ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Η επικαιρότητα δεν τρέχει τόσο γρήγορα, κι άρα πολύ λογικά είμαστε σε στάση αναμονής. Φυσικά κι όλες οι μεταγραφές να είχαν γίνει και να είχαν ολοκληρωθεί, θα ήταν εξαιρετικά ανεδαφικό να είχαμε βγάλει συμπεράσματα. Τα πάντα φαίνονται μέσα στο γήπεδο κι αφού έχουν ολοκληρωθεί η προετοιμασία, τα φιλικά αλλά και το χρονοδιάγραμμα φορμαρίσματος που έχει επιλέξει ο προπονητής. Και όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση οι παίκτες να έχουν έρθει αποφασισμένοι να παίξουν μπάλα, κι όχι να κολλήσουν τα τελευταία ένσημα της καριέρας τους. Ευχή μας δηλαδή είναι, να βλέπουν την ΑΕΚ σαν σκαλί για το επόμενο βήμα της καριέρας τους, κι ας μην το θεωρήσει κάποιος αυτό ως μειωτικό . Αυτή πλέον είναι η πραγματικότητα.

Η μεταγραφική όμως πραγματικότητα που ζούμε, είναι καταπληκτική. Αυτό οφείλουμε να το πούμε και να το τονίσουμε. Είναι προφανές ότι κάτι έχει μελετηθεί, κάτι καινούργιο έχει αποφασιστεί, κάτι επιτέλους έχει σχεδιασθεί. Οποιοσδήποτε κι αν έχει εκπονήσει αυτό το πλάνο, μακάρι να τον ξέραμε, δείχνει σοβαρότητα κι υπευθυνότητα, αλλά όπως και να το κάνεις το ονόρε πηγαίνει στον εγγυητή. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Ακόμα και χρονικά, υπάρχει σαφής ορθολογισμός. Ήρθε ο προπονητής πρώτα και η κατεύθυνση είναι  ξεκάθαρα προς την δημιουργία άξονα, αυτού που λέμε κορμός. Ο τερματοφύλακας που πήραμε είναι σε καλή σειρά, όπως και σε πολύ σωστή σειρά είναι ο Τζαβέλας, ο Γάλλος, ο Αραούχο και φυσικά ο στόπερ. Καλές ηλικίες έχουν και δεν μοιάζουν να μην έχουν φιλοδοξίες. Ακόμα και για την Ελλάδα φιλοδοξίες. Και η ομάδα μας δείχνει να εξοπλίζεται σωστά, ακόμα και με αυτόν τον Πάρα – που δεν κατάλαβα γιατί να πάει στην β’ ομάδα άνθρωπος 23 ετών – ή και τον Γούτα, που έκανε πέρσι σοβαρότατη σαιζόν.

Επίσης, ένα άλλο θετικό που πρέπει να επισημανθεί, είναι η μείξη που επιχειρείται της ανανέωσης σε συνδυασμό με την εμπειρία, όπως και το μπόλιασμα με αυτό που ονομάζουμε προσωπικότητα. Σε κάθε γραμμή της ομάδας. Αυτό από μόνο του σαν στοιχείο, είναι ικανό ακόμα και μέτριους που έχουμε στην ομάδα, να τους τραβήξει προς τα επάνω σαν διάθεση αλλά και σαν φιλοδοξίες. Κι είχα καιρό να γράψω θετικά και να εκφράσω αυτό που θεωρώ ότι ελπίζουν και καρτερούν οι λογικοί Αεκτζήδες.

Ακόμα και κάποια μεταγραφή από τις φανερωμένες να στραβώσει, ακόμα και τότε δεν θα πρέπει να υπάρχει παράπονο. Πάντοτε υπάρχει η περίπτωση της στραβής. Το σίγουρο είναι, ότι με βάση αυτά που βλέπουμε, ότι υπάρχει και δεύτερο πλάνο κι ότι η κατεύθυνση του ψαξίματος είναι στοχευμένη και δεν είναι ό,τι κάτσει κι όπου κάτσει. Δηλαδή αυτή η μπαγιεβιτσική νοικοκυροσύνη που έγραψα, μοιάζει να εφαρμόζεται και στο δεύτερο βήμα του χτισίματος της νέας ομάδας.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Θα διαφωνήσω κάθετα και οριζόντια. Το να μπαλώσεις 11 τρύπες- δεν έχεις ΕΝΑ παίκτη που να θες να κρατήσεις πλην Γαλανοπούλου Σιμανσκι και αυτοί χωρίς να είναι τίποτε παικταράδες απλά δεν είναι ταγάρια τελείως- ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. Θα συμφωνήσω ότι λέγεται μπαγεβιτσικος σχεδιασμός δηλαδή ότι βρέξει ας κατεβάσει ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ.

