ΑΕΚ – Ιωνικός

Αρχίζει και το δικό μας πρωτάθλημα τελευταίο και καταϊδρωμένο.

Η ΑΕΚ κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με πολλούς νέους παίκτες και ο Μιλόγεβιτς είπε να μην τους ρίξει όλους μέσα και ξεκίνησε με Μάνταλο-Γαλανόπουλο στα χαφ.

Το αποτέλεσμα ήταν να δούμε κάτι σαν την περσινή ΑΕΚ, όπου για πλάκα μας έβγαλε 3-4 φάσεις για γκολ ο νεοφώτιστος Ιωνικός με τον Τουράμ.

Με το αργό και άψυχο κέντρο της ΑΕΚ οι αντίπαλοι έφταναν εύκολα στην άμυνά μας και με μπαλιές στην πλάτη των αργών αμυντικών βγάζανε τετ-α-τετ που αν υπήρχε  πιο ικανός φορ στο ημίχρονο μπορεί να πηγαίναμε με το σκορ 1-2 ή 1-3 αντί για 1-0.

Το γνωστό δρομολόγιο.. ο Μάνταλος να χάνει τη μπάλα και να μας βγάζουν αντεπίθεση. Ούτε τον Τσιγκρίνσκι δε μπορούσε να προλάβει και αναγκάστηκε να πάρει φάουλ/κάρτα για να τον σταματήσει.

Μόνη όαση στο παιχνίδι του 1ου ημιχρόνου ο Αμραμπάτ που φάνηκε να υστερεί λίγο σε φυσική κατάσταση όμως αυτό βελτιώνεται με τον καιρό.

Ευτυχώς ο Μιλόγεβιτς σοβαρεύτηκε στο 2ο ημίχρονο, έκανε νωρίς αλλαγές, έβγαλε το ανέκδοτο Γαλανόπουλο και τον Τάνκοβιτς και έβαλε Τσούμπερ – Σιμάνσκι και αμέσως η ομάδα απέκτησε νεύρο και ουσία επιθετικά, σε σχέση με το ανούσιο “γύρω-γύρω όλοι και η μπάλα στον Μάνταλο”.

Τότε φάνηκε περισσότερο και ο Αραούχο που κέρδισε το μπέναλτ για το 2-0.

Τα υπόλοιπα ήταν τυπική διαδικασία καθώς ο Ιωνικός έπαιζε με 10 παίκτες απο το 1ο ημίχρονο και ήταν λογικό να κλειστεί πίσω.

Μια γκολάρα του Τσούμπερ ήταν το κερασάκι στην τούρτα που μας προϊδεάζει για ωραία πράγματα φέτος.

Κατά τα άλλα φάνηκε για ακόμα μια φορά πως όταν δεν παίζει ο Μάνταλος η ομάδα γίνεται καλύτερη, πιο γρήγορη και χωρίς φλυαρία στο κέντρο.

Οσο έπαιζε μέσα ο Μάνταλος όλοι έψαχναν αυτόν απο συνήθεια και μπουρδουκλωνόταν μέχρι να του πάρουν τη μπάλα.

Έγκλημα που δεν αποκτήθηκε κανονικός αριστερός μπακ και στόπερ και πήραν Κίτσο και τον παλαίμαχο Χατζησαφί.

Δεν θα γράψω “μπακ σαν τον Μισελέν” γιατί για πρώτο παιχνίδι μου φάνηκε ένας Λόπεζ με γαλλική ετικέτα, αλλά δίνω λίγο χρόνο μήπως ήταν θέμα προσαρμογής.

Ακόμα και ο προπονητής του Ιωνικού κατάλαβε πως είναι πουθενάδες στα αριστερά και φόρτωσε την πλευρά.

Νομίζω πως έχει λίγες μέρες ακόμα για μεταγραφές ελεύθερων, ας πάνε να πάρουν αριστερό μπακ έστω τώρα γιατί είναι κρίμα να έχεις τόσο ωραία πράγματα μπροστά και να είσαι για κλάματα πίσω. Δεν θα βάζεις πάντα 3-4 γκολ για να καλύπτεις τις γκέλες του Κίτσου και του Χατζησαφί που τους έκανε τατιάνες κάποιος Τουράμ.

Απαράδεκτες επιλογές που δεν κάνουν ούτε για πάγκο. Δεν ξέρω με ποιά λογική ήρθαν αυτοί οι παίκτες στην ΑΕΚ. Για να μην αρχίσουμε ποιούς έχουμε για αντικαταστάτες τους. Εκεί και αν υπάρχει τρύπα..

