Α Ε Κ – ΛΑΜΙΑ

Αν μέτρησα καλά, πρέπει να ήταν περίπου δώδεκα χιλιάδες Αεκτζήδες που είδαν την ομάδα μας να μπαίνει στο γήπεδο με 4-2-3-1 και με την ουσιαστική αλλαγή στο περίπου δεκάρι, τον Γιέβτιτς. Απέναντι στην Λαμία, που είχε παραταχθεί με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς κι έψαχνε κάποια καλή κόντρα. Αναμενόμενα δηλαδή όλα.

Η ΑΕΚ μπήκε με καλό ρυθμό και με μπόλικη ποικιλία στο παιχνίδι της. Πήρε προφανώς την κατοχή της μπάλας, όμως ήταν άσφαιρη κι αρκετά προβληματική μπροστά, εκεί που διαθέτει την ποιότητα δηλαδή. Το αποτέλεσμα ήταν, αυτή η κατοχή της να φαίνεται σαν να κουβαλάει κάποιος μια στάμνα μέχρι την πηγή για να πάρει νερό, όμως κάτι να συμβαίνει στην πηγή και να την φέρνει πάλι πίσω άδεια.

Υπήρξαν κάποιες τελικές φυσικά, όμως ή ήταν μακρινά σουτ ή κάποιες προσπάθειες του Αραούχο, που δεν είχαν αποτέλεσμα το γκολ. Σε αυτό φυσικά φταίει η άψογη αμυντική τακτική του αντιπάλου, που έπαιξε απόλυτα λογικά και κατάφερε να περιορίσει όλα τα ατού της ομάδας μας. Άλλοτε με μαρκάρισμα μαν του μαν, κι άλλοτε με ζώνη άμυνας, που θα λέγανε και οι μπασκετικοί.

Τι είδαμε εμείς; Ένα καλό τέμπο κι έναν πολύ καλό Γιέβτιτς, που πλαισιώθηκε από τον καλό Άραμπαντ και τον Μισελέν που ανέβηκε μπόλικες φορές. Χωρίς να είδαμε κάτι ή κάποιον άλλον αρνητικό. Όλοι κράτησαν τι θέσεις τους, μόχθησαν, εξουδετέρωσαν όλες τις αντεπιθέσεις της Λαμίας, όμως δεν κατώρθωσαν να σκοράρουν για να ανοίξουν κι άλλο τον αντίπαλο. Οπότε είμαστε αισιόδοξοι για το δεύτερο μέρος, αρκεί να κρατηθεί ψηλά η ένταση του πρεσαρίσματος και να αυξηθεί λιγάκι η κίνηση χωρίς την μπάλα από τους μπροστινούς.

Όταν ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και είδα να μπαίνει ο Τάνκοβιτς, οφείλω να πω οτι τρόμαξα. Αλλά δεν μπορώ να πω οτι έφταιγε μόνο αυτός. Γενικά η ΑΕΚ σε τρόμαζε στο διάστημα αυτό. Ήταν αδύνατον να κυκλοφορήσει την μπάλα σωστά – ο Τζαβέλας διαρκώς προσπαθούσε να βρεί κάποιον παίκτη στο κέντρο να του δώσει την μπάλα -, ενώ χάθηκε και η σωστή αμυντική συνοχή. Το αποτέλεσμα ήταν η Λαμία να κάνει περισσότερες τελικές από εμάς στο διάστημα του πρώτου εικοσάλεπτου. Και τελικές λέμε σοβαρές.

Μετά τα λεπτά αυτά ο προπονητής γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, βάζοντας και τον Καρίμ μέσα. Μιλάμε για κανονικό πανικό. Διότι η ομάδα έπαιζε άναρχα, χωρίς πλαγιοκοπήσεις, ενώ οι γραμμές πλέον είχαν αποκτήσει μεγάλες αποστάσεις. Όμως η καλή μοίρα παραφύλαγε. Σε μια φάση που έμοιαζε χαμένη, σε μια φάση που τίποτα δεν είχε γίνει σωστά, ο Χατζησαφί που μπορεί να βοηθήσει αυτήν την ομάδα πιο πολύ σαν ποιοτικός χαφ – σαν μπακ και σήμερα ήταν πολύ σοβαρός – πέρασε την μπάλα στον Αραούχο κι αυτός σκοράρισε ένα πολύ όμορφο τέρμα.