    Πρώτον: δεν υπάρχει προπονητής Μιλογεβιτς. Ήταν η τέταρτη επιλογή και η φθηνότερη μεταξύ Μανώλη και αυτού. Τον αλλάξαμε απλά για να μη μας πετάνε λεμονόκουπες. Μιλάμε για το προπονητή του νιονιου- αλα Σαχλαμαρινος- που με το ζόρι έπαιρνε 100 χιλιάρικα και από αυτά τα μισά ερχόντουσαν από νότια όπως παραδοσιακά γινόταν επι χρονιά. Αν θυμάμαι καλά είναι και τόσο βλακες που κάποια στιγμή είχε βγει ο Ελευθερόπουλος (ο Έλληνας Μιλογεβιτς) και το παραδέχτηκε!

    Δεύτερον: Αυτός ο Γάλλος είναι σκοτωμένο άλογο. Έφαγε μεγάλο στουκο και για να τον δίνουν Σκωτσέζοι δωρεάν κάπου βρωμάει το θέμα. Οι Σκωτοι δε έχουν τυχαία βγάλει τη φήμη του τσιγκούινου. ΟΚ υπερβολές όπως τις ανάλογες με τους Πόντιους αλλά η αλήθεια είναι ότι με τα λεφτά ζορίζονται.
    Άμα είναι εργαλείο, θα τον χτύπαγε αγγλική ομάδα και όχι το αεκακι του μεγιστάνα. Όχι αναγκαστικά η Liverpool αλλά μια West Ham άνετα. Παρόμοια διαδρομή έχουν κάνει άπειροι παίκτες από το Gattuso στη Μίλαν (μεγάλη καψούρα μου ο Rhino) μέχρι τον Van Djiik σε μας μέσω –πάντα- Southampton.

    Τρίτον: Αραουχο? Σοβαρά τώρα? Ποδοσφαιρικά μιλώντας ο παίκτης είναι τίποτα και πάτησε 30. Στα ντουζενια του 8-10 γκολ και εχει να παίξει μπάλλα 2 χρονιά. Αφού είναι τόσο σούπερ ντουπερ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ? Σοβαρευτείτε, ποτέ δεν υπήρχε παίκτης Αραουχο. Ένας μέτριος εκτός περιοχής που απλά είναι μακράν καλύτερος στα τελειώματα από το ΓΙΔΙ. Όταν ξεκολλήσουμε από τη λογική του να κάνουμε άγαλμα σε οποίον βάζει γκολ στο γαύρο μπορεί να δούμε πέρα από τη μύτη μας. Ελ Αραμπι των +20 γκολ θέλουμε όχι εξεδρακια.

    Τέταρτον: Τζαβέλας? 34 χρονών? Και γιατί όχι Καλλιτζάκης? Η ακόμη και επιστροφή Γκαμαρα? Τι αγοράζεις? Αυτά που λένε ψυχή και πάθος? Άμα είναι να φέρουμε και Conor McGregor μπροστά να μη κουνιέται μύγα. Οποιος θέλει ας κάνει ένα κλικ να δει τι σημαίνει εφιάλτης με ποδιά. Είναι που είναι γεννημένοι καβγατζήδες οι Ιρλανδοί αυτός το εχει τερματίσει. Όταν παίζει ο Conor πρέπει να γίνεται ρεκόρ κατανάλωσης Guinness στο νησί.

    ΞΑΝΑ: ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ.

    Θα μου πείτε ΟΡΘΑ: Κάτσε να τους δούμε πρώτα. ΟΚ να κάτσω, απλά επειδή καθόμαστε 8 χρόνια τώρα στο ίδιο έργο, ε κάπου basta.

    Ομάδες με το να γυρνάς γύρω γύρω τα λεφτά των συμβολαίων αυτών που σε έβγαλαν τέταρτο στο -30 ΔΕΝ ΓΙΝΩΝΤΑΙ.
    Με την ανακύκλωση των αχρηστών πάλι στο -30 θα είσαι. Άντε να πας -20 η -15.
    Το έχω γράψει πλειστάκις από το χειμώνα.
    Πήραμε τα λεφτά του Λιβαδιά και τα δώσαμε στο τέρμα- αυτός τουλάχιστον ΔΕΙΝΧΝΕΙ σοβαρός, τα λεφτά του Μανώλη στον ΙΤΣ, τα λεφτά του Τσιγκι στον Χ και του ΓΙΔΑ στο Ψ.
    Φέραμε με 50 χιλιάρικα και 2-3 γουτες και μητογλες αλλά κατά τα άλλα: ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ!

