ΒΟΛΟΣ – Α Ε Κ

Η ΑΕΚ κατέβηκε με το 4-2-3-1 με Ρότα και Μήτογλου ξανά βασικούς και με τον Γκαρσία στον πάγκο. Κατέβηκε με ξεκάθαρα πλάνα αμυντικής θωράκισης και για ξαφνικές αντεπιθέσεις. Κατέβηκε με σκοπό να δώσει το γήπεδο στον αντίπαλο και να τον χτυπήσει σε πιθανό ανοιχτό χώρο, στην ταχύτητα κάποιας κόντρας και φυσικά με την επιθετική της ποιότητα.

Στην ουσία τώρα. Είδαμε ένα πολύ κακό παιχνίδι, με μπόλικα νεύρα και διαμαρτυρίες, χωρίς ρυθμό και συνδυασμούς. Θα μπορούσα να πω οτι ο Βόλος ήταν πιο οργανωμένος, πιο ενθουσιώδης και πιο τεχνικός. Η ομάδα μας ήταν ξεκάθαρα αγχωμένη, χωρίς να καταλαβαίνω τον λόγο, και ήταν ιδιαίτερα κακή στο κέντρο. Ήταν σχεδόν αδύνατον να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο, ενώ έχανε με χαρακτηριστική αφέλεια τις μπάλες που προέκυπταν από δικές μας αποκρούσεις έξω από την δική μας περιοχή !

Στο κακό αυτό παιχνίδι στο πρώτο μέρος – ενδεικτικό είναι οτι κορυφαίος παίκτης μας ήταν ο Στάνκοβιτς – όμως, είχαμε την τύχη και το αστέρι της μεγάλης ομάδας με το μέρος μας. Πρώτα στην φάση του πέναλτυ που έχασε ο αντίπαλος ( κατά την γνώμη, αυστηρότατο σφύριγμα ). Δεύτερον, που στην αμέσως επόμενη φάση κι ενώ ένας παίκτης του Βόλου τραυματίστηκε μόνος του στο κέντρο, βγήκε μια τρομερή αντεπίθεση κι ανοίξαμε το σκορ. Τρίτον, που στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και ξανά από τυχαίο λάθος του αντιπάλου, κλείσαμε το ημιχρόνιο με 0-2.

Δηλαδή η ομάδα έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι. Διότι ήταν πολύ κακή στο πρεσάρισμα και πολύ άναρχη στην αμυντική της λειτουργία, η οποία είχε φτάσει σχεδόν στα καρέ της. Κι εντάξει, μπορεί να ήταν αυτό το σχέδιο, όμως βγήκε τυχαία κι από τα λάθη του αντιπάλου. Κι εδώ δεν μιλάμε για λάθη που προκαλέσαμε εμείς λόγω πίεσης, αλλά λάθη αβίαστα. Όμως αυτό ουδόλως μας απασχολεί για περαιτέρω σχολιασμό.

Διότι αν το δεις τελείως οπαδικά, και πρέπει να το κάνουμε κι αυτό μερικές φορές, η ΑΕΚ μπροστά έβγαζε φωτιές. Στις αντεπιθέσεις. Έβγαλε δυό τρομερές, που δεν γίνανε γκολ, και δυό άλλες που γίνανε. Με την τρομερή ποιότητα του Τσούμπερ που θυμίζει Οκόνσκι στην ευελιξία, στο μυαλό και στην καίρια θέση, καθώς και του Άραμπαντ, που αναστάτωνε συνεχώς την αντίπαλη άμυνα και που στο δεύτερο γκολ παραλίγο να κερδίσει και την κόκκινη κάρτα στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Κι εδώ ήταν ένα τεράστιο λάθος του διαιτητή που αδίκησε την ΑΕΚ και δεν κλείδωσε το παιχνίδι.

Το δεύτερο ημιχρόνιο είχε ακριβώς την ίδια εικόνα. Μια ΑΕΚ κακή, να αμύνεται και να ψάχνει κάποια αντεπίθεση. Πολλά νεύρα και πολύ κακός ρυθμός. Η ομάδα μας φυσικά υπηρέτησε το πλάνο, όμως δεν είχε τα τρεξίματα που έπρεπε. Σαν αποτέλεσμα είχαμε να μην μπορεί να κλειδώσει τη νίκη σε μια φάση με τον Άραμπαντ και μετά να αμύνεται υπέρ βωμών και εστιών. Άναρχα, μαζικά και με πολύ κακές απομακρύνσεις. Το δεύτερο μέρος ήταν αυστηρά ακατάλληλο για ευπαθείς ομάδες κι ειδικά από την στιγμή και μετά που μείωσε ο Βόλος.

