ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ

Πόσες φορές στα τελευταία δυο χρόνια ο Αμερικανός πρόεδρος-νυν και πρώην- έκαναν διάγγελμα; Τα ίδια και χειρότερα αντιμετωπίζουν και εκεί. Αν εξαιρέσεις τα παραδιασιακά διαγγέλματα των εορτών Χριστούγεννα-Πάσχα,πόσες άλλες;2;3;

Εδώ ο επιτελικός  ημίτρελος βγαίνει κάθε τρεις και λίγο. Εξ αποστάσεως,ως ημίθεος, εμμέσως, εμφανίζεται ως  εκ θεου, κάθε 20-25 μέρες,αφ υψηλού και απευθύνεται στο πόπολο,στους υπηκόους. Ο καβαλημένος. Αντί να τον δει κανένας γιατρός όπως θα έπρεπε,απευθύνεται με Ναπολεόντιο ύφος.

Εκτός από την τελευταία φορά. Χθες. Του είπαν προφανώς: “κοιταξε να δεις,μέγα πρόεδρε, μπορεί για σενα και πολλους απο μας το καμένο σπίτι ή δέντρο να μη σημαίνει και πολλά καθότι “οπου γης και πατρις”,αλλά για “δ’αύτους”, είναι πολύ σημαντικές απώλειες. Οπότε, ξαναναβγές, αναθεώρησε τη μαλακία ότι: “τα σπίτια ξαναχτίζονται και τα δέντρα ξαναφυτρωνουν” και γίνε πιο “μελό”. Πήγαινε πιο “κοντά τους”. Γιατί βλέπουμε τον “κανένα” να ξεπροβάλει ως καταλληλότερος . Πάρε ύφος λυπημένο,στην ανάγκη θα σου δώσουμε κανένα χάπι υπέρ της κατάθληψης,θα σου βάλουμε να δεις και καμια ταινία με τον Ξανθόπουλο,θα σε στρώσουμε μην ανησυχείς. Βγες και πες “συγνώμη”. Ετσι. Πιάνει,γενικά. Μίλα για “όποιες ευθύνες”. Οχι για “ευθυνες”. (το πρώτο σημαίνει  “αν βρεθουν τέτοιες,”. Το δέυτερο σημάινει υπάρχουν ήδη και θα καταλογιστούν όταν πρέπει. Ζήτα “ζυγνώμη” για λογαριασμό τρίτων δηλαδή.Ειναι πιο ηρωϊκό”. Οτι το πάιρνεις πάνω σου και ντρέπεσαι για λογαριασμό τους. Διασώσου μαλάκα. Ο Αλαφούζος έφερε-άρον-άρον από το μέτωπο των διακοπών τη Σία και αράξαμε και την έριξε στη μάχη της “φωτιάς”. Ρίξε λίγο μαύρο στον πάνλευκο ηλίθιο κοσμο που έχεις στο μυαλό σου, τρελοΗλέκτρα.

Και ρίχτα γενικά και αόριστα στην  “κλιματική αλλαγή” για αυτές τις “πρωτόγνωρες συνθήκες” (τόσο πρωτόγνωρες που τις είχαμε και επί Παπανδρέου,επί καλού ΠΑΣΟΚ μιλάμε τώρα) Και ευθυγραμμίσου με την άλλη πουτάνα του Σύριζα, που δεν βγάζει άχνα. Για “διακομματική συναίνεση” ο λόγος. Ετσι λέγεται στην  κοινοβουλευτική γλώσσα η συγκάλυψη. Πούστιδες.

Ποιος μαλάκας του έγραψε-και του γράφει γενικά τα διαγγέλματα; Προφανώς κάποιος-οι,  οι οποίοι απέχουν αστρονομικά από την καθημερινότητα και τον “παλμό”. Εκ φύσεως και θέσεως. Ειναι σαν να κάνω εγώ αναφορά στην ΝΑSA για τις περιοδικές τροχιες των δορυφόρων.

“..τα σπίτια θα ξαναχτιστουν και τα δέντρα θα ξαναφυτρώσουν”; Με ένα  σχεδόν-προς το παρόν,εχεις δρόμο ακόμα- εκατομύριο στρέματα καμένες εκτάσεις; Και απευθύνεσαι σε ανθρώπους που επαγγελματικά,κοινωνικά,συναισθημαιτκά είναι “δεμένοι” σχεδόν αναγκαστικά με τον τόπο τους,διότι  ουδείς  διαθέτει 36 ακίνητα για να “πηδάει” από το ένα στο άλλο και φυσικά ούτε κλεμένα και δανεικα-αγυριστα ,τόσα, προκειμένου να την “κάνει” εκ του ασφαλούς όταν χρειαστεί για το Παρίσι, τη Βιέννη, ή την Νέα Υόρκη;