    Αφού δεν είναι το θέμα το οικονομικό ΤΙ ΔΙΑΛΟ ΠΑΖΑΡΕΥΕΙΣ με το ελεύθερο παίκτη ένα μηνά τώρα? Τι χρώμα κουρτίνες θα εχει στο σπίτι?
    Αφού δεν είναι το θέμα το οικονομικό γιατί σου πηρέ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ο Ρώσσος το κλεφτοκοτά που τον έψηνες 2 μήνες?
    Αφού δεν είναι το θέμα το οικονομικό ο άλλος από τη Ρεν γιατί την έκανε με ελαφρά?

    Και τέλος αφού δεν είναι οικονομικό το θέμα γιατί δε λες ΕΥΘΕΩΣ ρίχνω ένα δεκάρικο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΟ ΕΔΙΝΑ για 4 παίκτες?
    1,5 εσύ 2,5 εσύ 3 εσύ 2 εσύ και τέλος. Τι Μήτογλου και Τζαβέλας μας τσαμπουνάς?

    Ρε δε κόβουμε τη σαχλαμάρα λέω εγώ?
    Τουλάχιστον μεταξύ μας μη παραμυθιαζόμαστε.

    ΥΓ Στοιχεία OPTA:
    155εκ εχει net spending (αγορές –πωλήσεις) ο Jürgen από τότε που ήρθε. Βέβαια από πίσω όλη τη δουλειά τη κάνει ο Mike Edwards για μένα ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ότι καλύτερο υπάρχει στο πλανήτη στο χώρο του. Τον γνώρισα πριν 2 χρονιά αν θυμάμαι- μπορεί και 3- μιλήσαμε 15-20 λεπτά σοβαρά και ο τρόπος σκέψης του (ΑΥΤΟ μετράει) είναι έτη φωτός μπροστά. Ο άνθρωπος έλεγε πράγματα που ούτε καν περνάνε από το μυαλό μου και στο management θεωρώ- μπορεί να κάνω λάθος- ότι είμαι κάλος.
    Θέλω Tilemans (μεγάλος παίκτης) και Raphinia. Κάνουν βέβαια 100 αλλά άμα θες σκατζα Ginni (ευχαριστούμε 5 χρόνια το παικταρά) αρά ξανά CHL πρέπει να παίξεις ανάλογα. Το Γερμανό και τον άλλον της Λάτσιο δε τους ξέρω. Σίγουρα τους ξέρει ο Jürgen.

    Συγκριτικά λοιπόν στα 5 έτη- ξαναλέω αγορές μείον πωλήσεις Εχουμε τα εξής:

    Man- δε σηκώνω CHL ακόμη και αν μου το φέρουν στα αποδυτήρια δώρο- City: 557εκ
    Referee – δε σηκώνω ούτε κούπα ΕΒΓΑ γενικά- United: 498εκ. Αυτό για το ΠΑΡΑΜΥΘΙ που λένε μεταξύ τους τα πρόβατα ότι δε κάνει μεταγραφές η Referee!
    PSG: 350εκ. Αυτοί κάνουν το κόλπο των δανεικών όπως η City. Παίρνουν παίκτες αλλά στα χαρτιά είναι δανεικοί. Κόστος δανεισμού EMBAPEE? 180εκ …
    Barcelona: 315εκ. Αυτοί κάνουν άλλο κόλπο πιο έξυπνο ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΑΛΗΡΗΣΑΝ ΣΑ ΤΗ ΡΕΑΛ. Αποπληρώνουν σπαστά παίκτες για να ισοσκελίζουν ισολογισμούς. Ακόμη μας χρωστάνε 42εκ ΛΙΡΕΣ από το Κουτινιο πριν 4,5 χρόνια.. Αυτά τα 42 λοιπόν ακόμη ΔΕΝ φαίνονται πάνε για του χρόνου. Παίρνουν ένα παίκτη πχ 100εκ και το σπάνε σε 5 χρόνια, αρά στο χαρτί γράφουν 20εκ τη χρονιά. Πανέξυπνοι οι Ισπανοί, πως δε το εχει σκεφτεί κανένας άλλος? Είναι σα το κοντό που έλεγε: παραδίδω την αεκ και δε χρωστάει ευρώ ΤΩΡΑ. Το μέλλον είναι άλλη κουβέντα. Γι αυτό τα είχε δει ο δικός μου και τον έδιωξε με τις κλωτσιές όταν πήγε να δώσει 600/έτος στο 32αρη τότε Μπασινά για τετραετές..
    Gunners: 308εκ. No comment. Θέλει πολύ προσπάθεια να χρωστάς 308 για να παίρνεις το David Luiz και το Lacazzete. ΠΟΛΥ όμως όχι αστεία.
    Kinder: 305εκ. No comment also.
    Chelskey: 257εκ. Ίδιο κόλπο με τους Σπανιόλους. Τουλάχιστον πήραν ένα CHL.
    Spurs: 210. Δε χρωστάγαν τίποτε ίσα ίσα που έβγαζαν και κέρδος με τη συμμετοχή μέχρι το τελικό προπερσυ. Μετα ήρθε ο ΖΟΥΖΕ και τους έβγαλε έβδομους..

