ΣΥΝΕΠΕΙΑ

Με την ευκαιρία της ακόμα μίας δημοσίευσης του “πόθεν έσχες” των πολιτικών, είναι καλό και τίμιο να παραδεχθούμε την συνέπεια και την άρρηκτη σχέση των σπουδών τους και της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους με τις επιλογές τους.

Αυτό,αν θέλουμε να είμαστε εντάξει και δίκαιοι,οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Δεν μας ενδιαφέρουν τα νούμερα,αυτά καθ αυτά που αναφέρονται στα πόθεν έσχες. ‘Ολοι ξέρουμε πώς μαγειρεύονται και πως αυτό πράττει η πλειοψηφία των ελλήνων στις δηλώσεις τους. Αυτό είναι αναμενόμενο.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί,είναι η συνάφεια εμπειρίας και πρακτικής εφαρμογής. Και εξηγούμαι:

Ο Κυριάκος,χρωστά(sic) 150.000 σε ΜΚΟ η οποία κατό το ήμιση ανήκει στην αδερφή του Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.,η οποία ΜΚΟ χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Εν τω μεταξύ η σύζυγος Γκραμπόφσκι,έχει-εκτός των αλλων “κρουσμάτων”- ένα  δάνειο από το 2009 ύψους 900.000 και σήμερα το χρέος είναι 847.000. Ερώτηση: Μπορούν να αποπληρωθούν 847.000 συν τους όποιους τόκους που θα τρέχουν ως το 2039 όπου και λήγει,όταν σε 12 χρόνια έχει πληρώσει ένα μικρό μόνο κλάσμα του δανείου;
Απάντηση: ΜΠΟΡΕΙ. Γιατί ο σύζυγος,έχει σπουδάσει οικονομικά και αρα αι πολύπλοκαι και ενίοτε επικινδυναι οικονομικαί διαδικασίαι άπτονται του τομέα εμπειρίας και εκπαίδευσής του.

Ο Τσίπρας δεν δηλώνει και πολλά,ως “αριστερός” που πρέπει να φαίνεται ως τέτοιος. Ερώτηση: Εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς το άκουσμα-παραδοχή του, ότι σε πανάκριβη παραθεριστική περιοχή όπου τα ενοίκια κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα, κατάφερε και έκλεισε συμφωνία για ακίνητο 160 τετραγωνικών με όλας τα ανέσεις, δίδοντας 500 (πεντακόσια) ευρώ το μήνα, Πως τα κατάφερε;Μπορεί;
Απάντηση: ΜΠΟΡΕΙ.Εχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και άρα τί πιο φυσιολογικό από το να μπορεί να διαπραγματεύεται για τα ακίνητα ευκολότερα ένας της “δουλειάς” από ότι κάποιος αμαθής.

Κατά μίαν έννοια,κατάφερε μια νίκη,αφού επέτυχε να συμφωνήσει  αριστερό ποσό ενοικίου σε μια δεξιά περιοχή. Σαν να σουτάρει ο Μέσι με το αριστερό από την δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής στο αριστερό παραθυράκι του τερματοφύλακα, ο οποιος πέφτει δεξιά,σωστά,αλλά δεν καταφέρνει να αποσοβήσει το γκολ,καθ ότι η μπάλα πήγε στο Γάμα…Γάματα.

Ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ- ο οποίος και δηλώνει τα διπλά έσοδα ακόμα και απο τον ίδιο τον πρωθυπουργό, εν τούτοις ουδέ μιαν ημέραν έχει ηργασθεί δια το άτιμον κεφάλαιον και έχει αναλώσει τον ιδρώτα του μοναχά εντός του κόμματος και των πυρετωδών διεργασιών του,επί δεκαετίες Πως τα κατάφερε;Μπορεί;
Απάντηση: ΜΠΟΡΕΙ. Εχει “σπουδάσει” στην πανσπουδαστική της ΚΝΕ και έκανε πράξη το “σπάστε τις αλυσίδες εξάρτησης από την ανάλγητη κεφαλαιοκρατική εργοδοσία”. Πέτυχε μηδέν εκμετάλευση της υπεραξίας του. Πέραν φυσικά του ότι εστάθει τυχερός γιατί συμμετείχε στην έκδοση ομολόγων της εξέγερσης της νομικής στο πολυτεχνείο και με την λήξη τους εξαργύρωσε  οφελούμενος. Εύγε. Και κάποιοι λένε ότι οι κομουνιστες δεν έχουν ιδέα από την καπιταλιστική οικονομία και τους νόμους της αγοράς. Γατάκια…