Εισαι με τα καλά σου καβαλημένε; Και καλά η ερώτηση είναι άστοχη. Ενας-άλλος- πούστης δεν βρέθηκε εκει μέσα, που να έχει νεύρα αντι για καλώδια στο σώμα του; Που να “νοιώθει”; Να του πει δυο κουβέντες,να του γράψει δυο αράδες του  “γεννημένος  πρωθυπουργός” ηλιθιου;

Δεν αντιλαμβάνονται  ότι στα μάτια του κόσμου, πλέον, το Μάτι και τα φετινά είναι ακριβως τα ίδια; Οτι με το να “πετάς” τον κόσμο στις βάρκες,λες και βρισκεται στη Σμύρνη το ’22,δεν αποτελεί επάρκεια; Το να κρύβεις-τις χρόνιες ασφαλώς- ανεπάρκειες, την αδιαφορία που ΚΑΙ ΕΣΥ επέδειξες με το ξεγύμνωμα της πυροσβεστικης,την παντελή έλειψη δασοπροστασίας, τα ξεχαρβαλωμένα τροχοφόρα και πτητικά μέσα κλπ. πίσω από δειλά “ο σώζων εαυτόν σωθείτω”. Πούστρα,που θα αποζημειώσεις με ένα “κλικ”.  Που να ακούσεις  “κλικ” απ’το δεξι σου αυτί.

Φυσικά και φταίνε ΚΑΙ οι προηγούμενοι. Σαν να σε ακούω. Και εσύ τι κάνεις κει; Ειναι έκπληξη οι φωτιές στην Ελλάδα τα καλοκάιρια; Και καλά στα χιόνια “δεν γωρίζουμε και κλεινουμε τα πάντα”. Οτι η Ελλάδα καίγεται κάθε χρόνο από ίδιες και ίδιες αιτίες,δεν το βλέπεις; Και αν το βλέπεις,τι κάνεις;

Εχεις αυτή τη πουτάνα τον Κολοκούρη και τον άλλον τον Τσουβάλα,μαζί με τους “κλαδάρχες” που επιχείρησαν  επιτυχημένα στο Μάτι, σε επιτελικές θέσεις,τους προήγαγες και οι οποίοι είναι οι ίδιοι που “επιχειρούν” και φέτος, και μιλάς για “ευθύνες” που “εάν υπάρξουν θα αποδωθούν” μωρή βρώμα;

6-7 μηνες λοκντάουν που κατέστρεψες τα πάντα, μουνόπανο. Με μισό μήνα λοκντάουν ειχες παρα πόδα 2-3 beriev, αγορασμένα καμια 30αρια αεροπλάνα και ελικοπτερα, καθαρισμένες τις βασικές οδικές αρτηρίες (17 εκ. ζητησαν οι δημοι, 1.7 δώθηκαν) και φυσικά 5 χιλιάδες ετοιμοπόλεμους πυροσβέστες από τους συμβασιούχους. Αντ αυτού κυνήγαγες τους ανεμβολίαστους πυροσβέστες,με μεταθέσεις σε “μη οργανικές και μάχιμες θέσεις”,καλοκαιριάτικα. Πούστη.

Ποιο φάρμακο να αγοράσω,ποια θεραπεία να προτείνω,δεν ξέρω,δεν είμαι ειδικός,θα σε βοηθούσα πραγματικά. Να ενεργοποιηθεί Τώρα η Πρόνοια. Να πάει με μια επιτροπή εκεί πέρα να μαζέψει τα καβαλημένα,αναίσθητα μουνόπανα.

Πάρε τα αρχίδια μου τώρα και κάνε το ζητιάνο στους Κύπριους,στους Κροάτες και στους Ρουμάνους. Και πότε; την 4η μέρα; Δεν είσουν σίγουρος αν την χρειάζεσαι, ή έπρεπε να καεί ικανός αριθμός στρεμάτων; Τι σε συμβούλεψε ο Κολοκούρης; Και σου παρεχουν μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, χώρες που ήδη έχουν πρόβλημα με φυσικές καταστροφές. Από αυτα που τους περισσεύουν. Εσένα Τί σου περισσεύει πούστη του κερατά;

Ποια σωτηρία μωρή καβαλημένη πουτάνα; Υπάρχει ζωή σκέτη; Για ανθρώπους μιλώντας, και όχι για ζώα.

Η ανθρώπινη ζωή έχει νόημα όταν περιβάλλεται από δύο βασικά,θεμελιώδη: Αξιοπρέπεια και Ελευθερία. Υπάρχουν αξιοπρεπεις που ζουν ανελευθερα. Μυριάδες. Υπάρχουν ελεύθεροι που ζουν αναξιοπρεπώς. Μυριάδες.