    ΥΓ2 Our captain @ Rangers this year as manager:

    Played: 38
    Won: 32
    Drew: 6
    Lost: 0 (Zero)
    Goals for: 92
    Goals against: 13
    Points: 102

    Για οποίον φοβάται τι θα γίνει όταν φύγει ο Jürgen- ανανέωσε 2 χρόνια ακόμη- ο Stevie G είναι ήδη στη σειρά. Aν όχι άμεσα είναι θέμα χρόνου.
    Με SG8 στο πάγκο – αν συνεχίσει έτσι- έχομε κλείσει ΧΑΛΑΡΑ για χρόνια τη θέση. Δε τίθεται θέμα να πάει αλλού ΚΑΝ..

    Καλή συνέχεια, δύσκολο πράγμα να συνδυάζεις τριήμερα με ΠΟΛΥ δουλειά.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η OPTA είναι μια Αμερικανό- Αγγλική ΦΥΣΙΚΑ εταιρεία, πολυεθνική με γραφεία σε +20 χώρες. Ως αμερικανο-αγγλοι είναι top με διαφορά στο χώρο τους.
    Συνδρομητική, πανάκριβη, καλύπτει πάνω από 60 σπορ, 400,000 παιχνίδια ετήσια!
    Χρησιμοποιεί LIVE στοιχεία, βλέπεις δηλαδή την ώρα του αγώνα αν θες τι ακριβώς κάνει η ομάδα, ο παίκτης, στατιστικά, που κάνει λάθη, τι κάνει σωστά, μιλάμε για δεκάδες αναλύσεις.
    Είχα γράψει πριν χρονιά αρκετές φορές και δε σταματάω να το λέω. Το όπλο σήμερα είναι ένα και μόνο ένα: Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.
    Οι τύποι έχουν εισάγει ΑΙ (Artificial Intelligence) εδώ και χρόνια και παρέχουν κορυφαίες στην αγορά ροές δεδομένων, υπηρεσίες σύνταξης ή προσαρμόσιμες πλατφόρμες widget.

    Ως απλό παράδειγμα βλέπουν live τα αναμενόμενα γκολ (xG) μετρούν την ποιότητα ενός σουτ με βάση διάφορες μεταβλητές, όπως τύπος υποβοήθησης, γωνία προσπάθειας και απόσταση από το γκολ, είτε πρόκειται για προσπάθεια με κεφάλι και αν αυτή ορίζεται ως μεγάλη ευκαιρία.
    Βλέπουν αναμενόμενες ασιστ- πέρασμα- τελική πασά (xA) μετρούν την πιθανότητα ότι ένα δεδομένο πέρασμα θα γίνει υποβοήθηση γκολ. Λαμβάνουν υπόψη πολλούς παράγοντες, όπως τον τύπο του περάσματος, το τελικό σημείο και το μήκος του περάσματος.

    ΑΥΤΑ βλέπει live ο Pepijn Lijnders, είναι ο Ολλανδός με το tablet που κάθεται πίσω από το Klopp και πάει και του δείχνει αν αναρωτηθήκατε ποτέ τι βλέπουν συνέχεια την ώρα του ματς όταν πάει ο Jürgen στο πάγκο.
    Τα βλέπουν LIVE και ανάλογα προσαρμόζουν την ομάδα η το παίκτη αν κάτι δε δουλεύει, αν ο αντίπαλος το εχει διαβάσει, αν δεν αποδίδει ο παίκτης για οποιοδήποτε λόγο κλπ. κλπ.
    Οι Σωτηρακοπουλοι ΑΚΟΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι κοιτάνε χαρτάκια- έτσι μας λένε στη μετάδοση- μιας και ζουν ακόμη στο 1973… Γι αυτό και για πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης , τους λέω ΤΑΓΑΡΙΑ που ακόμη νομίζουν ότι είναι κάπου κορυφαίοι.
    Την ώρα που ο κόσμος εχει πάει 1εκ βήματα μπροστά ο Χρησταρας ακόμη ασχολείται αν ο παππούς του Harry Kane είχε πάει για κατούρημα στο ημίχρονο σε ένα ματς του 1955 και το αναφέρει ως στοιχείο…

