ΟΦΗ – Α Ε Κ

Να ευχηθώ καλή αρχή κι εγώ με την σειρά μου. Μια ευχή που πηγαίνει κύρια σε ένα καλύτερο θέαμα, ένα πιο σωστό ποδόσφαιρο και μια καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Και μακάρι να αρχίσει όλο αυτό από σήμερα. Σε ένα δυνατό τεστ, που θα τσεκάρει τα πάντα σε όλες τις γραμμές της ομάδας μας.

H ομάδα μας κατέβηκε με 4-3-3, που γινόταν 4-2-3-1 όταν αμυνόταν. Λεπτομέρειες είναι αυτά. Στην ουσία κατέβηκε σαν αφεντικό του παιχνιδιού, αποφασισμένη να κερδίσει. Το στοιχείο που πρέπει να ξεχωρίσουμε είναι η άρτια αμυντική λειτουργία, αλλά κυρίως η σοβαρότητα. Τρομερό στοιχείο αυτό, που είχαμε καιρό να το δούμε. Αν αυτό το παντρέψουμε με την άριστη αλληλοκάλυψη των μπακ από τα εξτρέμ, το συνεχές πρεσάρισμα ψηλά και στο κέντρο, μπορούμε να μιλήσουμε για μια πολύ καλή ΑΕΚ.

Μια ΑΕΚ που έκανε πολλές τελικές – η μία μάλιστα του Τζαβέλα είναι από αυτές που δεν χάνονται -, έβαλε δυό γκολ και γενικά δεν αμφιβητήθηκε πουθενά σαν κυρίραχη του αγώνα. Παραφωνία ήταν η δεξιά μεριά της επιθετικά, που έδειξε επιπολαιότητα και έλλειψη συγκέντρωσης. Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω την φάση που ο Μισελέν δεν γύρισε την μπάλα προς το φορ μας αλλά προτίμησε να σουτάρει, όπως επίσης και την ευκαιρία που έχασε στην αρχή ο Γκαρσία. Ένας Γκαρσία, που λίγο αργότερα αποβλήθηκε. Νομίζω οτι η κόκκινη κάρτα ήταν πολύ αυστηρή και λάθος του διαιτητή, που δεν σφύριξε γρήγορα το φάουλ σε βάρος του παίκτη του ΟΦΗ, που κρατούσε τον δικό μας με διαρκές κεφαλοκλείδωμα. Αυτό όμως δεν συγχωρεί την αντίδραση του δικού μας, που όμως όπως ξαναείπα, δεν έκανε τίποτα παρά μόνο να σπρώξει τον αντίπαλο του. Ο Φωτιάς έδειξε οτι είναι λίγος διαιτητής.

Το σύστημα μετά την αποβολή γύρισε σε 4-4-1, ο ΟΦΗ είχε την μοναδική του ευκαιρία τότε που η ΑΕΚ σάστισε για ένα δίλεπτο, όμως ο Τσούμπερ έβαλε το δεύτερο γκολ μας κι επανέφερε τις ισορροπίες μέχρι το τέλος. Κι όταν λέω ισορροπίες, μιλάω για την σοβαρότητα, για την συνοχή της ομάδας μας κι ένα σκορ που έδειξε ξεκάθαρα ποιός ήταν ο καλύτερος.

Το δεύτερο μέρος ήταν ακριβώς ανάποδο από το πρώτο. Η σοβαρότητα έδωσε την θέση της στα παιδαριώδη λάθη όλης της ομάδας αλλά και του πάγκου. Η εξέλιξη που περιμέναμε ήταν οτι η ΑΕΚ θα πήγαινε σε πιο αμυντικό ποδόσφαιρο, σε κοντρολάρισμα του ρυθμού και σε κάποιες αντεπιθέσεις. Έτσι ακριβώς έγινε, αλλά ακόμα και κάτι καλύτερο. Αφού γλύτωσε για κανά τέταρτο τις επιθέσεις του αντιπάλου, ευτύχησε να προηγηθεί και με τρίτο γκολ . 0-3 με μισή ώρα μπροστά σου, και με πλήρη ψυχολογική κατάρρευση του ΟΦΗ, μπορείς να χάσεις το παιχνίδι;