Στην Ιαπωνία,αυτοκτονούν για αυτό. Σε πάμπολλες χώρες-άπειρα τα παραδείγματα από την δική μας χώρα-Ιστορικά, άνθρωποι που ζουσαν αναξιοπρεπως και κυρίως ανελευθερα, έκαναν “Κούγκι” τα πάντα,προκειμενου να “απελευθερωθούν,έστω και στιγμιαία. Ποια “ζωή” βρε μουνόπανο, άρρωστε;

Η έλλειψη αυτών των δύο,γεννά επαναστάσεις  για την  επανάκτησή τους. Διαφορετικά θα είμασταν όπως στην εποχή των Φαραω.  Δεν θα έπρεπε π.χ. να εναντιωθούν οι Ελληνες το 1821, αφού ζούσαν με ασφάλεια-εφ όσον ακολουθούσαν τις οδηγίες και τις εντολές της Υψηλής Πύλης. Ουτε και το ’40 θα έπρεπε να γεννηθεί κάποια αντισταση,αφού αν έλεγες σε ολα “γιαβόλ”, δεν υπήρχε πρόβλημα.

(φυσικά η φαμέλια σου,έχει διαφορετική άποψη περί “αντίστασης”. Οπως και πολλών πέριξ του μαλάκα. Οπως και πολλοί “απέναντι” πολιτικά από τον μαλάκα. Το μότο είναι “αντισταση= απώλεια. Συμφωνία= κέρδος” . ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Που δεν μπορούν να το καταλάβουν τα “ζώα” που ζουν και πεθαίνουν στα μέτωπα και στους δρόμους. Τι να σας κάνω; Αντίσταση θέλετε. Πάρτε τα αρχίδια των “Μητσοτάκιδων”. των “Καραμανλίδων” των “Παπανδρέου”,των “Πικραμένων”,των “Φλωράκιδων” και λοιπών όσχεων που προέκυψαν στην πορεία. Τσιπράιων και δεν συμμαζεύεται.

Ποια Υγεία και πια Ζωή, μουνόπανα; Αυτά δεν πάνε μόνα τους πουθενά.Μονο στα ζώα,τα οποια καθυποβάλουμε σε περιορισμούς για τις ανάγκες μας (εκτροφή, εργασίες κλπ) δεν έχουν ανάγκη τίποτα άλλο παρά απλά να Ζουν. Κανένα ζώο δεν αξίωσε “Αξιοπρέπεια” και “Ελευθερία”.Γιατί δεν μπορεί εκ φύσεως. Απλα εμεις-υποκριτικά όταν δεν τα τρώμε και δεν τα χρησιμοποιούμε- παρέχουμε σε αυτα, τα δυο προαναφερθέντα, εκ περιτροπής.(αγαπάμε και αναζητούμε δικαιώματα για  το κατοικιδιο σκυλί,αλλά την ίδια ώρα πάμε στην ταβέρνα  και τσακίζουμε ένα κιλο κατσίκι.Χαλαρά.

Η Ζωή και η Υγεία δεν πάνε μονα τους.Πούστιδες. Που όταν δεν μας “σώζετε” από τους ιούς μας “σώζετε” από τις πυρκαγιές. Και ποιος ξέρει από τι άλλο θα “σωθούμε στο μέλλον”. Μάλλον από την “κλιματική αλλαγή”. Γαμιόληδες.  Αυτά τα έλεγαν πάντοτε και άλλοι παράφρονες “σωτήρες”,  πάμπολλοι δυστυχώς με τους οποίους η ανθρωπότητα ξεμπέρδεψε δύσκολα και με τρομερες απώλειες,σε όλο το ιστορικό παρελθόν,ως “προχθές”.. Από Χίτλερ και “Πατερούλιδες¨ και “Τσαουσέσσκου”  μέχρι τον τελευταίο δικτατορίσκο της Λατ. Αμερικής. Και “Δεξιοί” και “Αριστεροί” παράφρονες. Πάλι τα ίδια αλλά  από “άλλη πόρτα” θα έχουμε;

Ελεος με  τον “σωσμό” καριόλιδες.

Στην καρέκλα που κάθεσαι πούστη-όπως και ο προηγούμενος πούστης που θα δώσει και συνέντευξη σήμερα για να εξισώσει το Μάτι με τα πρόσφατα- όπως και οι προηγούμενοι πούστιδες προκάτοχοί σας, δεν είστε εκει για το “Ζειν” αλλά για το “Ευ Ζειν”. Το πως θα κάνεις την ζωή του πολίτη Καλύτερη.Και όχι πως θα του την “σώσεις” από τους κινδύνους  που οι ίδιοι με πράξεις ή παραλέιψεις δημιουργείτε. Κοθώνια. Αυτά τα επικαλούνται  μόνο οι Δικτατορίες και τα φασιστικά καθεστώτα, ένθεν και ένθεν.