Η Φώφη, είναι γνωστό ότι πριν προλάβει να αποφοιτήσει από κάτι κοινωνικές επιστήμες κλπ, (είχε προκάμει μόνο να ολοκληρώσει την διατριβή της με θέμα “Η βαρβαρότης της εργασίας και εναλλακτικαί μορφαί ανάπαυσης”)  την άρπαξε η Εθνική Τράπεζα με την γνωστή μέθοδο της αξιολόγησης και -πως πέρασαν τα χρόνια- βγήκε σε σύνταξη εις την τρυφερή ηλικία των 51 ετών Πως τα κατάφερε;Μπορεί;
Απάντηση: ΜΠΟΡΕΙ. Εκανε πράξη ακριβώς αυτό που χρόνια πολλά ευαγγελίζεται ότι το κόμμα της είναι το γνήσιο ΠΑΣΟΚ.
Η ίδια είναι ο ορισμός του βολέματος και κατόπιν ο ορισμός της αενάου και αειφόρου συνταξιοδότησης. Ως γνωστόν,το γνήσιο ΠΑΣΟΚ (όχι αυτό το υβρίδιο που κυκλοφορεί κυρίως στην Ν.Δ. σήμερα) είχε ως κύριο μέλλημά του την ανακούφηση παντι τρόπω των ελλήνων από την επάρατο και την με κάθε τρόπο και μέσο αποκατάσταση ει δυνατόν του συνόλου του πληθυσμού,υπό τας προστατευτικάς φτερούγας του κράτους. Επί ΠΑΣΟΚ η συνταξιοδότηση  μετά τα 55 ήταν ένα όνειδος.Ενα στίγμα. Υπέφερε από “bullying” όποιος δεν κατάφερνε να συνταξιοδοτηθεί “εγκαίρως”.
Και τώρα σου λέει “καθυστερούν” οι συντάξεις και ψάχνουν τρόπο και έχουν πέσει απάνω στο πρόβλημα εφαρμοστές ψηφιακής τεχνολογίας, εταιρίες λογισμικών, εργατολόγοι και νομικοί, χιλιάδες ώρες και πόλύτιμοι πόροι χαμένοι. Δώστε ρε συντάξεις στο λαό, με ταχύτητα κλεισίματος του βλεφάρου, όπως έκανε ο “μεγάλος”. Τι βουρλίζεστε ολημερής;

Υ.Γ Αλλοι τα βγάζουν σούμα 70,άλλοι τα ανεβάζουν σε 90. Τα δισεκατομύρια που έρχονται από την εσπερία. Βράζουν τα καζάνια.Φωτιά έχουν πάρει τα καμάκια και οι σούβλες. Αστράφτουν τα μαχαιροπίρουνα.Καθαρίζει ο “Χασάν” το μπάρμπεκιου στον κήπο.Τρέχουν τα σάλια σε ακριβές σαλιάρες γερόντων. Πέρα δώθε τρέχουν αλαφιασμένες οι υπηρέτριες να διαδώσουν το νέο. -Ερχονται…έρχονται”.
-Ηρέμησε παιδί μου Ραμόνα”…τί συμβαίνει;
-Κύριε… έρχεται ο “στόλος” κύριε!
-Το ξεύρω παιδί μου.Δι αυτό με ανησύχησες μεσημεριάτικα; Πήγαινε να φτιάξεις το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα.Θα έχουμε “επισκέπτες”.
-Να κατεβάσω και κάτι λαστιχόπουτσες από το πατάρι,να τις καθαρίσω;
-Οχι παιδί μου,δεν θα φθάσωμεν ως εκεί.Πλέον έχουμε 5G. Υπεσχέθησαν φυσική πεοεισχωρηση μόνον..
-Ναι αλλά έτσι είπαν και την άλλη φορά και…
-Σιωπή αναιδεστάτη. Πήγαινε εκει που σου είπα. Και πάψε να φοράς εσώρουχα πια. Πότε θα γίνεις άνθρωπος…;
-Μάλιστα Κύριε…μάλιστα κύριε.
-Μη μου παριστάνεις τον Ζαμπέτα και πιάσε τις παντόφλες.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to ΣΥΝΕΠΕΙΑ

  1. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Στο τέλος,έβαλες το ΥΓ και το έσωσες εντελώς.Κήλη απ’τα γέλια, είμαι τυχερός που δεν εβγαλα.