    Πέραν αυτών κάνουν και τα κλασσικά που κάνει ο κάθε τελειωμένος πχ Galanis Data να σου δίνουν στατιστικά αλλά ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ. Άμα σχολάσει ο γάμος είναι μεν χρήσιμα για να βλέπεις την εικόνα αλλά παντελώς άχρηστα την ώρα που έχεις το πρόβλημα. Ο καθένας μπορεί να μετρήσει πόσες πάσες έκανε ο Χ-Ψ, άλλα πράγματα είναι όμως που μετράνε. Και το μάνταλο κάνει 50 πάσες/ ματς άλλα οι 49 πάνε σε αντίπαλο με κορυφαία τα στημένα που ακόμη και αν προσπαθείς θέλει τεράστια συγκέντρωση να μη πετυχαίνεις συμπαίκτη 10 στις 10.

    Έχω περιορισμένη πρόσβαση σε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα, ευγενικά παραχωρημένη από άνθρωπο του club, με την υπόσχεση πρώτον να μη δώσω κωδικούς πουθενά (είναι ευκολά ελεγχόμενο να δεις ποιος συνδέεται, από που, πόση ώρα, τι βλέπει κλπ.) και δεύτερον να μη δημοσιοποιώ πράγματα που κάνουν μπαμ σε κάποιον που ξέρει ότι είναι από την OPTA. Οι λόγοι προφανέστατοι: μια υπηρεσία που ο σύλλογος τη πληρώνει πάνω από £100.000 λίρες δεν είναι ούτε για μοίρασμα ούτε για χόρταση.

    Πάμε λοιπόν στο θέμα μας.
    Ο Olivier Ntcham είναι 1,80, 25 χρονών. Αυτά τα περί 10εκ είναι παραμυθία που ο Κεφτές τα είδε είτε στον ύπνο του είτε όταν ήπιε 5 μεγάλες draft παρέα με τα 10 διπλοπιττα που καταβροχθίζει καθημερινά για να χτίσει αυτό το εξαίσιο κορμί που θυμίζει έγκυο ελέφαντα.

    Ανηκει στη Unique Sports Management ένα κάλο γραφείο που εχει τον Μουσακά της Referee (αυτόν που ΝΟΜΙΖΕΙ ότι είναι μπακ), τον Reece James της Chelskey που ΕΙΝΑΙ μπακ, τον Wilson της Newcastle που είναι ένα αξιοπρεπές επιθετικό χαφ και άλλους.
    Μικρό γραφείο με γύρω στα 150εκ συνολικό κόστος παικτών, οι περισσότεροι είναι κάτω από 5εκ. Μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα άλλα μικρό για εδώ που ο ΜΟ μονός του κάνει παραπάνω.

    Στο top της καριέρας του κόστισε 3,5εκ στους Κέλτες, δηλαδή 1εκ ΛΙΓΟΤΕΡΟ από το Μπάρκα που δε παίζει καν βασικός.
    Το 2019 είχε ένα σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε σχεδόν όλη τη σαιζόν έξω- 16 ματς. Στο γόνατο. Πέρσι ξανά χτύπησε στο ίδιο σημείο.
    Πήγε στη Μαρσειγ έκανε ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ πράγματα και οι Γάλλοι τον επέστεψαν κρίνοντας ότι ακόμη και 2εκ που ζήτησαν οι Κέλτες ήταν πολλά.
    Τώρα για κάποιο λόγο οι Κέλτες τον αφήνουν ελεύθερο να ξεφορτωθούν το συμβόλαιο του γύρω στο μισό εκ.
    Ο λόγος δεν αναφέρεται επίσημα- λογικό- άλλα ποσό κάνει 1+1? Σιγουρά όχι 11 όπως θα απαντούσε ο Αλι6ς.
    Βαλε ότι είναι μέτριος για τη Celtic, βάλε ότι δεν μπορούν προφανέστατα να τον πουλήσουν, βάλε και τα στουκα στο γόνατο και έχεις τη μεταγραφική ‘μπόμπα’ του μεγιστάνα..