Άμα είσαι χαλαρός κι επιπόλαιος, τα πάντα γίνονται. Και έγιναν. Όσα λάθη θα μπορούσαν να μοιραστούν σε όλο το παιχνίδι, έγιναν μαζεμένα σε μισή ώρα. Λάθη του Σιμάνσκι, λάθη του κεντρικού δίδυμου, λάθη σε αντιμετώπιση στατικών φάσεων, και λάθη κι από τον πάγκο. Πανικόβλητος ο προπονητής, έριχνε τρίτο σέντερ μπακ χαρίζοντας όλο το κέντρο στον αντίπαλο, και μόνο λόγω χρόνου η ΑΕΚ έφυγε με την ισοπαλία. Που βέβαια είναι ήττα έτσι όπως έγινε.

Διότι η ΑΕΚ έχοντας γλυτώσει την ολιγωρία και αδιαφορία της στο πρώτο τέταρτο, την τελευταία μισή ώρα εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Δείχνοντας ανήμπορη να διαχειριστεί το σκορ και την φανέλα της. Δείχνοντας επίσης οτι η εμπειρία με την οποίαν θεωρητικά μπολιάστηκε φέτος η ενδεκάδα της, δεν είναι αρκετή. Δείχνοντας επίσης οτι έχει και πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Χάθηκαν οι Μισελέν, Σιμάνσκι και Λεταλέκ σε επίπεδο τρεξιμάτων και δύναμης, ενώ κανείς δεν κατάλαβε τι σόι πεσίματα έχει αυτός ο Στάνκοβιτς. Για τον Μάνταλο και τος μαλακίες του, ουδείς σοβαρός μπορεί να ασχοληθεί. Ο άνθρωπος πλέον είναι πρώην παίκτης και είναι κι αυτός άλλο ένα κερασάκι στην κατάρρευση της ομάδας. Και μπήκε στο 0-3.

Το παιχνίδι λοιπόν ήταν πολύ καλό σε σχέση με γκολ και με αγωνία. Όμως είναι πολύ χρήσιμο για να προσγειώσει όλους αυτούς που πετανε στα σύννεφα και νομίζουν οτι έχει γίνει κάποια μεταμόρφωση. Τίποτα δεν έχει γίνει. Θέλει πάρα πολύ δουλειά αυτό το ρόστερ που δεν έχει εμπιστοσύνη στα πόδια του ούτε κι όταν προηγείται με τρία γκολ διαφορά απέναντι σε κάποιον ΟΦΗ. Ήταν πολύ άσχημο βράδυ για τον Αεκτζή. Ήταν άλλη μια ντροπή για την ομάδα μας με βάση την νοοτροπία που θα έπρεπε να έχει επιδείξει. Και φανέρωσε οτι δεν υπάρχει δύναμη στο κέντρο μετά από εξήντα λεπτά αγώνα. Και η δικιολογία οτι παίζαμε με δέκα παίκτες είναι μόνο για μικρά παιδιά. Τα δυό γκολ τα βάλαμε όταν υστερούσαμε αριθμητικά, ενώ η κόκκινη κάρτα ήτανβ σε παίκτη που ήταν άχρηστος για σήμερα. Και να πώ και τους κορυφαίους; Θάταν ο Σιμάνσκι και ο Βράνιες και πολύ κοντά ο σοβαρότατος Χατζησαφί μέχρι το τέλος. Επίσης κι ο Αραούχο που πάλευε μόνος του μπροστά κι έβαλε και την γκολάρα. Δυστυχώς όλα πήγανε στιο καλάθι των αχρήστων, μαζί με τον Τζαβέλα που απλά δεν κάνει για σέντερ μπακ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΟΦΗ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Με τέτοια διαιτητικά χειρουργεία αν δεν έχεις και προπονητή για να διαχειριστεί την κατάσταση, άστα να παν στο διάολο.