    Άμα όμως το κείμενο έμενε ξερό ,ε την κατάθλιψη την είχα τσέπη…Προνοητικός όπως πάντα ο…Μανιάτης…

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Αγησίλαο”: Θες να πεις ότι δεν γέλασες με το κυρίως…; Πως γκένεν αυτό;
    Εγώ που το ξαναδιάβασα, μου συνέβει το ανάποδο.
    Δεν το διαβάζω τρίτη φορά,γιατί υπάρχει κίνδυνος να κάνω διπλό εμβολιασμό.

    Επι τη ευκαιρία,να πω ότι συγκάτοικοι με τον Λιγνάδη θα έπρεπε να είναι αυτά τα αρχίδια που προτείνουν παιδικό εμβολιασμό,αφού έχουν “ασελγήσει” στις ψυχές τους ενάμιση χρόνο τώρα με τα άκριτα και άσκεφτα μέτρα που πρότειναν και συνεχίζουν να προτείνουν και να εφαρμόζουν.

    Τα πλέον αθώα και μάλιστα τα πλέον προστατευμένα αλλά και προστατευτικά ως προς την διάδωση του (σκατο) κορωνοϊού, πλάσματα,έχουν υποστεί 18 μήνες τώρα εναν ανείπωτο κατ εξακολούθηση βιασμό.
    Κορυδαλός στα μουνόπανα και στο βάθος του κελιού να τους περιμένει από ένας νταβραντισμένος φυλακόβιος.

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Θα βοηθούσε πολύ στη τωρινή εποχή αν ζούσε ο Φρόυντ να μας εξηγησει καλύτερα το δαιδαλώδες της λίμπιντο των σύγχρονων “Μέγκελε”.
    Οπου η “σύριγγα” αφορά φαντασιακά το “όργανο” με το οποίο εισβάλουν και “εκχύουν” στα σώματα μετά από μια βίαιη πράξη,προκειμένου να “ανακουφιστούν” οι παράφρονες που στον καθρέφτη τους,έχοντας υποστεί υποσυνείδητη “πεεκτομή” βλέπουν έναν “αναγκαστικό εραστή” ο οποίος εκ θεού ή εκ φύσεως μονοπωλεί το προνόμιο του “οφέλιμου βιασμού” και της “εξασφάλισης”,της “ικανοποίησης” ή και της “σωτηρίας” ακόμα-ακόμα των υποδοχέων οι οποίοι μπορεί να μη κατανοούν ακόμα το “σωτήριο” της πράξης,αλλά θα μνημονευουν στο μέλλον την “συνεύρεση” με τους πεοκομένους συριγγάρχες.
    Αβυσσος η ψυχή του αγάμητου.
    Απο δαύτους κινδύνευαν,υπέφεραν και συνεχίζουν να κινδυνευουν και να υποφέρουν οι κοινωνίες.Διαχρονικά.
    Το “γαμάτε γιατί χανόμαστε”,εδώ έχει μια διασταλτική μεν ερμηνεία αλλά με απόλυτη προταιρεότητα.

    Μάθε το παιδί σου να αγαπά και να χαιδεύει.Και όχι να σφίγγει τις γροθιές του και να απειλεί. Μαλάκα.Γιατί αύριο,θα γίνει σαν αυτούς τους πουστιδες που διαβάζει στα βιβλία της Ιστορίας και που βλέπει και σήμερα, με κάθε ευκαιρία, ολημερής στα σκατοκάναλα να σε “βιάζουν” και σε “σώζουν” δια του “οφέλιμου βιασμού”..

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Η βλακεία “γράφει” στο πρόσωπο. Ναι ξέρω είναι “ρατσιστικό”. Χέστηκα.
    Ας ανοιχθεί και κανένα βιβλίο περί του “πως και γιατί οι ευειδείς είναι περισσότερο επιτυχημένοι από τους δυσειδείς” (άλλωστε οι φορείς και θιασσώτες της ευγονικής,είναι αυτοί που επινοούν και τις “Mainstream” αντι-ρατσιστικές “ροές” και μόδες.)

