ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Νυφίτσες εναντίων κλεφτοκοτάδων

Ιταλία-Αγγλία.  ‘Η το ανάποδο για τυπικούς λόγους.

Οι πρώτοι φαίνοταν απ΄την αρχή ότι το είχαν δει αρκετά ζεστά, δεδομένης της καλής -για αυτούς- συγκυρίας που θέλει αρκετές παραδοσιακές μεγάλες δυνάμεις να μη βρίσκονται και στο καλύτερο φεγγάρι τους.Γερμανία,Γαλλία Ισπανία κυρίως.

Και όντως,με τον έναν ή τον άλλον τρόπο,στην πορεία αποκλείστηκαν

Οι δεύτεροι-αφού οι τρεις προαναφερθέντες “ψόφισαν” ως τα ημιτελικά-,βρέθηκαν στον τελικό, δϊχως να πάιξουν ούτε ένα σοβαρό ματς. Η μάλλον,ένα βρέθηκαν να ξεπεράσουν στον ημιτελικό και -δεν- χρειάστηκαν την βοήθεια της τεχνολογίας.

Αναφέρθηκα στις αρχές του  Euro, “για ποιο λόγο συμμετέχουν οι Αγγλοι”. Και αυτό είναι ανεξάρτητο από την όποια πορεία θα διέγραφαν.Είναι έξω και πέρα απο προκρίσεις. Αυτες ερχονται ή όχι. Και εξαρτώνται από μια σειρά παράγοντες. Για όλες τις ομάδες ισχύει.  Δεν έχει να κάνει. Μπορεί και να το σηκώσουν οι “Μαγκουάιρ”. Εδώ το σήκωσε ο Καραγκούνης.Εχετε δει την ταινία Forrest Gump”; Αυτό ακριβώς.

Φυσικά το ερώτημα είναι ρητορικό. Ολες οι ομάδες έχουν δικαίωμα σε συμμετοχές. (όπως όλοι οι ενήλικοι πολίτες ‘έχουν δικαίωμα ψήφου. Παναγία βόηθα) Αλλά παραμένει: Οι Αγγλοι γιατί ασχολούνται-σε επίπεδο Εθνικής ομάδας πάντα- με το ποδόσφαιρo; Γιατί δεν μένουν στο κυνήγι της αλεπούς,ή στο γρηγορότερο άνοιγμα μπύρας με το στόμα; Το αυτό και οι Γερμανοί. Οπως και ημείς οι ταρνανάδες. Και μισή ντουζίνα ακομα. Διατί καλά μου παιδιά ταλαιπωρείτε το σπορ; Αστο να πάει στο διάολο.

Δεν μπορεί η ΦΙΦΑ- ή ΠΙΠΑ- να απαγορευσει την σε εθνικό επίπεδο ενασχόληση; Σε συλλογικό,κάνε ότι θες.Αλλωστε εκεί τα ιδιωτικά συμφέρονται έχουν μετατρέψει τα πρωταθλήματα σε πολύχρωμα πανηγύρια. Με πρώτο την Αγγλική Premier, η οποία ορθότατα έχει μετατραπεί σε μια βιομηχανία κολοσσιαία,αφού οι ιθύνοντες-οι Βρετανοί δηλαδή- είναι “μανούλες” στο προμοτάρισμα και στο σερβίρισμα. Ανακατεύουν τα καλύτερα υλικά τρίτων, τα αμπαλάρουν και στα προσφέρουν στο πιάτο. Σε αυτά, τους βγάζουμε το καπέλο.Αλλά σε επίπεδο εθνικής ομάδας, τί στο διάολο θες και συμμετέχεις;

Υπάρχουν χώρες π.χ. σήμερα που δεν τους επιτρέπεται να κατέχουν πυρηνικά.

( ο Κλεμανσό, είχει υποστηρίξει π.χ. την θέση,κατά την παράδοση της Γερμανίας στο τέλος του Α΄ Π. πολέμου: “στους Γερμανούς δεν θα πρέπει στο μέλλον να επιτρέψουμε να φτιάχνουν εργοστάσια.Θα πρέπει όλοι τους να γίνουν αγρότες”. Ηξερε τι έλεγε ο άνθρωπος. Φυσικά δεν εισακούσθηκε και τα αποτελέσματα είναι γνωστά)

Υπάρχουν λοιπον-για να επανέλθουμε στα του Euro- ομοιότητες με το παγκόσμιο του ’66, δεδομένου ότι -οπως και τότε- “‘επεσαν”(sic) σε βατό όμιλο,έδωσαν πλην ενός (και του τελικού συμπεριλαμβανομένου) τους αγώνες στο Ουέμπλευ και-κρατώντας την “παράδοση”- όταν χρειάστηκε η διαιτησία,ήταν εκεί,για να “σπρώξει” τους “εφευρέτες” του ποδοσφαίρου. Τότε χρειάστηκε πέντε-έξη φορές.Φέτος,μία (ως τώρα) και καλή.

