ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ

ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ…

 

Δεν χρειαζόταν η απίστευτη απόφαση Έλληνα διεθνή διαιτητή να κρεμάσει τη σφυρίκτρα του για να επαναλάβουμε την πασίγνωστη φράση από τον Άμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ: ”Κάτι σάπιο υπάρχει στη βασίλειο της Δανιμαρκίας… ”.

Το πράγμα μιλάει μόνο του. Διαιτητής να σηκωθεί να φύγει μόνος του, είναι από τα άγραφα. Από ηλικία 35 χρονών ο Μάνος Σκουλάς τα παράτησε. Απίστευτο. Με μια γραπτή δήλωση σοβαρή και διακριτική που λέει πολλά. Πάρα πολλά.

Δεν είναι οι αιχμές κατά του Άγγλου αρχιδιαιτητή. Ποιος είναι ο Κλάτενμπεργκ; Όποιος τον θεωρεί υπεύθυνο είναι εκτός πλάνου. Σιγά που θα τα βάλουμε με έναν ξένο. Ότι αυτός φταίει για τη σαπίλα στη Δανιμαρκία. Κάνει αυτά που κάνει ο εν λόγω Κλάτενμπεργκ διότι ικανοποιεί αυτούς που τον επέλεξαν.

Η αλήθεια είναι αυτή που λέει ξεκάθαρα ο παραιτηθείς Σκουλάς: Δεν σέβονται τον Έλληνα διαιτητή. Και ότι μερίδιο σ’ αυτή την κατάσταση έχουν οι ίδιοι οι διαιτητές και οι κάποτε διαιτητοπατέρες.

Η διαιτησία είναι ένας άλλος κόσμος, ξεχωριστός από το ποδόσφαιρο. Ο διαιτητής ανήκει στη διαιτησία, όχι στο ποδόσφαιρο. Μην τα μπερδεύουμε. Άλλο πολιτική, άλλο δικαιοσύνη, άλλο αστυνομία. Δυστυχώς η διαιτησία δεν είναι ανεξάρτητη, δεν την θέλουν αυτοδύναμη. Είναι γιουσουφάκι των ισχυρών του ποδοσφαίρου οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξεφτυλίζουν διαιτητές, να τους διώχνουν. Η ποδοσφαιρική κοινότητα επιλέγει τους διαιτητές, τους ορίζει σε αγώνες, τους τιμωρεί.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Γιατί ν’ αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
    κ’ η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που εγίναν).
    Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ’ η πλατέες,
    κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;
    Γιατί ενύχτωσε κ’ οι βάρβαροι δεν ήλθαν.
    Και μερικοί έφθασαν απ’ τα σύνορα,
    και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

    Αφιερωμένο στον Εγγλέζο, αυτούς που τον έφεραν και αυτούς που τον διέφθειραν όπως ήλπιζε ο ίδιος.

    Διαχρονικά περιμένουμε τους ”γυαλιστερούς ευρωΠΕΟΥΣ” (δεν έχω κάνει λάθος) να μας σώσουν, όπως κάποτε ήρθε ο Όθωνας αλλά και πρόσφατα η κουστωδία ΔΝΤ-Γερμανία που έφτιαξαν τα πάντα στη χώρα με αφορμή την κρίση.

    Δεν είναι κακό να μένεις ρομαντικός, ονειροπόλος, ακόμα και σε σημείο αφέλειας, δείχνει μία ανθρώπινη διάσταση…αλλά δεν είναι δυνατόν να περιμένεις κάτι διαφορετικό από έναν γονιδιακά αποικιοκράτη.

  2. Ο/Η Pontios λέει:

    Ο Σκουλάς

    Διαιτητής των γαυρων του βορρά.
    Αξέχαστο παιχνίδι μέσα στη τούμπα.παοκ Πανιώνιος για το κύπελλο.μέχρι να βάλει ένα γκολ ο παοκ κράτησε πόσες καθυστερήσεις.

    Στα τρένα σκουλα εκεί θα σφυρίζεις.

  3. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Να ελπίζουμε να έγινε η αρχή? Εγώ δεν το πιστεύω. Θα μείνουμε χωρίς διαιτητές στο τέλος.Με την παρούσα κατάσταση,δεν αλλάζει και τίποτα αν αντί αυτών,σφυρίζουν οι γενικοί αρχηγοί των ομάδων. Ανδρικά πράξη,αλλά βγες και πέστα όλα,μα όλα όμως. Ανεξάρτητη διαιτησία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ σε αυτήν την χώρα,διότι τι είναι ανεξάρτητο για να είναι αυτή.Τι έχει ? Τον κωλο μπροστά?

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com