Ο προπονητής έδειξε οτι το έψαξε και προσπάθησε να διορθώσει ό,τι μπορούσε. Άλλαξε το σύστημα, έβαλε όσα χαφ είχε, μείωσε κι άλλο τις αποστάσεις σε σχέση με την επίθεση μας. Θεωρώ οτι του κάθισε τελικά η σκέψη του , όσο κι αν θα μπορούσαν τα πράματα να ήταν ελαφρώς πιο εύκολα, αν ο Μαροκινός ήταν πιο συγκεντρωμένος σε άλλες δυό φάσεις. Φυσικά ο Μαροκινός περνάει στους διακριθέντες λόγω των τρεξιμάτων του και της φιλοτιμίας του.

Προς το τέλος φυσικά ‘εγινε και αλαλούμ με την διαιτησία , που ούτε καταλάβαινε τι σφύριζε. Ανάποδα φάουλ, συνέχιση του αγώνα με παίκτες πεσμένους και χτυπημένους, κανονισμοί έμπνευσης της στιγμής. Ο Βόλος προσπαθούσε να ισοφαρίσει αλλά όλο το μάζεμα της ΑΕΚ πίσω, έφερε άλλη μια αντεπίθεση με το μισό γήπεδο άδειο και τον Τσούμπερ να στρώνει την μπάλα για το τελικό 1-3.

Μια νίκη σημαντικότατη που ελπίζω να μην αποδειχθεί πύρρειος βλέποντας την κατάσταση με τον Γκαρσία, ή το χτύπημα του Μαροκινού. Μια νίκη όμως, που όσο και να μιλάω για τύχη, είναι τρομερή για την ψυχολογία των παικτών αλλά και του νέου προπονητή. Απέναντι σε ένα πολύ δύσκολο και πολύ δυνατό αντίπαλο. Οπότε μπορεί να μην είδαμε καθόλου μπάλα, αλλά είδαμε τις φωτιές που πετάει η επίθεση μας, τις μπόλικες ευκαιρίες των αντεπιθέσεων και φυσικά το πολύ καλό κεντρικό αμυντικό μας δίδυμο, που κράτησε. Πάμπολλα λοιπόν συγχαρητήρια σε όλους, εκτός από αυτόν τον ανεκδιήγητο διαιτητή που από θαύμα δεν τίναξε το παιχνίδι στον αέρα.

Υγ. Tεχνολογία γραμμής δεν υπάρχει. Κι αυτό ακόμα έσωσε τον ανεκδιήγητο

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to ΒΟΛΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Θα συμφωνήσω στα περισσότερα με τον Steven. Κατά τη γνώμη μου η ΑΕΚ έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο βαθμό που μπορεί 2 εβδομάδες μετά την πρόσληψη ενός ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ που αντικατέστησε τον κλόουν.

    Δεν υπήρξε αεροδιάδρομος, οι γραμμές ήταν κοντά και στο transition ΦΩΤΙΑ. Δεν δεχθήκαμε φάση από αντεπίθεση ή οργανωμένη επίθεση. Ένα λάθος του Μήτογλου και η διπλή από το κόρνερ. Α, ναι! Και το ΜΟΥΦΑ πέναλτι. Πραγματικά γελοίο! Αντίθετα εμείς είχαμε φάσεις σε γρήγορη εκδήλωση παιχνιδιου. Δεν είναι ακόμα έτοιμη να αντιπαρατεθεί σε παιχνίδι υψηλής έντασης για ώρα και να κάνει αυτό που ήθελε ο Βόλος. Έξυπνη τακτική.