Αυτό το γκολ, τον έβαλε φυσικά στους διακριθέντες μαζί με τον Βράνιες και τον Σάκχοφ, όσο έπαιξε. Η ΑΕΚ όμως στο υπόλοιπο διάστημα, συνέχισε να είναι πολύ κακή ομάδα. Ο προπονητής υπεραμύνθηκε των επιλογών του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, κι έκανε ξανά τις ίδιες αλλαγές. Με τον Μάνταλο μέσα κι εκεί στο πολύ τέλος, τον Σβάρνα. Ρε παιδιά, πρέπει να το καταλάβουμε. Κερδίζαμε την Λαμία. Αν κάνουμε αυτές τις αλλαγές, έχουμε σοβαρότατο θέμα στον πάγκο.

Όπως έχουμε θέμα, που η ομάδα πέφτει και δεν δείχνει ικανή να κρατήσει την μπάλα ή να βγάλει δύναμη στον χώρο του κέντρου. Και τρώει και τέταρτη τελική από την Λαμία, στην φάση που μύρισε πέναλτυ υπέρ της. Στην φάση που μαρκάρει άτσαλα ο Σάκχοφ. Για τις δυό τελικές που χάνει ο Μάνταλος, δεν χρειάζεται συζήτηση. Αυτό θα έλειπε και να σκοράρει ο πρώην παίκτης. Που λίγο έλειψε να επιβεβαιώσει τον κανόνα. Όταν χάνεις γκολ, το τρως. Δηλαδή, εκτός από την κούραση στα μάτια μας που προσφέρει ο Μάνταλος, που δήθεν μπαίνει για να κρατήσει μπάλα και να κερδίσει κανά φάουλ – ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ – πού την θέλει την μπάλα όταν είναι μόνος, αμαρκάριστος σε τετ α τετ; Πού ρε πούστη μου την θέλει; Και ποιός του είπε οτι εγώ χαίρομαι όταν τον βλέπω κάτω σαν τον καραγκιόζη να μορφάζει αλλά νάχει κερδίσει κάποιο ακίνδυνο φάουλ; Αει στο διάολο επιτέλους.

Και ποιό είναι το συμπέρασμα; Οτι η ΑΕΚ έχασε δυνάμεις σήμερα εν όψει Τούμπας. Κι οτι άγχωσε πάρα πολύ τον κόσμο. Αν εγώ είμαι ενδεικτικός, απλά να πω οτι μέσα στο γήπεδο μας κοίταζα συνέχεια το ρολόι. Έχουμε χρόνο να βάλουμε γκολ; Υπάρχει κι άλλος χρόνος μέχρι το τέλος μπας και δεν το φάμε; Αυτό είδαμε σήμερα, σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ θα ήταν πεισματωμένη από την σφαγή στο Ηράκλειο και θα έδειχνε δόντια. Πράγματι άνοιξε το στόμα της. Κι ήταν μια γριά κατίνα, ξεδοντιάρα, που απογοήτευσε. Όαση ο Γιέβτιτς και κακός ο Τσούμπερ. Πολύ ταλαιπωρία σήμερα. Και τα πράματα δυσκολεύουν…

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

13 Responses to Α Ε Κ – ΛΑΜΙΑ

  1. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Στηβ Καλησπερα.Σιγουρα κάποια πράγματα για παίκτες και την ομάδα ήδη φαίνονται.Προσωπικά περιμένω να μας δω και στην Τούμπα.
    Απο κει και πέρα η απορία μου έχει να κάνει μ’ενα άσχετο με τον αγώνα θέμα.
    Τι γίνεται με Γαλανόπουλο και Σιμόες ?
    Θα επανέρθουν κάποια στιγμή και σε τι κατάσταση?
    Δεν είμαι αισιόδοξος …..

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Καλησπέρα αγαπητέ. Σίγουρα περιμένουμε και την Τούμπα για να δούμε αν θα βγούμε δεύτεροι ή τρίτοι. Το στοίχημα για μένα είναι η διαφορά βαθμών. Του χρόνου με το γήπεδο, άρα πιο πολλά χρήματα, θάρθουν κι άλλοι παίκτες. Για την απορία σου τώρα : Ο Σιμόες θα επανέλθει σίγουρα. Για τον Γαλανόπουλο, κι εγώ δεν είμαι αισιόδοξος.