Εκει πούστη-πούστιδες είστε για κάτι καλύτερο στην διαβίωση του πλήθους. Μεγαλε Ναπολεοντα με το άσπρο πουκάμισο. Δεν είσαι για να σώνεις τα σωσμένα. Καβαλημένη πούστρα. Και  όποια πούστρα επόμενη σε διαδεχθεί. Δεν είμαστε το 3.500 π.Χ.  Εξ ορισμού και εκ του ασφαλούς “σωτηρίες” να τις βάλετε στον πάτο σας. Βρωμιάρες.

Σ’το λένε ξεκάθαρα: Σου “εξασφαλίζουμε” -τάχα- το “Ζειν”. Ζεις εξ αιτίας μας. Το “Ευ ζειν” είναι δικό σου θέμα. Ατυχε στη ζωή και Αστοχε στις κάλπες.

Ας τους πούμε ένα “Ευχαριστώ”,ρε. Αχάριστοι.

 

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Να μη ξεχάσω: (και δεν το ενσωματώνω στο παραπάνω κείμενο,για να μη βρωμισει)
    Χίλια-και πάλι-μπράβο που -και- αυτή τη φορά ο εθελοντισμος,το ένστικτο της συντήρησης και το ενδιαφέρον για τον-οποιονδήποτε- διπλανό που έχει ανάγκη.γιγαντώνεται σε ζόρικες μέρες.
    Εύγε στα αγόρια και κορίτσια,σε όλους που εθελοντικα,προσφέρονται είτε ως δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση-δίπλα στους άλλους δύστυχους,τους πυροσβέστες- και σε εκείνους που στηνουν επιμελητείες,τράπεζες κλπ. Με τετοια ταχύτητα,οργάνωση και επιμέλεια,με τέτοια αυταπάρνηση και αφιλοκέρδεια,έξω και πέρα από ότιδήποτε ελληνοκρακρατικό. Ειναι και αυτό ένα καλό απότοκο της έλλειψης κρατικής μέριμνας τα τελευταία…2.500 χρόνια.: Ο εθελοντισμός, το αυτόματο σχεδόν ενστικτώδες ενδιαφέρον για τους άλλους που ειναι στην “πρέσα”, στα δύσκολα.
    Εμβολιασμένα παιδιά και μη. (φτού σας ξανά ξεφτιλισμένοι πούστιδες και αφιλότιμοι πολιτικάντιδες και λοιποί παρατρεχάμενοι με τις σαλιάρες σας)
    …Ορίστε…ξαναβρώμισα παλι.

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ευτυχώς που ο “καπιταλιστής” Μητσοτάκης, είχε “άκρη” μέσω του “σοσιαλιστή” Τσίπρα και βρήκε επαφή με τον “κομμουνιστή” Πούτιν ο οποιος-σα δε ντρέπεται- έφερε την επόμενη μέρα δύο θηρία,γιατί διαφορετικά θα καιγόμασταν μέχρι τα πρωτοβρόχια.

    Τα “εμπαργκο” σας μάραναν μαλάκες.Που στραβοκοιτάτε τον Πάιατ στην Αμ.Πρεσβεία. Και είχες την ολοκληρωτική βοήθεια εδώ δίπλα. Και αφού κατέκαυσαν τα πάντα, τώρα και εις την ένατη ημέραν εδέησε να απλώσει το τρεμάμενο χέρι του να σηκώσει το ακουστικό να μιλήσει με το Κρεμλίνο. Λες και είμαστε στο 1960.

    Δεν πειράζει κάλιο αργα,παρά ποτέ.Τί είναι άλλωστε ένα εκατομμύριο στρέματα με φρύγανα; Αστείο ποσόν. “Θα ξαναφυτρωσουν”.

    Τράβα σε λιγο καιρό προς τα πάνω να σου πει και δυο λογάκια ο Βλαδίμηρος.(Αν προκάμεις βέβαια)Και αν μπορείς,πα΄ρε και τη σοσιαλιστικη πουτάνα με τα ροζ,αγκαζέ και τραβάτε στη Σιβηρια να χαθείτε στους πάγους,αλητάμπουρες.
    Απρονόητε.Αφρονα.Ασκεφτε.Δειλέ.Ατολμε. Βλάκα Καθυστερημένε. Καβαλημένο γαϊδούρι.Γεννημένε Ηλίθιε.Πούστη. (Επί δύο)

  3. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Από τη διαχείριση την πανδημίας καταλάβαινες με τι μαλάκες έχεις να κάνεις.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Μάλλον από την εποχή του Καποδίστρια,θα έλεγα.