    Η ΑΕΚ νίκησε απέναντι σε ΣΦΑΓΙΑΣΤΙΚΗ διαιτησία. Δεν είδαμε ποτέ αν η μπάλα πέρασε (κατά τη γνώμη μου, ναι) τη γραμμή στο κόρνερ του Μάνταλου, δεν δόθηκε πεντακάθαρη ΚΟΚΚΙΝΗ στο χτύπημα του Γκρίλο εκτός φάσης στο 0-2, ούτε στο τέρμα του Βόλου. Καμία από τις δύο φάσεις δεν άξιζε να ελεγχθεί στο VAR?

    Γεια σου Μελισσανίδη που σε ΓΛΕΝΤΑΝΕ μαζί με την ΑΛΗΤΕΙΑ της COSMOTE που έκρυβε επιμελώς το χτύπημα του Γκρίλο!

    Η ΑΕΚ νίκησε απέναντι σε ένα τσούρμο αληταράδων με αρχηγό τον κοκκινοτρίχη (χάθηκε κάποιο πριμ;) που έκαναν τα πάντα για να επαναληφθεί το Ηράκλειο.

    Η ΑΕΚ νίκησε γιατί φέτος έχει παίκτες με ποιότητα και αρχίδια!

    Ελπίζω να είναι καλά ο Γκαρσία.

    Τσούμπερ, μεγάλη κλάση, Άμραμπατ τα χάλασε στις τελικές, Στάνκοβιτς εξαιρετικός αλλά κορυφαίος ο συγκλονιστικός ΒΡΑΝΙΕΣ.

  2. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Τεράστιο διπλό.Μαγκιά του προπονητή είναι και το να καλύπτει τις αδυναμίες της ομάδας,ειδικά στα χαφ.Πάμε γερά
    ΥΓ Στο Θέατρο των ονείρων σήμερα είχε δύο έργα,όπως παλιά κάτι σινεμά στην Ομόνοια,Σεξ & Καράτε.Απαράδεκτο να βάζεις τέτοια έργα τόσο νωρίς το απόγευμα.ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.

  3. Ο/Η DNAEK λέει:

    Οπως εχεις πει επανειλημμένα Στήβεν εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε δυο χάφαρους.Με ενα Κατσουράνη και ενα Ντιοπ πιστεύω οτι θα ανεβαίναμε επίπεδο.
    Ας πάρουμε εναν τουλάχιστον τώρα τον Δεκέμβρη και αφήνουμε τα συμπληρώματα για το καλοκαίρι.
    Δεν είδα το ματσάκιον αλλά μόνο στιγμιότυπα.Την διπλή απόκρουση πάντως του Στάνκοβιτς στο 0-0 στη δεξιά του γωνία λίγοι τερματοφύλακες στην Ελλάδα θα την έκαναν.
    Το αγγλικό ντερμπυ(0-5) μου θυμίζε λίγο τα δικά μας με τους γαύρους
    Οποτε μας βρίσκουν σε κακη κατάσταση μασ βαράνε αλύπητα. .

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς DNAEK : Ένα σκυλί εξάρι, ψηλό με σωματοδομή ντουλάπας, κι ένα εξαροοχτάρι που κόβει και βγάζει την μπάλα μπροστά. Κι άλλα θέλεις, αλλά αυτά είναι τα εξώφθαλμα. Για να περνάει η μπάλα από το κέντρο καθώς χτίζεις επιθέσεις και να τραβάς την απέναντι άμυνα ψηλά. Αντί να τραβάς γιόμες από πίσω.

  5. Ο/Η bandog λέει:

    εγω ειμαι ικανοποιημενςο απο αυτο που ειδα απο την ομαδα και με ατ δεδομενα οτι ειναι νεα ομαδα, με νεο προπονητη, ξεκαθαρα αγυμναστη και με κενα ποιοτητας σε νευραλγιεκς θεσεις.

    αντικειμενικα δεν κινδυνευσαμε απο μεγαλες φασιες ενω αντιθετα βγαλαμε φασεις που ειναι “κατορθωμα” το οτι δεν τις καναμε γκολ.

    η νικη ειναι μεγαλης σημασιας και δεν το εχουμε αντιοληφθει ακομη.
    ειναι απο τα ματς που οταν τα χανεις , χανεις τις ελπιδες για κατι καλο στην πορεια κατακτησης του τιτλου.
    την προηγουμενη εβδομαδα αυτη η ομαδα εβαλε 4 στον παοκ στην τουμπα, ειναι γρηγορη και τεχνικη ομαδα και ειναι απο αυτες που κανουν ζημιες.