  3. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Στήβεν Δεκέμβριο του 19 στο ματς με Αστέρα τραυματίζεται ο Γαλανό.Επιστρέφει μετα απο 11 μήνες.Κάνει 15 ματς και Φλεβάρη του 21 χτυπάει στον ώμο.Ξαναπαίζει το καλοκαίρι και τώρα ειναι σχεδον 20 με 25 μέρες με ενοχλήσεις.Η ομάδα λεει οτι οι εξετάσεις είναι ΟΚ
    Υπάρχει θέμα με το τμήμα αποκατάστασης?
    Υπάρχει θέμα με το ιατρικό team?
    Υπάρχει θέμα με το γήπεδο στα Σπάτα?
    Τυχαίο που ο Σιμόες με παρόμοιο,σχεδόν,τραυματισμό στον αστράγαλο προτίμησε να παει Πορτογαλία?
    Τυχαίο που ο Ολιβέιρα όταν είχε θέμα πήγε και αυτός Πορτογαλία?
    Ο Αραούχο όταν είχε θέμα πήγε εκτός σε πρώην στέλεχος του ιατρικού team;
    ΥΓ Φοβάμαι οτι ο Ναός θα πάρει κι άλλη καθυστέρηση…..

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Λεπτομέρειες δεν ξέρω. Όμως τα πάντα είναι προφανή.

  5. Ο/Η Θωμας Περπεριδης λέει:

    AEKLFC , o Γαλανοπουλος εχει σοβαρο θεμα με τον αστραγαλο του, προφανως λογω κακης αποκαταστασης…το θεμα μπορει να το κουβαλαει για παντα και ειναι αμφιβολο το αν θα ξαναπαιξει κανονικα ποδοσφαιρο…εννοω με την ενταση που απαιτειται…ή θα μαθει να ζει με τους πονους ή θα το κοψει καποια στιγμη συντομα! εγω τουλαχιστον αυτα ξερω…
    Οσο για την ΑΕΚ τουλαχιστον φετος πιστευω πως μονο καλυτερα μπορει να παει οσο σιγα σιγα αεριζονται τα αποδυτηρια απο την ναφθαλινη των προηγουμενων ετων..
    Αλλα το προβλημα στην αμυνα θα εξακολουθησει να υφισταται οσο δεν υπαρχουν γρηγορα χαφ ή εστω ενας σαν τον Σιμοες τουλαχιστον να καμουφλαριστουν καποια πραγματα!! η τρυπα απο το κεντρο προς την αμυνα ειναι τεραστια…ο Λ.Ταλεκ δεν μπορει να καλυψει τους χωρους που καλυπτε ο Σιμοες οταν παιζει στη θεση αυτη..
    Φωναζει ο Στηβεν εδω και χρονια για 2 χαφαρους αλλα οι μαλακες τον παιζουν και πανε να χυσουν την καρδαρα με το γαλα!! θα βαζουμε 3 γκολ κ θα προσευχομαστε να μην μας κανουν χωνι πισω!! αδιανοητα πραγματα…

  6. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Θώμα,κατι τέτοιο υποψιάζομουν και εγώ.Μιλάμε ,δυστυχώς για κλασική περίπτωση “βλάβης”
    Φαντάσου εναν επαγγελματία που το μέλλον του τίθεται σε αμφισβήτηση απο λάθη και παραλείψεις άλλων.Πόση απογοήτευση και οργή μπορεί να κουβαλάει.Για τα αγωνιστικά συμφωνώ.Ας ελπίσουμε να γυρίσει ο Σιμόες και να δώσει την ένταση που λείπει μεσοαμυντικά.