(θα διαβάζουν κάτι τέτοια οι Μέσι,Ρονάλντο,-ο κανονικός-Ροναλντίνιο,Ζιντάν, Μαραντόνα-από ψηλά πλέον αυτός- Πελε,Πουσκας,Εουσέμπιο, κλπ και θα θέλουν να πνιγούν όσοι δεν είναι ήδη νεκροί. Και δεν μιλάμε μόνο για τον περίφημο τελικο του 66 και το λεγόμενο “γκολ-φάντασμα”. Αυτό πολύ μικρή σημασία έχει.Ειτε πέρασε είτε όχι,θα κατακυρωνονταν έτσι κι αλλιώς. Ειναι κουτο να φιλονικεί κανεις με βάση αυτό.Ειναι σαν να κάνεις τεχνιτή αναπνοή σε μούμια. Ουδεν όφελος. Σε όλη την διοργάνωση του 66 πήγαν “πρίμα” διαιτητιτικά οι “εφευρέτες”.

Φυσικά κάθε “οικοδεσπότης” σπρώχνεται”. Πάγια τακτική των διοργανωτών,που θέτουν τις πουτάνες με τις σφυρίχτρες στη διάθεση του οικοδεσπότη. Αλλά οι Αγγλοι,θέλουν και μια ειδική μεταχείρηση.Διότι καλούνται να πάρουν τίτλο σε άθλημα στο οποίο ενώ έχουν αυτοαναγορευθεί ως “μέντορες” του αθλήματος,  είναι χειρότεροι πολλών άλλων  και έτσι υπάρχει ένα άγχος παραπάνω. Είναι σαν τον καθηγητή μαθηματικών που καλέιται να μιλήσει σε συνέδριο  για την εξίσωση που επινόησε,αλλά δεν θυμάται πως λύνεται. Μούμπλε…μούμπλε…

Το θέλει το σπρώξιμο, όταν χρειάστεί, ακόμα και ο Βραζιλιάνος. Μη σου πω ότι το απαιτεί.Εδώ ο Μαραντόνα. έκλεψε νίκη-και μάλιστα επί των Βρετανών-με το χέρι, και κατόπιν όλοι οι ενασχολούμενοι με το άθλημα-που κονομάνε απο αυτό- είπαν “το χέρι του “Θεού”. Αν ήταν κανένας άλλος θα είχε την τύχη του Γκοικοετσέα”.

Δεν ισχυριζομαι φυσικά να στήσουν την ομάδα στον τοίχο.Σιγά. Αλλα να πουν “βρε αδερφέ,εδώ κρίνεται πρόκριση σε τελικό Euro, βρισκόμαστε στο 115’,σχεδόν μηδενικός χρόνος αντίδρασης δηλαδή για την άλλη  ομάδα,πέφτει αυτή η μαιμου κάτω,ο διαιτητής το ΠΡΩΤΟ που κάνει-αφού πλέον υπάρχει η δυνατότητα που δεν υπήρχε στο παρεθόν να “φέρουμε το χρόνο πίσω” και να δούμε ξανά και ξανα τη φάση σε ζεστό χρόνο και να αποφασίσουμε όσο γινεται πιο δίκαια.Και εν τούτοις,ούτε που πήγε να δει το var η πουτάνα. Το άφησε στους άλλους. Μιλάμε για κωμωδία. Αμα λοιπόν είναι “γραφτό”-έτσι λέγεται στην καθομιλουμένη η πουστιά-να συμβεί το “λάθος”,θα συμβεί.Δε πα να έχεις κρεμάσει κομποσκίνια και σκόρδα.

Οι δημοσιογράφοι είναι πουτάνες.Γλύφτες. Λινάτσες. Οπως οι της πολιτικής προπαγάνδας,΄’ετσι και τουτοι. ΟΙ “Καρπετόπουλοι”δεν έβγαλαν “άχνα”. Μηδενός εξαιρουμένου.(εκτος νομίζω από τον συνσχολιαστή της μετάδοσης του αγώνα Δανιας-Αγγλίας, ο οποιος είπε το προφανές “δεν ξέρω αν ήταν ανάποδα η φάση,αν αυτο το σφύριγμα θα δίνονταν” … “ειναι και αυτό ένα ερώτημα” τόλμησε να ψελλίσει ο άλλος ο μαλάκας. Κατά τα άλλα ουδέν.ΕΦημερίδες,sites,παντού. (για τους χώρους που γράφουν εννοώ.Οχι για την εφημεριδα της κυβέρνησης. ) Ρε ούτε νύξη. Λες και είναι απλά Τετάρτη. Γιατί; Μα φυσικά γιατί αυτές οι λινάτσες “σιτίζονται” άμεσα ή έμεσα απ΄την Premier. Αυτην μεταδίδουν,αυτην σχολιάζουν,αυτην περιγραφουν,αυτην αναλύουν,αυτην διαφημιζουν, αυτην προμοτάρουν στα άρθρα τους,στα σπικάζ τους, στις εφημεριδες τους,στις εκπομπές τους, κλπ. Πουτάνες. Και εδώ είμαι με τους Αγγλους. Ετσι. Στη “σέντρα” οι πουτάνες. Βγάλτε τις τη Συγγρού,σε παράταξη.