    το καλο λοιπον ειναι οτι εχουμε παικτες που κρατουν μια συνεπεια στην επαφη τους με τα δικτυα, εχουμε πλοιυραλισμο στο σκοραρισμα, δειχνουνμε οτι βελτιωνοματσ εαισθητα αμυντικα και τι μας λειπει?

    ενα 8αρι εμ 10 κιλα αρχιδια.

    ενα 8αρι του εκατομυριου που να κανει τη διαφορα που δεν μπορει ο σιμανσκι σε αυτη τη θεση ή ο σακοφ μετα απο δυο κορωνοϊους και πατημενα τα 30…

    οποτε ας βρουν κατι καλο στη θεση και ας το πληρωσουν με ενα καλο συμβολαιο και σιγοιυρα θα δουμε πολυ πιο ωραια πραγματα απο αυτο το ροστερ στο δευτερο γυρο.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς bandog : Φυσικά είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη. Όμως δεν γίνεται να μην κλειδώνεις το παιχνίδι όταν σου έρχεται η ευκαιρία ή να μην βλέπεις οτι έχεις προηγηθεί κατά τύχη, και να παίζεις με αυτό το σκορ σαν να είσαι Γιάννινα. Και ξέρουμε καλά εδώ, μετά το 2-1 γιατί ο Βόλος δεν έψαξε κάτι παραπάνω. Ο Νίνης ήταν από τις εγγυήσεις ας πούμε. Φυσικά θέλουμε τις δυό χαφάρες, αλλά όταν χάνεις με προσπάθεια αυτά μπροστά, πραγματικά θέλεις και κάτι εκεί. Και βέβαια δεν μπορείς να έχεις προπονητή που να μιλάει για βομβαρδισμό. ‘Ό,τι και να λέμε, Βόλος λέγεται ο αντίπαλος και Μπέος ο εγγυητής κι εκεί. Ένα τηλέφωνο είναι όλη η ιστορία κι ένα δεκαχίλιαρο. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, Τύπου ΠΑΟΚ. Και με μιλημένο τον κοκκινοτρίχη. Τι άλλο να γίνει; Τα χάλασε ο Γιαννίκης σήμερα με τις δηλώσεις του. Προφανβώς δεν είχε ειδοποιηθεί, αλλά έλεος.

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Η πρώτη αλήθεια είναι ο θάνατος.Απομένει να μάθουμε την τελευταία,πριν ο θάνατος γίνει ο ίδιος και η τελευταία αλήθεια της ζωής.Κάπως έτσι πορευόμαστε,κάνουμε το σύντομο πέρασμά μας,αποχαιρετούμε τους γονείς, συγγενείς και φίλους,συντρόφους,αγαπημένα πρόσωπα,μέχρι να’ρθει η στιγμή που κενοί πια από μνήμες κι άδειοι από ανθρώπους,παραδομένοι στη φθορά του χρόνου και της αρρώστιας,θα δώσουμε την ύστατη μάχη,αποφασισμένοι να παλέψουμε και να βγούμε νικητές…Το ξέρουμε καλά πως δεν κερδίζονται όλες οι μάχες,δεν είμαστε αήττητοι και άτρωτοι,δεν αρκεί η θέλησή μας για ζωή.Πέρα και πάνω από μας το αναπόφευκτο,το μοιραίο αλλά και το άτεγκτο στη ζωή των ανθρώπων.Είναι η Άτροπος,η μικρότερη αδελφή και η πιο αδίστακτη από τις τρεις Μοίρες που κόβει τη ζωή των ανθρώπων με τα τρομερά ψαλίδια της χωρίς κανένα δισταγμό,χωρίς έλεος…

  8. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @11:04ανώνυμο:Ιδού και μία διαφορετική,αλλά άκρως ενδιαφέρουσα άποψη.Σχετική η όχι με το παίγνιο,ολίγον ενδιαφέρει…
    Τα πάντα όμως αρχίζουν από την Λάχεση…

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ας μην θεοποιουμε ακομη τον Γιαννικη,οταν ερθουν οι πρωτες στραβες εκει θα δουμε ποσο θα…φτασει τα 3 χρονια που ειπε ο μελισσανιδης.