Οι δυο βασικοί αντίπαλοι γκέλαραν με το καλημέρα. Ο γαύρος λόγω ομοιογένειας θεωρείται απο κάποιους φαβορί, αλλά φέτος δεν ξεκίνησε καλά. Ο παοκ που θυμίζει κατσαρόλα που σιγοβράζει έφερε Λουτσέσκου για να ξαναφτιάξει ομάδα με τα υλικά του ’17. Και μείς θα το θέλαμε αλλά δεν γίνεται.

Ο Παναθηναϊκός κάτι φαίνεται να κάνει οχι για πρωτάθλημα φυσικά, απλά δείχνει πως θα είναι πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν.

Μετά την γκέλα με την Βελέζ σκέφτομαι πως η ΑΕΚ δεν έχει προπονητή. Δηλαδή εδω και 3 μήνες δεν βλέπεις να δουλεύει κάτι συγκεκριμένο.

Το σημερινό παιχνίδι κρίθηκε κυρίως σε προσωπικές εμπνεύσεις, και λογικά θα το βλέπουμε πολύ συχνά λόγω της πχιότητας που διαθέτει απο το κέντρο και μπροστά.

Πίσω όμως δεν βλέπω κάτι δουλεμένο, και η ομάδα τρώει εύκολα μπαλιές στην πλάτη των αμυντικών όπως και στα φιλικά. Οι ομάδες του Μιλόγεβιτς το κάνουν αυτό, και με τον Ερυθρό Αστέρα στο Καραϊσκάκη έτσι έπαιξε.

Νομίζω πως η δουλειά του προπονητή (ειδικά τον πρώτο καιρό) φαίνεται κυρίως στην άμυνα, πόσο τακτοποιημένη έχει την ομάδα. ΟΚ στην επίθεση οι παίκτες πρέπει να βρεθούν και να συντονιστούν, πόσο μάλλον όταν έχουν έρθει τελευταία στιγμή.

Την άμυνα όμως υποτίθεται πως την δουλεύει απο τον Ιούλιο γιατί τους είχε όλους στην διάθεσή του.

Η ομάδα απο το κέντρο και πίσω είναι τραγική. Είναι άραγε θέμα προσαρμογής? Θα δείξει.

Ελπίζω τουλάχιστον να κατάλαβε πως παίκτες Γαλανόπουλος και Μάνταλος δεν υπάρχουν για βασική 11αδα, τουλάχιστον αν θέλει άνετες νίκες.

 

 

 

 

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to ΑΕΚ – Ιωνικός

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπερα και Καλη ποδοσφαιρικη σεζον.
    Τα συμπεράσματα ,λακωνικά είναι
    Επιτέλους μετά απο καιρό είδαμε δυο παίκτες που ξέρουν το τόπι.
    Η ομάδα αδούλευτη.
    Τρομερή έλλειψη ταχύτητας ειδικά στην άμυνα.
    Μισελέν άχρωμος άγευστος άοσμος
    Μάνταλος αργός στη σκέψη και ακόμα πιο αργός στην εκτέλεση.
    Ας παίρνει τα αποτελέσματα αρχικά με την ατομική ποιότητα κάποιων παικτών και ας ελπίσουμε οτι ο Σέρβος θα κάνει δουλεία.
    Γαλανόπουλος πρέπει να έχει σοβαρό πρόβλημα το παιδί.Δεν ξέρω αν είναι ενας ακόμη παίκτης που τον κάψαμε….

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Καλησπέρα φίλε μου. Η κριτική είναι του Αλέξανδρου κι εκεί πάνε τα εύσημα. Εγώ ήμουν στην Παρο και δεν είδα το παιχνίδι, εκτός από τα highlights.

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Συγνώμη δεντο πρόσεξα.
    Καλημέρα λοιπόν και στόν Αλέξανδρο

  4. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Γειά σε όλους, εύχομαι καλή χρονιά με καλή μπάλα να δούμε.
    Δεν κατάλαβα πως μας προέκυψε ο Γαλανόπουλος στην εντεκάδα χθες, αλλά και ο αρχηγός που συνεχίζει τις μεγάλες εμφανίσεις της Εθνικής. Ο Τανκοβιτς μας ξέμεινε όπως φαίνεται με αποτέλεσμα να βλέπουμε τα περσινά φαντάσματα. Ας ελπίσουμε να παίξουν οι καινούριοι ώστε να έχουμε ήσυχα βράδια, χωρίς άγχος με Λαμίες Παναιτωλικούς κλπ.