Τέλος πάντων. Η μονη διαφορά είναι ότι οι Αγγλοι δεν θα έχουν τα “ξαδέρφια” τους Γερμανούς  στον τελικό,αυτη τη φορά,αλλά μάλλον κάτι ασφαλώς πιο δύσκολο. Τις περίεργες,παμπόνηρες νυφίτσες,τους Ιταλούς. Οι οποίοι δεν είναι καθόλου αφελείς.Και δύσκολο πολύ να τους κλέψεις. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Για να δούμε τί θα γίνει σήμερα. Αν έχουμε καθαρό σκορ από την μια ή την άλλη πλευρά-κομμάτι δύσκολο-δεν θα δούμε “αρκούδες”. Αν όμως χρειαστεί να “σπρωχτούν” οι “εφευρέτες”,θα “σπρωχτούν”. Γιατί θα είναι μοιραίο.Γιατί θα είναι “deja vu”.

Αν “σπρωχτούν ” οι “νυφίτσες” αυτό θα είναι απ τα άγραφα.

Αν πάλι και με “σπρώξιμο” οι “εφευρέτες”  καταφέρουν να  απωλέσουν το τρόπαιο,μέσα στο “ναό”, έ τότε δε ξέρω τί να πω.

Οι λαοί έχουν πλάκα.Βολοδέρνουν στο δέρμα του πλανήτη,γαμώντας ο ένας τον άλλον η προσπαθώντας τουλάχιστον,γυροφέρνουν περιοχές,σπρώχνονται,σε βουνά,κατσικώνονται σε ακτές, μάχονται σε πεδιάδες, γεννιούνται και πεθάινουν σκορπίζοντας πολύτιμες  για το χώμα σάρκες,έτσι ώστε αυτό να γίνεται ολοένα και πιο καρποφόρο και εύπορο. Και όντως. Τρώγoντας και πίνοντας σήμερα, απλά “δοκιμάζουμε” τους προγόνους μας. delicius!

Σε περιόδους πολέμων,δεν τίθεται θέμα. Ολοι οι λαοί-λίγο ως πολύ-είναι βάρβαροι και σκληροί.Ειναι η Φύση αυτή που διατάσσει.

Σε περιόδους “ειρήνης” όμως (έτσι ονομάζονται τα χρονικά διαστήματα-ανάπαυλες μεταξύ των αιωνίων λογής-λογής πολέμων) οι λαοί συμπεριφέρονται σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία τους. Και εκεί έχει πλάκα.

Τι κάνει ένα παιδί,άμα το κάνεις “τσακωτό” πάνω στην πορτοκαλιά; Αναλόγως το παιδί.

Ο νεοέλληνας π.χ..αν τον κάνεις “τσακωτό” θα σου απαντήσει απορημένος: “τι, ποιος…;Εγώ”;  Μιλάμε για μαλάκα.

Ο Ιταλός θα σου πει “.Κε μπέλα ραγκάτσο…. Αλόρα…” Δηλάδη,”έλα μωρέ,φιλαράκια είμαστε. Ελα και συ επάνω να δοκιμάσεις”. Νυφίτσα.

Τον Γερμανό,αν τον ρωτήσεις “γιατί κλέβεις”,  θα σου πει πολύ απλά “γιατί έτσι μου  γουστάρει…γιατί μπορώ”. Γαϊδούρι.Βαριάς έλασης.

Ο δε Αγγλος, ο Βρετανός μάλλον, άν τον ρωτήσεις “που το βρηκες αυτό ρε,άστο κάτω”,  θα σου απαντήσει ψύχραιμα: “Γουατ μαϊ φρεντ; Δις ις μαϊν. Τσεκ άουτ δις ντόκιουμεντ”! Και θα σου δείξει όντως “τίτλους” και “σφραγίδες”. Ετοιμες. Μιλάμε για Λόρδικο κλέψιμο.

Το τελευταίο “ειδος” είναι και το πιο παράξενο,γιατί φτάνει στο σημείο της αυθυποβολής. Πιστεύει πραγματικά δηλαδή ότι “του ανήκει”. Δεν ξέρω παραπάνω απο νευρο-ψυχοπαθολογία. Για περαιτέρω,στους ειδικούς.

Καλή θέαση.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.