  7. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Κάποτε,τα “ονοματα” των ομάδων όταν θα πήγαιναν για χειρουργείο,καβαλαγαν το αεροπλάνο και πέταγαν στο Βέλγιο στον Μαρτινς.Οπου φυγει-φυγει ήσαν όλοι τους.Ειτε στα φανερα ειτε στα μυστικα,εκαναν την δουλεια τους και επαιζαν παλι μπαλα. Ειδικα στον γαυρο τοτε με τον Δαρα γινοταν της πουτανας.Ειναι παραλογο ο Σιμοες να ειναι ακομα εκτος,και παλι ο Γαλανόπουλος για να μην αναφέρουμε προ δεκαετίας άλλες περιπτώσεις.Τι στα αρχιδια βλέπουν στις μαγνητικές και στα πρώτα χειρουργεία .Εκτός κι αν είναι θέμα αποκατάστασης,οπότε εκεί το ιατρικό τημ το στέλνει ο ποδοσφαιριστής για εκτέλεση και οι σφαίρες δικές του.

  8. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Στηβεν διαβλέπεις αλλαγή στην επικοινωνιακή πολιτική της ομάδας τώρα που ακριβαίνουν τα πιτόγυρα? Θα τα κόψει τελείως ή θα τους πεί,στους ρεπόρτερ,να κάνουν δίαιτα για να στηρίξουν την ομάδα.Το είχε πεί αλλωστα στα Σπάτα,”στηρίξτε την ομάδα” Πόσο μπροστά είναι ο άνθρωπος

  9. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβ το blog εχει μεγαλη δυναμη.Χθες γραφαμε για Γαλανο και σημερα παιζει πρωτο θεμα σε ολα τα ΑΕΚτζιδικα site.Λες να διαβαζει και ο προεδρος?

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Θα ξέρουμε για την επικοινωνία μετά την Τούμπα. Άλλωστε οι αυξήσεις θέλουν 15 ημέρες ακόμα. Το ξέρουμε ότι διαβάζει από πρώτα χέρια. Τι να διαβάσει αλλού; Αυτά που τους λέει να γράψουν;

  11. Ο/Η Savvi λέει:

    Συγνώμη Στήβεν αλλά αν έχουμε χάσεις δυνάμεις από τώρα για την Τούμπα σε 10 αγωνιστικές τι θα γίνει;;;;Ρητορικό το ερώτημα.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Savvi : Κάτσε να δούμε σήμερα και βλέπουμε για τότε.

  13. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Αν είμαι πεσμένος βάζω και βλέπω κάνα βιντάκι απο arsenal fans Tv.Πραγματικά οι τύποι δεν υπάρχουν.Μου θυμίζουν φιλάθλους σε καφενεία στα 80’s. Τώρα τους βλέπω που ρίχνουν 3 στη Τοτεναμ και έχουν τρελαθει.Μη και γυρίσειντο ματς και πέσουνε ομαδικά στο Τάμεση.
    Οσον αφορά τη Liverpool νομίζω οτι μας λείπει η ένταση.Ο Βίρτζιλ ακόμη βαρύς και η άμυνα χθές με πολλά λαθη.Παίζαμε με μια ομάδα που μέχρι χθές είχε 5-2 συντελεστή ,τους βάλαμε 3 αλλά φάγαμε και 3.Βέβαια χάθηκαν δυοντεράστιες ευκαιρίες για να κάνουμε το 2-4… Θα έπρεπε να ειχε γίνει μια σταδιακή ενδυνάμωση της ομάδας τα τελευταία 2 χρόνια.Εφυγε ο Τζίνι και δεν τον αντικατέστησαν,ούτε Τιλεμανς ουτε κάποιος αλλος.Αν όπως είναι η ομάδα βγάλεις εκτός τον Σαλάχ πρωτίστως και εν συνεχεία τον Μανέ η ομάδα δεν θα βλέπεται.Το θέμα είναι μην συσωρευτούν οι ανάγκες και πρέπει να πας για 5 παίκτες μαζεμένους το καλοκαίρι,απο τη στιγμή που η ομάδα δεν είναι της φιλοσοφίας ξοδεύω αλογιστα.
    Το μόνο θετικό είναι η κίτρινη εμφάνιση,πόσο πιο Α.Ε.Κ ρε Liverpool,που είναι απλά κορυφαία, έχει ηδη παραγγελθεί.
    ΥΓ Στηβ μην απορείς,ο Μπέος άρχισε τις δημόσιες σχέσεις και η ήττα του βάζελου την Κυριακή θα είναι πιο ευπεπτη,ο δε γαύρος έχει Ευρώπη και έπρεπε να δώσει ενα καλό φιλικό…