    Τόσο απλά και όμορφα.

    Αλλα: Το οικονομικό ΔΕΝ είναι το θέμα μας…

    Δηλαδή ΘΑ έδινε ο μεγιστάνας 2-3-5εκ για παίκτη- αφού δεν εχει θέμα, όπως έδινε (μη γελάτε ακόμα) 1,3 στο Ρεμπροφ.. άλλα κατέληξε με 200-300 σε κάποιον ΙΤΣ.
    Πλέον παζαρεύει τα 100 χιλιάρικα ένα μήνα τώρα, μη τυχόν και δώσει παραπάνω από όσα έδινε στο καλόγερο.

    Τώρα γελάστε ελευθέρα.

  3. Ο/Η byron λέει:

    Προς: Φως του φεγγαριου

    Προσωπικά συμφωνώ μέχρι στιγμής με τις κινήσεις του τερματοφύλακα και του γάλλου χαφ της Σέλτικ εφόσον ολοκληρωθεί θετικά. Όλοι κρίνονται στο γήπεδο, αλλά μοιάζουν κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση και με λογική. Έως και ταβάνι για το επίπεδο μας που θα είναι πλέον το Conference με 3.000.000 έσοδα.

    Διαφωνώ κάθετα με την ενασχόληση της ΑΕΚ πάλι με τον Αραούχο, όσο κι αν έχει μια άριστη σχέση με τον κόσμο. Ένα μέτριο φορ είναι συγκριτικά με άλλα που είδαμε στην Ελλάδα (βάσει στατιστικών και τελειωμάτων). Είναι καλύτερος από τη γίδα, αλλά παίζει 3 χρόνια στη Β Ισπανίας, το πολύ να βάλει 12-13 γκολ, κάτι που το κάνει και ο Καρίμ. Επομένως δεν δικαιολογούνται να ζητάει κάποια Λας παλμας 3.000.000 και να μη μπορούμε να βρούμε άλλο φορ στο πλανήτη. Και φυσικά γελάμε με τους κεφτέδες που έλεγαν ότι η ΑΕΚ εδινε 3.000.000 για το 50% προ 3ετιας, αλλά δεν δίνει 3.000.000 για το 100%. Θέλει κάτι καλύτερο.

    Ο Τζαβέλλας σίγουρα είναι κάτι που μας λείπει λόγω ηττοπάθειας που είναι γεμάτο το club εδώ και χρόνια, άλλα δεν είναι ικανός να μαζέψει όλη την άμυνα που πέρσυ έφαγε 50 γκολ και σε κάθε παιχνίδι με χωριό είχαμε σίγουρο ότι θα φάμε 2. Θέλουμε έναν νέο Τσιγκρίνσκι ή Μαιστοροβιτς. Δεν λεω για γκαμαρα που δεν βρίσκεται. Η άμυνα θέλει ολικό ξήλωμα (4 νέους βασικούς) και από ότι προκύπτει οι Σβάρνας, Νέντε, Μπακάκης, Λόπες, Ντατσένκο θα είναι κανονικά στην προετοιμασία και στα πλάνα, εκτός αν έρθει πρόταση να πωληθούν. Αυτοί οι παίκτες έπρεπε να τελειώσουν την ίδια μέρα που έπεσε η 5αρα. Υπάρχουν γύρω στα 15 συμβόλαια αμυντικών. Μιλάμε ξεκάθαρα για τα χειρότερα μπακ της κατηγορίας. Αυτά δεν με κάνουν να αισιοδοξώ προς το παρόν για νοικοκυροσύνη και πως κάτι αλλάζει. Ίδωμεν.

