ΠΑΓΩΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

Κάτι σαν να κόβεται το ρεύμα. Στο σκοτάδι, εκατομμύρια “υπερπληροφορημένοι” και κάργα υπερεκτεθημένοι στην μαστούρα των μέσων δικτύωσης. “Και τώρα τί γίνεται”; Πως σηκώνεις το κεφάλι από την οθόνη; Να δεις τί; Τα άδεια βλέματα,τα κενά κρεαβάτια;
Η το ηλιοβασίλεμα; …Πού καιρός για αυτό. Την τελευταία φορά που το είδες, ήταν και πάλι πίσω από τον φακό του κινητού.
Μεγάλη αναπόλωση. Να πρέπει “μπεις” στο κινητό μέσα ό ίδιος για να κοιτάς το κόσμο απο κει. Διαφορετικά αμφιβάλεις ακόμα και για το άν είσαι ξύπνιος,χωρίς αυτό.
Αναρωτιέσαι τί είναι πραγματικότητα και τί όχι,πλέον. Τέτοιος βαθμός δυστοπίας.

Oσοι ένοιωσαν ολίγη μοναξιά,”ορφάνια”, αποξένωση, εγκατάληψη, απομόνωση, αμηχανία έστω,ή πλήξη, κατά την “απρόοπτη” διακοπή των μέσων κοινωνικής απομάκρυνσης για λίγες ώρες, καλόν είναι να πάνε μέχρι το φαρμακείο στη γωνία. Χωρίς συνταγή γιατρού τα ψυχοφάρμακα.
Προσωπικά, απλά δεν είχα την ευκαιρία να γράψω “στα αρχίδια μου που έπεσε το facebook” αφού είχε πέσει και δεν μπορούσα να το γράψω. Λίγη απογοήτευση την ένοιωσα. Μάλλον είμαι και ‘γω “του γιατρού”.

‘Ολοι ψάχνουν το “γιατί” στο “παγκόσμιο αυτό ηλκετρονικό κραχ” με “ανυπολόγιστες ζημιές” κλπ. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.
Πιστεύω ότι απλά κάποιος νυσταγμένος τεχνικός εκεί στα κεντρικά, έχυσε κανένα μεγάλο ποτήρι κοκα-κόλα πάνω σε servers.

Οπως και να έχει,ακούγονται πολλές θεωρίες για το κακό που μας βρήκε.
Αλλά επειδή τις έλεγξα ως “ανεξάρτητος” fact checker, σας λέω:

‘Οχι, δεν μας επισκέφτηκαν ακόμα εξωγήινοι. Μπορεί ο Ζουκερμπεργκ να μοιάζει λίγο με Αρειανό, αλλά δεν είναι ώρα ακόμα να τον επισκεφτούν τα “ξαδέλφια του”.

‘Οχι, δεν ήταν πείραμα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει συσχετισμός αυτοκτονιών και αποκλεισμού από το δίκτυο. Μόνο τα ρομπότ σταματούν όταν γίνεται “shutdown”. …’Η όχι;

‘Οχι δεν ήταν μια επιστροφή στην δεκαετία του 90 προκειμένου να ξαναθυμηθεί τα νεανικά του χρόνια ο αλλήθωρος Μπέζος. Εκανε ταξιδι στο “διάστημα”, τι να το κάνει το ταξίδι στο παρελθόν. (μέχρι εδω παραπάνω τον πήγαν, όπου απλά δεν υπάρχει βαρύτητα και του βούτηξαν τόσα εκατομμύρια. Η βλακεία είναι άσχετη με την ευφυία ή τη δράση. Περπατάνε ανετότατα “χέρι-χέρι”)

‘Οχι, δεν “έπεσαν” τα ηλεκτρονικά μέσα πλύσης εγκεφάλου για να υποκλαπούν προσωπικά δεδομένα και “ευαίσθητες” πληροφορίες δισεκατομμυρίων χρηστών,ούτε και “τα έριξαν” για να προστατευτούν από “χακερς”. Τα δεδομένα έτσι κι αλλιώς διαμοιράζονται, μεταπωλούνται και γνωστοποιούνται όπως πρέπει,και όπου πρέπει, από ιδρύσεως. Μην ανησυχείς, είσαι οχυρωμένος και δεν σε ξέρει κανείς!

