθηκαν τεχνολογικά. Προβλήματα που κάποτε φάνταζαν άλυτα,σήμερα λύνονται-με λίγη καλή διάθεση-σε λίγες μέρες. Δεν υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία.Δεν υπάρχει “δεν μπορώ”. Υπάρχει “δεν θέλω”. Δυστυχώς η τωρινή εποχή,ευλογημένη κατα τα άλλα τεχνολογικά-να τα λέμε όλα-,δυστυχώς πάσχει γερά στον αντίποδα.Στην πνευματική ανάπτυξη. Διοικουν ως επι το πλείστον, “κοντοί” άνθρωποι. Πνευματικά λίγοι και σε πολλές περιπτώσεις ίσως και άρρωστοι. Που φυσικά και οι ίδιοι “ψηφίζονται” (αφού πρώτα φυσικά προεπιλεγούν) από επίσης κοντούς ψηφοφόρους,τηλεθεατές,παρακολουθητές και ηδονοβλεψίες “της διπλανής πόρτας”.
    Δεν υπάρχει καμια δικαιολογία,να μην είναι ΗΔΗ λυμένα προβλήματα παγκόσμιας σίτησης, καθαρού νερού ή βασικής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.Τα νούμερα δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε. Ειναι εξοργιστικά. Μονο του το Βατικανό μπορεί να ζησει την ανθρωπότητα ολοκληρη για 4 χρόνια. Ενα 2-5% των παγκόσμιων εξοπλισμών ΑΡΚΟΥΝ. Μιλάμε δηλαδή για κατι εφικτό και δυνατό. Δεν συμβάινει όμως. Το γιατί,είναι γνωστό. Αν και με cars και με i pad και δορυφόρους, ολίγον έως καθόλου διαφέρουμε από τους προγόνους μας που ζούσαν στα δέντρα.
    Τι ρόλο βαράνε οι ΟΗΕ οι ΠΟΥ και ο λοιπός συρφετός,εκτος από “τροχονόμοι συμφερόντων” με το αζημείωτο; Κανεναν άλλον.
    Μιλάμε για απόλυτη κοροιδία,απόλυτη αδιαφορία και απόλυτο σταρχιδισμό. Ειδ’άλλως τί να το κάνω; Να τον χέσω τέτοιον “πολιτισμό”.
    Βασική αιτία όπως έιχε πει και κάποιος: “τι κρίμα που οι ηλίθιοι είναι τόσο τολμηροί και οι έξυπνοι τόσο διστακτικοί”.

  3. Ο/Η Hokan λέει:

    Γυρίστηκε μια ταινία που δείχνει χαρακτηριστικά την δράση των φαρμακευτικών εταιριών, την πολιτική τους και την συνεργασία τους με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
    “Ο επίμονος κηπουρός” λέγεται και παίζει ο πολύ καλός ηθοποιός Ρέιφ Φάινς.
    Τώρα ο Μητσοτάκης, άξιος συνεχιστής του Τσίπρα, είχε συνυπογράψει με τον Μόσιαλο, βασικά ο Μόσιαλος το έγραψε, άρθρο σε γερμανική εφημερίδα με το οποίο υποστήριζε την ΑΓΟΡΑ της πατέντας από τη Ε.Ε.
    Χειροκρότησαν οι πιθηκίζοντες βουλευτές. Τον μάλωσε η Μέρκελ άλλαξε θέση εύκολα και έβαλε την Βούλτεψη κλπ. να βρίζει τον Τσίπρα που έλεγε για άρση της πατέντας. Τώρα ο Μπάιντεν μίλησε για ΑΡΣΗ της πατέντας και ο πρωθυπουργός όχι μόνο τα ξαναγύρισε αλλά έχει βάλει και κάτι νούμερα τύπου Προτοσάλτε και Μαυρίδη να γράφουν ότι ο Μπάιντεν υιοθέτησε την πρόταση Μητσοτάκη !!!
    Οι υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων πιο δύσκολα αλλάζουν θέση, από αυτόν αλαζονικό και αυτάρεσκο τύπο που κάνει τον πρωθυπουργό.

  4. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Προς:πίσσα και πούπουλα.
    Ευχαριστώ για το σχόλιο. Απόλυτα σωστά και ανθρώπινα τα όσα λες.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Οι “Μόσιαλοι” dealers είναι. Τη “δουλειά” τους κάνουν.
    Οπως και οι Πρωτοσάλτες και οι Πρετεντέριδες.Οπου φυσάει ο άνεμος της κονόμας και της ασφάλειας τάσσονται.Ανθρωπάκια.
    To θέμα είναι τί κάνουν οι μεγάλοι μηχανισμοί εποπτείας και πολύ περισσότερο οι θεσμοί,που έχουν -υποτίθεται- τον πρώτο λόγο (…λέμε τώρα…)
    Τίποτα δεν κάνουν. Υποταγμένοι είναι.
    “when money talks,bullshit walks”, το έχεις ακουστά. Ε,αυτό. Και μαζί με τα “σκατά” αποχωρούν και η υγεία ή ότι άλλο “ενοχλητικό”.
    Για τον Κούλη,ούτε λόγος. Οποιοσδήποτε άλλος “Κούλης” και να ήταν στη θέση του,αυτά (δεν)θα έκανε. Δεν είναι θέμα ικανοτήτων άλλά δυνατοτήτων.Ως χώρα,κοιτάμε,παρακολουθούμε,ακολουθούμε,πιθηκίζουμε,επαναλαμβάνουμε και στην ανάγκη “επαναπροσδιορίζουμε” οταν τα “κοζα” απ έξω αλλάζουν. Δεν έχει κανεις απαιτήσεις από κράτη-δορυφόρους. Τι να κάνει η πουτάνα; Να πάρει αποφάσεις; Για το με ποια σειρά θα τη γαμίσουν;