    Ο προπονητής έχει επιτυχίες με τον Αστέρα και έχει κάνει πρωταθλητισμό. Επίσης μου είναι συμπαθής. Πιστέυω ότι πρέπει να στηριχτεί με χρόνο και μεταγραφές, αλλά δεν μου βγάζει ότι είναι κάτι παραπάνω από έναν ακόμα μικρότερο απτη διοίκηση, που συμφωνεί σε όλα, που αργά η γρήγορα θα καβαληθεί απτο Μάνταλο και την κομπανία του. Κι άρα είναι πολύ δύσκολο να πετύχει.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    O Nole πάντα μου ήταν συμπαθής. Όπως και ο Federer σε αντίθεση με τον Ναδαλ που μοιάζει με γύφτο παλιατζή: παλιά ψυγεία παίρνω, αυλές καθαρίζω.
    Φυσιογνωμικά πάντα γιατί στο court στο χώμα ο τύπος είναι θάνατος.
    Ο Nole και εκτός γηπέδων είναι εξαιρετικός τύπος συν ότι είναι μεγάλος φιλέλληνας και το εχει αποδείξει πολλές φορές ανεβάζοντας φωτο με ελληνικές σημαίες όταν έχουμε μια σημαντική επιτυχία στον αθλητισμό. Δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ ανάγκη να το κάνει και είναι καθαρά γούστο του.
    Δε ξέρω πολλούς που κάνουν κάτι ανάλογο, τον Χ-Ψ να ανεβάσει φωτο με σημαία της Σερβίας η της Ισπανίας, Νορβηγίας κλπ. αν έχουν ανάλογα επιτυχίες σε ΕΘΝΙΚΟ επίπεδο. Εχει διαφορά να είσαι διάσημος και ΝΟ1 στο πλανήτη και να φωτογραφίζεσαι με σημαία άλλης χωράς και διαφορά να είσαι ο κανένας και να ανεβάσεις μια φωτο του Gerrard- όπως έκανα εγώ παλιότερα πχ. Ζούμε στην εποχή του politically correct που άμα δεν είσαι μαύρος, πουστης, λεσβία με μουστάκι, άμα δεν έχεις φίλους Αφγανούς πακιστανούς και Μοχάμεντ, άμα δεν είσαι ‘προοδευτικός’ και γενικά αριστερός, τότε σε ρίχνουν στη πυρά σε δευτερόλεπτα.
    Ας φανταστούμε την εθνική Τουρκίας, Αλβανίας, Βουλγαρίας να παίρνει το Euro και να βγαίνει ο Γκάλης, ο Δομάζος, η Κορανάκ, ο Πετρουνιας με ανάλογη σημαία…

    Ο Nole είναι ο τύπος που εχει ανακατασκευάσει και κατασκευάσει 45 νηπιαγωγεία, βοηθώντας περισσότερα από 22.000 παιδιά στη Σερβία, ενώ έχει απασχολήσει και 1.600 εκπαιδευτικούς. Που έδωσε 1εκ για να αγοραστούν εμβόλια, που έχτισε στο Trstenik σχολείο την ώρα που το νούμερο κάνει πάρτι στο Dubai και ονειρεύεται να κάνουμε Harrods στην Ελλάδα που δε μπορεί να επιβιώσει ο Hondos και ζορίζονται τα 2-3 Mall όλα και όλα.
    Αυτό εξηγεί γιατί ο Τζόκοβιτς αντιμετωπίζεται ως εθνικός ήρωας στη χώρα του.
    Και κάτι τελευταίο για το θέμα. Όταν σου δίνει ο Borg το βραβείο σου, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΕΥΓΕΝΕΙΑ τον κοιτάς στα ματιά χαμογελάς και λες ευχαριστώ όσο και αν πικράθηκες από την ήττα. Δε του γυρνάς τη πλάτη αμίλητος λες και κάνεις αγγαρεία. Ο Borg είναι μεγάλε, εσύ είσαι ο ΤΙΠΟΤΑΣ ΑΚΟΜΗ.

    Χωρίς να είμαι φανατικός βλέπω αραιά και που αγώνες. Είναι ένα άθλημα που σα το βόλεϊ- μου αρέσει πολύ- σπάνια αδικείσαι από τη διαιτησία- άντε να χάσεις 1 πόντο σε όλο το ματς- και βασίζεται καθαρά στην ικανότητα στη αντοχή και στην εμπειρία σου. Δεν εχει σωματική επαφή να το πάρεις στη δύναμη και η τύχη παίζει μεν ρόλο, όπως παντού, αλλά όχι καθοριστικό. Μπορεί 2-3 μπάλες από τις 150-200 να τις πάρεις για εκατοστά μέσα έξω, αλλά είναι ακριβώς αυτό. 2-3 στις 150. Σε αντίθεση με τη μπάλλα που μπορεί να τρως ξύλο 90 λεπτά να κάνεις μια κατεβασιά και να πάρεις το ματς με μια τελική στο τέλος. Βλέπε Αγιαξ-ζελας 0-1, Ελλάδα- Τσεχία στο Euro το 2004 που ο Καψής νίκησε το Νετβεντ!, το αεκ-γαύρος με το καραγιοζοπουλο που έπρεπε να έχουμε φάει 4 ευκολά, η οποιαδήποτε ομάδα του ΖΟΥΖΕ.