  2. Ο/Η Dimitris λέει:

    Είχα γράψει (πέρυσι νομίζω) οτι δεν θα ξαναπατήσω στο γήπεδο, όσο βρίσκεται ο Μάνταλος στην ομάδα. Το τήρησα. Συμπληρώνω:
    Δεν θα ξαναπατήσω στο γήπεδο, όσο βρίσκονται στην ομάδα ο Μάνταλος, ο Σάκχωφ και ο μυρωδιάς στον πάγκο.
    Μάλλον θα χρειαστούν επιπλέον συμπληρώσεις, αλλά δεν ξέρω τι θα κάνω γιατι είμαι ήδη στα 58, οπότε…. θέλω να ξαναπάω γήπεδο. Πιστεύω κάποια στιγμή να επιστρέψω.

  3. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Δεν περιμενα να δω και καμια μεγαλειωδη μεταμορφωση,καποια καλα στοιχεια δειχνει να εχει η ομαδα μεχρι τωρα ομως. Και επειδη δεν περιμενα ,δεν με εκπλησει και το τελικο σκορ,οχι σαν αποτελεσμα αλλα οπως ηρθε. Θα σταθω στον καραμαλακα τον διαιτητη και στον βοηθο και στους varιστες και σε οποιον αποφασισε πως το εναεριο πισοκολλητο στον Γκαρσια ηταν απλα μια κιτρινη.Τον παει κωλοφερατζα γυρω στα 10 μετρα ,δεν μπορει να τον φρεναρει με τιποτα,κι οταν ο μαυρουκος εκνευριζεται και τον σπρωχνει ,βλεπει κοκκινη. Αυτα μονο στην Ελλαδα γινονται πλην γαυρου. Αντε και στην Ευρωπη μεγαλε ,και να κανεις τα ιδια….

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Oτανε σε ένα τέταρτο,το 0-3 γίνεται 3-3, δεν φταίει κανένας διαιτητης.Ας μην αντιμετωπίζουμε την ΑΕΚ λες και είναι ορφανό στους πέντε δρόμους.

    Δεν είναι άστοχη η παρατήρηση ότι μόλις έκανε αλλαγές και έβαλε μέσα τους περσινους και προπέρσινους, η ομάδα πήρε την κατιούσα. Μάλλον το έκανε για να εκθέσει τον Μελισσανίδη(sic)

    Οπως και να έχει,καταδείχθηκε-για ακομα μια φορά- ότι Μάνταλοι Σάκχωφ,Γαλανόπουλοι ,Μπακάκιδες και λοιπα μπάζα,δεν κάνουν ούτε για τα ρέματα.

    Η ΑΕΚ χρειάζεται παίκτες που ΔΕΝ ξέρουν τί σημάινει -σημερινή-ΑΕΚ. Οσοι ξέρουν,γινονται Μάνταλοι.Δηλαδή κότες. Μονο όσοι αγνοούν,δηλαδή όσοι είναι κοκόρια αλανιάρικα μπορούν να είναι χρήσιμοι.Οι κλώσσες,στην εξέδρα.
    Πρέπει να γινουν μαθήματα ορνιθολογίας εκει μέσα στην ΠΑΕ. Μα τι διάολο,έναν αετό και μάλιστα δικέφαλο έχουμε ως έμβλημα.Να μη ξέρουν δυο αράδες εκεί;
    Την διαφορά του να χτίζεις φωλιά ψηλά,από το να χτίζεις κοτέτσι χάμω.