‘Οχι δεν έγινε απομαγνητισμός της Γης. Συνεχίζουν οι μαγνήτες της κανονικά να έλκουν την ενέργεια του Ηλιακού συστήματος και να την επιστρέφουν πίσω πολλαπλάσια με τη μορφή μαλακίας. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι και ο λόγος που δεν μας έχουν επισκεφτεί ακόμα τα “ξαδέρφια” του Ζούκερμπεργκ. Και ούτε πρόκειται. Ποιος πάει πενθήμερη εκδρομή στο Δαφνί;

Απλά-φήμες λένε- ο Κούλης έχασε το κινητό του. “Κάπου πρέπει να παράπεσε” είπε. Και από τότε, παράπεσαν όλα.
Λογικά το βρήκε. Αφου άναψαν και τα “φώτα” του πολιτισμού μετά από μερικές ώρες αγωνίας.
Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα συμβεί αν του δώσει μία και το πετάξει στη θάλασσα.
‘Η θα σηκωθεί τσουνάμι που θα πνίξει και το Θιβέτ, ή που θα του το πετάξει πίσω η θάλασσα στα μούτρα, λέγοντάς του: “πάρ’το ρε μαλάκα,έχεις δύο αναπάντητες. Απ’τον πατέρα σου είναι”.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to ΠΑΓΩΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

  1. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Υπάρχει η φήμη οτι το έκανε ο Μπαίντεν για να πιέσει τις πλειοψηφίες που ήταν εναντίον του νομοσχεδίου για τις αμβλώσεις, να συμφωνήσουν αλλιώς θα έδινε τα προσωπικά τπους δεδομένα μέσω των pandora papers. Μην γελάς, υπάρχει ρεύμα σε αυτήν την άποψη ακόμα κι από εμβολιασμένους. Μια μουνάρα ας πούμε αισθησιολόγος στον Ευαγγελισμό….

  2. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Χρήστο,έπεσαν τα social και έγινε της πουτανας. Έτσι για πλάκα ,για κάνα διήμερο να μπλοκάρουν όλες τις καρτες απο ATM, e-banking, και να είναι μέρα συντάξεων,πληρωμων…..Σαν τους Χιλιαστές θα βουτάνε από τις κορφές όλοι…..

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Κοροιδεύουν τον “μετανθρωπισμό” κάποιοι,αλλά εφαρμόζεται: Εχεις δει γέρο να προσπαθει να κατεβάσει εφαρμογή από play store, να κάνει ανέπαφες αγορές, click away, Ποσταρισματα στο Instagram,να επενδύει σε Bitcoin,να εφαρμοζει antihacking systems και να τραβάει selfie με τη γρια στον καμπινέ του χωριού, ενώ κρατά μια “Αυριανή” του 1985 και τρώει αυγά καγιανα με μακαρόνια με τη γάτα ανεμβασμένη στο λαδωμένο τραπέζι;
    Κατόπιν βγαινει βολτα και αμφιβάλει ακόμα και για το πεζοδρόμιο που πατά.”Ειναι όντως πεζοδρόμιο, ή εικονικός διάδρομος προς το χάος”;. Η επόμενη πλάκα,είναι σπασμένη και θα τσακιστεί από λάθος του δήμου,ή θα ανοιξει και θα τον καταπιεί σαν μια μαύρη τρύπα στέλνοντάς τον στο παράλληλο σύμπαν όπου άρχει το είδωλο του Ζούκερμπεργκ και τον περιμένει το όλογραμμα του Μπιλ Γκέϊτς με μια ντουζίνα σύριγγες στο χέρι;
    Τυχεροί όσοι πέθαναν πριν το 2000. Τουλάχιστον έφυγαν με την βεβαιότητα ότι όντως αυτό τους συνέβει.

    Πότε θα έρθει η μέρα που οι άνθρωποι θα πληρώνονται και θα ανταλλάσουν βότσαλα; Οπως κάνουν τα παιδιά; Ποτέ.
    Να γαμάς το σήμερα και να “αγωνιάς για το αύριο”. Ο ορισμός της μαλακίας.