    Το χθεσινό ματς ήταν η επιτομή του επαγγελματία παίκτη με τον ανερχόμενο. Βρέθηκε πίσω 2-0 γιατί ο μικρός μπήκε φουλ γκάζια και ο Νολε την είδε πιο χαλαρά, αλλά μόλις αρχίσαν να παίζουν ρόλο άλλα πράγματα όπως η εμπειρία και η αντοχή, τον κατάπιε σα στραγάλι. Είναι και παικτικά ανώτερος, φάνηκε από τα τσαφ που έκανε ο μικρός συνέχεια σε κρίσιμα σημεία οπότε επικράτησε η λογική.
    Ο μικρός ως παίκτης είναι κάλος και σίγουρα θα γίνει καλύτερος. Ως χαρακτήρας είναι ΜΑΛΑΚΑΣ και το εχει αποδείξει πολλές φορές. Από τότε που έβριζε το πατέρα του! επειδή ως προπονητής του κάτι του είπε σε ένα αγώνα μέχρι διάφορα καραγκιοζιλίκια που κάνει ανά καιρούς μέσα άλλα κυριά έξω από τα γήπεδα.
    Κάτι που η Σακαρη για παράδειγμα ΔΕΝ κάνει, για να μη πει κάποιος ότι είναι η ηλικία.
    Χθες για παράδειγμα τον πιάνει η κάμερα να φωνάζει come on και merde (σκατα στα γαλλικά). ΟΠΑ ρε μεγάλε που βρίζεις σε ξένες γλώσσες για να κάνεις εφέ. Μπάλλα βλέπω με Άγγλους σε pub και τα μπινελικια πάντα πέφτουν στα ελληνικά και μένω και 500 χρονιά εδώ. Σιγά μη πω merde άμα κάνει μαλακια ο Salah σε τελικό CHL. Η παρέα μου εχει μάθει 50 καντήλια στα ελληνικά- δε μιλάμε για το μαλακα που πλέον είναι διεθνής λέξη και τη ξέρουν όλοι.

    Θα γίνει καλύτερος άλλα ακόμη τα 3 θηρία ούτε κατά διάνοια δε τα βλέπει. Μόνο όταν αποσυρθούν- κοντά είναι η ώρα- θα ανεβεί στο ranking.

    Είναι για να το πούμε ποδοσφαιρικά ο Αγιαξ. Εχει ταλέντο, εχει ενέργεια παίζει μπάλλα αλλά για να κερδίσει CHL πρέπει να ‘αποσυρθούν’ οι μεγάλοι παίζοντας μεταξύ τους και σε ένα τελικό να πέτυχει μια Bayern μια Real μια Liverpool σε κακό φεγγάρι.

    Στα κανονικό άθλημα, τα λιοντάρια χθες έκαναν μια σημαντική νίκη. Καλή ομάδα οι Κροάτες αλλά μέχρι εκεί. Οι Άγγλοι έχουν νεανική ομάδα που τρέχει, επιτέλους εχει ταλέντο, έχουν εμπειρία Premier League- δηλαδή στο πιο ζόρικο επίπεδο- αλλά λίγη σε διεθνείς αγώνες ως εθνική και σε ρυθμό αγώνα οι άλλοι δεν είχαν καμία τύχη. Αν οι μπάλες που έπεφταν στον χασογκολη, έπεφταν στο Kane στο πρώτο εικοσάλεπτο θα ήταν 3-0 ευκολά το σκορ. Όσο βλέπω τον Resse James της Chelskey τόσο πιο πολύ μου αρέσει. Θηρίο, ήρεμος, ταχύς, τσαμπουκάς στις μπάλες. Δηλαδή ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ.

    Δευτέρα σήμερα, καλά ήταν 1,5 μέρα άραγμα μετα από καιρό, τα κεφαλιά πλέον μέσα.

    ΥΓ Του Φλαμπουράρη του κόλλησε ο Δήμος Αθηναίων χαρτί στο αυτοκίνητο ότι θα το σηκώσει.
    Του έστειλε ειδοποίηση με ταχυδρομειο (γραμμα).
    Του έστειλε mail.
    Και αυτός δεν πήρε χαμπάρι Χριστό.
    Και είδε κάποια στιγμή ότι έλειπε και πήγε στην Αστυνομία ότι του το έκλεψαν.
    Αυτός ο άνθρωπος διαπραγματεύθηκε με τη Μέρκελ