  5. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Προπονητής που θεωρεί τον Μάνταλο ανώτερο απ’τον ίδιο πρέπει να φύγει άμεσα απο την ομάδα.
    Για τον ξάδερφο προπονητή τερματοφυλάκων τα’χουμε ξαναπεί.
    Όποιον τερματοφύλακα ανέλαβε τον έκανε χειρότερο.
    Βλέπουμε τον Αθανασιάδη που παίζει. Έφυγε και σώθηκε

  6. Ο/Η nnektarios λέει:

    Γεια χαρά σε όλους, ελπίζω να είστε καλά.

    1. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. Χειρότερη σφαγή και από Δημητρόπουλο συνυπολογίζοντας το VAR.
    2. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΚΛΟΟΥΝ. Πουτανάκι του ΜΑΝΤΑΛΟΥ.
    3. Η διαφορά του να βλέπεις παίκτες ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ αντί για παίκτες-αρχίδια.
    4. Δεν μπορώ να ακούω άλλο το κλισέ περί ομάδας που δεν γίνεται να φάει 3 γκολ (ενώ παίζει με 10 για αρκετή ώρα) κλπ. Γίνεται και θα ξαναγίνει, μπάλα είναι. Η ΜΠΑΓΕΡΝ δέχθηκε 2 γκολ και έχασε το UCL σε 3 λεπτά. Από τη Γιουνάιτεντ, ναι, αλλά σε 3 λεπτά!!??? Η ΜΠΑΓΕΡΝ….
    5. Το (νέο) ΡΟΣΤΕΡ μια χαρά εμπιστοσύνη είχε στα πόδια του. Η αποψίλωσή του και η εμφάνιση της ΣΑΠΙΛΑΣ οδήγησαν στο κακό αποτέλεσμα. Πόσο ακόμα, πόσα ακόμα επεισόδια πρέπει να δούμε μέχρι να τους ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΟΥΝ?

    Αν δεν φύγει από την ΑΕΚ ο Μάνταλος, αν δεν ξεριζωθεί και η τελευταία ρίζα πουστιάς, ηττοπάθειας και πασοκίλας όχι μόνο δεν θα ξαναδούμε Τσούμπερ, αλλά και οι ίδιοι θα χάσουν το ενδιαφέρον τους και θα πασοκίζουν μέχρι να φύγουν.

  7. Ο/Η Από το Πρίγκηπατο... λέει:

    Έγκλημα έκανε ο Σέρβος, Χρήστο. Δεν το αμφισβητεί κάνεις, έστω κι αν κάποιοι κάνουν απλά μια αναφορά. Και ναι, το παιχνιδι δεν το χάνεις από τον διαιτητή, αλλά το χάνεις με την μεγάλη του βοήθεια, σε φάσεις που οι παίχτες που έπρεπε να δεχτούν κίτρινη από τον ΟΦΗ, ήταν μέσα σε φάσεις στα γκολ,που ίσως να είχαν πάει αποδυτήρια νωρίς έτσι όπως έπαιζαν. Τα είδαμε, δεν χρειάζεται ανάλυση. Στέκομαι στον μαλακά τον Φωτιά, γιατί στην συγκεκριμένη φάση, έπρεπε να μείνει με 10 ο ΟΦΗ κι όχι η ΑΕΚ. Εδώ ο αρχιμαλακας ο var, αντί να του σφυρίξει πως έτσι πιάνουν τις κατσίκες στον Ψηλορείτη για να κάνουν sex, του έριξε και δίκιο. Να μην σταθώ, λοιπόν, σε αυτήν την φάση? Να την περάσω ντούκου για να κατά δείξω την μαλάκια του Σέρβου στο να κρατήσει τις ισορροπίες? Τι είμαστε η Ρεαλ, για να μην μας επηρεάζει αυτή η κολοαποφαση του μουνοπανου? Από αυτό το blog, έχουν ακούσει, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ οι διοικούντες και λοιποί εκεί μέσα, τέτοιο βρίσιμο που φτάνει για δύο ζωές, και θα συνεχιστεί. Μην παραβλεπουμε όμως και τα εξωφθαλμα…