    Βλέπεις ας πούμε στην tv τις μούρες των Σήψα,Εξαδάκτυλου,Παγώνη,Βασιλακόπουλου,Βατόπουλου, “Σωτήρη”,Παπαευαγγέλου,Χαρδαλιάς, κλπ. Με τον ήχο στο “mute”. Εισαι σχεδόν βέβαιος.
    Ενεργοποιείς τον ήχο, και τους ακούς.Για να πάνε από τη μια λέξη στην άλλη,θέλουν 3 ευρώ ταξί.Ψάχνουν τις λέξεις οπως ο κυνηγός χρυσού στη κρησάρα τους πολύτιμους κόκους.Ασύντακτοι. Χωρίς ειρμό. Βραδύνοες.
    Τότε βεβαιώνεσαι.
    Οτι αν τους βάλεις όλους μαζί, σε ένα δωμάτιο για μια ολοκληρη μέρα, για να συμπληρώσουν ένα παζλ για 12χρονα παιδιά,είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν θα τα καταφέρουν.
    Ο “τσάκαλος” -ακόμα και ο πονηρός και μοχθηρός “τσάκαλος”,φαινεται. (Μόσιαλος π.χ.)
    Ετούτοι εδώ,θα έπρεπε να παίρνουν ειδικό βοήθημα από την Πρόνοια.

    Το θαύμα δεν ήταν η απελευθέρωση από τους Τούρκους.το 1821.
    Το θαύμα είναι ότι υπάρχει αυτή η χώρα,ακόμα,200 χρόνια μετά.

  5. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Δυο αντίρρησεις επί της ουσίας κι όχι του «φαίνεσθαι».Ο Κουτσούμπας είναι ένα ανώτατο επαγγελματικό στέλεχος που αμείβεται ,από μια ιδιωτική εταιρεία,το ΚΚΕ,που σαν κοινοβουλευτικό κόμμα,καλώς ή κακώς,επιχορηγείται απ’το κράτος στα πλαίσια της Δημοκρατίας.Οποιαδήποτε αντίρρηση στο πώς διατίθενται οι οικονομικοί πόροι του, μπορεί να κατατεθεί στο επόμενο «συνέδριο» όπου θα αξιολογηθεί δημοκρατικά!χα! Το δε Dirty Pucher ή Βρωμοπούσι, στα σύνορα Κερατέας-Λαυρίου δεν ήταν πανακριβος προορισμός .Μια αναβαθμισμένη Λούτσα, που βλέπουν όμως οι περισσότεροι θάλασσα.Προφανώς αναβαθμίστηκε απ’τα 80ς-90ς όπου με φιλοξενούσαν.ΟΚ ο Γ.Γ χαραμοφάης,ο άλλος πληρώνει λιγότερα στην τοπική του Ντάτσια.Διαφωνείς-ώ με τις επιλογές αυτών των κομμάτων ,αλλά δεν μπαίνει θέμα σύγκριση με την ιστορική Φαμίλια,τις άλλες και το κρατικό Πασοκ.Ο Ισαποστακισμός διαβρώνει την πολιτική σκέψη!ΧΑ!

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Γιάννη: “Eκαστος στο είδος του” αναφέρω. Αποστάσεις,κρατάνε μόνο τα αυτοκίνητα και οι εμβολιασμένοι.
    Δεν υπάρχουν αποστάσεις ανάμεσα σε πολιτικές συμμορίες. Υπάρχουν μόνο πρόσκαιρες αντιπαλότητες,όταν οι καιροί είναι ισχνοί και τα αφεντικά απ’εξω ομιλούν διφορούμενα.
    ———————–

    “μαζί του πέταξε όλη η Ελλάδα”. Κούλης.
    “μας πρόσφερε το ψυχικό άλμα που είχαμε ανάγκη”.Τσίπρας.
    Περί του χρυσού του Τεντόγλου ο λόγος.
    Αθλιοι τυμβωρύχοι.
    Δεν τολμώ να σκεφτώ ανάλογη δήλωση του Βαρουφάκη.
    Η μάλλον τολμώ:”Αυτό το πήδημα,μας έκανε να χύσουμε και δάκρυα χαράς”

    Ο Πετρούνιας τους ξέφυγε-αυτή τη φορά.Πήρε “μόνο” χάλκινο.
    Οι πολιτικάντιδες δεν αρκούνται σε τίποτα λιγότερο από το χρυσό. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.