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “από το Πριγκηπάτο”: Φυσικά και όλες οι ομάδες επιτρέπονται θετικά ή αρνητικά από τις αποφάσεις του διαιτητή. Είναι αυτονόητο,αφού και αυτός συμμετέχει στο παιχνίδι.
    Όταν μένεις με δέκα παικτες-λογω αυτής τη έστω υπερβολικής,άδικης,πουστικης,όπως θες πεσ’την απόφασης για κοκκινη- κατόπιν βάζεις αλλά δύο γκολ. Που σημαίνει ότι τον αντίπαλο αλλά και τον διαιτητή,δεν τους βλέπεις. Απλά τους γαμας και τους δύο.

    Και αποτέλεσμα; Σε ένα τέταρτο τρία γκολ του αντιπάλου,κάποιου ΟΦΗ.
    Αν δεν είναι τρομερή ατυχία,αν δεν είναι εσκεμμένη συμπεριφορά των παλιών,τότε είναι απλά ανημπορια τους. Ένα από τα τρία.
    Προσωπικά,πιστεύω ότι οι πιθανότητες ανάμεσα στα τρία αυτά είναι 10 – 30 – 60.
    Σε κάθε περίπτωση,πρέπει να πάρουν πόδι.Με όποιο τρόπο και όσο γίνεται πιο γρήγορα.

    Αν ο προπονητής είναι έρμαιο της,να πάει στο διάολο. Αν πάλι έτσι τους εκθέτει, με κόστος βαθμολογικό άμεσο αλλά και ψυχολογικό για την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων ακόμα πιο σημαντικό, να πάει επίσης στο διάολο.
    Ο προπονητής,ο κοουτς καλυτερα-αν είναι τέτοιος και όχι ισορροπιστής η κλοουν- ξεκαθαρίζει τα αποδυτήρια, θέτει νέες βάσεις και κατόπιν αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτά κάνουν οι παντελονατοι τουλάχιστον. Τα υπόλοιπα ημίμετρα και επικοινωνιακά κόλπα,είναι για το τσίρκο.

    Η “Μανταλωσυνη” των αποδυτηρίων, η εκ γενετής δειλια δηλαδή, πρέπει να εκριζωθει.
    Οπωσδήποτε,άμεσα και ολοκληρωτικά.

  9. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “επιρεαζονται” θετικά ή αρνητικά ήθελα να γράψω. Απλά το ότο κορεκτ, μοιάζει με την επικοινωνιακή προστασία του προθυπουργου- Ραντανπλαν που συναντιέται με τον “Αστραπόγιαννο” κατά μέσης του πουθενά.

  10. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    – Πως τον λένε αυτόν…; Τι είναι,αρσενικό,θηλυκο…; Ρώτησε ο Ραντανπλαν τον βλαχο-μαρλμπορο μαν για το ζωντανό που καβαλαγε. “Μήπως είναι “θρου Τζεν”;.

    – Δεν ξέρω τι είναι αυτό που μου λες πρόεδρε. Εγώ κείνο που ξέρω είναι ότι τα βράδυα,γυρίζει την πουτσα του και την χώνει στον κωλο του.
    – Ω Μάι Γκας! Είναι “ΛΟΑΤΚΙ”.

  11. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Παιδιά έχουμε καλούς παίχτες και πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι το Δεκέμβρη που θα στρώσει η ομάδα. Θα δούμε βέβαια και τους last year παίχτες να εμφανίζονται στο rotation, αλλά πώς αλλιώς να βγει η σεζόν. Το Δεκέμβρη καλό είναι να πάρουμε άλλους δύο καλούς παίχτες, ώστε να ξεχάσουμε τους παλιούς και να πάμε για πρωτάθλημα.